4 Απρ 2017

Κωστής Αχνιώτης: Ο θεωρητικός της ποίησης του κυπριακού ακτιβισμού

Έφυγε ο Κωστής Αχνιώτης..


Ο θεωρητικός της ποίησης του κυπριακού ακτιβισμού..που έδεσε με το κυπριακό χώμα την γοητεία του αέρα του Μάη του 1968, για να προσφέρει σαν τροβαδούρος του ακτιβισμού στην δημιουργία της τοπικής μορφής του παγκόσμιου κινήματος… Δεμένη με την αξιοπρέπεια του χώρου..της κυπριακότητας… Σαν εκπρόσωπος μιας γενιάς που είδε στην αντίσταση της δεκαετίας του 1970, το άνοιγμα για να ειπωθεί αυτό που κυοφορούσε η καθημερινότητα για χρόνια..Για το όραμα μιας ελευθερίας που θα είχε την αξιοπρέπεια να μην αναζητά πια «προστάτες», «μητέρες», αφέντες εξωτερικούς και εσωτερικούς..ταξικούς η πολιτικούς..
Έζησε την ζωή του διπλά στην πράσινη γραμμή, φλερτάροντας σε ανύποπτους χρόνους με το άνοιγμα της, ανοίγοντας τον δρόμο του μέλλοντος με την μαγκιά του χαμόγελου και της γνώσης που κωδικοποίησε στο κλασικό του κείμενο για την κυπριακή συνείδηση:
«Η κυπριακή συνείδηση έχει την υπεροψία των περιθωριακών»
Που σήμερα, οι συνελεύσεις μας, οι πρωτοβουλίες μας, οι κινήσεις μας, οι δράσεις μας, οι παρεμβάσεις μας ένει κατά πολύ φτωχότερες. Κάτι το οποίο μπορεί να ειδωθεί ως εμπόδιο. Αλλά μπορεί να ειδωθεί τζιαι ως πρόκληση, για τζιείνο το αδικαίωτο της ιστορίας, την υπόγεια τη διαδρομή, τη σκοτεινή όψη του φεγγαριού που μια μέρα εν να φωτίσει έναν κόσμο άλλο, διαφορετικό, πιο ίσο, πιο δίκαιο, πιο λεύτερο, πιο αξιοπρεπή. Όπως τζιείνην την υπεροψία του περιθωριακού που συνεχίσει τα ταράσσει τα νεύρα δύο ελεφάντων σ' ένα δωμάτιο όπως ένα μικροσκοπικό κουνούπι…


Αποχαιρετούμε τον σύντροφο μας Κωστή Αχνιώτη, αγωνιστή της κυπριακής ανεξαρτησίας και θεωρητικό της κυπριακής συνείδησης, ακτιβιστή της αριστεράς και πρωταγωνιστή του κινήματος ειρήνης και επανένωσης. Ο Κωστής σε όλη του την πορεία υπήρξε ένας ενσυνείδητος επαναστάτης που έβλεπε τα υπόγεια κοινωνικά ρεύματα και προσπαθούσε πάντα να εκφράσει με λόγια και πράξεις την δύναμη που κουβαλούσαν κόντρα στην κατεστημένη εξουσία. Με στρατηγική σκέψη και επιμονή, έσπρωχνε τα πράγματα πάντα ένα βήμα μπροστά. Στη πολιτική, δημοσιογραφική και εκπαιδευτική του πορεία άνοιξε δρόμους και υπήρξε παράδειγμα για τις επόμενες γενιές των ακτιβιστών του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου. Γνήσιος, λαϊκός και πρόσχαρος, ευφυής και ανιδιοτελής, ο Κωστής με την προσωπικότητα και την σκέψη του κέρδιζε τον σεβασμό και την εκτίμηση όσων των συναντούσαν. Ασυμβίβαστος και οραματιστής, πάντοτε όμως προσγειωμένος στην πραγματικότητα και τους όρους της και σπρώχνοντας με υπομονή τα όρια, γράφοντας, διαδηλώνοντας και χορεύοντας στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας και σε όλες τις νεκρές ζώνες της ζωής.
Αποχαιρετούμε τον Κωστή στη κηδεία του την Παρασκευή 15.00 στην εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγλαντζιά, παρά το νεκροταφείο στη Λεωφόρο Λάρνακος, όπως θα ήθελε και αυτός: με κόκκινα ρούχα και σύμβολα της Επανενωμένης Κύπρου και τραγουδώντας την συνέχεια των αγώνων.
Hasta siempre Κωστή
We bid farewell to our comrade Costis Achniotis, advocate for Cypriot independence and theorist of the Cypriot consciousness, activist of the left and protagonist in the movement for peace and reunification. Throughout his course in life Costis was a conscious revolutionary who could grasp underground social currents and always tried to express in words and in actions the power that they carried in the struggle against established authority. With strategic thought and perseverance he always pushed things a step forward. In politics, in journalism and in education he paved new roads and set an example for future generations of radical activists. Genuine, plebeian and cheerful, clever and selfless, Costis with his personality and his way of thinking gained the respect and the appreciation of all that had the opportunity of meeting him. Uncompromising and a visionary, though always down to earth and in terms with reality and its conditions, patiently pushing the limits, writing, demonstrating and dancing in the buffer zone of Nicosia and in all the buffer zones of life.
We bid farewell to Costis at his funeral on Friday 15:00 at the Constantinou and Eleni's Church in Aglantzia, next to the cemetery in Larnakos Avenue as he would have liked: wearing red clothes and carrying symbols of Reunified Cyprus and singing for the continuation of our struggles.
Hasta siempre Costis

Costis Ahniotis we'll continue the struggle in a determined and beautiful way as you did...
From this year's Demilitarised Cyprus event 4.3.17 when we entered the buffer zone....
https://www.facebook.com/ginachappa/videos/10155247585664623/  


Costis Ahniotis, the teacher, the mentor and the leader of the peace movement in Cyprus. Costis’ life will be guiding our efforts to promote an education that will fulfill our shared dream and mission for reunifying our island.
Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Σπίτι της Συνεργασίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους/τις φίλους/ες του Κωστή Αχνιώτη, του δασκάλου, μέντορα και ηγέτη του αγώνα για ειρήνη στην Κύπρο. Η ζωή και το παράδειγμα του Κωστή θα καθοδηγούν τις προσπάθειές μας για προώθηση μιας εκπαίδευσης που θα εκπληρώνει το κοινό μας όραμα και αποστολή για επανένωση του νησιού μας.
Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ile Dayanışma Evi olarak Kıbrıs’taki barış hareketinin lideri ve aynı zamanda eğitmen Costis Ahniotis’in ailesine ve yakınlarına başşağlığı dilerken üzüntülerini paylaştığımızı bildirmek isteriz. Costis’in hayatı ortak amacımız olan adamızı birleştirme hedefine ulaşma yolunda eğitimin teşvik edilmesi için her zaman bizlerin çabalarına yön verecektir.


Έφυγε από τη ζωή ο Κωστής Αχνιώτης, ο άνθρωπος που κέρδισε τη ζωή με τους αγώνες του στο πεδίο της εκπαίδευσης και όχι μόνο.
Ο Κωστής υπήρξε ο εμπνευστής και η κινητήριος δύναμη της Πλατφόρμας Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος». Χάρη στον Κωστή έγιναν οι πρώτες επισκέψεις Τ/κ συναδέλφων και μαθητών σε ε/κ σχολεία και Ε/κ εκπαιδευτικών σε τ/κ σχολεία. Χάρη στο όραμά του, πολλοί και πολλές από εμάς είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με συναδέλφους της άλλης κοινότητας για εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά θέματα. Η επιμονή και η συνέπειά του στον αγώνα για μια δημοκρατική, κοσμική, αντιραστιστική και αντι- εθνικιστική παιδεία ενέπνευσε και ενθάρρυνε πολλούς εκπαιδευτικούς να δώσουν κι αυτοί/ές τις δικές τους μάχες στα σχολεία τους. Η δράση του Κωστή στην εκπαίδευση δεν πήγαζε μόνο από τις πολιτικές του πεποιθήσεις για έναν κόσμο δικαιότερο, αλλά και από την αγάπη του για τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Γι' αυτό και υπήρξε ένας εμπνευσμένος δάσκαλος. 
 Θα μας λείψεις, αλλά μας άφησες ήδη την αφοσίωση, την αγωνιστικότητα και την αισιοδοξία σου, για συνεχίσουμε τον αγώνα για μια επανενωμένη, ομόσπονδη Κύπρο, όπως την ονειρευτήκαμε μαζί.Σήμερα χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, στενό φίλο και σημαντικό συνοδοιπόρο. Έναν από τους εμπνευστές του αγώνα για την προστασία της Χερσονήσου του Ακάμα και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής. Σήμερα χάσαμε τον Κωστή Αχνιώτη, εκ των βασικών ιδρυτικών μελών της Οικολογικής Παρέμβασης Φίλοι του Ακάμα. Έναν από τους πρώτους ακτιβιστές που κατάφεραν να δουν πέρα - ακόμη και από τα πρωτοποριακά για τα δεδομένα της τότε εποχής - στενά όρια της διαχείρισης και διατήρησης της φύσης και να παλέψουν στο πλαίσιο μίας ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής προσέγγισης της οικολογίας για τα κοινά αγαθά και την περιβαλλοντική δικαιοσύνη.
Παρότι είναι ευρύτερα γνωστός για τη συμμετοχή και δράση του στο κίνημα για την ειρήνη και την επανένωση του νησιού, ο Κωστής είχε επίσης μεγάλη συνεισφορά στο σημαντικότερο οικολογικό κίνημα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν το Δάσος του Ακάμα αποτελούσε ακόμη πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων των Βρετανών, ο Κωστής υπήρξε ένα από τα πρώτα άτομα που αντελήφθηκαν την οικολογική αξία και σημασία αυτής της περιβαλλοντικά ευαίσθητης περιοχής και κινητοποιήθηκαν για να διαφυλάξουν το φυσικό της περιβάλλον και τα κοινά μας αγαθά.
Μέσα από τις σελίδες του εναλλακτικού / ριζοσπαστικού περιοδικού "Εντός των Τειχών" - την ευθύνη έκδοσης του οποίου είχε ο Κωστής - ο Ακάμας μετατράπηκε σ' ένα από τα σημαντικότερα οικολογικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Σε μια εποχή που αρμόδιες αρχές, πολιτικά κόμματα και οικονομικοί φορείς σφυρούσαν αδιάφορα για τον Ακάμα, ο Κωστής και η πρώτη γενιά οικολόγων ακτιβιστών σ' αυτό το νησί τολμούσαν να αμφισβητήσουν κυρίαρχες πολιτικές, να αναδείξουν εναλλακτικές και κυρίως να διαμορφώσουν δυναμικές για την εδραίωση ενός κινήματος που συνεχίζει να προασπίζεται τα κοινά αγαθά και το δημόσιο συμφέρον μέχρι σήμερα.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του Κωστή. Το δικό μας αντίο είναι απλά μια δέσμευση για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για διαφύλαξη της κοινής μας φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, από τον Ακάμα μέχρι την Καρπασία.
Υ.Γ. Και όπως μας έμαθε ο Κωστής μέσα από τις σελίδες του Εντός των Τειχών, έχουν περάσει οι μέρες που έπρεπε να νομίζουμε ότι είμαστε αδύνατοι, να παίζουμε το ψόφιο κοριό, να περιμένουμε άλλες μέρες, να μην μπαίνουμε στη μάχη, να είμαστε ταπεινοί έναντι των ισχυρών. Έχουν περάσει τα χρόνια και έχουμε αποκτήσει "τουπέ", όπως συνήθιζε να λέει: μια απροκάλυπτη επίδειξη της υπεροψίας των περιθωριακών απέναντι στην παντοδυναμία της εξουσίας. Καλό ταξίδι Κωστή!


O κωστης αγαπαν την ζωην.. εζησεν την σαν απολαυση..
Οποτε αξιζει του ο αποχαιρετισμος με χαρα…

Ranunculus asiaticus
photo by Yiannis Makriyianni 
https://www.facebook.com/groups/Wild.Cyprus/

Ανώνυμες/οι: "Σχεδόν τυχαία μάλλον, παρόλη την μεγάλη διαφορά ηλικίας μας, δεν έτυχεν να μιλήσουμεν ποττέ πρωσοπικά. Απότι φαίνεται όμως ήταν έμμεσα παρών, σε κάθε μας συνέλευση, πρωτοβουλία, ενχείρημα, διαδήλωση, στις κουβέντες μας, στα στέκια μας τζιαί τους καφενέδες, στα όνειρα μας που εκάμναμεν στις πλατείες για το μέλλον μας τζιαί για τούντον τόπο.
Κάποιοι αναρωθκιούνται ποιοί αλλάξαν τες ταπέλλες του Γρίβα τη νύχτα πριν μπει η 1η του Απρίλη. Είμαστεν η γενιά που εμεγαλώσαμε δυνατοί με «τουπέ», δεν παίζουμε το ψόφιο κοριό, που δεν περιμένουμε άλλες μέρες τζιαί μπαίνουμε στη μάχη!"


Poutountous ToutousΣημερα μεν αφηκετε τον ηλιο να ανατηλει ομορφα
σημερα πενθουμεν.
Σημερα πετε της γης να μεν φκαλει αχνα, να μεν ποτισει τα φκιορα της.
Σημερα πετε της νεκρης ζωνης να μεν αναπνεει.
Σημερα πενθουμεν.
Σημερα πετε του πενταδακτύλου να πνασει.εν εσχει σημαιες για λοου του σημερα.
Τζαι των πουλιων να πειτε οτι πρεπει να πετουν χαμηλα
σημερα πενθουμεν.
Τζαι να ουρλιαξετε σας παρακαλω
Ελευθερια.
Γιατι σημερα, πενθουμεν.
Γιατι σημερα οι νεκροι μιλουν για πρωτη φορα δαμεσα
με ουλλην την ανεση της ζωης τους
τζαι σημερα, να μεν αναψετε τα μπρικια
τζαι να χαμηλωσετε τις φωθκιες του φαγιου.
Σημερα πενθουμε. Να τους πειτε.
Σημερα αναλαμβανουμε την παρακαταθηκη μας
η γενια μου να φκαλει την φαουσα σημερα.
Σημερα εν η μερα που λαμβανουμε.
Σημερα πιανουμε παρακαταθηκη το γελειο σου.
Σημερα πιανουμεν παρακαταθηκην τους ελευθεους χωρους.
Σημερα τα φαντασματα εχουν αναμνησεις.
Σημερα οι αναμνησεις γινουνται αφορμες.
Τζαι σημερα, σχιλια καλοτζιερκα γινουνται σχιλιες ζωες χαμενες.
Γιατι σημερα πενθουμεν. Γιατι σημερα οι πεταλουδες απουσιαζουν.
Γιατι σημερα λειπεις που τους αγωνες μας.
Μια τελευταια αγκαλια.
O.A


George PittasO Κωστής Αχνιώτης (Costis Ahniotis )αναχώρησε δια παντός των ματαιοτήτων μας. Εξατμίστηκε αιφνίδια κι' εγίνει ίσκιος στην πράσινη γραμμή. Μπορεί πια να πετά ελεύθερος απο τον Ακάμα στο Καρπάσι και να μη ρωτά κανένα.  Ακόμα ένας ανεκπλήρωτος. Αφιερωμένος σε όλον του τον βιο στην επανένωση της πατρίδας του, πιστώνω την θανατηφόρα πίκρα του σ' αυτούς που επιθυμούν την ασάλευτη εν τάφω "ζωή" της Κύπρου. Όμως, έφυγε πλούσιος: Αυτός, πραγματικά αγάπησε τον τόπο του. Αυτός πραγματικά αγάπησε τους συμπατριώτες του. Και ως αληθής, είχε παρησία και αρετή. Όχι "μετριοφροσύνη". 
Έχε γεια.
Κωστή μου, καλό σου ταξίδι! Ευχαριστώ σε για ούλλα όσα μου έμαθες! Αγαπώ σε πολλά!

Christos Tombazos
Στο καλό Κωστή Αχνιώτη.. Εν επρόλαβες φίλε. Τούτο μου ψιθύρισες στο νοσοκομείο πέρσι που εδίας την μάχη. Να προλάβω είπες να δω την Κύπρο επανενωμένη. 
Όσο και να διαφωνούσε κάποιος μαζί σου, δεν μπορούσε να μην σου αναγνωρίσει το πάθος, την τιμιότητα, την πίστη σου στην υπόθεση του απλού ανθρώπου τζαι τούντου ρότσου.
Στο καλό φίλε.
Εμείς συνεχίζουμε και εντείνουμε. Σε πείσμα των καιρών.
 
Poutountous Toutous
Σημερα μεν αφηκετε τον ηλιο να ανατηλει ομορφα
σημερα πενθουμεν.
Σημερα πετε της γης να μεν φκαλει αχνα, να μεν ποτισει τα φκιορα της.
Σημερα πετε της νεκρης ζωνης να μεν αναπνεει.
Σημερα πενθουμεν.
Σημερα πετε του πενταδακτύλου να πνασει.εν εσχει σημαιες για λοου του σημερα.
 
Τζαι των πουλιων να πειτε οτι πρεπει να πετουν χαμηλα
σημερα πενθουμεν.
Τζαι να ουρλιαξετε σας παρακαλω
Ελευθερια.
Γιατι σημερα, πενθουμεν.
Γιατι σημερα οι νεκροι μιλουν για πρωτη φορα δαμεσα
με ουλλην την ανεση της ζωης τους
τζαι σημερα, να μεν αναψετε τα μπρικια
 
τζαι να χαμηλωσετε τις φωθκιες του φαγιου.
Σημερα πενθουμε. Να τους πειτε.
 
Σημερα αναλαμβανουμε την παρακαταθηκη μας
η γενια μου να φκαλει την φαουσα σημερα.
 
Σημερα εν η μερα που λαμβανουμε.
Σημερα πιανουμε παρακαταθηκη το γελειο σου.
Σημερα πιανουμεν παρακαταθηκην τους ελευθεους χωρους.
Σημερα τα φαντασματα εχουν αναμνησεις.
Σημερα οι αναμνησεις γινουνται αφορμες.
 
Τζαι σημερα, σχιλια καλοτζιερκα γινουνται σχιλιες ζωες χαμενες.
Γιατι σημερα πενθουμεν. Γιατι σημερα οι πεταλουδες απουσιαζουν.
Γιατι σημερα λειπεις που τους αγωνες μας.
Μια τελευταια αγκαλια.
O.A

Aνώνυμη/ος
Καλό ταξίδι Κωστή, συλληπητήρια στους δικούς σου! Σχεδόν τυχαία μάλλον, παρόλη την μεγάλη διαφορά ηλικίας μας, δεν έτυχεν να μιλήσουμεν ποττέ πρωσοπικά. Απότι φαίνεται όμως ήταν έμμεσα παρών, σε κάθε μας συνέλευση, πρωτοβουλία, ενχείρημα, διαδήλωση, στις κουβέντες μας, στα στέκια μας τζιαί τους καφενέδες, στα όνειρα μας που εκάμναμεν στις πλατείες για το μέλλον μας τζιαί για τούντον τόπο. Κάποιοι αναρωθκιούνται ποιοί αλλάξαν τες ταπέλλες του Γρίβα τη νύχτα πριν μπει η 1η του Απρίλη. Είμαστεν η γενιά που εμεγαλώσαμε δυνατοί με «τουπέ», δεν παίζουμε το ψόφιο κοριό, που δεν περιμένουμε άλλες μέρες τζιαί μπαίνουμε στη μάχη!


Elena Hadjipetrou
 
« Είμαστε κατά μερικές χιλιάδες λιγότεροι…», ήταν τα τελευταία του λόγια την Κυριακή το βράδυ. Χαμογελάσαμε πικρά και απογοητευτικά. 
Και για όσους τον είδαν εκείνο το βράδυ, όχι δεν ήταν καλά. Αλλά δεν μπορούσε να λείπει, όπως δεν έλειπε ποτέ. Πάντα έβλεπε και ονειρευόταν ένα μαζικό κίνημα και από τις δύο πλευρές υπέρ της λύσης, ως τη μόνη ελπίδα.
Το ίδιο βράδυ, φανερά απογοητευμένη είπα ότι, για μένα το κυπριακό έκλεισε, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ.
Σήμερα όμως του ψιθύρισα στο αυτί ότι θα συνεχίσω. Κοντά του έμαθα κάτι πολύ σημαντικό, ότι, με ή χωρίς λύση του κυπριακού, η επαναπροσέγγιση είναι ότι πιο έντιμο και πολύτιμο έχουμε να προσφέρουμε πρωτίστως στους εαυτούς μας.
Ονειρευόταν το μεγάλο, το μαζικό, το κινηματικό, όμως εκτιμούσε και έμαθε κι εμάς να εκτιμούμε τα μικρά που φάνταζαν μέχρι και ασήμαντα καμμιά φορά: τις επισκέψεις στα ΤΚ σχολεία, τους δικοινοτικούς περιπάτους, τις βραδιές με αφιερώματα, την κορδέλα, τη βασιλόπιτα, τις πορείες, το καλέμι μας και τόσα άλλα.
Κωστή μου σε ευχαριστώ για όλα….κ ήταν τόσα πολλά τα όσα περάσαμε και μοιραστήκαμε, μόνο οι δυο μας τα ξέρουμε. Νιώθω απίστευτα τυχερή που υπήρξες στη ζωή μου!
Panos Parras
Το είχα ανακαλύψει πριν κάνα μήνα (το άρθρο που ακολουθεί).. ενδεικτικό της πολύπλευρης δράσης του. Ο Costis Ahniotis ήταν παρών σε όλα. Αγωνίστηκε για την Κύπρο, για την ειρήνη, την επανένωση, την κοινωνία, για τον άνθρωπο, για τα δικαιώματά μου για τα δικά σου, μέχρι και την τελευταία στιγμή...
Στο καλό Κωστή, δεν θα στο γράψουμε το τελευταίο ευχαριστώ. Στο χρωστάμε με δυο υπογραφές..
http://24h.com.cy/2017/03/04/niko-rango-kosti-achnioti-kalimera/


Michalis Michail
Λίγο τον γνώρισα από κοντά τον Κωστή Αχνιώτη.
Το όνομα του το άκουγα κάθε πρωί όταν πριν χρόνια παρουσίαζε την πρωινή εκπομπή του Άστρα. Όταν έγινα συνεργάτης του σταθμού μιλήσαμε μια δυο φορές αφού στο μεταξύ είχε φύγει από τον σταθμό.
Τον παρακολουθούσα όμως αρκετά στενά. Στις διάφορες παρεμβάσεις του, από το περιοδικό "Εξ' Υπαρχής", σε κάποιες συζητήσεις. Πάντα όμως τον συναντούσα στις εκδηλώσεις υπέρ της λύσης του Κυπριακού.
Δεν ξέρω αν είναι σημαδιακό αλλά έφυγε την μέρα
 που ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν ξανά οι συνομιλίες. Για τον σκοπό αυτό αν και άρρωστος βρισκόταν την Κυριακή το απόγευμα μέχρι το βράδυ έξω από το Λήδρα Πάλας.
Ο Κωστής ήταν διαχρονικά στην πρώτη γραμμή των δικοινοτικών πρωτοβουλιών για την επανένωση της Κύπρου, ενώ συμμετείχε στον συνδυασμό της Δικοινοτικής Αριστερής Συνεργασίας –
EYLEM, ο οποίος κατήλθε στις εκλογές για τις έξι θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχοντας στη σύνθεσή του δύο Τουρκοκύπριες υποψήφιες.

..........


Τίποτα δεν πάει χαμένο στην χαμένη σου ζωή, το όνειρο σου ανασταινουν και το καθε σου γιατί...
Κωστή
στα τριάντα χρόνια πορείας μαζί ζήσαμε πολλά, πάρα πολλά. Εσύ ο ιδεολόγος, ο επαναστάτης, ο ανατρεπτικός, ο ασυμβίβαστος. Εγώ ο ρεαλιστής, ο σταθεροποιητης. Καλή συνταγή τελικά και η απόδειξη τα δυο υπέροχα παιδιά μας.
Αντίο και στο επανιδείν

Σωτηρουλα Χριστοδουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου