19 Ιουν 2016

Όταν φώναζαν οι ακτιβιστές και η Πρωτοβουλία για την προστασία των Φυσικών Ακτών, ο δήμαρχος Παραλίμνιου το έπαιζε ότι κατοικούσε σε άλλο πλανήτη, τώρα που του αποδίδει ακόμα περισσότερα ο Γενικός Ελεγκτής, ο κ. Πυρίλλης, καταφεύγει στη στρατηγική του «μα εγώ εν τζαι..»


Οι παρανομίες και οι παρατυπίες του δημάρχου Παραλίμνιου έχουν καταγγελθεί μέσα από μια σειρά εμπεριστατωμένων ανακοινώσεων της Πρωτοβουλίας για την Προστασία των Φυσικών Ακτών – και από ανάλογες παρεμβάσεις άλλων οικολογικών ακτιβιστών. Όπως και σε άλλα οικολογικά θέματα [όπως με τα αμπελοπούλια, τον Ακάμα κοκ] οι ένοχοι των παραβιάσεων, αρχικά, το έπαιζαν ότι δεν έγινε τίποτα [προσπαθούσαν, δηλαδή, να επιβάλουν λογοκρισία] και ακολούθως επιχειρούσαν να ασκήσουν πιέσεις ή να επιβάλουν ντε φάκτο «γεγονότα». Είναι σαφές, βέβαια, ότι η στρατηγική τους δεν πετυχαίνει. Αλλά επιμένουν… Έτσι και ο δήμαρχος Παραλίμνιου, εφορμούμενος από μια κάποια έπαρση της εξουσίας - έστω και της τοπικής του καρέκλας.. Ευτυχώς, ο νυν Γενικός Ελεγκτής δεν φαίνεται να ανήκει στην πτέρυγα των αξιωματούχων που ορκίζονται να προωθούν το κοινό καλό, για να κάνουν μετά ιδιοτελείς εξαιρέσεις  - όπως φαίνεται να κάνουν μερικοί οι οποίοι κάνουν και απόπειρες νομοθεσίας, όπως τις τελευταίες προσπάθειες που θυμίζουν και πάλι απόπειρες συγκάλυψης της λαθροθηρίας [από τον υπουργό εσωτερικών - της ιδιαίτερης μεταχείρισης των ημέτερων;]…
Αναδημοσιεύουμε πιο κάτω ανταπόκριση από την παρέμβαση του κ. Μιχαηλίδη [όπως δημοσιεύτηκε εκτενώς στον Φιλελεύθερο. Και μετά ο δήμαρχος Παραλίμνιου, όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές [στο ΡΙΚ και το ΜΕΓΑ] έκανε ότι δεν ήξερε, δεν καταλάβαινε.. ή κοινώς: οι απόπειρες Μετατόπισης των ενόχων:
 Όλα τα στοιχεία που αφορούν επτά σοβαρές υποθέσεις για τις οποίες καταγγέλλεται ο Δήμος Παραλιμνίου, ζητά η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας από τον δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι καταγγελίες εναντίον του Δήμου Παραλιμνίου υποβλήθηκαν ταυτόχρονα και στον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και στο  Γενικό Εισαγγελέα.

Η επιστολή με την οποία ο Δήμος Παραλιμνίου καλείται να καταθέσει στοιχεία, έγραφα, μελέτες, άδειες, εγκρίσεις, δαπάνες, έγγραφα διαγωνισμών ανάθεσης έργων, πρακτικά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετική αλληλογραφία για διερεύνησή τους υποβλήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία στις 6 Απριλίου και μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί.

Οι επτά υποθέσεις, κάποιες εκ των οποίων αποτέλεσαν στο πρόσφατο παρελθόν αντικείμενο αρθογραφίας στο «Φ», είναι οι ακόλουθες:

Παράνομα θαλάσσια έργα στην παραλία Fig Tree Bay: Ο Δήμος Παραλιμνίου κατηγορείται ότι παράνομα και χωρίς άδεια επενέβη και κατασκεύασε βραχώδη αποβάθρα-κυματοθραύστη, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα διάβρωσης στην παραλία και να ξοδεύονται μεγάλα ποσά για την επαναφορά της άμμου. (Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πριν από δυο χρόνια προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έφτασε μέχρι και τη Βουλή.)

Παράνομα θαλάσσια έργα στην παραλία Σειρήνα-Κουμούλη: Ο δήμος κατηγορείται ότι χωρίς άδειες και κανονικές διαδικασίες προχωρεί στη διαμόρφωση της παραλίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. (Σημειώνεται ότι τα έργα συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.)

Μετατροπή της θαλάσσιας περιοχής Λουμπαρτί σε ιδιωτική παραλία.

Το θέμα της ακύρωσης της Μονάδας Κομποστοποίησης η οποία προκηρύχθηκε χωρίς προσφορές με αποτέλεσμα να παρέμβει το Υπουργείο Εσωτερικών και να ακυρώσει την όλη διαδικασία.

Το θέμα   της ανέγερσης κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Παράνομα θαλάσσια έργα στην περιοχή Περνέρα και του παραλιακού πεζόδρομου.

Διενέργεια παράνομα και παράτυπα και χωρίς οποιαδήποτε τεχνοοικονομική μελέτη, θαλασσίων γεωτρήσεων για ανεύρεση  νερού, έναντι δαπάνης του δήμου.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις πιο πάνω υποθέσεις, ο δήμαρχος Παραλιμνίου καταγγέλλεται για υπέρβαση εξουσίας και ατασθαλίες, όπως ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες. Στις  πλείστες των υποθέσεων αυτών οι καταγγέλλοντες παραθέτουν λεπτομέρειες, ακόμα και ονόματα ατόμων, προς διευκόλυνση τυχόν ερευνών που θα ακολουθήσουν.
 Στη συγκεκριμένη επιστολή-καταγγελία, περιέχονται επίσης άλλες 11 υποθέσεις για τις οποίες όμως η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν ζητά διευκρινίσεις από τον δήμο. Κάποιες  όμως από τις 11 αυτές υποθέσεις απασχόλησαν κατά καιρούς την επικαιρότητα, απασχολώντας άλλες κρατικές υπηρεσίες, όπως π.χ. τον  Κυπριακό  Οργανισμό Αθλητισμού.
Όσον αφορά όμως στις επτά υποθέσεις για τις οποίες ζητά στοιχεία η Ελεγκτική Υπηρεσία, στη σχετική επιστολή της προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου είναι σαφής:  Τα στοιχεία ζητούνται για διερεύνησή τους.
Σημειώνεται ότι η καταγγελία προς την Ελεγκτική Υπηρεσία, το Υπουργείο   Εσωτερικών και τον Γενικό Εισαγγελέα είναι επώνυμη και περιλαμβάνει πλειάδα παραγόντων στον Δήμο Παραλιμνίου που εκ της θέσεώς τους είναι κοντά στα γεγονότα που σημειώνονται στον δήμο. Ωστόσο, για σκοπούς προστασίας τους, στην επιστολή που στάληκε προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου από την Ελεγκτική Υπηρεσία, αυτά τα ονόματα έχουν απαλειφθεί.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/318304/fig-tree-seirina-kai-pernera-anamesa-stis-ypotheseis-pou-exetazei-o-gelegktis#sthash.bPcZHbXU.dpuf


Όλα τα στοιχεία που αφορούν επτά σοβαρές υποθέσεις για τις οποίες καταγγέλλεται ο Δήμος Παραλιμνίου, ζητά η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας από τον δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου….. Η επιστολή …υποβλήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία στις 6 Απριλίου …. ο δήμαρχος Παραλιμνίου καταγγέλλεται για υπέρβαση εξουσίας και ατασθαλίες.. Στις  πλείστες των υποθέσεων αυτών οι καταγγέλλοντες παραθέτουν λεπτομέρειες.. και ονόματα ατόμων, προς διευκόλυνση τυχόν ερευνών που θα ακολουθήσουν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου