6 Αυγ 2017

Χάθηκε η ιστορική αποδοχή 4 προς 1 από την Τουρκιά για την πληθυσμιακή αναλογία στην Κύπρο [τωρα επιμένει στο 1 προς 1] – και οι ένοχοι κάνουν ότι η αλλαγή έπεσε από τον ουρανό [όπως το πραξικόπημα του 1974] αντι να αναγνωρίσουν ότι χάθηκε εκείνη η τουρκική υποχώρηση λόγω των προεκλογικών ανοησιών και του Αναστασιάδη [για τις «4 ελευθερίες»] και των απορριπτικών που λειτουργούσαν σαν εξαπτέρυγα εκείνης της υστερίας – θεαμάτων..


Πως μασά ένας ένοχος τις συνέπειες της ρητορικής και των πράξεων του;. Ο αρχισυντάκτης του Φιλελεύθερου, ο Κ. Βενιζέλος, προσπάθησε την Κυριακή [6/8] να φτιάξει  νέο δράμα για την απορριπτική ρητορική – ωιμέ η Τουρκία θέλει να υπάρχει αναλογία 1 προς 1 σε έλληνες και τούρκους υπηκόους, έγραψε. Ενδιαφέρον σύμπτωμα η μνήμη χρυσόψαρου. Θέλει να ξεχνά ο Βενιζέλος και να φτιάχνει θεάματα..Αλλά..Πως φτάσαμε σε αυτήν την θέση της Τουρκίας;. Μέχρι την αρχή του 2017 δεν υπήρχε ζήτημα για αναλογία 1 προς 1…Αντίθετα [και τώρα θα φαντάζει όνειρο πια] η «τουρκική θέση» [και της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας] ήταν 4 προς 1..Μαλιστα δέχονταν εσαεί να διατηρηθεί η αναλογία των δυο κοινοτήτων σε 4 προς 1 [dream πια για τους ελληνοκυπρίους] και σε αυτό το πλαίσιο [ήταν και σύγκλιση και το δέχτηκαν] απλά ζητούσαν για κάθε 4 έλληνες πολίτες που αποκτούν κυπριακή υπηκοότητα να γίνεται το ίδιο για 1 τούρκο πολίτη. Και το συνεργείο του απορριπτισμού [στο οποίο ανήκει ο Βενιζέλος] ωρυόταν ότι είναι απαράδεκτο για ..ευρωπαϊκή χώρα μπλα μπλα, να δέχεται τέτοιες αναλογίες κλπ. Και  ο Αναστασιάδης που ξεκίνησε τότε την προεκλογική του φώναζε τα ίδια [εκλιπαρώντας τους ακροδεξιούς ψήφους στο κόμμα του]…Και οι δυο, Βενιζέλος/απορριπτικοί και Αναστασιάδης, ήταν σίγουροι ότι δεν θα το δεχόταν η ΕΕ…Ανοησίες για εσωτερική κατανάλωση. Αφού για μήνες κυκλοφορούσε ότι η ΕΕ δυσφορούσε με αυτή την ρητορική Αναστασιάδη, τελικά στο Κρανς Μοντανα, το είπαν ξεκάθαρα ότι δεν έχει πρόβλημα η ΕΕ να υπάρξει ρύθμιση για αναλογία Τούρκων πολιτών …Το έγραψε και η εφημερίδα του Βενιζέλου τελικά..Αλλά..αφού τα έξυπνα παιδάκια που νομίζουν ότι κάνουν διεθνή πολιτική ταΐζοντας ανοησίες εύπιστους εσωτερικούς καταναλωτές [όσοι τους έμειναν τέλος πάντων] ξαφνικά διαπίστωσαν ότι η τουρκική θέση είχε αλλάξει. Αντί 4 προς 1 τώρα η “τουρκική θέση είναι 1 προς 1..Και δεν υπήρξε ευρωπαϊκή αντίδραση…αφού οι ευρωπαίοι ακόμα απορούν γιατί οι ε/κ έχασαν την ευκαιρία στο Κρανς Μοντανα…Οπότε τώρα ο Βενιζέλος καμώνεται ότι υπήρξε παρθενογένεση του 1 προς 1..


Οχι κ. Κώστα να έχεις το ήθος να παραδεχτείς και εσύ, και ο Αναστασιάδης ότι αυτή η νέα κατάσταση [που εκφράζει και το γεγονός ότι η Τουρκία πια πλήρως αποενοχοποιημενη έχει την άνεση] είναι προϊόν της δίκης σας υστερίας τους προηγουμένους μήνες. Το να το παίζει δημοσιογράφος λες και ήρθε από τον ουρανό η θέση 1 προς 1 θυμίζει εκείνους τους φαιδρούς του 1974, που αφού έδωσαν στην Τουρκία την ευκαιρία για εισβολή, μετά έψαχναν δικαιολογίες για να φορτώσουν την ευθύνη αλλού…Οι ελληνοκύπριοι έχασαν ένα τεράστιο κέρδος υπέρ τους για μια φτηνή προεκλογική κίνηση του Αναστασιάδη και λόγω της προπαγάνδας [και των fake news] από τους δημοσιογράφους που στήριζαν εκείνη την εκστρατεία θεαμάτων χωρίς να πληροφορούν το κοινό και για την θέση της ΕΕ και για τους κίνδυνους να αλλάξει η «τουρκική θέση»..Τώρα;..περαστικά..Και άντε να δούμε πως πείθεται η άλλη πλευρά να πάμε πίσω σε συνομιλίες και να δεχτεί [γιατί να δεχτεί] το 4 προς 1 [η πρέπει να δοθεί και αντάλλαγμα τώρα;..Και όσοι χαριεντίζονται με χαζομάρες του στυλ «πάλι με χρόνια με καιρούς» και ψευτομαγκιες, να θυμούνται πως χάνονται ευκαιρίες και ότι χάρις στην ελληνοκυπριακή απορριπτική βοήθεια στον τουρκοκυπριακό απορριπτισμού το βόρειο σύνορο της χωράς μας είναι ανοικτό. Και μόνο οι τουρκοκύπριοι μπορούν πια να κρατούν ένα φίλτρο εκεί. Αν κερδίσουν οι ομοϊδεάτες του ελληνοκυπριακού απορριπτισμού και του καιροσκοπισμού του Αναστασιάδη, μετράτε αναλογία πληθυσμού …για τις μερικές επόμενες δεκαετίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου