20 Φεβ 2017

Έκοψαν πανύψηλους Ευκαλύπτους στην Ευρύχου. Στην Λευκωσία κουρεύουν δέντρα.


Μερικούς μήνες μετά από την πυρκαγιά που έκαψε μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή της Σολέας, βρέθηκαν κομμένοι έξη τεράστιοι Ευκάλυπτοι, δίπλα από τη στάση του λεωφορείου, έξω από το Λύκειο Σολέας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν αποκοπεί κι άλλα μεγάλα δέντρα στην γύρω περιοχή.
Κι ενώ γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από εθελοντές για εμπλουτισμό του πρασίνου της περιοχής για να αποκατασταθεί έστω και στο ελάχιστο η οικολογική ισορροπία, κάποιοι ασυνείδητοι κακοποιούν βάναυσα το περιβάλλον.
Μαθητές του Λυκείου Σολέας ανάρτησαν πανό ενάντια στο κόψιμο δέντρων το πρωί της Πέμπτης, 16/2/2017, το οποίο έδεσαν πάνω στους κομμένους κορμούς. Μερικές ώρες αργότερα αυτό εξαφανίστηκε, μάλιστα φάνηκε ότι τα σχοινιά που το κρατούσαν κόπηκαν με αιχμηρό αντικείμενο.

 Το περίεργο είναι ότι στο Λύκειο Σολέας προγραμματίστηκε η γιορτή του δέντρου την Κυριακή 19/2/2017 από τον διευθυντή του Τμήματος Δασών και τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου, οπότε το πανό ταίριαζε απόλυτα με την συγκεκριμένη εκδήλωση. Παραμένει περίεργη η αφαίρεση του συνθήματος, όπως επίσης και το κόψιμο των δέντρων.


Την ίδια στιγμή, παρατηρείται κούρεμα μεγάλων δέντρων στην Λευκωσία με αποτέλεσμα το φύλλωμα να παραμένει στο ελάχιστο, λιγοστεύοντας το οξυγόνο που παράγει το καθ’ ένα απ’ αυτά.Δυο χρόνια προηγουμένως όταν έγινε παρόμοιο κούρεμα, η καλοκαιρινή θερμοκρασία στην πόλη ανέβηκε πολύ, ταυτόχρονα οι σκιές λιγόστεψαν στο ελάχιστο, αναγκάζοντας τους πεζούς να περπατούν κάτω από τον ήλιο. Παραμένει κι αυτό ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο, ενώ συζητιέται ότι το κούρεμα δέντρων είναι μια πολύ επικερδής επιχείρηση για την εταιρεία που το κάνει σε αντίθεση με το ταμείο του δημαρχείου Λευκωσίας που αδειάζει. Κι’ όπως λεν και οι Λευκωσιάτες, οι χρεώσεις του δημαρχείου τους είναι φονικές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου