12 Ιουν 2016

Όταν αποκαλύπτεται ένα ακόμα σκάνδαλο για τον ΔΗΣΥ, με πρωταγωνιστή τον Προδρόμου και την συγκάλυψη του από τον Ρίκκο.. Η μικροπρεπής εμπάθεια του Προδρόμου in full view [πάντα έτσι δεν ήταν;] και οι πειθήνιοι στη χορωδία των ΜΜΕ που ψάχνουν τρόπους συγκάλυψης και μετατόπισης [έχουν και ο Καλατζής και ο Πολίτης προϊστορία]

Η παραπονούμενη κατήγγειλε ότι πληροφορήθηκε μέσω τρίτων προσώπων ότι δημιουργήθηκαν πλαστοί λογαριασμοί με το όνομά της και ότι υπήρχαν δημοσιευμένες φωτογραφίες της. Η δημιουργία των πιο πάνω λογαριασμών έγιναν με τη χρήση πλαστών ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Η ίδια εξέφρασε υποψίες εναντίον του κ. Προδρόμου.
«Από τη μελέτη της υπόθεσης είμαι της άποψης ότι εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση είναι πέρα για πέρα βέβαιη».
Αυτό είναι.. το συμπέρασμα του ανακριτή της υπόθεσης που αφορά καταγγελίες εναντίον του τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου.»[1]


.. Το σκάνδαλο του Προδρόμου ηρθε για να αποκαλύψει, όχι απλώς τη διαπλοκή, αλλά και το μέγεθος της μικροπρέπειας..

Ο Προδρόμου παρενοχλούσε μια γυναίκα, και όταν εκείνη το κατάγγειλε φαίνεται ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος ήταν τότε στη γενική εισαγγελία, πήρε τον φάκελο και τον.. εξαφάνισε..Και όταν αποκαλύφθηκε το θέμα και βρέθηκε ο φάκελος «εκεί που δεν έπρεπε να είναι».. ξαφνικά, φάνηκε και πάλι ο «νούρος της ενοχής» του Χάσικου.. Τα «στρατιωτάκια» του Χάσικου, [ο Χατζηβασίλης του Φιλελευθέρου, πιστός, επίσης, στον Ρίκκο κοκ, ο Πολίτης – με τον Καλατζή- πάντα έτοιμος για εξυπηρέτηση] έτρεξαν να προβάλουν μια παραχώρηση χαλίτικου στην ..Πάφο, για να εμφανιστεί το όνομα του Συλικιώτη, άρα του ΑΚΕΛ, και να συγκαλυφθεί/ ξεχαστεί ο Πρόδρομος.. Ο Φιλελεύθερος, μάλιστα, στην νυχτερινή online εκδοχή του ήταν γραφικός: το θέμα του Προδρόμου το ανέφερε ανώνυμα «θέμα στο οποίο  εμπλέκεται πολιτικός», ενώ την υπόθεση με το χαλιστικο στην Πάφο την ανάφερε με άμεση αναφορά στον Συλικιώτη.. Και, όμως, ο Προδρόμου έκανε ποινικό αδίκημα και αποκάλυπτε την μικροπρέπεια του ως άτομο, ενώ ο Συλικιώτης δεν είχε να κερδίσει τίποτα από το χαλίτικο στην Πάφο [«μια λούρα», όπως την αποκαλεσε τελικά ο Α. Μιχαηλίδης του Φιλελευθέρου], το οποίο, όπως και σε όλες τις ανάλογες διαδικασίες, γίνεται με εκθέσεις αρμοδίων κλπ..

«…γιατί η υπόθεση έμεινε κρυμμένη τόσα χρόνια. Από το 2012, που παραδόθηκε το αστυνομικό πόρισμα στην Εισαγγελία γιατί κρύφτηκε σε κάποιο συρτάρι και δεν προχώρησε είτε στην απαλλαγή του Προδρόμου, είτε στην παρουσίαση της υπόθεσης στο δικαστήριο; Ποιος ευθύνεται; Με ποια κριτήρια; Πόσο ρόλο έπαιξε το ότι ο εμπλεκόμενος ήταν πολιτικός και όχι κοινός θνητός;»[2]

Και φυσικά, μπορεί να μην ήταν τυχαίο ότι την ημέρα ακριβώς που ..ανακάλυψαν το χαλίτικο στην Πάφο, η Χαραυγή έσπασε το εμπάργκο της λογοκρισίας για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου Αναστασιάδη σε διεθνές σκάνδαλο..

Ας δούμε, λοιπόν, τις διάφορες διαστάσεις του σκανδάλου, αλλά και τους μηχανισμούς και τις ρητορικές των ΜΜΕ με εστίαση στον Πολίτη και τον Φιλελεύθερο με άξονα τις δημοσιεύσεις δυο υψηλόβαθμων – το διευθυντή σύνταξης του Φιλελευθέρου και του βοηθού αρχισυντάκτη στον Πολίτη.


Κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα ο Ρίκκος; Ένα ακόμα τεκμήριο για το πώς λειτουργούσε ο Ρίκκος στην Γενική Εισαγγελία – και το πώς λειτουργούν ακόμα τα κυκλώματα συγκάλυψής του στον Πολίτη
 Η εξαφάνιση του φακέλου μιας ποινικής υπόθεσης εναντίον του κ. Προδρόμου άνοιγε και πάλι το τεράστιο θέμα της μεροληπτικής και ιδιοτελούς συμπεριφοράς του Ρίκκου Ερωτοκριτου. Διότι, όπως καταγράφηκε, ο φάκελος πήγε στον τέως βοηθό γενικό εισαγγελέα [υπήρχε η υπογραφή του για την παραλαβή], και όταν αυτός απολύθηκε, και με χίλια ζόρια δέχτηκε να φύγει, ο φάκελος φαίνεται να εξαφανίστηκε μαζί του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα παρέδωσε όλα. Τελικά, αφού δημιουργήθηκε θέμα, ο φάκελος.. εμφανίστηκε, ξαφνικά [όπως και σε μια ανάλογη περίπτωση εξαφανισμένου φακέλου στο υπουργείο εσωτερικών πριν λίγους μήνες], σε «χώρο που δεν δικαιολογείται».. Προφανώς, κάποιος τον έβαλε εκεί μετά από τη συζήτηση που ξέσπασε… Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ο Σερλοκ Χολμς για να υποψιαστεί και να υποθέσει ότι ο κ. Ερωτοκρίτου είχε εξαφανίσει τον φάκελο για να «προστατεύσει» τον κ. Προδρόμου. Είναι αξιοσημείωτο λ.χ. ότι ένας από τους μόνιμους απολογητές του κ. Ερωτοκρίτου, ο κ. Καλατζής, βοηθός αρχισυντάκτης του Πολίτη, απέδιδε την εξαφάνιση.. σε κάποιο λειτουργό..

Ο κ. Ερωτοκρίτου με δηλώσεις του, σημείωσε ότι όλοι οι φάκελοι τους οποίους χειριζόταν παραδόθηκαν και ως εκ τούτου ο ίδιος δεν είχε ευθύνη για την απώλεια. Μάλιστα φαίνεται πως τον συγκεκριμένο φάκελο χειριζόταν συγκεκριμένος λειτουργός.

Έφυγε ο φάκελος μόνος του από τον κ. Ερωτοκρίτου, και πήγε σε κάποιο ανώνυμο.. λειτουργό, τον οποίο ο σύμμαχος-απολογητής του Ρίκκου, τον ονομάζει «συγκεκριμένο», για να προσδώσει κάποιο είδος σοβαροφάνειας, λες και δεν είναι όλοι ο λειτουργοί.. συγκεκριμένοι.. Υπάρχουν και ασαφείς λειτουργοί; Και αν ξέρει τον «συγκεκριμένο» ο βοηθός αρχισυντάκτης του Πολίτη, γιατί δεν τον κατονομάζει; Οι εξαρτήσεις μερικών δημοσιογράφων είναι εντυπωσιακές… Για όποιον παρακολουθούσε την συμπεριφορά του κ. Ερωτοκρίτου στην Νομική Υπηρεσία, και τα όσα δημοσιοποιήθηκαν, η πρακτική της προσπάθειας «προστασίας ημετέρων, δεν ήταν κάτι το καινοφανές για τον τέως βοηθό γενικό εισαγγελέα. Επί ημερών του παίρνονταν αποφάσεις από τις οποίες ευνοούνταν συνεργάτες του.

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα το θέμα. Χωρίζει ο Πρόδρομου γιατί η γυναίκα με την οποία είχε σχέση τον βαρέθηκε. Δεν είναι κάτι το νέο. Αλλά για το εγώ του κ. Πρόδρομου, δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Οπότε κάνει profiles στο facebook και δημοσιεύει δικά της στοιχεία.. Ο κύκλος της συγκάλυψης, ξαφνικά αντιφάσκει χοντρά – από την μια ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε θέμα διασυρμού, ενώ από την άλλη, ερμηνεύει τη στάση του ως «εκδίκηση» και στην αστυνομική αναφορά ερμηνεύεται ως προϊον «πικρίας». Η συμπεριφορά του «πίκρη» που θα λέγαμε στα κυπριακά. Προφανώς, ο κ. Προδρόμου δημοσιοποιούσε στοιχεία που ήξερε λόγω της συμβίωσης μαζί της, για να την προκαλέσει προβλήματα, να τη διασύρει, αλλά με ύπουλο τρόπο, να δημιουργήσει ένα είδος επιλεκτικών αναφορών που να την μειώνουν.. Και αυτό από ένα άτομο, που εκφράζει το κυβερνών κόμμα.

 Και όσο για την πολιτική συγκάλυψης που ακολουθούσε ο κ. Ερωτοκρίτου η στάση του δεν ήταν τυχαία – φαίνεται ότι κινείται με βάση την λογική των… αντιτίμων. Δεν θα άφηνε ένα «σύμμαχο» να εκτεθεί, αλλά όπως φάνηκε και με την κατάθεση Αναστασιάδη, ο κ. Ερωτοκρίτου φαίνεται ότι κρατούσε διάφορα στοιχεία για να μπορεί να πιέζει νυν και τέως σύμμαχους κοκ. Είναι, λοιπόν, ενδεχόμενο ότι ο φάκελος κρύφτηκε σκόπιμα για να μπορεί μετά να τον επικαλεστεί ιδιωτικά για να εκμαιεύσει από τον κ. Προδρόμου. Άλλωστε, το όλο θέμα για το οποίο δικάζεται αφορά ακριβώς μια ανάλογη περίπτωση – μια συναλλαγή με ένα δικηγορικό γραφείο για ιδιοτελές, για τον κ. Ερωτοκρίτου, όφελος. Τί δείχνει αυτή η συμπεριφορά για τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη που πήγε και κατέθεσε για να τον συγκαλύψει; Ότι μάλλον όσοι υποψιάζονταν ότι ο κ. Ερωτοκρίτου κρατά στοιχεία με τα οποία μπορεί να εκβιάζει είναι πραγματικότητα.

Και ο Καλατζής, βοηθός αρχισυντάκτης του Πολίτη, πιστός στο καθήκον της συγκάλυψης – όπως άλλωστε και με τον Ρίκκο… «Τα ημέτερα σκάνδαλα ουκ ελάττω, συζητήσω».. Ο Προδρόμου που κάνει ασκήσεις «εκδίκησης», αλλά «δεν διασύρει», απλώς η κοπέλα είναι της παρέας «των μάγων»…


Ας εστιάσουμε όμως και στον κ. Προδρόμου. Όταν πια το σκάνδαλο δεν μπορούσε να συγκαλυφθεί και μετά από την κλασσική, πια, προσπάθεια να μετατοπιστεί η συζήτηση με ένα άσχετο θέμα [μια «λούρα χαλίτικης γης», όπως εγραψε μέχρι και ο Α. Μιχαηλίδης του Φιλελευθέρου].. στο ΑΚΕΛ [μέσω Συλικιώτη], άρχισε η προσπάθεια να πέσει στα μαλακά το θέμα.. Και φυσικά, ο Πολίτης που είναι πια η πιο κραυγαλέα έκφραση των προσπαθειών συγκάλυψης σκανδάλων για ημέτερους της κυβέρνησης, έκανε ότι μπορούσε μέσω του Καλατζήη. Στο κείμενο του λίγο πολύ προσπάθησε να παρουσιάσει το θέμα ως ασήμαντο, σχεδόν εφηβική συμπεριφορά. Μιλάμε για τον εκπρόσωπο τύπου του κυβερνώντος κόμματος και ιδού η απόπειρα συγκάλυψης:
Όπως πληροφορείται ο «Π» από έγκυρες πηγές, η υπόθεση μοιάζει με κλασική ερωτική ιστορία που καταλήγει σε πείσματα και εκδικητικά ξεσπάσματα. Ο κ. Προδρόμου διατηρούσε σχέση και συγκατοικούσε με τη γυναίκα που έκανε την καταγγελία. Η σχέση αυτή κάποια στιγμή τέλειωσε και δεν τέλειωσε καλά.

Και η προσπάθεια συγκάλυψης παρουσιάζει το αδίκημα σχεδόν ως ανύπαρκτο..
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα profiles παρουσίαζαν την ίδια την καταγγέλλουσα σε διάφορες φωτογραφίες με παρέες, φίλους και μόνη της, χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο διασυρμού της.
Άρα ο Προδρόμου έκανε το profiles της τέως φίλης του, και ξόδευε χρόνο να ανεβάζει δικά της στοιχεία, έτσι.. Εκδίκηση χωρίς νόημα; Και ποιά είναι η εκδίκηση, αν δεν την διέσυρε κλπ;.. Φυσικά, για όποιον ξέρει τις υπεκφυγές του Προδρόμου, αυτή η απόπειρα μέσω Καλατζή σημαίνει ότι μετά θα άρχισε να προσπαθεί να αμφισβητήσει τί σημαίνει «διασυρμός».. Αλλά ο Καλατζης πιστός στο καθήκον συνεχίζει με την σπόντα ..εκ Προδρόμου:
 Μάλιστα σε μια φωτογραφία παρουσιάζεται με κάποιον «μάγο», και είναι άξιον απορίας πώς θα μπορούσε να έχει αυτές τις φωτογραφίες ο κ. Προδρόμου.

Δηλαδή η παραπονούμενη είναι μη σοβαρή, ασχολείται με μάγους κλπ… Υπάρχουν και άλλα στοιχεία μη διασυρμού σαν αυτό;

Το σκάνδαλο ως σύμπτωμα της διαχρονικής συμπεριφοράς του κ. Προδρόμου: Η «πικρία» ο «πίκρης» και η «εκδίκηση» ή όταν η δημόσια εμπάθεια [που υπερπροβάλλεται ευνοιοκρατικά, ενώ συγκαλύπτονται οι προεκτάσεις της] είναι μηχανισμός συγκάλυψης ανασφαλειών και εγωκεντρισμού
Ο κ. Προδρόμου, για όσους τον παρακολουθούν τη δημόσια του πορεία, δεν είναι απλώς ένας κύριος που πλησιάζει, πια στην τρίτη ηλικία με εφηβικά ξεσπάσματα ανωριμότητας. Αντίθετα, είναι ένας πολιτικός με προνομιούχα [λόγω καταγωγής] πρόσβαση στην εξουσία, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την εγωκεντρική του εμπάθεια. Όταν στην αρχή της καριέρας του, τη δεκαετία του 1990, ρωτήθηκε για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις της τότε κυβέρνησης Κληρίδη, χωρίς ντροπή, είπε ότι οι δεξιοί είναι πιο ικανοί κοκ.. Θα πει οτιδήποτε για να ικανοποιήσει αυτούς τους οποίους έχει ανάγκη για να ανελιχθεί και θα βρίζει με εμπάθεια όσους νομίζει ότι δεν έχει ανάγκη.. Η σχέση του άλλωστε με τον ΔΗΣΥ είναι εκφραστική: αφού ανελίχθηκε και είχε την εντύπωση ότι θα γινόταν ηγέτης, έφυγε από το κόμμα, όταν έχασε και άρχισε να βρίζει με το ίδιο εμπαθές ύφος, που έβριζε πριν την αριστερά, τον Αναστασιάδη κλπ μετά το 2004. Όταν τελικά κατάλαβε ότι απέτυχε, χωρίς ίχνος ντροπής, γύρισε πίσω στον ΔΗΣΥ, έκανε ότι ξέχασε ότι έλεγε πριν, και άρχισε την εμπάθεια ενάντια στην Αριστερά… Η εμπάθεια στον κ. Προδρόμου, είναι τρόπος συμπεριφοράς. Δεν έχει να κάνει ούτε με λογική, ούτε με ιδεολογία. Η εμπάθεια είναι η εξωτερική έκφραση της εγωκεντρικής του ανάγκης για προβολή. Όποιος άφησε κατά μέρος του θεατρινισμούς των λέξεων από τον κ. Προδρόμου και δει τί λέει, ή και τοποθετήσει την πορεία του σε ένα ιστορικό πλαίσιο, θα συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει ίχνος συνέπειας – είναι ένα ‘εγώ’ που έχει ανάγκη επιβεβαίωσης λόγω εσωτερικών ανασφαλειών. Και η εμπάθεια είναι ο μόνος τρόπος να εκφράζεται προσπαθώντας να επιβληθει σαν μηχανισμός αντιμετώπισης των εσωτερικών ανασφαλειών με θεάματα εξωτερικής επιβολής.. Είναι και είδος εθισμού όταν η αποτυχία του θυμίζει τα εσωτερικά κενά – ψυχολογικά, και πνευματικά - διότι πίσω από τον πακτωλό των λέξεων του «είμαι ότι δηλώσω» ο ίδιος ξέρει ότι δεν είναι αυτός που καμώνεται, δεν ξέρει, απλά πρέπει να φωνάζει εξωτερικά γιατί τρέμει  να μην ακούσει από τους άλλους την αλήθεια που φοβάται. Ότι είναι ένα θέαμα χωρίς περιεχόμενο.

Η αυτολογοκρισία των ΜΜΕ ήταν έκδηλη, όταν διέρρευσε ότι [δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα] ότι η παραπονούμενη απέσυρε την καταγγελία, ακριβώς την στιγμή που βρέθηκε ο φάκελος και επιτέλους θα ξεκινούσε η διαδικασία απαγγελίας κατηγοριών – και υπό την πίεση της κοινής γνώμης πια. Πόσο δύσκολη ήταν η ερώτηση «γιατί;». Γιατί ένα άτομο που έκανε καταγγελία, να αποσύρει την καταγγελία ακριβώς της στιγμή που δικαιώνεται; Σε τέτοιες περιπτώσεις η λογική λέει ότι είτε εξαγοράστηκε, είτε εκβιάστηκε. Γιατί να αποσύρει; Σιωπή.. Αυτή είναι η πρακτική των κυπριακών ΜΜΕ για τους ημέτερους..

Οπότε, αυτό που διαφαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται και στη δημόσια εικόνα του – και αυτό για το οποίο και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ τον απέρριψε παρά την υπερπροβολή του. Είναι αυτό που αποκάλυψε το εμπαθές σχόλιο για την κ. Αννίτα, την υποψήφια του κόμματος του από την Λάρνακα, ότι «έχουμε εκλογές, όχι καλλιστεία».. Η κ. Αννίτα που απειλούσε τους σχεδιασμούς του Προδρόμου ήταν μια αμελητέα κύρια, που έκανε μόνο για καλλιστεία. Η εμπάθεια που δεν περνά καν πια από το φίλτρο της ευπρέπειας. Γιατί ο Πρόδρομου έχει μάθει ιστορικά ότι θα βρίσκονται πάντα Καλατζήδες να τον συγκαλύπτουν..

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα το θέμα. Χωρίζει ο Πρόδρομου γιατί η γυναίκα με την οποία είχε σχέση τον βαρέθηκε. Δεν είναι κάτι το νέο. Αλλά για το εγώ του κ. Πρόδρομου, δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Οπότε κάνει profiles στο facebook και δημοσιεύει δικά της στοιχεία.. Ο κύκλος της συγκάλυψης, ξαφνικά αντιφάσκει χοντρά – από την μια ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε θέμα διασυρμού, ενώ από την άλλη, ερμηνεύει τη στάση του ως «εκδίκηση» και στην αστυνομική αναφορά ερμηνεύεται ως προϊών «πικρίας». Η συμπεριφορά του «πίκρη» που θα λέγαμε στα κυπριακά. Προφανώς, ο κ. Προδρόμου δημοσιοποιούσε στοιχεία που ήξερε λόγω της συμβίωσης μαζί της, για να την προκαλέσει προβλήματα, να τη διασύρει, αλλά με ύπουλο τρόπο, να δημιουργήσει ένα είδος επιλεκτικών αναφορών που να την μειώνουν.. Και αυτό από ένα άτομο, που εκφράζει το κυβερνών κόμμα. Δεν μπορούσε να δεχτεί μια απλή απόρριψη και αναλωνόταν σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα σε ένα είδος παρενόχλησης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Είναι αυτό που ονομάζεται σε άλλες περιπτώσεις μικροπρέπεια. Και αντί να ζητήσει έστω ένα συγνώμη διαρρέει ακόμα "στοιχεια" για.. μάγους με την γυναίκα, η οποία τον απέρριψε.. Ο κ. Προδρόμου δεν έχει μάθει ούτε να ακούει, ούτε να σέβεται. Συχνά και στον δημόσιο του λόγο, με την βοήθεια των φιλικών δημοσιογράφων, μιλά ακατάπαυστα, ιδιαίτερα όταν πιαστεί να λέει ανακρίβειες – τότε δεν αφήνει καν τον συνομιλητή/τρια του να μιλήσει.

Ο κ. Πρόδρομου δεν δείχνει να έχει μόνο τα ψυχολογικά του σύνδρομα τα οποία εκτονώνει στο δημόσιο λόγο και συγκαλύπτεται ακριβώς γιατί είναι από τους ημέτερους. Στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου είχε και εφημερίδα που συμμετείχε στο θεαμα της φούσκας – και μετά ο ίδιος εισηγήθηκε, καθώς άρχιζε η κατάρρευση, να ρίχτουν τα χρήματα του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων στο χρηματιστήριο.. Ήταν μια δήλωση που αν την έκανε άλλος πολιτικός, θα άνοιγε για χρόνια ζήτημα για τα ιδιαίτερα συμφέροντα που εξέφρασε… Αλλά ο Προδρόμου ήταν προστατευόμενος.. Ακόμα και όταν τελικά οι φαντασιώσεις του να κάνει κόμμα κλπ κατάρρευσαν [και όχι άσχετα με την γενική συμπεριφορά του], ποτέ δεν έλειψε από τα ΜΜΕ.. Είχε εκπομπές, προβολές κοκ..

Η αυτολογοκρισία των ΜΜΕ ήταν έκδηλη, όταν διέρρευσε ότι [δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα] ότι η παραπονούμενη απέσυρε την καταγγελία, ακριβώς την στιγμή που βρέθηκε ο φάκελος και επιτέλους θα ξεκινούσε η διαδικασία απαγγελίας κατηγοριών – και υπό την πίεση της κοινής γνώμης πια. Πόσο δύσκολη ήταν η ερώτηση «γιατί;». Γιατί ένα άτομο που έκανε καταγγελία, να αποσύρει την καταγγελία ακριβώς της στιγμή που δικαιώνεται; Σε τέτοιες περιπτώσεις η λογική λέει ότι είτε εξαγοράστηκε, είτε εκβιάστηκε. Γιατί να αποσύρει; Σιωπή.. Αυτή είναι η πρακτική των κυπριακών ΜΜΕ για τους ημέτερους..Η απόπειρα Μετατόπισης [φταίει μια «λούρα στην Πάφο»] και ο νούρος του Χάσικου; ο Α. Μιχαηλίδης του Φιλελευθέρου κρατά αποστάσεις…
Και πριν από το στάδιο της λογοκρισίας προηγείται το στάδιο της απόπειρας Μετατόπισης. Την ίδια ακριβώς μέρα που το θέμα γινόταν πια κεντρικό, και αργά το βράδυ «διέρρεε» ότι η παραπονούμενη θα απέσυρε [είχαν κινητοποιηθεί θεοί και δαίμονες για συγκάλυψη] ..ξαφνικά, αργά το απόγευμα.. διέρρευσε η Μετατόπιση που έδειχνε ..Χάσικο: γινόταν λέει «ποινική έρευνα» στην οποία εμπλεκόταν ο ..Συλικιώτης.. Τόση τυχαία συμπτωση; ..Κατάντησαν πια τόσο κωμικοί, που είναι να απορείς ποιός είνα ο πιο αστείος – ο Προδρόμου που απειλεί ότι «έχει να πει» [δηλαδή αυτός νομίζει ακόμα και τώρα ότι αν κάνει μια ακόμα εμπαθή επίθεση, θα πείσει;] ενώ τον έπιασαν τα πράσα, ή το εργοστάσιο λάσπης του κυβερνώντος κόμματος και του προεδρικού που έτρεξε να μετατοπίσει ..

Ο Α. Μιχαηλίδης, διευθυντής σύνταξης του Φιλελεύθερου, είναι επίσης γνωστός για την αντί-αριστερή του προκατάληψη, και έχει και μια κάποια σχέση με τον Προδρόμου. Οπότε προσπάθησε και αυτός να ρίξει το θέμα στα μαλακά για τον Προδρόμου, αν και σαφώς πολύ πιο αξιοπρεπώς από τον Καλατζή, που ακουγόταν σαν δικηγόρος. Ανέφερε λ.χ. και αυτός, την γραμμή Προδρόμου, ότι δεν υπήρχε «διασυρμός» [χωρίς να εξηγείται τί στο καλό έκανε ο Προδρόμου τότε], αλλά άφησε ανοικτό το θέμα της ποινικής δίωξ΄ξς του.
Αν ο Προδρόμου έκανε τις ανοησίες για τις οποίες καταγγέλθηκε, φυσικά και πρέπει να κατηγορηθεί και να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Αυτό, που θα αποδειχθεί κυρίως σε αυτή την ιστορία είναι το επίπεδο των πολιτικών από τους οποίους περιμένουμε να λαμβάνουν αποφάσεις υπέρ του λαού και της πατρίδας, την ώρα που αυτοί ασχολούνται με τέτοιες ανόητες, κυριολεκτικά, πράξεις. Οι δικαιολογίες του καταγγελλόμενου, που μόνο ενώπιον δικαστηρίου θα έχουν βαρύνουσα σημασία, μπορεί και να αναδείξουν πόσο σαχλή ή όχι είναι η ιστορία. Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να ενταχθεί καθόλου στη σφαίρα της σαχλότητας, αντιθέτως, είναι πολύ πιο ουσιώδες από την ίδια την υπόθεση, και θα πρέπει να λογοδοτήσει γι΄ αυτό η Γενική Εισαγγελία γιατί είναι θέμα Αρχής και ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, είναι γιατί η υπόθεση έμεινε κρυμμένη τόσα χρόνια. Από το 2012, που παραδόθηκε το αστυνομικό πόρισμα στην Εισαγγελία γιατί κρύφτηκε σε κάποιο συρτάρι και δεν προχώρησε είτε στην απαλλαγή του Προδρόμου, είτε στην παρουσίαση της υπόθεσης στο δικαστήριο; Ποιος ευθύνεται; Με ποια κριτήρια; Πόσο ρόλο έπαιξε το ότι ο εμπλεκόμενος ήταν πολιτικός και όχι κοινός θνητός;


Όμως, για να είναι ισορροπημένος [ή ίσως και για να βάλει και τα δυο θέματα – το πραγματικό και το θέαμα - στο ίδιο πλαίσιο] έβαλε και το θέαμα του «φταίει ο Συλικιώτης [σαν συνέχεια του «φταίει ο Χριστόφιας», «φταίει το ΑΚΕΛ», «φταίνε αυτοί» για να συγκαλύπτεται η δεξιά, οι τράπεζες κοκ] στο ίδιο επίπεδο. Αναγκαστικά πια.. Ήταν τόσο τραβηγμένο.. ιδού λοιπόν και το σχόλιό του έστω [ή παρά]  την ιστορικά αντί-αριστερή προκατάληψη:

 Το δεύτερο είναι η υπόθεση που εμπλέκει τον Νεοκλή Συλικιώτη, για μια λωρίδα χαλίτικης γης στην Αχέλεια, λίγο πάνω από 100 τετραγωνικά μέτρα, που εκτιμήθηκε €43.000 αλλά το Υπουργικό την πούλησε για €5.000 για λόγους φιλανθρωπίας.

Και μετά αφού ρίχνει λίγη Δρομολαξιά [ξεχνώντας βέβαια την απαλλαγή του Λίλλη, και τη δική του σιωπή] καταλήγει..
..θα κατηγορηθεί γιατί πουλήθηκαν 100 τ.μ. σε μια φτωχή γυναίκα στην Αχέλεια, που εφάπτονταν στο σπίτι της; Που, μάλιστα, καθώς φαίνεται δεν ήταν δική του πρόταση αλλά Υπουργικής Επιτροπής!

Και προς τιμή του κ. Μιχαηλίδη, ανοίγει δειλά την πόρτα για το πραγματικό σκάνδαλο, τις χαλαρώσεις, και ίσως το άτομο πίσω από το θέαμα, αλλά φυσικά δεν τολμά να αγγίξει τον..εμπλεκομενο, τον Σ. Χάσικο:
…διερωτώμαστε αν η Νομική Υπηρεσία, η Ελεγκτική Υπηρεσία, το Κτηματολόγιο, η Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών έχουν την οικονομική ευχέρεια και το ανθρώπινο δυναμικό να ασχολούνται με μια λούρα χαλίτικης γης, όσο δεν ασχολήθηκαν, για παράδειγμα, με τα εκατομμύρια των προσοδοφόρων για ορισμένους αλλαγών στις πολεοδομικές ζώνες

Η σύμπτωση της δημοσιοποίησης της υποτιθέμενης υπόθεσης ..που εμπλέκει τον Συλικιώτη, αφορά μεν το επιτελείο συγκάλυψης του Προδρόμου, αλλά το θέμα είναι ποιός είναι πίσω από μια τέτοια υπόθεση. Δηλαδή ποιός θα έψαχνε την παραχώρηση μιας «λούρας» και θα προσπαθούσε να την χρησιμοποιήσει, με τον ίδιο εμπαθή τρόπο, όπως ο κ. Προδρόμου κινήθηκε στο θέμα της τέως ερωτικής του συμβίας; ..Όλα τα στοιχεία δείχνουν.. Σωκράτη Χάσικο… Μόλις ανέλαβε το υπουργείο «έτρεξε» να ελέγξει το κτηματολόγιο και για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών του [οικογενειακών, διασυνδεόμενων κλπ] συμφερόντων, αλλά και για να πουλά εξυπηρετήσεις μέσω χαλαρώσεων – ή ανάποδα για να φτιάχνει θεάματα λάσπης για μετατοπίσεις από τα σκάνδαλα της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Και ο Σωκράτης ήξερε προκαταβολικά ότι θα γινόταν διάφορα χοντρά, όπως και γίνονται.. Το τέλος του 2015 ήταν χαρακτηριστικό: τότε ο γενικός ελεγκτής, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε τολμήσει να αρχίσει την προσπάθεια να περιοριστεί η ασυδοσία του κ. Χάσικου [χωρίς όμως να αγγίξει ακόμα την σύγκρουση συμφερόντων που εκπροσωπεί η ίδια η παρουσία του, σαν επιχειρηματία, στο υπουργείο]. Σε εκείνο το πλαίσιο, ο Ο. Μιχαηλίδης έθεσε λ.χ. θέμα και για τις χαλαρώσεις, αλλά και για ύποπτες αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσίων. Ο Χάσικος ήταν τότε κωμικά αποκαλυπτικός. Μόλις προέκυψε το θέμα των χαλαρώσεων άρχισε να φωνάζει γιατί ο Ο. Μιχαηλίδης δεν εστίασε στο θεάματα που ήθελε ο ίδιος και αφορούσαν βέβαια την προηγούμενη κυβέρνηση. Ήθελε δηλαδή και πάλι να συγκαλύψει τα δικά του, ρίχνοντας [όπως φαίνεται να έγινε και τώρα με τον Πρόδρομου] κοκαλάκια μετατόπισης για ευκολόπιστα πρόβατα. Μέχρι και οι δημοσιογράφοι του Φιλελευθέρου που φάνηκαν να προωθούν τις διαρροές του αρχικά, τα έβαλαν μαζί του στο τέλος. Αλλά η αποκάλυψη του Χάσικου, και της ένοχης συνείδησης του [ανάλογα με τις δημόσιες εμπαθείς δηλώσεις του Πρόδρομου που κρύβουν τις ιδιωτικές ανασφάλειες] όταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης άγγιξε το θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών. Πανικοβλήθηκε ο Χάσικος, και ξαφνικά, έγινε μαρτούιν κατά την κυπριακή – άρχισε να επικαλείται τη θυματοποιηση ατόμων κλπ. Και να εκλιπαρεί να μην προχωρήσει το θέμα. Το συγκεκριμένο θέμα αφορούσε δυο υποθέσεις/λειτουργούς που συμμετείχαν στην έγκριση πώλησης τουρκοκυπριακών περιουσιών, ενώ οι σύζυγοι τους εργάζονταν σε εταιρείες που αποκόμισαν τεράστια κέρδη.. Ξαφνικά το θέαμα της Δρομολαξιάς αποκαλυπτόταν σαν κάτι που εκαναν, πραγματικά όμως αυτή τη φορά, οι ημέτεροι του Χάσικου.. Και έτρεξε να συγκαλύψει ένοχα.. Φυσικά εκείνο θέμα θα επανέλθει αναπόφευκτα και για τον ίδιο και για τις ημέτερες λειτουργούς [θα ήταν καλά λ.χ. να γίνει και έρευνα για τη σχέση του μαζί τους]. Αλλά αν είναι να ξεκινήσει κανείς με τα σκάνδαλα του κ. Χάσικου δεν θα έχει τέλος.. Ήδη η πιο γνωστή χαλάρωση είναι εκείνη του Mall στη Λευκωσία που φαίνεται να έγινε επί παραγγελιά για να μπορέσει να πουλήσει ο Σιακόλας βολικά..

Το άγχος του Χάσικου και το ερώτημα για τον Προδρόμου: θα συγκαλυφθεί και πάλι;
Βέβαια σε αντίθεση με τον Προδρόμου, ο Χάσικος ξέρει να ελίσσεται. Αλλά καθώς η φαρέτρα των θεαμάτων/πυροτεχνημάτων μετατόπισης γίνεται αυξανόμενα εμφανώς κωμική, ο ίδιος έχει πια και μεγαλύτερα προβλήματα καθώς να αναζητήσει σύμμαχους στην απόπειρα του να εκδιώξει τον Αβέρωφ απο την ηγεσια του κόμματος τους. Αλλά έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, και είναι τόσο εμπλεκόμενος και διαπλεκόμενος.. Κινδυνεύει πια.. Άλλωστε τον παρακολουθούν και από τα μέσα… Αντίθετα,  ο Προδρόμου, έχει δεχτεί 2 ήττες σε ένα μικρό χρονικό διάστημα [το backlash για την Αννίτα, και την μη εκλογή του] οπότε η παρούσα αποκάλυψη, απλώς συμπληρώνει την εικόνα…

Είναι η αποκάλυψη ενός θεάματος εμπάθειας την οποία η πλειοψηφία των κυπριακών ΜΜΕ προωθούσε και συγκάλυπτε για πάνω από 20 χρόνια – και εκφράζει και τη διαπλοκή της ευνοιοκρατίας στο κύκλωμα της λευκωσιάτικης ελίτ. Από εκεί και πέρα είναι εμφανώς και κρίμα ο κ. Πρόδρομου, και θα ήταν καλά να ηρεμήσει [ίσως και λίγη ψυχοθεραπεία να βοηθούσε για τις αιτίες τέτοιων εξευτελιστικών, και για τον ίδιο, εμμονών] και  να μην γελοιοποιείται με τέτοιες εμπάθειες.. Αλλά το θέμα είναι αν μπορεί.. Η Νομική υπηρεσία, από την άλλη, έχει υποχρέωση να προχωρήσει με το θέμα. Διότι το αδίκημα του κ. Προδρόμου είναι πέρα από τις καταγγελία. Παραβίασε  προσωπικά δεδομένα. Είναι αδίκημα με βάση τον νόμο… και όχι απλώς την καταγγελία.. Ακόμα, δηλαδή και αν αφαιρέσουμε την εμπάθεια και την υπόγεια [ύπουλη;] προσπάθεια διασυρμού κοκ ενός ατόμου.. που θυμίζει και λίγο  bullying.. όπως ακριβώς και η δημόσια εμπάθεια του εκπροσώπου του ΔΗΣΥ..

Σε σχετικό έγγραφο της Αστυνομίας αναφέρεται ότι η υπόθεση αφορά τα ακόλουθα αδικήματα:
-Πλαστογραφία σχετιζόμενη με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή κατά παράβαση του άρθρου 9 του Ν.22(111)2004 και τον «Περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατά παράβαση του άρθρου 26(ε) του Ν.138(1)2001.
Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών Ιούνιος 2011 έως και τον Φεβρουάριο του 2012 στην επαρχία Λευκωσίας.
Σημειώνεται, ότι η Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών κατόπιν διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, διεπίστωσε ότι το ένα από τα τρία ip address που χρησιμοποιήθηκε ανήκει στον κ. Προδρόμου ενώ τα άλλα δύο σε δύο εταιρείες…[....]..
Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης, πως μέρος του ονόματος των πλαστών λογαριασμών στο facebook έφερε το χαϊδευτικό όνομα της παραπονούμενης το οποίο, σύμφωνα με την παραπονούμενη, οι μόνοι που το γνωρίζουν είναι η αδελφή της και ο κ. Προδρόμου.

Είναι η αποκάλυψη ενός θεάματος εμπάθειας την οποία η πλειοψηφία των κυπριακών ΜΜΕ προωθούσε και συγκάλυπτε για πάνω από 20 χρόνια – και εκφράζει και τη διαπλοκή της ευνοιοκρατίας στο κύκλωμα της λευκωσιάτικης ελίτ. Από εκεί και πέρα είναι εμφανώς και κρίμα ο κ. Πρόδρομου, και θα ήταν καλά να ηρεμήσει [ίσως και λίγη ψυχοθεραπεία να βοηθούσε για τις αιτίες τέτοιων εξευτελιστικών, και για τον ίδιο, εμμονών] και  να μην γελοιοποιείται με τέτοιες εμπάθειες.. Αλλά το θέμα είναι αν μπορεί.. Η Νομική υπηρεσία, από την άλλη, έχει υποχρέωση να προχωρήσει με το θέμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου