26 Ιουν 2016

Brexit: Μια Θλιβερή κυπριακή κυβέρνησηΚωστής Αχνιώτης
Θα αναμέναμε από την κυπριακή κυβέρνηση να μας πει, έστω και στα ψέματα για λόγους όπως λέμε επικοινωνιακούς, ότι έχει ήδη έτοιμες μελέτες επί μελετών από μήνες πριν στις οποίες στηρίζει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για την «επόμενη μέρα» του Brexit. Αντί γι αυτού προσέξετε τι μας είπε ο πρόεδρος: πρώτα να μείνουμε ψύχραιμοι και ο ίδιος ήταν ψύχραιμος. Δεύτερον μας είπα να μην ανησυχούμε, διότι ... η Κύπρος με την Βρετανία έχουν ειδική σχέση με την κοινοπολιτεία. Ακριβώς δηλαδή τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει ο ίδιος να ανησυχεί. Για το εμπόριο, τον τουρισμό, τους φοιτητές και μετανάστες Κυπρίους ( σε μια πιο ρατσιστική χώρα πλέον ) και ενδεχομένως στο Κυπριακό σε ενδεχόμενη διχογνωμία με την ΕΕ (που ήδη εξάλλου υπάρχει ). Φυσικά η Φιλανδία θα επηρεαστεί λιγότερο. Και φυσικά μας είπε ότι θα περιμένει να διαμορφώσει πολιτική  το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δεν φάνηκε καθόλου να σκέφτεται να μεταφέρει μαζί του κάποια θέση, όπως για παράδειγμα κάποια απαίτηση οικονομικής στήριξης για τις αναμενόμενες ζημιές σε μια ήδη χρεοκοπημένη χώρα.
Η κυβερνητική εικόνα έγινε ακόμα χειρότερη μετά την πομπώδη ( θεέ μου) εμφάνιση του Υπουργού των Οικονομικών στο ΡΙΚ. Ο κ Γεωργιάδης σνόμπαρε και τους φίλους του της ΟΕΒ που ανησυχούν και ζητούν συσκέψεις. Ο ίδιος είναι ψύχραιμος και θα αντιδράσει ... όταν και εάν εμφανιστούν επιπτώσεις
Η ψυχραιμία είναι αναγκαία για να κρατηθεί κάποιος σε κόσμια έκφραση. Το ολιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το κυπριακό σκάφος είναι στον αυτόματο πιλότο και επιβιώνει όσο επιβιώνει για λόγους άσχετους με την κυβέρνηση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου