5 Φεβ 2017

Η Διαπλοκή των ΜΜΕ – ένα επεισόδιο μεταξύ Χάσικου και Λοττίδη που αποκαλύπτει σκηνές από το παρασκήνιο… [και ο Φιλελεύθερος πάει με τον Χάσικο;]Αρχικά, το σκηνικό ξεκίνησε με σχόλια του γενικού ελεγκτή για τη χρηματοδότηση από το κράτος μερικών μικρών ιδιωτικών καναλιών, όσον αφορά την εισφορά τους στη Βέλιστερ – την εταιρεία που έφτιαξαν τα μεγάλα κανάλια για να ελέγχουν την παροχή επίγειας σύνδεσης. Θυμίζουμε ότι τα κανάλια ήθελαν τόσο πολύ αυτήν την πλατφόρμα που κράτησαν και εμπόλεμη στάση απέναντι στην τότε κυβέρνηση Χριστόφια, η οποία δεν τους την χάρισε. Η σημερινή κυβέρνηση που προσπαθεί αντίθετα να καλοπιάνει τους ιδιοκτήτες, φαίνεται ότι τους κάνει και εισφορά από το δημόσιο ταμείο. Η εισφορά αφορά 2 τοπικά κανάλια της Λεμεσού, το Plus, το οποίο ξεκίνησε ως κανάλι της αριστεράς, αλλά όσοι το ανέλαβαν δεν τα κατάφεραν και έτσι κατέληξε στον κ. Σοφοκλέους, τον επικεφαλής της ΑΕΛ, και από εκεί και πέρα αναζητούσε σύνδεση με ελληνικό κανάλι. Για να κατανοηθεί το πλαίσιο πέρσι λ.χ. την πολιτική εκπομπή την έκανε ο Καλατζής του Πολίτη… Το άλλο κανάλι που επιχειρείται με 180,000 είναι το Mad TV, στο οποίο πήγε τελικά η εστίαση. Το κανάλι δεν έχει το βασικό δημοσιογραφικό πρόγραμμα, και εμφανίζεται σαν διαφημιστικό με έδρα το εξωτερικό..
Ωστόσο, όταν ξέσπασε η διαμάχη, ξαφνικά εστιάστηκε στην αντιπαράθεση δυο ιδιοκτητών ΜΜΕ της δεξιάς – του Λοττίη με πιο γνωστό ΜΜΕ την Καθημερινή, και τον Χάσικο, που είναι και υπουργός. Από ότι φάνηκε το συγκρότημα του κ. Λοττίδη θεωρεί ότι ο κ. Χάσικος χρησιμοποιεί την θέση του για να εμποδίσει την δημιουργία άλλου καναλιού μετά από την αδειοδότηση του Άλφα, η οποία τυπικά παρουσιάζεται ότι απλώς νοικιάζει τις εγκαταστάσεις της οικογένειας Κουλέρμου, αν και όλοι ξέρουν και κατανοούν ότι είναι το κανάλι του Χάσικου, όπως το Μέγα είναι το κανάλι του αρχιεπίσκοπου.
Ο Λοττίδης πουλά τον εαυτό του σαν «παράγοντα της δεξιάς», αλλά …με ανταλλάγματα..
Το ότι οι επιχειρήσεις του Λοττίδη παίρνουν επιχορήγηση από την Πολιτεία είναι φυσικά κωμικό και σκανδαλώδες – αλλά όχι παράξενο στο κόσμο της διαπλοκής που ζούμε τα τελευταία 4 χρόνια, σαν ένα ταξίδι στο παρελθόν του Γιωρκατζισμού. Για να ελέγχει τα ΜΜΕ η νυν κυβέρνηση έχει επιβάλει, χρησιμοποιώντας την περίοδο της τρόικα, πλήρη έλεγχο στα ΔΣ των 3 κυπριακών τραπεζών[1] [που ελέγχουν τις χρηματοδοτήσεις, δάνεια κοκ], αλλά και φροντίζει να καλοπιάνει τους ιδιοκτήτες με ότι μπορεί και διαθέτει – δηλαδή δημόσιες παραχωρήσεις. Όσον αφορά τον κ Λοττίδη λ.χ. είναι γνωστό ότι ο τέως υπουργός Παιδείας ο κ. Κεννεβεζος έτρεξε αμέσως μόλις διορίστηκε να τον εξυπηρετήσει με το πρόγραμμα Αριστοτέλης. Όταν το θέμα δημοσιοποιήθηκε [γιατί άλλοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ δεν ήταν ικανοποιημένοι από την εύνοια] ο Κεννεβεζος απλώς άλλαξε καρέκλα και προφανώς βρέθηκε άλλος τρόπος επιχορήγησης του Λοττίδη. Ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία φυσικά να προβάλει και τις συναγερμικες του ταυτίσεις, αλλά και να υπενθυμίζει ότι δεν είναι «σίγουρος», αν δεν τον καλοκάτσουν..
..Και ο Χάσικος πουλά τον εαυτό του ..σαν υπουργό επειδή, λέει, παραιτήθηκε από «διευθυντής» και δεν βρίσκεται ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει, αν έχει ναι ή όχι συμφέροντα στα ΜΜΕ της οικογένειας Κουλέρμου..
Αλλά ο Λοτιδης είναι απλώς ένα σύμπτωμα. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα διαπλοκής είναι ο ίδιος ο υπουργός εσωτερικών, ο οποίος είναι, ας πούμε, «μέτοχος» [ουσιαστικά ντε φάκτο ιδιόκτητης αν δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας,αφού αυτός πια διαχειρίζεται το όλο συγκρότημα Κουλερμου] στην μιντιακό συγκρότημα της Αλήθειας [που περιλαμβάνει και ραδιόφωνα με άμεση στο ποδόσφαιρο – και αυτό φαίνεται ότι είναι το σημειο τριβής με τον Λοττίδη που φαίνεται ότι θέλει να μπει στο τομέα των αθλητικών μεταδόσεων τηλεοπτικά – και το Άλφα ή έστω τις.. «εγκαταστάσεις» του]… Όταν το φθινόπωρο του 2015, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης τόλμησε να αγγίξει κάπως το ευρύ πλαίσιο της διαπλοκής του Χάσικου, σε μια στιγμή δυσφορίας [γιατί δεν τον στήριξε, όσο περίμενε, ο Φιλελεύθερος] ο Χάσικος αποκάλεσε τους δημοσιογράφους, «στρατιωτάκια» που ακολουθούν οδηγίες. Και προφανώς, ελέγχει μέσα από τις διαρροές του και τα δίκτυα από «στρατιωτάκια» την παρουσίαση θεμάτων σε αρκετά ΜΜΕ…
Μια ρητορική συζήτηση υπεκφυγών – ή ποσό δύσκολο είναι να ξεχωρίσει κανείς την διαφορά μέτοχου και διευθυντή: «είσαι μέτοχος», « παραιτήθηκα από διευθυντής»
Άλλωστε το πώς τον συγκαλύπτουν τα αλλά ΜΜΕ είναι σχεδόν κωμικό. Ας δούμε λ.χ. αρχικά την διαμάχη με τον Λοτιδη όπως καταγράφηκε στον Φιλελεύθερο..
«Απάντηση στο MAD TV και στις αναφορές του καναλιού στον ίδιο, εξέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος. Συγκεκριμένα, αναφέρει «εγώ προσωπικά, με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργού Εσωτερικών, παραιτήθηκα, ως είχα υποχρέωση, από τη θέση μου ως Διευθυντής της εταιρείας η οποία έχει στην ιδιοκτησία της τη γη που ενοικίασε το κανάλι ΑΛΦΑ ΚΥΠΡΟΥ. Η ενοικίαση και το ενοικιαστήριο έγγραφο της εταιρείας με το κανάλι ΆΛΦΑ ΚΥΠΡΟΥ υπεγράφη περί τα τέλη του 2015 από το νέο Διευθυντή». 

Προσέξετε, όμως, την διαφορά – ο Χάσικος θεωρεί ότι επειδή τυπικά δεν είναι διευθυντής, δεν έχει σύγκρουση συμφερόντων. Όμως, η κριτική από την πλευρά του Λοττίδη, που ξέρει και τα νομικίστικα κόλπα, δεν αφορούσε το επιφανειακό περίβλημα, αλλά την ουσία – αν είναι μέτοχος, δηλαδή αν έχει κέρδη. Και σε αυτό, ο κ. Χάσικος δεν τόλμησε να απαντήσει..

«Όσον αφορά την ανακοίνωση του
MAD TV, αυτή ήγειρε το θέμα ασυμβίβαστου της ιδιότητας του Σωκράτη Χάσικου ως Υπουργού Εσωτερικών, λόγω του ότι τυγχάνει η εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος να ενοικιάζει υποστατικά στο Κανάλι ΆΛΦΑ ΚΥΠΡΟΥ.»

Διότι το θέμα είναι αν ο κ. Χάσικος επωφελείται οικονομικά μέσω της οικογενείας του από όλα αυτό το δίκτυο των ΜΜΕ που του άφησε κληρονομία ο κ. Κουλέρμος, ο πεθερός του – έχει ή δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα από τα ενοίκιά έστω της τηλεόρασης Άλφα; Έχει ή δεν έχει συμφέροντα και εισοδήματα από τα άλλα ΜΜΕ του συγκροτήματος; Έχει ή δεν έχει συμφέροντα με την Βέλιστερ;
Στο δεύτερη κατηγορία του καναλιού [άρα Λοττίδη] ότι ο Χάσικος φροντίζει να μην δοθεί άλλη τηλεοπτική άδεια για να ελέγχει το χώρο και να πριμοδοτεί το «δικό του» νέο κανάλι, ο Χάσικος είχε τουλάχιστον μια πιο ορθολογική απάντηση – πρόβαλε το γεγονός ότι δεν είναι ο ίδιος που έθεσε το θέμα του  περιορισμού δανειοδότησης, αλλά η βουλή μέσω πιέσεων άλλων, εννοώντας προφανώς ιδιοκτήτων ΜΜΕ – στους οποίους, βέβαια,μπορεί και λογικά περιλαμβάνεται και το κανάλι στο οποίο νοικιάζει –α πούμε – τις εγκαταστάσεις. Έχει να φύγει από υπουργός και να εμφανιστεί σαν ο κανονικός ιδιόκτητης. Τους διόρισε μέχρι και διευθυντή..]..
Αλλά η κατάληξη του Mad TV/πτέρυγα Λοττίδη είχε σαφώς δίκαιο όταν τον καλούσε να απέχει από εποπτικό ρόλο στο όλο φάσμα της ραδιοτηλεόρασης λόγω σύγκρουσής συμφερόντων. Βέβαια, η αλήθεια να λέγεται ο κ. Χάσικος έχει τέτοια σύγκρουση και σε άλλους τομείς – όπως είναι το κτηματολόγιο, η ιχθυοτροφία..
«Το
MAD έδωσε συνέχεια, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση, καλώντας τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή όπως ελέγξουν το οφθαλμοφανές ασυμβίβαστο του κ. Χάσικου ως υπουργού Εσωτερικών με συμφέροντα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και καλεί τον ίδιο τον υπουργό μέχρι να ελεγχθεί κατά πόσον υπάρχει στην περίπτωσή του το ασυμβίβαστο, όπως απέχει από τον εποπτικό του ρόλο στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.»
 http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/350421/polemos-anakoinoseon-metaxy-chasikou-kai-mad-tv

Και ένα σχόλιο του Διευθυντή σύνταξης του Φιλελευθέρου: μια λεπτομερής αναφορά στην διαπλοκή του κ. Λοττίδη.. αλλά ούτε καν αναφορά στο θέμα της κατηγορίας για τις συγκρούσεις συμφερόντων του Χάσικου..
Τώρα, για να δούμε πώς λειτουργούν τα ΜΜΕ ας εξετάσουμε και ένα ενδιαφέρον κείμενο του διευθυντή σύνταξης του Φιλελευθέρου την επομένη. Είναι ενδιαφέρον για δυο λόγους:
1. καταγράφει με σαφήνεια τη διαπλοκή συμφερόντων του κ . Λοττίδη και υποδεικνύει και γιατί το κάνει η κυβέρνηση. Και μετά ακολουθεί μια καταπληκτική σιωπή. Δεν αναφέρει ούτε λέξη για έστω πιθανή σύγκρουση συμφερόντων του Χάσικου. Έστω να αναφέρει τί είπε η πλευρά Λοττίδη. Απόλυτη λογοκρισία – απόλυτη ταύτιση με τον Χάσικο και τα ό,ποια συμφέροντα εξυπηρετεί..
2. Το σχόλιο του για την επιχορήγηση εφημερίδων είναι ενδιαφέρον και θα μπορούσε να δει κάποιος και τη λογική, ίσως και ανάγκη πίσω από αυτό. βέβαια και πάλι είναι αντιφατικό – μόλις πιο πάνω έκανε κριτική για την επιχορήγηση ενός καναλιού από την κυβέρνηση, αλλά ανταγωνιστικού συγκροτήματος, και ξαφνικά, ζητά ουσιαστικά επιχορήγηση για τον δικό του ..τομέα..
Κάτω από τη στήλη υπήρχε και ένα σχόλιο ενός αναγνώστη – όπου μετέφερε κατηγορίες για το πώς ο Φιλελεύθερος «χρεωνει για δημοσιευσεις»...
Τα παρασκήνια των ΜΜΕ…
Λέει, λοιπόν, ο κ. Ά.Μιχαηλιδης: «Το Υπουργικό Συμβούλιο του Νίκου Αναστασιάδη δίνει €90.000 το χρόνο σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, το Mad TV, το οποίο α) εκπέμπει μόνο μουσική, β) δεν πληρώνει άδεια λειτουργίας διότι ισχυρίζεται ότι είναι ξένο κανάλι, κι εδώ απλώς κάνει αναμετάδοση του προγράμματος του ξένου καναλιού, ενώ προβάλλει και διαφημίσεις και προγράμματα, όπως επιχορηγούμενες εκπομπές μαγειρικής, γ) δεν ελέγχεται από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης αφού δεν είναι αδειούχο, δ) στο πρόγραμμα του δεν περιέχει καθόλου ενημέρωση. Επομένως, πώς γίνεται να παίρνει τόσα χρήματα διότι η Κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τον πλουραλισμό και την πολυφωνία, όπως λέει; Ποιαν πολυφωνία; Της μουσικής;
Μήπως, έχει σχέση το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του Mad TV είναι και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Καθημερινή Κύπρου, που με λίγες ενισχύσεις μπορεί να ανταποκρίνεται πιο πιστά στα προεδρικά μαθήματα περί δημοσιογραφίας; Μήπως επειδή το βιογραφικό του ιδιοκτήτη, Δημήτρη Λοττίδη, λέει ότι ήταν και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου Κληρίδη και στις δύο θητείες της προεδρίας του; Να υπενθυμίσουμε, παρεμπιπτόντως, ότι μια άλλη παράπλευρη ενίσχυση προς τον ίδιο επιχειρηματία ήταν το σκάνδαλο της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης»; Είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα και το Κοινοβούλιο στις αρχές του 2014 η σκανδαλώδης συμφωνία του Κυριάκου Κενεβέζου ως υπουργού Παιδείας, που με αδιαφανείς διαδικασίες ενέκρινε τη μετατροπή των σχολικών βιβλίων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης σε εμπορικό προϊόν προς πώληση στους μαθητές.
 
Αλλά, μια και μιλάμε για ενίσχυση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας (θα έπρεπε αυτό να το θέτει η Ένωση Συντακτών και όχι εμείς, που έχουμε ίδιον συμφέρον, έστω κι εμμέσως ως εργαζόμενοι), να σημειώσουμε ότι οι εφημερίδες, το πιο παραδοσιακό μέσο πολυφωνίας, που δεν απολαμβάνουν εθνικό πλούτο όπως τα κανάλια, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια της κρίσης μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Οι περισσότερες επιβιώνουν μόνο επειδή οι εκδότες βάζουν συνέχεια χρήματα και οι εργαζόμενοι κόβουν συνέχεια τους μισθούς τους. Όσοι, φυσικά, συνεχίζουν να δουλεύουν, διότι δεκάδες δημοσιογράφοι εφημερίδων έμειναν χωρίς δουλειά και οι υπόλοιποι τους ακολουθούν στην ανεργία ο ένας μετά τον άλλο. Οι εφημερίδες ούτε αυτά τα δύσκολα χρόνια, ούτε ποτέ προηγουμένως, πήραν οποιανδήποτε κρατική βοήθεια για να επιβιώσουν προς ενίσχυση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, που ξέρουν την αξία της πολυφωνίας και της σωστής ενημέρωσης (της ενημέρωσης, που δεν χρηματίζεται από συμφέροντα, όπως καταγγέλλει ο Γενικός Εισαγγελέας), όταν ξεκίνησε η κρίση και κλονίστηκαν οι εφημερίδες, μια από τις ιδέες της κυβέρνησης Σαρκοζί ήταν να αγοράζει κάθε μέρα εφημερίδες και να τις διανέμει στα σχολεία, ώστε να μάθουν να διαβάζουν οι μαθητές και να συνδεθούν με το πιο παραδοσιακό μέσο ενημέρωσης και πολυφωνίας. Στην Κύπρο, όπου ο Πρόεδρος έχει άποψη για το τι σημαίνει ενημέρωση, η ενίσχυση της πολυφωνίας εστιάζεται στο μουσικό κανάλι Mad TV και σε τρία μικρά κανάλια, τα οποία ανάμεσα στις διαφημίσεις προβάλλουν και αρχαίες ταινίες, που αγοράζουν με το κιλό.

Υ.Γ. Μπροστά στις μεγάλες σπατάλες οι €360.000 είναι ψίχουλα, μπορεί να πει κάποιος. Ναι, αλλά να μην μας πιάνουν και στο δούλεμα επειδή νομίζουν ότι όλοι οι έξυπνοι μαζεύτηκαν στο Προεδρικό.

Άριστος Μιχαηλίδης

Τέτοια λογοκρισία απόψεων μόνο στους αριστερούς και στους Τουρκοκυπρίους επεφύλασσε μέχρι τώρα ο κ. Μιχαηλίδης.. Αλλά παραδέχεται επιτέλους ότι εξαγοράζονται [έστω μερικοί] δημοσιογράφοι..
Δυο ενδιαφέροντα στοιχεία στην απάντηση Μιχαηλίδη..
1.    Το κείμενο είναι εντυπωσιακά μονοδιάστατο – ούτε καν αναφέρει το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων του Χάσικου. Λες και εκπροσωπεί τον κ. Χάσικο.. Όσα λέει είναι, βέβαια, σωστά. Αλλά..δεν είναι επίσης σωστό ότι ο Χάσικος έχει μια τεράστια σύγκρουση συμφερόντων και κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του με το ότι έχει, τάχα μου, παραιτηθεί από το πόστο του διευθυντή κλπ.; Και τα εισοδήματα πάνε ή δεν πάνε στην οικογένειά του;
 Ακόμα και να πει κάποιος ότι έχει περισσότερο δίκαιο ο Χάσικος παρά ο Λοττίδης, η εκπληκτική μονομέρεια του Μιχαηλίδη βγάζει μάτι. Να μην πει καν τί λέει η άλλη πλευρά; Ούτε καν αριστεροί ή Τουρκοκύπριοι να ήταν, θα μπορούσε να πει κάποιος με βάση την ευρύτερη προκατάληψη του κ. Άριστου. ..Και το πιο χαριτωμένο – ρίχνει και την σπόντα ότι ο Λοττίδης ευνοείται γιατί το παίζει ότι ήταν Κληριδικός. Ο κ. Μιχαηλίδης λογοκρίνει την άλλη άποψη που κατηγορεί τον Χάσικο – και ποιός είναι ο Χάσικος; Αν ο Λοττίδης πουλά ότι ήταν σύμβουλος επικοινωνίας του Κληρίδη, ο Χάσικος δεν ήταν υπουργός του Κληρίδη;
 Της κωμωδίας κατάντησε
2.    Μια ενδιαφέρουσα παραδοχή – ότι χρηματίζονται δημοσιογράφοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Μιχαηλίδης, οταν ετίθετο αυτό το θέμα, διαμαρτυρόταν έντονα [όπως και ένα άλλος δημοσιογράφος του Φιλελευθέρου που φαίνεται να λειτουργεί σαν μέσο διαρροής πληροφοριών του κ. Χάσικου, ο Χατζηστυλιανού]. Πιο πρόσφατα, το έθεσε και ο κ. Συλλούρη για να δεχτεί και πάλι επιθέσεις. Αλλά τώρα η αναφορά του κ. Κληρίδη φαίνεται να νομιμοποίησε κάπως το θέμα – αλλά, βέβαια, η έστω και επιφανειακή αποδοχή από την κ. Μιχαηλίδη έχει να κάνει με το γεγονός ότι αφορά ανταγωνιστικό ΜΜΕ. Και πάλι για να είμαστε δίκαιοι, στο χώρο της Καθημερινής [σε αντίθεση με του Φιλελευθέρου] ο κ. Παράσχος είχε παραδεχτεί από το 2012 ότι οι δημοσιογράφοι πουλούν εξυπηρετήσεις ανάλογα με τα συμφέροντα των ιδιοκτήτων των ΜΜΕ… Αλλά τότε, που το θεμα αφορουσε τις τραπεζες, ο κ. Μιχαηλίδης σιωπούσε – αλλώστε συμμετείχε και αυτός στην προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών των τραπεζών μέχρι το 2014… Όπως σιώπησε και όταν έγινε η αποκάλυψη στην δίκη της Τράπεζας Κύπρου για το πώς γινόταν λογοκρισία κριτικών απόψεων για τις τράπεζες στον ΠΟΛΙΤΗ με αντάλλαγμα διαφημιστικά πακέτα…
Ενδεικτικό ίσως ήταν και ένα σχόλιο κάτω από την στήλη του κ. Μιχαηλίδη με το πιο πάνω περιεχόμενο…

Το παραθέτουμε. Μπορεί να ήταν και σπόντα. Κούνιος λέγεται και ένας εργαζόμενος στην Αλήθεια του Χάσικου. Παρεξήγησε άραγε το σχόλιο ή μήπως είναι μπηχτή από αλλού;
«Χαιρετιζω τον Αριστο. Σημερα μου ελυσες την απορια. Διερωτωμουν τοσο καιρο πως αυτη η εβδομαδιαια εφημεριδα που αναφερεις εξακολουθει και κυκλοφορει, οταν την διαβαζουν ελαχιστοι ανθρωποι. Δλδ πως την βγαζει με τοσα εξοδα οταν τα εσοδα της ειναι λιγο πανω απο το μηδεν? Σημερα μαθαμε για τις 90 χιλιαδες Ευρω που πληρωνουμε εμεις οι καφροι φορολογουμενοι αυτης της αθλιας μπανανιας που το παριστανει "κρατος". Αριστε, σημερα το πρωι καποιος Κουνιος εβγαζε χολη εναντιον σου στο ραδιο απο τις 6 το πρωι. Μετα παρελαβε και τους εργοδοτες σου, τους οποιους κατηγορησε οτι χρεωνουν 500 Ευρω για μια δημοσιευση, ενω αυτος σαν ανθρωπος του πολιτισμου οπως αυτοπαρουσιαστηκε, τα δημοσιευει ολα δωρεαν! Οφειλω να σε ενημερωσω γιατι το ακουσαμε χιλιαδες ατομα»

Και για να ολοκληρωθεί το πακέτο, ο Μυλωνάς της Συμμαχίας Πολιτών τέως του Μέγα, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή… Προφανώς και άλλοι καναλάρχες, όπως ο αρχιεπίσκοπος [που δεν είναι διευθυντής – κατά τα κολπάκια του Χάσικου] δεν θέλουν να μπουν άλλοι ανταγωνιστές στο τηλεοπτικό παιχνίδι..

[1] Τράπεζα Κύπρου μέσω πελατών του δικηγορικού γραφείου Νίκος Χρ. Αναστασιάδης, Ελληνική μέσω Ειρένας, διορισμένης φίλης του Χάρη Γεωργιάδη, Συνεργατισμός, Χατζηγιάννης, φίλοςκοκ Χάρη Γεωργιάδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου