26 Ιουν 2016

ΣΠΟΝΤΕΣ

 • Αργά ή γρήγορα θα ξεσπούσε και αυτό: μια εσωτερική εξέγερση στις χώρες του υποτιθέμενου πυρήνα της Ε.Ε… Και όπως προηγουμένως [σε άλλα δημοψηφίσματα που ήταν αρνητικά για την ΕΕ] υπήρχαν συγκλίσεις ετερόκλητων κινήτρων και αφετηριών.. Το αποτέλεσμα έχει μια σαφή ιστορικότητα: επιτέλους είναι σαφές ότι υπάρχει και η επιλογή της εξόδου, αντί να την ανεμίζει νευρωτικά μόνο ο Σόιμπλε ως απειλή. Και είναι συνακόλουθα και προϊόν της κρίσης νομιμοποίησης της ΕΕ.. Και αυτή η επιλογή δεν ήταν κάτι το άγνωστο – οι κύπριοι είχαμε φτάσει κοντά το 2013, μετά την εξέγερση του Μάρτη ενάντια στο καθολικό κούρεμα, και ανάλογα κοντά είχαν φτάσει και οι Έλληνες το 2015 – και οι δυο κοινωνίες, όμως, υπό την πίεση ασφυξίας ρευστότητας, αφού μπήκαν στην ευρωζώνη.. Αλλά ήταν και μια εσωτερική εξέγερση στη Βρετανία, ενάντια στην υπεροψία όσων εξαπέλυαν απειλές και μύδρους δαιμονοποίησης για την επιλογή της Εξόδου. Είχε και ταξική διάσταση αυτή η αντιπαράθεση.. Όπως φαίνεται και στις ΗΠΑ κάτι κινείται απειλητικά μόλις κάτω από το έδαφος.. Ο Τραμπ χρησιμοποίησε αυτήν τη δυσφορία των δεξιών εργατικών μαζών.. Ο Σάντερς άγγιξε τις αριστερές μάζες.. Στη Βρετανία την νίκη στην έξοδο την έδωσε η ψήφος των εργατικών συνοικιών – με δεδομένο ότι τα συντηρητικά στρώματα είχαν προϊστορία ταύτισης με την έξοδο, λόγω άλλων μορφών ιστορικής νοσταλγίας.. Σήμερα και στις ΗΠΑ και στη Βρετανία αναδύονται αυτά τα ρεύματα.. Και το θετικό είναι ότι και στις δυο χώρες εμφανίστηκε μαζί με αυτό το αμάλγαμα δυσφορίας και έκρηξης, και μια δυναμική όπως την εξέφρασε ο Σάντερς και ο Κόρμπυν, ως μια αμφισβήτηση που δεν ποντάρει στην εκδίκηση μέσω ενός ατόμου-ηγέτη-σωτήρα, στην παρελθοντολογική νοσταλγία, ή στο υπόγειο ρατσισμό, αλλά κοιτάζωντας σφαιρικά το σύστημα, και ιστορικά μπροστά..
 •  
 • Από την κυπριακή οπτική [εδώ στην ανατολική Μεσόγειο, στο σύνορο με την Ασία] δεν μπορείς να αποφύγεις την ειρωνική κατάσταση του συνθήματος «Μένουμε Ευρώπη»..  :)..Σε ποιά Ευρώπη τώρα κοπέλλια τζαι κοπέλλες; ..Διότι η αρχική φαντασίωση ήταν εκείνη των wannabe Sirs – αυτών που ήθελαν δηλαδή, να γίνουν «..αυτό που ο πατέρας τους δεν μπορούσε να γίνει, δηλαδή, ένας καλός και σωστός Άγγλος».. Εντάξει υπήρχε και η ελληνική φαντασιακή ταυτότητα ως εκμοντερνισμος, σαν κάτι ανώτερο, από το ντόπιο ιθαγενές.. Αλλά.. ήταν η Βρετανία που λειτουργούσε ως η απώτερη ταύτιση για «εκπολιτισμό»… Φάνηκε και στη δημόσια αντιπαραθεση Κληρίδη – Δούντα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 – ο Κληρίδης να διαμαρτύρεται γιατί τον διέκοπτε ο Δούντας και να λέει «δεν είμαστε στο ελληνικό κοινοβούλιο κ. Δούντα», και τον Δούντα να άπαντα «ε, βέβαια, εμείς δεν είμαστε αγγλοαναθρεμμένοι»… J ..Μετά ήρθε η «Ευρώπη» σαν το ενοποιητικό όραμα του «ανώτερου».. Και μετά, για τους ιθαγενείς που θα ήθελαν να είναι αλλού, ήρθε η πραγματικότητα – πέρσι η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, φέτος και η ..Βρετανία.. Και τώρα ποιά..Ευρώπη;.. Η «μητέρα» τσακώνεται με την άλλη «οικογένεια», η κρυφά ποθητή μητριά την κάνει από την οικογένεια, και ο ιθαγενής με το μπλουζάκι που μένει Ευρώπη, που να βασίσει, πια, την ανάγκη της επιβεβαίωσης ότι όντως υπάρχει κάτι.. ανώτερο, εκει έξω.. :) ..Λονδίνο ή Βερολίνο λοιπόν;..:)
 •  
 • Και από την άλλη, όλοι αυτοί που μας εκβίαζαν εμάς του κύπριους το 2013 και τους Έλληνες το 2015, θα δοκιμάσουν και στους βρετανούς, τα κόλπα των εκβιασμών; Βέβαια, τζήνους κόφκει ο νους τους τζαι δεν επαραδώσαν αμαχητί την κεντρική τους τράπεζα.. Οπότε μπορούν να οργανωθούν κάπως.. Αλλά θα εξαπολύσουν επίθεση οι κερδοσκόποι στα χρηματιστήρια [ήδη ο Σόρος φάνηκε να παίζει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τις ρητορικές του για την λίρα], και οι οίκοι αξιολόγησης; Θα δουν ίσως και οι βρετανοί, τί ποτίζονταν τόσοι άλλοι… και στο δικό τους όνομα.. Αλλά, βέβαια, αυτοί τα τραβάνε από τον καιρό της Θάτσερ..
 •  
 • Και η ετερόκλητη σύγκλιση που έφτιαξε την πλειοψηφία της εξόδου, θα πρέπει να είναι μια σαφής προειδοποίηση για όσους θεωρούν ότι οι ψηφοφόροι είναι εύκολα διαχειρίσιμα μπλοκ ψηφοφόρων.. Φαίνεται ότι κάτι σαν συλλογικό αίσθημα των «μαζών», όπως θα έλεγε και ο Μπωντιργιάνρτ, κατασκευάζει παιχνίδια παραπλάνησης των δημοσκοπήσεων και πεισματικής άρνησης για όλα αυτά που μέχρι πρόσφατα περνούσαν ως αναπόφευκτοι εκβιασμοί..
 •  
 • Και στο ευρύτερο πλαίσιο του παγκόσμιου συστήματος να το δει κάποιος, το Brexit δεν αλλάζει την γεωγραφία και την ιστορία – η Βρετανία, η Αγγλία, κοκ, είναι στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και δεν θα μετακινηθεί, επειδή δεν ανήκει στο ίδιο κλαμπ με την Γερμανία και την Γαλλία. Και οι διασυνδέσεις των κοινωνιών στη μεταβιομηχανική εποχή, δεν θα εξαφανιστούν… Αλλά γίνεται πια σαφές ότι το παγκόσμιο σύστημα οδεύει σε ένα πολύ-πολικό σύστημα και περιφερειακά [γιατί και η Ευρώπη περιφέρεια του παγκόσμιου συστήματος, είναι] ..Αλλά οι ρωγμές στο παγκόσμιο σύστημα δεν είναι πιο μόνο στο έξω κύκλο του πυρήνα.. Κινούνται τεκτονικές πλάτες από την Μέση Ανατολή μέχρι την Ευρώπη του Ατλαντικού.. Και στο βαθμό που μια από τις βασικές αφετηρίες για τη ψήφο της εξόδου ήταν οι φόβοι για ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης [όπως απειλούσαν τα συντηρητικά ΜΜΕ] που θα ερχόταν από την Τουρκία, τότε η κρίση που ξεκίνησε η δυτική επέμβαση στο Ιράκ, το 2003, και εκφράζεται σήμερα με τον ΙΣΙΣ, και τα μεταναστευτικά ρεύματα ως προϊόντα των πόλεμων στους οποίους εμπλέκεται, έφτασε πίσω, σαν μπούμερανγκ, στη Βρετανια.. που δεν είναι εκείνη που φαντάζονταν τότε ο Μπλερ.. Αλλά ποιός του είπε να πάει να κατακτήσει την Βαγδάτη, τέτοια εποχή; ..Το πνεύμα του Σαλαντίν πηγε να συναντήσει τον Ριχάρδο στη χώρα του και να του ζητήσει τα ρέστα, για τις απόπειρες μεταμοντέρνων σταυροφοριών... Όλα εδώ πληρώνονται όντως από ότι φαίνεται..

 • Η πυρκαγιά ήταν μια τραγωδία που λειτούργησε ως καθρέφτης στον οποίο απεικονίστηκαν συγκριτικά δυο ανάλογες τραγωδίες [μια οικολογική και μια με νεκρούς] η πυρκαγιά στον Πενταδάκτυλο και το Μαρί… Η σύγκριση με τον Πενταδάκτυλο έδειχνε με τραγική σαφήνεια την υποκρισία μερικών στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Και αναπόφευκτα του κυβερνώντος κομματος που κυβερνούσε και τότε και τώρα, αλλά και όταν ήταν αντιπολίτευση αναλωνόταν να φωνάζει να μην κολλά η όποια κυβέρνηση στις τυπικότητες.... Την δεκαετία του 1990 πρόσφερε βοήθεια και διαμαρτυρόταν γιατί δεν έγινε αποδεκτή. Τώρα αρνήθηκε – με βασικό λόγο από ότι φάνηκε - για να μην δημιουργήσει πρόβλημα με τους απορριπτικούς… Το να είναι κανείς συμφεροντολόγος, είναι κατανοητό – αλλά η υποκρισία είναι..; Και όταν καταλήγει σε νεκρούς; Διότι η προσφορά του Ακιντζή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί χωρίς να αμφισβητηθεί ούτε ένα γιώτα από την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μπορούσαν να έρθουν τουρκοκύπριοι εθελοντές, ή και πυροσβέστες ως εθελοντές, και να εφοδιάζονται με νερό τα "δικά μας" ελικόπτερα από την Μόρφου. Θα ήταν στο δικό μας "επιχειρησιακό σχέδιο" – αλλά για να φτιάσει θεάματα η κυβέρνηση, άφησε δυο ανθρώπους να πεθάνουν τελικά, καθώς έτρεχαν απεγνωσμένα να προλάβουν…
 •  
·         Οι αναλογίες με το Μαρί είναι ενδιαφερουσες οπως και η δειλία [ή μηπως ειναι απλή υποκρισία;] μερικων από οσους φώναζαν τότε, και σημερα κανουν ότι δεν βλεπουν τις συγκριτικες προεκτασεις..Εστω και αν η "κριτική" ήταν ευγενική ο Χάσικος, ο Πρόδρομος κοκ φωναζαν στις δημοσιογραφους που τολμησαν να ρωτησουν καν... Ειχαν μαθει φαινεται η μονη τους σχεση με δημοσιογραφους να είναι να τους υποβαλουν τι θα ρωτησουν για να μπορουν να πουλησαν την εκδοχη τους σαν «απαντηση»..Τωρα όμως αρχισαν και οι..ερωτησεις και η ένοχη συνείδηση, αλλά και οι καλομαθημένοι από την στάση των ΜΜΕ, εβγαλαν περιπατο τον αυταρχισμο τους…J.. Οσον αφορα την συγκριση με το 2011, το έθεσε εξαιρετικά ο Δ. Δημητρίου: [Πότε θα είναι η ώρα να ζητηθούν ευθύνες]…Αύριο ή μεθαύριο που τα περισσότερα ΜΜΕ στη προσπάθεια τους να ξεπλύνουν τις όποιες πολιτικές ευθύνες θα θάψουν άρον- άρον το θέμα?? Εδώ δεν είναι Χριστόφιας που σε μηδέν χρόνο αποφάσισαν ότι ο πρόεδρος…. σαν υπεύθυνος στρατοπεδάρχης ευθύνεται για την καταστροφή στο Μαρί. Εδώ είναι Αναστασιάδης και ‘τα λεφτά είναι πολλά Άρη’ .
·          

 • Και όταν αναζητηθούν οι ευθύνες, θα πρέπει να δούμε τί έγινε μετά από την εκδήλωση των υπαλλήλων του τμήματος δασών το φθινόπωρο του 2015 – και τις ανακοινωσεις τους που ακολουθησαν όπως του Μαρτιου του 2016. Γιατί ήταν μια προεδικοποιηση [η λέξη «κίνδυνος» για να πάρουμε τις αναλογίες του 2011] και ποιοί επέμεναν τότε, έστω και στα πρόθυρα να βγούμε από το μνημόνιο, να μειώνουν φανατικά το έλλειμα.. Γιατί; Έδιναν εξετάσεις σε κάποιους; Είχαμε δυο νεκρούς και σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελευθέρου [έστω στις εσωτερικές σελίδες] ο θάνατος τους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί …αλλά «ο δρόμος στον οποίο ανατράπηκε το πυροσβεστικό βυτιοφόρο, όπως και άλλοι δρόμοι, δεν καθαρίστηκε από τα διάφορα αντικείμενα ή και πέτρες που πέφτουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.» Και για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει βέβαια να συγκρίνουμε με τις ελλείμματα βγήκαν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία από το μνημόνιο, για να δούμε αν μπορούσαμε να είχαμε ολοκληρώσει και εκείνη την ιστορία, και ..να καθαρίζαμε και τον δρόμο… Αλλά είναι και θέμα προτεραιότητας μερικών.. Ήθελαν και να έχουν χρήματα για να πετάνε προεκλογικές υποσχέσεις μήπως;
 •  
 •  Θα πρέπει να γίνει μια αντικειμενική έρευνα [και όχι μαγειρεμένες κυβερνητικές εκθέσεις τις οποίες ακούμε σε διάφορες εκδοχές προσπαθειών Μετατόπισης από την Τρίτη] για τις επιπτώσεις της λιτότητας που αγγίζουν πια τα θανατηφόρα επεισόδια. Αλλά παρά τις συγκρίσεις με το Μαρί, η στήλη δεν εισηγείται την επανάληψη εκείνης της αθλιότητας. Η μόνη χρησιμότητα της σύγκρισης, είναι για να φανεί η υποκρισία και πόσο στημένο ήταν το θέαμα της δήθεν ευαισθησίας τότε.. κατευθυνόμενο ήταν.. Και η απόδειξη είναι πάντα στη σύγκριση: και το 2011 απέναντι στο 2015 έχει να διδάξει.. αλλά είναι και αποκαλυπτικό.. Έτσι μπορούμε να ξέρουμε, ότι κάτι έτρεχε πίσω από τις υστερίες των τίτλων.. Να ρωτήσουμε τώρα άραγε αν μερικοί κατασκεύαζαν συνειδητά την υστερία – ή αν ήταν τόσο ανόητοι που πίστεψαν ότι τους έλεγαν;.. Θα επανέλθουμε.. Το έχουμε πει από καιρό.. Οι αθλιότητες των ΜΜΕ της προηγούμενης περιόδου [ελπίζοντας πάντα στον ερχομό μιας εποχής ωριμότητας] θα πρέπει να μείνουν σαν ιστορικά παραδείγματα προς αποφυγήν…
 •  
 • Κατά τα άλλα αυτή η κυβέρνηση έχει μια αύρα ..Μητσοτάκη.. Είναι να μην πει κάτι, έρχεται και την βρίσκει.. Έκανε προεκλογική με «καμένη γη» και τώρα η καμένη γη θα την συνοδεύει για πάντα από την Σολιά.. Κάθε βουνό και μπελάς θα καταντήσει η υπόθεση για την ελληνοκυπριακή δεξιά.. Ο Πενταδάκτυλος με τον Γρίβα, η Σολιά με αυτούς…J
 •  
 • Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε με ποιά θεάματα προσπάθησαν αμέσως μετά την πυρκαγιά να Μετατοπίσουν την έμφαση/να αλλάξουν θέμα… portals.. και σκάνδαλα σε καμία επαρχιακή ΣΠΕ;..:)..
 •  
 • Και φανταστείτε σε λίγο καιρό να εμφανιστεί και το επιχειρημα..Ε μα αφού κοστίζει η αναδάσωση κλπ, γιατί να μην δώσουμε την καμένη γη σε ιδιωτες;..Φανταζεστε θράσος; Ας ελπίσουμε ότι κατάλαβαν από την κρυφή οργή της κοινωνιας..Διαφορετικα μια τέτοια εισήγηση θα είναι όπως το αυτοκαρφωμα αυτών που προετοιμάζουν "μια κλοπή με μια καταστροφή" όπως λένε μερικοί σε άλλες χώρες.. …Ας μείνουμε εδώ και ας ελπίσουμε στην κοινή λογική…J
 •  
  •  
  • Πλησιάζει το όριο του αξιολύπητου πια ο κ. Ιωνάς… Μετά και το έγκλημα στην Αγία Νάπα,  μήπως ο κ. Ιωνάς θέλει να φωνάξει πια, με την στάση του, ότι το υπουργιλίκκι είναι το μόνο πάθος που έχει στην πολιτική του καριέρα; ..Μια καρέκλα είναι το Βασίλειο του; …Εδώ άλλαξε αρχηγό της αστυνομίας για κάποια επεισόδια στην Λεμεσό, αλλα άμα γίνονται ανάλογα αλλού [πάλι με στόχο τουρκοκύπριους], ή και η εκτράχυνση της βίας όπως στην Αγία Νάπα.. αλλού βοσκει.. πού; …Υπάρχει κάτι θλιβερό σε αυτήν την απόλυτη εμμονή να προσπαθεί να μην βλέπει τις συγκριτικές αναφορές.. Λες και αν κλείσει τα μάτια του θα εξαφανιστεί ή πραγματικότητα.. Λες και δεν καταλαβαίνει ότι οι αντιφάσεις του τον καταντούν κωμικό…
  •  
  • Και φυσικά το Brexit επηρεάζει και το κυπριακό όσον αφορά τις επιλογές.. Η Βόρειος Ιρλανδία λ.χ. είναι μια περιοχή στην οποία έγινε συμφωνία και των τοπικών αρχών, αλλά και της Βρετανίας [τώρα εκτός ΕΕ] αλλά και της Ιρλανδίας [τώρα εντός ΕΕ].. ενδιαφέρον… J ..Πού κολλά θα το δούμε στην συνέχεια…
  •  
  • Πάντως, οι Βρετανοί έκλεψαν το κέντρο της προσοχής από τους Γάλλους.. Στην Γαλλία είχαμε το νέο κίνημα των δρόμων, και ξαφνικά μας βγήκαν οι βρετανοί με την νέα εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα… Και όλοι παρακολουθούν, όχι μόνο από περιέργεια, αλλά και για την συνέχεια ακολουθεί.. Κάποτε στην αρχή της κοινωνίας του θεάματος ο Α. Γουόρχωλ είχε περιγράψει την εσωτερικευση του νέου καθεστώτος δημόσιας εικόνας και επικοινωνίας, ως ένα είδος δικαιώματος «σε 15 λεπτά δημοσιότητας» για όλους.. Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τις διαλεκτικές λειτουργίες μηχανισμών και θεαμάτων.. Το κέντρο της προσοχής, είναι εν δυνάμει και δημιουργός της Ιστορίας.. Άρα.. Αναμένεται και η επόμενη κίνηση..
  •  
  • Ώστε οι θρασύδειλοι [τί άλλο εκφράζει μια τέτοια επίθεση;] επιτέθηκαν σε τουρκοκύπριους.. Και φυσικά, η Αστυνομία βοσκεί αλλού… Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε και μια κυβέρνηση που κάνει ότι μπορεί να για να εξασφαλίσει καθεστώς εξαίρεσης από τους κοινούς νόμους για μερικές ομάδες στην νοτιανατολική Κύπρο.. Εδώ ένα μήνα μετά που ανέλαβαν κυβέρνηση σκέφτονταν πώς να βολέψουν την λαθροθηρία για να μην χάσουν ψήφους… Οπότε.. τί να περιμένεις..

  ·         Για την υποστελέχωση που για τον Βίκτωρα του Λήο δεν υπάρχει τζιαι εν πελλάρες (http://www.sigmalive.com/news/local/341809/ypostelexomeno-to-tmima-dason-i-alitheia-ton-arithmon ) Το σημαντικό νομίζω δεν είναι απλώς το ότι υπάρχει υποστελέχωση, αλλά το πού (κάτι αντίστοιχο όπως τα νοσοκομεία που τζιαι για τζιείνα ακολουθήθηκεν η ίδια λογική των αριθμών που εδιέψευσαν πανηγυρικά τες δηλώσεις τζιαι τες αλχημίες). Χειριστές τζιαι μηχανικοί πτητικών μέσων σχεδόν ανύπαρκοι. Συντηρητές δασών (δηλαδή επιχείρηση πεδίου) που τες έντεκα θέσεις οι 7 κενές, κάτι ανάλογο με τους δασικούς λειτουργούς 172 οι διαθέσιμες τζιαι 23 κενές. Τζιαι τούτα μόνο που το Τμήμα Δασών - που να γίνει κάτι παρόμοιο τζιαι σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες? Τζιαι το μεγαλύτερο ερώτημα: Πώς καθορίζεται πόσα άτομα χρειάζουνται σε έτσι πόστα? Πόση έκταση αναλογεί σε κάθε άτομο τζιαι ποιά μέσα διαθέτει το κάθε άτομο για την προστασία της έκτασης που του αναλογεί?
 • ·         Το ενδιαφέρον ένει ότι εν που τες λλίες περιπτώσεις (έως ελάχιστες) που θωρούμεν τα ΜΜΕ όντως να διερευνούν τζιαι να μεν σερβίρουν αμάσητη την κυβερντητική ρητορική - ούτε τον τζιαιρόν του κουρέματος εν είδαμε να σηκώννεται έτσι μπαϊράκκιν. Μετά την Καφετζή τζιαι Σιάσου, την Χριστοφίδου (μαζί με την Ευριπίδου) τζιαι τον Καλλινίκου, έρκουνται οι Βασιλείου τζιαι Νικολάου να συμπληρώσουν εντελώς το παζλ. "Επιχείρηση ωραιοποίησης της κατάστασης στο Τμήμα Δασών βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή τις επικρίσεις που ακούγονται για υποβάθμιση του δασικού τομέα, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην προστασία των δασών. Ο υπουργός Γεωργίας ανέφερε χθες ότι το Τμήμα Δασών εργοδοτεί 1.100 άτομα και απέρριψε ότι υπάρχει υποστελέχωση.   Πράγματι, το Τμήμα Δασών απασχολεί πέραν των 1.100 ατόμων, ωστόσο από αυτούς ούτε οι μισοί δεν απασχολούνται με την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, ενώ η προστασία των δασών και άλλων περιοχών της υπαίθρου από τις πυρκαγιές, πέφτει στις πλάτες του Σώματος Δασοπυροσβεστών που αποτελείται από 400 ωρομίσθιους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται τα καλοκαίρια. [....] Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και φανερώνουν με το δικό τους τρόπο ότι η τραγωδία ήταν αναπόφευκτη. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του Τμήματος Δασών για το 2016 σε σχέση με το 2011 ήταν μειωμένος κατά περίπου 30% ή κατά €12.985.705 (από €43.409.942 το 2011 σε €30.514.237 το 2016). Αν σε αυτά τα δεδομένα συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι την παρούσα περίοδο, προφανώς για λόγους εξοικονόμησης, δεν δαπανήθηκαν χρήματα για αντιπυρικές λωρίδες (σε σχέση με ό,τι συνέβαινε την προηγούμενη περίοδο) τότε μπορεί ο καθένας να εξαγάγει τα συμπεράσματά του. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/319561/idou-i-apopsilosi-tou-tmimatos-dason-meiosi-ston-proypologismo#sthash.wGbd6Ms6.dpuf 


 • ·         Που το άρθρο νομίζω τούτα εν που τα πιο δυνατά στοιχεία: "Για αντιπυρικές λωρίδες στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου δαπανήθηκαν €99.768 το 2009, €124.800 το 2010 και €121.900 το 2011. Για αντιπυρικές λωρίδες στη δασική περιφέρεια Τροόδους δαπανήθηκαν €114.959 το 2009, €140.000 το 2010 και €150.000 το 2011. Για δασικούς δρόμους το 2009 δαπανήθηκαν €679.362, το 2010 €847.800 και το 2011 €791.000. Το 2014 για δασικούς δρόμους δαπανήθηκαν €476.686, το 2015 €510.000 ενώ το ίδιο ποσόν προβλέπεται για τα έτη 2016, 2017 και 2018.   Όσον αφορά στην περίοδο 2014-2018, δεν εντοπίσαμε στον προϋπολογισμό πρόνοια ούτε ένα ευρώ όσον αφορά τις αντιπυρικές λωρίδες. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/319561/idou-i-apopsilosi-tou-tmimatos-dason-meiosi-ston-proypologismo#sthash.wGbd6Ms6.dpuf


 • ·         Οι αριθμοί εν ενδεικτικοί για τη συγκεκριμένην ανάγκη, ειδικά αν συγκριθούν με τους επαγγελματίες δασοπυροσβέστες που εργοδοτούνται (έστω τζιαι μόνο τα καλοτζαίρκα). Εχρειαστήκαν 1.400 εθελοντές να συμβάλουν τζαι οι δασοπυροσβέστες εν πόσοι? "400 δασοπυροσβέστες- πυροφύλακες που εργοδοτούνται την καλοκαιρινή περίοδο" - i rest my case


 • ·         Τζιαι μια καλή σπόντα του ΒΑΣ ΒΑΣ: «Το βάρος της κατάσβεσης των πυρκαγιών θα πρέπει να δοθεί στη στελέχωση των επίγειων πόστων αλλά και στην εκπαίδευση του πολίτη από το σχολείο, την Εθνική Φρουρά και την Πολιτική Άμυνα. Και με την ευκαιρία της επικείμενης πρόσληψης 3.000 οπλιτών, θα ήταν έγκλημα αν δεν περνούσαν από εκπαίδευση πυρόσβεσης.     ΒΑΣ ΒΑΣ - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/319592/na-ekpaideftoun-3000-dasopyrosvestes#sthash.VWEgRGKq.dpuf

·          
 • ·         Ξεκινά η κατακραυγή, πανικοβάλλεται ο Χάσικος, επιτίθεται στη Χριστοφίδου τζιαι μιαν ημέρα μετά για να κατευνάσει τα πνεύματα τί κάμνει? Παρουσιάζει το πόρταλ του κτηματολογίου. Εγίνην ο κακός χαμός, η πυρκαγιά εγγράφεται για να  συζητηθεί στην επιτροπήν εσωτερικών  τζιαι η έννοια του Χάσικου ήταν το κτηματολόγιο. Εν τζιαι λαλώ - εν καλή δουλειά. Εν ξέρουμεν πόσον αξιόπιστη ένει φυσικά, γιατί τα μέχρι σήμερα δείγματα δημιουργούν αμφισβητήσεις. Δαμέ τα σπίθκια των συνοικισμών τζιαι τα σπίθκια των παπούων μες τα χωρκά έφκαλλεν την αξίαν του σχεδόν εκατομμύριο. Η είδηση για το πόρταλ δαμέ  - http://capital.sigmalive.com/story/12671697


 • ·         Το πόρταλ του κτηματολογίου τζιαι η παρουσίαση του έρκουνται επίσης την ημέραν ακριβώς που εσυζητηθήκαν στην επιτροπή εσωτερικών οι τροποιητικές πρόνοιες του νόμου για τη φορολόγηση ακινήτων που ήδη αμφισβητήθηκεν για το ποιους ευνοούν - http://dialogos.com.cy/blog/provlimatismos-akel-gia-ti-forologia-akiniton/#.V2v3ifkrKUk


 • ·         Η Θάνου έστειλεν εξώδικο στο Βγενό τζιαι στο Σκάι.. Χμ.. Ενδιαφέρουσες εξελίξεις.. Αλλά και ενδεικτικές διαφοροποιήσεων στο χώρο της «δικαιοσύνης».. Έτσι σιγά σιγά να αρχίσουμε να κάνουμε και εδώ κάτω τους διαχωρισμούς… Άλλο Σάντης, ας πούμε, και άλλο Κώστας Κληρίδης… κοκ… http://dialogos.com.cy/blog/arios-pagos-i-ekdosi-boulouta-ke-forou-stin-kipro-ine-se-ischi/#.V2wPaPkrKUl


 • ·         Παρά τον ατυχήν τίτλο, η είδηση έσιει τη δικήν της σημασία. Μέσα που την αναβολή της δίκης για τη Λαϊκή διαφαίνεται τζιαι η ρίξη στην ελληνική δικαιοσύνη για το θέμα - εν καλά να τα έχουμεν τούτα υπόψη μας "Η κ. Χατζηκυριακού επέμεινε ότι τα εντάλματα πρέπει να εκτελεστούν, θεωρώντας ότι η ύπαρξη απόφασης του Αντιεισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης που αφορά την απομείωση της υπεραξίας δεν ανατρέπει την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση των κ. Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου στην Κύπρο." - http://dialogos.com.cy/blog/nea-anavoli-stin-ipothesi-tis-proin-laikis/#.V2v3tPkrKUk


 • ·         Τζιαι πάμεν στην δίκη του Ρίκκου: Εσυνεχίστηκεν η αντεξέταση του Παναγιώτη Νεοκλέους μετά που μιαν βδομάδα. Βασικά έσυρεν τα ούλλα πας την κα Παπαλεοντίου (θα έθελα πολλά να ακούσω τη θέσην της). Τα σημαντικά της υπόθεσης είναι ότι η επόμενη δικάσιμος 30 Ιουνίου θα καταδείξει κατα πόσο θα έχουμεν την κλήτευση μαρτύρων. Σε περίπτωση που δεν κλητευθούν μάρτυρες υπεράσπισης, οι διάδικοι υποβάλλουν τες τελικές τους αγορεύσεις τζιαι το δικαστήριο προβαίνει μετά στην έκδοση απόφασης. Αναμένουμε με αγωνία. Τζιαι θα πράξουμεν αναλόγως. Τα μακρά κοντά ήρταν για να δείξει τζιαι η «δικαιοσύνη», πόσο δικαιοσύνη ένει - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/319516/me-ypovoles-peri-synennoisis-kai-katadoliefsis-oloklirothike-i-antexetasi-tou-p-neokleous τζιαι   http://dialogos.com.cy/blog/aporripti-tis-ipovoles-peri-katadoliefsis-o-p-neokleous/#.V2v3k_krKUk • Και αφού όλοι δικαιούνται 15 λεπτά δημοσιότητας, μερικοί κύπριοι άρχισαν να προετοιμάζονται για τα δικά μας 15 λεπτά δημοσιοτητας..Μετα το  Brexit,  το Grexit [που δεν έγινε τελικά] κοκ.. Φυσικά ιστορικά μιλώντας ζήσαμε σαφώς μέρες από τις τωρινές της Βρετανίας το 2013 και η Ελλάδα το 2015… Αλλά για να έχουμε την επόμενη φορά της περιοδεύουσας δημοσιότητας το δικό μας επιλεγμένο όνομα και ποστερ, δημιούργησαν το ακόλουθο..:)..Όπως έλεγε και ένας βρετανός καθηγητής στο πανεπιστήμιο.. Not bad, not bad at all... :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου