12 Δεκ 2016

Δέσμευση ΥΠΕΣ για εξέταση των αιτήσεων των προσφύγων – Να τους κρατήσουμε υπόλογους!Σήμερα, μετά από αγώνα 100 και πλέων ημερών, εκ των οποίων οι τελευταίες 20 ως απεργία πείνας, οι 12 οικογένειες προσφύγων που διαδήλωναν ενάντια στην ρατσιστική γραφειοκρατία που καθυστερούσε αδικαιολόγητα τα έννομα αιτήματα τους για πολιτογράφηση όπως προβλέπει η νομοθεσία της ΚΔ, έλαβαν γραπτή δέσμευση από  τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών ότι επιτέλους θα προχωρήσουν με την κλήση τους σε συνέντευξη, όπως προβλέπεται.

Η γραπτή δέσμευση του Υπουργείου επιτρέπει στους πρόσφυγες να τερματίσουν την απεργία πείνας. Σημειώνουμε ότι η μακρά διάρκεια της απεργίας πείνας προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας στους διαμαρτυρόμενους, με έναν από αυτούς να εξακολουθεί να βρίσκεται υπό νοσηλεία.

Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε το Υπουργείο υπόλογο και να διασφαλίσουμε ότι η δέσμευση για την διεξαγωγή των συνεντεύξεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε εύλογο χρονικό διάστημα  θα τηρηθεί αυτή την φορά, χωρίς αυθαιρεσίες από το μέρος της γραφειοκρατίας.


Για το ιστορικό της υπόθεσης διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα του 35-33, καθώς και τις ανταποκρίσεις της Συσπείρωσης Ατάκτων από την απεργία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου