12 Ιουν 2016

Σπόντες

Πολιτικές σταθεροποίησης ή η συνέπεια  της σταθερών θέσεων των ανεμόμυλων

·         Από ότι φαίνεται ξεκινά η βαθιά πλήξη της προεκλογικής για τις προεδρικές του 2018. Καλά, έτσι από περιέργεια, τούτος ο Αναστασιάδης βιώνει τις εκλογές όπως άλλοι βιώνουν ένα παιχνίδι κουμάρι; ..Μάλλον εν να χάσει, αλλά τούτη η εμμονή να θυσιάζει τα πάντα για τις εκλογές [αν μείνει για ένα πράμα στην ιστορία θα είναι ότι επέρναν τον τζαίρο του για 3 χρόνια [2010-13] με το να αγχώνεται τζαι να λαλεί ό,τι νά’ ναι με φόντο τις εκλογές. Άμα εκλέγηκε με τόσα τζαι τόσα, έπεσε σε νάρκη [την οικονομία ανέλαβαν την η τρόικα, τα ρουσφέθκια, ο Χάσικος τζαι ο Αβέρωφ, τη βιομηχανία λάσπης ο Πολίτης με το αζημίωτο, οπότε ποιός ασχολιέτουν με τον Αναστασιάδη;] , τζαι τώρα είπεν μας ο Ρεπόρτερ ότι «θα αναλαβει το κόμμα του» για τις προεδρικές πάλε.. Δηλαδή με τί ουσιαστικόν ασχολιέτουν ο ίδιος ως Πρόεδρος, ως τωρά, εκτός που το να σκέφτεται την επόμενη αναμέτρηση για τες προεδρικές? Κόλλημα ρε.. Αφού ρε κουμπάρε εν κάμνεις τίποτε.. Έβρε άλλο ποσκόλιον.. Άσε που στα διαπλεκόμενα του δικηγορικού σου γραφείου ίσως να ήταν πιο χρήσιμη η παρουσία σου για τους οικείους σου.. Οξά ενδιαφέρει σε πολλά να κάμνει ρουσφέτι ο Χάσικος στο όνομα σου; Διότι τούτο γίνεται..
 •  
 • Τζαι ο Ρεπόρτερ  μας είπε τζαι το εξης: εκινητοποιήθηκεν, λαλεί, ο Αναστασιάδης την τελευταία εφτομάδα τον εκλογών, άμα άρχισε να φαίνεται ότι εκινδύνευκε ο ΔΗΣΥ να χάσει τζαι την πρώτη θέση. Δηλαδή, το ΑΚΕΛ θα επέρναν τον ΔΗΣΥ. Τζαι τί έκαμαν ο Ανάστο που εν το αθθυμούμαστεν εμείς; Μήπως έπιασαν τηλέφωνο τζήνο τον δικαστή τον Μαλακτό, τζαι είπεν του "κανόνισε να φκαλεις απόφαση για το Μαρί γιατί κινδυνευκουμεν να χάσουμε την πρώτη θέση που το ΑΚΕΛ"; Τζαι ύστερα έπιασεν την Ταραμουντά τζαι είπεν της, "άτε βάλε καμιά συνέντευξη του Κατσουρίδη στον Φιλελεύθερο την Κυριακή των εκλογών να μπλοκάρουμε άλλο λλίους ακελικούς να μεν ψηφίσουν"; Πλάκα πλάκα, αλλά τελικά εν το πιο πιθανό αν έκαμαν κάτι ο Αναστασιάδης… Γιατί ο δικαστής ήταν χοντρό κόλπο προεκλογικά, τζαι ανάλογα τζαι ο κύριος .. Νίκος..
 •  
 • Κατά τα άλλα η εφτομάδα ήταν αφιερωμένη στην εμπάθεια, του Προδρόμου. Χαρά στο κόμπλεξ ρε.. Ιδιαίτερα με τις γυναίκες.. Τζαι να πεις ήταν η πρώτη που τον αφήκε σύξυλο. Όσοι τον ξέρουν, ξέρουν ότι ο Πρόδρομος είναι μια αποτυχία σε μια σειρά από σχετικά θέματα.. Οπότε, λοιπόν, αφού συζούσε, τον βαρέθηκε η γυναίκα. Και μετά ο Πρόδρομος αποφάσισε να της κάμει ψυχολογικό πόλεμο, χρησιμοποιώντας το όνομα με τον οποίο την αποκαλεί η αδερφή της [που μόνο αυτός και η αδερφή της το ήξερε] αλλά.. όχι δεν το έκανε, λέει, για να την μειωσει, να την διασύρει κλπ.. Μπα.. Και γιατί το έκανε; Προεκλογική εκστρατεία για καλλιστεία – για να θυμηθούμε μια από τις αμίμητες ατάκες της εμπάθειας του; ..Ο Πρόδρομος κάνει χειρότερα και την πολιτική – απλώς τον συγκαλύπτουν.. Η αποκάλυψη της μικροπρέπειας του σε μια απλή σχέση, είναι ενδεικτική του όλου, και όχι κάτι άγνωστο για την συνολική συμπεριφορά του. Είναι ένας εγωκεντρικός και ανασφαλής τύπος που βγάζει τις ανασφάλειες του περίπατο με ακατάσχετη γλωσσοδιάρροια επιθετικής εμπάθειας.. Και άμα νοιώθει να απειλείται και να αγγίζονται οι εσωτερικές του ανασφάλειες [ένας εγωκεντρικός ανακαλύπτει στην πορεία την μετριότητά του, και την άγνοια για όσα καμώνεται ότι τάχα ξέρει] και τότε βγάζει την ανασφάλεια του με εμπάθεια.. Οπότε αν πάμε με την έρευνα της αστυνομίας, άρχισε να της κάνει ψυχολογικό πόλεμο, χωρίς να ξέρει εκείνη ποιός το κάνει. Τί είναι αυτό; Αν θέλεις κάτι εκβιάζεις για να ξέρει και ο άλλος τί να κάνει ή ποιές είναι οι επιλογές του. Αλλά το να κανείς εκστρατεία εκδίκησης χωρίς καν να ξέρει ο άλλος, ποιός και γιατί το κάνει, είναι ένα είδος αυτοϊκανοποίησης – η εκδίκηση σαν του πίκρη που λέμε στα κυπριακά.. Και τον κάλυπταν και το καλύπτουν τόσοι.. λόγω μπαμπά, οικογένειας κοκ.. Από τον Πρόδρομο στον Χάρη.. :)
 •  
 • Και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Προδρόμου δεν αρκέστηκε μόνο στο να φτιάχνει προφίλ στο facebook  για να εκδικηθεί… Έκανε και κανονική παρενόχληση στο σπίτι της κοπέλας… Stalking το λένε στα αγγλικά… Οπότε η σιωπή μερικών, ιδιαίτερα γυναικών,  είναι ενδιαφέρουσα.. Γιατί ο Πρόδρομος και οι εμμονές, επιθέσεις του κλπ, δεν είναι κάτι το άγνωστο… Γιατί, δηλαδή, υπήρχε τόση μεγαλύτερη ευαισθησία για τον Θεμιστοκλέους, και όχι για τον Προδρόμου;
 •  
 • Και πώς έτρεξαν οι πιστοί στο κύκλωμα του Ρίκκου να προωθήσουν την μετατόπιση. Αλλά ο Καλατζής ήταν το κορυφαίο νούμερο.. Όπως τότε που αποκαλύφθηκαν τα του Ρίκκου και ο Καλατζής υποσχόταν αποκαλύψεις σε βάρος του κ. Κληρίδη.. Αυτός ο τύπος είναι βοηθός αρχισυντάκτης του Πολίτη... Μας είπε λοιπόν ότι "..ξέρετε, όλα αυτά δεν ήταν δυσφημιστικά.." Απλώς τα έκανε ο Πρόδρομος γιατί ήταν αθκιασερός; Αλλά το ύπουλο ποτέ δεν πεθαίνει.. αφού μας είπε διάφορα, μας ξεφούρνισε ότι η κοπέλα ήταν σε φωτογραφία με.. μάγο.. Άρα είναι αναξιόπιστη; ..Και στο τέλος έριξε και την έμμεση απειλή.. Δουλεύει στην εκπαίδευση τώρα.. Αρά θα της κάνετε επίθεση ρε Καλατζή, εσύ και τα κυκλώματα του ΔΗΣΥ; ..Κατάντια …Για να θυμόμαστε την κωμωδία Καλατζη – αυτός είναι ο τύπος που δημοσιοποίησε δήθεν απειλητικές επιστολές εναντίον του Αναστασιάδη το 2013 μετά το κούρεμα, και η αστυνομική έρευνα βρήκε ότι πιθανών να τις είχε στείλει ο ίδιος.. Και μαλιστα το τεκμηριο ηταν από DNA..Απο το σαλιο στα γραμματοσημα που υπηρχαν στις επιστολες…Βολικός ο τύπος.? Αναλαμβάνει υπηρεσίες και άμα δεν υπάρχουν στοιχεία τα κατασκευάζει; ..Να τον χαίρεστε ρε.. Δημοσιογράφος.. :)
 •  
 • Άσε που το όλο κείμενο του Καλατζή έχει και ένα υπόγειο τόνο απειλής.. Σαν δικηγόρος και εκφραστής του Προδρόμου… Άλλωστε πολύ χαριτωμένο δεν ήταν που μόλις βρέθηκε ο φάκελος, άρχισαν να διαρρέουν ότι θα απέσυρε η κοπέλα; ..Και κανείς, από τα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν, δεν ρώτησε γιατί.. Την εκβίασαν; Γιατί να αποσύρει, αφού η ίδια έκανε την καταγγελία; ..Κατά τα άλλα η νομική υπηρεσία, οφείλει να συνεχίσει το θέμα, αφού αφορά αδίκημα.. Στο κάτω κάτω ποιός κίνησε αγωγή του Θεμιστοκλέους; Κανένας… Τον πήγαν στον Ανώτατο λόγω παραβίασης νομοθεσιας, όπως ακριβώς έκανε ο Προδρόμου.. Ή μήπως ο Προδρόμου έχει τα μέσα να σβήνει τις παρανομίες του;
 •  
 • Επίπεδο Καλατζή [καθώς προσπαθεί να συγκαλύψει τον Προδρόμου και να απειλήσει την κοπέλα, που δέχτηκε το stalking, ότι θα της κανουν επίθεση, για ότι ναναι..Παλια μου τέχνη κοσιηνο στον Πολίτη να κατασκευάζει επιθέσεις θεάματα]: "Η καταγγέλλουσα, ένα χρόνο μετά τη λήξη της σχέσης, φέρεται να επισκέφθηκε το σπίτι του Πρόδρομου Προδρόμου ζητώντας βοήθεια γιατί, όπως έλεγε, δεχόταν απειλές και κάποιοι της είχαν κλέψει κωδικούς από τα e-mails κ.λπ. Η πρόσβαση στο wi-fi του κ. Προδρόμου ήταν ελεύθερη εκείνη την περίοδο και μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε."  Δηλαδή η γυναίκα που εγκατέλειψε τον Προδρόμου, και αυτός, ο προστατευόμενος του Καλατζή, την παρενεχλουσε, πήγε στο σπίτι του για να κάνει τις «σελίδες» όπου δημοσιοποιούνταν στοιχεία που την ενοχλούσαν; ..Σαΐνι ο βοηθός αρχισυντάκτης.. Να τον χαίρεστε ρε.. Πώς μπορεί κάποιος να σκέφτεται τέτοια ασυνάρτητη ανοησία; Μα γιατί κάνει τέτοια ο ίδιος… Είναι ο ίδιος που έγραφε για επιστολές με απειλές εναντίον του Αναστασιάδη το 2013 και πιάστηκε από την αστυνομική έρευνα να στήνει πιθανών ο ίδιος το όλο θέαμα? [είχε στείλει ο ίδιος τις επιστολές αφού βρέθηκε ότι ταυτοποιθηκε το DNA  στο σάλιο των γραμματόσημων να είναι.. το δικό του?] …Άλλοι έχουν την χάρη των στημένων, Καλατζή… Για να μην θυμηθούμε πως προνανείγγελες τις ανοησίες του Ρίκκου με ανακοινώσεις [δήθεν δημοσιογραφικές] για αποκαλύψεις σε βάρος του Γενικού Εισαγγελέα.. από τον Ρίκκο. Τί έγινε λεβέντη; Τελικά, τί είπε το Ανώτατο για τις.. αποκαλύψεις του προστατευόμενου σου; ..Ανίκανος και ακατάλληλος.. Και η δημοσιογραφία σου άραγε πώς να ονομαστεί; ..Δωρεάν ρε τα κάνεις όλα αυτά;…J..
 •  
 • Αλλά το κερασάκι πρέπει να ήταν η διαρροή [από τον Χάσικο;] ότι ..γίνεται έρευνα εναντίον του Νεοκλή Συλικιώτη, διότι λέει επί υπουργίας του εγκρίθηκε η παραχώρηση μια "λούρας γης", 100 τ.μ. με φιλανθρωπικά κίνητρα.. Ποιού άλλου το επίπεδο θα έφτανε σε έτσι βάθος ξεφτίλας; ..Μέχρι και ο Α. Μιχαηλίδης του Φιλελευθέρου τα είπε ξικούτσουλα, έστω και χωρίς να κατονομάσει τον Χάσικο.. Εδώ χαρίζονται εκατομμύρια στο κέντρο της Λευκωσίας σε χαλαρώσεις και διερευνάται μια διευκόλυνση για μια "λούρα" δίπλα από το σπίτι μια γυναίκας σε ένα χωριό... Πάντως ρε Σωκράτη καρφώνεσαι μόνος σου. Αν είναι ρε να γίνουν ποινικές ανακρίσεις εσύ θα περάσεις δεκαετία υπό διερεύνηση.. Αφού σε ενδιαφέρει η λούρα που παραχώθηκε στην Αχέλεια, γιατί να μην ερευνήσουμε και ποιός υπουργούλης χάρισε εκατομμύρια στον Σιακόλα για το Mall; Οξά να ανοιξει επιτέλους τζήνο το σκάνδαλο με το ιχθυοτροφείο της οικογένειας στο Λιοπέτρι – τζαι τις σχετικές αποφάσεις που πήρε το υπουργείο με επικεφαλής τον Χάσικο; Θα αρχίσεις να κλαψουρίζεις τώρα όπως με τις ημέτερες σου που συγκαλύπτεις για το θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών; Ή μήπως νομίζεις, Σωκράτη, ότι η υπόθεση Πάντη θα ξεχαστεί; Δεν ήξερες τον Κοκότση α; ..Και ο Πάντης, Σωκράτη; Για ποιά αρμοδιότητα τον επανέφερες και του έδωσες και προαγωγή μόλις πριν την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του; ...Κατοικάς σε γυάλινο σπίτι και όποιος σε υποψιάζεται να κατηγορείς άλλους για σκάνδαλα δεν μπορεί να αποφύγει πια το ειρωνικό χαμόλεγο, αν και συχνά είναι το κραυγαλέο γέλιο που συνοδεύει το όλο θέμα.. Μην ξεχνάς.. Οι ψευτομαγκιές έχουν κόστος.. Ναι για αυτό πρέπει να θυμάσαι και το 74.. Γιατι ότι δεν κατανοείς μπορεί και να το επαναλάβεις χωρίς να το θέλεις..
 •  
 • Ώρες ώρες οι ακελικοί με αφήνουν άναυδο πραγματικά. Θα πρέπει να είναι οι τελευταίοι εναπομείναντες χριστιανοί, με την καλή έννοια, σε αυτήν την χώρα.. Ιδού. Πέμπτη, 9 Ιουνίου, την επόμενη της αθλιότητας του κυκλώματος του ΔΗΣΥ να προσπαθεί να κατασκευάσει θέαμα κατηγοριών ενάντια στον Ν. Συλικιώτη για να αποφύγουν τις αθλιότητες του Προδρόμου που ουσιαστικά έκανε stalking/παρένοχληση σε μια γυναίκα επειδή τον χώρισε. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο ΔΗΣΥ.. Για 5 ολόκληρα χρόνια το κάνει.. Κάθε φορά που πιάνεται με σκάνδαλο, αμέσως ρίχνει κάτι άσχετο στα ΜΜΕ ..για το ΑΚΕΛ.. Με τέτοια συμπεριφορά, θα ανέμενε κανείς, ανθρώπινο είναι τέλος πάντων, να τους έβγαινε του ανθρώπους, τους ακελικούς, ένα απωθημένο.. Άσε που είναι αυτοί που έβγαλαν τον Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ από την απομόνωση του 2008.. Και τί έγραφε παρακαλώ η Χαραυγή, στο εκδοτικό της 2ης σελίδας, την ίδια μέρα που είχε και την καταγγελία του Συλικιώτη για στοχοποίηση; Βράχοι οι άλλοι – καλούσαν τον Αναστασιάδη να είναι συνεπής γιατί «προέχει το κυπριακό και η λύση».. Ούτε ένα ίχνος από την δικαιολογημένη οργή που συναντάς πια έντονα γύρω σου στην καθημερινότητα.."Να φύγουν αυτοί και όποιος θέλει ας ερθει".. Οι ακελικοί, όμως, εκεί στην συνέπεια.. Ο στόχος της λύσης του κυπριακού ως ένα είδος ανώτερου καλού/αγαθού, και ας νοιώθουν σχεδόν υπό διωγμό και πολίτες β κατηγορίας – από τις μικροπρέπειες μιας ολόκληρης σειράς στελεχών και μηχανισμών της δεξιάς: Προδρόμου, Χάσικος, Πολίτης, Χάρης.. πού να σταματήσεις; ..Οφείλω να πω ότι θαυμάζω αυτήν την στάση, αλλά είμαι άθεος… Θυμούμαι λ.χ. τότε που οι ακελικοί έβγαζαν τον ΔΗΣΥ από την απομόνωση, ακόμα και την περίοδο, 2008-10 και ο Αναστασιάδης άρχισε από τότε να ανέχεται πάλι εθνικιιστικές υστερίες στο κόμμα του [μετά το 2004 τους έδιωχνε για να ελέγχει το κόμμα].. και η δικαιολογία ήταν – μα πρέπει να τους ανεχθεί διότι, υπάρχουν και αυτοί στο κόμμα.. Και δώσ’ του ο μίσος ΔΗΣΥ να βρίζει τον Χριστόφια από τότε που προσπαθούσε ο άνθρωπος να κάνει ενότητα με τον ΔΗΣΥ.. Για αυτό λέω.. Χριστιανοί οι άνθρωποι.. Το όραμα, και η συγχώρεση.. Εγώ, όμως, που δεν είμαι ακελικός.. Εβαρήθηκα.. γιατί είμαι άθεος.. :) ..Αλλά θα δώσω έστω και απρόθυμα μια πίστωση χρόνου..
 •  
 • Διάβασα ένα κείμενο του Καλλινίκου για το ΑΚΕΛ.. δεν θα το σχολιάσω άμεσα.. Αφού οι ακελικοί θέλουν και διάλογο, εμένα τί λόγος μου πέφτει; Ο καθένας λέει ότι του καπνίσει, και άμα έχει και προνομιακά στήλη, κάπως πρέπει να την γεμίσει, αφού πληρώνεται.. Οπότε ακόμα και οι πλαδαρότητες αυτών που δεν καταλαβαίνουν την σχέση Χριστόφια-Τσίπρα και λιώνουν για τον "Αλέξη" [λες και η αριστερά ειναι θέμα καταναλωτικού θεάματος εικόνας] ενώ βρίζουν τον Δημήτρη, είναι κατανοητές.. Άσε που μερικοί είναι και τόσο κωμικοί που έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν σε τί αναφερόταν ο Α. Κυπριανού για τον κύκλο του Τσίπρα – από όπου, είπε ότι έμαθε ότι ζητήθηκε από τον Μπόμπολα να πει κάτι ενάντια στο ΑΚΕΛ για να τον.. απαλλάξουν.. Στο βόρειο πόλο ήταν μερικοί, μερικοί άραγε, όταν ήρθε «ο Αλέξης» στην Κύπρο και ένας στενός του σύντροφος/φίλος/σύμβουλος πήγε στις φυλακές να δει τον Ζαννέτο; Έτσι και αλλιώς το αποικιακό σύνδρομο, που υπάρχει ακόμα σε μερικούς, απαιτεί να έρθει αυτό που γεννιέται στην Κύπρο από το εξωτερικό, σαν επανεισαγωγή, για να κατανοηθεί.. Και πόσο χρόνο θα πάρει;.. Υγείαν..:) ..Άλλοι γράφουν Ιστορία και άλλοι ανακαλύπτουν ατάκες καθυστερημένα... Απλώς σκέφτηκα δυο πράγματα: όταν κάποιος έγραφε την Κυριακή των εκλογών για το Μαρί, πουλώντας για μια ακόμα φορά εκδούλευση εμφανώς, είναι και λίγο ντροπή να μην κατανοεί ότι θράσος να καμώνεται ότι είναι ουδέτερος.. Πούλησε τους νεκρούς και πάλι.. Εδω θα μου πείτε οι οικείοι το κάνουν… Αλλά όχι και να εμφανίζεσαι σαν αξιολογητής.. Στρατιωτάκι είσαι, όπως λέει ο Χάσικος.. Και αν δεν το καταλαβαίνεις, περαστικά.. Διότι αν 5 χρόνια μετά, δεν τόλμησες να διαβάσεις γιατί δεν έγινε η εκκένωση [κάποιος διέταξε τους πυροσβέστες και τους στρατιώτες να πάνε στο χώρος της έκρηξης, αντί να απομακρυνθούν - και είναι σαφείς όλες οι μαρτυρίες], και γιατί δεν έγινε στέγαστρο, αφού εγκρίθηκε κονδύλι, τότε απλώς πουλάς νεκρούς… Ακόμα και για να γεμίσεις μια στήλη, είναι ντροπή.. Γιατί δεν είναι μόνο θέμα ότι εθελοτυφλείς από τεμπελιά ή από σύνδρομο υποταγής σε ότι σου είπαν να αναμασάς. Έχεις να αναμετρηθείς με το ήθος του Παπακώστα που προτίμησε να πεθάνει όρθιος, λεβέντης, παρά να υπογράψει την δήλωση της αθλιότητας των ψεμάτων που αναπαράγουν όσοι φοβούνται την αλήθεια... Αλλά, έστω και αν έχεις την μικροπρέπεια να προτιμάς την άγνοια, το να πουλάς νεκρούς [με την συνειδητά, πια, άγνοια των αιτιών] την ημέρα των εκλογών, είναι εξυπηρέτηση προς κάποιους.. Πουλάς υπηρεσίες… Και το να καμώνεσαι μετά ότι δεν καταλαβαίνεις, είναι φτηνό..
 •  
 • Θα συνεχίσω με τους ακελικούς, σαν άθεος απέναντι σε αυτούς τους κοσμικούς χριστιανούς.. Ποιά είναι η πιο συνηθισμένη φράση του Άντρου Κυπριανού; «Λυπούμαι να πω..» ή «Λυπούμαι παρά πολύ, αλλά..».. Τί γλυκιά ευγένεια όντως.. Δεν φωνάζει, δεν ουρλιάζει, δεν μιλά ακατάπαυστα, όπως ο Προδρόμου για να μην αφήσει τον άλλο να μιλήσει, δεν κρύβεται όπως τον Χάσικο για να διαρρεύσει ψέματα ή αθλιότητες.. «Λυπούμαι πολύ που έπρεπε να το πω..».. Λυπούμαι που αναγκάζομαι να κάνω κριτική.. Ένα καλό παιδί.. Που νοιώθει τις λέξεις που αρθρώνει σαν εκφράσεις λόγου που πρέπει να αντιστοιχούν και σε αλήθειες, αλλά και σε ένα ήθος...κ αι το λέει ότι σαν μέλος της πολιτικής ηγεσίας και νοιώθει ότι έχει υποχρεώσεις ως μέλος αυτής της ομάδας, και ότι αυτές οι υποχρεώσεις είναι συλλογικές.. Νοιώθει ότι ο τρόπος συζήτησης αυτής της ηγεσίας, αυτής της ομάδας, δεν αρμόζει στο ήθος που απαιτείται.. Και στο κατακλυσμό των υστεριών, παγώνει το χρόνο και επιμένει στο ηθικό και ανήθικο... το σωστό και το λάθος.. Χωρίς ατάκες... Ότι είναι ντροπή… Πόσες φορές δεν έχει επιβεβαιωθεί;  Δεν είπε ότι στήθηκε η Δρομολαξιά; Δεν τεκμηριώθηκε αυτό στις ηχογραφήσεις; ..Δεν είπε χρόνια πριν ότι οι κατασκευασμενες υστερίες θα οδηγήσουν σε κρίση γενικότερη; ..Αλλά στον κόσμο όσων δεν ντρέπονται, η ευγένεια του κ. Άντρου φαίνεται παράξενη.. Εκτός τόπου.. Εγώ δεν ανήκω, πια, σε αυτούς που έχουν υπομονή.. ΄Εχω σιχαθεί.. Και έτσι ο συμπαθής κύριος Άντρος, μου φαίνεται απόμακρος.. Και όμως, χαίρομαι που υπάρχει.. Είναι από αυτά τα φωτεινά σημεία σε αυτούς του καιρούς αθλιότητας... Όταν κάποτε γυρίζει η μνήμη και η σκέψη των ανθρώπων του μέλλοντος σε αυτήν την περίοδο της αθλιότητας, θα υπάρχει τουλάχιστον και αυτή η μειλίχια φωνή της γλυκάδας από την Κύπρο της καλοσύνης.. Δεν έχω την υπομονή σου, κ. Άντρο, αλλά χαίρομαι που υπάρχεις στο πόστο σου..:) [ο άθεος της ομάδας]…

 • Και αφού πιάσαμε την νοσταλγία της κυπριακής γλυκάδας που κρύβεται πια στο underground, σε αυτήν την εποχή της αθλιότητας, των υστεριών, των Προδρόμου, των Ρίκκων κοκ, ας κάνουμε και ένα καλλιτεχνικό διαχωρισμό με κοινωνιολογικές προεκτάσεις… Ο κατά τα άλλα συμπαθής, συμπαθέστατος κύριος Μαυράτσας έγραψε ένα θλιβερό [αναλυτικά θλιβερό, όχι ως θέμα] δοκίμιο για την έννοια του χώρκατου, όπως την αποκαλεί.. Το θλιβερό είναι η ισοπεδωτική χρήση του όρου, έστω ως τύπος, αλλά και η αποικιακή υποβολή που κουβαλά. Γιατί το μοντέλο απέναντι στο οποίο οικοδομείται ως ημιτελής μορφή, είναι ένα εξιδανικευμένο "ανεπτυγμένο" μοντέλο, που θυμίζει τα δυτικά αποικιακά κλισέ… Αλλά αυτό δεν είναι το ζήτημα εδώ – αξίζει να συζητηθεί ίσως με τον ίδιο τον κ. Μαυράτσα σε ένα πιο νηφάλιο πλαίσιο.. Θυμήθηκα την έννοια του χώρκατου σε δυο περιπτώσεις.. Η μια ήταν ο Προδρόμου.. Αν και η καταγωγή του είναι προνομιούχα [για αυτό έχει και τόση προβολή και συγκάλυψη για τις εμμονές και τις εμπάθειες του] εντούτοις η συμπεριφορά του, είναι όντως ανάλογη του Ρίκκου Μάππουρου.. στην γνωστή τηλεοπτική σειρά... Φωνακλάς, εμμονή στην επιβολή και εσωτερική κενότητα εγωκεντρικής ανασφάλειας.. Άλλωστε, άμα είχα δει αρχικά το κείμενο σκέφτηκα ότι η εξιδανικευμένη μορφή του χώρκατου, ιστορικά θα πρέπει να ειναι ο Π. Γιωρκάτζης, ή ίσως με περισσότερη ακρίβεια ο γιωρκατζισμός ως σύμβολο μιας εποχής.. Αλλά πάλι τί φταίει η έννοια του καταγόμενου από χωρκό; Ο Πρόδρομος είναι η απόδειξη.. Η άλλη είδηση που λειτούργησε ανάποδα είναι ότι ο Λώρης Λοϊζίδης θα συνεργαστεί του χρόνου με το κανάλι του Χάσικου [που κωμικά λέει ότι δεν είναι δικό του μόλα μπλα].. Καταλαβαίνω την οικονομική ανάγκη, αλλά ίσως σιγά σιγά να τεθεί και θέμα ευθύνης των δημιουργών – γιατί το να κανείς μια επιτυχημένη σειρά στο κανάλι του Χάσικου, σημαίνει θα παραδίδεις του θεατές στην προπαγάνδα της συσκευασίας των ειδήσεων, που θα ετοιμάζουν οι πειθήνιοι, τα στρατιωτάκια, του ιδιοκτήτη.. Γιατί με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο Λώρης; Γιατί τον θεωρώ από τους πιο δημιουργικούς καλλιτέχνες της μετανεωτερικής Κύπρου. Εξαιρετικός.. Αλλά και γιατί οι άντρες πρωταγωνιστές που δημιουργεί και υποδύεται [δεν έχω δει τις πιο πρόσφατες σειρές του – όποτε μιλώ για τις μέχρι πρόσφατα], έχουν μια αμηχανία, ένα είδος ντροπαλότητας, μια γλυκάδα.. Αυτή είναι η άλλη Κύπρος.. Πιο αυθεντική ίσως από την υποκρισία των Ρίκκων Μάππουρων.. Είναι αυτή η αντρική γλυκάδα, και οι κάπως πιο δυναμικές γυναίκες που συνθέτουν το υπόστρωμα της Κύπρου, που ξέρουμε ότι υπάρχει, μεγαλώσαμε μαζί του. Και το φυλάμε σαν ιστορική παρακαταθήκη.. Για να μην μας το μολύνουν οι όποιοι Πρόδρομοι και οι κλίκες τους... Για αυτό η έννοια του χώρκατου είναι παραπλανητική.. Είναι αυτοί που φωνάζουν, αυτοί θέλουν επιβολή, που παρενοχλούν.. Υπάρχει, όμως, και η άλλη Κύπρος.. Εξόριστη πια από αυτή την αθλιότητα του τραμπουκισμού στην δημόσια σφαίρα… Ίσως.. για αυτό μερικές φορές να νοιώθω εκείνη την υπόγεια συμπάθεια για τον Συλλούρη, όσο και να διαφωνώ μαζί του.. Ίσως και για αυτό οι Μάππουροι της δημοσιογραφίας να του κάνουν επιθέσεις, να τον αποκαλούν Συλλουρούδιν ..Δεν μπορεί να φωνάξει.. Όπως και ο Άντρος Κυπριανού.. Αλλά αυτοί είναι απλώς υπενθύμιση ότι υπάρχει και η άλλη Κύπρος.. Τώρα ωρύονται οι Μάππουροι..
 •  
 • Και μια αρχίσαμε για τους Μάππουρους, να πούμε και για τον Φαιδωνάκη από την Πάφο – οι γραφικές παραστάσεις που του έστηναν τον Απρίλιο για να κάνει προεκλογικη για τον ΔΗΣΥ, είχαν κάτι από τον Ρίκκο Μάππουρο.. Πήραμε αρκετά σχόλια από τη Πάφο για την σπόντα της περασμένης εβδομάδας.. Πουλά εικόνα ο κ. Φαίδων, αλλά πλανιούνται αρκετά επίσης, που συνθέτουν το υπόγειο δίχτυ που θα τον πιάσει στο τέλος, την στιγμή της αποκάλυψης αυτού του θεάματος που επιβάλει αποικιακά σχεδόν οι κλίκες του ΔΗΣΥ της Λευκωσιας στην Πάφο… Όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, ο Φαίδων μπορεί να εμφανιστεί αποδειχθεί ότι δεν είναι και πολύ διαφορετικός από τον Προδρόμου… Φαίδων σε ξέρουν πολύ περισσότεροι από όσο φαντάζεσαι ..στην άλλη σου διάσταση..:)
 •  
 • Δεν υπάρχει ελπιδοφόρα είδηση αυτήν την εβδομάδα… Ψίχουλα.. Αλλά μετά από 3 χρόνια που στηρίξαμε με ελπίδες ότι έστω και μια κυβέρνηση σαν αυτή, μπορεί να καταλάβει την ιστορική αναγκαιότητα, η κλεψύδρα του χρόνου ολοκληρώνεται.. Και η αντικειμενική ανάγνωση απαιτεί και την ειλικρίνεια – δύσκολα μπορεί να είναι κανείς πια αισιόδοξος για το κυπριακό στην επόμενη περίοδο.. Όχι γιατί είναι τόσο μακρυά η λύση.. Αλλά δεν φαίνονται να τραβούν.... Άντε να περιμένουμε ακόμα 6 μήνες… Αλλά.. Όπως και να έχει τα μικρά θετικά.. Ο Ακιντζή, είναι η θετική διάσταση – πήγε στα μαρωνιτικά χώρια και κάτι κινείται εκεί... Ψίχουλα ελπίδας..
 •  
 • Και μια ενδιαφέρουσα διαμάχη – Η Αλήθεια του Χάσικου έκανε κριτική στο ΡΙΚ για το θέμα της μη προβολής των Turkish Airlines.. Άβυσσος… Ο Χάσικος κάνει κριτική στον Χάσικο; Ή μήπως η απόφαση δεν εγκρίθηκε απο τον Χάσικο; Μουρμουρούσε και ο Α. Μιχαηλίδης στον Φιλελεύθερο… Κάποτε θα ήταν δείγμα ότι κάτι κινείται.. Τώρα φαίνεται απλώς βραχυκύκλωμα... Άσε να δούμε που θα βγει αυτή η ιστορία.. Η προβολή απόφασης του ΡΙΚ ήταν κάπως υπερβολική ή… Και τί νόημα έχει δηλαδή τώρα αν προβάλεις τις τούρκικες αερογραμμές ή όχι; Αλλά γιατί διαφοροποιείται η Αλήθεια; Κάτι παίζει τον ΔΗΣΥ;…Θα δούμε…
 •  
 • Έτο τζαι ένα καλό.. Εμπλοκάραν πάλε την κάρτα φιλάθλου του Ιωνά.. Ασσέ εν τζαι τούτο…J..
 •  
 • Πάντως η αντί-νεοφιλελεύθερη στροφή, ίσως να έχει κάποια ψήγματα αλήθειας.. Η Ζέτα, λέει, κάλεσε τους εμπλεκόμενους να μιλήσουν για το ωράριο.. Και ότι έγινε ήδη; ..Οι εκλογές έδωσαν κανένα μήνυμα συναίνεσης μήπως όπως αυτό που κατέγραψε η Ταραμουντά ότι υπήρξε κριτική στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ για την αποστασιοποίηση από το κοινωνικό κράτους του Κληριδισμού; Και κριτικές, λέει, για τον υπουργό στα θέματα υγείας.. Μικρό καλάθι.. Θα δείξει.. Αν είναι ουσία η προεκλογικά 2 χρόνια πριν…
 •  
 • Τζιαι έτσι για να ποσπαζούμαστεν με το Κυπριακό, ο Νίκος εδεσμεύτηκεν για λύση μες το 2016. Οπότε ξιάστε το κοπέλια τζιαι κοπέλλες - http://dialogos.com.cy/blog/desmevmeni-gia-lisi-entos-2016-i-dio-igetes/#.V1eQZ5ErLIU
 •  
 • Ο Γιαννάκης ξεσπαθώνει θωρώ :) Σκεφτειτε κατάντια ο Νικος: Έφερεν τη Μέρκελ να τον στηρίξει για την προεκλογικήν του τζιαι η πρώτη της κίνηση ήταν να αποτρέψει την πρώτην του σοβαρήν επιλογήν. "Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δέχομαι όρους" - Τελικά τούτον εννά γινεί πιο viral που το "δεσμεύομαι" - Δαμέ ο Γιαννάκης με το βίντεο του - http://www.sigmalive.com/news/politics/337874/apokalypsi-omirou-paremvasi-merkel-gia-to-proto-quotkouremaquot
 •  
 • Χωρίς σχόλιο "Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε προχθές η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία παρατηρείται μείωση των μισθών και των ωφελημάτων των εργαζομένων για τρία συνεχόμενα χρόνια." - http://dialogos.com.cy/blog/gia-triti-sinechomeni-chronia-miononte-i-misthi-ke-ta-ofelimata-ton-ergazomenon/#.V1bJDvkrKUk
 •  
 • Έτην τζιαι την παραδοχή Χάσικου για τον φόρον ακίνητης. Αλόπως έφυεν του - γιατί με τούν' τη διατύπωση σημαίνει ότι ΤΩΡΑ τζιαι ΩΣ ΤΩΡΑ  η πρόσθετη επιβάρυνση ΥΠΑΡΧΕΙ, άρα? «Με την ψήφιση του κυβερνητικού Νομοσχεδίου από τη Βουλή, η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μηχανισμούς τέτοιους ώστε οι πολίτες να μην έχουν πρόσθετη επιβάρυνση για την εντός των δημοτικών ορίων ακίνητη ιδιοκτησία τους αλλά ούτε και οι Δήμοι απώλεια εσόδων» - HYPERLINK "http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/317001/oi-dimoi-nomimopoiountai-na-epivalloun-telos-akinitou-me-vasi-ti-nomothesia" \l "sthash.TY6oK0G1.dpuf" \t "_blank" http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/317001/oi-dimoi-nomimopoiountai-na-epivalloun-telos-akinitou-me-vasi-ti-nomothesia#sthash.TY6oK0G1.dpuf
 •  
 • «Μόνο στην Κύπρο συμβαίνουν τέτοια παράδοξα στην εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας, που κατά τα άλλα υποστηρίζει ότι στους στόχους του είναι η προώθηση της τεχνικής εκπαίδευσης, δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στο ζωηρό ενδιαφέρον του μαθητόκοσμου να φοιτήσει σε αυτές τις σχολές. Έτσι βρήκε τη λύση εγγραφής τους με κριτήρια ή προτείνει τη φοίτηση στο Λύκειο. Πραγματικά είναι εκπληκτική η εκπαιδευτική προσέγγιση του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή, με το ίδιο σκεπτικό, αν ήταν μεγάλος ο αριθμός των παιδιών στα Λύκεια και στα Γυμνάσια, το αρμόδιο Υπουργείο θα άφηνε τα παιδιά στο Δημοτικό ή δεν θα φοιτούσαν στο Λύκειο; Πρόκειται για μνημειώδη εκπαιδευτική προσέγγιση!!!

  Ούτε περνά από το μυαλό της Κυβέρνησης να επενδύσει κονδύλια στην τεχνική εκπαίδευση. Διότι περί επένδυσης πρόκειται για την οικονομία, για τα παιδιά που δεν ενδιαφέρονται να σπουδάσουν γιατροί και φιλόλογοι για να είναι άνεργοι.

  Ούτε περνά από το μυαλό των τεχνοκρατών του Υπουργείου η αξιοποίηση άλλων εργαστηρίων, π.χ. του ΚΕΠΑ. Τελικά, για το Υπουργείο Παιδείας η τεχνική εκπαίδευση είναι το αποπαίδι του εκπαιδευτικού συστήματος; Ας μας απαντήσει ο κ. Καδής.» Α.Λ.
  See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/317055/apopaidi-tou-systimatos#sthash.dGSDgC1s.dpuf
 •  
 • Ετους τζιαι τους "ευεργέτες" του Παν Κύπρου. Εν ο γνωστός Παρισινός τούτος που "ετιμήθηκεν"? Αν ναι, μάσιαλλα! http://dialogos.com.cy/blog/to-panepistimio-kiprou-timise-tous-dorites-tou/#.V1hpCfkrKUk
 • Για άλλη μια φορά ο Νίκος μας απέδειξε περίτρανα ότι γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει: "«Συναγωνιστές» αποκάλεσε τους ξενοδόχους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εκτός κειμένου, χθες κατά την προσφώνησή του στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ. Όχι δεν ήταν κάποιο άνοιγμα του Προέδρου προς την Αριστερά. Απλώς κάποιοι από τους συνέδρους σιγοτραγουδούσαν το «Χρυσοπράσινο φύλλο» με το οποίο κηρύχτηκε η έναρξη της συνέλευσης, σε ζωντανή εκτέλεση από τη μετζο-σοπράνο Καίτη Οικονομίδου και τη συνοδεία πιάνου και βιολιού. Έτσι ο Πρόεδρος θεώρησε ότι άδουν όλοι στον ίδιο σκοπό, ή για τον ίδιο σκοπό, εξ ου και το «συναγωνιστές»…  Γ.ΦΡ. - See more at:  HYPERLINK "http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/317056/synagonistes-xenodochoi" \l "sthash.ac7UMAu2.dpuf" \t "_blank" http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/317056/synagonistes-xenodochoi#sthash.ac7UMAu2.dpuf
 •  
 • "Οι μισθοί και τα ωφελήματα των εργαζομένων στην Κύπρο είναι πλέον κατά 40% περίπου πιο κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. [...] Σύμφωνα με τα στοιχεία το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην Κύπρο μειώθηκε το 2015 στα 15,6 ευρώ, σε σύγκριση με 25 ευρώ στην ΕΕ και 29,5 ευρώ στην ευρωζώνη." - http://dialogos.com.cy/haravgi/misthi-40-pio-kato-stin-kipro-se-schesi-me-tin-evropi/ "«Αν οι ξενοδόχοι πληρώσουν αξιοπρεπείς μισθούς και ωφελήματα, όχι 700-750 μηνιάτικο, - See more at:  HYPERLINK "http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/317196/protimoun-tin-anergia-kai-ta-480-tou-eee" \l "sthash.92nRWuHZ.dpuf" \t "_blank" http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/317196/protimoun-tin-anergia-kai-ta-480-tou-eee#sthash.92nRWuHZ.dpuf  (Ενώ υπάρχει τούτον το στοιχείον, τζιαι όι που την ΠΕΟ για να μπορεί να υπάρξει ο ισχυρισμός ότι αντιπολιτεύεται, ο τίτλος είναι "Προτιμούν την ανεργία και τα €480 του ΕΕΕ" - Το άρθρο υπογράφει η Αντωνία Λαμπράκη, η οποία μάλλον χρειάζεται λλίην εκπαίδευση στην κατανόηση πέραν που μαθήματα ανάγνωσης, συν βιωματικής εξάσκησης ίσως στην ανεργία τζιαι τα 480 ευρώ για να καταλάβει ήνταλως τα .... "προτιμούν" τζιαι να μεν γράφει αισχρότητες τέθκοιου τύπου την επόμενη φορά 
 •  
 • Κατά τα άλλα ο Χάρης είπεν την λαφαζανιάν του πάλε: "προς τον Marteen Verwey, επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν και πρώην μέλος της Τρόικας: "«Marteen δεν το κάναμε για εσένα - το κάναμε για τις αγορές"Δεν μπορείς να ξεγελάσεις τις αγορές» -  HYPERLINK "http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/317356/ypoik-i-kypriaki-krisi-itan-kyrios-mia-krisi-empistosynis" \t "_blank" http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/317356/ypoik-i-kypriaki-krisi-itan-kyrios-mia-krisi-empistosynis  Τζιαι η απάντηση των αγορών στον Χάρη: "Αφήνει την Κύπρο σε junk και ο DBRS" ( HYPERLINK "http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=240766&show=Y" \t "_blank" http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=240766&show=Y  ) Έσιει χαρακτηριστικά του Συνδρόμου της Στοκχόλμης. Ο Χάρης όμως δια του έναν νέον τουιστ…Έναν παιδάκι του μπαμπά, που φοβάται την ίδια την γνώση, οπότε προτιμά να αντιγράφει, τζαι να υπακούει [οπότε ούτε καν υποψιάστηκε το τι σήμαινε η φράση «δεν κατάλαβα» όταν μιλούσε για τις συζητήσεις για την Ελλάδα το 2015]… Και αφού δεν τολμά να ψάξει, προτιμά να περιμένει «τις αγορές», και σαν ιθαγενής την παλαιολιθική εποχή να κάνει τελετές εξευμενισμου..Τζαι άμα του λαλεί ο άλλος «ότι ήσουν υπάκουος» ο Χάρης μας χωρίς να καταλάβει πόσο αστείος γίνεται, τί κάμνει; Επικαλείται τα πνεύματα.. των αγορών.. Που φυσικά εν βρέχουν.. Τζαι οι ευρωπαίοι θα τον κοιτάζουν με οίκτο.. Τον καημένο δεν κατάλαβε ότι με έλλειμμα 6.2% και δημόσιο χρέος κάτω από 90%, τους ρίξαμε στον μνημόνιο σαν πολιτική απόφαση.. Αλλά ο Χάρης εκεί… Να κάνει τελετές στο αέρα… Μην εξευτελίζεσαι άλλο ρε… Θκιάβασε λλίον πέρκι σταματήσεις να φαίνεσαι σαν έναν αμήχανο μαθητούδι που μιλά λες και μαθαίνει παπαγαλία τι πρέπει να πει… Και άμα γίνεις μάγκας, κατέβα στις εκλογές να μάθεις τι έζησε η ..Σάβια..:)
 •  
 • Μετά την έρευνα ΜΜΕ και ρατσιστικός λόγος πρέπει να γίνει τζιαι μια ΜΜΕ τζιαι λογοκρισία - τα αποτελέσματα του αντιρατσιστικού λογου - http://dialogos.com.cy/blog/ipodigma-antiratsistikou-logou-apo-ti-charavgi/#.V1W_M_krKUl 
 •  
 • Η σπόντα της Χρυστάλλας: «Κατέστησα σαφές, είπε στο δικαστήριο, ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου θα αναλάμβανε τη διερεύνηση των ποινικών υποθέσεων, ωστόσο τον τελικό λόγο θα είχε ο Γενικός Εισαγγελέας». Κατά τα άλλα, ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα είναι ανεξάρτητος. [...] Είναι ωστόσο ξεκάθαρο πως ο υπεύθυνος για το μπάχαλο στην Εισαγγελία είναι ο ίδιος ο πρόεδρος. Που αν και θέλει να μας διδάξει με την τελευταία του πράξη πως πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους και τους θεσμούς, ο πρώτος που έπληξε τον θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα, και συνεχίζει να τον πλήττει, είναι ο ίδιος. Κι ένας πρωινός καφές, ακόμα κι αν σερβίρεται από την Ελένη Μενεγάκη, δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση." http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-chatzidimitriou/121/316311/me-enan-kafe-ola-pernane


 • Νίκος Αναστασιάδης, τελετή εγκαινίων του νέου οικήματος της ΟΕΛΜΕΚ, 9 Ιουνίου 2016: “Για αυτό και σήμερα κάνοντας απολογισμό του έργου που έχουμε επιτελέσει νιώθω πως έχω κάθε δικαίωμα να σταθώ απέναντι σας και να τονίσω πως ειδικά στη Μέση Εκπαίδευση, ο στρατηγικός μας σχεδιασμός αναβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση, διασφαλίζει ευκαιρίες μάθησης σε όλους, προωθεί μέσω της εκπαίδευσης τις αρχές και αξίες της ισότητας, της δημιουργικότητας και καινοτομίας και ενισχύει τον πολιτισμό" - See more at:  HYPERLINK "http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/317396/ptd-stin-paideia-mas-synteleitai-mia-vathia-kai-ousiastiki-metarrythmisi" \l "sthash.1G3p6q1o.dpuf" \t "_blank" http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/317396/ptd-stin-paideia-mas-synteleitai-mia-vathia-kai-ousiastiki-metarrythmisi#sthash.1G3p6q1o.dpuf   Αποδεικτικά τούτου: «Δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η επίσκεψη σε χώρους που μπορεί να αναζωπυρώσουν πάθη του παρελθόντος», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, σε σχέση με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνει επίσκεψη μαθητών στο κρησφύγετο και μουσείο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή. (http://www.sigmalive.com/simerini/news/288294/antidra-i-oelmek-gia-tis-episkepseis-sto-krisfygeto-tou-griva) "η απαγόρευση ουσιαστικά στη Δικοινοτική χορωδία να παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Λύκειο Στροβόλου. Η «αιτιολογία» ήταν ότι θα έλεγε ένα τραγούδι στα τούρκικα! Και αυτό έγινε με τη γνώση και κάλυψη του Υπουργού Παιδείας." - See more at: http://www.24h.com.cy/component/k2/item/113927-kadis-vs-anastasiadis.html#sthash.nhi7DBBs.dpuf "Μαθητές ξεσπούν χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση σε αυτοκίνητο με Τουρκοκύπριο, που έτυχε να περνά από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή. Του πετούν πέτρες, σπάζουν τα τζάμια και τον τραυματίζουν στο μάτι. Ο τουρκοκύπριος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο. Επίθεση με πέτρες δέχθηκαν επίσης άλλα δύο αυτοκίνητα Τουρκοκυπρίων σε άλλες περιοχές της Λευκωσίας "  http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/223338/edasi-stin-ekdilosi-katadikis/
Για μαθήματα ο κος. Αναστασιάδης ας ακούσει που κάτω στο  που μιαν αναδημοσιευμένη πιο παλιά σπόντα που αλιεύσαμεν που τον Γέγονε, για να καταλάβει ότι άλλον η εκπαίδευση τζιαι άλλον η ΠΑΙΔΕΙΑ: Ο Γέγονε Γέγονε; «Ενας νούσιμος μαθητής και πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου Απ.Βαρνάβα ο Ραφαήλ Τσεντίδης χαιρετίζοντας τους τκ εκπαιδευτικούς έβαλε τα πράματα στην ορθή τους διάσταση και έστειλε το μήνυμα οτι οι μαθητές της Κυπρου είναι έτοιμοι να δουλέψουν για την αλληλοκατανόηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων και την τελική επανένωση του νησιού. Η καταπληκτική πλειονότητα των μαθητών διαβεβαίωσε διαφωνεί με τα επεισόδια που προκάλεσε μεμονεμένη μερίδα μαθητών κατα τκ και έτσι είναι !!! Την επίσκεψη χαιρέτησε σήμερα και ο υπουργός Παιδείας για να δούμε αν θα πάει το μήνυμα σε όλα τα σχολεία και τι χαμπάρι θα εισπράξουμε ?» https://www.facebook.com/ogegone/videos/1746729405546158/  
 •  
 • Ιδού με τι θα μπορούσαμε να ασχολούμαστε που έχει και ενδιαφέρον.. αντί με τα κόμπλεξ [;], εμμονές [;] εμπάθειες του Πρόδρομου, τις ανοησίες και τις συνομωσίες του Χάσικου, και την αδυναμία του Αναστασιάδη να αναλάβει και μια φορά στην ζωή του ευθύνες του για αυτά που λέει…. Να και μια ωραία συζήτηση
  https://www.facebook.com/groups/1738780049684592/?__mref=message_bubble   
  για το το  βίντεο με την Cammile Paglia
  https://www.youtube.com/watch?v=4-i6YifXLNw&feature=share


 • Όταν η εφημερίδα της διαπλοκής [ο Πολίτης] γράφει τέτοια για τον Γενικό Ελεγκτή, τότε τους ανησυχεί πολύ ο κ. Οδυσσέας.. Μπράβο κ. Μιχαηλίδη.. Κάνεις κάτι πολύ καλό για να τους ενοχλείς.. Κάτι πολύ σωστό κάνεις για να μπαίνεις στο ρουθούνι αυτών που τα έπαιρναν από τη τράπεζα Κύπρου για να λογοκρίνουν και μετά φώναζαν για την.. φόκους, αυτών που αγχώνονταν για τις 10,000 του Παπασάββα, αλλα έκαναν ότι μπορούσαν να συγκαλύψουν τις 600,000 του Ρίκκου, και άσε να μην μιλήσουμε για την φοροδιαφυγή, για την προσπάθεια συγκάλυψης του Προδρόμου κοκ… Τι ύμνους θα σου έγραφαν αν συνεργαζόσουν μαζί τους στις εκστρατείες λάσπης.. αν αποδεχόσουν το ρόλο ενός Φαίδων, ας πούμε… Και προσέξετε μιλούν για εμπάθεια αυτοί που προσπάθησαν να καλύψουν τον Προδρόμου..:)…Αλήθεια ποιός γράφει την στήλη; ..Μήπως ο ξέρει ο ..Καλατζής;…JΚυριακάτικος Πολίτης
  Στήλη: Δικηγόρος του Διαβόλου (μετάφραση: του Ρίκκου, του Προδρόμου, του Χάσικου και εσχάτως του Ταλιαδώρου)
  “Ιστορία πάντως γράφει ο γενικός Ελεγκτής. Μέχρι τώρα δεν έχει εκφέρει άποψη μόνο για την αναπαραγωγή της μύγας. Για όλα τα άλλα έχει θέση. Ακόμα και για το επίπεδο των ελληνικών του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, φανερώνοντας την εμπάθεια με την οποία εκτελεί τα καθήκοντα του. Οι ανεξάρτητοι θεσμοί αποκτούν βαρύτητα και τυγχάνουν σεβασμού όταν αυτοί που τους υπηρετούν ξέρουν που είναι τα όρια τους. Ο γενικός ελεγκτής μαζί με τον προσφάτως αναδυθέντα τηλεστάρ Α. Χασαπόπουλο έχουν χάσει την μπάλα. Αναμένουμε ανακοίνωση για τα σφυρίγματα των διαιτητών στο
  Euro της Γαλλίας.”..Οσο για το θέμα της γλώσσας κλπ, δεν θα παρέμβουμε.. Το θέμα το άνοιξε ο κ. Ταλιαδώρος, όπως και ο Πρύτανης προηγουμένως, βρίζοντας αλλήλους και τους νέους που δεν μιλούν «σωστά», ή τα κυπριακά σαν γλωσσική εκδοχή κοκ.. οπότε το να παραλαμβάνουν τον Ταλιαδώρο στο επίπεδο που ρίχνει την συζήτηση, είναι αν μη τί άλλο.. θέμα συνέπειας για τον ίδιο..:)… Κατά τα άλλα ο Πολίτης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι ο κ. Οδυσσέας αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που του απέδωσε ο Ταλιαδώρος...Τζιαι ο κωμικος Πολίτης σύρνει τζιαι ένα Χασαπόπουλο για να βρέθεται - ο Φαιδωνάκης τηλεστάρ διάττοντας έν' ήταν? Οξά εν άλλου είδους?
 •  
 • Η προσωποποίηση του θράσους; Βγαίνει ο Αβέρωφ και λέει «μα δεν γίνεται το ΑΚΕΛ να ακυρώσει την συνέπεια του στο κυπριακό..»..Κοιτά να δεις.. Μιλά ο ανεμόμυλος.. Το ότι οι άλλοι γύρω του είναι χειρότεροι δεν τον απαλλάσει.. Αλλά περιμένει, ότι θα στηρίζουν τον καιροσκοπισμό τους οι άλλοι.. επειδή πρέπει να είναι συνεπείς.. Ενώ ο ΔΗΣΥ, δεν έχει τέτοιες υποχρεώσεις; Είναι εξ ορισμού η πρακτική της εξαπάτησης Αβέρωφ; ..Συνεχίστε να σκάβετε τον λάκκο σας.. Άμα συνειδητοποιησετε ότι εσείς εγκλωβιστήκατε στα ψέματα σας, θα έχει πλάκα.. Άλλωστε σου το είπαμε πριν μερικά χρόνια: θα απολαμβάνουμε πρώτο τραπέζι πίστα, όταν θα ξεκινήσετε να σφάζεστε για ..το αδειανό πουκάμισο μιας καρέκλας που της απέμειναν δυο πόδια..:).. Α ναι.. τώρα άλλαξε το παραμύθι, ο λόγος που ψήφισαν Συλλούρη δεν ήταν γιατί θα έβγαινε ο Σιζόπουλος.. Και όσα έλεγαν όλοι του ΔΗΣΥ για μια εβδομάδα; Άμα θεωρείς τους ακροατές σου χρυσόψαρα..:)..ιδού.. http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/317708/averof-neofytou-dimotikes-ekloges-gia-misi-thiteia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου