20 Νοε 2016

Η κατάθεση Χριστόφια και το θέαμα νοσταλγίας της δαιμονοποίησης… Ούτε στις δίκες της Χούντας δεν είχαμε τέτοια.. είναι οι κομμουνιστές πράκτορες της KGB; Ναι, ρωτήθηκε και αυτό.. και μετά το χυδαίο, πια, θέαμα του Μαρί κοκ.. Και έγινε ανεχτή αυτή η παράσταση, και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε από τον Πολίτη και την Αλήθεια, για να συγκαλυφθεί η αισχρότητα.. Να θυμούμαστε, λοιπόν, να ρωτήσουμε τον Αναστασιάδη για τον Λεμπέντεβ, την Makra Investement, και αν ο πατέρας του πληρωνόταν από την CIA το 1974, κοκ…


Όταν στα κυπριακά δικαστήρια κυκλοφορούν ακόμα δικηγόροι που αναζητούν κομμουνιστές πράκτορες, όπως τον καιρό των εκτελέσεων στην Ελλάδα..
Σε μια πρόσφατη έκδοση του ελληνικού περιοδικού «Ιστορία» καταγράφεται η υπόθεση του διανοούμενου, Δ. Μπάτση, ο οποίος εκτελέστηκε με τον Μπελογιάννη, το 1952. Η εκτέλεση έγινε παρά την αντίθεση της κυβέρνησης Πλαστήρα – επιβλήθηκε από το βαθύ κρατος της δεξιας και την αμερικανική πρεσβεία, ως είδος παραδειγματισμού. Η εκτέλεση του Μπάτση ήταν ένα σαφές μήνυμα για τους διανοούμενους και τα παιδία της ανώτερης τάξης, που γοητεύτηκαν ή πείστηκαν από το δίκαιο της λαϊκής εξέγερσης της προηγούμενη δεκαετία. Η βασική κατηγορία ήταν.. η κατασκοπία..Ο Μπελογιάννης, δηλαδή, ήταν ..πράκτορας.. Σήμερα τέτοιες ρητορικές, που δεν επαναλαμβανονταν ούτε καν την εποχή της χούντας [η κατηγορία τότε, τουλάχιστον, εστιάζονταν στην ανατρεπτική δράση], επανήλθαν στα κυπριακά δικαστήρια – με τον δικηγόρο του κ. Μιλτή.. Τόσα χρόνια μετά το 1974.. Θα είναι ενδιαφέρον, όντως, να μάθουμε ποιός πληρώνει τον κ. Βελάρη, αφού ο κ. Μιλτής μας είπε ότι ..έχει μόνο την σύνταξη του.. Μπορεί, βέβαια και εκεί να είπε ψέματα όπως με το καζίνο, τα μανταρινιά κλπ.. Αλλά ο κ. Σάντης δεν μιλά.. Θα δούμε στο τέλος.. Διότι αν είναι να θυμηθούμε την δίκη του Μπελογιάννη, που μας θύμισε ο Βελάρης, τότε θα πρέπει να θυμηθούμε και ότι δικαστής είναι ο Σάντης της Δρομολαξιάς.. Ένας σαφώς προκατελειμένος ενάντια στην Αριστερά δικαστής - και γνωστός για αυτό.. Και μάλιστα αναφέρεται και στις ηχογραφήσεις διαπραγμάτευσης του δικηγόρου του Ρίκκου και της γενικής εισαγγελίας.. Για να θυμόμαστε πώς λειτουργούν δικαστές και δικηγόροι..
Ο Βελάρης [άγνωστου χρηματοδότησης ακόμα, αφού ο Μιλτής είναι απλώς συνταξιούχος, όπως κατέθεσε] προσπαθεί να στήσει δίκη μέσω των ΜΜΕ..
Η στρατηγική του κ. Βελάρη φαίνεται να είναι να εκμαιεύσει μια απόφαση με την πίεση ενός θεάματος στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ.. Όπως ξεκίνησε να γίνεται μετά το Μαρί.. Πρώτα τα ΜΜΕ φλομώνουν το δημόσιο λόγο με ψέματα και παραπλανήσεις, και μετά, όταν φτάνει το θέμα σε μια δικαστική διαδικασία, το αποτέλεσμα είναι αυτό που πρέπει να πιστοποιηθεί.. Εδώ, όπως καταγράφει τεκμηριωμένα ο Παπακώστας έγιναν και αλλαγές στις μαρτυρίες ατόμων, για να βολευτεί το επιχείρημα της κατηγορούσες αρχής..
Τα ΜΜΕ είχαν άλλη δουλειά.. Έβρισκαν μαρτυρίες του Μπισπίκα σε κάλαθους άχρηστων – ενώ ο Μπισπίκας δεν κατέβαινε στην Κύπρο, και τα πρωτοσέλιδα δεν ρωτούσαν καν, γιατί.. Διότι είχαν ήδη αποφασίσει κάποιοι, όπως φαίνεται από τα πρωτοσέλιδα της επομένης ότι ..έφταιγε ο Χριστόφιας.. Και οι δημοσιογράφοι πιστοι [αν τους ειπώθηκε ρητά ή αν έκαναν το καθήκον τους σαν υπήκοοι είναι θέμα που αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να εξηγήσουν για να μην φαίνονται γελοίοι μπροστά στο μέγεθος των τότε ψεμάτων] .. Και έτσι, τα ψέματα για δήθεν εκκένωση [ενώ έγινε το αντίθετο – αλλά αυτό ακριβώς έπρεπε να λογοκριθεί, γιατί αποδείκνυε την ευθύνη των στρατιωτικών] και του Πολίτη ότι ..έβαλαν εκεί τα πυρομαχικά με διαταγή του Χριστόφια…

Και η αυξανόμενη αδυναμία της δαιμονοποίησης… Μετατόπιση των ΜΜΕ ή το τέλος μιας ρητορικής;
Υπάρχει κάτι το απολαυστικό στο πως μετατρέπεται σε αυξανόμενα κωμικό, το θέαμα πως προσπαθούν να στήσουν τα ΜΜΕ απέναντι στον Χριστόφια.. Το έργο τους είναι να παραποιήσουν ό,τι πει, για να φανεί ότι «ευθύνεται» - έτσι ήταν από το 2011 μέχρι το 2013 αρχικά.. Το πρόβλημα τους είναι ότι ξέρουν ότι στα περισσότερα ζητήματα ο Χριστόφιας, έχει και είχε δίκαιο.. Οπότε πώς παρουσιάζεις το δικαιολογημένο παράπονο του ατόμου, ο οποίος είπε την αλήθεια για τις τράπεζες; Ο οποίος εφτιαξε την βάση του πλαισίου λύσης που συζητητείται τώρα.. κοκ.. Προσπαθείς να τον δαιμονοποιήσεις για να αποφύγεις την δική σου διαπλοκή.. Ανάλογα και οι άλλοι που πολέμησαν τον Χριστόφια για τις κινήσεις για το κυπριακό όταν ήταν πρόεδρος.. Έτσι, τα θεάματα, όπως το Μαρί και οι μικροπρέπειες, όπως τώρα το θέαμα Βελάρη-Μιλτή [γιατί είναι πακέτο εμφανώς το θέαμα – σε συνεργασία με Πολίτη – Αλήθεια]..
Το ότι έχει αρχίσει, όχι απλώς να φθίνει το κόλπο της χειραγώγησης [όταν ο Ορφανίδης το καλοκαίρι πάτησε το κουμπί.. Μαρί, δεν φάνηκε να ανταποκρίνεται το ..κοινό] φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Πολίτης και η Αλήθεια, δηλαδή η εφημερίδα του προεδρικού, και η εφημερίδα του Χάσικου έμειναν οι μόνες να αναπαράγουν μανιωδώς το ίδιο σενάριο.. Το Σιγμαλάιβ ήταν πιο ισορροπημένο στην ανταπόκριση του, και ο Σημερινή απέφυγε το θέμα στο πρωτοσέλιδο [αντί να παραδεχτείς ότι η προβολή του Μιλτή ήταν κατευθυνόμενη, η να καταντήσεις να αναπαράγεις ανοησίες για τις παραπλανήσεις των Βελάρη-Μιλτή, καλύτερα να το ρίξεις στις μέσα σελίδες].. Η ευχάριστη έκπληξη συγκριτικά ήταν ο online Φιλελεύθερος που είχε τίτλους που ανταποκρίνονταν στην κατάθεση.. Δεν υιοθέτησε όσα έλεγε ο κ. Χριστόφιας, όοπως έκανε το Μιλτή, αλλά τα παρουσιάζει σαν απόψεις, οι οποίες αξίζει να αξιολογηθούν.. Και έστω και στο εσωτερικό είχε αναφορά στις ..μανταρινιές. Στο ότι, δηλαδή, ο Μιλτής είπε ότι του κατέβηκε, που αποδείχτηκε ότι ήταν ψέμα.. Αλλά, όπως φαίνεται και στην ανάλυση του φωτογραφικού πλαισίου, το μένος του απορριπτικού επιτελείου στο πολιτικό τμήμα του Φιλελευθέρου [και φυσικά, όχι μόνο εκεί αφού οι ευθύνες είναι ευρύτερες] εκφράστηκε έμμεσα.. Το ότι όμως δεν κατέφυγε ο Φιλελεύθερος στο επίπεδο του Πολίτη, δείχνει ότι προσπάθεια να συντηρήσει έστω κάπως τον μύθο μιας κάποιας.. αντικειμενικότητας..

Καταγραφή του τι ειπώθηκε στην κατάθεση – με σχολια για την σταση των online MME.. για να γίνει κατανοητό και το επίπεδο του Βελάρη [δηλαδή όσων στήνουν το θέαμα] και το πώς προσπαθούν τα συναγερμικα ΜΜΕ να τον στηρίξουν στην μακρά πορεία του προς το παρελθον – την ταύτιση με την ετυμηγορία του δικαστηρίου [που περιλάμβανε και τον Γ. Παπαδόπουλο της Χούντας] στη δίκη του Μπελόγιαννη.. Τουλάχιστον αυτό ντράπηκαν να το βαλουν πρωτοσέλιδο.. Αλλά ο Σάντης [που νομίζει ότι διαβάζει Αναγνωστάκη] το επέτρεψε στο δικαστήριο…
Η ειδησιογραφία και ο σχολιασμός τη μέρα της κατάθεσης Χριστόφια κατά τη δίκη της αγωγής του Μιλτιάδη Νεοφύτου άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το γέλιο της αρκούδας. Γελοία πράματα. Στην αντεξέταση, η πρώτη ερώτηση του δικηγόρου του Μιλτή ήταν αν ο Χριστόφιας ήταν στην Καγκεμπε, για το Μαρί, για το κούρεμα, για τον Παπακώστα τζιαι για το Βασιλείου - ούλλα σχετικά με το κτίσμα τζιαι την ανακαίνισην ας πούμεν

Όχι δεν το φανταστήκαμε, καταγράφηκαν στην ειδησιογραφία μάλιστα.
Πιο κάτω η καταγραφή που μιλά από μόνη της:

«11:05 Καμία σχέση με την KGB απαντά ο Χριστοφιας σε ερώτηση του δικηγόρου Νεοφύτου για εμπλοκή του με KGB

11:15 Οι δουλειές έγιναν, το θέμα είναι οι χρεώσεις. Για το κάθε τετραγωνικό μέτρο 1860 ευρώ. Μα τι ειναι ανάκτορο; είπε ο Χριστοφιας. Η φαντασία του Νεοφύτου οργιάζει.
11:10 Είναι αστείο να μου ζητά 21 εκατομμύρια ευρώ για την Ομόνοια.
11:19 «Είναι φίλος σας και ο Γιώργος Βασίλειου;» ρωτά ο δικηγόρος.
«Ναι» απαντά ο Χριστοφιας. Τότε γιατί στο βιβλίο σας τον κατηγορήσατε για πράκτορα;» του ειπε ο δικηγόρος. Ο πρώην πρόεδρος επικαλέσθηκε δηλώσεις του Βασίλειου οτι δούλεψε για την αντεπανάσταση
11:20 Ο δικηγόρος τον ρωτά για τις σχέσεις του με τον Κώστα Παπακώστα στα όσα γράφει ο αποθανών για τον Χριστόφια. Ο πρώην Πρόεδρος τον παρέπεμψε στο δικό του βιβλίο.
11:30 Ο Χριστόφιας διαβάζει από το βιβλίο του το απόσπασμα που αφορά τον Κώστα Παπακώστα.
11:28 Είμαι ευγνώμων για το πως με μεταχειρίστηκε ο Κώστας Παπακώστας και πως προσπάθησα να του το ανταποδώσω. Όταν εξελέγη ο Βασιλειου εγώ τον πρότεινα για αρχηγό της αστυνομίας. Τον πρότεινα και εξελέγη βουλευτής.
Όταν έγινα Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον τοποθέτησα Υπουργό Άμυνας. Όλα αυτά ειναι δείγματα αχαριστίας; διερωτάται ο κ. Χριστόφιας.
11:41 Η αντεξεταση προσλαμβάνει πολιτική χροιά . Ο δικηγόρος τον ρωτά γιατί εξευτέλισε τον Νίκο Κατσουρίδη ότι πίνει ουισκάκια. «Δεν τον εξευτέλισα», απαντά ο Δημήτρης Χριστόφιας.
11:42 Ο Κατσουρίδης ήταν ακατάλληλος να είναι επικεφαλής της εκστρατείας Μαλά, είπε ο Χριστόφιας ερωτηθείς σχετικά.
11:44 Επικριτικός ήταν ο κ. Χριστοφιας και στις απαντήσεις που έδωσε και αφορούσαν τον Γιώργο Λιλλήκα
11:53 Ο Νεοφύτου δεν πλήρωνε τους συνεργάτες του κάποιοι από αυτούς ήλθαν και πληρώθηκαν από εμάς λέει ο Χριστόφιας. Όλα είναι υπερτιμολογημένα.
11:58 Να του δώσω 600 χιλιάδες για το ισόγειο αρνήθηκα είπε ο κ. Χριστοφιας όταν του παρουσιάστηκε το σχετικό τιμολόγιο. «Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος να πλήρωνε ενα τέτοιο ποσό για επιδιορθώσεις».
12:19 Σε σχέση με τα δύο εκατομμύρια, ο κ. Χριστόφιας κατέθεσε ότι δεν γνωρίζω αν δόθηκε τέτοιο ποσο. Τα έδωσε ο Ζολώτας τον ρωτά ο δικηγόρος, «όχι», απαντά ο κ. Χριστοφιας.
13:11 Οι πληρωμές που έγιναν εκ μέρους μου προς τον Νεοφύτου δεν είχαν καμία σχέση με την Ομόνοια. Αφορούσαν μόνο εργασίες προσωπικές.
13:18 Αποκλείεται, με κεφαλαία γράμματα, ο Βενιζέλος Ζαννέτος να έκανε δικές του δουλειές πέρα απο την εργασία του στο ΑΚΕΛ. Οπως γνωρίζω για τα 5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί στον Νεοφύτου ο Βενιζέλος είχε διαφωνήσει λέει ο Χριστοφιας
13:19 Δεν γνώριζα για την συγκεκριμένη πληρωμή προς τον Νεοφύτου. Το έμαθα εδώ στο δικαστήριο.
13:25 Υπόλογος για το ποια είναι η σχέση του ΑΚΕΛ με κάποιες εταιρείες που ακούστηκαν στο δικαστήριο δεν είμαι εγώ αλλά η ηγεσία του κόμματος
13:31 Ρώτησα για τα 5 εκατομμύρια τον Άντρο Κυπριανού και τον Βενιζέλο Ζαννέτο και μου είπαν ότι η πληρωμή προς Νεοφύτου έγινε.
13:35 Ο κ. Χριστόφιας δηλώνει άγνοια για το ποιοι ελέγχουν την εταιρεία Νew Winner αλλά και άλλες εταιρείες που αναφέρθηκαν στο δικαστήριο
13:35 Ο πρώην Πρόεδρος παραπέμπει τον δικηγόρο του Νεοφύτου να απευθυνθεί στο ΑΚΕΛ για τις αγορές και πωλήσεις που έκανε το ΑΚΕΛ. Ο ίδιος όπως είπε δεν γνωρίζει και δεν είχε καμία εμπλοκή.
13:46 Η αντεξέταση περιστρέφεται στα γεγονότα του Μαρί.
13:46 Ο δικηγόρος Νεοφυτου υποβαλει στον κ. Χριστόφια ότι δεν ήλθε στο δικαστήριο να πει την αλήθεια αλλα για να ρίξει ευθύνες άλλου. Κάτι που απέρριψε ο μάρτυρας.
13:50 Θεωρώ ότι για κάποια πράγματα η ΚΕ ΑΚΕΛ έκανε σφάλματα στο χειρισμό των λαθών και σφαλμάτων της προεδρίας μου.
13:51 Έντονη αντίδραση Χριστόφια σε χαμηλόφωνη παρατήρηση του δικηγόρου Βελλάρη για τις επιπτώσεις της διακυβέρνησης Χριστόφια στον τόπο. -
13:52 Ο πρώην πρόεδρος απαρίθμησε σειρά έργων που έγιναν επί προεδρίας του. Λάθος του ήταν ότι δεν ήταν πιο αποφασιστικός. Επίσης δεν προβλήθηκε αρκετά το έργο της προεδρίας του.
"Ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι ποτέ δεν αρνήθηκε ότι οφείλει χρήματα στον κύριο Νεοφύτου, «αλλά οι απαιτήσεις του είναι παράλογες».
«Τα ποσά που διεκδικεί ο Νεοφύτου είναι εξωπραγματικά σε σχέση με τις εργασίες που έγιναν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Χριστόφιας. 
Στη συνέχεια ο κύριος Χριστόφιας, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι αλλαγές που έγιναν στις οικίες του έγιναν με πρωτοβουλία του κυρίου Νεοφύτου και πως ο δεύτερος δεν δέχθηκε ειδικό εκτιμητή για να γνωματεύσει.  " - http://businessnews.com.cy/economy/cyprus/2016/11/17/miltis-elsi-prosboli/

Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο ότι την εκείνη περίοδο δεν είχε ελεύθερο χρόνο καθώς ασχολείτο με τις συνομιλίες του Κυπριακού και με τις υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Το τελευταίο που θα με απασχολούσε ήταν η Ομόνοια. Όταν έμαθα ότι ενδιαφέρεται για την Ομόνοια είπα γιατί όχι. Καμία όμως διαβεβαίωση η εγγύηση η άλλο του είχα υποσχεθεί», ανέφερε στην κατάθεσή του ο Χριστόφιας.
Στη συνέχεια ο τέως Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν αποδέχεται τα όσα του αποδίδονται, ότι πίεζε τον Μιλτιάδη Νεοφύτου να αναλάβει την διοίκηση της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν αποδέχομαι ότι τον πίεζα να αναλάβει την Ομόνοια ή να ξοδεύει. Η απάντηση που μου έδινε ηταν μόνιμως η ίδια. Μην ανησυχείς Πρόεδρε.» = http://businessnews.com.cy/economy/cyprus/2016/11/17/xristofias-diki-dilwsi1/

Ο Φιλελεύθερος έσιει το στες κύριες ειδήσεις όπως τζιαι η Καθημερινή. Η διαφορά είναι ότι ο Φιλ έβαλεν λινκ με αυτούσια την κατάθεση - τη γραπτή -  που υποβλήθηκεν τζιαι αναγνώστηκε στο δικαστήριο. Τζιαι για κάποιο λόγο φαίνεται να απέφυγεν επιμελώς να καταγράψει σημεία της αντεξέτασης, σε αντίθεση με την Καθημερινή όπως φαίνεται τζιαι πιο πάνω με τες ώρες καταγραφής
O Διάλογος ούτε καν ασχολήθηκε - τουλάχιστο όι μέχρι τούτην την ώρα. Η σελίδα του Πολίτη εν χασιμιά ουτε καν αννοίει - ενδιαφέρον χρόνος για τεχνικόν πρόβλημα. 
Το Σίγμαλάιβ ίσως εν το μόνο ως τωρά που επήρεν μιαν κάποια θέση με τον τίτλο Το πεντάωρο Χριστόφια - Οι συκοφαντίες και τα ψέματα Μιλτή –
See more at:  HYPERLINK "http://www.sigmalive.com/news/local/380216/to-pentaoro-xristofia-oi-sykofanties-kai-ta-psemata-milti" \l ".dpuf" \t "_blank" http://www.sigmalive.com/news/local/380216/to-pentaoro-xristofia-oi-sykofanties-kai-ta-psemata-milti#.dpuf  

Μάλιστα καλύφκει το Σίγμαλάιβ λεπτό προς λεπτό τζιαι φκαίννουν τζι' άλλα μαργαριτάρια της αντεξέτασης τζιαι βάλλω τα πιο κάτω: 
14:07
"Ποιος τόλμησε να προχωρήσει τα ζητήματα της ΑΟΖ; Η κυβέρνηση Χριστόφια δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να μην έρχεται κανένα Barbaros και να μην εκδίδεται καμία navtex."
13:49
Στις εταιρείες που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ στρέφει τις ερωτήσεις της η Αντεξέταση.
"Οι Χαλεπιανές, δεν ήταν δικές μας, ήταν του Λαϊκού Καφεκοπτείου", λέγει ο Χριστόφιας. 
13:47
"Τα €5,7 εκ. που έδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ στον Μιλτή, δεν είναι δουλειά δική μου, αλλά της Κεντρικής Επιτροπής".
12:06
Απαντώντας σε ερώτηση της αντεξέτασης γιατί δεν τερμάτισε τη συνεργασία του με τον κ. Νεοφύτου αφού δεν ήταν ικανοποιημένος από τις δουλειές του, ο κ. Χριστόφιας, είπε ότι δεν το έπραξε επειδή ήταν φίλος του.
Στο σημείο αυτό ο δικηγόρος Χαρίλαος Βελάρης, επικαλέστηκε αναφορές από το βιβλίο του Δημήτρη Χριστόφια σε πάλαι ποτέ φίλους του όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου και ο Κώστας Παπακώστας.

11:59
"Ήμουν έτοιμος να καταβάλω ένα λογικό ποσό"

Απαντώντας σε ερώτημα σε σχέση με τις πληρωμές για τις εργασίες σε Μακεδονίτισσα και Κελλάκι, ο Δημήτρης Χριστόφιας παραδέχθηκε ότι ήταν έτοιμος να καταβάλει ένα λογικό ποσό.

"Ουδέποτε δέχθηκα εκδούλευση ως δώρο. Τον κάλεσα στο σπίτι μου και του είπα έως τώρα έλαβες €270,000. Είμαι έτοιμος να σου δώσω ακόμα €130,000. 'Οχι μόνο δεν δέχθηκε, αλλά έφυγε από το σπίτι μου εκνευρισμένος."

11:53
"Η Σχολή μου δεν είχε μέλη της KGB"

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας σε ερώτηση του δικηγόρου του Μιλτιάδη Νεοφύτου σε σχέση με τις σπουδές του είπε ότι δεν φοίτησε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας, αλλά σε κομματική Σχολή, της όποιας το πτυχίο ισοδυναμεί με αυτό του κρατικού πανεπιστημίου.
Κληθείς, να απαντήσει εάν μέλη της Σχολής ήταν και μέλη της KGB [!!!]
απάντησε:
 "θα πρέπει να αστείευστε ότι η Σχολή μου έχει σχέση με ΚGΒ."

11:18
Περί κομματικής σχολής σε Μόσχα και κομματικά σχολεία η πρώτη ερώτηση της αντεξέτασης.
11:06
"Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί σήμερα είμαι κατηγορούμενος για διαδικασίες που δεν έγιναν επί δικής μου προεδρίας. Εμείς ποτέ δεν κάναμε τέτοιες παρεμβάσεις (για αλλαγές πολεοδομικών ζωνών)."
11:02
Οι υπερβάσεις στην Τράπεζα Κύπρου

"Δεν γνώριζα τον Καρυδά. Πως ήταν δυνατόν ενώ με κατηγορούσαν ότι δεν είχα καθόλου σχέσεις με τραπεζίτες να σήκωνα το τηλέφωνο για να τους διατάξω να αυξήσουν τα όρια του κ. Νεοφύτου; Ουδέποτε έπραξα κάτι τέτοιο. Με τους επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου έκανα δύο συναντήσεις για το θέμα των επιτοκίων". 
10:51
Κλειστή περίοδος και "κούρεμα" καταθέσεων
"Ήταν ποτέ δυνατόν εγώ και η σύζυγος μου να κάνουμε αναλήψεις από τις τράπεζες κατά την κλειστή περίοδο, όταν έγινε το "κούρεμα" των καταθέσεων; Είναι πρωτοφανής αήθεια. Οι ισχυρισμοί του περί πιέσεων σε υπάλληλο του για να αλλάξει τις ημερομηνίες καταβολής ή για δήθεν αναλήψεις σε κλειστή περίοδο το 2013 είναι ψέματα".
10:21
Το Κυπριακό, η κρίση, η ΑΟΖ και οι μεταγραφές της Ομόνοιας

"Στη διάρκεια της θητείας μου, την Άνοιξη του 2008, έπρεπε να επαναβεβαιωθεί η βάση λύσης του Κυπριακού. Πραγματοποίησα πέραν των 90 επισκέψεων στο εξωτερικό και υποδέχθηκα πέραν των 30 αρχηγών κρατών. Είχα τα θέματα της ΑΟΖ, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το τελευταίο που θα μπορούσε να με απασχολεί θα ήταν οι μεταγγραφές της Ομόνοιας".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου