2 Οκτ 2016

Η μάχη ενάντια στην τρόικα και το μνημόνιο αποκτά τώρα μια νέα μορφή – από την αντίσταση στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού, στην αντεπίθεση για ανάκτηση των δικαιωμάτων που αφαιρέθηκαν για το χατήρι των αναγκών των τραπεζών…

Εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΚΥΣΥ στην Οδό Λήδρας


ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2013

Με δυναμισμό και διεκδικητικότητα οι συνταξιούχοι μέλη της ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησαν ακόμη μια εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Σεμπτεμβρίου στην Οδός Λήδρας. Ακούστηκαν ξανά δυνατά τα συνθήματα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες ζωής. Παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, την βεβαρημένη σε αρκετές περιπτώσεις κατάσταση της υγείας τους, την απογοήτευση που νιώθουν από την αντιμετώπιση που έχουν από την πολιτεία έδωσαν μαζικά το παρόν τους και βροντοφώναξαν για επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν από τις αποκοπές που άρχισαν το 2013. Απαίτησαν σεβασμό από την κυβέρνηση και αξίωσαν τερματισμό της κοροϊδίας που γίνεται σε βάρος τους.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την 1η Οκτωβρίου που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Την ίδια στιγμή, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), της οποίας μέλος είναι η ΕΚΥΣΥ έλαβε απόφαση όπως πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις σε βάρος των συνταξιούχων.

Σημειώνουμε ότι της εκδήλωσης διαμαρτυρίας προηγήθηκε διευρυμένη συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΥΣΥ, στην οποία κατέθεσε ομιλία ο Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστας Σκαρπάρης. Στην ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχουν ως αποτέλεσμα να πληγεί το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων μας πέραν από το 30% ενώ σοβαρότατα προβλήματα δημιουργούνται και από το γεγονός ότι δεν μπορούν να εξυπηρετούνται στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης από τα νοσοκομεία αφού δεν εφαρμόστηκε έγκαιρα το ΓΕΣΥ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που παρουσιάζονται από την αλλαγή των κριτηρίων σε ότι αφορά το δικαίωμα για την παραχώρηση φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που έχουν ανάγκη. Με βάση την αλλαγή που έγινε έχουν μειωθεί τα ποσά που παραχωρούνταν για αυτό το σκοπό και ως εκ τούτου δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στο κατά πόσο θα συνεχίσουν να έχουν αυτή την αναγκαία φροντίδα. 

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΕΟ κατέθεσε η Αναπληρώτρια Γ.Γ. της Ομοσπονδίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία συνεχάρηκε τους ηλικιωμένους για την πολύ μεγάλη τους προσφορά και τον δυναμισμό που επιδεικνύουν μέχρι σήμερα να αγωνίζονται για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κέρδισαν ύστερα από πάρα πολλούς σκληρούς απεργιακούς και άλλους αγώνες. Η Σ. Χαραλάμπους τους διαβεβαίωσε ότι η ΠΕΟ θα είναι πάντα δίπλα τους και το κύριο στήριγμα της Οργάνωσής τους για επανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

Από την σελίδα της ΠΕΟ στο φμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου