22 Ιαν 2017

Σπόντες


Τα επαναστατικά όπλα που απείλησαν τον «νόμο και τάξη» και προκάλεσαν την οργή και τον πανικό των δημοσιογράφων-αστυνομικών υπουργών και άλλων οργάνων «της τάξης»:  πορτοκάλια τζαι μπουκάλια νερού..

·         Άμεση ανταπόκριση για το βίωμα της μαθητικής εκδήλωσης από το μέτωπο της καθημερινότητας: Επήεν να ανοίξει κουβένταν μια ηλικιωμένη.. ότι συμφωνεί με τη διεκδίκηση, αλλά χάννουν το δίκαιον τους όταν γίνεται με τούτον τον τρόπο. Η τέλια μιτσιά [9 χρονών] απαντά: "γιαγιά πρέπει να καταλάβετε εσείς οι μεγάλοι, ότι ο τρόπος σας δεν δουλεύκει. Έτο άκουσα σας τζιαι εμίλησα με το Σωτήρη (τον μιτσή που την πειράζει) τί ήταν το αποτέλεσμα, έσυρε μου πέτρες τζιαι σταμάτησε άμαν του επιτέθηκα γιατί εφοήθηκεν τζείνος αντί να φοηθώ εγώ". Συνέχεια της απάντησης που τη μεγάλη [14 χρονών] "Εν έχουμε χρόνο. Τζιαι δεν ακούν. Δεν μας ακούουν. Ούτε σκέφτουνται ότι εν για το μέλλον μας που αποφασίζουν χωρίς να μας ακούσουν. Τες εξετάσεις εννά τες περνούν μόνο τζιείνοι που έχουν λεφτά να πηαίννουν συνέχεια ιδιαίτερα. Δεν δουλεύκει τούτον που λαλείς τζιαι έφερε μας δαμέ που μας έφερε. Τζιαι του χρόνου (που εννά εν λύκειο) τζιαμέ θα με θωρείς να πετάσσω μολότωφ όστι να ακούσουν ήντα μπου θέλουμεν να τους πούμεν"
·          
·         Η πιο γοητευτική εικόνα αυτής της εβδομάδας και αυτού του χρόνου μέχρι στιγμής ήταν οι μαθητές/τριες έξω από τη Βουλή. Τί όμορφη εικόνα του μέλλοντος. Επιτέλους μια γενιά που δεν σύρεται σαν θέαμα από τις κάμερες για να πουλά ανταποκρίσεις ο κάθε αντένα από την πράσινη γραμμή, όπως γινόταν την δεκαετία του 1990.. Μια γενιά που τολμά να αψηφά τις απειλές [το υπουργείο κατάντησε πια όπως τους παιδονόμους των δεκαετιών πριν το 1960], και που for a change διεκδικώ κάτι για τον εαυτό της – για το βίωμα της εφηβείας… Πόσο πιο νεκρόφιλη μπορεί να γίνει η νυν εξουσία – τώρα θα κάνουν και εξετάσεις κάθε τετράμηνο; Κλουβιά θα καταντήσουν τα σχολεία και μηχανισμούς ταξικού βολέματος [όσοι πληρώνουν έξτρα τα απογεύματα θα περνούν τις εξετάσεις]. Την εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, όταν το εκπαιδευτικό σύστημα λογικά θα έπρεπε να κινείται προς την κατεύθυνση της οργάνωσης των πληροφοριών, η ξεραΐλα των εγκεφάλων του χθες, θέλει να εγκλωβίσει τους νέους της ηλεκτρονικής επικοινωνίας σε κουτούθκια αξιολόγησης-πειθαρχίας-αναπαραγωγής.. Και αφού είδε τη δυναμική του κινήματος και του αισθήματος, έτρεξε να ρίξει απειλές και να χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς καταστολής – τις απειλές για απουσίες, τα ΜΜΕ με την δαιμονοποίηση, μέχρι και τους αστυνομικούς που βίωναν τους έφηβους τόσο εχθρικά, που τους κάβλιαζε η άλλη, η κυρία αστυνομικός.. κομματόσκυλο του ΔΗΣΥ που θύμωσε για την μαζικότητα; Και φυσικά, οι τηλεοράσεις να αγωνίζονται να μειώσουν την μαζικότητα – καλά ρε πότε βλέπετε εσείς 1500 -2000 άτομα έξω από την βουλή, και μάλιστα παρά τις απειλές; Αλλά όταν ο κάθε Νικήτας Κυριάκου βιώνει τον ρόλο του σαν  δημοσιογράφος – αστυνομικός, τί να περιμένεις; Φώναζε λες και τον πλήρωναν να παίζει τον ρόλο της κυρίας αστυνομικίνας. Η έκρηξη οργής των νεαρών, και τα λίγα πορτοκάλια με τις μπουκάλες [και αυτά πια σήμα κατατεθέν των διαμαρτυριών από την επιτυχημένη αποτροπή του πρώτου κουρέματος το 2013] κοκ, ήταν φόρος τιμής στο ξύπνημα και τον δικαιολογημένο θυμό μιας γενιάς για τους άσχετους που αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς… Και ο θλιβερός, πια, υπουργός βγήκε να δικαιολογήσει τον αυταρχισμό [που δεν του πάει, αλλά πίσω από όλα είναι ο Ταλιαδώρος φυσικά] με την δικαιολογία της αυτό-αναίρεσης: περσινή συντονιστική των μαθητών, είπε, αποδέχτηκε το σχέδιο. Η περσινή συντονιστική που διορίστηκε με καλπονοθεία για να είναι πειθήνια. Ακριβώς αυτό λοιπόν εκράγηκε [έστω και με λίγες φωτοβολίδες] έξω από την βουλή – ο θυμός μιας γενιάς για όλη αυτήν την θλιβερή συνομοταξία που τους αντιμετωπίζει σαν μικρούς βαρβάρους που πρέπει να μπουν σε κλουβιά. Αν, όμως, ανέμιζαν όσα θέλει η εξουσία, να δείτε πώς θα τους προβάλαν οι τηλεοράσεις. Αλλά σε αυτές τις μεταβατικές εποχές, η επίθεση από τους κατάλοιπα του παρελθόντος είναι και ένα είδος φόρου τιμής. Στην ελπίδα του μέλλοντος..
·          
·         Ο μπάτσος – δημοσιογράφος. Νικήτας Κυριάκου σε ρόλο «μην χαλάτε το θέαμα του αφεντικού μου”. https://www.youtube.com/watch?time_continue=114&v=actiaxDpfqk  ...Στο βίντεο από τις ειδήσεις/ανταποκρίσεις του Αντένα ο Νικήτας Κυριάκου, με βλοσυρό ύφος επιτίθεται στον επικεφαλής της ΠΣΕΜ,  σαν ένας είδος αρχέτυπης προσωποποίησης του αυταρχισμού. Να φυλάξουμε αυτό το βίντεο για να θυμόμαστε την μιζέρια – γιατί αν η μαντάμ αστυνομικός κάβλιασε τους μαθητές [τί απωθημένα και αυτά που θα έλεγε και ο Φρόυντ..:)], ανάλογος ήταν και το «στρατιωτάκι» του Παπαφιλίππου.. «Πήγατε να κάψετε την βουλή». Προσέξετε την σοβαρότητα και τον τόνο, καθώς αρθρώνει χωρίς ντροπή το ψέμα – μια φωτοβολίδα θα έκαιγε τη βουλή. Ενώ αν γίνονταν επεισόδια που ενέκρινε το αφεντικό, ο Νικήτας μας θα σιωπούσε φυσικά, ή και θα φώναζε ότι η αστυνομία ήταν προκλητική. Άλλωστε ο εντελώς διαφορετικός τόνος [σχεδόν δουλοπρεπής] για τον εκπρόσωπο το υπουργείου που προσπαθούσε ουσιαστικά να συγκαλύψει την επιτυχία της κινητοποίησης και το γεγονός ότι τα σχολεία βασικά υπολειτουργούσαν έστω και με το καθεστώς εκβιασμών και απειλών που επιβλήθηκε. Αλλά για την παρουσίαση των μαθητών ήταν άλλες οι οδηγίες. Και φυσικά, ο εκπρόσωπος της συντονιστικής των μαθητών/τριών έχει την στήριξη μας – αλλά ας μην πέφτει στην παγίδα του εκφοβισμού – οι μαθητές που αντέδρασαν έντονα, δεν ήταν τυχαίοι. Είναι μέρος της νεανικής οργής. Όπως έγραφαν κάποτε και τα γκράφιτι δυτικότερα για τους νεαρούς/ες που σπάζουν την νόρμα – «ο ανθός της γενιάς τους» …Γιατί αυτή η μερίδα της γενιάς που είδαμε, είναι η ελπίδα του μέλλοντος..
·          
·         Ενδιαφέρουσα σύμπτωση – την ίδια μέρα/περίοδο που απλωνόταν ένα κύμα διαμαρτυριών [λόγω της εκλογής Τραμπ – ή με περισσότερη ακρίβεια, με αφορμή την εκλογή Τραμπ, σιγά δηλαδή που η Χίλαρι ήταν καλύτερη] στις ΗΠΑ και αλλού, είχαμε και τις αλκυονίδες μέρες [την ηλιοφάνεια της ελπίδας μέσα στον χειμώνα] των μαθητικών διαμαρτυριών στην Κύπρο. Μερικοί υποτιμούν τα υπόγεια ρεύματα. Θα πληρώσουν και για αυτήν την υπεροψία.. :)
·          
·         Πάντως αυτός ο καυγάς του Τραμπ με τα δυτικά ΜΜΕ έχει κάτι το απολαυστικό. Άμα το δεις από απόσταση θυμίζει την κλασική ρήξη στις ομάδες/ελίτ εξουσίας σε περιόδους κρίσης. Αλλά πιο κοντά, όσο και να διαφωνεί κανείς με τις επιλογές και τις ταυτίσεις του Τραμπ, η λύσσα των δυτικών ΜΜΕ, είναι απολαυστική. Το θέαμα σε σύγκρουση με τον εαυτό του. Και αν υπάρχει κάτι για το οποίο ο Τραμπ θα μείνει στην ιστορία είναι αυτή η διαμάχη. Πως το ριαλιτι σόου αποδείχτηκε αντίπαλος των δελτίων ειδήσεων, που συγκάλυπταν μαζικά εγκλήματα και σκάνδαλα με την σοβαροφάνεια. Και πιο ουσιαστικά – η κρίση και η διαμάχη ίσως να είναι και σύμπτωμα του τέλους της ηγεμονίας μερικών μέσων επικοινωνίας. Θυμάστε κάποτε την δεκαετία του 1990, πως η ανθρωπότητα κρεμόταν από τις ειδήσεις του CNN για τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών στο Ιράκ, μετά στην Γιουγκοσλαβία κοκ; Τώρα το CNN τσιρίζει σαν ένα επαρχιακό ΜΜΕ. Και σκίζεται για ανηθικότητες και την επίδραση του Russian Television.. Τον καιρό που συγκαλύπτατε την μαζική δολοφονία δεκάδων χιλιάδων στο Ιράκ, δεν ήταν ανήθικο ε; Ούτε προπαγάνδα. Ούτε όταν πουλούσατε τα παραμύθια του Μπους για την εισβολή στο Ιράκ. Τα δυτικά ΜΜΕ  έχασαν την χρυσή στιγμή της μοναδικότητας της ηγεμονίας τους – και αυτό ήταν αναπόφευκτο ιστορικά. Αλλά η μείωση της φερεγγυότητας τους, είναι και προϊόν της δικιάς τους αιματοβαμμένης προκατάληψης…
·          
·         Αυτήν την εβδομάδα μπήκαμε κάπως και στην προεκλογική για τις προεδρικές του χρόνου. Αν σκεφτήκατε ότι είναι ..πολύ νωρίς, μπα.. Να σας θυμίσουμε ότι ο νυν πρόεδρος ξεκίνησε προεκλογική από το 2010.. για το 2013. Έριξε δημοσκόπηση ο Ρεπόρτερ, βγήκε και η αυτού κωμωδία ο αρχιεπίσκοπος να δηλώσει και πάλι «υπάρχω» [αυτή την φορά το υπαρξιακό του άγχος εκφράστηκε με την βαρέλα «θα εκλεγεί όποιος στηρίξω εγώ», το οποίο μεταφρασμένο στους βυζαντινούς ύμνους της αρχιεπισκοπής σημαίνει – υποσχεθείτε μου ρουσφέτι τζαι θα σας στηρίξω] ..Κατά τα άλλα ο ΔΗΣΥ συνεχίζει το ψώνισμα διαθέσιμων από τον χώρο του Κέντρου – το πρόσφατο απόκτημα του είναι ένας δημοτικός δημοτικός σύμβουλος στην Πάφο, ο οποίος ξαφνικά μετά την εκλογή του, ανακάλυψε ότι θέλει να συνεργαστεί με τον… ΔΗΣΥ..για την καρέκλα.. :) ..όπως περιέγραψε και τον Νικολαΐδη ο Αβέρωφ, όλοι αυτοί είναι «επενδύσεις για το 2018».. Αυτά σαν πλαίσιο για να μην βάζουμε όσοι θέλουμε και αγωνιστήκαμε για χρόνια για την λύση, την επανένωση κοκ, όλα τα αυγά μας στο τρύπιο έτσι και αλλιώς καλάθι ότι δήθεν ο ΔΗΣΥ πάει για λύση, θέλει λύση, θα ρισκάρει για την λύση κοκ… Οι του ΔΗΣΥ θέλουν καρέκλες και κάνουν επενδύσεις…J ..Και το αντίτιμο, για αυτούς, «ήταν, είναι, και θα είναι», για να παραφράσουμε τον Β.Μπίρμαν, πάντα συμφεροντολογικό με ρουσφετολογική απόχρωση. Το τρίο της διαπλοκής/σύγκρουσης συμφερόντων [«εγώ εν καταλάβω που έτσι πράματα»] «Χάσικος-Χάρης-Ιωνάς» τα λένε όλα..
·          
·         Δεν θα μας πουν τα φερέφωνα ότι ..φταίει ο Πούτιν γιατί οι διορισμένοι του Ιωνά χάνουν τώρα και κρατουμένους στα δικαστήρια; Αφού ο Ιωνάς δεν φταίει [έχει κόλλημα ο άνθρωπος, δεν μπορεί να κάνει process την έννοια της ευθύνης], αφού οι διορισμένοι του [κομματικοί εγκάθετοι] δεν γίνεται να φταίνε, άλλα ένας τύπος το έσκασε από τα δικαστήρια ενώ ήταν υπό την επίβλεψη των αρχών [ότι και να σημαίνει αυτό την εποχή του Ιωνά], τότε… Θα φταίει ο Πούτιν..:) ..Δεν θα μας πει και αυτό η γραφική εφημερίδα του ψυχρού πολέμου [η Cyprus Mail] και η εξίσου γραφική εφημερίδα της δυτικόφιλης λαγνείας [και της διαπλοκής – αυτό πάντα να υπενθυμίζεται για το έντυπο], ο Πολίτης;…Αν όχι τίποτε άλλο, για να συμβαδίζετε με το διεθνές κλίμα που αναπαράγετε..:) ..Αλήθεια τώρα που ο Τραμπ θα είναι κάπως επικεφαλής της εδώ αμερικάνικης πρεσβείας, ο Πολίτης θα είναι με το Τραμπ ή με τα αμερικανικά ΜΜΕ;..Σκληρά ερωτήματα..:) ..Τί έγινε ρε εν τω μεταξύ – θα πληρώσει ο μάστρος σας την φοροδιαφυγή; Τί έγινε Παρούτη; Μούγκα έπαθες;. Ρώτα τον μάστρο σου και μην γίνεσαι γελοίος με υπεκφυγές.. Αν μη τί άλλο ας πληρώσει για τον μισθό εκείνου του φρούτου [του Δ. Γεωργιάδη] που μας φόρτωσε στο δημόσιο ρουσφετολογικά. Διότι το να κατηγορείται τον Τραμπ για σύγκρουση συμφερόντων, είναι επικίνδυνο για εσάς – μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε κανένα καθρέφτη… και τότε φακκάτε το κιτς στο βουράτε γειτόνοι…J ..Περαστικά..
·          


·         Προεκλογικές φούσκες επενδύσεων - Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Νικολαΐδης θα μιλήσει τώρα για τα «κτήρια μανιτάρι» α κοκ;..Ας πούμε και μια αλήθεια και ας πέσει στον γιαλό. Για τον δήμαρχο επένδυση του Αβέρωφ: έλεγε, λοιπόν, προεκλογικά ο κ. Νικολαΐδης [αντιγράφουμε από τον Π. Χαραλάμπους του Φιλελευθέρου στις 24/12]: « Ο νέος δήμαρχος της Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στις 7 Δεκέμβριου έθετε με ανακοίνωση του ένα σοβαρό θέμα. Τον καθορισμό ολοκληρωμένης πολιτικής και συγκεκριμένων κριτηρίων για την ανέγερση ψηλών κτιρίων στην Λεμεσό. Δήλωνε πως δεν μπορεί αποδεκτή η χωροθέτηση τους με «μόνο κριτήριο την πώληση διαβατήριων». Πρόσθετε πως τα «ψηλά κτήρια φυτρώνουν, ξαφνικά, σαν μανιτάρια και αιφνιδιάζουν τους πολίτες» και ότι «πρόκειται για αρκετά σοβαρό θέμα που θα καθορίσει στα αμέσως επόμενα χρόνια την εικόνα της πόλης, για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μελετημένη προσέγγιση”. Να προσπεράσουμε ότι αυτά τα έλεγε ο υποψήφιος επένδυση του κόμματος του Χάσικου που καθιέρωσε το κόλπο της «πώλησης διαβατήριων»..J ..Προεκλογικές λουβάνες για όσους έκαναν ότι δεν έβλεπαν την αντίφαση σε όσα έλεγε [σε στυλ ότι νά’ναι] για να πάρει ψήφους – κάνοντας ότι δεν βλέπει την αντίφαση με όσους τον στήριζαν… Τέλος πάντων… Πριν αλέκτωρ λαλήσει όμως, ιδού. Νέα ανακοίνωση για ψηλά κτήρια μανιτάρια κλπ. Θα κάνει ο Λανίτης και μάλιστα στο παραλιακό μέτωπο. Και ο ευαίσθητος δήμαρχος επένδυση τώρα;..:)… «http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/348433/treis-neoi-ouranoxystes-sti-lemeso«Λεμεσός: Μετά τους δίδυμους πύργους των 20 ορόφων της Olympic Residence στη Λεμεσό, το ONE της Pafilia με 37 ορόφους που προχωρεί σε κατασκευαστικά έργα, πράσινο φως από την περιβαλλοντική Αρχή πήρε και το έργο Lanitis Seafront που θα αποτελείται από τρεις πύργους, με τον μεγαλύτερο να προτείνεται στους 37 ορόφους. Τα εμβληματικά κτήρια βρίσκονται στον Δήμο Λεμεσού επί της παραλιακής λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου.»… Λοιπόν κ. Νικολαΐδη; Θα βγάλεις και τώρα ανακοίνωση; Ή ότι είπαμε είπαμε, όσους ξεγελάσαμε ξεγελάσαμε;… Αλλά…J ..Να αναμένουμε πριν να συνεχίσουμε. Μια ανακοίνωση, μια κίνηση… Η μόνο η καρέκλα μετρά. Και ότι είπαμε είπαμε. Και όποιος σε πίστεψε δικό του πρόβλημα;
·          
·         Και ο Φαίδων που κατάγγελλε σαν περιφερόμενο τσίρκο τον συνυποψήφιο του στο κόμμα τους, στην Αραδίππου, τώρα δεν έχει τίποτε να δηλώσεις στους πειθήνιους δημοσιογράφους φερέφωνα – και εκείνοι/ες δεν μπορούν να αρθρώσουν μια λογική ερώτηση μπροστά στο σούργελο των αντιφάσεων; Και να μην ξεχνάμε το πραγματικό νούμερο, τον Φαίδων, της Πάφου [τελικά βοήθησαν και οι διαφωνίες στην ΕΔΕΚ για να εκλεγεί αυτός ο εκλεκτός της Λευκωσιάτικης συναγερμικής ομάδας – για να μην ξεχνάμε πως εμφανίστηκε μέσα από τα κόλπα του Ρίκκου και τις ατάκες του Χάσικου;] ..Ο Φαίδων έχει οργανωμένο συνεργείο στα ΜΜΕ.. Η Κ. Ντόρα του Φιλελεύθερου λ.χ…. Θα ρωτήσουν, λοιπόν, οι διάφοροι [περιλαμβάνεται και ο κ. Νάνος φυσικά στο κόλπο – ξεφοβήθηκε, by the way, αυτός ο «γενναίος» των διαρροών του Ρίκκου, την κ. Σολομωνίδου;] τον κ. Φαίδων τί έγινε με τα σκάνδαλα που κατάγγελλε στην ..Αραδίππου.. Όσοι ξεχάσατε – όταν πιάστηκε ο κ. Φαίδων να προσπαθεί να αποκρύψει αρχαιότητες, άρχισε ένα περιφερόμενο τσίρκο καταγγελιών [με την βοήθεια των ημέτερων δημοσιογράφων] και ανάμεσα σε άλλες αρλούμπες, πιάστηκε και από τις καταγγελίες για διαπλοκή στην Αραδίππου.. Για τον καρέκλα ο άνθρωπος λέει ότι νά’ ναι.. Ωραία, λοιπόν, αφού είπε να το παίξει και ευαίσθητος με ένα θέμα που ίσως να είχε και κάποια βάση. Πώς, λοιπόν, ο κ. Φαίδων που κατάγγελλε τα όσα συμβαίνουν στην Αραδίππου κατέβηκε υποψήφιος με το ίδιο κόμμα με το οποίο κατέβηκε και ο δήμαρχος Αραδίππου; ..Δηλαδή, το κόμμα του Φαίδωνα στηρίζει αυτούς που ο Φαίδων κατηγορεί για διαπλοκή; Και αν ναι – πώς και δεν διαμαρτύρεται το περιφερόμενο τσίρκο Φαίδων; Ή μήπως τα όσα έριχνε με την βοήθεια της κ. Ντόρας κοκ, ήταν απλώς μετατοπίσεις από τα δικά σκάνδαλα; Καλά από τον Φαίδωνα δεν μπορείς να περιμένεις συνέπεια – η κ. Ντόρα που λειτουργεί σαν πρακτορείο ειδήσεων των υπεκφυγών του, μπορεί να τον ρωτήσει;. Ή μήπως και η ίδια μια χαρά βολεύεται με το «είπα, ξε – είπα;
·          
·         Θεάματα. Την Παρασκευή, ο Πολίτης φώναζε πρωτοσέλιδα ότι διαχωρίστηκαν δυο μέτωπα «της λύσης και της μη λύσης». Είναι πάντα ανησυχητικό [μετά από την εμπειρία και τις αποκαλύψεις του παρελθόντος] όταν ο Πολίτης κοντοσυνάεται σε κάτι είναι σοβαρό – οπότε όταν αρχίζει να πουλά λύση πάλι, δεν είναι κατ’ ανάγκη και κάτι σταθερό [αναλόγως των συμφερόντων των χρηματοδοτών, μπορεί ξαφνικά να σου βγει από ρατσιστικός σε ύφος δαιμονοποίησης – εναντίον των φτωχών, των εργαζομένων, των αριστερών, των κινημάτων κοκ-μέχρι σκεπτικιστής για την λύση]. Γιατί αποφάσισε να πουλήσει λύση και «καθαρά μέτωπα». Διότι είπε την μπαρούφα του αρχιεπίσκοπος και ο Πολίτης, πάντα πρόθυμος να εξυπηρετεί τον Αναστασιάδη τα τελευταία χρόνια [..:)] αποφάσισε ότι «του απάντησε ο πρόεδρος».. σιγά θα πάθετε τίποτα. Δηλαδή, ο Αναστασιάδης δεν θα γλείφει το αρχιεπίσκοπο, όπως κάνει τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον; Απλώς θα του έχει παραχωρήσει σαν φέουδο το υπουργείο παιδείας και «δικαιοσύνης» [με τον Ιωνά] και κατά τα άλλα.. του απάντησε;..Λαφαζανιές Πολίτης style, άμα φέρει ο φούρνος την πυρά, θα πουλήσουν το «αχ Μουσταφά, εσύ φταις γιατί δεν προχωρούν οι συνομιλίες», ή φταίνε οι κομμουνιστές για την δικοινοτικότητα  όπως έκαναν το 2011… Την Κυριακή, όμως συνεχίστηκε το σενάριο με ..συγκλονιστικές δηλώσεις [λέμε τώρα] του Αβέρωφ στην ηγετική ομάδα του ΔΗΣΥ.. Μάλιστα κύριε.. τους είπε, λέει ο τίτλος, για ..μύθους. Κάτσετε καλά – ναι τους είπε λοιπόν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι.. ελληνοκυπριακή, άλλα δικοινοτική !!!..Φοβερό..Και η Αλήθεια [που είναι και πιο σοβαρή –τουλάχιστον είναι ειλικρινής στο ότι είναι κομματική εφημερίδα] το επιβεβαίωσε.. Οπότε για να είμαστε σίγουροι ότι έγινε κατανοητό – το κυβερνών κόμμα, έχει μια ηγετική ομάδα η οποία 56 χρόνια μετά την ανεξαρτησία, και 42 μετά το 1974, άκουσε σαν «συγκλονιστικά νέα» ότι η Κυπριακή Δημοκρατία… είναι δικοινοτική.. Φοβερό.. Και εκείνος ο άλλος, ο Κληρίδης, που καμωνόταν ότι κάτι έκανε [εκτός από το να πουλά το δημόσιο σαν ρουσφέτι για να κρατά σαν ψηφοφόρους όλους αυτούς που δεν ξέρουν ανάγνωση και δεν καταλαβαίνουν τί είναι η Κυπριακή Δημοκρατία] τί τους έλεγε τόσα χρόνια που ήταν ηγέτης;..:) ..Και μετά απορούν γιατί κκελιάζει ο κόσμος..:) ..Τέλος πάντων, το πραγματικό ερώτημα πέρα από τα φαιδρά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του Παπαδοπούλου [και των όποιων άλλων χρηματοδοτών] είναι γιατί ο Αβέρωφ έκανε αυτό το θέαμα… Προσπαθεί να προετοιμάσει το κόμμα του ότι θα κατέβουν προεκλογική με ρητορική της λύση; – ή μήπως [σαν πιο δικτυωμένος με τις πρεσβείες κοκ, κατανοεί ότι κλείνει εξωτερικά το πεδίο των συγκλίσεων, και αρά η παιδική χαρά στην οποία ζουν μια μερίδα των συναγερμών [με όνειρο τις καρέκλες και το ρουσφέτι] θα πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα ότι μπορεί και να χρειαστεί να ..στηρίξουν πραγματικά μια ..λύση;. Θα δείξει.. Πάντως αντί να δισπιρκάτε με τον ΔΗΣΥ, απολαύσετε το θέαμα.. Έχουν τζαι πλάκα όπως προσπαθούν να κρυφτούν πίσω που το δάκτυλο τους.. Τζαι, το πιο θετικό, είναι ότι όντως υπάρχει πια ένας κόσμος της δεξιάς που άρχισε να ξεκολλά από τις πλαστικές σημαιούλες, τα πρωτοσέλιδα, τζαι την χειραγώγηση, του ΜΠολίτη, και ο οποίος μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το ρουσφέτι σαν πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική..:)
·          
·         Το θέαμα Κοτζιάς. Είναι καιρός τώρα που ξεκαθαρίζει η εικόνα με την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ και την εμπλοκή του Γκουτιέρες άμεσα στις διαπραγματεύσεις, να αξιολογήσουμε όλο το θέαμα Κοτζιάς των προηγουμένων εβδομάδων. Με ρώτησε ένας φίλος δημοσιογράφος, αν τελικά όλα φαίνονται να είναι Μετατόπιση. Πώς να το δεις διαφορετικά; Σηκώνεται ο Αναστασιάδης και φεύγει από το Μοντ Πελεράν, πάει Αθήνα, κάνει δηλώσεις ο Τσίπρας [εμφανώς με φόντο την επίσκεψη του] και στο τέλος.. o καημένος ο Κασκάνης μας ανακοινώνει σαν σε δακρύβρεχτο Άρλεκιν, το «Αχ Μουσταφά» και μετά η εφημερίδα φορτώνει το θέμα στον Κοτζιά. Λες και ο Κοτζιάς έφυγε από τον Μοντ Πελεράν.. Μετά υιοθετούν τον Κοτζιά οι απορριπτικοί [όταν σε υιοθετεί ο Καλλινίκου, είναι κατάντια έτσι και αλλιώς] χωρίς να έχει πει τίποτα το ιδιαίτερο ο Κοτζιάς – και χωρίς [άμα το δεις από την πολιτική οπτική γωνιά] να έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.. σιγά, δηλαδή, που είναι αυτόνομος παράγοντας ο Κοτζιάς. Τελικά, είχαμε ακόμα ένα replay αυτού του σεναρίου στην Γενεύη – φταίει ο Κοτζιάς για την καθυστέρηση, ήρωας ο Κοτζιάς για τους απορριπτικούς. Και η λογική ερώτηση – καλά ρε, ποιός σοβαρός άνθρωπος πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι την εβδομάδα πριν αναλάβει, έστω, ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος; Αλλά εδώ πέρα μερικοί, στην απίστευτη κορμάρα τους, άφηναν να διαρρεύσει ότι θα πάει και ο Μπάιτεν ή ο Κέρρυ.. στις συνομιλίες.. επίπεδο σοβαρότητας.. Τελικά. ο Κοτζιάς κάνει μια ελαφρύ πρακτική καθυστερήσεων [στην Γενεύη έστω] που μάλλον θυμίζουν προσπάθειες να δηλώσει ότι παίζει κάποιο ρόλο η Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, σιγά που ο Αναστασιάδης δεν μπορεί να κάνει κάτι.. γιατί είναι εκεί ο Κοτζιάς.. Απλώς τα κυβερνητικά ΜΜΕ [όπως ο Πολίτης] ψάχνουν μετατοπίσεις για να φορτώσουν τις καθυστερήσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση τους [και αυτό είναι καλό, με την έννοια ότι υπάρχει ένα απαιτητικό κοινό που δεν χειραγωγείται εύκολα, πια, με τις πατάτες του όποιου Διονυσίου, Παρούτη, Kασκάνη κοκ]… Και από την άλλη οι απορριπτικοί, στην δικιά τους μιζέρια έλλειψης επιχειρημάτων [τί να πουν τώρα και αυτοί για την ρητορική της παιδικής χαράς των ευρωπαϊκών αξίων μπλα μπλα;] υιοθέτησαν τον Κοτζιά.. Κάποιος που θα μπορούσε να λέει αυτά που θέλουν.. αλλά.. Όπως και να έχει – το σημαντικό είναι τώρα πια ότι έχει μείνει μόνο το δημοψήφισμα στην Τουρκία, τον Απρίλιο.. και μετά; ..Τί θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους [δικαιολογίες υπεκφυγής και καθυστέρησης]; Άντε πάλι δικαιολογίες ή θα γίνει μια κίνηση; ….Αν ήταν στα χεριά της νυν κυβέρνησης, πιθανόν να κωλοβαρούσε μέχρι τις εκλογές. Και εκεί αναλόγως θα ντυνόταν λύση η φουστανέλα [όπως ο Κληρίδης – πυραύλους και υπόσχεση λύσης] ..Και τον έστειλαν εκεί που έπρεπε.. Σπίτι του. Αλλά είναι περίπλοκοι καιροί… Θα δείξει..:)
·          
·          Πάντως σε όλη αυτήν την κωμική επιφάνεια ρητορικών χωρίς συνοχή [από τους απορριπτικούς και την κυβέρνηση] υπάρχει μια ελπίδα.. σύνθεσης.. Αν τουλάχιστον μερικοί από τους ηγέτες των απορριπτικών αντιληφθούν ότι αργά ή γρήγορα η λύση είναι αναπόφευκτη [γεωγραφικά, γεωπολιτικά σαν άμυνα και των ε/κ, οικονομικά λόγω φυσικού αερίου, επικοινωνιακά κοκ] τότε μπορεί να πουλούν τις ρητορικές τους, αλλά και να εστιάζουν και να προετοιμάζουν την επόμενη μέρα – και για τους ιδίους.. Και ένα σημείο σημαντικό [και ρητορικά και πρακτικά – σαν θέμα ασφάλειας] είναι η συμμετοχή της Ρωσίας και του Συμβουλίου Ασφάλειας στις συνομιλίες.. Η διεύρυνσή τους, δηλαδή, σε κανονική διεθνή διάσκεψη. Να το θέσουν επιτακτικά, να είναι έτοιμοι να πουν οκ, αν επιτευχθεί [όχι να ψάχνουν πάλι άλλη διέξοδο κριτικής] για να εμπεδωθεί ότι η Κύπρος όντως βγαίνει από την κηδεμονία του 1960.. Και ότι αναγνωρίζουν την ρευστή περίοδο στην οποία είμαστε στην περιοχή ευρύτερα. Να κάνουμε φυσικά αποστρατιωτικοποίηση κλπ προοπτικά… αλλά να έχουμε διεθνή προστασία σε μια περιοχή σε τέτοια μεταλλαγή… διότι να πάρουμε την χώρα και να φύγουμε.. μάλλον δεν..:) ..Και όπως το βλακώδες αίτημα της ένωσης παγίδευσε τους τότε ιθαγενείς είναι αναγκαίο να μην εγκλωβιστούμε πάλι σε ρητορικά σχήματα που δεν βλέπουν την γεωγραφία σαν την άμεση και αναπόφευκτη πραγματικότητα..
·          
·         Δάκρυσε ο Σόιμπλε. Κοίτα να δεις… Ο μετρ της γερμανικής αποτυχίας σαν ηγεμονική δύναμη [ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την μετατροπή της Γερμανίας από αγαθό γίγαντα σε μοχθηρό εκμεταλλευτή σε διάστημα 5 χρονών, 2010 – 2015] δήλωσε ότι δάκρυσε, όταν άκουσε τα αποτελέσματα για το Brexit.. Στον μαγικό κόσμο του self-denial, φυσικά, ο Σόιμπλε προσπάθησε να εξηγήσει εκείνη την έκρηξη του ασυνειδήτου του, σαν δήθεν θλίψη για την κρίση του ευρωπαϊκού οράματος… Το Ασυνείδητο, όμως, δεν σπάζει το φράγμα του υπερεγώ [ιδιαίτερα ενός φορέα εξουσίας] έτσι εύκολα.. μάλλον τα δάκρυα ήταν η ανομολόγητη [πώς να το πει και ο ίδιος στον εαυτό του;] κατανόηση ότι ο ίδιος οδήγησε την Γερμάνια ξανά σε αδιέξοδο. Το είπε με σαφήνεια ο Χάμπερμας το 2015, όταν ο Σόιμπλε επέμενε με την υστερική εμμονή του νευρωτικού στην καταπίεση της ελληνικής άνοιξης. Εκείνης της τελευταίας ελπίδας του οράματος σε εκείνο το πλαίσιο… τώρα, πια, τα δάκρυα είναι απλά θρήνος επί ερειπίων.. Αλλά τα δάκρυα είναι χρήσιμα και σαν ομολογία. Η πρώτη ανθρώπινη στιγμή του Σόιμπλε μετά από τόσα χρόνια εμμονής στην προβολή μιας κούφιας εξουσίας.. Φυσικά, κάτι θα γίνει /απομείνει από την Ευρώπη – και οι Γερμανοί θα πρέπει να επανεφεύρουν τον εαυτό τους. Ξαναέκτισαν την Δρέσδη, όπως ήταν.. μετά το 1945.. Αλλά η επανεφεύρεση απαιτεί και την αναγνώριση της αποτυχίας και του πόνου, και όχι υπεκφυγές. Θα δούμε..
·          
·         Πάντως εμείς οι κύπριοι [όσον αφορά το δυτικό μας βλέμμα] την επόμενη περίοδο, θα κοιτάζουμε και στην κεντρική Ευρώπη για να δούμε τί θα απογίνει. Αλλά θα κοιτάζουμε και την Βρετανία. Ανοίγει και εκεί μια νέα κατάσταση μετά το Brexit.. και η βρετανική οπτική αξίζει κάτι παραπάνω από αυτήν τη μίζερη, δήθεν, υπεράσπιση της οπτικής της από την δουλοπρεπή θέση της Cyprus Mail που ζει ακόμα κάπου ανάμεσα στο Κριμαϊκό πόλεμο και την πτώση της αυτοκρατορίας στον Ψυχρό πόλεμο. Είναι κάτι ευρύτερο η βρετανική εμπειρία στην οποία συμμετείχε κάπως και η Κυπριακή νεωτερικότητα..
·          
·         Ο Τόμμυς, κατά κόσμο, αρχιεπίσκοπος, δήλωσε ότι δεν πρέπει να μας φοβίζει η μη λύση – βασικά στον Αναστασιάδη μιλούσε. Έχει δίκαιο ο Τόμμυς, ο ίδιος τί έχει να φοβηθεί; Τόσα ψέματα έχει πει [θυμάστε το θα αποζημιώσει τους πρόσφυγες;] τόσες γκάφες, τόσες λαφαζανιές.. Και τον τρέχουν από πίσω – άλλοι για να τον γλείψουν για λίγα λεφτά να εκδώσουν εφημερίδες περιοδικά [και ας ξέρουν ότι είναι άσχετος], άλλοι για να βάλουν μέσο με την κυβέρνηση [αυτή η κυβέρνηση ιδίως μετέτρεψε αυτόν τον κατά άλλα γραφικό σχεδόν συνειδητά ημιμαθή κύριο, σε παράγοντα] ..οπότε τί την θέλει την λύση ο άνθρωπος; Μια χαρά και τίποτα. Σιγά, δηλαδή, που τον ανησυχεί και τίποτα. Ακόμα και οι δήθεν φιλελέδες που καμώνονται ότι κάνουν κριτική, τον τρέχουν από πίσω για μερικές χιλιάδες ψήφους που του έμειναν να επηρεάζει.. ψάξετε τον Πολίτη του 2012 και θα δείτε τον επίπεδο του εκλιπαρείν μέσω της προβολής… Το μόνο πραγματικά χρήσιμο με την παρουσία του αρχιεπίσκοπου είναι η πλήρης απομυθοποίηση που προβάλει. Μετά από αυτόν, ποιός να πιστέψει, πια, χωρίς ένα ειρωνικό χαμόγελο ότι η εκκλησιά εκπροσωπεί τον θεό κοκ;. Και δεν είναι κακός, αλλά ούτε φυσικά αφελής όπως του αρέσει να το παίζει – έξυπνος [αλλά τεμπέλης για να μάθει πραγματικά] αππωμένος προχωρημένης ηλικίας, που γαντζώθηκε σε μια θέση που δεν μπορούν να του πάρουν την καρέκλα, και λέει ότι του καπνίσει. Έτσι και αλλιώς μάλλον δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον κανενός μετά από τον ίδιο. Ο πλήρης υπαρξιακός ήρωας μιας εποχής οπού το νόημα ξεχαρβαλώνεται πλήρως – ιδιαιτέρα στον χώρο του απολυτού νοήματος, της θρησκείας..
·          
·         Ανακάλυψαν την Νούλαντ οι απορριπτικοί τις τελευταίες εβδομάδες και δώσουν να φτιάχνουν θεάματα και συνομωσίες υπονόμευσης. Κορυφαίο νούμερο ένας κ. Κωνσταντόπουλος που ανάγγειλε την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 12 Ιανουάριου. Όταν έμεινε μπουκάλα από την διάψευση, επέμενε ότι έγινε …αλλά δεν το καταλάβαμε. Τί σου είναι η ανάγκη αυτοπροβολής.. Και τώρα πώς θα ζήσουν χωρίς την Νούλαντ;…J
·          
·         Ο εσωτερικός διάλογος [θεσμικής και εξωθεσμικής αριστεράς] και η ευθύνη για το θέαμα – μαϊντανών και χρήσεων…. Η στήλη είπε να μην ασχοληθεί προς το παρόν με το υποτιθέμενο ζήτημα μιας τάσης να προβάλλεται αμφισβήτηση της λύσης από τα αριστερά. Το σύμπτωμα του ΚΚΕ το προσπερνώ – απολογήθηκε για πολλά στην ιστορία του το ΚΚΕ, μια ακόμα τάτσα σιγά που θα αλλάξει τίποτα. Σε κάποιο επόμενο συνέδριο θα αλλάξει και πάλι θέση. Ας πούμε γκάφα στην εξωτερική πολιτική – ή τέλος πάντων και λίγο με το εθνικό ρεύμα να τσιμπήσει λίγους ψήφους ίσως. Αν και ίσως και αυτό αμφίβολο.... Όσο για τους εν Κύπρο, τα πράγματά είναι διαφορετικά. Πρώτα από όλα ζουν εδώ άρα έχουν συμμετοχή στο όλο.. Το να υπάρχει σκεπτικισμός αν πράγματι η κυβέρνηση και η δεξιά προχωρεί προς λύση, ή να είναι κανείς επιφυλακτικός μπας και στήσουν καμία κομπίνα την τελευταία στιγμή, όπως κάνουν και με τα νομοσχέδια στη βουλή, είναι όχι απλώς κατανοητό, αλλά ίσως και αναγκαίο εν μέρει. Αλλά τίποτε δεν αλλάζει το ιστορικό πλαίσιο ότι ο αγώνας για την λύση κοκ, είναι ιστορικός αγώνας της κυπριακής αριστεράς ως ιστορικό κίνημα. Σωστό, όχι οποιασδήποτε λύσης. Αλλά τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν μια τάση προς την ιστορική δυναμική για την οποία αγωνίστηκε και η θεσμική και η εξωθερμική αριστερά… Ο διάλογος είναι και χρήσιμος και απαραίτητος – είναι και μηχανισμός άμυνας απέναντι στις προσπάθειες χειραγώγησης. Όμως, θα ήταν επίσης ορθό, μερικοί, παράγοντες [έστω και της περασμένης γενιάς της ηγεσίας της θεσμικής αριστεράς] όπως ο κ Κατσουρίδης, να είναι και οι ίδιοι προσεκτικοί πως τους χρησιμοποιούν… Η μετατροπή σε μαϊντανό του θεάματος δεν τιμά κανένα – άμα ειπωθεί στο πλαίσιο της συγκυρίας… διότι το να είναι ο κ. Κατσουρίδης στόχος σαν ο φορέας του απορριπτισμού, ή και ο βασικός ύποπτος για το θέαμα της Δρομολαξιάς [και από τον Πολίτη και από τον Φιλελεύθερο] και ξαφνικά, μόλις αναστέλλεται η συμμετοχή του σαν μέλους, να υιοθετείται από αυτούς που του έριχναν λάσπη πριν, και να γίνεται το σύμβολο μερικών για να υπονομεύουν την θέση από την οποία έρχεται ο κ. Κατσουρίδης, μάλλον τον αφορά και τον ίδιο. Το πρότυπο ήταν και παραμένει ο Πλουμπίδης… Όσοι δεν αντέχουν να το δηλώσουν δημόσια ότι θα γίνουν μαϊντανοί..:) Κατά τα άλλα η ανάγκη μερικών να κάνουν πόλεμο στην θεσμική αριστερά [στη συνοχή της χώρου βασικά, αυτό δεν χωνεύουν - είναι σαφές ότι μερικοί θα ήθελαν να μπορούν να την χειραγωγήσουν και νεοφιλελεύθερο και δυτικολάγνα] είναι θλιβερά εμφανής σε θεάματα τύπου «Μιλτής» και ότι άλλο φτιάχνει το εργοστάσιο λάσπης του Πολίτη. Θέλει συζήτηση εσωτερικά η αριστερά. Όποιος, όμως, προσφέρει τον εαυτό του ως θέαμα και μαϊντανό έχει και την ευθύνη του σαρκασμού. Όπως ο «Μιλτής».. Και ο κάθε ένας ανάλογα. Ο Παρούτης λ.χ. όσο νοιώθει ότι πλανιέται δικαστική απειλή για τις θεάματα/λαφαζανιες μετατόπισης με την φόκους [είχε το θράσος ο Πολίτης να μιλά για πληρωμές των τραπεζών – η εφημερίδα που τεκμηριώθηκε και δικαστικά [πέρα από την κραυγαλέα ρητορικής της] ότι πήρε διαφημιστικό πακέτο για να λογοκρίνει], μάλλον θα αναζητά διαθέσιμους μαϊντανούς για να κατασκευάσει θεάματα. Και θα στην ανάγκη να δείτε που θα αγαπήσει και ο Πολίτης τον Κατσουριδη αν και άμα προσφέρει «υπηρεσίες», και θα αγαπήσει μέχρι και την Επαγρύπνηση άμα λάχει - αν μερικοί τέως προσφέρουν υπηρεσίες κοκ..:)..Άλλη φορά..:)
·          
·         Μια βασική παράμετρος για την εκλογή νέας κυβέρνησης του χρόνου θα πρέπει να είναι η σκούπα – αυτά τα 4 χρόνιά έχουμε πια πνιγεί στην διαπλοκή, την ημετεροκρατία και το ρουσφέτι.. Και θα πρέπει να συγκροτηθεί πια ένα μέτωπο και στη βουλή και στην κοινωνία ξεφορτωθούμε οριστικά πια αυτήν την σαβούρα.. Γενικά.. και ειδικά του κάθε Χάσικου, του κάθε Χάρη, του κάθε Ιωνά... Κατά τα άλλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησης συνεχίζονται απτόητα…. θυμάστε το κτήριο στο Παραλίμνι που νοικιάστηκε κοκ με παράτυπες διαδικασίες… Βράχος η Κυβέρνηση – δεν θέλει καμία συζήτηση.. πολύ ημέτερος θα είναι αυτός που κερδίζει…Ύστερα είχαμε και προκήρυξη έρευνας από το υπουργείο οικονομικών που φωτογραφίζει ένα προσφοριοδότη.. Κόλπα Χάρη;…Τίποτα πια δεν κολλά σε αυτούς του τύπους;..
·          
·         Θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και υποψήφιους προέδρους για να καθαρίσουν τον στάβλο του Αυγεία της διαπλοκής.... Πρώτη σκέψη – ο Κ. Κληρίδης δεν θα ήταν άσχημη ιδέα [ή να το πούμε ανάποδα με ότι είδαμε, θα ήταν καλή ιδέα] αν ο ίδιος δεχόταν, αλλά το πρόβλημα ότι είναι αν φύγει από την θέση του γενικού εισαγγελέα μπορείτε να φανταστείτε ότι ο θεσμός θα καταντήσει πιο κωμικός και από την εποχή του Ρίκκου.. Θα καταντήσει η εισαγγελία χειροτέρα και από την ΚΟΠ του Κουτσοκούμνη…J ..Στημένα παιχνίδια, στημένες δίκες. Γνωματεύσεις κοκ. Δεν μπορείς να εμπιστευθείς, πια, ούτε ένα διορισμό από αυτήν την κυβέρνηση. Τους ξέφυγε ο κ. Κώστας και ο Ο. Μιχαηλίδης και μόλις το κατάλαβαν, τους αρχίσαν πόλεμο…
·          
·         Όπα άρκεψεν τζαι ο Λοττίδης [δηλαδή η Καθημερινή] να πουλά επιφύλαξη για την λύση;..τζαι πάντα φταίει Κάποιος άλλος;. Ο Τσίπρας, λαλεί, είπε ότι δεν θα υπογράψει νέα Ζυρίχη… wow ..Γιατί μου αθθυμίζει Ιγνατίου και ανάλογα φρούτα;..Είπαμεν με τα ΜΜΕ follow the money

·         Ήταν πως ήταν να ξεκινήσουν οι δίκες της Λαϊκής. Οι Μπουλούτας τζιαι Φόρος πάλε εν ήρταν στο δικαστήριο τζιαι αναβλήθηκεν η υπόθεση για τον Απρίλη παρακαλώ. Τούν' τη φορά στο Κακουργιοδικείον απευθείας- http://dialogos.com.cy/blog/anavlithike-prin-kan-archisi-i-ekdikasi-tis-ipothesis-tis-proin-laikis/#.WIGrUPl97IW 


·         "Δεν πίστευαν στ' αφτιά τους τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, όταν άκουσαν τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης να παραδέχεται ενώπιον της Επιτροπής πως ασκεί και χρέη συμβούλου Αφερεγγυότητας. Κι αυτό γιατί ο Οργανισμός υλοποιεί το σχέδιο της κυβέρνησης για προστασία της κύριας κατοικίας, το οποίο είναι το τελευταίο δίχτυ προστασίας για να μην χάσουν οι πολίτες το σπίτι τους. Μάλιστα, πριν ο δανειολήπτης ενταχθεί στο σχέδιο, θα πρέπει, σε συνεργασία με τον σύμβουλο Αφερεγγυότητας, να καταρτίσουν σχέδιο αποπληρωμής των χρεών. Το ερώτημα που εγείρεται στην προκειμένη περίπτωση είναι κατά πόσο δημιουργείται σύγκρουση συμφερόντων του για το συγκεκριμένο πρόσωπο, κάτι το οποίο εντόπισαν και οι βουλευτές. Ε.Π." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/348370/kai-proedros-kai-symvoulos-aferengyotitas
·         Έφκαλεν η Καθημερινή την Πέμπτη, 19 του Γενάρη την υπόθεση του ΣΑΛ (Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λευκωσίας) τζιαι το ότι η κατάσταση εν σιειρότερη που το ΣΑΠΑ (Τα φιλιά μας στο Λουρουτζιάτη παρεπιπτόντως). Ούτε μύτη δεν έσπασε, ούτε σχόλιο δεν έγινε. Ήντα μπον, σιεπάζεται το ΣΑΛ? Γιατί προνομιακής αντιμετώπισης τυγχάνει - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=259265&show=Y


·         Για να έχουμε και μια εικόνα του τί κάνουν ότι ξεχνούν οι απολογητές του χθες [και η φιλελέ προπαγάνδα που συγκαλύπτει τα μαζικά εγκλήματα των τηλεθεατών δεκαετιών υπό την σκιά των δυτικών δικτύων ενημέρωσης [που τότε που βάφτιζαν την άποψη τους σαν «διεθνή κοινή γνώμη] ας δούμε και μια συνέντευξη του Αμερικανού που ανέκρινε τον Σαντάμ Χουσεΐν όταν τον συνέλαβαν οι Αμερικανοί… Τί δεν ακούστηκε για τον τότε πρόεδρο του Ιράκ, ότι είχε χαρέμι μονογαμικός ήταν ο άνθρωπος], ότι είχε σωσίες [φυσικά δεν βρέθηκε κανένας], ότι είχε μυστικά προγράμματα χημικών [δεν βρέθηκε τίποτε και πάλι].. ότι ήταν κακός, απαίσιος κοκ. Ούτε λέξη ότι αν μην τί άλλο προέδρευσε σε μια χώρα υπό πολέμους και πίεση η οποία, όμως, [όπως φαίνεται συγκριτικά με το σήμερα] ήταν ασφαλής και με κοινωνική συνοχή. Με δεδομένο ότι ήταν ένα αυταρχικό καθεστώς – αλλά τουλάχιστον δεν ήταν όπως τους μονάρχες των εμιράτων. Αλλά εκείνοι ήταν σύμμαχοι του CNN.. Λέει, λοιπόν, ο ανακριτής, ότι όντως ο Σαντάμ μπορούσε να ήταν «nasty, meanspirited, arrogant» πικρόχολος γενικώς αλλά.. ήταν ταυτόχρονα «χαρισματικός» [με βάση την συνομιλία τους κατά την διάρκεια των ανακρίσεων].. "He was one of the most charismatic individuals I've ever encountered. When he wanted to be he could be charming, nice, funny and polite." Όταν ακόμα και ο ανακριτής παραδέχεται ότι ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους που γνώρισε είναι μια διάσταση που ίσως να εξηγεί και την διαρκή γοητεία του σε μερίδα έστω της ιρακινής κοινωνίας, αλλά και την φοβερή αντίσταση στην αμερικανική κατοχή μετά το 2003.. Αυτή η εικόνα του Σαντάμ, αν προβαλλόταν από τα δυτικά ΜΜΕ θα έδινε τουλάχιστον μια ισορροπημένη εικόνα της αντιπαράθεσης. Και δεν θα εμφάνιζε τους ιρακινούς σαν θύματα, ή σαν φανατικούς υποστηρικτές ενός τρελού. Αλλά είχαν ανάγκη τα δυτικά ΜΜΕ εκείνη την δαιμονοποίηση για να νομιμοποιήσουν την εισβολή. Και σήμερα έχουν και το θράσος να μιλούν ..για προπαγάνδα άλλων..:) ..Η πιο ωραία ατάκα του ανακριτή του Σαντάμ είναι ότι αν είχε να διαλέξει να περάσει την ώρα του με τον Μπους ή τον Σαντάμ, θα διάλεγε τον δεύτερο. Η ηθική νίκη του Σαντάμ έστω στο ατομικό επίπεδο. Αλλά η καταστροφή του Ιράκ μετά την εισβολή, τον νομιμοποιεί ήδη και σαν ιστορικό ηγέτη της χώρας ή μερίδας της χώρας, που αντιστάθηκε και σωστά προέβλεψε τί θα γίνει... Και η Ιστορία δικαιώνει....:)    http://www.bbc.com/news/world-us-canada-38497767

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου