23 Οκτ 2016

Σπόντες

Άμα παρακολουθούν μέχρι και τον Γενικό Ελεγκτή… έχουν φύγει με μεγάλη ταχύτητα προς το παρελθόν... Άμα βάλει κανείς και τη διαπλοκή..

 • Τώρα παρακολουθούν τζαι τον Γενικό Ελεγκτή; Να θυμίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση το έχει συνήθειο. Πριν δυο χρόνια αναγκάστηκε σε παραίτηση ο, από ότι φαινόταν, εκλεκτός του Χάσικου, ο κ. Πενταράς από την ΚΥΠ, για παρακολουθήσεις. Τώρα ποιός άραγε από το κυβερνητικό συνονθύλευμα παρακολουθεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη; Τα δεδομένα αυτήν την φορά δείχνουν προς την πλευρά του Αβέρωφ – αυτός φαίνεται να ανέλαβε το έργο της συγκάλυψης των σκανδάλων του Χάρη Γεωργιάδη που σαν αππωμένο μωρό, άρχισε να μοιράζει θέσεις, καρέκλες και αυξήσεις σε φίλους του στις τράπεζες [με προτίμηση στον Συνεργατισμό και την Ελληνική Τράπεζα, αφού την Κύπρου την ανέλαβε το οικογενειακό δικηγορικό γραφείο του ..προεδρικού]. Φυσικά και ο Χάσικος μπορεί να αγχωνεται γενικώς – αλλά δεν ακούγεται τελευταία, οπότε ας μείνουμε στα τεκμήρια.. Και βέβαια, υπάρχει πάντα και η πιθανότητα.. Μπολίτης.. :) ..Θα δούμε…
 •  
 • Είναι τέτοιος ο κατακλυσμός των σκανδάλων της διαπλοκής που μπορεί οι κυβερνώντες να αποκτήσουν τη λανθασμένη εντύπωση, ότι τίποτε δεν κολλά. Αυτή η αυταπάτη προέρχεται από την πλασματική εικόνα των εξαρτωμενων ΜΜΕτόση δουλοπρέπεια [από την μεγάλη πλειοψηφία] δεν ξαναϋπήρξε ακόμα και συγκριτικά με τα ελεγχόμενα και αυτολογκρινόμενα κυπριακά ΜΜΕ.. Όμως λεβέντες της κυβέρνησης, μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά έχουν την πλασματική εικόνα του εκβιασμού – δεν σας κάνουν επίθεση τα ΜΜΕ διότι ελέγχετε τα ΔΣ των τραπεζών.. Όμως ..Αυτά τα ξένα κεφαλαία δεν είναι δικά σας.. Θυμηθείτε τί έπαθαν εκείνοι της Λαϊκής.. Και έναν τύπο σαν τον Χάρη τον έχουν διαθέσιμο.. Οπότε να φοβάστε… Θα έρθουν δύσκολες μέρες.. Αυτές οι αθλιότητες δεν θα ξεχαστούν.. Και με το έναν η άλλο τρόπο αυτή η συζήτηση για την διαπλοκή θα γίνει, όχι για πολιτικάντικους ή εκδικητικούς λόγους – αλλά για καθαρά ιστορικούς.. Για να μπορέσουμε σαν κοινωνία να πάμε παρακάτω.. Αν η κυπριακή δεξιά δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο στην εξουσία από το να μοιράζει καρέκλες, ρουσφέτι και διαπλοκή, τότε μάλλον είναι καιρός… να ανακαλύψετε την ..Ευρώπη, πέρα από την λαγνεία του πόθου που βολικά εγκλωβίζεται στην φαντασίωση.. Έτσι και αλλιώς, η κυπριακή δεξιά αλλάζει συχνά ονόματα κομμάτων.. Ο λόγος είναι η ντροπή για το παρελθόν μερικών.. Κοντέφκει .. :)
 •  
 • Το κυπριακό αυτήν την εβδομάδα πήγε περίπατο… Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος λύσης, και οι απορριπτικοί φωνάζουν ότι υπάρχει κίνδυνος τουρκοποιησης, αν δεν πετύχει το κυβερνητικό σχέδιο για ναυάγιο της λύσης μέσω διαπραγματεύσεων..
 •  
 • Τζαι ένα καλό της εβδομάδας: η απόφαση της Βουλής να αρχίσει να ελέγχει αυτήν την διαδικασια των «συμβούλων» και ιδιαίτερα των προσπαθειων για ιδιωτικοποιήσεις ..που μυρίζουν ήδη υποπτα..Και ελπίζουμε ο κ. Αναστασιαδης να καταλάβει επιτέλους ότι είναι πρόεδρος μιας κοινωνίας και όχι μιας μικρής ομάδας που απλά θέλει να πάρει όσα όσα δημόσιο πλούτο – και μερικών που θέλουν να τους εξυπηρετησουν..Στο κάτω κάτω ..υπέγραψε και για την ..ΣΥΤΑ..:)
 •  
 • ..Κατά τα άλλα πήρε, λέει, το ΑΠΟΕΛ ένα έπαθλο «ήθους»..Το ΑΠΟΕΛ με τους φίλαθλους που δέρνουν κόσμο έξω από το σωματείο, γιατί νομίζουν ότι ο τραμπουκισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και παίκτες που φωνάζουν στους διαιτητές και δεν αποβάλλονται.. Θα πει κάποιος, ότι δεν φταίει το σωματείο, αν μερικοί λειτουργούν λες και έχουν κάνει εθελούσια λοβοτομή – σαφώς υπάρχει και η πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας, που δεν είναι κουρδισμένα στρατιωτάκια… Αλλά, αφού τα στρατιωτάκια είναι εκεί και κάνουν ότι κάνουν, όπως και οι διαιτητές, δεν είναι και κούφο να κάνει κανείς ότι δεν βλέπει συγκριτικά;.. Έλα ντε.. Δεν είχε περισσότερο συγκριτικό ήθος μια μικρή ομάδα, ας πούμε; Γιατί το ΑΠΟΕΛ; Κουτσοκούμνιο ήθος.. Η αλήθεια είναι ότι ήθελαν να ξεκουράσουν για μια εβδομάδα την ομάδα της ηγεσίας της ΚΟΠ.. Και η πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι όσο η ΚΟΠ θα ελέγχεται από αυτήν την ομάδα γύρω απο τους Κουτσοκούμνη - Κούμα, τα πρωταθλήματα θα θεωρούνται στημένα εκ των προτέρων.. Και να αξίζει η ομάδα του ΑΠΟΕΛ απλώς θα θεωρείται ότι δεν παίρνει κάτι με την αξία της, αλλά λόγω Κουτσοκούμνη.. Αυτή είναι πια η κοινά αποδεκτή θέση - εκτός από τους φανατικούς που βλέπουν τον εαυτό τους στο καθρέφτη και δεν κατανοούν τα ειρωνικά χαμογελά πίσω και γύρω τους... Είναι και θέμα αξιοπρέπειας για όσους αναζητούν και τέτοια, σε αυτό σκηνικό των ..στοιχημάτων…J
 •  
 • Τελικά, ρε Αβέρωφ, εσύ είσαι το άτομο που φωτογράφιζε το δημοσίευμα στο «Θέμα» ότι πουλήθηκε οικογενειακό χωράφι για εκατομμύρια – με πρόσωπο ένα ηλικιωμένο [συγγενή]; Διότι το άρθρο έγραφε για άτομο που μεσολάβησε να ακυρωθεί ο φόρος ακίνητης το 2017… Εσένα φωτογράφιζε.. Οπότε η απορία είναι η εξής: αυτά τα 3 συν εκατομμύρια σου ανήκουν πρακτικά και τα έχεις γραμμένα σε άλλο; Τα κατέγραψες στις δηλώσεις για τα περιουσιακά σου [θυμάσαι τότε που άνοιξε λίγο το θέμα της διαπλοκής με τον Κούμα]..; Τέλος πάντων, άντε τρέχα να συγκαλύψεις την διαπλοκή του Χάρη… Εσένα, όμως, καημένε μου ποιός θα σε καλύψει άμα ανοίξει το φως σε εκείνη την μάντρα;.. :)
 •  
 • Πρωτοσέλιδο στην οικονομική Καθημερινή: στοίχημα 600 εκατομμυρίων στον Συνεργατισμό. Πρέπει, λέει, να ανεβάσει την αξία του.. κλπ.. Πόσους είπαμε ότι βόλεψε ο Χάρης από τους φίλους και κουμπάρους του εκεί; Και με 30% αύξηση σε σχέση με τους υπάρχοντες μαθούς; Πόσα στοίχισε στον Συνεργατισμό αυτό το ρουσφέτι του Χάρη; Θα το θυμόμαστε όταν ο υπουργός οικονομικών [που μέχρι τότε ελπίζουμε ο Χάρης να πάει στο ξενοδοχείο του μπαμπά και να κάνει εκεί τα ρουσφέτια] θέσει θέμα να πουληθεί μερίδιο του Συνεργατισμού στο χρηματιστήριο γιατί χρειάζονται ..κεφάλαια.. Θα πάρουμε τότε ένα-ενα τους διορισμένους του Χάρη και θα δούμε ποσά λεφτά πήραν συνολικά.. Λογικά θα ανακριθεί και ο… Χάρης… J
 •  
 • Πολύ μου αρέσει η γενναιότητα των ΜΜΕ – κάνουν ππα.. και μετά στέκονται σούζα.. Στο ενδιάμεσο μάλλον προκύπτει κανένα τηλέφωνο από το προεδρικό, υπουργείο ή και την τράπεζα που δίνει δάνειο, και αμέσως προσοχή.. Παρεξήγηση.. :) …Έτσι κρύφτηκε κιόλας το σκάνδαλο της αγοράς των λιμενικών σκαφών από οικογενειακή επιχείρηση με όλα τα γνωστά ονόματα του ημέτερου δικηγορικού γραφείου... Αυτή την εβδομάδα προέκυψε άλλο - στο συμβόλαιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, υπήρχαν πρόνοιες που προκαλούν προβλήματα με την Τοτάλ.. Δηλαδη αυτούς τους τύπους τους παραδώσαμε το λιμάνι και τα έργα που κάναμε, τους δώσανε και αποκλειστική διαχείριση, και τώρα θα θέλουν και αποζημίωση για να έχει χώρο η Τοτάλ να δουλέψει για το φυσικό αέριο; Τί οργάνωση.. Υπάρχει κανένας θεσμός ο οποίος παρακολουθεί τις ιδιωτικές σχέσεις των εμπλεκομένων με όσους παίρνουν δημόσια περιουσία από ιδιωτικοποιήσεις; Θα γίνει – πρέπει να γίνει. Να δούμε, αν οι κύριοι που πήραν όσα όσα το λιμάνι και τις διευκολύνσεις θα ανταποδώσουν σε αυτούς που ξέχασαν βολικά το φυσικό αέριο… για να βολέψουν την εταιρεία. Διότι όπως μάθαμε και από τι εταιρείες Σιακόλα, φαίνεται να υπάρχει ένα φαινόμενο εργοδότησης δημόσιων λειτουργών μετά την θητεία τους, και αφού έχουν εξυπηρετήσει… Λοιπόν – θα το παρακολουθούμε και αργά ή γρήγορα θα δούμε και νομικά πώς απλώνεται το θέμα.. Γιατί άμα αυτοί έκαναν πάρτι με τα λεφτά του μνημονίου διορίζοντας φίλους και κουμπάρους [με αυξήσεις 30% παρακαλώ σε περίοδο κρίσης] τότε το φαγοπότι που μπορεί να γίνεται με τις ιδιωτικοποιήσεις θέλει καλή έρευνα… και απόλαυση στην αποκάλυψη.. Αλλά από αυτήν την μιζέρια της πλειοψηφίας των νυν ΜΜΕ τί να περιμένουμε.. Άμα ήταν εξάδελφος 10ου βαθμού του Χριστόφια εμπλεκόμενος σε κάτι, ο Άριστος Μιχαηλίδης θα φορούσε την σοβαροφανή όψη, και θα έγραφε βαρύγδουπα κείμενα [κενά περιεχομένου αλλά για αυτό είναι τα βαρύγδουπα - να κατσιαρίζουν οι λέξεις], και θα βόλευε τίτλους για σκάνδαλα και ανάγκες ποινικής διερεύνησης.. Τωρά είναι απλώς ένα μαρτούι ο Άριστος μας.. :) ..Δειλά υψώνει κάπως μια διαμαρτυρία και μετά προσοχή.. Σε αυτό υπάρχει και μια κωμική απόλαυση στη θεά της εξάρτησης.. :)
 •  
 • Ο Καρεκλάς θα κάνει εκπομπή και πάλι.. Και το αντίτιμο αυτή την φορά πόσο θα είναι; Σιγά ρε Καρεκλά μην πιστέψει κανείς ότι είσαι έστω και στοιχειωδώς ικανός να κάνεις εκπομπή χωρίς προκατάληψη και κρυφή αντζέντα εξυπηρέτησης.. Το κανάλι πληρώνει τζάμπα λεφτά.. Η στήλη ψηφίζει το προεδρικό σαν το σπόνσορα.. Ίδωμεν.. :) Γιαννάκη έχεις περάσει στην ιστορία σαν διαπλοκή λεβέντη μην το θυμίζεις κιόλας..:)
 •  
 • Συγκάλυψη 120 εκατομμυρίων για την Uniastrum.. Κοίτα να δεις.. Ρε Άριστε, Πιν, τί έγινε ρε; Δεν έχει πάθος ενάντια στα σκάνδαλα εδώ.. Είπαμε άμα σας έχουν σε λουρί, νομίζετε ότι οι τράπεζες είναι κυκλάμινα στον Πενταδάκτυλο.. Θυμάστε πόσο φωνάζατε για.. σκάνδαλα μπλα μπλα..
 •  
 • Ρε Άριστε, θυμάσαι που φώναζες γιατί να επιμένει ο Χριστόφιας στην διαπραγμάτευση να μην καταργηθεί η ΑΤΑ.. Τί υπάκουος που ήσουν τότε με την τρόικα.. Τώρα σε ενοχλεί η εξάρτηση; Τώρα σε ενοχλούν οι εγγλέζοι που κόβουν ακακίες και θίγεται η αξιοπρέπεια σου.. Μάνα μου ρε.. Ούτε ίχνος υποψίας ότι φωνάζεις για να καλύψεις την παρανομία της λαθροθηρίας.. Τόσος αγωνιστισμος ξαφνικά αλλά το 2012 με την τρόικα. Στρώθηκες ο ίδιος χαλί για να επιβληθούν όσα ελεγε.. τα γραπτά μένουν.. Τότε δεν έγραφες λέξη καν για τις τράπεζες.. Περαστικά ρε.. Και να θυμάσαι ..σε βλέπουμε πια σε φόντο..
 •  
 • Πολύ ενδιαφέρουσα η κάθοδος του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας στην Κύπρο. Άντε να δούμε αν βοηθήσουν για το θέμα της  Uniastrum.. Αλλά φυσικά είναι και το θέμα Λεμπέντεβ…
 •  
 • Τίτλος στην εφημερίδα της διαπλοκής [την κορυφαία – τον Πολίτη].. «Σήμα κίνδυνου για τις συντάξεις».. Όλοι θέτουν θέμα για αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού κλπ [: http://politis.com.cy/article/sima-kindinou-gia-tis-sintaxis?&utm_source=nl&utm_medium=nl&utm_campaign=nl].. κοιτάξεις την είδηση – αυτό θέλει η κυβέρνηση, η ΟΕΒ που την εκφράζει η κυβέρνηση, και.. οι συμβουλοι που πληρώνει η κυβέρνηση.. Αντικειμενικότητα πάνω από όλα στους τίτλους.. Συμπέρασμα – θέλουν να πασάρουν λεφτά από τα συνταξιοδοτικά ταμεία σε ημέτερες εταιρείες.. Καημό το έχουν από το καιρό του Χρηματιστηρίου.. Θυμάστε τον Προδρόμου τότε;.. Κάτι τέτοιο τρέχουν να φτιάξουν ίσως…
 •  
 • Κατηγορείται για διάφορα ο Κοντομηνάς του Άλφα – ο υπουργός μας συνεργάζεται με ύποπτους; .. :) ο Κοντομηνάς τον οποίο μας παρουσίασε ο Χάσικος ως ιδιοκτήτη και του κυπριακού παραρτήματος [άμα είναι να μιλήσουμε για το τί λέει και κάνει ο Χάσικος και για τις συγκρούσεις συμφερόντων που εκπροσωπεί, θα θέλαμε τόμους, όχι σπόντες].. Οι… Τό θα γίνει τώρα.. Ο υπουργός εσωτερικών συνεργάζεται με κάποιον ποινικά ύποπτο κλπ; ..Α ναι, τα πειθήνια στρατιωτάκια θα σταθούν και πάλι προσοχή..
 •  
 • Δικαίωμα στην πληροφόρηση: όχι άλλο Άριστο, Όχι άλλο Πολίτη, Όχι άλλο Λάζαρο Μαύρο… Απαιτούμε την αποκατάσταση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων… Το κυπριακό κοινό έχει δικαιώματα – όχι μόνο εγκατάστασης, ψήφου κοκ, αλλά και για μερικά έστω καθεστωτικά ΜΜΕ που δεν ελέγχονται έτσι από την κυβέρνηση.. Σε άλλες εποχές [η σημερινή είναι η κωμική επανάληψη του Γιωρκατζισμού] αυτό λέγεται ..πολυφωνία.. Όπως λέει και το τραγούδι του Πανούση παραφρασμένο – όχι άλλο Άριστο, Όχι άλλο Πολίτη, Όχι άλλο Λάζαρο Μαύρο κοκ..:) ..Έτσι, που κατάντησε το ΡΙΚ με την Μηλιώτη, χρειάζεται; Πήγαινε μαντάμ στον Άλφα να κάνεις και την δουλειά σου πιο ανετα, να μην μας θυμιζεις τόσο κωμικά ότι πληρώνουμε συναγερμική προπαγάνδα ..:)
 •  
 • Άλλη ιστορία και αυτή με την υποτιθέμενη πρόθεση του ΚΚΕ να αλλάξει θέση για την διζωνική ομοσπονδία.. Η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση – καλά γιατί θεωρεί το ΚΚΕ ότι του πέφτει λόγος τί θα αποφασίσουμε στην Κύπρο; Από επαναστατικό κόμμα, τώρα θα εκφέρει και ..αποικιακές νουθεσίες το ΚΚΕ; Τέλος πάντων, η στήλη παρά τις όποιες διαφωνίες, σέβεται το ΚΚΕ σαν ιστορικό κόμμα.. Οπότε θεωρούμε ότι αν δεν το δούμε [το φημολογούμενο] δεν θα το πιστέψουμε.. Ξεκίνησε την υπόθεση η εφημερίδα του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής [ ο Πολίτης] και το έκανε πρωτοσέλιδο σχόλιο η εφημερίδα που προσπάθησε να δικαιολογήσει το πραξικόπημα σαν.. επάναγκες [α νκαι για να είμαστε δίκαιοι.. επί Αλέκου Κωνσταντινίδη].. Οπότε το ΚΚΕ ανάμεσα στο Πινοσέτ και τους Χίτες; ..Θα δούμε.. Αν πάντως το σκηνικό πάει πίσω στις ατάκες του κ. Νίκου [του Ζαχαριάδη το 1948] να υπενθυμίσουμε: λανθασμένη εκτίμηση για τις δυνατότητες του ΔΣΕ εξέφρασε ο άνθρωπος και ότι η Διασκεπτική είχε ήδη ναυαγήσει μήνες πριν.. Αντίθετα πολύ πιο πρόσφατα, στια αρχές της δεκαετίας του 1990, μας ήρθε στη Κύπρο ο καπετάν Γιώτης [ο Χαρίλαος Φλωράκης] και μπροστά στην τότε ομοβροντία των ελεγχόμενων ΜΜΕ, τους πέταξε κατάμουτρα βγαίνοντας από το προεδρικό ότι η Πανεθνική [θυμάστε εκείνο το ανέκδοτο;] και το «ενιαίο αμυντικό δόγμα» [πόσες λαφαζανιές του Κληριδισμού έχουμε καταναλώσει χαλασμένες ντομάτες], ήταν κοροϊδίες…«Σας κοροϊδεύουν», είπε στις κάμερες που λύσσαξαν γιατί ήθελαν εθνική δήλωση [ναι, όπως στην Μακρόνησο] αλλά ο Χαρίλαος δεν ήταν από αυτούς που υπογράφουν.. Μιλησε με την μαγκιά του καπετάνιου στο βαθύ υποσυνείδητο της κυπριακής ψυσιής… Θύμισε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.. Η στήλη, λοιπόν, τιμά, την ειλικρίνεια και την μαγκιά του καπετάν Γιώτη.. Αυτή είναι η αλληλεγγύη συντρόφων… Να λες την ιστορική αλήθεια και όχι να αναζητάς γραμμές δικαίωσης από τους απόγονους των χιτών..

 • Και ένα, για πολλούς λόγους, ιστορικό σχόλιο, όταν δημοσίευσε η Σημερινή εκδοτικό που.. έδινε συγχαρητήρια στο ΚΚΕ..πριν καν βγει απόφαση: «Λάμνε αρώτα»…..Η Σημερινή αποφάσισε ότι το ΚΚΕ [θα βγάλει απόφαση ενάντια στην ομοσπονδία] και θα το έχει κάνει ..με βαθύ προβληματισμό..:) μανία που την έχουν μερικοί να βγάζουν συμπέρασμα χωρίς να διαβάζουν καν αυτό [που σχολιάζουν… Όπως τον Καλλινικου.. Ιδού όμως και το ιστορικό σχόλιο: Maria Christou Milioti: Ζουμε ιστορικες στιγμες! Σταματηστε τα συνεδρια για την ιστορια της Αριστερας στη Κυπρο, ειναι βαρετα σε σχεση με την ιστορια που γραφεται σημερα.
  Σε 10 χρονια ο ερευνητης θα ψαχνει στο ΚΥΠΕ τα ιχνη των κομμουνιστών στην Κυπρο και θα βρισκει το ΚΚΕ πρωτοσέλιδο - πρωτοσελιδο κυριοι - στην εφημεριδα Σημερινη.
  Τι ειναι η εφημεριδα Σημερινη; Λαμνε αρωτα.
  Διευκρινίζουμε Παντως πως το ΚΚΕ δεν εκχωρει σε κανενα το δικαιωμα να μιλα εκ μερους του.
  Ασφαλώς!! Το ΚΚΕ εκχωρησε το ιδιο στον εαυτο του το δικαιωμα να μιλα εκ μερους συγκεκριμενων αλλων!
  Αλλα την αυτονομια του προς θεου δεν την χανει.
  Η να εισαι αλυγιστη πρωτοπορια της ταξικης παλης ή να μην εισαι.
  Συνεχιστε..
 •  
 • Ρωτά ένας φίλος  «τί εκάμαν τέσσερα χρόνια τωρά εκτός που σκάνδαλα»; Εεε σκάνδαλα τζιαι ματσαράγκες. Ούτε το μανιφέστον τους με τες ιδιωτικοποιήσεις ένναιν άξιοι να το ξορτώσουν. Ο "ποιός είσαι εσύ χρυσέ μου" μέχρι πριν μέρες εκαπάρτιζεν για τα όσα εκατάφερεν ..... στο λιμάνι. Έτα τωρά. Φυσικά εν τζιαι ξέρουμεν ανναιν για κατάφτης τζιαι να παίζει τζιαι κάποιου άλλου είδους φάση με τα κάζια¨ "Γκάφα ολκής -για την οποία κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη- αποκαλύφτηκε στη συμφωνία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού, αφού σε αυτήν περιλαμβάνονται μονοπωλιακοί όροι υπέρ της κοινοπραξίας των DP World και GAP Vassilopoulos, κατ' αντίθεση με τη διακηρυγμένη κυβερνητική πολιτική του Υπουργείου Μεταφορών και της Αρχής Λιμένων. Από τον συγκεκριμένο όρο, ο οποίος εντοπίστηκε μετά την υπογραφή της εταιρείας, έχει ήδη προκληθεί σοβαρό πρόβλημα με τις δραστηριότητες υποστήριξης της υπεράκτιας βιομηχανίας υδρογονανθράκων. [.....] Για την ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», ο Μάριος Δημητριάδης και ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου και πρώην πρόεδρος της Αρχής Λιμένων, Αλέκος Μιχαηλίδης, αναφέρουν ότι δεν είχαν υπόψη τους τον εν λόγω μονοπωλιακό όρο στο συμβόλαιο." - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/336382/skandalodis-gkafa-anatrepei-geotriseis 
 •  
 • Τζι' ύστερα λαλούν να με τους πουκουππίσουν τες ιδιωτικοποιήσεις - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/336428/apokratikopoiiseis-pame-gia-bachalo-me-aprovleptes-exelixeis  
 •  
 • Tούτη η φάση δαμέ με τον Ορέστη Βασιλείου εν τουλάχιστον περιπαίξιμον "Μισθούς πέραν των δύο χρόνων χωρίς να εργαστεί έλαβε διευθυντικό στέλεχος της Cyta ευρισκόμενος πρώτα σε διαθεσιμότητα και ακολούθως, στις Κεντρικές Φυλακές. Ο λόγος για τον πρώην διευθυντή της υπηρεσίας Cytavision και γραμματέα της συντεχνίας ΕΠΟΕΤ, Ορέστη Βασιλείου, ο οποίος καταδικάστηκε στις 31/12/2014 από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων για το πολύκροτο σκάνδαλο της επένδυσης εκατομμυρίων ευρώ στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta." - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/336383/tou-estelnan-mistho-sti-fylaki
 •  
 • Το καλόν το νέον εν η απόφαση του Ανωτάτου για το ερώτημα του Πόλυ που εκαθυστερούσεν ούλλες τες υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου. Βασικά εφτύσαν τον. Άρα πλέον δεν μπορεί να ξεφύγει, με διαδικαστικές μανούβρες "Το Ανώτατο αναφέρει, επίσης, ότι το ζήτημα των συνεπειών που προκύπτουν από την κατάργηση του κανονισμού, πάνω στον οποίο εδράζεται η κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς, δεν έχει την έννοια του “παρεμπίπτοντος ελέγχου” ατομικής διοικητικής πράξης, ούτε την έννοια της μη εφαρμογής ισχύοντος Κανονισμού λόγω αντισυνταγματικότητας ή ulta vires." - http://dialogos.com.cy/blog/to-anotato-aperripse-to-nomiko-erotima-tis-iperaspisis-tis-boc/#.WAYvkuB97IU
 •  
 • Τζιαι τα πρόστιμα στην Μποκ (BoC) ππέφτουν βροσιή - για την Uniastrum τούν' τη φορά "Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους €445.000 επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) στην Τράπεζα Κύπρου, σε πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε έναν ανώτερο εκτελεστικό αξιωματούχο αφού διαπίστωσε παραβάσεις του νόμου περί των προϋποθέσεων διαφάνειας σε σχέση με την απεικόνιση της υπεραξίας της Uniastrum Bank." - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/336368/kampanes-ypsous-445000-apo-tin-ekk-gia-tin-yperaxia-tis-uniastrum
 •  
 • Το έναν τρίτο σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού. Μετά που τέθκοια στοιχεία θέλουν να πείσουν τζιαι για επιτυχίες μη χέσ@ - ¨"Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών διαβίωσης 2015, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανήλθε στα 28,9% του πληθυσμού." - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=251821 
 •  
 • Τζιαι άμαν στο πουπάνω προσθέσεις τζιαι τούτον "Ξέμεινε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από σεντόνια… " http://dialogos.com.cy/blog/sentonia-ke-maxilaria-giok-sto-nos-lefkosias/#.WAYvueB97IU λαλείς πόσες κατάρες τζι' αν τους βάλει το πλάσμαν εν χάκκιν τους τζιαι κόμα εν κανούν
 •  
 • Νομίζω το έναν μεγάλο χάιλαιτ εν η αθώωση του Ζήνων του ΥΠΕΞ - Μια ακόμα μούφα του Πολίτη αποκαλύπτεται. Τωρά εν ήταν πρωτοσέλιδο. Ούτε τζιαι συγνώμην είδα - http://www.sigmalive.com/news/local/373168/quotathooneiquot-zinon-to-porisma-esoterikou-elegxou-ypeks
 •  
 • Η αθώωση του Ζήνων, ΓΔ του ΥΠΕΞ για τον Μπολίτη με Αλέξανδρος με τίποτε. Ούτε καν μια απολογία στους αναγνώστες πιλέ - http://politis.com.cy/article/o-gd-tou-ipex-kalipti-ex-idion-prosopika-tou-exodasimfona-me-ekthesi
 •  
 • Το δεύτερο μεγάλο χάιλαιτ, έσιει να κάμει πάλε με τον Μπολίτη – Λαζαρίδης κοππυλεφτ το παρατσούκλι. Πάλε εδιαψεύστηκεν για τον Οδυσσέα τζιαι το δικαίωμα του να κάμει έλεγχο στο Συνεργατισμό - με απόφαση γενικού εισαγγελέα. Φυσικά τζιαι τούτον πάει τζιαι στα μασκαραλλίκκια του Φούλλη επίσης " Πράσινο φως στον Οδυσσέα από Εισαγγελέα για έλεγχο στον Συνεργατισμό, Με νέα γνωμάτευση επαναλαμβάνει πως ο Γενικός Ελεγκτής μπορεί να διεξάγει έλεγχο" - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=252125
 •  
 • Για το ευνοιοκρατικό συμβόλαιο ιδιωτικοποίησης στο λιμάνι Λεμεσού, που δημιουργεί προβλήματα με την Τοτάλ..ή όντως αβλεψία,ή μήπως.... :) …Η συντονίστρια φαίνεται να ήταν από τους ..πολύ ημέτερους.. Και πρόθυμους αν κρίνει κανείς.. :) …Και για να βοηθήσουμε τους δημοσιογράφους που δεν μπορούν ή δεν τους αφήνουν να κάνουν μερικές διασυνδέσεις, ιδού μια ενδιαφέρουσα σειρά συνδέσεων [τόση σύμπτωση σε όλα τα ..καλά;..:)] για την αρμόδια την κ. Αριστείδου, τις οποίες μας επεσήμαναν αναγνώστες/τριες: στο σκάνδαλο με τις, ας πούμε, ασάφειες, που βολεύουν την κυπριακή ημέτερη εταιρεία [ακόμα και κόντρα στην Τοτάλ από την οποία περιμένουμε φυσικό αέριο] είναι μια κυρία Στάλω Αριστείδου. Με ενδιαφέρουσα διαδρομή. Υπήρξε συνάδελφος της Ελεωνόρας στη διερευνητική του Χάσικου για τη Δρομολαξιά. Ως γνωστό, ο Χάσικος και ο Ρίκκος δεν άφηναν πράγματα στην τύχη. Εδώ ο Ρίκκος υποσχόταν [ακούεται στην ηχογράφηση που διέρρευσε ότι θα ήταν ο τάδε δικαστής κοκ], θα άφηναν τυχαία πράγματα σε μια επιτροπή, όπου η κυρία Ελεωνόρα συμπεριφερόταν σαφώς σαν σε αποστολή με προαποφασισμένο στόχο – εδώ έκανε και ότι ήξερε περισσότερα και από τους ειδικούς. Έτσι, είναι η αποστολές.. :) ..Σύμφωνα με μια πληροφορία, η οποία χρειάζεται διασταύρωση [άρα την δημοσιεύουμε και αν υπάρχει διάψευση ευχαρίστως να την δημοσιεύσουμε] ο άντρας της κ. Αριστείδου «έχει την εταιρεία Iceline. Λέγεται πως με το κούρεμα είχε πάθει πολλή ζημιά και πως ο Σ. Χάσικος βοήθησε οικονομικά την επιχείρηση να ορθοποδήσει. Μετά ο ίδιος την ορίζει προσωπικά σε επιτροπή η οποία βγάζει κατά παραγγελία πόρισμα»…Από εκεί και πέρα, βρέθηκε στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λεμεσού [το να ρωτήσουμε αν υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων με την εταιρεία που «κέρδισε» είναι λογικό ερώτημα]. Και ακολούθως, συνέχισε να αναλαμβάνει πόστα..  :)..Ιδού…"Όπως καταγράφεται στην πρόταση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων (βλέπε φωτοαντίγραφο) για την αποκρατικοποίηση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού Λεμεσού, μετά την έγκριση του πλάνου των αποκρατικοποιήσεων από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 5/12/2013, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης διόρισε την Εκτελεστικό Μηχανικό στο Τµήµα Δημοσίων Έργων Στάλω Αριστείδου, ως Συντονιστή Έργου."  http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/190011/xekinoun-oi-apokratikopoiiseis-apo-to-limani-lemesou#sthash.mFn8Dqxn.dpuf...... 2. Τον Ιούλη εβρέθηκε τζιαι στο Δ.Σ των δανειστικών επιτροπών http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/322548/imikratikoi-to-diko-o-karogian-kai-i-exafanistheisa-edek ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ: Πρόεδρος Ρέα Γεωργίου. Αντιπρόεδρος Ανδρέας Ζαχαριάδης. Μέλη: Στάλω Αριστείδου, Μυρτώ Ιωάννου, Μαριάννα Μανούχου-Ασπρή, Μαρία Ματθαίου Σουρουλλά, Παναγιώτης Βασιλείου, Νίκος Αριστείδης, Επαμεινώνδας Κορακίδη. 

 • Ο Χάρης και η φτωχοποίηση της κοινωνίας. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας υπήρξε μια συγκριτικά δραματική αύξηση της φτωχοποίησης την περίοδο 2014-15. Εκείνη την περίοδο ο κ. Χ. Γεωργιάδης αναλωνόταν σε μια σχεδόν υστερική προσπάθεια να ρίξει το έλλειμμα πολύ πιο κάτω από όσο χρειαζόταν καν για το μνημόνιο. Μπορεί να πει κάποιος ότι σαν «μαθητούδι», όπως φαινόταν κάθε φορά που είχαμε εικόνα από τις συναντήσεις του Γιούρογκρουπ, ο Χάρης προσπαθούσε να.. δείξει έργο για να κερδίσει κάπως την προσοχή. Δεν είναι κακό, άμα είσαι ανασφαλής να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου – μπορεί η ταύτιση με την ανασφάλεια να μην είναι ψυχολογικά η καλύτερη λύση [διότι απλώς αναπαράγει το πρόβλημα] αλλά στο κάτω κάτω ο καθένας/καθεμιά μπορεί να δοκιμάσει τον δικό του/της δρόμο.. για τις όποιες νευρώσεις. Όμως, αν αυτό γίνεται με δικά σου ζητήματα. Ο κ. Γεωργιάδης, όμως, οδήγησε μια μερίδα της κοινωνίας σε έξτρα πόνο και πικρά, για τις δικές του ανασφάλειες. Δεν χρειαζόταν εκείνη η πολιτική. Βγήκαν και άλλοι από το μνημόνιο χωρίς μηδενικό έλλειμμα.. Αλλά όταν «δεν καταλαβαίνεις» και απλώς προσπαθείς να ικανοποιήσεις, υπερβάλλεις.. Αλλά αυτό έγινε σε βάρος της κοινωνίας και άλλων ανθρώπων.. Αυτό, ο πόνος και τα συνακόλουθα [υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν πολλά από εκείνη την αχρείαστη ακραία πολιτική], θα πιστωθούν ιστορικά στον Χάρη. Και ευρύτερα, στην «ανάγκη» μερικών να εξυπηρετούν απαιτήσεις χωρίς καν, να σκέφτονται ότι δεν διαχειρίζονται το ξενοδοχείο της οικογένειας, αλλά το υστέρημα των συμπολιτών τους.. Και επειδή ο Χάρης δεν καταλάβαινε, ας μείνει σαν παράδειγμα προς αποφυγήν.. Ολίγη ωριμότητα, και αυτοσεβασμός, θα βοηθουσε πολύ περισσότερο. Έτσι, συγκριτικά για τον αχρείαστο πόνο στον οποίο υπέβαλε ο Χάρης του συμπολίτες του: η Ισπανία έχει 3% ανάπτυξη χωρίς καν σταθερή κυβέρνηση, ενώ ο Ρέντζι στην Ιταλία διεκδικεί και πάλι χαλάρωμα για το έλλειμα.. Αλλά για να τα κανείς αυτά, χρειάζεται να μην έχεις ταυτιστεί με τον ιθαγενή που απλώς χρειάζεται επιβεβαίωση από τους ξένους αξιολογητές..

 • Και αφού μιλάμε και για διαπλοκή θα πρέπει κάποτε να μιλήσουμε ξανά [το κάναμε σε παλιά κείμενα για τα ίχνη διαπλοκής στην προηγούμενη κυβέρνηση της δεξιάς, μέχρι το 2003] για την εταιρεία Sharelinks στην οποία φαίνεται να μαζεύτηκαν αρκετοί υπουργοί [και μάλιστα άμυνας] των τότε κυβερνήσεων.. Επενδύσεις γης.. Ξέρεις τίποτα κ. Χάσικε;.. :)

 • Το άγχος και η νεύρωση του ιθαγενή που ντρέπεται για τον εαυτό του…Μιλούσε η Άννα Μαραγκού, κυπριακά φυσικά, στο λεμεσιανό ραδιοφωνικό σταθμό, «Κανάλι 6».. Στέλλει ο κόσμος σχόλια..Και το μόνιμο σχόλιο του/της ανασφαλή ιθαγενή που τρομάζει όταν βλέπει/ακούει τον εαυτό του/της δημόσια με την αξιοπρέπεια που αρμόζει στο είναι του/της [έτσι μιλούσε η Μαραγκού - κυπριακά και για απλά και για περίπλοκα θέματα]. Ξυπνά, φαίνεται τότε ένα τιμωρητικό υπερεγώ και φωνάζει.. Διαμαρτυρία γιατί μιλούσε κυπριακά η κ. Μαραγκού.. Δεν είναι θλιβερό πια – είναι κωμικό. Θα μπορούσαμε να το λέμε [και θα το λένε στο μέλλον] σαν ανέκδοτο για τα κατάλοιπα που άφησε η αποικιακή ιθαγενοποίηση: σε ποιά χώρα του κόσμου μιλά κάποιος/α με την τοπική γλωσσική εκδοχή [ονομαστέ την όπως θέλετε – γλώσσα, διάλεκτο, τοπολαλιά, εκδοχή κοκ] και κάποιος/α ενοχλείται για τον κώδικα που ακούει [και τον ξέρει – δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνει] γιατί «δεν είναι σωστό»; Πόσο κόμπλεξ πρέπει να άφησε αυτό το μίσος για τον εαυτό κάποιου/ας για να φωνάζει κάθε φορά που ακούει απλώς τις λέξεις που ξέρει ότι μιλούσαν οι γονιοί του/της, που μιλούν τα παιδία του/της κοκ; Ο καταπιέσμενος/η ομοφυλόφιλος που ωρύεται ενάντια στην ομοφυλοφιλία έχει τουλάχιστον τη δικαιολογία αιώνων καταστολής και φόβου ντροπής.. Ποιό απωθημένο του υπερεγώ μετατρέπει μερικούς σε λογοκριτές του οικείου τους ήχου; ..του δικού τους απωθημένου.. Περαστικά.. Για να θυμόμαστε πως διαχέονταν κάποτε οι λογοκριτές στην καθημερινή ζωή.. Αλλά, βέβαια, υπάρχει και ερμηνεία της εξουσίας και των κόμπλεξ της – κάποιοι αναζητούν κάποιο τρόπο να εμφανίζονται σαν «ανώτεροι» [ξέρουν την σωστή λέξη/ήχο].. Και αυτό απωθημένο είναι..:)
 •  
 • Τους την έσπασε τελικά ο Ντύλαν τους τύπους του βραβείου Νόμπελ. Δεν εμφανίστηκε να χαριεντιστεί… Υπερόπτης, είπε κάποιος.. Μήπως όμως απλώς δηλώνει ότι δεν θεωρεί ένα βραβείο το οποίο πήρε ο Κίσσιγκερ και άλλοι ανάλογοι άξιο θεάματος για να παίξει σαν κομπάρσος; Ίσως να καταλάβει και η ακαδημία του κ. Νόμπελ, ότι δεν περνούν απαρατήρητες οι βραβεύσεις που έγιναν με εμφανή ευνοιοκρατικά κίνητρα – και το γεγονός ότι το Νόμπελ είναι πια είναι θέαμα.. Ο Ντύλαν χόρτασε και από θεάματα φαίνεται..:)
 •  
 • Τελικά, οι πολλαπλές πιέσεις οδήγησαν τους βαρόνους του ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος να γίνουν δεκανίκια του πρωθυπουργού της διαπλοκής και της υποταγής στην ακραία λιτότητα.. Θυμίζει ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, αλλά έχει και η κάθε κοινωνία τις δυναμικές της.. Μια νέα κυβέρνηση μειοψηφίας που απλώς θα είναι έτοιμη για κατάρρευση, όταν αποφασίσουν οι βαρόνη του ιστορικά αντίπαλου κόμματος.. Αλλά μπορεί να τους προλάβουν τα υπόγεια ρεύματα.. Ήδη οι διαδηλώσεις με σύνθημα «το όχι είναι όχι» έξω από τα γραφεία του σοσιαλιστικού κόμματος καταγράφουν…

 •  Ποιοι προσπαθούν υποσκάπτουν την εξέλιξη των δημόσιων υπηρεσιών υγείας?Τον Ιούλιο του 2016 υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Πανεπιστημίου Κύπρου η οποία  δημιουργεί ένα μηχανισμό μετεξέλιξης των κλινικών σε Πανεπιστημιακές κλινικές, μέσα από διαδικασίες διεθνούς αξιολόγησης και πιστοποίησης από εμπειρογνώμονες. Η συμφωνία καλύπτει τις ανάγκες της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών Ιατρικής και ενισχύει και συστηματοποιεί τη δυνατότητα διεξαγωγής επιστημονικής έρευνας εντός των Δημόσιων Νοσοκομείων.

  Τες τελευταίες ημέρες η συμφωνία αυτή έγινε θέμα στην δημόσια σφαίρα στην οποίαν ξεχώρησε η ένταση που δημιουργόυσε ένας γιατρός ονόματι Σταύρος Σταύρου, ο οποίος παρέλαυνε ελεύθερα από μέσο σε μέσο.  Γίναμαι μάρτυρες μιας κλασσικής κατασκευής υστερίας δαιμονοποιόντας την μετεξέλιξη των νοσοκομείων, με ατεκμηρίωτες προσωπικές επιθέσεις εαντίων διαφόρων εμπλεκομένων. Η μετατόπιση που επιτεύχθηκε αφαιρούσε ουσιώδη χώρο από την συζήτηση επί της ουσίας.

  Και ξαφνικά μας ενημερώνει η κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου από τους αιθέρες ότι ρωτήθηκε ο εν λόγω κύριος  (όταν εμφανίστηκε και στην σχετική συνεδρία της επιτροπής Υγείας στην οποίαν συζητείτο το θέματα) ποιους εκπροσωπεί?
  «τους γιατρούς του Μακαρείου» απάντησε
  στο οποίο αντέδρασαν οι συντεχνίες 
  «… 4 συγκεκριμένους γιατρούς/διευθυντές του Μακαρείου» διόρθωσε ο φίλος.. «με κάλεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας να παραβρεθώ» 
  στο οποίον αντέδρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κώστας Κωνσταντίνου «μόνος του αυτοκαλέστηκε» είπε.. 

  Στην πορεία διαφάνηκε και θέμα σύγκρουσης συμφερόντων αφού ο κ. Σταύρου ο οποίος ιδιωτεύει αφότου έφυγε από το Μακάρειο, φαίνεται ότι εκπροσωπούσε ιδιωτικό πανεπιστήμιο (στο οποίο διδάσκει ο γιός του) στες διαβουλεύσεις για συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία!!  

  Ήταν αφελείς οι δημοσιογράφοι που τον ανάδειξαν σε πρωταγωνιστή, ή ήταν  ακόμα μια εξυπηρέτηση? Ένα είναι σίγουρο, είναι πολλά τα συμφέροντα Άρη.. 
  Η δημόσια συζήτηση αποκάλυψε και άλλα. Όπως την εξήγηση για την χλιαρή στήριξη από τον ΔΗΣΥ στα δημόσια πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Εκεί στην Πινδάρου δεν καλοβλέπουν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας που θα επιφέρει η μετεξέλιξη των νοσοκομείων γιατί τα δικά τους πλάνα είναι άλλα: Πολυασφαλιστικό για τα «παιδιά τα δικά μας» που έχουν τες ασφαλιστικές εταιρίες.. 
  Πάντως είναι εύκολο να ξεχωρίσεις κάποιος το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και αυτούς που εργάζονται για αυτό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου