10 Δεκ 2017

Σπόντες


·         Ένας κύπριος ακτιβιστής στην αντένα των διεθνών ΜΜΕ.. Η αναγνώριση του Κλείτου ως άτομο, που εκφράζει τον κυπριακό ακτιβισμό σε βαθμό διεθνούς αναγνώρισης, εμπεριέχει μια διπλή διάσταση: είναι από την μια ένα είδος υπενθύμισης ότι το «κράτος της Σωτήρας» [ας ονομάσουμε έτσι, και λόγω συγκυρίας, τον ευρύτερο αυταρχισμό μερίδας προυχόντων κοκ της περιοχής] που θέλει να επιβάλει ένα αυταρχισμό ανάλογων των ιδιαιτεροτήτων [τάχα μου] του ρατσισμού του αμερικανικού νότου, είναι διάφανο – κοινώς, όπως το έλεγαν τζαι οι ακτιβιστές/τριες της δεκαετίας του 1960 «the whole world is watching» ή «θωρούν σας ρε».. Το άμεσο θέμα, βέβαια, αφορά τα αμπελοπούλια και τη βιομηχανία εμπορίας τους, η οποία αναδεικνύεται σε ένα κομβικό σημείο της διαπλοκής του ελληνοκυπριακού παρα-κράτους… Τα αμπελοπούλια περνούν απ’ εδώ και δεν ανήκουν σε όποιον έχει κοτσιάνι μιας ακακίας. Η άλλη διάσταση αφορά στον ίδιο τον κυπριακό ακτιβισμό, τον οποίο εκφράζει αυθεντικά η πρακτική του Κλείτου. Οι ρίζες του πάνε στην μετά την ‘74 περίοδο και είναι ένα σύμπτωμα της «ωρίμανσης» των ιθαγενών – που δεν είναι πια δείγμα για το ξένο/αποικιακό βλέμμα, αλλά η τοπική μορφή της αξιοπρέπειας του διεθνούς, όπως το κωδικοποίησε και ο Μάρκος των Ζαπατίστας τη δεκαετία του 1990.. Αλλά είναι και εσωτερικά, ένα σύμπτωμα ότι γύρω από το κάστρο της διαπλοκής της εξουσίας, απλώνονται δίκτυα αμφισβήτησης, όπως της μαοϊκής πρακτικής της «πολιορκίας των πόλεων»… Άτομα, ιδέες, ομάδες, κινήματα που εμφανίζονται και διαλύονται  με την πρώτη επιτυχία, χωρίς να αφήνουν τεκμήρια ενοχής στην αναζήτηση καρεκλών… Δεν εξαφανίζονται… διαχέονται. Και κάποια μέρα, ίσως και συντομότερα από ότι νόμιζε η εξουσία, θα ανακαλύψουν μερικοί ότι ο τυφλοπόντικας σκάβει κάτω από την πόλη, μέσα στην πόλη… Και τότε το κυπριακό, που δεν είναι βόρειο και νότιο, όπως οι δειλοί το κατάντησαν, θα ζητήσει τα ρέστα του – και για τις ακτογραμμές, και για τα δάση που δεν πουλιούνται σαν plots, και για τα αμπελοπούλια που είναι το σύμβολο της μεταβατικότητας μας, για τον Ακαμα τζαι για τόσα άλλα. Ταξικά… πολιτικά… κοκ… Διότι το θέμα δεν είναι τί αναγνωρίζει ένα καθεστωτικό περιοδικο, έστω διεθνές – αλλά ότι δεν μπορούν πια να μην βλέπουν την Άλλη Κύπρο… Είμαστε δαμαί… J
·          
·         Οι πολλαπλές συγκριτικές διαστάσεις της αναγνώρισης του κυπριακού ακτιβισμού σαν αυτονόμου παράγοντα – πέρα από την επιφάνεια της ελληνοκυπριακής εξουσίας. 1. Είναι ένας πάτσος στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – δεύτερος μάλιστα. Τον τζιαιρό που ήταν ο Χάρης στο Politico [το περιοδικο με τον καταλογο των αναφορων] είσιεν χαρακτηριστεί ως star pupil της Ευρώπης – «Georgiades, 43, who has helped make his island nation a star pupil in Europes bailout class» - https://www.politico.eu/list/politico-28/harris-georgiades/ Εύγλωττος τζιαι όι τζιαι πολλά καλός χαρακτηρισμός, ιδιαίτερα συγκρινόμενος με την υποψηφίότητα Ακιντζή «Αs mayor of northern Nicosia in the late 1970s, Mustafa Akıncı helped to link Cyprusdivided capital city with a single sewage systemone of the few successful attempts to bridge theGreen Linesplitting the Turkish and Greek sides of the island. Today, as president of the self-declared Turkish Cypriot state, Akıncı is trying to cross the divide once againthis time by reunifying the entire island.» - https://www.politico.eu/list/politico-28-class-of-2017-ranking/mustafa-akinci/ που ήταν ουσιαστικά άδειασμα στον Αναστασιάδη (ο οποίος δεν περιλήφθηκε μαζί με τον Ακιντζή π.χ για τον ίδιο λόγο)… Τζιαι τωρά ο Κλείτος ως “The issue is sure to heat up in the coming year, after the Cypriot parliament passed legislation last summer that activists say encourages the use of lime sticks by applying lighter sanctions to the practice than to other methods of bird trapping. The government disagrees, arguing that the new law will fight poaching through hard-hitting penalties. Brussels, already in a tussle with Malta over bird trapping, has warned Cyprus that it could face sanctions if birds are not adequately protected.” - https://www.politico.eu/list/politico-28-2018-ranking/klitos-papastylianou/ Τούτον παίρνει μας τζιαι στην επόμενη διάσταση: ένας πάτσος στες «δημοκρατικές διαδικασίες» τζιαι μηχανισμούς που δείχνουν έναν μίσιη μου ευρωπαϊκόν κράτος να λειτουργεί ως παρακράτος. Έννεν ταυτόσημο με εστίαση απλώς σε μια περιοχή, γιατί δαμέ θίγουνται συγκεκριμένα οι θεσμοί ενός κράτους δικαίου τζιαι «ευρωπαϊκού», όπως αρέσκονται οι κυβερνώντες να λαλούν.
·         Κατά τα άλλα, η εβδομάδα που πέρασε θα καταγραφεί στην Ιστορία ως η αντιπαράθεση της Εθνικοφροσύνης με τους Βίλλους. Η εμμονή της τοπικής εθνικοφροσύνης να ευνουχίσει [συγνώμη, να λογοκρίνει] του Βίλλους ήταν τόσο γοητευτικά αποκαλυπτική, όσο και η ανακοίνωση του κεντρικού φορέα του ευνουχισμού [συγνώμη της λογοκρισίας], του ΔΗΣΥ. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το χωρκό, θα μπορούσε να ήταν οποιονδήποτε γαλάζιο χωρκό – σημασία έσιει η νοοτροπία των προυχόντων να θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να λογοκρίνουν την άποψη ή την επιθυμία των άλλων να δουν κάτι. Θέατρο, φιλί μεταξύ ανδρών, ή έστω βίλλλους σιόρ.. :) ..Όταν αππώνεις κάποιους από τον Απρίλιο του 2013 για να μείνουμε στα της νυν κυβέρνησης] το θράσος των τοπικών προυχόντων είναι κατανοητό… Αφού εκλιπαρούν ψήφους μερικοί, τότε θα μας αναγνωρίσουν ως απόλυτη τοπική εξουσία – αμερικάνικος νότος και απαρτχάιντ. Περαστικά ρε.. :)
·          
·         Στην υπόθεση των βίλλων/cocks, η φοβία απέναντι στην ομοφυλοφιλία, είναι απλώς η επιφάνεια. Ο φόβος/άγχος που προκαλεί η διάρρηξη των αυστηρών συνόρων των φύλων, είναι ίσως κατανοητή σε μια μεταβατική εποχή – και σίγουρα είναι κατανοητή για όσους θυμόμαστε να συμμετέχουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες ανοχής έστω από τη δεκαετία του 1990… Σήμερα, οι συντηρητικοί πολεμούν αμυντικά, όχι επιθετικά όπως τότε. Η αισχρότητα δεν είναι η αμηχανία τους – για τον γιο, την κόρη κοκ, που αργά ή γρηγορά θα τους αφήσουν σύξυλους με την συμπεριφορά τους και χωρίς να έχουν δει την παράσταση των βίλλων… το πρόβλημα είναι ο αυταρχισμός – αυτό το κωμικό θράσος της ημιμάθειας [γιατί ενώ δεν ξέρει, θέλει να έχει άποψη τί θα κανει ο άλλος που ξέρει – τί θέλει να δει/ακούσει] και του αυταρχισμού… Μια ομάδα υποτίθεται [υποτίθεται γιατί πολλές φορές το μένος εκφράζει και την καταπιεσμένη επιθυμία] ετερόφυλων αρσενικών, αποφασίζει αν δικαιούται ο πολίτης στην περιοχή να δει ένα θέατρο… Έστω ότι αυτοί που θέλουν να το δουν ή θέλουν να παιχτεί το θέατρο είναι μειοψηφία. Δικαιούνται οι προύχοντες ή έστω η πλειοψηφία να απαγορεύει;. Όταν, δηλαδή, κτίστηκε, ή εγκρίθηκε, το θέατρο για τον ΘΟΚ εκεί, οι τοπικοί προύχοντες είχαν την εντύπωση ότι δικαιούνται να λογοκρίνουν τί έργα θα παίζει; Από πού και ως πού; …Είναι αυτός ο αυταρχισμός που διαπλέκεται με το αίσθημα της εξουσίας [έχουμε δική μας συντηρητική εθνικόφρων κοκ κυβέρνηση και κάνουμε ό,τι θέλουμε] που είναι το σκάνδαλο. Το πιο ουσιώδες θέμα της εποχής και των καιρών: η ισονομία… Έχουν οι προύχοντες, και οι  ρουσφετολογικά προσκολλημένοι υποτακτικοί τους, παραπάνω δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλο πολίτη;..
·          
·         Και ο Πολίτης συνεχίζει απτόητος, και αρκετά μονός είναι η αλήθεια [και αυτό είναι ελπιδοφόρο], την προσπάθεια κατασκευής υστερίας και δαιμονοποίησης ενάντια στην Λοϊζίδου – με λίγο πιο πίσω συγκαλυμμένα, την επίθεση ενάντια στον Κ. Κληρίδη… Βγάζει ανακοίνωση ο Κληρίδης ότι υπάρχει νόμος ότι ανάλογες δημοσιεύσεις μπορεί να επηρεάσουν την έρευνα [και είναι γνώστη η απόφαση για τους ξυλοδαρμούς με το βίντεο] – ο Πολίτης είδε απόπειρα «εκφοβισμού». Τους λέει, δηλαδή, ότι αν πραγματικά ενδιαφέρονται για το θέμα, και αν έχουν, βέβαια, υπόθεση, την υποσκάπτουν με το να καλλιεργούν κλίμα «δίκης διά του πρωτοσέλιδου», ενώ συνεχίζεται η έρευνα, και αυτοί τον κατηγορούν… Δεν καταλαβαίνουν ή αναζητούν από πού να πιαστούν; Διότι γίνεται έρευνα και για την υποκλοπή των ημέηλς.. [http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/462395/dikigroi-orthi-i-topothetisi-kliridi-peri-epireasmoy-erevnon]…. Ε να μεν εφαρμόζονται οι νομοί όταν αφορά στις εκστρατείες του Πολίτη; Υπεράνω του νόμου τα παιδιά; ..Όσο για τον συντονισμό – όταν επεμβαίνει μέχρι και ο Αναστασιάδης με το σαχλό «να μην πυροβολούμε τον αγγελιαφόρο», κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει και την παρανομία των δημοσιευμάτων και την φτηνή υστερία του κουτσομπολιού, είναι μάλλον καθαρή η εικόνα του σκηνικού. Μάλιστα, ο Αναστασιάδης είπε και το γραφικό ότι «προκάλεσε προβλήματα η Λοϊζίδου»... Καλά ρε.. είσαι και δικηγόρος – ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό που κάνεις είναι να προκαταλαμβάνεις έρευνα, και να δείχνεις ουσιαστικά ότι διόρισες κάποιον για να ενοχοποιήσει την Λοϊζίδου. Δεν μπορούσες να συγκρατηθείς; Ή ανησυχάς που δεν έπιασε το παιχνίδι της υστερίας, όπως παλιά με την εφημερίδα σου [διότι όργανό σου είναι πια χωρίς καν φύλο συκής]; ..Ή μήπως φταίει η Λοϊζίδου που εφάρμοζε τις νομοθεσίες και συμφωνίες που έκανες εσύ και ο υπουργός σου [ο Ιωνάς]; …Προφανώς, σε πιέζουν από την Δύση για το θέμα Browder και όπως κάνετε συνήθως στήσατε μια εκστρατεία δαιμονοποίησης – με απώτερο στόχο, πέρα από την Λοϊζίδου ως θύμα σε όσους σας πιέζουν ή και σας προσφέρουν [ό,τι προσφέρουν, ξέρεις εσύ] τον Κ. Κληρίδη. Που εφαηθήκετε να τον υπονομεύετε… Φοβάστε τόσο; .. :)
·          
·         Το θέμα Λοϊζίδου και η προστασία του ιδωτικού χώρου των πολιτών. Συνειρμοί και συμπτώσεις; Η υπόθεση της Λοϊζίδου εμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την υπόθεση για λογοκρισία, άλλως καταπολέμηση των fake news επιβάλλοντας τζιαι έλεγχο σε  facebook, twitter κλπ. Τέθκοιοι λοαρκασμοί εν συνδεδεμένοι με προσωπικά ημέηλ. Μήπως εν για να επεκταθεί – με αφορμή τα μίσιη μου fake news τζιαι ο έλεγχος στο προσωπικό απόρρητο? Η Λοϊζίδου λαλεί ότι το ήμεηλ ήταν στο τηλ της τζιαι έτσι εχακαριρήστικεν. Πας το τηλ καποιον άτομο έσιει όσα ήμεηλ θέλει συν λογαρισμούς σε κοινωνικά δίκτυα. Πρόσβαση λοιπόν σε ένα τηλ, διά πρόσβαση σε ότι επαφές έσιει τζιείνο το άτομο (τζιαι κατ’ επεκταση πρόσβαση σε συζητήσεις χιλιάδων ατόμων αφού εν μιλά κανένας μόνος του). Με τούν’ τον τρόπο η υπόθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δούρειος ίππος πρόσβαση τέθκοιων δεδομένων π.χ. δημόσιων υπαλλήλων τζιαι μετα να το πιαν τζιαι ιδιώτες. Εννοείται ότι το θέμα Μπρόουντερ παίζει πρώτον τραπέζι, τζιαι μπορεί να έσιει να κάμει με το γεγονός ότι η υπόθεση δικάζεται πλέον στα κυπριακά δικαστήρια (http://www.sigmalive.com/news/local/473419/sta-kypriaka-dikastiria-o-mpraounter-sto-psito-i-ypothesi ) άρα σε μια χώρα που τεκμηριωμένα εν χειραγωγίσιμη η δικαιοσύνη σε κάποιο βαθμό. Η Λοϊζίδου ως ανώτερη λειτουργός της εισαγγελίας που χειρίζεται τέθκοια θέματα, προφανώς θα μπορεί/ μπορούσε να λειτουργήσει ως μάρτυρας. Με το σάλο τζιαι το στιγματισμό, τζιαι κυρίως με υποθέσεις τζιαι έρευνες ανοικτές εναντίον της, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αξιόπιστη μάρτυρας. Σατανική παραγωγούλα? J

·         «Σύμφωνα με  εξακριβωμένες πληροφορίες», όπως ισχυρίζεται [ο δικηγόρος της Λοϊζίδου σε αναφορά για την επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων που έδωσε κάλυψη στα δημοσιεύματα του Πολίτη] «ο σύζυγος σας  είναι Οικονομικός Διευθυντής της Εφημερίδας ‘Πολίτης’. Επομένως η καταγγελία  της πελάτιδας μας κατά της εν λόγω εφημερίδας έπρεπε να είχε εξετασθεί από κάποιο υφιστάμενο σας και εσείς έπρεπε ευλαβικά να αποφύγετε οποιαδήποτε ανάμιξη ή εμπλοκή». - http://www.reporter.com.cy/police/article/277379/oi-skopimotites-i-amerolipsia-kai-o-syzygs-tis-epitropoy-drimy-katigro-dikigroy-loizidoy
·          
·         Τελικά, δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις Λοττίδη που πήραν επίτροπο [εκείνοι πήραν διοίκησης] αλλά και το συγκρότημα [εφημερίδα – ράδιο] του Πολίτη: αυτοί πήραν το επιτροπάα της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Φαίνεται, όπως σωστά το έθεσε ο blogger Aceras, ότι τώρα εκτός από επιχορηγήσεις διορίζονται οι σύζυγοι των ιδιοκτήτων ΜΜΕ ως μέρος συναλλαγών.. Αλλά η φεμινιστική συνείδηση προσθέτει [για να αποφεύγεται ο συνειρμός της εμφύλιάς προκατάληψης] ότι υπάρχει και η πιθανότητα να εδιορίστηκεν πρώτα η κυρία τζαι μετά ο σύζυγος στον Πολίτη – σαν συμπλήρωμα – αν ξέρει κάνεις να μας πληροφορήσει, θα το δημοσιεύσουμε ευχαρίστως. Τώρα πάντως τα δεδομένα [αφού δεν διαψεύστηκε] είναι ότι ο Πολίτης μέσα από το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει προνομιακή πρόσβαση στο συγκεκριμένο επιτροπάτα..… Τώρα θα μου πείτε μια σκανδαλοθηρική εφημερίδα με ειδίκευση στις εκστρατείες δαιμονοποίησης αντίπαλων κοκ [είπαμε κυπριακή «Αυριανή» με βούλα], τί το θέλει τέτοιο επιτροπάτο; ..Για σκεφτείτε. Άμα ο Πολίτης εξαπολύει τις κατασκευασμένες εκστρατείες δαιμονοποίησης, τα θύματα μπορεί να προσπαθήσουν να αμυνθούν στα δικαστήρια – ή να καταφύγουν σε επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αμ δε – που λαλούν τζαι οι καλαμαράες… Έκλεισε εκείνο το παράθυρο δημοκρατικής άμυνας… Το πήρε ο Πολίτης ως επιχείρηση για να αυτοπροστατεύεται φαίνεται. Έτσι, όταν ο δικηγόρος της Λοϊζίδου έθεσε θέμα ότι η επίτροπος κλπ, είναι σύζυγος του συντάκτη του οικονομικού στον Πολίτη, τα είπε όλα – και για τη διαπλοκή του όλου σκηνικού. Και πώς απάντησε η σεβαστή κυρία; Ειπε δεν υπήρχε θέμα μόνο με τον Πολίτη αλλα και αλλα ΜΜΕ.. και ότι η κριτική εναντίον της θιγεί τον θεσμό… Σώπα κόρη.. :) ..Καλύτερη παραδοχή ενοχής δεν έχω ακούσει – να σου λένε ότι δεν έπρεπε εσύ να συμμετέχεις σε μια απόφαση λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, και αντί να διαψεύσεις την σύγκρουση συμφερόντων – να επικαλείσαι τον θεσμό που μόλις υπονόμευσες με την ανακοίνωσή σου, αφού όντως τελικά είχες σύγκρουση συμφερόντων και δεν έπρεπε να συμμετέχεις εσύ στην απόφαση. Είναι λες και κατηγορούν κάποιον/για εξαπάτηση και αυτός/η αντί να διαψεύσει, λέει «με προσβάλετε» και αλλάζει θέμα… Κωμωδία καταντήσατε…J  ..Όσο για το ότι δημοσίευσαν και άλλα ΜΜΕ τα ημέηλς.. Μα τα δημοσίευσαν μετά τον Πολίτη και σταμάτησαν ότι τέθηκε νομικό θέμα κοκ…. Αλλά ο Πολίτης συνέχισε επικαλούμενος την ..επίτροπό του… Jhttp://politis.com.cy/article/apantisi-sta-peri-amerolipsias-dini-i-epitropos-prosopikon-dedomenon
·          
·         Και το Σάββατο, ο Πολίτης μας είπε ότι με τα κουτσομπολίστικα δημοσιεύματα των προηγουμένων 2 εβδομάδων κινδυνεύουν με πρόστιμο 2 εκατομμυρίων… Και φταίει η Λοϊζίδου φυσικά και όχι αυτοί που, όταν τους έλεγε ο γενικός εισαγγελέας ότι παρανομούν, φωνάζαν ότι τους.. εκφοβίζει.. Αν υπάρχει νομοθεσία, τότε φυσικά να επιβληθεί. Διότι τα ό,ποια ήμεηλς μπορούσαν να διερευνηθούν σε μια έρευνα. Άσε που αυτή που διέταξε το προεδρικό φαίνεται να είναι και στημένη [υπέρ του Πολίτη] μετά τις παρεμβάσεις Αναστασιάδη. Αλλά έστω ο Κ. Κληρίδης τήρησε τους κανονισμούς – ο Πολίτης τί κίνητρο είχε, πέρα από τον διασυρμό και την κατασκευή κλίματος «δίκης διά του πρωτοσέλιδου», να συνεχίζει τις δημοσιεύσεις με στοχοποίησης της Λοϊζίδου; Υπάρχει κατ’ αρχήν το θέμα της επιλεκτικής αναφοράς – δεν είδαμε ακόμα ένα λινκ για τα 19,000 ημέηλς στα οποία αναφέρεται ο Πολίτης. Ύστερα, τίθεται το θέμα τί είναι και τί δεν είναι ενοχοποιητικό στοιχείο: είναι ενοχοποιητικό επιχείρημα το ότι έγραφε «με αγάπη» σαν αποχαιρετιστήριο – όπως προσπάθησε να πουλήσει το θέμα ο Πολίτης; Στην κατάντια σας, κύριοι, λίγο έλειψε να υπαινιχθείτε ότι γκομένιαζε κιόλας. Αντροπή λέγεται η λέξη που δεν καταφέρνετε να διαβάσετε… J ..Οπότε τί μουρμουράτε για το κόστος; Έτσι για να έχουμε και καλό ρώτημα [από απορία έστω] - δηλαδή που κάνατε τόση εκστρατεία για τον Browder τζάμπα; Ρε, εσείς λογοκρίνατε κείμενο για 50,000 ευρώ και τώρα στήνετε όλο αυτό το πρωτοσέλιδο θέαμα τζάμπα; Δεν ξέρουμε. Απλώς οι συγκρίσεις οι γέρημες βλέπετε… J …Σε άλλα θέματα που σας δόθηκαν, τα κάνατε γάργαρα με μια απλή δημοσίευση, και εδώ τέτοια εμμονή τελείως αφιλοκερδώς- και παραβίαση νομοθεσίας, παρά την προειδοποίηση του γενικού εισαγγελέα, πάλι αφιλοκερδώς; Ενδιαφέρον.. :)
·          
·         Ούλλοι λέσιν τζαι πολέσιν, τζαι ο Πολίτης τζεί που πονεί. Η κατάσταση εμμονής του Πολίτη ενάντια στον Γενικό Εισαγγελέα είναι κωμική όντως πια. Στην προσπάθεια των δικηγόρων των αξιωματούχων της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίοι κατηγορούνται και [αναμεσά σε άλλα] για την εξαπάτηση του κοινού με την αγορά των ελληνικών ομολόγων το 2009-10 [εκείνη η αγορά έγινε, ενώ όλοι οι άλλοι πουλούσαν και ενώ η ίδια η τράπεζα ανακοίνωσε ότι είχε μειώσει τα ελληνικά ομόλογα που κατείχε – εξαπατούσε δηλαδή], προσέφυγαν στο Ανώτατο, με ένα κλασικό κόλπο δικηγορίστικης υπεκφυγής, Πολυβίου. Επικαλέστηκαν στη σύνθεση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς το 2005, όταν έβγαλε ανακοίνωση για το αδίκημα της παραπλάνησης του κοινού, και με βάση αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν την δίκη… Δεν προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα δεδομένα της εξαπάτησης [υπάρχει και έρευνα της ιδίας της Τράπεζας Κύπρου για το θέμα η οποία δημοσιεύτηκε το 2012 στην εφημερίδα Αλήθεια – 29/8]… Αλλά έτσι πάει το κόλπο στις συγκαλύψεις τον σκανδάλων – όχι το θέμα ουσίας, αλλά σαν μια τυπική υπόθεση… Το κακουργιοδικείο δεν αποδέχτηκε την διαδικαστική ένσταση, ενώ στο Ανώτατο, ο δικαστής που έβγαλε την γνωμάτευση το αποδέχτηκε. Σε περίπτωση, δηλαδή, που έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει κάτι σαφές και ξεκάθαρο ακόμα και στη δικαστική διαδικασία. Διαφωνούν μεταξύ τους και οι δικαστές. Και είναι εμφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία με φτηνές δικαιολογίες. Μέχρι εδώ το θέμα αφορά στην πρακτική των υπεκφυγών και το ζήτημα του ποιοι [η ποιος;] στο Ανώτατο θέλουν προφανώς συγκάλυψη.[ Όπως διευκρινίζεται στη συγκεκριμένη δίκη ήταν μόνον έναν δικαστής  «πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου (με μονομελή σύνθεση)» - http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/463665/-kampanes-8-5-ekat-se-proin-trapezikoys Αλλά ποιός ήταν ο τίτλος του Πολίτη; Επίθεση στον Γενικό εισαγγελέα. Αυτός φταίει – αν σας θυμίζει κάτι η υστερία… J …Ούλλοι λέσιν και πολέσιν, τζαι ο Πολίτης στο καθήκον… Το χειρότερο είναι η κωμωδία – μιλά ο Πολίτης για τα σκάνδαλα των τράπεζων: η εφημερίδα που φώναζε πρωτοσέλιδα το 2012 να σταματήσει η συζήτηση για τα σκάνδαλα των τράπεζων και η εφημερίδα που είναι τεκμηριωμένο σε δικαστική κατάθεση ότι πήρε 50,000 ευρώ σε διαφημιστικό πακέτο τράπεζας για να λογοκρίνει… Και φωνάζει για το διαδικαστικό την εβδομάδα που πιάστηκε να έχει ημέτερη επίτροπο που έφκαλεν ανακοίνωση υπέρ της εφημερίδας χωρίς να έχει έστω την ευθιξία, αν όχι την νομική κατανόηση να απέχει, αφού η κυρία επίτροπος είναι σύζυγος του οικονομικού διευθυντή του Πολίτη…. Και μιλούν για διαδικασίες… Περαστικά ρε.. :) [Και να το επαναλάβουμε – δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για τις επιλογές – ή της οδηγίες;- των συντακτών]..
·          
·         Για την προσπάθεια να την βγάλουν καθαρή οι τραπεζίτες που εμπλέκονταν στην παραπλάνηση του κοινού κοκ, θα επανέλθουμε. Η εστίαση της εισαγγελίας πάντως για εκείνη την αγορά ομολόγων, η οποία τεκμηριωμένα πια ήταν η αρχή της κρίσης που οδήγησε στο μνημόνιο το 2012, είναι αξιέπαινη. Έστω και αν μπλοκαριστεί. Και θα δούμε και τις αποφάσεις πια των δικαστηρίων για αυτό που είναι – απόψεις οι οποίες επιδέχονται και ερμηνείες. Ένας δικαστής έτσι και άλλος αλλιώς… Έχουμε άλλωστε και δείγμα τον Πική για να κρίνουμε την ειλικρίνεια δικαστών: όταν στάθηκε εκεί και δέχτηκε διορισμό για να διερευνήσει τάχα μου το σκάνδαλο του συμπέθερου, ενώ ήξερε [δικαστής που δεν ξέρει τον νόμο;] ότι με βάση το νόμο που διορίστηκε, δεν μπορούσε να το κάνει. Αλλά επέτρεψε την παραπλάνηση. Και ο κ. Πολυβίου, δικηγόρος και της τράπεζας και εμπλεκομένων, έχει προϊστορία να αναζητεί δικαιολογίες υπεκφυγών για να αποφεύγει την ουσία. Έτσι, γλύτωσε και τις εταιρείες πετρελαιοειδών από 50 εκατομμύρια πρόστιμο… Ο καθένας με ότι υποστηρίζει – αλλά ο διαχωρισμός υπεκφυγών και ουσίας δεν είναι θέμα δικαστηρίων. Είναι και θέμα του δημοσίου λόγου και της ορθολογικής στάσης που είναι πια η άμυνα της Δημοκρατίας…
·          

·         Α και αν απορείτε, αν αυτήν την εβδομάδα κατάφερε ο Πολίτης να μην κανει εκστρατεία υστερίας ενάντια στον Γενικό Ελεγκτή [αφού παιδευόταν με τον Γενικό Εισαγγελέα] όχι δεν τα κατάφερε… Το καθήκον, καθήκον..  :) ..Πάει και αυτός ο ΘΕΜΙς που κάτι υποσχόταν κάποτε..

Και απάντησε ο κ. Μιχαηλίδης: «Ο Πολίτης συνεχίζει τα αήθη δημοσιεύματα του. Η υπόθεση για το Κτηματολόγιο Λάρνακας ήρθε στην επιφάνεια με πρωτοβουλία της Αννίτας Δημητρίου. Η επιστολή μας, με τη διαπίστωση ότι πρόκειτο για σκάνδαλο, στάλθηκε στην Βουλή τον Φεβράρη του 2017. Συζητήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου στις 19 Οκτωβρίου. Εκεί παρουσιάστηκε προηγούμενη έκθεση της Υπηρεσίας μας από το 2010, που συγκάλυπτε το σκάνδαλο. Μας ζητήθηκε νέα έκθεση ώστε να σχολιαστεί και η παλαιότερη μας, και παραπομπή του θέματος στον Γενικό Εισαγγελέα. Αυτό πράξαμε με επιστολή μας στις 29.11.2017. Τα άλλα που γράφει ο Πολίτης είναι αήθεις μυθοπλασίες που συνάδουν με το γενικότερο χαμηλό επίπεδο της εφημερίδας.»… Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος ρε ΘΕΜΙς; Δηλαδή, η δημοσκόπηση του ΡΙΚ [άντε να μην πούμε, αν και πόσο στημένη ήταν η αναγωγή κοκ – αλλά τόση πίστη πια που να θεωρείς ότι στήνονται αναλύσεις για αυτήν;..:)] ήταν κίνητρο για να απαντήσει ο κ. Μιχαηλίδης, ή ήταν η έκκληση της επιτροπής της Βουλής; …Αφού έτσι κάνει ο άνθρωπος γενικά, όταν του ζητήσουν – μόνο εσύ και όσοι έχουν τέτοιες υποχρεώσεις ή φαντασιώσεις να αναζητούν υπεκφυγές θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοια κωμική διασύνδεση. Δηλαδή, στο κόσμο σου δεν θα έπρεπε να απαντήσει σε ό,τι του ζήτησε η Βουλή; Κατάντησες και εσύ, όπως και ο καημένος ο Κωστής, όπως το φερέφωνα… Τώρα η γραμμή που έπεσε είναι να συνδέετε τον Γενικό Ελεγκτή με τον Ν. Παπαδόπουλο;. Τί άλλο να πει κανείς. Είδαμε τον Κωστή να αυτοεξευτελίζεται με ανοησίες [παραπλάνηση, αν όχι και χειροτέρα] για την συνέντευξη του Μιχαηλίδη στο Ρικ [την απλή αναφορά στα φοιτητικά του χρόνια την έκανε σημαία ο Κωστής ταύτισης με τον Νικόλα. Υγείαν ρε.. κόλλημα ή καθήκον που σας έλαχε]..Τώρα εσύ αναζητάς σύνδεση ..με δημοσκοπήσεις... απλώς επιβεβαιώνετε την κατάντια και την δική σας δυστυχώς.. :)
·          
·         Έχει κάπου και ο ΔΗΣΥ [ή ενέμειναν Κληριδική πτέρυγα? κάτι..] την αξιοπρέπεια του τέλος πάντων.. :) ..Πάντως για να επιστρέψουμε στο «κράτος του αποφασίζωμε και διατάζομεν τί θα δείτε και τί θα σκεφτείτε, στην Σωτήρα» να καταγράψουμε την θέση της κ. Ελένης Ξένου. Δεν ξέρουμε αν αυτοπροσδιοριζεται σαν συναγερμική, αν και έτσι φαίνεται, ή έτσι λέει η καταγωγή… Αλλά, ας το δούμε έτσι – το είπαμε, άλλωστε, πολλές φορές. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ο Χριστοδουλίδης αποκαλύφθηκε σαν μαθητευόμενος μάγος της παραπλάνησης μετά το Κραν Μοντανά. Πάει αυτή η ελπίδα, ποιός να τον πιστέψει πια. Ποντάραμε μετά στην κ. Αννίτα. Πάει και αυτή. Από την Χόπλαρου και την κ. Ξένια ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από εκείνες τις, ας πούμε, μάγκικες ατάκες τότε, πριν τον καιρό της.. καρέκλας.. άφωνες.. Ας είναι λοιπόν και μια εκ καταγωγής ή εκ συναισθήματος συναγερμική να σώσει, κάπως, την αξιοπρέπεια εκεινού του καημένου του χώρου που λεγόταν κάποτε… φιλελέ… τί άλλο;.. :) ..το κείμενο αναδημοσίευσε ένας από τους ελάχιστους επιπλεύσαντες [αν και συναγερμικό δεν τον λες γενικά – είχε μια πορεία από τα δεξιά… προς… J]
Yiannos C. IoannouΑντιγράφω την Eleni Xenou. «Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για το θέμα του Cock ειναι χειρότερη και από αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας. Διότι άν στην περίπτωση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόκειται για αυθεντική άγνοια και ημιμάθεια και έλλειψη παιδείας, στην περίπτωση του ΔΗΣΥ πρόκειται για ένα φτηνό ποντιοπιλατισμό που κραυγάζει ως κίνητρο του, την ψηφοθηρία. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως πραγματικά εννοεί αυτά που λέει στην ανακοίνωση του περί ιδιαίτερων ευαισθησιών, διότι πρώτον δεν πρόκειται για ιδιαίτερες ευαισθησίες αλλά ιδιαίτερες αναισθησίες και δεύτερον κανείς δεν υποχρέωσε κανένα από την κοινότητα να πάει με το ζόρι να δει την παράσταση άρα με ποιόν τρόπο και πώς δεν λήφθηκαν υπόψιν αυτές οι "ιδιαίτερες ευαισθησίες"; Προκειμένου λοιπόν να μην κακοφανήσετε τους εκεί ψηφοφόρους σας κύριοι του ΔΗΣΥ είστε ικανοί να παριστάνετε πως δεν βλέπετε καν τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο. Και νομίζετε πως αυτός ο ψηφοθηρικός ποντιοπιλατισμός σας τιμά; Ντροπή! Όσο για τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο που είναι κατα τ'αλλα λαλίστατος να υποθέσω πως όταν πρόκειται για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης δεν του περισσεύει καμία νέου τύπου στρατηγική; Ξανά ντροπή!
Το δε καλύτερο είναι ο επίλογος της ανακοίνωσης του ΔΗΣΥ. Πώς δεν πρέπει λέει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εκληφθεί ως αποδοχή οποιασδήποτε μορφής λογοκρισίας. Και τότε ώς τί πρέπει να εκληφθεί αγαπητά σαίνια του κόμματος; Για πέστε μας και μας ώς τί πρέπει να εκληφθεί; Ώς ιδιαίτερη ευαισθησία, ιδιαίτερη φροντίδα και ιδιαίτερη στοργή; Έλεος πλέον!
»·         Βγήκε και ο Τζίβας με παράπονο από την Μποφίλιου γιατί να πει ότι πιστεύει στην επανάσταση, και ότι η ΕΕ είναι δικτατορία κοκ… Έτσι είναι, ρε Τζίβα… Μερικοί ξέρεις έχουν απόψεις που δεν υπόκεινται στην αλλαγή εργοδοσίας και στις υποσχέσεις πραγματοποίηση φαντασιώσεών τους.. :) …Εσύ, ας πούμε, θυμάσαι τότε που έγραφες με πάθος στην Ελευθεροτυπία του ΔΗΚΟ; ..Ύστερα θυμάσαι που άλλαξες ρητορική και στόχους [στο απορριπτικό μένος ήθελες βομβαρδιστικά.. μετά πήγες στα αστεροσκοπεία.. :)] ..με τον Σημίτη;.. :) ..Μην μας θυμίζεις, λοιπόν, τους ανεμόμυλους, φίλτατε. Αν σου αρέσει η Μποφίλιου, σου αρέσει η φωνή της τζαι το ρεπερτόριο της. Άσε που το τί κατάλαβες και εσύ από το ελληνικό τραγούδι, είναι μια άλλη ιστορία… Ώρες ώρες εκείνη η παρέα των σουβλακιών της ακροδεξιάς, τότε [αν θυμάσαι..:)] θυμίζατε τον Έλληνα ακροδεξιό που τραγουδούσε με πάθος το «άπονες εξουσίες» του Καζαντζίδη και δεν υποψιαζόταν καν ότι μιλούσε για την δική του αθλιότητα… J ..Η Μποφίλιου έχει συνέπεια και τα λέει… και σε όσους δεν αρέσει.. ας δουν την δική τους συνέπεια στον καθρέφτη… J ..Όσο για τους «αριστερούς» - σε Ελλάδα ή οπουδήποτε. Μιλάς εσύ ρε για μούμιες;… Πεεε.. Πόσο τζαιρόν έσιεις να δεις καθρέφτη;.. Πού καταλάβεις εσύ, πέρα από το copy paste, τί είναι η αριστερά; Άντε σκέψου να δούμε γιατί μια τροτσκίστρια θα μπορούσε να ψηφίζει ΚΚΕ; …Θα πάρεις γλειφιτζούρι, αν το βρεις… J. .Άμα δεν ξέρεις.. τί το παιδεύεις; …Επειδή κάνετε copy paste από Ελλάδα νομίζετε ότι καταλάβετε κιόλας;… J ..Εδώ παπαγαλίζεις την λέξη «πλουραλισμός» και προφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις τί είναι στην πραγματικότητα… Ή μήπως θέλεις και εσύ, το κατάλοιπο της ακροδεξιάς που αρπάζεται από ότι νά’ ναι, να βγάλεις και φιρμάνι πώς πρέπει να είναι ..οι αριστεροί… Δες τον εαυτό σου στον καθρέφτη, δες τον ανεμόμυλο μιας πορείας, σκέψου τί δεν παραδέχεσαι και από τί αρπάζεσαι σαν δικαιολογίες, και άσε.. Όσα δεν φτάνει η αλεπού… J .. «Δεν πουλάμε..» που έγραψε και μια φίλη στο Facebook – ταιριάζει με την περίσταση… J ..Αλλά εσεις του copy paste, από πού να ψωνίζετε έστω και λίγη μουσική;.. :) …Είναι και αυτό που αποδίδουν ως φράση στον Χατζηδάκη – πάντως φαίνεται ότι δεν παράγουν μουσική οι απόγονοι των χιτων, τι να κάνουμε;…J
·          
·         Να και η Αννίτα μας… Είπε ο Ντάιζελμπλουμ ότι το οριζόντιο κούρεμα [δηλαδή αυτό που θα πλήρωναν όλοι και θα καταργούσε και την προστασία των καταθέσεων κάτω των 100,000] απορρίφθηκε από την κυπριακή βουλή. Και έτρεξε η Αννίτα, σε στυλ Προδρόμου πια και αυτή να το παίξει «και εγώ».. :) ..Έτσι μας είπε ότι ..δικαιώνεται η θέση «τους» [του ΔΗΣΥ εννοεί και του Αναστασιάδη]. Αγαπητή και κατά τα άλλα συμπαθέστατη κυρία: όλος ο κόσμος ξέρει ότι εκείνη την αθλιότητα του καθολικού κουρέματος την απέτρεψε [προς τιμή της] η Βουλή. Ήταν δημόσια κυρία μου – δεν χρειάζεται τεκμηρίωση… Αν δεν άρεσε στο κόμμα σου, ρώτα τον Αβέρωφ γιατί έκαναν αποχή. Με τα fake news της κυβέρνησης σας, θα μπορούσατε να φτάσετε και στο επίπεδο να αμφισβητείτε δημόσια γεγονότα; Ποτέ δεν ξέρεις.. :) …Αυτό που συζητείται [γιατί ο υποψήφιος σας δεν τολμά να παραδεχθεί την αλήθεια] είναι ότι ήξερε από τις 4 Μαρτίου για το κούρεμα και έλεγε ψέματα, και ότι επιπλέον ήξερε για τις εκροές του συμπέθερου και ..έπαιξε πελλόν. Αυτά [ενάντια σε όλα τα τεκμήρια κυρία μου] προσπαθούν να αρνηθούν οι του υποψήφιού σας [και έσεις στον άχαρο πια ρολό σας] Οπότε τις υπεκφυγές στην μπάντα. Αν θέλετε, επίσης, να υπερασπιστείτε το καθολικό κούρεμα και την παραβίαση του ορίου των 100,000 να το πείτε δημόσια – και να δούμε με τί μούτρα θα υπερασπιστείτε ότι θα παραβιάζατε αυτό το όριο προστασίας των μεσαίων και χαμηλών συντάξεων για να προστατεύσετε του πελάτες του δικηγορικού γραφείου του απερχομένου προέδρου. Τζαι λλίην αντροπή κόρη.. :)
·          
·         Νέα καλή ατάκα στην οποία εστίασε ο Α. Μιχαηλίδης [έσιει χάζιν άμα η τέως παρέα του απορριπτισμού αλληλοκαρφώνεται]: ο Προδρόμου σε τηλεοπτική συζήτηση, είπε [σύμφωνα με τον κ. Άριστο] ότι η αναφορά του Ερντογάν για την συνθήκη της Λοζάνης δείχνει ότι δεν ..πρέπει να αμφισβητούμε τα συμφωνημένα [όπως ας πούμε την ΔΔΟ] διότι θα ανοίξουν θέματα οι Τούρκοι… Και το είπε αυτό ο Προδρόμος; ..Και μια ζωή πολιτική καριέρα τί έκανε δηλαδή; Ήταν πράκτορας την Τουρκίας; Αυτός δεν έγραφε κάποτε [σαν γνήσιος απόγονος των συνταγματαρχών] ότι δεν έπρεπε καν να δικαιούνται να αποφασίζουν οι κύπριοι [«να αποφασίζει το έθνος» – το οποίο στο φαντασιακό του θα διόριζε τον Πρόδρομο μουχτάρη των ιθαγενών προφανώς], υστέρα δεν ήθελε να ακούσει για ομοσπονδία. Ύστερα δεν ήθελε το σχέδιο Αννάν… και τώρα – δεν θέλει αμφισβήτηση των συμφωνηθέντων; Τί σου κάνει η καρέκλα… Και οι κουβέντες του αέρα; Έμεινε αποσβολωμένος ο Άριστος αφού μαζί τα πίνανε, μαζί τα λέγανε… προφανώς δεν τρώνε μαζί τωρα.. :)
·          
·          «Σύμφωνα με  εξακριβωμένες πληροφορίες», όπως ισχυρίζεται [ο δικηγόρος της Λοϊζίδου σε αναφορά για την επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων που έδωσε κάλυψη στα δημοσιεύματα του Πολίτη] « ο σύζυγος σας  είναι Οικονομικός Διευθυντής της Εφημερίδας ‘Πολίτης’. Επομένως η καταγγελία  της πελάτιδας μας κατά της εν λόγω εφημερίδας έπρεπε να είχε εξετασθεί από κάποιο υφιστάμενο σας και εσείς έπρεπε ευλαβικά να αποφύγετε οποιαδήποτε ανάμιξη ή εμπλοκή». - http://www.reporter.com.cy/police/article/277379/oi-skopimotites-i-amerolipsia-kai-o-syzygs-tis-epitropoy-drimy-katigro-dikigroy-loizidoy
·          
·         «Πρόσεχε το δηλητήριο».. :) ..Αυθεντική στιγμή στο περίπτερο: δυο μάλλον γνωστοί [μιλούν μεταξύ τους] κοιτάζουν τις εφημερίδες στο περίπτερο. Ο ένας έπιασε ήδη την Χαραυγή τζαι κοιτάζει τους τίτλους των υπολοίπων. Ξαφνικά, βλέπει το πρωτοσέλιδο του Πολίτη με δημοσκόπηση που δείχνει τον Μαλά να περνά τον Παπαδόπουλο. Φαίνεται ότι εν κάπως στημένο [με κουντημένο προς τα κατω το ποσοστό του Παπαδοπούλου στο 13% !!] αλλά ο τύπος φαίνεται έτοιμος, έτσι για την χαρά του σκηνικού, να πιάσει τζαι τον Πολίτη. Ο άλλος που εξακολουθεί να κοιτάζει χωρίς έσιει πιάσει εφημερίδα λαλεί του: «Πρόσεχε το δηλητήριο μέσα στην κουφέτα». Χαμογελά ο άλλος σαν να κάτι να αθθυμηθηκε ..Τζαι βάλει τον Πολίτη πίσω… J
·          
·         Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι πλείστες ελληνοκυπριακές εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ, ήταν γεμάτες με αναφορές για τον «Σουλτάνο». Υποτίθεται ότι άμα αποκαλούν έτσι τον Ερντογαν εκτονώνονται; Οξά εν μέρος της τελετουργίας;. Και όμως, τζηνες τις ημέρες η πραγματική είδηση στην περιοχή μας ήταν η οργή των παλαιστινίων για την κίνηση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως .. «πρωτεύουσα του Ισραήλ». Νεκροί, τραυματίες, αν το δούμε από άποψη θεάματος. Αλλά στις εφημερίδες ήταν ειδησούλα στα πρωτοσέλιδα των παραπάνω ή τζαι είδηση στις εσωτερικές σελίδες. Αλλά ακόμα πιο πολλά το θέμα αφορά άμεσα στη δήθεν ηθική που επικαλούνται οι απορριπτικοί [τζαι όϊ μόνο] ελληνοκύπριοι. Ήταν σαν να αναγνωριζόμουν τη βόρεια Λευκωσία σαν πρωτεύουσα του «ψευδοκράτους», που μια μεγάλη δύναμη. Αλλά αντίδραση καμία. Ευτυχώς, οι ευρωπαίοι αντέδρασαν αρνητικά, οπότε η παιδική χορωδία [όσον αφορά στη διεθνή πολιτική] στο προεδρικό είπε ..θα ακολουθήσει τους ευρωπαίους. Γιατί αν ήταν μονοί τους.. θα ήταν άξιοι να δηλώσουν τζαι αποικία του Τελ Αβίβ…J
·          
·         Ο Ιωνάς λαλεί ότι ο νόμος «για την διαφθορά», που έκαμε τζήνος, πέρασε «ξεδοντιασμένος» που την Βουλή.. Ουφ.. Ευτυχώς.. Προφανώς, η πλειοψηφία στη Βουλή άρχισε να καταλαβαίνει πως λειτουργεί η κυβέρνηση της διαπλοκής.. Αρκήσεν αλλά… Πολλά καλά εκάμαν τζαι «εξεδοντιάσαν» την εισήγηση του Ιωνά.. Το να εμπιστευθεί κάποιος τον Ιωνά να κάμει σώμα «αδιάφθορων» [ο Ιωνάς !!! – καλά ξέρει ο Ιωνάς τί θα πει «αδιάφθορος»;] εν αστείο που μόνο του. Προφανώς, ο Ιωνάς όπως έχει αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία, θέλει να κατασκευάσει ένα σώμα που να το ελέγχει ο ίδιος τζαι οι συναγερμικοί τζαι να παρακολουθεί τους πολίτικους τους αντίπαλους. Τζιαι στην ανάγκη να στήνει θεάματα όπως επί Ρίκκου.. Δαμαί ακόμα τζαι τους ημέτερους αστυνομικούς που παραδέχονται αδικήματα [τζαι τελικά καταδικάζονται] διούν τους.. πλήρεις απολαβές όπως τον τύπο [που ήταν τζαι στην ΚΥΠ] με την υπόθεση/θέαμα Δρομολαξιά. [και τότε για τον ημέτερο, ούτε ίχνος βέβαια συζήτησης στα πρωτοσέλιδα..] Τζαι φυσικά, κάμνει διώξεις εναντίον αξιωματούχων που εν ελέγχει με την κατηγορία ότι αποκάλυψαν σκάνδαλα διαπλοκής στην αστυνομία – όπως του Υπαρχηγού. Οπότε η εικόνα του Ιωνά, με εξαίρεση όσους αναμένουν ευνοιοκρατία, από αυτόν, είναι σαφής… Αυτά, λοιπόν, που δεν επέτρεψε η Βουλή [και μπράβο στη βουλή] ήταν η «εξασφάλιση δικαστικού διατάγματος για διενέργεια ελέγχων». Άκου φαντασίωση ο άλλος – θέλε να μπορεί να κατασκευάζει έρευνες χωρίς καν δικαστικό διάταγμα. Πολλή νοσταλγία της περιόδου 1967-74 στην Ελλάδα ρε Ιωνά… Τα άλλα είσιεν τα μασημένα ο Χατζηβασίλης στον Φιλελεύθερο – ελπίζουμε να περιλαμβάνει τζαι τον περιορισμό των δυνατοτήτων παρακολούθησης. Ήδη αρκετοί έχουν αρχίσει να αποκαλούν τα κατσιαρίσματα στα τηλέφωνα «πάλε ακούει ο Ιωνάς»… Φαίδρες εικόνες μιας θλιβερής εποχής..
·          
·         Όσο για τις ελπίδες ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθηνά θα απέδιδε κάτι για το κυπριακό… Φούσκες και πάλι και πάλι φούσκες… fake news μάλλον και πάλι από το κυβερνητικό επιτελείο – εκτός τζαι αν τους τρολάρει τζαι ο Ερντογάν τζαι εν το πήραν χαμπάρι.. :) Ο Ερντογάν, ότι και να νομίζει κάνεις για την εσωτερική του πολιτική, ήταν σαφής: εμείς κάναμε κινήσεις και η ελληνοκυπριακή πλευρά υπεκφυγές. Ε άτε διαψεύσετε τον.. :) ..Αφού ο άλλος περπατά και κρατά στα χεριά τις δηλώσεις Γκουτιέρες και Άιντα… Και ο Αναστασιάδης απαντά σε ελεγχόμενες ερωτήσεις δημοσιογράφων, λες και ο Άιντα εν κανένας μισταρκός του στο προεδρικό, όπως ο Βίκτωρ-Μαρί, αντί να καταλάβει ότι εν τζήνος που καθόρισεν την εικόνα του Αναστασιάδη στο Κραν Μοντανά διεθνώς – τζαι τελικά και τοπικά, αφού η χορωδία του προεδρικού εν εκατάφερνεν να επιβάλει το παιδικό παραμύθι της παραπλάνησης για ότι έγινε στο Κραν Μοντανά… Και κατά τα άλλα παρακολουθούμε την μιζέρια των συναγερμικών που θα πάνε να ψηφίσουν και πάλι τον διαπλεκόμενο, κοινώς Αναστασιάδη, με το παραμύθι ότι ..θα λυθεί μετά. Ναι, ναι… Συνεχίστε να βόσκετε μονοί σας στο λιβάδι της μάντρας… Το κυπριακό με Αναστασιάδη ή Παπαδόπουλο απλώς θα είναι θέμα των ξένων αν, ποτέ και πώς μπορούν να εκβιάσουν. Και ο Παπαδόπουλος ίσως να προσπαθήσει να είναι κάπως πιο συνεπής. Αλλά κατά τα άλλα, ό,τι ππατσιάρισμα προκύψει, θα το συνοδεύει η καταχνιά των ψέματων και της καχυποψίας που καλλιεργήθηκε αυτήν την περίοδο..
·          
·         Α ναι.. μερικοί στην αβάσταχτη αθωότητα της προσφοράς υπηρεσιών ή φουσκών, έλπιζαν [ή και ελπίζουν;] ότι η Τουρκία είναι.. απομονωμένη.. Πόσο καιρό, άραγε, θα διαρκεί αυτή η εσωτερική επικοινωνιακή χούντα της σχεδόν ολοκληρωτικά ελεγχόμενης πληροφόρησης; Ότι θέλουν διοχετεύουν και όπου υπάρχουν ακόμα πρόβατα, αρχίζουν το μπε.. Η Τουρκία αγόρασε ρωσικούς πυραύλους – όταν τους αγοράσαμε εμείς, μας υποχρέωσαν να τους στείλουμε στη Κρήτη. Και δεν είμαστε καν μέλος του ΝΑΤΟ κοκ… Η Τουρκία είναι. Τους αγόρασε, φωνάξαν οι δυτικοί. Και μετά κατάπιαν τη γλώσσα τους. Το δέχτηκαν, γιατί ο βασικός στρατιωτικός παίκτης στην περιοχή είναι η Τουρκία για το ΝΑΤΟ [Όσο συνεχίζει να υπάρχει αυτό το απολίθωμα] και τη Δύση [καθώς ρέει προς την ασημαντότητα από την ηγεμονία]… Οπότε άστε και τον Πιμπίσιη στην πρωινή λιτανεία.. :) ..Ιδού η πραγματικότητα: "The principal of sovereignty obviously exists in acquisition of defense equipment, but in the same way that nations are sovereign in making their decision, they are also sovereign in facing the consequences of that decision," General Pavel said, as cited by Defense News. However, in less than a month the chairman of NATO's Military Committee has changed his mind and told U.S. News & World Report that the alliance has to "see the situation in a very pragmatic way.""What's the alternative? Are we going to alienate Turkey because of some issues, when at the same time we know Turkey is willing to discuss these issues? It would be very unwise," the general underscored.»  https://sputniknews.com/analysis/201712011059618129-nato-turkey-russia-s400/
·          
·         Ενδιαφέρουσα η θέση του Σουλτς, του ηγέτη των σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία για το μέλλον της ΕΕ… Να προχωρήσει σε ομοσπονδοποίηση και ό,ποιοι δεν θέλουν να αποχωρήσουν. Οπότε, αν περάσει αυτή η θέση, κάτι θα κινηθεί στο απολίθωμα που λέγεται ΕΕ. Και με δεδομένο ότι η αποχώρηση της Βρετανίας προχωρεί, τότε η επιλογή αποχώρησης ή παραμονής, αλλά με ομοσπονδιακούς όρους είναι πια και κάπως σαφής θεσμικά… Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι σοσιαλδημοκράτες [και αυτοί στην παρακμή τους – αλλά έστω και έτσι καθορίζουν γραμμή, όπως φάνηκε και με το εσωτερικό κράτος ευημερίας ή και το θέμα των μεταναστών] είναι η θέση του Γκάμπριελ [έχει πρόσφατα ηγέτη των σοσιαλδημοκρατών] ότι τέλειωσε πια η περίοδος της αμερικανικής ηγεμονίας… https://www.rt.com/news/411981-germany-gabriel-relationship-washington/  ….Αυτά δεν είναι πια επαναστατικά έστω ριζοσπαστικά των θεσμικών αριστεριζόντων – είναι η λογική δομική θέση της ΕΕ, αν θέλει να επιβιώσει σε ένα κόσμο, όπου η Δύση παρακμάζει και οι ΗΠΑ συμπαρασύρουν την ΕΕ. Αλλά τα ορφανά του Ρέιγκαν και της Θάτσερ εδώ κάτω, τί θα γίνουν; Πώς θα ζήσουν μερικοί χωρίς τις φαντασιώσεις του ψυχρού πολέμου; Ωιμέ… Κάποια Λοϊζίδου πρέπει να βρεθεί για να μπορεί και αυτός να…. κάτι;.. :) ….
·          
·         Δηλαδή για να καταλάβουμε τζαι τους απορριπτικούς [του κέντρου, και της δεξιάς - διότι εκεί είναι και ο επίσημος ΔΗΣΥ πια, αφού περισσότεροι της λύσης σε εκείνο το κόμμα, σιώπησαν πειθήνια. Για την υπόσχεση της καρέκλας και του ό,ποιου βολέματος προφανώς] την ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα την δεχτούν, αλλά την κυπριακή ..φοούνται την;… Καλά η ομοσπονδία στην ΕΕ εν καλή, επειδή ένεν διζωνική, δικοινοτική, αλλά πολυζωνική, πολυκοινοτική?..Τζαι ένεν «ρατσιστικό» πλέον ότι  θα ψηφίζουμε σε περιφέρειες, τζαι μάλλον θα έχουμε [ήδη έχουμε] εκ περιτροπής διάφορους; Τζαι οι δειλοί στον ΔΗΣΥ, εν θα φοούνται ότι εν θα τους ψηφίζει πκιον η ακροδεξιά για να ντύνονται τζαι οι ίδιοι ακροδεξιοί ενάντια στην…ό,ποια λύση;…J…Κουβαλά γέλιο το μέλλον…J
·          
·         Παρακολουθήστε το σενάριο στην Γερμανία… Να μην εκπλαγείτε αν η ελληνοκυπριακή δεξιά, αν κατά τραγικό λάθος της πλειοψηφίας [μέσα από την διαίρεση της αντιπολίτευσης ή αλλωσπως] καταφέρει μέσα από τα ΜΜΕ να υφαρπάσει την εκλογή προέδρου, να αρχίζει να ζητά από την κυπριακή αριστερά να την σώσει, παίζοντας το παιχνίδι της ηθικής συνείδησης [ενώ η δεξιά θα συνεχίσει το τσαλαβούτημα στη διαπλοκή για τους ημέτερους της κάθε [μεταφορικά] «βιομηχανίας αμπελοπουλιών» ή συντηρητικών αυταρχικών απαιτήσεων – να μεν αναφέρουμε το όνομα του χωρκού πάλε τζαι εν φταίουν όσοι κάτοικοι διαφωνούν με την αθλιότητα των προυχόντων] και της διακυβέρνησης προς το κοινό καλό – όπως έκαναν ρητορικά οι σοσιαλδημοκράτες στην Γερμανία. Την απάντηση την έδωσε προκαταβολικά η Dis Daimona για άλλο θέμα: «δεν πουλάμε…» ..Και, ελπίζουμε, «δεν αγοράζουμε το δηλητήριο στην κουφέτα»… J …θα επανέλθουμε για τα μετεκλογικά σενάρια…
·          
·         Σήμερα παρεμπιπτόντως εξύπνησα μεν μιαν απορία: Ποιός εν ο δικηγόρους το Μπρόουντερ στα κυπριακά δικαστήρια? Τελικά ήβρα το "Χρίστος Πουργουρίδης" - http://dialogos.com.cy/blog/braouter-na-apagorefti-i-sinergasia-kiprou-rosias/#.WiY9rkqWbIV
·          
·         Εννοείται ότι στα μέσα εν έκαμεν εντύπωση το "Μέσω του χρήματος και του συμφέροντος, επιτυγχάνονται τα πάντα. Κατευθύνονται ιδέες, στοχοποιούνται πρόσωπα και θεσμοί, εξαγοράζονται συνειδήσεις, διαπράττονται εγκλήματα» ούτε το «στην Ελεγκτική Υπηρεσία είχαμε ένα βουνό ελέγχων που δεν είχαν διεκπεραιωθεί για χρόνια. Και ας το παραδεχθούμε: Ενίοτε, η Υπηρεσία ενεργούσε ως εργαλείο συγκάλυψης αντί αποκάλυψης σκανδάλων - http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/461776/kypros-basileio-diafthoras....  Εν γεγονός με τη διαφθοράν εννά ασχοληθούμεν τωρά? Έχουμεν εκλογές :)

·         Για τις δημοσκοπήσεις: πεε… ότι θέλουν λαλούν τελικά.. :) ..Κάμε τζαι εσύ μια εταιρεία δημοσκόπησης.. οι αριθμοί εν μούχτιν… Ούτε ασανσέρ να ήταν… Να τις φυλάξουμε για να δούμε [με φόντο τα τελικά αποτελέσματα] αν πληρώνει κάποιος για όλα αυτά τα νούμερα ή αν είναι ευγενική παραχώρηση των ιδιοκτήτων ΜΜΕ στο ευρύτερο πλαίσιο της εξάρτησης τους… Τον Νιόβρη επαίζαν αναγωγές της πλάκας. Τωρά είμαστε πίσω στα δείγματα της πλάκας… Κατά τα άλλα επιμένουμε – πριν δείτε τους αριθμούς, ρωτήστε ποιός πληρώνει/ ελέγχει το ΜΜΕ που προβάλει τους αριθμούς, κοιτάξετε την γενική τάση… τζαι θα δείτε τί θέλουν να πριμοδοτήσουν όσοι πουλούν αριθμούς την συγκεκριμένη εβδομάδα. Ως τζαι οι δημοσκοπήσεις θέλουν δέφτερη ανάγνωση σε τούτην την χωρά… Τουλάχιστον αλλού περιπαίζουν τους οι πολίτες που απαντούν… Δαμαί επιμένουν να μας περιπαίζουν τα πρωτοσέλιδα. Θα δούμε.. :) ..

·         Τελικά ποιός εν ο πρώην βουλευτής τον οποίον εκάλυψεν η Γιωρκάτζη? - http://dialogos.com.cy/blog/michailidis-i-giorkatzi-kalipse-voulefti-choris-forologiki-dilosi/#.Wi0iZ0qWbIX

·         Για να έχουμε συγκριτικό μέτρο: Καρκινοπαθής κρατούμενος δεν τυγχάνει θεραπείας, ούτε συστήνουνται σε μια νύκτα ιατροσυμβούλια αμμέ ‘ νναιν άλλο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του τζιαι αν όντως αληθεύκει ότι έσιει ανάγκη τη χημειοθεραπεία για να μεν απειληθεί η ζωή του, αλλά για τα δόντια [ή έστω μετά που 5 ιατροσυμβούλια τα θέματα σπονδύλου] μια χαρά προλαβαίνουν τζιαι γίνουνται ούλλες οι διαδικασίες τζιαι μάλιστα ο κρατούμενος [ας πούμεν ότι τον λαλούν Παναγιώτη Νεοκλέους] μεταφέρεται σε ειδικόν κέντρον αποκατάστασης [ας πούμεν ότι το λαλούν Μέλαθρο στην Παλώθκιαν]. Ε τωρά η χημειοθεραπεία εν ίδια με τη φυσιοθεραπεία? Ε ήντα «αφεντικά» τζιαι «δούλοι» τα ίδια σκατά εννά γινούμεν ούλοι? - http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/463451/o-sparagos-tis-adelfis-toy-karkinopathi-fylakismenoy-ichitiko

·         Νέα πρόστιμα σε στελέχη τραπεζών. Εξεπεράσαν συνολικά ως τωρά τα 10 εκατομύρια. Ε επκιερώσαν τα οξά κόφτει κανέναν αν θα τα πκιερώσουν τωρά που εν τίθεται θέμα κακής σύνθεσης της Επτροπής Κεφαλαιαγοράς? - http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/463665/-kampanes-8-5-ekat-se-proin-trapezikoys

·         «Μύριζε θάνατο όλο το χωριό» - Το «Άουσβιτς» της Κύπρου γράφει ο Φιλελεύθερος (http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/463671/-myrize-thanato-olo-to-chorio-to-aoysbits-tis-kyproy ). Επειδή η στήλη αρνείται κατηγορηματικά να μπει στη διαδικασία του μετρήματος των θυμάτων γιατί κάθε ζωή τζιαι κάθε θάνατος αξίζει σεβασμού [τζιαι ούτε συμφέρει του Φιλελεύθερου τζιαι του κάθε Φιλελεύθερου ένα μέτρημα είτε θανάτων, είτε ομαδικών τάφων], να θυμίσουμεν μόνο ότι για μια συγκεκριμένη περίοδο, θάνατον εν ούλλη η Κύπρος που εμύριζεν τζιαι εν ολόκληρη που εγίνην Άουσβιτς, αν θέλουμεν να είμαστεν ειλικρινείς τζιαι να μεν χωρίζουμεν τα θύματα βάσει της εθνοτικής τους καταγωγής ή του πολιτικό ιδεολογικού τους υπόβαθρου. Διαφορετικά καλύττερα να μιλούμεν για παραχάραξην της ιστορίας τζιαι επιλεκτική μνήμη…

·         Η νομική συνέπεια του κ. Κληρίδη και η ισονομία… Και το απέναντι προεκλογικό παναΰριν… Δυο κόσμοι… Να και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα [και πάλι] γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα… Για όσους έχουν αλλεργία στη συνέπεια δεν συστήνεται… Για όσους εκτιμούν την συνέπεια, ιδού η πραγματικότητα – νομικά και θεσμικά. Το θέμα αφορούσε μια απόφαση που πήρε το υπουργείο εξωτερικών, για επισκέψεις μη-ευρωπαίων στη βόρεια [κατά Γκουτιέρες] Κύπρο… Εκείνη η απόφαση, μάλλον, εντασσόταν στο εθνικιστικό προεκλογικό ντελίριο της δεξιάς/ΔΗΣΥ για να συσπειρώσει την ακροδεξιά της πτέρυγα και κατέληξε στο πιο φτηνό ρατσισμό και την ανάλογα χαρακτηριστική δουλοπρέπεια τον Σεπτέμβριο: μια ομάδα Λιβανέζων εμποδίστηκε στο αεροδρόμιο, γιατί δήλωσε ότι θα πήγαινε στη βόρεια Κύπρο- αντίθετα, όμως, μια ομάδα ισραηλινών τουριστών με ανάλογη πρόθεση, εμποδίστηκε επίσης αρχικά, αλλά μετά από οργισμένη παρέμβαση του κράτους τους, η υποτιθέμενη κυπριακή κυβέρνηση [η οποία συμπεριφέρθηκε σαν αποικιακά διορισμένη διοίκηση του Τελ Αβίβ – διότι άμα δεν έχεις την δυνατότητα και πρόθεση να εφαρμόσεις έστω ισομερώς την ό,ποια χαζοαπόφασή σου – παρέτα] δουλοπρεπώς τους άφησε, και συγκριτικά ρατσιστικά, έδιωξε τους Λιβανέζους… Ο Γενικός Εισαγγελέας διερεύνησε το ζήτημα [το οποίο προέκυψε με βάση το, αν οι τουρίστες θα μένουν σε ελληνοκυπριακές περιουσίες σε κατεχομένη περιοχή] και αποφάνθηκε, σύμφωνα με απόφαση την οποία δημοσιοποιεί η Cyprus Mail, ότι η οδηγία του υπουργείου εξωτερικών [το οποίο, έτσι και αλλιώς δεν έχει αρμοδιότητα – απλώς αποφάσισαν, φαίνεται ότι θα κάνει ο καθένας ότι θέλει προεκλογικά] είναι «βαθιά προβληματική νομικά» [deeply flawed legally].. Ο κ. Κληρίδης με την νομική του συνέπεια διερευνά [σύμφωνα με το άρθρο] τις προεκτάσεις για το θέμα από τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής και στη βάση, από ότι φαίνεται, της ισονομίας ως βασική αρχή που διέπει το όλο έργο του [και σε αντίθεση με τη μεροληπτική στάση των νυν κυβερνώντων].  Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν επιτρέπεται να ληφθούν απαγορευτικά μετρά, πέρα από την πληροφόρηση των τουριστών για την πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τη διαμονή σε κατεχόμενες περιουσίες. Το ανακουφιστικό είναι ότι υπάρχει ένα άτομο σε ένα κομβικό θεσμό που τηρεί τον νόμο και σέβεται την ισονομία – το απελπιστικό είναι και ο πόλεμος που του γίνεται από το κυβερνητικό επιτελείο, και στο συγκεκριμένο, το ότι η γνωμάτευση του υπάρχει από τις αρχές Οκτωβρίου, αλλά φαίνεται ότι ..η προεκλογική κυβέρνηση παίζει πελλόν… Και μερικοί περιμένουν από αυτήν την κυβέρνηση κάτι περισσότερο από φούσκες και fakenews?..Συνεχίστε στις αυταπάτες… http://cyprus-mail.com/2017/12/10/ag-knocks-foreign-ministry-edict-tourists-staying-north/
·          
·         Περί συνέπειας λόγος. Άμα εν για τα συμφέροντα ημέτερων, για τροπολογίες της Βουλής που εν τον βολεύκουν [τζήνον ή όσους θέλει να εξυπηρετήσει], η λ.χ. για τις συλλογές υπογραφών του 1950, ο Αναστασιάδης χώνεται μια χαρά πίσω που τις γνωματεύσεις του κ. Κληρίδη… Άμα εν τον βολεύκουν οι γνωματεύσεις, πονεί τα μάθκια του το πλάσμα τζαι εν θωρεί. Ή ξαφνικά πιάνουν τον ευαισθησίες για αγγελιαφόρους κοκ… Συνέπεια..…J
·          
·         Για να έχουμε και εικόνα της συνέπειας: Γράφτηκε στον τύπο ότι με επιστολή του στις 5 Δεκέμβριου, ο ο Γενικός Εισαγγελέας επιβεβαιώνει ξανά την θέση [και του Γενικού Ελεγκτή] ότι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ είναι «εσφαλμένος» και θέτει [στον Χ. Γεωργιάδη] θέμα «μέτρων για ανάκτηση απολεσθέντων ποσών η για τερματισμό της συμφωνίας”. Θα εισακουσθεί η γνωμάτευση; Πρόκειται [από οτι γράφτηκε] για ποσό 50 εκατομμυρίων… Η μήπως τα συμφέροντα των δικηγορικών γραφείων [και ισως και τηλεοπτικών καναλιών] υπερισχύουν του νόμου, της ισονομίας, και το δημόσιου συμφέροντος; Θα περιμένουμε…J..Ο Χάρης έχει ένα ιδιαίτερο [κωμικό θα έλεγε κανείς] τρόπο να «αντιλαμβάνεται» [αν αυτή είναι η λέξη για την συμπεριφορά του] την ισονομία – φάνηκε και στους διορισμούς του και τις προσπάθειες του για συγκάλυψη ημετέρων....Να δούμε λοιπόν αν έμαθε και κάτι για την ισονομία..:)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου