7 Νοε 2016

«Άγιε» του ΘεούΠαρατηρούμε μ’ ενδιαφέρον τ’ αμαρτωλά ολισθήματά σου, κάποιοι από μας με δέος και κάποιοι όχι. Θα παραξενεύεσαι που κάποιοι από μας, της μαθητικής νεολαίας έχουμε το θράσος ν’ απαντήσουμε στις προκλήσεις σου ενάντια στο ίδιο μας το σώμα, την ψυχή μας, τον ερωτισμό μας, το είναι μας.

Ίσως να μπορείς να καταλάβεις αυτά που λέμε ίσως και όχι. Είναι αλήθεια ότι αρκετοί άνθρωποι έφυγαν από την ζωή, χωρίς να καταλάβουν τι γινόταν γύρω τους. Εμείς νομίζουμε ότι καταλαβαίνεις και ότι απλά παίζεις ένα παιγνίδι, γιατί πως μπορείς να λες ότι είσαι πρωταγωνιστής της αγάπης από τη μια και από την άλλη να είσαι οπαδός ενός ασυγκράτητου μίσους; Μισείς την ένωση των σωμάτων μας την ώρα που ανεβαίνουν στ’ άστρα; Γιατί, «άγιε πατερούλη;» Μισείς την παρουσία μας την ημέρα περηφάνειας όταν γεμίζουμε τους δρόμους της Λευκωσίας αντί να ζούμε στον απόλυτο σκοταδισμό που θα ήθελες να μας επιβάλεις;

Πράγματι, νιώθουμε πιο ελεύθεροι από την μέρα που γεμίσαμε τους δρόμους της πρωτεύουσας και ‘ξετσίπωτα’ διαδηλώσαμε υπέρ της γνωστοποίησης της ύπαρξης μας ως όντα με δικαιώματα, και όχι μόνο. Θέλουμε να είμαστε  ίσοι με όλους τους άλλους είτε το θέλεις είτε όχι και παλεύουμε για να έχουμε ακόμα πιο πολλά δικαιώματα γιατί μόνο και μόνο η ύπαρξη συμπολιτών μας που σκέφτονται όπως κι εσύ δείχνει ότι η ισότητα είναι ακόμα μακριά.

Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε «ξετσίπωτα» μέσα στους δρόμους αντί να κρυβόμαστε μέσα στον σκοταδισμό του παραλογισμού που επιβάλουν τα πιο άγρια ανθρώπινα ένστικτα, αυτά που κάποτε τερμάτισαν την ζωή μας γι’ αυτό που είμασταν - θυμάσαι τα κρεματόρια; Τα ξέχασες ή κάνεις ότι τα ξέχασες; Εξάλλου, πόσοι άλλοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους γιατί αγάπησαν, πόσο μάλλον ο Ιησούς Ναζωραίος που σταυρώθηκε μόνο και μόνο γιατί δίδαξε την αγάπη.Διαμαρτύρεσαι για την ένωση των σωμάτων μας και θέλεις να οργανώσεις σχολεία όπου θα διδάσκεται η αποτροπή των παιδιών από το να γίνουν σαν και μας. Εμείς από την άλλη ονειρευόμαστε ένα σχολείο όπου οι μαθητές και μαθήτριες δεν θα καταλήγουν αυτό που έχεις γίνει εσύ! Ένα σχολείο ελεύθερο, μακριά από τον σκοταδισμό. Αναζητούμε την αγάπη του Ναζωραίου κι όχι εσένα!

Μαθητές/τριες  του Λυκείου Ναζωραίου


Διαμαρτύρεσαι για την ένωση των σωμάτων μας και θέλεις να οργανώσεις σχολεία όπου θα διδάσκεται η αποτροπή των παιδιών από το να γίνουν σαν και μας. Εμείς από την άλλη ονειρευόμαστε ένα σχολείο όπου οι μαθητές και μαθήτριες δεν θα καταλήγουν αυτό που έχεις γίνει εσύ! Ένα σχολείο ελεύθερο, μακριά από τον σκοταδισμό. Αναζητούμε την αγάπη του Ναζωραίου κι όχι εσένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου