15 Ιαν 2017

Μαθητικό Κίνημα: Δημοψήφισμα ΠΣΕΜΜεταξύ 1 και 12 Δεκεμβρίου διεξήχθει ανάμεσα στον μαθητόκοσμο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψήφισμα αναφορικά με τους νέους σχολικούς κανονισμούς που προωθούνται. Σκόπος που δημοψηφίσματος όπως ανέφερε η ΠΣΕΜ “είναι να πάρουμε την άποψη όλων των συμμαθητών μας για τις εξελίξεις σχετικά με τις αλλαγές στους σχολικούς κανονισμούς. Είναι ένα ζήτημα όπου αφορά άμεσα τους συμμαθητές μας”.

Στο δημοψήφισμα έλαβαν μέρος 13,566 μαθητές και μαθήτες σε 46 σχολεία από τα 55 σχολεία και απάντησαν σε τρία ερωτηματα που αφορούσαν την αύξηση των διαγωνισμάτων και εφαρμογή εξετάσεων το τέλος του τετραμήνου, στη μείωση απουσιών και για τη μαθητική στολή.


Οι μαθήτριες και μαθητές απέρριψαν με 86,3% την αύξηση των διαγωνισμάτων και εφαρμογή εξετάσεων στο τέλος του τετραμηνου, με 92,63% απέρριψαν την μείωση των απουσιών και 91,31% απέρριψαν την επαναφορά της μαθητικής στολής.Τα αποτελέσματα δόθηκαν στον υπουργό Παιδείας ο οποίος και τα απέρριψε. Μάλιστα η ΠΣΕΜ σε σχετική ανακοίνωσή της κατήγγελε συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για εκφοβισμό των μαθητών/ μαθητριών. Ταυτόχρονα, η ΠΣΕΜ άρχισε τις επαφές της με διάφορα κόμματα ώστε να αποτρέψουν τη ψήφιση των όσων απέρριψε ήδη με δημοψήφισμα η συντριπτική πλειοψηφία του μαθητόκοσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου