11 Απρ 2017

Καλοανάγιωμα

«…αναγιώθηκα σε ένα σπίτι όπου ενηστεύκαμεν την μοχθηρία, αντί θείας κοινωνίας υιοθετούσαμε γατάκια, τζαι η μάνα με την γιαγιά εμάθαν με να αγαπώ, να βοηθώ όπου τζαι όπως μπορώ τζαι να το ρίχνω στον γιαλό!»Christine Petrides


Αναγιώθηκα σε ένα σπίτι, όπου η νηστεία απαγορευόταν, όπως τζαι το να πας νηστική σχολείο επειδη θα κοινωνούσες.
-"Αμαρτία είναι οτι φκαίνει που το στόμα τζαι όχι τι μπαίνει", μου απαντούσαν μάνα τζαι γιαγιά, όταν σχόλανα που το δημοτικό αγχωμένη που το μπούλινγκ των δασκάλων.
 -"Τζαι άμαν σου πουν τίποτε, έλα πε μας το..."
Στο δημοτικό, καθώς μικρούλα, έτρωα κόρνφλεηκς τζαι επήεννα τζαι εκοινωνούσα, μα δεν τολμούσα να το μολοήσω, αφού ολονών το χνώτο βρωμούσε πείνα. Στις δε εκκλήσεις των δασκάλων για προσέλευση μας στον πνευματικό για εξομολόγηση, η μάνα φώναζε..
-"ήντα αμαρτίες έσιετε κόρη εσεις ετσι μωρά που είσαστε. Τζαι ποιος εν τζεινος που εν να του λαλείτε τες πελλάρες που κάμνετε! Τζείνον τον παπά που σας φέρνουν ξέρω τον, τζαι ξέρω σε ήντα καφενέν κουμαροπαίζει..."
Τζαι κάπως έτσι συγχισμένη, αφού ο εκφοβισμός για κόλαση με θκιαόλους τζαι τριόλους που τους δασκάλους τζαι τους παπάδες ήταν ισχυρότερος που τες νουθεσίες της μάνας, ξομολοούμουν τες κλεψιές μέσπιλων τζαι αθασουσκιών που το περβόλι της γειτόνισσας στον κουμαροπαίχτην πάτερ. Αυτός με την σειρά του, έβαλλεν μου τιμωρία να μεν πηγαίνω εκκλησιάν για τρεις Κυριακές, τζαι θα συγχωρεθούν οι "αμαρτίες" μου, τζαι εγώ έκαμνα χαράν επειδή εκκλησιάν την Κυριακή δεν πήαιννα anyway.
Στο Γυμνάσιο εξηφοήθηκα τους, αφού ένα δειλινό καθώς τρώγαμε τζέλλυ φράουλας με την μάνα, την ρώτησα πως τζαι δεν φοάται κολάσεις, αφου δεν νηστευκει, δεν ξομολοάται, δεν κοινωνά...
-"Κόρη" λαλεί μου... "Σκέφτου πως το Πάσκαν των Εγγλέζων ήταν 15 μέρες πριν το δικόν μας φέτος......Τζαι τζείνοι εν Χριστιανοί. Εμείς καθ'ολην την διάρκειαν των δικών τους νηστειών, ετρώαμεν σουβλάκια τζαι σιεφταλιές..... Τζείνοι, τωρά που εν οι δικές μας οι νηστείες, τρών μπίφ τζαι πίννουν μπύρες....! Για ήντα κολάσεις τζαι αμαρτίες που μιλάς;"
Τζείνον ήταν. Μπήκε ο σπόρος της αμφισβήτησης, τζαι άνοιξαν βιβλία τζαι είμαι τούτη που είμαι, επειδή αναγιώθηκα σε ένα σπίτι όπου ενηστεύκαμεν την μοχθηρία, αντί θείας κοινωνίας υιοθετούσαμε γατάκια, τζαι η μάνα με την γιαγιά εμάθαν με να αγαπώ, να βοηθώ όπου τζαι όπως μπορώ τζαι να το ρίχνω στον γιαλό!
Εκαλοαναγιώθηκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου