8 Νοε 2016

Πρωτοβουλία Ενάντια Στη Φασιστική Απειλή

Αρχιεπίσκοπος: «καλά παιδιά» οι νεοναζί του ΕΛΑΜ – στα τάρταρα οι ομοφυλόφιλοι!
O Αρχιεπίσκοπος είτε φορεί φουστανέλα είτε τη μάσκα του χριστιανού Ταλιμπάν, είτε του θαυμαστή του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ, ή του ζηλωτή της ελληνορθόδοξης παιδείας, οι απόψεις του είναι αντιδραστικές και αποκρουστικές.
Από τις δηλώσεις του, αυτή στην οποία ο ίδιος επέστησε την προσοχή των δημοσιογράφων : «Πάντα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι και πριν 200 χρόνια, όχι σήμερα. Αλλά με το ήθος που επικρατούσε δεν τους πήγαινε να το υπερηφανεύονται. Σήμερα το υπερηφανεύονται. Δεν συμφωνώ με αυτό», συνοψίζει όλη την ουσία της αντίδρασης του. Δεν μπορεί να ανεχτεί το «θράσος» των ομοφυλόφιλων να διεκδικούν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους και να εκφράζουν ελεύθερα τη σεξουαλικότητα τους!! Σε τελική ανάλυση να υπάρχουν!. Να τους στείλουμε, λοιπόν, στα τάρταρα!.
Όμως τι κάνει η Πολιτεία, «οι εκπρόσωποι του λαού», το κράτος, το πολιτικό κατεστημένο μπροστά σε συτό το ομοφοβικό παραλήρημα του Αρχιεπισκόπου;
Εκτός από την ανακοίνωση της Επιτρόπου Διοικήσεως η οποία αναφέρει πως οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου είναι ποινικά ελεγκτέες, και το ΑΚΕΛ που, όπως ανακοίνωσε, θα εγγράψει θέμα στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, στα άλλα κόμματα επικρατεί το «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Κανείς δεν βλέπει παραβίαση του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με τον οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ή/και πρόστιμο «πρόσωπο που εκ προθέσεως δημόσια διαδίδει και δημόσια υποκινεί με οποιοδήποτε τρόπο βία ή μίσος που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, κατά τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια τάξη ή που έχει απειλητικό, υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα».
Κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται από την προσβολή των ΑΠΛΩΝ ανθρώπινων δικαιωμάτων μιας ομάδας πληθυσμού.
Ούτε και το Υπουργείο Παιδείας έχει κάτι να πει για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα σχολεία.

Τι να υπερασπίζονται άραγε με τη βουβαμάρα τους οι ταγοί της πολιτικής: Την ελευθερία της έκφρασης; Το αν αυτή η «ελευθερία της έκφρασης» σημαίνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα όπως επίθεση στα ΛΟΑΤΙ άτομα, καλλιέργεια κλίματος ρατσιστικού αποκλεισμού τους και απομόνωσης τους ή/και ακόμα επιθέσεων εναντίον τους; Τους είναι εντελώς αδιάφορο.
Στο κάτω κάτω ποτέ, εκτός βέβαια από τις ψηφοθηρικές φανφάρες τους πάνω στην εξέδρα κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, δεν έδειξαν μέχρι τώρα ότι αναγνωρίζουν ή έστω σέβονται το δικαίωμα των ΛΟΑΤΙ ατόμων να «υπάρχουν» σαν αυτοί που πραγματικά είναι. Έτσι και αλλιώς, η αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Κύπρο ήταν μια οδυνηρή μεταρρύθμιση που αναγκάστηκε να θεσπίσει η Βουλή και η κυβέρνηση μετά την καταδίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το ίδιο έγινε και με την υπογραφή του Συμφώνου Συμβίωσης. Αυτό ήταν μέσα στις υποχρεώσεις της ΚΔ σαν κράτος μέλος της ΕΕ.
Το κυριότερο όμως είναι ότι η εκκλησία, σαν θεσμός, αποτελούσε και αποτελεί έναν από τους κύριους ιδεολογικούς πυλώνες του συστήματος και στήριγμα στις εθνικές επιδιώξεις της άρχουσας τάξης της Κύπρου. Αυτός ακριβώς ο ρόλος της είναι που την αφήνει στο απυρόβλητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου