9 Οκτ 2016

Ο καθρέφτης της Ιστορίας.. που λογοκρίνεται.. Αφηγήσεις από την «προϊστορία» των δικοινοτικών σχέσεων στα πέτρινα χρόνια του απόλυτου διαχωρισμού [όταν οι αριστεροί νέοι συνεργάζονταν το 1979 παρά το διαχωριστικό τείχος] και δείγματα σχολίων στα πλαίσια της ολικής κυπριακής πολιτικής εικόνας [πως έβλεπαν οι τ/κ τον Λυσσαρίδη]..

Εφημερίδα Γενί Ντουζέν στις 26 Ιουλίου 1979: Οι τουρκοκυπριακές αρχές, της Δεξιάς, απαγορεύουν στον «Σύνδεσμο επαναστατικής νεολαίας» να συμμετάσχει στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στην Λεμεσό


Η είδηση αναφέρει επιγραμματικά τα εξής: Η κυβέρνηση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας απέρριψε το αίτημα του Συνδέσμου Επαναστατικής Νεολαίας και της Ομοσπονδίας Κυπρίων Φοιτητών και Νέων για να συμμετέχουν στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό το διήμερο 27-29 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση της ΕΔΟΝ. Η κυβέρνηση τόνισε στο αιτιολογικό της απόφασης ότι «η υλοποίηση της πρόσκλησης της ΕΔΟΝ και η συμμετοχή στο Φεστιβάλ θα υπηρετήσει την ελληνοκυπριακή προπαγάνδα». Αναφέρεται ακόμα ότι οι δύο οργανώσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ και σε νέα τους συνάντηση μετά την απόρριψη του αιτήματος τους, υπογράμμισαν την ετοιμότητα τους να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα διαμαρτυρίας.
Στο κοινό μήνυμα που έστειλαν οι δύο οργανώσεις στην ΕΔΟΝ υπογραμμίζεται ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι δημιούργημα του ιμπεριαλισμού και τονίζεται η σημασία της συμβολής των επαφών μεταξύ μαζικών οργανώσεων για την ειρήνη στην Κύπρο. Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι: «Εμείς, ως οι Κύπριοι προοδευτικοί, πατριώτες νέοι θέλουμε την ειρήνη. Αυτό δεν είναι μόνο μια επιθυμία, αλλά ένας στόχος για την υλοποίηση του οποίου αγωνιζόμαστε. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το φεστιβάλ που θα πραγματοποιήσετε υπηρετεί ακριβώς αυτό το στόχο». 

Χαλκίν Σεσί - 25 του Φεβράρη 2000

Τίτλος: Ο Λυσσαρίδης πήγε στη δεύτερή του πατρίδα

Υπότιτλος: Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, Δρ. Βάσος Λυσσαρίδης θα δώσει στον Καντάφι επιστολή από τον Κληρίδη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου