5 Δεκ 2016

ΣπόντεςΌμορφοι δρόμοι και τοίχοι στην Λευκωσία…

·         Ευρωπαϊκά: Στην Αυστρία η Αριστερά επανήλθε για να εμποδίσει την εκλογή ακροδεξιού προέδρου, μ ε την εκλογή ενός οικολόγου [κανονικού όχι Περδικηκου]...στην Δανία οι αντιφασίστες βγήκαν στο δρόμο για να εμποδίσουν την διάχυση του ρατσισμού... ενώ στην Ιταλία, η ΕΕ, σαν θεσμική αβεβαιότητα, και πάλιν αναστενάζει..
·          
·         «Θα ήταν δειλία εάν παραμείνουμε στις ανησυχίες μας, εάν μας καταλάβει ο φόβος και αν παραμείνουμε στάσιμοι στο κυπριακό.» Ν. Αναστασιάδης. Πολύ σωστά και το καταγράφουμε, χωρκανέ. Αν και το θέμα δεν είναι τόσο η γενναιότητα ή η δειλία [έστω και αν για εσένα έχουν την συναισθηματική σημασία τους οι όροι] αλλά η ωριμότηταο φόβος [δειλίας ή εμμονής] είναι ένα εμπόδιο στην πορεία ωρίμανσης.. Και αυτή η λύση μπροστά μας, είναι καιρός να είναι προϊόν ωρίμανσηςκαι όχι συναισθηματικών χειραγωγήσεων.. Καθυστερημένα το άρθρωσες, αλλά έστω και έτσι..:) ..Θα το θυμόμαστε και να το θυμάσαι και εσύ.. Ένας μήνας αναβολή, έστω, για να γίνουν και οι δημοτικές, χωρίς έξτρα κομματικό κόστος [το παρελθόν σου ακόμα..:)]..:) ..Αλλά να θυμάσαι επίσης ότι, ενώ εσύ και μερίδα του χώρου σου μπαίνετε κατά περιόδους στον ιστορικό αγώνα για συντήρηση της ενότητας της κυπριακής κοινωνίας, άλλοι κουβαλάνε αυτό το φορτίο για δεκαετίες.. Και δεν αρκούν οι ατάκες.. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι είσαι πρόεδρος μιας κυβέρνησης που κάνει πόλεμο στην αριστερά, την ιστορική παράταξη που στήριξε και στηρίζει την επανένωση.. Και όμως σε στηρίζουν - έστω και κλείνοντας την μύτη ή crossing their fingers.. Αλλά μην περιμένεις και λευκή επιταγή.. Συνεχίζεις το έργο άλλων.. Να το θυμάσαι και αυτό.. Γιατί ήδη φλερτάρουν με αυτόν τον χώρο και άλλοι – μέχρι και το ΚΚΕ θυμήθηκε ο Νικόλας..:) …Οπότε, καθώς προσπαθείς να μετακινήσεις ομάδες από την παράταξη σου, να θυμάσαι ότι η λύση για την οποία αγωνίστηκε η αριστερά δεν είναι επίσης δεδομένη.. Η μη-δειλία προϋποθέτει και μη-μικροπρεπή στάση..
·          
·         Προς Αναστασιάδη: Αν υποθέσουμε ότι όντως ξεκινάς για την τελική πορεία προς τη λύση να θυμάσαι ότι αυτό το έργο/φιλμ έχει δυο μέρη – το ένα είναι η διαδικασία συζήτησης [και όχι μόνο στις συνομιλίες ηγετών, αλλά και στην κοινωνία] και το άλλο η στήριξη της λύσης μετά το δημοψήφισμα.. Θα τα ξαναπούμε για το δεύτερο, αν πραγματικά προχωρήσεις.. Αλλά να θυμάσαι ότι η ό,ποια λύση πρέπει να βασίζεται σε κοινά συμφέροντα που διασταυρώνονται – και σε ανθρώπους που θα μπορούν να βγουν στο δρόμο να την υπερασπιστούν.. ειρωνικά μέρος της υστεροφημίας σου [της θετικής] μπορεί να την διαφυλάξουν άλλοι, από αυτούς με τους οποίους ήσουν… Και φυσικά αν δεις τα δεδομένα με τα μάτια του παρελθόντος – μάλλον δεν θα θυμάται κανένας… J ..Το ξαναείδαμε το έργο..
·          
·         Η στήλη θέλει να πιστεύει ότι ένα μέρος του Αναστασιάδη κατανοεί ότι η πραγματική στιγμή που θα αναμετρηθεί και ο ίδιος με την Ιστορία, είναι φυσικά η λύση, αλλά και το τελικό σχέδιο που θα πρέπει να φέρνει μαζί την συνολική κοινωνία με θεσμικούς δεσμούς [αναγνωρίζοντας και την αυτονομία], και όχι να είναι ένα σενάριο για να ξεγελαστούν μερικές μερίδες του πληθυσμού – γιατί η δυσκολία θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα.. Και θα πρέπει κανείς να σκέφτεται και αυτούς που θα στηρίξουν τη λύση.. Μετά..
·          
·         Γιατί άλλαξε στάση ο Αναστασιάδης; 3 εκδοχές: το όλο σκηνικό της άρνησης στο Μοντ Πελεράν 2 ήταν ένα κόλπο για να μπορέσει να έρθει πίσω, να κατασκευάσει ένα μπερδεμένο σκηνικό «όχι-ναι» [και να κερδίσει και χρόνο για τις δημοτικές] και έχοντας στήριξη από την αριστερά και την πτέρυγα του κόμματός του που στηρίζει την λύση, να το παίξει γενναίος. Σενάριο 2: Μετά την αποτυχία του Μοντ Πελεράν κατανόησε ότι απέναντι του δεν είχε το ανώτατο συμβούλιο του ΔΗΣΥ και την πειθώ των τασακίων, και αφού κατάλαβε ότι ούτε ο ΟΗΕ, ούτε κανένας άλλος θα του πρόσφερε κάλυψη [και ότι και εσωτερικά δεν μπορούσε να πάει στις επόμενες προεδρικές με το σενάριο "θέλω λύση, αλλά δεν τα κατάφερα" - μπορούν άλλοι καλύτερα με αυτήν την ρητορική], αναγκάστηκε να θυμηθεί το σενάριο της «τόλμης». Σενάριο 3: Με δεδομένες τις εξελίξεις στην περιοχή κατανόησε ότι το σενάριο μιας λύσης τώρα είναι εφικτό γεωπολιτικά, αφού θα μπορούσαν ΗΠΑ και Ρωσία να συνεργαστούν [μάλλον πήρε και τις γνώμες τους στην περίοδο μετά το φιάσκο του Μοντ Πελεράν].. και η Τουρκία τώρα παίζει ακόμα στο σχέδιο λύσης – αλλά με δεδομένες τις σχέσεις με την ΕΕ που δεν προβλέπεται να οδηγήσουν σύντομα [αν οδηγήσουν ποτέ πια] σε πραγματική συζήτηση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, τότε η παρούσα συγκυρία, είναι ακόμα πιο βολική..
·          
·         Και για να έχουμε και το παγκόσμιο ιστορικό πλαίσιο: Ο Φιντέλ έφυγε την περίοδο [εβδομάδα] που οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ειρήνης για την Κολομβία, στην οποία έπαιξε βασικό ρόλο ως διαμεσολαβητής [εκείνος ως μορφή και η Κούβα ως θεσμική πολιτεία].. Φεύγει, λοιπόν, με ένα ακόμα έργο που κλείνει ένα κεφάλαιο του παρελθόντος, και ανοίγει ένα άλλο για την λατινική Αμερική ως σύνολο – και για την ειρήνη, και την εκδημοκρατικοποίηση.. Και φυσικά, στο πλαίσιο της αυτονόμησης της λατινικής Αμερικής.. Αλλά υπάρχει και μια υπόγεια λογοτεχνική διάσταση που συνυπογράφει το έργο μιας ζωής που βιώθηκε ως οικοδόμηση του μέλλοντος: τελειώνουν και τα λογοτεχνικά «100 χρόνια μοναξιάς» του Μάρκες – κολομβιανού λογοτέχνη, κορυφαίου της γενιάς του, και φίλου του Φιντέλ…
·          
·         Ένας τύπος του ΔΗΣΥ μας έριξε πάλι την βαρέλα – να κάνει η αριστερά «υπέρβαση» και να αποδεχθεί το ΝΑΤΟ.. Κωμική απόπειρα ..Μικροπρεπής επίσης – να έχεις το θράσος να ζητάς από όσους σε στηρίζουν, παρά τις διώξεις από το κόμμα σου και του κυβέρνηση του, να ξεχάσουν την ιστορία, να σταματήσουν να βλέπουν την ολική γεωπολιτική εικόνα [που σημαίνει ότι η Κύπρος με το ΝΑΤΟ θα είναι στον ολοκληρωτικό στρατιωτικό έλεγχο της Τουρκίας].. και απλώς να δεχτούν τις θέσεις σου, με την ανόητη πια [με τόση χρήση] λεξούλα «υπέρβαση».. Να σου το πούμε διαφορετικά, λεβέντη μου: Αν είναι να ονομάζουμε «υπέρβαση» το ξεπούλημα, ή την εξαπάτηση, τότε γιατί να μην βγει και ένας απόγονος της ΕΟΚΑ Β και να εισηγείται την αποδοχή της διχοτόμησης ως υπέρβαση; Για να το κάνουμε πιο απλό - αν η αριστερά δεν έχει ως σημείο αναφοράς την ιστορία και τους αγώνες της και την ολική εικόνα ως πλαίσιο ανάλυσης των δυναμικών, από που και ως που να στηρίζει μια τόσο διεφθαρμένη/διαπλεκόμενη διακυβέρνηση; Θα έπρεπε, ήδη, να συζητά μόνο πώς θα φύγετε..:) ..Οπότε σεβαστού και λίγο την ανοχή που δείχνει ένας κόσμος, τον οποίο δεν πείθετε σε τίποτα.. Ούτε καν στο ότι κρατάτε μια μικρή δέσμευση.. Για αυτό κινούμαστε με αργούς ρυθμούς συσπείρωσης των εν δυνάμει δυνάμεων της λύσης.. Αν δεν δούμε απτά τεκμήρια, ποιόν από εσάς να εμπιστευθούμε; Έχει γούστο να νομίζεις ότι πίστεψε κανένας το παραμύθι που σερβίρατε για το τί έγινε με την απόφαση για το κούρεμα..:) ..Χιουμοριαστική ανοχή υπάρχει... Επειδή έχετε έμμονη ξεπλύματος της βλακείας μερικών της παράταξης σας του 1974, δεν σημαίνει ότι θα πάθουμε όλοι αμνησία – τότε για 5 μέρες ανήκαμε σαν νησί στο ΝΑΤΟ.. Και έγινε εισβολή.. Θέλεις και άλλα για να ξεπεράσεις ορθολογικά την νατοϊκή εμμονή;.. Άσε που είναι πια ανοικτό το τί θα είναι στο μέλλον αυτό το κλαμπ του ψυχρού πολέμου..
·          
·         Πήραμε την ακόλουθη πληροφορία και την δημοσιεύουμε..Τελικά μερικά άτομα πρέπει να τα προσέχει κανείς..:)..Η ανέλιξη τους περνά από ενδιαφέροντες στάσεις, διασταυρώσεις και διασυνδέσεις..:)…: Θυμάστε τη Στάλω Αριστείδου; Την ακολουθούν αρκετά σκάνδαλα! Ήταν στην περιβόητη επιτροπή της Ελεονόρας, τυχαία αμέσως μετά από το σκανδαλώδες πόρισμα, ορίστηκε υπεύθυνη της ομάδας αποκρατικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού και ακόμα πιο τυχαία, μετά που οι ημέτεροι βολεύτηκαν με το λιμάνι, βρέθηκε στο Συμβούλιο Δανειστικών επιτρόπων διορισμένη από τον Πρόεδρο! Έγκυρες πληροφορίες λένε πως σύντομα αναμένεται εκ νέου επιβράβευση της με απόσπαση της σε άλλη θέση κλειδί.
·          
·         Το πιο κάτω σχόλιο κατατέθηκε σε μια συζήτηση για το δίκαιο της θάλασσας, και τη στάση διαφόρων χωρών στην ανατολική Μεσόγειο. Καταγράφουμε τα δεδομένα, γιατί στην αυτονόητη ροή του ηγεμονικού λόγου, όπου πάντα φταίνε οι κακοί, γιατί το δίκαιο είναι πάντα με το μέρος μας.. κοκ.. ξεχνούμε [ή και λογοκρίνονται έμμεσα] και τα δεδομένα…: Maria Hadjimichael κ….. ακόμα τζαι αν μιλήσουμε με τους όρους του δικαίου της θάλασσας το οποίον η Κύπρος έχει υπογράψει, εν καλά να γνωρίζουμε ότι το δίκαιο της θάλασσας λέει πως στην περίπτωση που 2 χώρες δεν συμφωνούν για την οριοθέτηση της ΑΟΖ τους, τότε παν σε διεθνές δικαστήριο το οποίο αποφασίζει. Η κυπρ. δημοκρατία [η οποία υπενθυμίζω πως ναι έχει υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας] εψήφισε εθνική νομοθεσία η οποία δια της το δικαίωμα να οριοθετεί την μέση γραμμή σε περίπτωση μη συμφωνίας με το άλλο κράτος. τούτο πάει ενάντια στο δίκαιο της θάλασσας. Προφανώς τζαι η Τουρκία κάμνει της κκελλές της αλλά το ίδιο τζαι εμείς. Απλά εμείς κρυβκούμαστεν πίσω που το δάκτυλο μας τζαι φωνάζουμε πως τάχα εμείς υπογράψαμε την συνθήκη.
·          
·         Σε μια φάση κυκλοφόρησε και μια συνέντευξη του Λ. Λουκαΐδη ο οποίος «κατάγγελλε» ότι η διαπλοκή κλπ, άγγιξε και το δικαστικό σώμα..Τί λες ρε μεγάλε.. Δηλαδή τον καιρό που ήσουν εσύ και ο Πικής στα πράγματα όλα ήταν μέλι γάλα δημοκρατικά κοκ [και τότε οι αστυνομικοί δεν έγραφαν τους δικαστές και των ανώτερους νομικούς;..:)], και χάλασαν τώρα; Καλά πόσο κωμικός μπορεί να γίνει κάποιος.. Πε μας αλλοενα κ. Λουκή… Η είσαι και εσύ σαν τον Πική που εμφανιζόταν σαν δικαστής που θα τα διερευνούσε όλα, και μετά μάθαμε ότι δέχτηκε τον διορισμό με βάση νόμο που του απαγόρευε να διερευνήσει την κυβέρνηση που τον διόρισε..:)..Τέτοιος σεβασμός στον νόμο και αμεροληψία..… Να πω ότι εχαμογέλεσα όταν εδκιάβασα για αναφορά σε «έλλειψη γνώσεων» - τούτον μυρίζει ταξική προκατάληψη [ τι να περιμένεις βεβαία;] γιατί όταν ήταν προνόμιο η παιδεία τζιαι κυρίως η ανώτερη «υπήρχαν γνώσεις», ενώ τωρά που η πληροφόρηση τζιαι η γνώση εν απείρως πιο προσβάσιμη υπάρχει έλλειψη? Τούτον ενισχύεται τζιαι που την αναφορά στην παιδεία στην Αγγλία J.. άρα πάλε τζάκια τζιαι προύχοντες. Τόσα χρόνια ποιοί εσπουδάζαν Ελλάδα? http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=266597
·          
·         Να είμαστεν όμως τζαι δίκαιοι – να δούμε τζαι τα τεκμήρια του Λουκαϊδη πέρα που το πλαίσιο της ρητορικής του. Εμιλήσαμεν τζιαι μεις πολλές φορές για στημένες δίκες π.χ. Σάντης, Μαρί κλπ. Άρα εδιαπιστώσαμεν διαφθορά στο δικαστικό σώμα. Το ενδιαφέρον ένει ότι ο Λουκής δεν κάμνει αναφορά σε κραυγαλέες δίκες διαφθοράς, αλλά σε μια συγκεκριμένη απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας το 2009 ( ποιου δικαστή ήταν η απόφαση?) –έτη δαμέ την αναφορά «Έδωσα λεπτομέρειες υποθέσεων που υπήρξε διαφθορά καθώς και τα γεγονότα τα οποία βρίσκονται στην σελίδα 5 της ομιλίας μου και αριθμούν στον αγωγό που υπήρξε διαφθορά 25.09/09 και 3888/09 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.» - See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/383852/loukaidis-tekmiriomenes-oi-anafores-mou-peri-diafthoras#sthash.9j7jxxas.dpuf ….Λογικά θα έπρεπε το Ανώτατο Δικαστήριο, η κάποιος άλλος μηχανισμός να έκαμνε θα έκαμνεν έρευνα για τη συγκεκριμένην υπόθεση πριν να φκάλω ανακοίνωση για να μπόρω να αντικρούσω τα επιχειρήματα του Λουκή τζιαι όι απλώς να τον καταγγέλλω στον Γενικόν Εισαγγελέα που έσιει τες χίλιες μύριες υποθέσεις να χειριστεί – ….Τούτη εν η ανακοίνωση του Ανώτατου - http://www.pio.gov.cy/moi/pio/pio2013.nsf/All/31F792F552700F8BC225807A002FEF7C?OpenDocument&L=G ..Τζαι να μεν πούμεν πότε εξέτασε το Ανώτατο κραυγαλέες υποθέσεις όπου ακούεται το όνομα δικαστή σε στήσιμο δίκης..Αλλά ναι είπαμεν το Ανώτατο δεν ακούει επίσης..:)..Μεγάλη υπόθεση η νομικίστικη βαρηκοΐα..:)..Να προσθέσουμε επίσης ότι το Ανώτατο δεν είσιεν τζιαι πολλές αντιδράσεις όταν ο Λουκής ενήγαγε τον Γενικόν εισαγγελέα – τωρά στρέφεται κοντά του ..Η υπόθεση Λουκή τζιαι Γενικού Εισαγγελέα ως υπενθύμιση - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/322268/o-loukis-loukaidis-enagei-ton-kosta-kliridi
·          
·         Την πρώτη μέρα του ατυχήματος με το λεωφορείο στον Πενταδάκτυλο, όποιος έγραφε την είδηση στον Φιλελεύθερο είχε κεκτημένη ταχύτητα σίγουρα από την κρίση στις συνομιλίες - και το επιβαλλόμενο κλίμα δαιμονοποίησης του Ακιντζή.. έτσι, όταν άρχισαν να διατυπώνονται κατηγορίες ενάντια στην κυβέρνηση [την ψευδο κυβέρνηση που λένε κοκ], στον Φιλελεύθερο το κωδικοποίησαν ότι ήταν επίθεση εναντίον του Ακιντζή.. Ήταν δύσκολο να μάθει ο δημοσιογράφος ότι τώρα στην εκεί κυβέρνηση [που είναι κοινοβουλευτική και όχι προεδρική]  βρίσκεται μια συμμαχία της δεξιάς με το κέντρο – αντίθετοι τέλος πάντων πολιτικά με τον Ακιντζή [η εκλογή του οποίου ήρθεν σαν αντίβαρο σε μια τέτοιαν συμμαχία] και τους ψηφοφόρους του; Αλλά ήταν η εβδομάδα του σεναρίου… «Φταίει ο Ακιντζή».. Και είναι τόσο πειθήνια τα ΜΜΕ μας όπως είδαμε.. Δεν χρειάζεται καν να τους πούνε τί να γράψουν.. Γράφουν [η μάλλον είναι πλέον στον αυτόματο πιλότο] αυτό που φαντάζονται ότι επιθυμεί η εξουσία…J ..Και αν αυτό το κλίμα ήταν κυρίαρχο την περασμένη εβδομάδα στον Πολίτη, αυτήν την εβδομάδα το κλισέ της υπάκουης δημοσιογραφίας έλαμψε στον Φιλελεύθερο..
·          
·         Είναι και ο Ιγνατίου που μυρίστηκε πιθανότητα λύσης και πήρε τ’ άρματα.. :) ..Αυτήν την εβδομάδα αποφάσισε ότι θα αυτοδιοριστεί αξιολογητής κομμουνιστικών credentials.. Έτσι είναι – άμα είσαι ανταποκριτής στις ΗΠΑ έχεις της αυτοκρατορική φαντασίωση φαίνεται ότι μπορείς να το παίζεις σούπερ Γκούφυ.. Είναι το άππωμα της τέως αυτοκρατορίας φαίνεται..:) ..Τέλος πάντων ο Ιγνατίου αυτήν την εβδομάδα αποφάσισε ότι όσοι θέλουν λύση είναι «ψευδό-κομμουνιστές», ενώ όσοι δεν θέλουν εγκρίνονται.. Τί να πει κανείς.. Ούτε ο Μεταξάς δεν έδινε με τέτοια γελοιότητα πιστοποιητικά φρονημάτων.. Το ΚΚΕ στην κοσμάρα του δεν κατάλαβε την προσβολή.. Αλλά η πιο κωμική έκφραση της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας» [λέμε τώρα»] του Ιγνατίου, ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν αμολήθηκε σε επίθεση εναντίον του Τάκη Χατζηδημητρίου για την κριτική του για την διακοπή των συνομιλιών στον Μοντ Πελεράν.. Ανάμεσα σε διάφορα, ο Ιγνατίου πληροφόρησε τους αναγνώστες του, ότι ο Τάκης Χατζηδημητρίου διαδήλωνε προηγουμένως εναντίον των τουρκοκυπρίων [δηλαδή εκτός από δικαστής κομμουνιστικών φρονημάτων, θέλει να το παίξει και αξιολογητής του ποιός είναι φίλος των τουρκοκυπρίων; Κοίτα να δεις ψωνάρα που συντηρεί ο βαλτός του θράσους του απορριπτισμού].. Το να περιμένει κανείς τεκμήρια μετά από μια τέτοια λαφαζανιά είναι περιττό.. Αλλά ο Βενιζέλος που συνεργάζεται με αυτό το νούμερο, μπορεί να τον υπερασπιστεί; Πέστε μας να δούμε, ποτέ διαδήλωνε ο Χατζηδημητρίου εναντίον των τουρκοκυπρίων κ. Βενιζέλο εσύ που έκαμες και στην ΕΔΕΚ και ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι φανατικοί..και άλλωστε τα δικά σου κείμενα μιλούν μόνα τους..:)..Λοιπόν αυτό το απόσπασμα από τον συνεργάτη σου, στέκει σε οτιδήποτε μπορεί να ονομαστεί έστω και απόμακρα δεοντολογία, τεκμηρίωση, εγκυρότητα; «Ο κ. Τάκης Χατζηδημητρίου, πρώην σκληρό στέλεχος της ΕΔΕΚ που ξαφνικά ένα πρωί έγινε περιστέρι ενώ ήταν ο πλέον απορριπτικός στην Κύπρο, λαμβάνοντας μέρος σε διαδηλώσεις εναντίον των Τουρκοκυπρίων, υποστηρίζει χωρίς ντροπή ότι η δήθεν ακραία θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις εγγυήσεις “έφερε σκλήρυνση της τούρκικης θέσης για το εδαφικό, που είναι η σοβαρότερη πλευρά για την επίλυση του προβλήματος”. Η αλήθεια είναι ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης βοήθησε τον κ. Αναστασιάδη». Πηγή: Ελληνοκύπριος πολιτικός δικαιολογεί την Τουρκία για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το εδαφικό http://mignatiou.com/2016/11/ellinokiprios-politikos-dikeologi-tin-tourkia-gia-to-navagio-ton-diapragmatefseon-gia-to-edafiko/
·          
·         Ο Τραμπ φτιάχνει μια κυβέρνηση με εκατομμυριούχους…Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, λοιπόν, είναι το κεφάλαιο γυμνό; Χωρίς τα προσχήματα της αστικής έστω δημοκρατίας; ..Χμ ..Ντόναλτ δύσκολο το κόλπο – τα αστικοδημοκρατικά δεν δόθηκαν, κερδήθηκαν.. Και όπως είπε ο Μακιαβέλι, όταν ένας λαός μάθει σε δικαιώματα, δεν τα ξεχνά ποτέ.. Φτιάξε λίγο της ισορροπία της βάρκας…J
·          
·         Το Ανώτατο στάδιο τώρα, μπορεί να είναι η ..Κορέα;..:)…Στην Νότια Κορέα, η πρόεδρος αντιμετωπίζει πιέσεις και διαδηλώσεις μετά την αποκάλυψη ότι εμπλεκόταν [μέσω συμβουλών] σε διαπλοκή.. Αν ακολουθήσουμε την κομπλεξική αφήγηση των ιθαγενών που νοσταλγούν ακόμα την αποικιοκρατία, ότι δηλαδή είμαστε υποανάπτυκτοι και χρειαζόμαστε «ανάπτυξη» για να ξεφύγουμε , τάχα μου, από τις πελατειακές σχέσεις κοκ, τότε να μιμηθούμε την.. Ν. Κορέα..:) ..Κοίτα να δεις πώς αλλάζει ο κόσμος.. Στην ημι-αποικία των ΗΠΑ φωνάζουν για την διαπλοκή, ενώ στην μητρόπολη;..:) ..Ίσως να είναι και σύμπτωμα αυτού που λέγεται ότι ο κέντρο συσσώρευσης του κεφαλαίου μετακινείται, πια, στην Άπω Ανατολή.. Και μαζί με το κεφάλαιο και τις οικονομικές διαδικασίες, πάει και το εποικοδόμημα της πολιτικής και της κουλτούρας;.. Ωιμέ..:) ..Και τώρα οι ιθαγενείς που θέλουν κηδεμονία θα πρέπει να κοιτάζουν.. ανατολικά..;..
·          
·         Σιγά σιγά αρχίζει και η έστω και απρόθυμη μετατόπιση των νεοφώτιστων [copy paste ήτανε.. σιγά που καταλάβαινε ο Αβέρωφ πέρα από το ότι έπρεπε να εξυπηρετήσει τους Σιακόλες για να ανελιχθεί - ο Χάρης άλλωστε ομολόγησε και δημόσια ότι "δεν καταλάβαινε"..:)] νεοφιλελέδων προς τον κεϋνσιανισμό; Με δόση ρουσφετολογίας φυσικά σαν την μόνιμη εμμονή της ελληνοκυπριακής δεξιάς.  Ο Χάρης, λοιπόν, επιμένει για το έλλειμμα με βάση τον προϋπολογισμό και θα πάει στις Βρυξέλλες να τους.. εξηγήσει..:) ..Τον καιρό που έριχνε δεκάδες χιλιάδες στη φτώχεια για να ρίξει το έλλειμμα κάτω από το μηδέν [χωρίς να χρειάζεται] δεν τολμούσε να αρθρώσει λέξη – και ας έβγαιναν άλλοι από το μνημόνιο [η Ιρλανδία] με ελλείμματα πολύ μεγαλύτερα.. Αλλά ο Χάρης τότε αναζητούσε ψυχολογική επιβεβαίωση [φορτωθήκαμε και τις οικογενειακές του ανασφάλειες τελικά;] αλλά και τρόπους να εκβιάσει μέσα από τη λιτότητα, κέρδη για όσους καλοπιάνει και στην Κύπρο – και να σπρώξει την φαντασίωση του να χαρίσει δημόσια περιουσία, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, σε.. κάποιους ημέτερους.. Διότι και οι φαντασιώσεις μερικών έχουν το στίγμα του ..να πάρουμε κάτι.. εμείς και οι δικοί μας.. Ειρένες, ας πούμε..:) ..Τέλος πάντων – τώρα ο Χάρης υπόσχεται, όχι μόνο να μην ακούσει κουβέντα για άλλες περικοπές.. αλλά θα αποζημιώσει, λέει, και όσους κουρεύτηκαν.. Μπα ..Αυτό να το εκλάβουμε σαν καλόπιασμα του Νικόλα Παπαδόπουλου.. ή καλόπιασμα άλλων μεγαλοκαταθετών ημέτερων; ..Βέβαια, είναι και τα ψίχουλα που θα δοθούν σε μερικούς.. Αλλά που θα βρεις, ρε Χάρη, τα λεφτά; Ή μήπως είναι το κόλπο της Ζέας με το "κόβω από μια μερίδα φτωχών /ανθρώπων με ανάγκη, για να δώσω ψίχουλα σε άλλους με ανάγκη;"..Άσε που ξαφνικά βρέθηκε ένα εκατομμύριο για να μοιραστεί σε φοιτητές λίγο πριν τις δημοτικές.. :) ..Βολικό ..Θυμίζει τον Κληρίδη που μοίραζε αυξήσεις πριν τις εκλογές του 2003 – και φυσικά, οι ακόλουθοι του ξέχασαν ποιός κοίταζε τις αυξήσεις και φώναζαν ύστερα γιατί το έλλειμμα ήταν στο 6%.. Η ασυναρτησία του ρουσφετιού επί Κληρίδη και οι επιπτώσεις του.. Όπως και να έχει αν, όντως, μπούμε σε διαδικασία λύσης, τότε και οι νεοφιλελέ-εγώ-δεν-καταλαβαίνω, όπως ο Χάρης, θα μάθουν [όποιος δεν έχει άποψη, μαθαίνει ότι ακούει και το παπαγαλίζει..:)],  η πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει.. Ευτυχώς δεν εξαρτάται το σκηνικό των οικονομικών της λύσης από τον Χάρη.. Αυτός ακούει.. Ελπίζουμε αυτοί που αποφασίζουν να κατανοούν – και να ξέρουν τί θα πει «επόμενη μέρα»..
·          
·         Αλλα ότι τζαι να λαλούν η ταξική προκατάληψη..εν πάντα τζιαμαί.. Pambos Papageorgiou
ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ-ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!
Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΑΗΚ προβλέπει ότι οι λιγότερο εύποροι πολίτες ( αυτοί που καταναλώνουν ως 500 κιλοβατώρες τη διμηνία) θα πληρώσουν αύξηση στο ρεύμα τους κατά 22% για να έχουν φτηνότερο ρεύμα τα πλούσια σπίτια (μείον 8%) και οι βιομηχανίες (μείον 16% ή και περισσότερο)!
Τρελά πράγματα!
·          
·         Όσο για τον Χάρη.. Ρε Χάρη εν τζαι εν ανάγκη να συλλαβίζεις τις λέξεις μπροστά στην κάμερα τζαι να τις λαλείς παντές τζαι προσπαθείς να τις μάθεις δημόσια..: )..Μια ζωήν πιστό μαθητούδιν οκ.. Αλλά εν ανάγκη να φαίνεσαι έτσι αστείος; Οξά νομίζεις ότι πείθεις κανένα με το να φαίνεσαι να παπαγαλίζεις;
·          
·         Ακούστηκε και το "γιατί δίνονται 2 εκατομμύρια στην ΑΕΚ. "Δίνονται για να καλοπιάνονται οι ψήφοι εκεί πέρα..:) ..Αν ήταν αριστερό σωματείο όμως; ..Είπαμε ο Χάσικος θα παραμείνει σαν ιστορικό δείγμα της μικροπρεπούς εμπάθειας – έκανε ότι μπορούσε να αποτρέψει την Ομόνοια να χρησιμοποιήσει [έστω και με υποθήκη] το χωράφι στις Χαλεπιανές, καθυστερώντας 2 χρόνια την έγκριση του σχεδίου στην περιοχή.. Ήλπιζε ο Σωκρατάκης ότι θα έστελλε και την Ομόνοια στην β κατηγόρια λόγω οικονομικών.. Άξιο τον έχουμε… Σωκράτη έρχεται και Αλκή πίσω ρε.. Άντε τρέχα να βρεις Λίλληδες..:) ..Ο καθένας με την μιζέρια και το επίπεδο που επέλεξε για τον εαυτό του..:)
·          
·         Α ναι είναι και ο Μιλτής.. τί έγινε ρε «δημοσιογράφοι» των θεαμάτων.. Κίνησε αγωγή ο Μιλτής και σε κάποιον [πρώην εργαζόμενο, συνεργάτη;] γιατί.. τον απείλησε; Μα πολλά φοητσιασμένος εν ο Μιλτής σας..:) ..Γιατί άραγε του φωνάζουν; ..Και γιατί δεν ήταν πρωτοσέλιδο αυτό το άγχος [της λαφαζανιάς;]; ..Δεν σας κάνει πια;..
·          
·         Εκεινος ο εφορος αποκρατικοποθησεων για τον οποιο φαινεται να αγχωνεται τοσο ο Χαρης για να του ανεβαζει το εισοδημα διερευνηθηκε για τις σχεσεις του με αυτους που τον διορισαν;
·          
·         Προς κ. Σ. Παπαναστασίου: Κυρία μου όλοι αγαπάνε τα παιδιά τους.. Αλλά δεν πήραν όλοι λεφτά από ατυχήματα ή από αμέλειες του κράτους.. Μερικοί είναι βολικά προνομιούχοι – και είναι εύκολο να το τεκμηριώσετε με μια απλή σύγκριση.. Κάποιοι βόλεψαν μερικούς και ..παίρνουν κάτι.. Όσο για την αγάπη των ίδιων των παιδιών ή των συγγενών, θα ήταν ενδιαφέρον αν σας ενδιέφερε το θέμα [και όχι απλώς να πουλήσετε ένα χαζό κλισέ για να γεμίσετε τη στήλη σας] να απορήσετε γιατί μερικοί κάνουν ότι δεν βλέπουν ποιοί πήραν την τραγική απόφαση να στείλουν τα παιδία και τους συγγενείς τους, στο σημείο της έκρηξης, στο θάνατο – ενώ έπρεπε να τους απομακρύνουν.. Οπότε όταν καποιος/α δεν τολμά, κύρια μου, να δει και να πει την αλήθεια.. μιλά με όσα πούλησε το θέαμα.. Και άντε να μην σας θυμίσουμε εκείνο το θλιβερό κατάντημα θέαμα έξω από το προεδρικό για το ποιός μπορεί να πουλά κόλλυφα.. και τις συνέπειες εκείνου του θεάματος.. Οπότε άστε το κλισέ.. Και αν σας ενδιαφέρει το θέμα, ψάξετε να δείτε πως μπορούν να πάρουν και οι οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Σολιά αντίστοιχες εκατοντάδες χιλιάδες.. Ή να σας θυμίσουμε την αντιμετώπιση που είχαν οι συγγενείς των θυμάτων της Ήλιος; Ή θέλετε μήπως να θυμηθούμε και προηγούμενα θύματα – δεν είχαμε και θύματα από πτώση ελικόπτερου την εποχή του Χάσικου ..στην άμυνα;..Βλέπετε.. Οι μεροληπτικές ευαισθησίες είναι τόσο διάτρητες, που απλώς καθρεφτίζουν στην προκατάληψη όποιου μιλά με τέτοια κλισέ πια..
·          
·         Όχι ρε.. πώς χάσαμε τέτοια ευκαιρία; Ακούστηκε [τώρα σοβαρά ή αστεία ήταν άλλο θέμα] στη Βουλή ότι ο Τόμμυς [ο επονομαζόμενος αρχιεπίσκοπος] είπε στο υπουργείο παιδείας και κατά συνέπεια στην επιτροπή παιδείας της βουλής, η οποία συζητούσε την πιθανότητα κατάργησης της αργίας για την.. ονομαστική του γιορτή [believe it or not συμβαίνει και αυτό..], ότι θα δεχόταν [έχει και λόγο – και κατά τα άλλα υπερασπίζεται την κυπριακή δημοκρατία που είναι [υποτίθεται] κοσμική πολιτεία] την κατάργηση.. αν η ημέρα αφιερωνόταν σε σχολικές δραστηριότητες.. για το έργο του.. Έλα ρε.. Κακώς δεν δέχτηκαν, αν όντως είχε το θράσος να ζητήσει κάτι τέτοιο.. Ναι, να γίνει παρουσίαση και συζήτηση για το.. έργο..:) ..Να ξεκινήσουμε με τί, υποτίθεται, εκπροσωπεί ο χριστιανισμός, και μετά να πάρουμε τα κεφαλαία με την σειρά: με δηλώσεις του [και τις μετέπειτα αναιρέσεις όσων έλεγε – και να συζητηθεί σε αυτό το πλαίσιο και το νόημα της λέξης «ψέμα»..:) ..Να συζητούν επίσης οι πράξεις του [το να παίρνεις άμμο χωρίς άδεια είναι κλοπή η όχι;] ..Και όλο τη μεγαλείο της πραγματικής εικόνας ενός αρχιεπίσκοπου business man.. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δηλώσεις του για κοινωνικές ομάδες απέναντι στις οποίες έχει την συνηθισμένη κουτοπόνηρη προκατάληψη που χαρακτηρίζει την όλη δημόσια παρουσία του.. Πώς χάσαμε τέτοια ευκαιρία.. Όταν η Κύπρος απελευθερωθεί από όλα αυτά τα κατεστημένα και τους εγκάθετους, τότε θα πρέπει όντως να γίνεται παρουσίαση "έργων" όπως του Τόμμυ.. Για να τεκμηριώνεται και πώς ήταν κάποτε ο κόσμος που δεν πρέπει να είναι στο μέλλον..:) ..Στην εποχή της ωριμότητας.. Αλλά σίγουρα η περίπτωση του κ. Χρυσοστόμου θα έχει και μια άλλη διάσταση.. την κωμική.. Τόσες βαρέλες, αν γίνουν φιλμ..:)
·          
·         Ξεσέλωσαν οι απορριπτικοί να αποκαλούν τον Ερντογάν «σουλτάνο».. Τί ηδονή στην επανάληψη λέξεων που προκαλούν αίσθημα ευφορίας – λες και ασχολείται κανένας μαζί με τα επαναλαμβανόμενα κλισέ.. Μια περιδιάβαση στα σχόλια κάτω από την στήλη του κ. Μιχαηλίδη στον Φιλελεύθερο λ.χ. είναι απολαυστική.. Φωνάζουν σουλτάνος, λες και κάθεται ο Ακιντζή ή ο Ερντογάν να τους διαβάζει και να ενοχληθεί… Παναΰρκα της λαφαζανιάς που κτίζεται σε λέξεις που φαίνονταν βαρύγδουπες.. Μια ζωή τέτοια θεάματα ο εισαγόμενος εθνικισμός.... Οι μεγάλες φανταχτερές λέξεις.. Και οι σχολιογράφοι που δεν ανέχονται την κυπριακή πραγματικότητα [ το όνομα τους..:)].. και θέλουν ξένες λέξεις για κρυφτούν πίσω τους ή όπως οι φανταχτεροί ήρωες.. ας είναι και ντοπαρισμένοι αθλητές – φτάνει να είναι «πρότυπα» στο θέαμα…J
·          
·         Και μετά ήρθε το δείπνο και η αλλαγή πλεύσης του Αναστασιάδη.. και να’σου το άφρισμα στις απορριπτικές στήλες.. Το μένος του κ. Μιχαηλίδη πάντως έχει μια μορφή passive aggression -  σαν να μην μπορεί να πει τον πόνο του..:) …Απολαύστε ..ειρωνική επίθεση στον Αναστασιάδη – «Στο κάτω κάτω τι φταίτε εσείς αν ο Τσαβούσογλου κι ο Ακιντζή ζητούσαν όλες τις προηγούμενες μέρες συμφωνία με οδικό χάρτη, που θα περιλαμβάνει και την πενταμερή, και εσείς με ένα καλό μεζέ κι ένα καλό κρασί [με ουίσκι;] τους τα δώσατε και με το παραπάνω;»..Το «ουίσκι» σε παρένθεση τι απωθημένο άραγε εκφράζει; Θέλει να πει ο κ. Μιχαηλίδης ότι ο Αναστασιάδης είναι αλκοολικός και τον ξεγελούν μεθυσμένο; Θέλει να πει ότι τον καλοπιάνουν με λίγο ουίσκι; Ή μήπως το ουίσκι παραπέμπει στους.. αμερικανούς;.. Όπως και αν έχε το σχόλιο είναι μικροπρεπές.. Αν είχε έννοια ο διευθυντής σύνταξης του Φιλελευθέρου για το ότι ο Αναστασιάδης πίνει [το ξέρουν όλοι σχεδόν πια] τότε όφειλε να το θέσει σαν θέμα πριν – τώρα το θυμήθηκε; Βολικά.. Πολλά βολική δημοσιογραφία, κύριε Μιχαηλίδη.. Κατά το ότι θυμάστε χαίρεστε..:) ..Δεν έπινε κρασί και ουίσκι ο Αναστασιάδης πριν, όταν έπαιρνε αποφάσεις που σας βόλευαν;..
·          

·         Εν με έτσι μυαλά που κατεβαίνετε για διαπραγμάτευση; Καλά κρασιά “Mε αυτή τη μικρή πατρίδα Ελλήνων που είναι η Κύπρος να την κρατήσουμε ως πατρίδα Ελλήνων και αυτό είναι ζήτημα που αφορά όλο τον ελληνισμό, δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα της Κύπρου μόνο” τάδε έφη ο ε/κ διαπραγματευτής, κ. Μαυρογιάννης στο 4:10 - 5:30 https://www.youtube.com/watch?v=9qH_2YNDzr0

·         "Την ίδια ώρα, όμως, που το κράτος «δωρίζει» από την τσέπη του φτωχού φορολογούμενου πολίτη δύο εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση ιδιόκτητων αθλητικών εγκαταστάσεων, το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντών καλεί γι’ άλλη μια χρονιά τους πολίτες να προσφέρουν από το υστέρημά τους, στηρίζοντας την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια για τα Χριστούγεννα», ώστε να μη μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα τις μέρες των γιορτών. Εδώ, κύριε πρόεδρε, δεν θα δηλώσετε «παρών»; - http://www.philenews.com/el-gr/v-zinonos/2348/342268/gia-ton-fourpo-re-ki-as-min-echoume-na-fame

·         Τούν' την εβτομάδα είχαμεν την πρώτην αντίδραση του Χάρη στο «κατεστημένο». Εφοήθηκεν ότι η απόφαση των δικαστών μπορεί να απολέσει προηγούμενο τζιαι για άλλους οξά έκαμεν ότι εσήκωσεν κκελλλέν τζιαμέ που έξερεν ότι εν θα άλλαζεν κάτι - έτη δαμέ την απόφαση των δικαστών τζι' αν έσιει αϊπιν πέτε :) - http://dialogos.com.cy/blog/antidra-stin-apofasi-ton-dikaston-o-ipik/#.WDxwavl97IV

·         Ο Χάρης όμως δεν είσιεν καμιάν απολύτως αντίδραση παρακαλώ για τα χρωστούμενα. Ούτε καν γιατί το Τμήμα Φορολογίας "κρατά μικρό καλάθι". Το κάθε φτωχό μπορεί να το βάλουν μέσα ή να τον εμποδίσουν να φύει άμαν στο αεροδρόμιο, αλλά για τα εκατομμύρια υπάρχουν "σκόπελοι" τζιαι "κωλύματα" - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/342413/21-dis-ta-chrostoumena-305-ekat-to-apaitito-poso

·         Ήνταλως συνηθίζει να λαλεί ο Χάρης? όχι στις πρακτικές του παρελθόντος. Εκτός τζι αν πρόκειται για τον έφορο... ξεπουλημάτων "μέχρι στιγμής, ο κ. Ηροδότου έλαβε σχεδόν μισό εκατ. ευρώ" - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/342571/dosame-3-ekat-gia-apokratikopoiiseis-pou-den-eginan-akoma

·         Ο Φιλελεύθερος ακόμα να χαπαρίσει ότι δεν υπάρχουν Κυπριακές Αερογραμμές γιατί εκλείσαν τες άρον άρον εν μία νυκτί? "
·         Οι Κυπριακές Αερογραμμές παρέλαβαν το πρώτο τους αεροσκάφος"

·         Τζιαι μετά την ατάκα του Χούρικαν μπορούμεν να πούμεν ότι ακούσαν με τα ούλλα "ο κ. Χούρικαν χαιρέτησε το γεγονός της επιλογής του Ουίλμπουρ Ρος ως υπουργού Εμπορίου της ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ [...] «Είναι διαφήμιση για την Κύπρο» - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=255201

·         Γιατί άραγε οι βουλευτές του ΔΗΣΥ σιού τζιαι καλά να συζητήσουν στη βουλή το θέμα των κεφαλαίων του πρώην γαμπρού του προέδρου του Καζακστάν ενώ διεξάγεται ποινική έρευνα. Τόση ήταν η επιμονή που αναγκάστηκεν ο Κώστας Κληρίδης να επέμβει τζιαι να πει ότι εννά μολυνθούν οι έρευνες. Για την υπόθεση του Λεμπέντεβ γιατί είπαμεν ότι εν υπήρχεν τόση σπουδή; - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/342420/mploko-eisangelea-sti-vouli-gia-33-ekat-mafiozou

·         Άλλον ενδιαφέρον ήταν η ευρωπαϊκή οδηγία (τζιαι η ενσωμάτωση της ή καλλύττερα η μη ενσωμάτωσή της) στην εθνική νομοθεσία. Όπως λαλεί το δημοσίευμα "υποχρεώνει τα τραπεζικά ιδρύματα να παρέχουν επαρκείς εξηγήσεις, γενικές και εξατομικευμένες πληροφορίες σχετικά με το εύρος των πιστωτικών προϊόντων που προσφέρουν και τους όρους των ενυπόθηκων δανείων, οι οποίοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην οικονομική κατάσταση του κάθε καταναλωτή, ιδιαίτερα όταν το στεγαστικό δάνειο συνδέεται με ξένο νόμισμα." Καλή η προσπάθεια του δημοσιογράφου για να τα σύρει αλλού "εάν η συγκεκριμένη εναρμονιστική οδηγία ψηφιζόταν πριν πέντε χρόνια, το σίγουρο είναι ότι δεν θα είχαμε τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, που σήμερα υπερβαίνουν τα €24 δισεκατομμύρια", αλλά εξίαχασε τζιαι έβαλεν τον αριθμό της οδηγίας 2014/17/ΕΕ που καταδεικνύει ότι εν του 2014, άρα ποιοί ήταν υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουν; Τζιαι μάλιστα πριν τη σχετικά πρόσφατη ψήφιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια? Το λινκ του δημοσιεύματος δαμέ - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/342328/kindynos-gia-vary-prostimo-apo-komision-gia-ta-stegastika-daneia

·         Τζιαι μιλώντας για τράπεζες, νομοσχέδιο - εκτός που κτηματομεσίτες που τους εκάμαν ως τωρά - κάμνει τες τζιαι .... εργολάβους - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=255078

·         Ο Λυσσαρίδης εκτός που δημόσιαν κατοικία, εχρειάστηκεν τζιαι .... "παραχώρηση οικονομικής βοήθειας" όπως μας ενημέρωσεν το υπουργικόν. Τζιαι μιλούμεν για πενταροδεκάρες δηλαδή. Μόνο 60,000... φόρων που δεν είχαν καταβληθεί. Δαμέ το ζήτημα δεν είναι ο Λυσσαρίδης. Ή τουλάχιστον όι μόνον ο Λυσσαρίδης. Αλλά το υπουργικό. Είπαμεν η μη καταβολή φόρων είναι ποινικο αδίκημα που τα 1000 ευρώ τζιαι κάτω - http://politis.com.cy/article/dorise-tin-polikatikia-alla-den-plirose-ton-foro-kefalkerdon

·         Έναν άλλον που ξενίζει εν η ταχύτητα με την οποία εκδικάστηκε η έφεση για την ποινή του υιού Συλλούρη. Σε μερικές βδομάδες μετά την απόφαση, εξετάστηκεν η έφεση τζιαι επιφυλάσσεται η απόφαση. Ισονομία είπαμεν; http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/342647/epifylachthike-to-efeteio-stin-apofasi-gia-ton-22chronou-syllouri   

·         Όσον αφορά σε διεθνή, το Πεντάγωνο παραδέχεται ότι εβομβάρδισεν 'κατά λάθος' περιοχή που ελέγχεται που την κυβέρνησην Άσσαντ. Επήραν τους για τζιχαντιστές. 90 άτομα νεκρά ... "κατά λάθος". Τζιαι τούτη εν μόνο μια παραδοχή. Πόσα άλλα "κατά λάθος" υπήρξαν? - http://www.i-eidisi.com/2016/11/29/pentagono-kata-lathos-o-vomvardismos-sti-siria-pou-stichise-ti-zoi-se-90-atoma/


·         Τούτον εν τζιαι χρειάζεται σχόλιο, μόνο να πούμεν σο λονγκ λιμάνι Λεμεσού "Σκοπός του νόμου, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, είναι αφενός για να εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την αποκρατικοποίηση της Αρχής Λιμένων Κύπρου και αφετέρου για να εκσυγχρονιστούν ορισμένες διατάξεις του." - http://dialogos.com.cy/blog/teleftea-praxi-gia-tin-idiotikopiisi-tou-limaniou-tis-lemesou/#.WEFls_l97IU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου