3 Απρ 2017

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υπερχρεώσεων και οι ευθύνες των τραπεζών ή τέλος πάντων, ποιος κυβερνά σε αυτόν τον τόπο;


Petros Attas


Οπωσδήποτε καλή εξέλιξη οι αποφάσεις του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου για τις υπερχρεώσεις και ουσιαστικά για τις κλεψιές από Συνεργατικά και Τράπεζες (ναι είναι και οι Τράπεζες, ασχέτως αν οι συγκεκριμένες αποφάσεις αφορούσαν υποθέσεις από Συνεργατικά), όμως:
Δε γίνεται κύριε Επίτροπε, Βουλευτές κ.α. να προτρέπετε μόνο τους δανειολήπτες να "ψάξουν" τα συμβόλαια τους για να δούν αν είναι θύματα τέτοιων απατεωνιών. Κι αν δεν τα ψάξουν; Αν δεν σε άκουσαν; Αν σε άκουσαν και δεν κατάλαβαν; Τι θα γίνει δηλαδή; Παραγράφεται η παρανομία;
Η προτροπή, και σε κάποιο σημείο πρέπει να γίνει νομοθεσία, πρέπει να είναι προς τις Τράπεζες να επανορθώσουν ενημερώνοντας τους δανειολήπτες αυτοβούλως και καταβάλλοντας και τα έξοδα για επαλήθευση της αποζημίωσης/διόρθωσης από εξωτερικό αξιολογητή για τον διορισμό του οποίου θα συμφωνήσουν και τα δύο μέρη.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Τράπεζες:
1. Το ήξεραν εδώ και καιρό
2. Υπήρξαν ήδη αποφάσεις δικαστηρίων οι οποίες οδηγήθηκαν σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς και πέρασαν στα μουλωχτά.
3. Αν δεν ήταν προετοιμασμένες με τα λογιστικά τους κλπ ότι θα καταβάλουν αποζημιώσεις το έχουν κάνει τώρα.
4. Ξέρουν οι ίδιες πολύ καλά τα είδη δανείων και τις χρονολογίες που τα παραχώρησαν, μπορούν πανεύκολα να τα εντοπίσουν και ν' αρχίσουν να υπολογίζουν αποζημιώσεις.
5. Όπως ενημερώνουν τους πελάτες για καθυστερήσεις, διαφημίσεις κλπ, μπορούν κάλλιστα να ενημερώσουν για την παρανομία τους και ότι προτίθενται να καταβάλουν αποζημιώσεις.
Δηλαδή ακόμα τζιαι τωρά που αποδείχτηκεν η παρανομία τους το βάρος να το έβρει πέφτει στον δανειολήπτη;

Fuck 'em!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου