30 Οκτ 2016

Μια απάντηση στην αναζήτηση προτύπων στην νεκροφιλία από τον κ. Καλλινίκου
Το κείμενο που ακολουθεί σχολιάζει ένα άρθρο του κ. Καλλινίκου στο Φιλελεύθερο. Το κέιμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ. http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-g-kallinikou/99/338092/i-koursoumpa-to-egklima-kai-ta-fylakismena-mnimata
Ο τίτλος για την αναφορά στο κείμενο απάντηση είναι από την 2ηΑ
Τα αναμενόμενα επιχειρήματα της άποψης που διαφωνεί με την κ. Κουρσουμπά. Χαρακτηρίζει την τοποθέτηση της Επιτρόπου "θλιβερή και συνάμα προκλητική". - "Ωθεί κατ’ αυτό τον τρόπο, σε περαιτέρω απομάκρυνση του νεαρόκοσμου από εξέχοντα πρότυπα". Ποια ακριβώς πρότυπα κ.Καλλινίκου; Καταγράψτε τα ένα προς ένα. Ποια "εξέχοντα" πρότυπα άφησε η προηγούμενη γενιά για τα οποία πρέπει να είναι περήφανη η επόμενη; Σαφώς, αναφέρομαι σε ολόκληρη την προηγούμενη γενιά, όχι στα πρότυπα των ηρώων του τόπου.

- "Που οι φάροι οι οποίοι κατά το παρελθόν την καθοδηγούσαν σε λιμάνια ήθους, αξιών και ιδανικών έχουν αδρανοποιηθεί": Πέστε μας αλήθεια, ποιες είναι οι αξίες και τα ιδανικά που έχουν αφήσει στη νέα γενιά μια μοιρασμένη πατρίδα να υπολειτουργεί με ένα σύστημα διαφθοράς και εκμετάλλευσης;

- "Αλήθεια κ. Κουρσουμπά, αναρωτηθήκατε πώς θα νιώσουν μερικά παιδάκια, τα οποία θέλετε να προστατέψετε από –κατά την άποψη σας- σκηνές βίας όπως αυτή του ικριώματος, αν τύχει να δουν την σκηνή με το άψυχο σωματάκι του Αϊλάν; Μεγαλωμένα σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων όπως αυτόν που εισηγείστε, αντικρίζοντας τέτοια εικόνα στην τηλεόραση, πιθανότατα θα υποστούν σοκ. Θα τους είναι τόσο άγνωστη εικόνα.".
Αλήθεια κ.Καλλινίκου, είναι αυτό σοβαρό επιχείρημα; Να προετοιμάζουμε τα παιδιά με τον πιο απάνθρωπο τρόπο για την σκληρή πραγματικότητα; Αυτό μας λέτε; Να δείχνουμε στα 3χρονα τον Αϊλαν για να μην σοκαριστούν στο μέλλον; Κύριε Καλλινίκου, οι εικόνες του Αϊλάν ακόμα στοιχειώνουν εμάς. Αφήστε τα 3χρονα να χαρείτε...

- "Ο γράφων και η γενιά του τους έπαιξε άσχημο παιγνίδι η μοίρα. ...Αυτά τα βιώματα μας πόνεσαν σε τρυφερή ηλικία. Μας βοήθησαν, όμως, να δυναμώσουμε ως άνθρωποι. Μας έμαθαν να εκτιμούμε αξίες της ζωής. Όπως η ειρήνη. Και να αποστρέφουμε το πρόσωπο από τον πόλεμο και την εχθρότητα".
Δεν είναι πάντοτε βιωματική η εκπαίδευση κ.Καλλινίκου και ούτε πρέπει να είναι. Δε θα δείξουμε σε 5χρονα βιασμό ή φόνο για να τους διδάξουμε ότι αυτά είναι εγκλήματα. Γιατί αδιαφορείτε και παραγνωρίζετε τις απόψεις των ειδικών, μεταξύ αυτών και της Επιτρόπου, επί του θέματος; Βρείτε μας μια άποψη εγκεγκριμένου αναπτυξιακού/εκπαιδευτικού ψυχολόγου που να συμφωνεί με την άποψή σας και ίσως τότε να μπορεί να ξεκινήσει ένας διάλογος. 


- "Πόση περισσότερη βία βιώνουν σήμερα τα παιδιά κ. Κουρσουμπά με τα βιντεοπαιγνίδια με τα οποία μεγαλώνουν. Από αυτά να τα προστατέψετε".
Κύριε Καλλινίκου, όλα τα βιντεοπαιχνίδια με βάση το νόμο καθορίζουν τα κατώτατα και τα ανώτατα όρια ηλικίας. Αν υπάρχουν παιδιά που χρησιμοποιούν ακατάλληλα για την ηλικία τους βιντεοπαιχνίδια, σαφώς δεν φταιν τα βιντεοπαιχνίδια αλλά οι γονείς τους που δεν ελέγχουν ούτε ακολουθούν τις ξεκάθαρες οδηγίες που τους δίνονται. Συστήνω να μην είστε τόσο ισοπεδωτικός με τα βιντεοπαιχνίδια και την τεχνολογία γενικότερα. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών σχετικές με το θέμα θα σας ξαφνιάσουν. Διαφωνώ με το άρθρο σας. Περισσότερο όμως απογοητεύομαι.
Διότι είστε δημοσιογράφος και εύκολα επηρεάζετε και καθοδηγείτε απόψεις. Ευτυχώς όχι όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου