20 Νοε 2016

Σπόντες

 • Αυτή η εβδομάδα μοιάζει με αυθεντικο φθινόπωρο – το παρελθόν γεμίζει τους δρόμους τζαι τα χωραφκια με φυλλα..τα μαραμένα τεκμήρια του χθες..ενω υπόγεια [άμα βρέξει θεμας εν να βοηθησει για την γιορτη του Αη Γιωρκη του σπόρου] αννοιεται η ελπίδα για το μέλλον που θα ανθισει..Ο κατακλυσμός της διαπλοκής  που φαίνεται αλλα περνά στο « τι να κάνουμε από τα ΜΜΕ» [που τα στοιχήματα της ΚΟΠ τζαι τον Κουτσοκουμνη, στα ρουσφέτια της κυβέρνησης σχεδόν παντου..στην κινούμενη διαπλοκή που εκπροσωπούν τα ΜΜΕ όταν δαιμονοποιουν σαν μετατόπιση] εν σαν τα φύλλα του εχτες..Τζαι η πιθανότητα λύσης σαν την ελπίδα της άνοιξης που μπορεί να ριζώνει υπόγεια τζάι να εμφανιστεί όπως την ανθισμένη αθασια στα μέσα του σιημωνα..Σαν προμήνυμα..:)
 •  
 • Το ιστορικό γεγονός της εβδομάδας που μπαίνει είναι η κοινή εκδήλωση, ελληνοκύπριων τουρκοκύπριων, με άξονα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, την ραχοκοκαλιά του δικοινοτικής νεωτερικης μορφής της κυπριακής κοινωνίας που αντεξε..Το ότι το εργατικό κίνημα, έστω το ταξικά συνειδητό που λέγαμε..:)..η θεσμική τζαι εξωθεσμικη αριστερά της ελληνοκυπριακης κοινότητας πρωτοπορεί θεμας για να στηρίξει [ακόμα πιο φοβερό εν οτι φαινεται τζαι διατεθειμένη να τον εμπιστευθει..καπως εστω..μετα απο τόσα και τόσα, τόσες και τόσες αθλιότητες της κυβέρνησης του] ένα πρόεδρο του οποίου η κυβέρνηση τζαι τα παρακλαθκια της, ώρες ώρες θυμίζουν νοσταλγίες π.χ. [Π. [Προ] Χ. [Χούντας], αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, ενεν ένδειξης καλής θέλησης κλπ..Σιγα που εισει σημασία ποιος εν να εν στη συγκεκριμένη καρέκλα, άμα ερτει η ώρα της ωριμοτητας..Η Αριστερά εκφράζει την Ιστορική συνείδηση...Γιατί η αριστερά σαν η μορφή της νεωτερικοτητας στην τοπική της εκδοχή οικοδόμησε τουτον τον αγώνα να αντέξουν οι ιθαγενείς τους εθνικισμούς τζαι τις επεμβάσεις των μαμάδων των ανολοκλήρωτων οιδοιποδειων..Οποτε το δικό τους ζήτημα εν ιστορικό, οϊ συγκυριακο..θωρουν μακρα..Οϊ όπως την μικροπρέπεια των αλλων..Τζαι  με την ίδια λογική, το να θεωρεί κάποιος την αριστερά σαν αυτονόητη, ζει στην κοσμαρα του/της…Όπως μερικοί το 2004..Τζαι τώρα φαίνεται το τσιμέντο του κ. Δημητρη..Αλλα είπαμε η μικροπρέπεια μερικών…
 • Το πουλλίν που επέτασεν.. ήταν αρχικά ένα γκράφιτι στους τοίχους της παλιάς Λευκωσίας με σαφή αμφισημία – θα μπορούσε να σημαίνει, ότι «χάθηκε η ευκαιρία» [το πότε παίζει – το 1960, το 1974, το 2004], ενώ στην θετική του ερμηνεία θα μπορούσε σημαίνει ότι το πούλιν, άρα και το πνεύμα της κυπριακής αυτονομίας και διαδικασίας ειρήνης, έχει ξεφύγει από τα κουτιά και της εξουσίας πια και πλανιέται σαν ελεύθερο πνεύμα, αναμένοντας την ωρίμανση της υλικής πραγματικότητας στο μυαλό των ιθαγενών… Καθώς μπαίνουμε και στην νέα διαδικασία λύσης, το πούλι ξανάγινε θέμα.. Αρχικά το πούλι άρχισε να αυτονομείται από το πλαίσιο και να χρησιμοποιείται παντού μέσω των τεχνολογιών του φμ.. κοντά στην θετική ερμηνεία ότι τα πούλι είναι πια ελεύθερο.. και μπορεί να εκφράζει διάφορα πλαίσια και βιώματα.. Όταν το πουλί έγινε viral οι αποοριπτικοι άφρισαν κάπως, και αποφάσισαν να αντεπιτεθούν με κήρυξη κυνηγίου… Αλλά το πούλι εξακολουθεί να πετά.. αναζητώντας του χώρους της χαράς, παρά της μιζέριας.. Σε όσους του ανοίγουν χαραμάδα.. ελπίδας για πέρασμα…στο χρόνο και τον χώρο.. • Άντε, αν μη τί άλλο, τουλάχιστον φτάσαμε σε 2 συγκεκριμένα οριακά σημεία – την ολοκλήρωση των συγκλίσεων στο εδαφικό, και τον καθορισμό ημερομηνίας για διεθνή διάσκεψη [η μετατόπισης της ρητορικής πάει κάπως έτσι: πενταμερής [λένε] – πολυμερής [αφήνουν ανοικτή την πιθανότητα] – διεθνής [σημείο λογικής κατάληξης για να συμπεριλαμβάνεται ο πραγματικός παίκτης των εγγυήσεων – το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ].. Όταν καθοριστεί και η ημερομηνία.. τότε μπαίνει το νερό τζαι στο τελικό αυλάτζι… Και όταν και ο ρώσος πρέσβης μιλά πια για λύση στο 2017, κάτι στον περίγυρο ωθεί…J

 • Είπαμεν.. για να καταλάβουμε το πώς εξελίσσεται το κυπριακό, πρέπει να θωρούμε τον περίγυρο.. το ότι ο Τραμπ έβαλαν τον Φλυν, τον «φιλορώσσο», σαν σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, δείχνει μάλλον ότι εν να προχωρήσει σε ομαλοποίηση των σχέσεων με την Ρωσία.. Άρα την περιοχή μας μπορεί να ποκάτσει το κλίμα..Τζαι σε έτσι κλίμα ευκολύνεται η προώθηση μιας λύσης που μπορεί να εν μοντέλο συμβίωσης, συνύπαρξης....Τζάι για το εσωτερικό κλίμα τζαι για το διεθνές… Οξά πρέπει να το ξαναπούμε ότι λογικά και γεωπολιτικά οι ελληνοκύπριοι πρέπει να διεκδικήσουν εγγυήσεις που το συμβούλιο ασφαλείας [τζαι ιδιαίτερα που την Ρωσία] – τούτο τους προστατεύει.. 5 μέρες μόνο στο ΝΑΤΟ [15-20 Ιουλίου έφεραν την εισβολή..that much  για τους genious της εθνικοφροσύνης…J…Σε ένα συνοριακό χώρο, η συνύπαρξη των μεγάλων δυνάμεων οδηγεί στην αυτονομία, αν το χειριστούν σωστά οι ιθαγενείς.. Τζαι πρέπει να μάθουν να το χειρίζονται.. γιατί τούτος εν ο τόπος τους σε τούτην την εποχή… συνοριακός.. • Τί χαριτωμένος ο αρχιεπίσκοπος. Μετά από βαρύγδουπες απορριπτικές βαρέλες, βλέπει τον Αναστασιάδη, που είναι ανάμεσα σε χάρτη και ημερομηνία, και λέει [ο Τομμυς] ότι ..είναι αισιοδοξος.. Μπορεί [ποτέ δεν ξέρεις σε αυτόν τον περίεργο κόσμο, και με τους κύπριους ειδικά] να έχει φαντασιώσεις να το παίξει και Τάσσος στο ρεπερτόριο των ρόλων που έχει παίξει μέχρι τώρα ο Αναστασιάδης.. Αλλά μπορεί επίσης η απότομη μεταστροφή του Αρχιεπίσκοπου, να έχει να κάμει και με πιο πρακτικά – εμπορικά ντηλς… Όπως σε αυτό το φωτομοντάζ του συλλογικού ασυνειδήτου.. Και φυσικά δεν είναι μόνο θέμα φόρων.. αλλά και ..παροχών..:)
 • Σκέφτομαι ακόμα την ατάκα του Αβέρωφ ότι δεν θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις.. Να δείτε που θα μας βγει κεϋνσιανός και θα ακούγεται όπως τον Σταυράκη.. Εδώ ο Χάρης το παίζει Χριστόφιας που θέλει να πείσει την Κομισιόν για τους δικούς δημόσιο-οικονομικούς στόχους..

 • Αυτή η λαγνεία της λέξης «μεταρρύθμιση» μοιάζει με την ιστορία του βοσκού του ψεύτη.. αυτή την εβδομάδα είχαν από ένα σχετικό σχόλιο ο Βενιζέλος στον Φιλελεύθερο και ο Αντωνίου στην Οικονομική Καθημερινή.. Καλά, δηλαδή [για τον Βενιζέλο έστω που άμα λάχει το παίζει και αντί-λιτότητα] δεν είναι σαφές ότι ο κωδικός «μεταρρυθμίσεις" αφορά νεοφιλελεύθερες μετατοπίσεις προς όφελος των επιχειρήσεων [με μειώσεις δικαιωμάτων και ωφελημάτων των εργαζόμενων στο δημόσιο για να μεταφερθούν μετά στον ιδιωτικό τομέα, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιου πλούτου [στην Οικονομική Καθημερινή τρέχουν τα σάλια τους με τέτοια..:)] , και μείωση του δημόσιου τομέα προστασίας της κοινωνίας];…Οπότε δεν γίνεται κάποιος/α να το παίζει από την μια είναι κακή η λιτότητα και, από την άλλη, "ιδού τί κάνει"…και μετά να καμώνεται ότι τί κρίμα που δεν γίνονται οι μεταρρυθμίσεις… Το θέμα σε τέτοια θεάματα είναι να μπουν οι λέξεις στο πλαίσιό τους.. Διότι μεταρρύθμιση μπορεί και να είναι να υποχρεωθούν όσοι έχουν κεφάλαια στο εξωτερικό να τα επαναπατρίσου, ή να πληρώσουν όσοι οφείλουν μεγάλα ποσά στον φόρο κοκ.. Αλλά ο υπουργός που έκανε [κάποτε] τις «μεταρρυθμίσεις» της τρόικα, «μανιφέστο» του κόμματός του, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πώς να χειριστεί μια λίστα φοροφυγάδων… ενώ αγωνίζεται να βολέψει τους συμμαθητές του.. είναι και αυτό «μεταρρύθμιση» για μερικούς..
 •  
 • Πρέπει να έχουν πολύν χιούμορ η θράσος εκεί στην ΦΙΦΑ – έβαλαν παρακαλώ τον ..Κουτσοκούμνη αντιπρόσωπο στην κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου.. Δηλαδή, δεν έχουν αρκετά καλή διαπλοκή και θέλουν να τους την ενισχύσει; Μιλάμε για το άτομο που έχει δημόσια καταγγελία εναντίον του από διεθνή διαιτητή και αξιωματούχο των διαιτητών, ο οποίος είναι κολλητός ενός αλλού του ίδιου χώρου-κυκλώματος, του Κούμα, ο οποίος έχει άμεση οικονομική σχέση με τον Αβέρωφ, εμπλεκόταν σε σύγκρουση συμφερόντων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, και έχει πρόσβαση στους διορισμούς διαιτητών… Το θέμα είναι ποιός θα αγγίξει αυτό το κύκλωμα.. Άμα η ΦΙΦΑ διορίζει τέτοιους…J ..Βέβαια, υπήρξαν και πρόεδροι που έμπλεξαν … Κωστάκη..:)
 •  
 • Ο αμίμητος Κουτσοκούμνης: έρχονται, έρχονται κόκκινοι φάκελοι για στήσιμο παιχνιδιών. Έχει ή δεν έχει τέτοια συμφέροντα ο Κουτσοκούμνης και ο Κούμας; Έγινε έρευνα;.. Ότι και να είναι δεν κάνει τίποτα.. Ξαφνικά, γίνεται πλημμυρά από φακέλους.. και εγκρίνονται και κανονισμοί για τιμωρία σωματείων που επαναλαμβάνονται σε φακέλους για στημένα… Ξαφνικά, πλησιάζει η ανάγκη να επιβληθεί στο ΑΠΟΕΛ [την ομάδα του Κουτσοκούμνη – και ομάδα σημαίνει συμφέροντα, όχι πάθος της κερκίδας] να της αποκοπούν οι παροχές της ΚΟΠ [διότι αναφέρεται σε 3 φακέλους φέτος - το όριο για επιβολή της ποινής με βάση τους κανονισμούς που εγκρίθηκαν] ..Ωιμέ.. Και ξαφνικά, ξύπνησε ο Κωστάκης και τα έβαλε.. με την Καρμιώτισα.. Γιατί; Διότι καθώς πλησίαζαν οι φάκελοι του ΑΠΟΕΛ τον αριθμό 3 [οπότε αποκόπτονται οι χορηγίες] εμφανίστηκε και το ματς ΑΠΟΕΛ – Καρμιώτισσα [για την Καρμιώτισσα γράφτηκε ότι δεν είχε ξαναναφερθεί σε φάκελο.].. Και τί έκανε λοιπόν ο Κουτσοκούμνης.. Τα έβαλε.. με την Καρμιώτισσα..Τόσο πολύ έμαθαν στις μετατοπίσεις που νομίζουν ότι ο κόσμος είναι τόσο ανόητος που δεν καταλαβαίνει… το άλλο γραφικό του κ. Κωστάκη ήταν η φράση που κατέγραψε ο Πολίτης, ότι «όλοι ξέρετε τί γίνεται» που είπε στους προέδρους σωματείων.. Και τί ξέρετε Κουτσοκούμνη μου που δεν ξέρουμε εμείς;..Το κυπριακό ποδόσφαιρο θυμίζει το τοπίο των τραπεζών πριν την αποκάλυψη των σκανδάλων τους.. Και ο Κουτσοκούμνης θυμίζει Βγενόπουλο.. αλλά ανάποδη γεωγραφική κατεύθυνση..:)
 •  
 • Θαύμα !..Κέρδισε η ΑΕΛ το ΑΠΟΕΛ με πέναλτι..!! Το κύκλωμα του Κουτσοκουμνη αφήνει λλιον το παιχνίδι να γίνει ισορροπημένο, για να φτιάξει τα σκηνικά μετά αφού πάρει και λίγους ακόμα οπαδούς στα γηπεδα;..Μια αελιστρια πάντως θυμήθηκε τον Παναγη και απόρησε αν θα τον τιμωρήσουν τώρα τον διαιτητη..Αλλα μπορεί να είναι και σύμπτωμα του ότι νοιώθει πίεση ο Κουτσοκουμνης..Θα κόψει τώρα τις επιχορηγήσεις στο ΑΠΟΕΛ αν όντως έχει 3 φακελους;..Δυσκολη η εποχη..Βλεπουν πολλοί προς τα εδώ...και από τα μέσα...:)
 •  
 • Και ένα από την κερκδια της Ομονοιας:  We are the evil clowns of your corrupted circus...
 •  
 • Ο Λάζαρος Μαύρος τα μάσησε πάλι.. και έφτασε στο λογικό συμπέρασμα και όπως κάνει για δεκαετίες.. στράφηκε πίσω αποφεύγοντας τις λογικές συνέπειες.. όπως έκαναν και οι ιδεολογικοί του προγονοί, και ο ίδιος στην εφηβεία του, το 1974… Έγραψε, λοιπόν, σε ένα από το σχόλια του, ότι αν απειλήσει η Τουρκία να προσαρτήσει την βόρεια Κύπρο, τότε εμείς να μην ασχοληθούμε με την απειλή… ας κάνει ότι θέλει..!! ..εμείς θα διαμαρτυρόμαστε.. Η λογική συνέπεια είναι ότι παραχωρείται η βόρεια Κύπρος στην Τουρκία.. Διότι, όπως παρατήρησε ένας άλλος σχολιαστής, το να λέει ο Λάζαρος ότι θα διαμαρτυρηθούμε, ενώ πιστεύει ότι οι μεγάλες δυνάμεις [ιδιαίτερα οι άγγλο-αμερικανοί, αλλά και οι ευρωπαίοι] είναι εναντίον μας, τότε σημαίνει παραχώρηση της βόρειας Κύπρου… Τέτοια, σχεδόν παιδιάστικη ρητορική δεν είναι νέα. Στο κλασικό φιλμ ντοκιμαντέρ «Αττίλας 74» υπάρχει κατεγραμενη για πάντα στην ιστορική μνήμη, η εικόνα του οπαδού [ή ίσως και στελέχους] της ΕΟΚΑ Β’, ο οποίος ακόμα και μετά την εισβολή, μέσα στον χαμό του 1974 δεν μπορεί να αποφασίσει αν προτιμά τους έλληνες κομμουνιστές αντί τους.. τούρκους.. Εθνικόφρων  - τύπος μιας εποχής.. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Καραμπελιάς, φίλος του κύκλου όπου έβοσκαν οι Λάζαροι, Πρόδρομοι κοκ, είχε εισηγηθεί με το αποικιακό θράσος του «καλαμαρά» [με την έννοια του Ζορμπά του Καζαντζάκη] είχε επίσης εισηγηθεί να παραχωρηθεί η βόρεια Κύπρος στην Τουρκία.. αυτός δεν ήθελε καν ανταλλάγματα.. Και οι εδώ φίλοι του ..δεν διαμαρτυρήθηκαν.. είχαμε μια σειρά από αυτούς.. αλλά δεν τολμούν να δουν την συνέπεια.. Ότι η παραχώρηση της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία, σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια, απόλυτα νόμιμα ο πληθυσμός της Κύπρου θα είναι τούρκικης καταγωγής – αφού η μετανάστευση από την Τουρκία θα είναι απλή εσωτερική μετακίνηση… Ή αν ενταχθεί ένα τ/κ κρατίδιο [από τους ευρωπαίους παραβλέποντας τους ε/κ] στην ΕΕ ουσιαστικά η Κύπρος θα είναι και πάλι ενωμένη, αλλά με τους ελληνοκύπριους να έχουν όντως υποβιβαστεί σε κοινότητα, με ανοιχτά [ελεγχόμενα μόνο από τουρκοκύπριους] βόρεια σύνορα.. και με ανάγκη να αναγνωρίσουν δικαιώματα στην Τουρκία [που θα διαχειρίζεται πια στα συμφέροντα της «βόρειας Κύπρου»] στο φυσικό αέριο.. Αν το 1955 έφερε την Τριμερή, με την οποία εμπλάκηκε η Τουρκία και πάλι στο κυπριακό, αν το 1964 έφερε την πρώτη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας με τον βομβαρδισμό, και το πραξικόπημα του 1974, έφερε την εισβολή, σαφώς η συνέχιση αυτής της διαδικασίας θα κάνει εν δυνάμει πραγματικότητα τον ίδιο τον φόβο που κραυγάζουν οι απορριπτικοί – «τουρκοποίηση»… Το πρακτικό αδιέξοδο του εθνικιστικού απορριπτικού λόγου βρίσκεται στην αδυναμία του να αντιμετωπίσει ρεαλιστικά την πραγματικότητα του χώρου – όπως ήταν γεωπολιτικά εκτός πραγματικότητας – εκτός του ότι ήταν και κακή ιστορικά επιλογή η ένωση, έτσι και σήμερα κάθε σενάριο διαμοιρασμού του νησιού θα αποδειχθεί χωρίς νόημα σε μια εποχή άμεσων επικοινωνιών και ροών.. Ο κυπριακός χώρος είναι ενιαίος και οι επιλογές ότι καθορίζονται από τις δυναμικές στο περίγυρο του.. Οι παιδικές φαντασιώσεις επικράτησης των Αρείων επί των υπόλοιπων [ή ανάποδα] απλά χρησιμοποιούνται από του γύρω παίκτες για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.. Έτσι και οι εθνικόφρονες [διάφορων παραλλαγών και εποχών] μπορεί να γίνουν ουσιαστικά όργανα των αντίπαλων τους, αν οι πράξεις του προσφέρουν στους άλλους την δικαιολογία για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα – όπως έκανε μνημειωδώς το πραξικόπημα με την προσφορά του στον τουρκικό εθνικισμό. Κατά τα άλλα επαναλαμβανουμεν την πρόβλεψη.. Κάποια μέρα θα αναγνωριστεί δημόσια η εισφορά του ελληνικού εθνικισμού στον αντίστοιχο τουρκικό… με πλακέτα στην Άγκυρα… στον ανώνυμο έλληνα κύπριο για τις υπηρεσίες του – και μάλιστα χωρίς να το κατανοεί απόλυτα πώς…J
 •  
 • Οκ.. ο διορισμός της Αθηνάς Κυριακιδου ήταν ευνοιοκρατικός. Και όπως παρατήρησε και η Ταραμουντά έχει και αύρα σύγκρουσης συμφερόντων, αφού η Αθήνα συμμετείχε στην αλλαγή της νομοθεσίας για το όριο ηλικίας που της επιτρέπει να διοριστεί. Τώρα να πούμε ότι στα θετικά εκφράζει και εκείνη την πτέρυγα του ΔΗΚΟ που είναι μετριοπαθής με την λύση; Οκ.. δεκτό, αλλά τελικά πάλι δεν τεκμηριώνει ότι η κ. Αθηνά άξιζε για το συγκεκριμένο πόστο.. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι συμμετείχε στην επιτροπή παιδείας της βουλής και γενικά είχε εμπλοκή με τα της εκπαίδευσης.. Αλλά γενικά, όσα θετικά και να ψάξει να βρει κανείς για την Αθηνά [όπου η αναπαράσταση της με το ..κομμωτήριο, την άδικα κάπως] εντούτοις η σκιά της συμφεροντολογικής πρακτικής στους διορισμούς είναι έκδηλη από παντού – σε αυτόν τον τομέα η νυν κυβέρνηση, υπήρξε ίσως η μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση από το 1960, αν δει κανείς ότι παρά τα προβλήματα, υπήρξαν μετά το 1984 μια σειρά βελτιωσεων..Τωρα big trip to the past…J
 •  
 • Και ύστερα έχουμε και την υπόθεση με την δασκάλα – όπου έμεινε και πάλι ξεκρέμαστο το ρουσφέτι αφού το υπουργείο εξωτερικών [προς τιμήν του κ. Κασουλίδη] αρνήθηκε να συγκαλύψει..
 •  
 • Μένος πάντως ο Πολίτης με την διαπλοκή.. Είναι σχεδόν κωμικό να παρατηρείς την εμμονή των επιθέσεων.. ούτε μια στενά κομματική εφημερίδα δεν παρουσιάζει τέτοιο σούργελο ασυναρτησίας όσον αφορά την λογική.. Μόλις, λοιπόν, δημοσιοποιείται η αναφορά του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα λιμενικά σκάφη που αγοράστηκαν με συμφέρον της οικογένειας του προέδρου – και βρέθηκε μάλιστα και εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου – ο Πολίτης βγήκε να υπερασπιστεί την διαπλοκή ενάντια σε οποιαδήποτε υποψία.. Και φυσικά, τα έβαλε με τον αγγελιαφόρο.. Όπως έκανε και με όσους κατηγορούσαν τις τράπεζες – ο Πολίτης που έπαιρνε πακέτα διαφήμισης για να λογοκρίνει..:)..έτσι και τώρα που η δουλειά του είναι η συγκάλυψη της διαπλοκής, φωνάζει για οποίον καταγράφει την "επιστροφή στο παρελθόν"… Η σκανδαλολογία του Πολίτη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευνοιοκρατία… φωνάζει για τους άλλους για να συγκαλύψει ημέτερους.. όπως στην ευαισθησία για τις πισίνες… την επόμενη κατέθεσε ο Δ. Χριστόφιας.. Ξαφνικά, άλλαξε σενάριο ο Πολίτης – εκεί που ακόμα και τα έγγραφα του δικηγορικού γραφείου ήθελε να το λογοκρίνει [του Αναστασιαδη γαρ] στην περίπτωση του Χριστόφια, όχι μόνο δεν απέδωσε έντιμα [έστω ισορροπημένα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος – εδώ τα κατάφερε και ο Φιλελεύθερος, αλλά ο Πολίτης είναι κομματόσκυλο πια..:)] αλλά και, σαν Μιλτής, παραποιούσε τα δεδομένα για να βγάλει συναγερμικό εμβατήριο.. φταίει ο Χριστόφιας.. Και υπάρχουν ακόμα άτομα που δεν έχουν πειστεί ότι αν περνούσε η λύση το 2004, ο Πολίτης δεν θα φώναζε με όλο το πάθος της συγκάλυψης που τον διακατέχει ότι ..για όλα φταίνε οι ...τούρκοι;..τέτοιος ήταν ..τέτοιος είναι.. Μπολίτης… από το Μπόμπολας και Πολίτης..

n  Όταν τα κόμπλεξ βγήκαν στην στεριά.. όταν ολοκλήρωσε τον Ζορμπά ο Κακογιάννης έκανε ένα αντιπολεμικό φιλμ, τα ψάρια βγήκαν στην στεριά. Το φιλμ δεν είχε καλή τύχη παρά την προβολή του Κακογιάννη μετά την επιτυχία του Ζορμπά, γιατί τα αμερικανικά δίκτυα το μποϋκόταραν λόγω της πολιτικής του θέσης [αναφερόταν σε ένα αμερικανικό πλοίο που χάνει πυρηνικά στην θάλασσα].. Θυμήθηκα τον τίτλο του φιλμ [ελαφρά μεταλλαγμένο, όπως και την λογοκρισία των ΜΜΕ] καθώς μετροφυλλούσα τον Φιλελεύθερο του Σαββάτου – έψαχνα να δω πως παίζει η ισορροπία συμφερόντων απορριπτικών και μη. Και ξαφνικά, ιδού το κόμπλεξ να κραυγάζει τον εαυτό του – μια κυρία Σώτια Ζένιου, τα είχε με τον… Χριστόφια.. Όταν κάποιος/α έχει εμμονή με τον Χριστόφια ακόμα, 5 χρόνια μετά από την περίοδο που τους υπόβαλαν το παραμυθάκι «φταίει ο Χριστόφιας» [για να μην δουν τί ήθελαν οι άλλοι να συγκαλύψουν], θα πρέπει να ανήκει στον αξιοσέβαστη ομάδα του «αλλού τους τρώει τζαι αλλού κνίθουνται»..Το κείμενο, λοιπόν, αφορούσε την κατάθεση του κ. Χριστόφια στην δίκη με τον Μιλτή.. Το κείμενο κραυγάζει το κόμπλεξ της Σώτιας γιατί να μιλά κυπριακά ο Χριστόφιας – και είναι τόσο κραυγαλέο το κόμπλεξ που απορείς με τι όνομα την είχαν βαφτίσει την καημένη, και αγωνίστηκε να γίνει από Σωτηρια, ας πούμε, Σώτια;… Αλλά ας απολαύσουμε το κόμπλεξ… Για κάποιο λόγο θεωρεί ότι το όνομα του πατέρα του Χριστόφια «Γριστοφής» είναι σημαντικό να αναφερθεί – και σε εισαγωγικά και σε ειρωνικό πλαίσιο.. Α ρε Χριστόφια – δεν έκανες και εσύ, ρε κουμπάρε το όνομα του πατέρα σου.. να το "εξευγενίσεις", για τις Σώτιες, σε "Χριστοφίδης" ας πούμε [έτσι γινόταν μέχρι το 1970, και αν δεν το έκανες μπορεί να σου  έκαναν οι δάσκαλοι – από Χριστόφιας μπορεί βρισκόσουν Χριστοφίδης, από Κωσταντής Κωνσταντινίδης κοκ… Οι διαδικασίες ιθαγενοποίησης σημαίνουν οτι ο ιθαγενής θα πρέπει να μάθει να ντρέπεται για την καταγωγή του, τον τρόπο που μιλά, το ίδιο το όνομα του.. Να θέλει δηλαδή… να γίνει, ας πούμε, Σώτια..:) ..Και  για να ενισχύσει το πάθος του κόμπλεξ [για τον χώρκατο, που μιλά έτσι, για το δικό της εσωτερικό χωρκό που θέλει να αποβάλει…κοκ] μας πληροφορεί ότι ο Μιλτής, είναι «Μιρτής».. Στο κυπριώτικο σκετς υπηρχε πάντα ένας υπόγειος σαρκασμός για όσους προσπαθούσαν να καλαμαρίσουν.. Οι Σώτιες αυτού του κόσμου που λένε τα φλαγκούθκια, φλαγκούδια… Τώρα θα κυπριοποιήσουν και το κόμπλεξ..Τζαι τζηνος ο Βασίλης Μιχαηλίδης σιορ – μα να γράφει χωρκάτικα; Σώτια μου εμπρός..:) ..Θα μου πείτε δεν λέει τίποτα άλλο εκτός από την επίδειξη του γλωσσικού κόμπλεξ της; Φυσικά – αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι επιθέσεις εναντίον του Χριστόφια, είναι το  τελευταίο καταφύγιο κάθε αχάπαρου/ης…. Για να έχει λοιπόν και αναφορά, από ότι άρπαξε το αυτί η το μάτι της, μας λέει ότι μεσολάβησε ο κακός γιος του Γριστοφή, για 5.9 εκατομμύρια με τα οποία πληρώθηκε ο Μιλτής.. Ο κομπλεξικός άσχετος που αντιπαθεί τον Χριστόφια λόγω κυπριακού ή γιατί δεν σιώπησε [όπως έκαναν τόσοι και τόσοι στα ΜΜΕ] για τις ευθύνες των τραπεζών, έχει τουλάχιστον τη δικαιολογία ότι δεν ασχολείται και ότι του πασάρουν το αναμασά, όπως τα εμβατήρια στα παιδικά του/της χρόνια ή τις ιαχές, χωρίς σκέψη, της κερκίδας.. Αλλά μια Σώτια, με «ευρωπαϊκό» όνομα, γράφει στην εφημερίδα που αγοράζει τόσος κόσμος.. για το "τι βι μανία" είναι αλήθεια – αυτή είναι η βασιλιτζιά.. σε αυτό το πλαίσιο, είναι και η στήλη της Σώτιας ένα είδος ..γλάστρας.. Αλλά έστω και σαν γλάστρα με προνομιακή θέση [ή στήλη] οφείλει να ξέρει τουλάχιστον τις ειδήσεις – ότι ας πούμε το 5.9 εκατομμύρια, ήταν από υποθήκη του χωραφιού για γήπεδο της Ομόνοιας και εμφανώς δεν είχε να κάμει ο πρόεδρος, η οποιοσδήπτε άλλος.. Μάλιστα, η όλη υπόθεση με το χωραφι αποδεικνύει και ότι ο Μιλτής [Μιρτής της ..Σώτιας] παραπλανούσε στο δικαστήριο.. Παραπαλανεί και η Σώτια.. Αλλά ποιός ασχολείται με την Σώτια θα μου πείτε;.. Σωστά.. Είναι όμως και αυτό τεκμήριο, του πώς κατανέμονται στήλες και θέσεις.. Αν είχε να διαλέξει ο αρμόδιος στον Φιλελεύθερο ανάμεσα σε άτομο που σκέφτεται και άτομο που βγάζει περίπατο προκαταλήψεις και κόμπλεξ, ποιόν θα εμπιστευόταν; Μα φυσικά, τις Σώτιες… Περαστικά μαντάμ..:)

n  Για την Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου: η εμπάθεια φίλτατη φαίνεται … ή γιατί το κυπριώτικο σκετς είναι τέχνη - και ας κάνουν μερικοί ότι δεν καταλαβαίνουν το κρυφό νόημα των λέξεων της καθημερινότητας.. Μπορεί να έχει να κάμει και με τις ένοχες συνειδήσεις της λογοκρισίας.… Ας αφήσουμε, λοιπόν, το φαιδρό επίπεδο των έμμονων της κύριας Σώτιας [γιατί να μιλά κυπριακά ο Χριστοφιας – ο γιος του Γριστοφη] και ας δούμε μια πιο σοβαρή περίπτωση. Την κυρία Χατζημητρίου. Προς τιμήν της, αυτήν την θλιβερή περίοδο της κυπριακής δημοσιογραφίας, της πιστώνονται δυο αλήθειες τις οποίες είχε το θάρρος να τις καταγράψει: ότι οι συγγενείς των νεκρών του Μαρί αντιμετωπίστηκαν προνομιακά σε σχέση με άλλες ομάδες συγγενών θυμάτων [με πιο κραυγαλέα την υπόθεση της Ήλιος] διότι είχαν χρησιμοποιηθεί στην προεκλογική εκστρατεία του Αναστασιάδη. Αμείβονταν δηλαδή. Όσο σκληρό και αν ακούγεται. Και παρατήρησε επίσης ότι ουσιαστικά με όλο αυτό το τραλαλά της σκανδαλολογίας, μόνον υπόθεση της Δρομολαξιάς και του Βέργα έκαναν ντόρο με αποτέλεσμα [εδώ ξέχασαν καν ότι πάει δικαστήριο ο Λουρουτζιάτης]. Και εδώ, βέβαια, δεν πρόσεξε ότι αναφέρεται στην εικόνα του καθρέφτη απέναντι της – όχι στις δίκες, αλλά στο θέαμα δικών που στήθηκε στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ την περίοδο 2013-14. Και φυσικά, η κ. Χατζηδημητρίου βολεύεται [έχουν και τα ορθολογικά μυαλά ένοχες συνειδήσεις..:)] να ξεχνά γιατί εκείνα τα πρωτοσέλιδα ήταν στημένα με διαρροές του Ρίκκου και του Χάσικου. Και ευτυχώς, εμφανίστηκε ο Κ. Κληρίδης και μετά ο Οδυσσέας και έκοψαν την φόρα του νέου μακαρθισμού.. Η κ. Χρυστάλλα τότε έβλεπε,  και συγκριτικά σχολίαζε έντιμα, αλλά δεν τόλμησε ποτέ να κάνει το βήμα της αντιμετώπισης της ευθύνης των ΜΜΕ [που την αφορά άμεσα, αφού είναι ο περίγυρος της, οι γνωστοί της..] για την εικόνα που κατασκευάζουν.. Ακόμα και όταν κατάλαβε ότι το θέαμα Βέργα χρησιμοποιήθηκε και να λογοκρίνει το πραγματικό σκάνδαλο – τις υπερχρεώσεις των εργολάβων – δεν έκανε το λογικό βήμα [ή ίσως το γενναίο βήμα] να ρωτήσει τί ρόλο παίζει το πρωτοσέλιδο στην πίσω σελίδα του οποίο δημοσιευτεί η στήλη της… Κατανοητό.. Τί να πει κανείς.. Δουλειά είναι.. Στο σχόλιο της για την κατάθεση Χριστόφια, όμως, ήταν κωμική στις υπεκφυγές της. Ξεκίνησε με ένα τίτλο που αντιπαραθέτει το πώς πρέπει να είναι οι πολιτικοί και το κυπριώτικο σκετς [αυτό που δεν πρέπει να είναι – μια τυπική υπεροπτική στάση όσων έμαθαν ελληνικά στο σχολείο και νομίζουν ότι κάθε τί που γράφεται στην μητρική τους γλώσσα, τα κυπριακά, είναι κατώτερο.. κουτσομπολίστικο.. προσωπικό.. αλλά άμα γράφεται στα καλαμαρίστικα το προσωπικό σε στήλη εφημερίδας.. δεν είναι κυπριώτικο σκετς..:)]…Και μετά ξεκινά με όσα ακούστηκαν [γενικά όμως και όχι στην κατάθεση Χριστόφια] για να κατασκευάσει μια υπόθεση κουτσομπολιού.. κατώτατο επίπεδο.. γυναικούλες, ας πούμε.. Χρυστάλλα; Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα οποία υιοθετεί αβασάνιστα [ η εμμονή οδηγεί στον παροπλισμό του λογικού] είναι αυτά που είπε ο Μιλτής. Δεν είπε και δεν έπεσε σε αυτό το επίπεδο ο Χριστόφιας… Αλλά του αποδίδει το επίπεδο χωρίς να το διευκρινίζει.. Διότι αν αντιπαρατεθούν έντιμα, ο Χριστόφιας δεν κατέφυγε σε κατινιές - εξέφρασε την προσωπική του πικρία και διέψευσε τις καταγγελίες Μιλτή με την αναφορά σε "ψέματα και μισές αληθειες".. Δεν μίλησε για τα προσωπικά του Μιλτή.. Αν και θα μπορούσε λογικά.. Η κ. Χρυστάλλα, όχι μόνο απέφυγε την σύγκριση, γιατί δεν την βόλευε, αλλά μετά σαν οπαδός του Μιλτή τώρα –  κτίζει πάνω στους ισχυρισμούς του [που δεν έχουν αποδειχθεί πέρα από το τί είπε ο ίδιος, ο ίδιος που πιάστηκε να κει ψέματα στο δικαστήριο για δήθεν πρόσφορα καζίνου].. Αλλά η κ. Χρυστάλλα τον αναπαράγει,  και τις ανοησίες αντί να του τις αποδώσει του Μιλτή που τις είπε, τις μοιράζει με τον Χριστόφια λες και φταίει αυτός γιατί ο Μιλτής έβλεπε μανταρίνια στον ύπνο του. Και μας λέει ειρωνικά για ..κάβες.. Καλα ρε εσύ, δημοσιογράφε του Φιλελευθέρου, πίνει ο Χριστόφιας; Το θέμα είναι ότι πίνει αριστοκρατικά ποτά; Ή ότι σαν τέως πρόεδρος έχει κάποια ποτά για ξένους; Άραγε ρε Χρυστάλλα δικαιούται ο Χριστόφιας να έχει ξένους; Α ναι, θυμήθηκες ότι αυτές τις κατινιές [είπαμε - εσύ ξεκίνησες την κατάβαση σε αυτό το επίπεδο με το σκετς και τους συναισθηματισμούς που δεν.. ανέχεσαι] τις αναπαράγεις και τις επεκτείνεις, γιατί θίγουν την εικόνα του Χριστοφια σαν απλού ανθρώπου.. Άμα δεν πιστεύεις μαντάμ κοίταξε στην σελίδα με την στήλη της Σώτιας Ζένιου – θα δεις το μίσος που προκαλεί το ότι είναι όντως γιος του «Γριστοφή».. Αλλά ναι εσείς, είσαστε "εξευγενισμένες".. Εσείς θέλετε πολιτικούς που να μην δακρύζουν, να μην λένε δημόσια ότι πικράθηκαν... Αλήθεια γράψατε κάτι ανάλογο και για τον Τάσσο το 2004; Λέμε τώρα..:) ..Αλλά είπαμε εσείς είσαστε για τα "ανώτερα" - εκτός βέβαια, όταν αντιλαμβάνεστε τα όρια του τί σας επιτρέπεται.. Εκεί μάλλον συνειδητοποιείτε ότι όσο και να καλαμαρίζετε.."κυπριωτικο σκετς" είσαστε στα ΜΜΕ - όπως βέβαια αντιλαμβάνεστε ιεραρχικά το σκετς... Και όχι όπως ήταν ιστορικά, μια μεταφορική μορφή αφηγήματος για την ιστορική μετάβαση.. Αλήθεια γράψατε τίποτα πριν το καλοκαίρι του 2012 για τα προβλήματα των τραπεζών;…προσέξατε κάτι στα πρωτοσέλιδα των συνάδελφων σας, που να προδιαγράφει το τί μας βρήκε στις 30 Ιουνίου όταν τελείωσε η προθεσμία ανακεφαλαιοποίησης και οι δυο τράπεζες μας έριξαν στην τρόικα;..Α ναι το πρωτοσέλιδο πουλούσε άλλο παραμύθι.. Τότε.. Πού να ξέρετε.. Καλά και βλέποντας το πώς λειτούργησε η Δρομολαξιά και ο Βέργας, δεν σας κινεί την περιέργεια η σχέση του όλου με την λειτουργία του Ρίκκου; Όχι ε;..:) ..Όταν, λοιπόν, κυρία Χρυστάλλα μου αποκτήσετε την εντιμότητα προς το εσωτερικό, και απαντήσετε στο ερώτημα για τις τόσες βολικές σιωπές σας, τότε ίσως να καταλάβετε γιατί σας προκαλεί την εμμονή ο Χριστόφιας.. Εκείνος μίλησε, όταν εσείς σιωπούσατε.. Και το να το παίζετε άντρας κριτής όσων η φαλλοκρατική κοινωνία απέδιδε στις γυναίκες [κουτσομπολιό/κατινιές και συναισθηματισμό δημόσια] είναι μια ενδιαφέρουσα δημόσια έκθεση εσωτερικών αντιπαραθέσεων στην ταυτότητα του φύλου.. Δεν μας ενδιαφέρει ποσώς σαν ατομικό ζήτημα.. Απλώς  είναι και η παρατήρηση συλλογικών τάσεων μέρος του δημόσιου λόγου…J
n  Όχι άλλο Τζιαμπαζη.. διάβασα με δυσκολία ένα σχόλιο του κ. Τζιαμπαζή που θέλει να μιλά εκ μέρους όσων ψηφίσαν ναι το 2004, προς τους "οργανωμένους αριστερούς" του ΑΚΕΛ.. Ο οποίος Τζιαμπαζής λειτούργησε την προηγούμενη περίοδο [που συνεχίζεται ακόμα] εσωτερικής [για την ελληνοκυπριακή κοινότητα] αθλιότητας [από τον νεοφιλευθερισμό μέχρι τον Ταλιαδώρο σκιώδη υπουργό παιδείας] σαν εξαπτέρυγα της διαπλοκής του Μπολίτη, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για εμένα που ψήφισα ναι, και δεν είμαι του ΑΚΕΛ. Και τις σαχλές ειρωνείες για τον Χριστόφια, να τις κρατάς για τους νεοφιλελεύθερους φίλους σου Τζιαμπαζή.... Αν κερδίσουμε αυτή την φορά της ολοκλήρωσης της πορείας επανένωσης, δεν θα είναι γιατί ήσουν ηγέτης οτιδήποτε.. ένας από όλους ήσουν με ανάγκες προβολών… Και μακριά από εμένα την νύχτα της νίκης.. Μη μου το χαλάσεις..:)
n  Κοιτάξετε τι ανακάλυψε ο angry Arab news..ανταπόκριση των ταιμς που την Γερμανία για τον Χίτλερ το 1922.. «έξυπνος» τότε ο Αδόλφος;..:)
n  Τελικά άρεσεν μου ο τρόπος που το εχειρίστηκεν το θέμα με τη Σαλαμίνα ο Οδυσσέας. Δεν είπεν όι, έκαμεν την έρευναν του τζιαι μετά σύρνει εισήγηση για .... πολιτικές διευθετήσεις :) - ΣΕ κάπιο βαθμό εν ναιν σαν να επανέρχεται η φάση με την Κυριακού τζιαι το Κούριο? - Να καθορίσει πολιτική που να περιλαμβάνει τη διαδικασία αδειοδότησης της χρήσης αρχαίων μνημείων και πιθανά μέτρα εναντίον προσώπων που θα τα χρησιμοποιούν παράνομα εισηγείται στο Τμήμα Αρχαιοτήτων ο Γενικός Ελεγκτής. - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/340299/i-thesi-tou-genikou-elegkti-gia-tin-antigoni-sti-salamina
n   
n  Τζι’ όμως μιαν ημέρα – μεν πούμεν μισήν – έπαιξεν τούτον, παρά τους ενδιαφέροντες τίτλους Υπόθεση Βρυξελλών: Ο Κασουλίδης εκθέτει Καδή για τη δασκάλα http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/340417/ypothesi-vryxellon-o-kasoulidis-ekthetei-kadi-gia-ti-daskala «Καραμπινάτο» το βόλεμα της δασκάλας στις Βρυξέλλες – Άδειασμα από Κασουλίδη: «Διαφωνήσαμε εξ’ αρχής» - http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=205406&catid=13 «ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ EE» Η απάντηση Κασουλίδη που «αδειάζει» τον ΥΠ. Παιδείας για την υπόθεση της δασκάλας - http://tvonenews.com.cy/h-apanthsh-kasoylidh-poy-adeiazei-ton-yp-paideias-gia-thn-ypothesh-ths-daskalas
n   

n 
 Μπολίτης σιου τζιαι καλά να φκάλει τον Οδυσσέα σκάρτο "Βιάστηκε ο Οδυσσέας, έδωσε στοιχεία, λέει η Αστυνομία" - 
http://politis.com.cy/article/i-apantisi-tis-astinomias-ston-odissea-gia-ta-skafi  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου