23 Μαΐ 2016

Σπόντες


·         Μην Πυροβολείτε αλλήλους.. :) ..Έχουμε και άλλες δουλειές.. :) : προς την αριστερά των χαρακωμάτων της ιστορικής συνείδησης και προς την αόρατη/διάχυτη αριστερά «της Μελαγχολίας». Την περασμένη εβδομάδα, είχα διαβάσει στο ελληνικό περιοδικό hotdoc ένα ενδιαφέρον σχόλιο με τίτλο «Μην πυροβολείτε την αριστερά της μελαγχολίας». Έτο τελικά που μπορούμε να μάθουμε τζαι που τους καλαμαράες για το πώς αντιμετωπίζεται η δυσφορία μερίδας της αριστεράς  με τους συμβιβασμούς της διακυβέρνησης, τα «βρώμικα χέρια» που θα ελαλεν τζαι ο Σαρτρ, που είναι όμως απαραίτητα για να αλλάξει ο κόσμος. Στο κείμενο ο συγγραφέας περίγραφε την αριστερά που εψήφισεν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυσπιρκά με την κυβέρνηση, αλλά εν πάει αλλού σαν «αριστερά της μελαγχολίας». Εστίαζε ότι το πρόβλημα τους [τζαι η ιστορικά θετική τους λειτουργία] εν ο προβληματισμός για την ηθική της αριστεράς. Στην κυπριακή αόρατη αριστερά τούτων των εκλογών υπήρχαν δυο τάσεις – μια τάση που θέλει πιο επαναστατική, πιο πιεστική αντιπαράθεση με τον ΔΗΣΥ τζαι μια που νοσταλγεί την πρακτική πολιτική της στρατηγικής που αφορά στο να φύγει η δεξιά τζαι ότι κακά κάμνει που την εξουσία. Η πρώτη τάση θέλει μια αριστερά που να μοιάζει όπως της αναδυόμενη νέα αριστερά της Ευρώπης [αντι –νεοφιλεύθερη, αλλά τζαι αντιρατσιστική κλπ κλπ] – τζαι εν καταλάβει [εν κατάλαβε ακόμα την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ] ότι σε ένα πλαίσιο παλεύκεις με τα δεδομένα. Τούτη εν η θέση της αριστεράς των χαρακωμάτων – της αριστεράς που για 5 χρόνια, όϊ απλά αμύνεται, αλλά τζαι βιώνει την αντίστασην της ως φορέα του μέλλοντος, όταν η κοινωνία θα μπορεί να διεξάγει δημοκρατικό διάλογο τζαι θα αναγνωριστεί τότε το ιστορικό δίκαιο των αγώνων της πενταετίας 2011-16. Τζαι μέσα σε τούτους του αγώνες για πρώτη φορά μια μερίδα της κυπριακής κοινωνίας, η μεγάλη μερίδα της αριστεράς ως της ιστορικά πρωτοποριακής κοινωνικής δύναμης, εκατάλαβεν τζαι έβαλεν τα με τα ΜΜΕ.. σε διάφορους βαθμούς. Αλλά έμαθε να φιλτράρει τζαι να μεν πιστεύκει… Εν ανάλογο των πολιτισμικών ρήξεων στην αρχή της νεωτερικότητας. Τώρα εν νέα εκδοχή της απομυθοποίησης του λόγου της εξουσίας μέσω ΜΜΕ.. Κατά τα άλλα.. Peace brothers/sisters… Έχουμε κάτι τζαι κτίζουμε κάτι στην πολλαπλότητα μας…J
·          
·         Και μια κριτική για την προεκλογική ρητορική του ΑΚΕΛ από τον Χρίστο Λαζαριδή. Μπορεί να μην εκφράζει την αριστερά της μελαγχολίας, αλλά εκφράζει μια πραγματικότητα – τζαι ότι ειρωνικά το ΑΚΕΛ εν είδεν [ή εν είσιεν χώρο να το εκφράσει] ότι εμπόρεν να διεκδικήσει τζαι πόσο δίκαιο είσιεν το 2012 – τζαι στις διαπραγματεύσεις τζαι σε ότι ελάλεν. «θα προσπαθήσω να αναδείξω στα πεταχτά, το κατά την άποψη μου σοβαρότερο πολιτικό λάθος διαχείρισης του ΑΚΕΛ, ετσι για πέντε δέκα φίλους....οχι για να αλλάξω κάτι, ...ο μιτσής....:) κι επειδή ορισμένοι με κατηγορούν για φανερή μεροληψία...Λοιπόν....είναι, πως επεσε στην παγίδα του ΔΗΣΥ και αλλων κάνοντας το κυπριακό μνημόνιο -ισότιμο -με το ελληνικό κάτι που τους 'βόλεψε'.
Εκανε αντιμνημονιακό αγώνα 'ισάξιο' με τον ελληνικό και χρησιμοποίησε ρητορική παρόμοια την στιγμή που ελεγε πως τα δημόσια οικονομικά που παρέδωσε δεν ήταν χάλια, και οντως είχε δίκιο σε αυτό, δεν ηταν. Ο ΔΗΣΥ κι ο Αναστασιάδης καλύτερα, για να βγεί παρουσίασε ενα δημόσιο ημικατεστραμένο ομως γνώριζε πώς ήταν ευκολο να διορθωθεί, πανεύκολο θα ελεγα εγω.
Το γνώριζε και το ΑΚΕΛ, αυτο πίστευε εξ αλλού, αλλά σαν αντίφαση εκανε αντιμνημονιακό αγώνα ελληνικού 'βεληνεκούς' που ομως είχε ημερομηνία λήξης, χώρια πως είχε και ανταγωνισμό σε αυτο το 'πακέτο' απο μικρότερα κόμματα.
Το κυπριακό μνημόνιο ήτανε λάιτ, αρκετά λάιτ, η πιο 'επωδυνη' του πτυχή, οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν εφαρμόστηκαν κ ακόμα 'παίζουν' ως προς την μορφή. Τα μέτρα που πήραν η Ισπανία η Γαλλία και η Ιταλία δίχως μνημόνιο ήταν πολύ χειρότερα κ δύσκολα απο το κυπριακό μνημόνιο.
Το να δίνεις την επιτυχία εξόδου στο πιάτο στον αντίπαλο γνωρίζοντας το, είναι σφάλμα πως να το κάνουμε.
Ο κόσμος οπως παραμυθιάστηκε για τα κακά δημ. οικονομικά και την δημόσια 'αταξία' εύκολα παραμυθιάστηκε και για την επιτυχία!
Θα μπορούσε να είναι περισσότερο συγκεκριμένο, αναδεικνύοντας για παράδειγμα και προτείνοντας λύσεις για το τεράστιο ιδιωτικό χρέος που θα κρατήσει τον μισο πληθυσμό αιχμάλωτο για δυο γενιές τουλάχιστον και είναι θέμα που καίει εναν στούς δύο στο νησί, και την ανισότητα την οποία προβάλει μεν αλλά δεν την 'δένει' με το ιδιωτ. χρέος και το περιορισμένο κυπριακό οικονομικό μοντέλο, αυτο το χρηματοτέτοιο.Σας ευχαριστώ που με ακούσατε! :)»

·          Αν και ο Συναγερμός εβούρησεν να καλύψει τις απώλειες, εντούτοις με έτσι υπεροπλία στα ΜΜΕ το να χάσεις 3.5% είναι η χειρότερη απώλεια κόμματος εξουσίας για τα κυπριακά δεδομενα, τζαι σε συνθήκες που εφαίνετουν να έσιει μονόλογο υπερπροβολής. Το χειρότερο δικό του ποσοστό πτώσης ήταν 1.39% το 1996. Εκτός, βέβαια, μετά το 2004, όταν είχε τις μεγάλες απώλειες – που κάλυψε μέχρι το 2011. Αλλά εδώ το σκηνικό γίνεται με τεράστιο έλεγχο στα ΜΜΕ, και μάλιστα σε μια εκστρατεία που ξεκίνησε με τρελά δημόσια έξοδα για την προεκλογική [το έχει ο ΔΗΣΥ αυτό να συγχύζει το δημόσιο χρήμα με το κομματικό-προεκλογικό – το 1997 αγόρασε με δημόσιο χρήμα πύραυλους, το 2002 έδωσε τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε δημόσιους υπάλληλους, και τώρα η μείωση της θητείας ως απόπειρα εξαγοράς ψήφων κλπ.. Το βασικότερο πρόβλημα του ΔΗΣΥ είναι η αυξανόμενη απομόνωση στην κοινωνία, καθώς το 70% [από πολλαπλές αφετηρίες] είναι εναντίον την κυβέρνησης, ενώ στη Βουλή είναι σαφώς δύσκολα τα δεδομένα. Διότι. όπως πρώτος δίδαξε ο ΔΗΣΥ, οι προεδρικές ξεκινούν αμέσως μετά τις βουλευτικές.. Υγείαν.. Αν τώρα έρθει και το κυπριακό.. Άστα να πάνε.. Μέχρι τώρα η αριστερά θα στήριζε λύση και φαίνεται ότι διατηρεί την συνοχή των οικονομικών και πολιτικών [για το κυπριακό]αγωνών – αλλά γιατί να μην πετύχει και μια εκστρατεία αποχής από το δημοψηφίσμα;.. Προς κωθώνια των κυβερνητικών ΜΜΕ… και τους επικοινωνιολόγους τους: Μόνοι σας βγάζετε τα μάτια σας.. Σήμερα δεν υπάρχει πια η σαφής πλειοψηφία λύσης που υπήρχε πριν…. Να το θυμάστε…

·         Κατά τα άλλα κέρδισε το Κέντρο.. Και μερικοί περισσότερο – το ΔΗΚΟ σαφώς είναι, και προσωπικά ο Ν. Παπαδόπουλος, κερδισμένοι. Αλλά ο ηγέτης του ΔΗΚΟ είδε και το ιστορικό ΔΗΚΟ στις διάφορες παραλλαγές του στην Πάφο και στη Λεμεσό. Θα δείξει πού θα πάει τώρα…Και ο Ν. Παπαδόπουλος και τα ΔΗΚΟ

·         Η επανεκλογή Συλλούρη είναι σαφώς θετική κίνηση. Αντίστοιχη της αντίστασης του 25-26% του ΑΚΕΛ ως δημόσια διαφοροποίηση από το εμβατήριο των ΜΜΕ… Σαν ο επικεφαλής της επιτροπής Θεσμών που προχώρησε στην έρευνα των αιτιών της οικονομικής κρίσης, στις τράπεζες, δέχτηκε αρκετό πόλεμο.. Ιδιαίτερα από μερικούς στον Φιλελεύθερο και φυσικά στο μόνιμο όργανο της κυβέρνησης, στον Πολίτη… Δεν τους πέρασε..:)

·         Η εκλογή του Θεοπέμπτου, μπορεί να βοηθήσει να αποκτήσουμε και κάπως οικολογική συνείδηση [ή έστω τεχνογνωσία] από το υποτιθέμενο οικολογικό κόμμα στη Βουλή – διότι ο Περδίκης είναι με το προσωπικό θέαμα που ασχολείται..
·          
·         Και επίσης στα ευχάριστα.. bye bye σε Χαμπουλά [νίκη για το οικολογικό κίνημα], σε Θεμιστοκλέους, Προδρόμου, Σαμψών…Και η Αννίτα κέρδισε τον ..Αβέρωφ.. Εκτός από τις διαρροές είχε και αισθητή δυσφορία και στον ΔΗΣΥ..

 • Χρήστος Λαζαρίδης: Μπράβο στον Πολίτη και στα στα νεο-φιλελεύθερα χαζεμένα.
  Η προπαγάνδα τους επιασε Τρίλιζα!
  Βάλαν ολα τα κόμματα με περίπατο. Κατάφεραν να ξανακάνουν μάγκα τον πρίγκηπα, συσπειρώσαν την αυτοδιαλυμενη ΕΔΕΚ ,κράτησαν τον Λιλλήκα, δώσαν αβαντζο στην Θεοχάρους, και εδωσαν κουράγιο σε νέους κυρίως να ασπαστούν το ΕΛΑΜ και να το καμαρώσουμε κι αυτο στη νέα βουλή!
 •  
 • Προεκλογική Ασυναρτησία ή πώς ο Χάρης πάλι «δεν καταλαβαίνει»: Χαίρεται για το πλεόνασμα που αποκτήθηκε με τα μερίσματα των ημικρατικών που θέλει, να ιδιωτικοποιήσει.. Και είναι και λογιστής…J.. Πρόσθεση είναι αυτή, Χαρούλη, δεν είναι πυρηνική φυσική.. Αλλά, βέβαια, είναι και το σύνδρομο του πολιτικάντη… Βελτιώθηκε, λοιπόν , λέει, το πλεόνασμα.. Τζαι ο Χάρης να τρέχει προεκλογικά… Όπως πάντα «χωρίς να καταλαβαίνει».. Διότι αν καταλάβαινε ο Χάρης και οι παρατρεχάμενοί του, θα έβλεπε ότι η αύξηση ήρθε από τον τομέα που θέλουν ..εξαφανίσουν: τους ημικρατικούς.. Αλλά η συνέπεια δεν ήταν ποτέ αρετή των εμπαθών και των ημιμαθών κοκ.. «Ξαφνική βελτίωση παρουσιάζει το πρώτο τρίμηνο του 2016 το δημοσιονομικό ισοζύγιο καταγράφοντας πλεόνασμα που αντιστοιχεί με το 0,8% του ΑΕΠ έναντι περσινού ελλείμματος 0,1%.
  Τους πρώτους δύο μήνες το δημοσιονομικό ισοζύγιο παρουσίαζε επιδείνωση σε σχέση με πέρσι.
  Η βελτίωση Μαρτίου σε έσοδα από άλλες τρέχουσες πηγές, που συνήθως περιλαμβάνουν μερίσματα από ημικρατικούς οργανισμούς ή από την Κεντρική Τράπεζα. Η κατηγορία αυτή παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση.»
    http://stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=252554#.VyYz5
 •  
 • Πολύ βρώμικη φαίνεται να εξελίχθηκε η καμπάνια του αδελφού του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη για την θέση του εκπρορώπου των Μαρωνιτών στην Βουλή στην οποίαν κατηγορείται ο Υπουργός ότι έχει εμπλακεί ενεργά...

  Aνακοίνωση Δρ Μιχάλη Χατζηρούσου
  Υποψηφίου για τη Θέση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων

  Μετά από συννενόηση με τον Βοηθό Έφορο Εκλογών κ. Δημήτρη Δημητρίου έχω προβεί σήμερα, την 21η Μαίου 2016, σε γραπτή καταγγελία στην Αστυνομία.

  Η καταγγελία αφορά παραπλανητικά τηλεφωνήματα που έγιναν προς ψηφοφόρους που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα μου καλώντας τους όπως ψηφίσουν τον υποψήφιο Γιάννο Λακκοτρύπη επικαλούμενοι δήθεν αποχώρηση μου από τις εκλογές και ότι στηρίζω την δική του υποψηφιότητα.

  Διαψεύδω και καταγγέλω την ενέργεια αυτή και δηλώνω ότι παραμένω σταθερός στην εκλογική διαδικασία.Καλώ όλα τα μέλη της κοινότητας όπως μην λαμβάνουν υπόψη τέτοιες ανυπόστατες, ανήθηκες και κακόβουλες ενέργειες.

  Δρ Μιχάλης Χατζηρούσος
 •  
 • Μέχρι και Μαρί έριξαν προεκλογικά:.. Για να επιβεβαιωθεί, πια, ότι το θέμα έχει καταντήσει η νέα εκδοχή της ιστορικής φράσης.. Το τελευταίο καταφύγιο κάθε εξαπάτησης [η ιστορική φράση μιλά για «απατεώνες» και αναφέρεται στον εθνικισμό] ..κατάντησε να είναι το Μαρί.. Και άντε να πούμε τυχαία [πόσο τυχαία;.. Κουτοπόνηρο φαίνεται] ο Δικαστής θα έβγαζε απόφαση δύο μέρες πριν τις εκλογές.. Και ο Φιλελεύθερος με τον Πολίτη το ήξεραν και μάλιστα ο Φιλελεύθερος το είχε και κύριο τίτλο;  Όσο για τον Φιλελεύθερο [που το είχε και κύριο τίτλο] – να το αποδώσουμε στην κυρία Ταραμουντά ή στον Κ. Βενιζέλο της αμίμητης ατάκας ότι ..υπάρχουν επιστολές του Ιωαννίδη [για τις οποίες ωρυόταν το πρωτοσέλιδο τότε, το 2011, τον Ιούλη] αλλά δεν βρέθηκαν;.. Διατάχθηκαν αυτά μόνα τους να κάνουν εκκένωση;.. Απόν αντρέπεται... Να εφαρμόσουμε αν θέλετε και την κλασική μέθοδο του Νόαμ Τσόμσκι για την άντληση συμπερασμάτων – τη σύγκριση ζευγους παραδειγμάτων. Δικαστικά: ο Αναστασιάδης έπρεπε να είχε πάει στην δίκη του Ρίκκου, και κρύφτηκε πίσω από δήθεν «υποχρεώσεις» [δυο μήνες είχε υποχρεώσεις], ενώ στο Μαρί βολεύτηκε να βγει μια διαδικαστική απόφαση λίγο πριν τις βουλευτικές.. Προφανώς ανάμεσα στο ήθος του Κ. Κληρίδη και στα θεάματα του κ. Σάντη που αποδεχόταν χωρίς αιδώ μαρτυρίες που είχαν εμφανως οικονομικό κίνητρο να πουν ότι ήθελε ο Ρίκκος [να "εξαγοραστει" στην απλή δημοτική] υπάρχει τεράστια διαφορά – και ο Σάντης ίσως να μην είναι μόνος του στην κωμωδία που εκπροσωπεί. Ας πάμε στα ΜΜΕ: Υπάρχουν 3 τουλάχιστον θέματα που θα μπορούσαν να προβληθούν πρωτοσέλιδα είτε για τον πρόεδρο, είτε για το κυβερνών κόμμα: η υπόθεση αναβολής για τον Ρίκκο, η υπόθεση με τα διπλοκάμπινα του συμπέθερου, και η υπόθεση Λεμπέντεβ. Δεν λέμε ότι πρέπει να γίνει μια τέτοια προεκλογική. Αλλά είναι φανερό ότι η προκατάληψη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ δεν μπορεί να είναι και τυχαία ή απλώς εμμονή… Κάποιοι καθοδηγούν.. Περαστικά στους υπάκουους…J.. Να κλείσουμε για την ώρα με ένα συγκριτικό σχόλιο που έγραψε κάποτε η Χ. Χατζημητρίου, συγκρίνοντας την στάση αυτής της κυβέρνησης απέναντι στα θύματα στο Μαρί και στην Ήλιος… Ενδιαφέρουσα διαφορά που δείχνει και πάλι σαν συγκριτικό ζεύγος, ότι μερικοί χρησιμοποιούν... Υπάρχουν θύματα δυο ταχυτήτων.. και ημετεροκρατία στα θύματα ανάλογα της χρησιμότητας τους;.. Να θυμούνται μερικοί ότι η φθορά είναι η χειρότερη καταδίκη γιατί κουβαλά μέσα της την αποκάλυψη, όσων φοβούνται μερικοί... Ήδη μερικοί συγγενείς κουβαλούν την σιωπή τους που οδήγησε στον θάνατο του Παπακώστα... Θα επανέλθουμε…
 •  
 • Προς Καλλινίκου που βοσκούσε και αυτός, στην πώληση «Μαρί» την Κυριακή των εκλογών.. Και φυσικά, ούτε καν σκέφτηκε, το δήθεν τυχαίο και την εξυπηρέτηση που πουλούσε… Όσο για τις βαρύγδουπες στρατιωτικές πάρλες.. Υπάρχει πάντα η ελπίδα της ενηλικίωσης, όταν οι άνθρωποι, που έλεγε και ο Καντ, σκέφτομαι με το δικό τους μυαλό και όχι με ότι τους υποβάλλουν.. Περαστικά..: η γενικότερη βελτίωση των σχολίων δεν σε απαλλάσσει από την ευθύνη [με ιστορικούς όρους] του ξεπεράσματος του συνδρόμου των «ηγετών».. και των εμβατήριων που σου έμαθαν να λες… όσων σου άφησε η θητεία σε.. ξέρεις εσύ..:) ..Όταν, λοιπόν, αγαπητέ, οι άνθρωποι αρχίζουν να ωριμάζουν, που θα έλεγε και ο Καντ, και αναλυτικά να ξεπερνούν τη παιδική νοσταλγία για ηγέτες σούπερ γκούφυ που τα κάνουν όλα, όπως νομίζει το παιδάκι ότι μπορεί να τα κάνει όλα ο μπαμπάς…Τότε μπορούν με ειλικρίνεια και όχι υπεκφυγές και υποβαλλόμενες κραυγές να δουν νηφάλια τα γεγονότα και την πραγματικοτητα..Ιστορικα και πάλιν η τελευταία φορά που κόλλησε η βελόνα μερικών στο ότι «ο ηγέτης» τα κάνει όλα ήταν ο Λουδοβίκος της Γαλλίας, με το «Το κράτος είμαι εγώ..» Μετά στη δημοκρατική εξέλιξη, και των κοινωνιών και των ανθρώπων, αρχίζουμε να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση την αρμοδιότητα.. Και την εξουσία την αντιμετωπίζουμε με διαχωρισμό ευθυνών και αρμοδιοτήτων... Και δεν τρέχουμε να αναπαράγουμε τα κλισέ που μας ταΐζουν όσοι θέλουν κερκίδες στα θεάματα.. Όταν κάποιος, ας πούμε, θέλει να γίνει στρατιωτικός αναλαμβάνει ευθύνη να ξέρει για πυρομαχικά..Αν δεν μπορεί να πάει σπίτι του.. Και όταν είναι αξιωματικός οφείλει να ξέρει πότε να διατάξει εκκένωση και ότι έχει ευθύνη για την ζωή άλλων... Αν δεν μπορεί, δεν φορτώνεται η ευθύνη σε άλλους.. Είναι δική του - γιατί διάλεξε τη θέση ως αξιωματικός και πληρωνόταν για αυτήν... Όπως όταν κάποιος αναλαμβάνει την Κεντρική Τράπεζα, λογικά, πρέπει να ασχολείται με την εποπτεία των τραπεζών, και όχι με τον σκληρό δίσκο του κομπιούτερ του… Και ας μείνουμε εδώ – για την ώρα.. σαν φόρο τιμής στα σχόλια σου για άλλα θέματα όπως η απεργία.. Αλλά το φτηνό είναι φτηνό – και το επαναλαμβανόμενο.... ιδίως προεκλογικά. Και αν σου βγήκε, έλεγξε πως σε χειραγωγούν… Αν το έκανες συνειδητά..Το τελευταίο καταφύγιο..κλπ.. :)
 •  
 • Και αν θέλετε να δούμε ότι η κυπριακή εμπειρία δεν είναι τυχαία και αποσπασματική, δείτε τις συγκρίσεις με τη Βραζιλία. Στην Κύπρο το Ιούλιο του 2011 είχαμε [πριν το Μαρί] δυο γεγονότα: εκλογές τις οποίες κέρδισε η κυβέρνηση [τότε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ] και στην Ευρώπη είχε ήδη ληφθεί απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Άρα οι κύπριοι τραπεζίτες [της Λαϊκής και της Κύπρου] ήξεραν ότι θα είχαν πρόβλημα, αφού αγόραζαν ελληνικά ομόλογα από την δευτερογενή αγορά με στόχο την κερδοσκοπία - που δεν τους βγήκε και τώρα οι τράπεζες θα έχαναν την επένδυση. Και τότε μια έκρηξη σε στρατόπεδο, χρησιμοποιήθηκε σαν γενική απόπειρα επίθεσης. Θυμίζουμε ότι είχαμε και πριν τραγωδίες σε στρατόπεδα - έπεσαν ελικόπτερα το 2002, ας πούμε... Δεν υπήρξε υστερία, αν και υπήρχαν επίσης νεκροί.. Και ο Χάσικος δεν διερευνήθηκε καν.. Αλλά τότε υπήρχε άλλο ήθος, ήταν άλλη η αντιπολίτευση.. Το ότι τα θύματα του Μαρί προήλθαν [τεκμηριωμένα πια με 3 διερευνήσεις] από την λανθασμένη απόφαση να μην διαταχθεί εκκένωση, φυσικά παραβλέφθηκε, όπως και το ποιές είναι οι ευθύνες του Στρατού σε μια χώρα [αν δεν ξέρει να φυλάει πυρομαχικά, γιατί πληρώνεται;]… Στη Βραζιλία, κατ' αντιστοιχία, και πάλι με μια κυβέρνηση που για πρώτη φορά έφερε στην εξουσία αποκλεισμένα λαϊκά στρωματά [με μια ήπια μεταρρυθμιστική ατζέντα], εξαπολύθηκε μια επίθεση ενάντια σε μια εκλελεγμενη πρόεδρο με αφορμή μια διερεύνηση μιζών – χωρίς να υπάρχει ίχνος στοιχείου εναντίον της, έστω και αν εξαγοράζονται και εκεί μάρτυρες, όπως και στην Μεσόγειο.. :) ..Εκεί το θέμα είναι η ανάκτηση έλεγχου της εξουσίας από τους ολιγάρχες.. Εδω στην Μεσόγειο, όπως φάνηκε τελικά, η συγκάλυψη των τραπεζών... Αλλά τελικά οι ίδιοι που προσπαθούσαν να φορτώσουν στην κοινωνία την ζημιά των τραπεζών, οδήγησαν σε αυτό που προσπαθούσαν να αποφύγουν - το κλείσιμο της μιας τράπεζας και το να πληρώσουν οι μεγαλοκαταθέτες των δυο προβληματικών τραπεζών.. Τελικά [αργά ή γρήγορα] γίνονται διάφανα τα πράγματα ακόμα και με τον μονοδιάστατο έλεγχο των ΜΜΕ.. [ο Σαρρής χωρίς ντροπή μας είπε 3 χρόνια μετά ότι σκόπευαν να μας ξεγελάσουν με το να ονομάσουν το καθολικό κούρεμα καταθέσεων, φόρο - και απόρησε γιατί δεν τον πίστεψαν..:)] ...Έτσι και στη Βραζιλία, τώρα, αφού έβαλαν ένα μεταβατικό πρόεδρο, διόρισαν νέα κυβέρνηση που τους εκφράζει [μόνο λευκοί και άντρες] και ..διόρισαν και επικεφαλής της Βουλής, ένα τύπο που κατηγορείται για σκάνδαλα και για απόπειρα.. φόνου.. Αυτά για τα οποία φωνάζουν όσοι προσπαθούν να επιβάλουν κάτι μέσω των ΜΜΕ και ανάλογων υστεριών, είναι αυτά στα οποία θα καταλήξουν οι ίδιοι ή αυτά που προσπαθούν να συγκαλύψουν για τον εαυτό τους.. Φώναζαν για την ζημιά από την έκρηξη για να κρύψουν την ζημιά που αυτοί ήξεραν ότι θα ερχόταν από τις τράπεζες.. Φώναζαν ενάντια στην Ρούσσεφ, για να καλύψουν την διαφθορά αυτών που προωθούσαν… Όπως και στην Κύπρο, έτσι και στην Βραζιλία, η εικόνα γίνεται πολύ πιο καθαρή, άμα δει κανείς συγκριτικά το θέμα και τα θεάματα.. Διότι αυτό που φάνηκε και στην Κύπρο και στην Βραζιλία είναι ότι το νέο πλαίσιο αμφισβήτησης πρέπει να περιλαμβάνει και τα ΜΜΕ…
 •  
 • Και για να έχουμε και εικόνα των συνεπειών και πάλι διεθνώς – όλα εδώ πληρώνονται- άμα δεν σας αρέσει η ήπια κριτική μπορεί να έρθει ένας σίφουνας…: όταν καταπιέζεται, η οργή, επανέρχεται και εκφράζεται με παράδοξους τροπους..Υπαρχει λ.χ. μια ευρύτερη διεθνής τάση, πια, για αναζήτηση συμβολικών ηγετών αυτήν την περίοδο.. Και είναι ενδιαφέρον ότι απέναντι της η Αριστερά προβάλλει μορφές όπως ο Κόρμπυν ή ο Σάντερς..... Ο Πούτιν είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος, ευγενικός και αποφασιστικός ηγέτης διεθνώς.. Η Δύση τον φοβάται – αλλά είναι η απάντηση της Ρωσίας μετά την δαιμονοποίηση των ιδεολόγων, γερασμένων μεν, αλλά ιδεολόγων, σεμνών και σοβαρών, του "κομμουνισμού".. Δεν θέλατε το ΚΚ;.. Πάρτε Πούτιν..:)…Στις ΗΠΑ το πρότυπο ενός τέτοιου ηγέτη, από τα δεξιά, όμως, προσπάθησε να το εκφράσει ο Ν. Τραμπ.. απευθυνόμενος σε ένα δεξιό ακροατήριο.. Και σε αντίθεση με την καλλιέργεια και την ελεγχόμενη εικόνα του Πούτιν, ο Τραμπ που εκφράζει «το εμπόρευμα που μιλά», λειτουργεί ξεδιάντροπα και προκλητικά – αν και όπως σωστά έγραψε ο Ζιζέκ είναι ουσιαστικά ένα κεντρώος φιλελεύθερος. Αλλά αυτούς του ψήφους θέλει, αυτά θα πει.. Και παίζοντας με το μίσος ενάντια στην ελίτ, στο χώρο των ρεπουμπλικάνων σάρωσε το κατεστημένο.. Το εμπόρευμα γυμνό ενάντια σε όσους προσπαθούν να το εξυπηρετήσουν σαν υπηρέτες.. Όπως είπε και ο Τραμπ για τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς που εξαγοράζονται – "εγώ τους αγοράζω αυτούς, οπότε ψηφίστε με εμένα απ’ ευθείας για να γλυτώνουμε την διαμεσολάβηση".. Το φαινόμενο των απρόσμενων συνεπειών με ένα ηγέτη που εκφράζει την συσσωρευμένη οργή [των ρώσων για τους δυτικούς εξευτελισμούς την δεκαετία του 1990, των δεξιών αμερικανών για την κοροϊδία της ηγεσίας τους] εμφανίστηκε πρόσφατα και στις Φιλιππίνες.. Ένας δήμαρχος με αθυρόστομη έκφραση [βρίζει ως μέρος της προεκλογικής λ.χ.] κατάφερε να εκλεγεί σαν μέρος ενός κύματος οργής που εκφράστηκε και προβλήθηκε στο πρόσωπό του. Το παίζει αυταρχικός ["θα δώσω διαταγές να εκτελούνται όσοι παρανομούν, θα εκτελέσω 100,000 για να επιβάλω την τάξη κοκ] αλλά το παίζει και φωνή της οργής των αποκλεισμένων. Έξυπνος – στην περιοχή που είναι δήμαρχος, κάλεσε τις μειονότητες να συμμετέχουν και άνοιξε κανάλια επικοινωνίας με το μαοϊκό κίνημα του Νέου Λαϊκού Στρατού – δήλωσε μάλιστα ότι θα δώσει και υπουργεία στο μαοϊκό κομμουνιστικό κόμμα.. Το μίσος που γέννησε το μίσος.. Να το θυμούνται οι αστοί που κατασκευάζουν θεάματα… Αυτά που φοβούνται μπορεί να τα πάθουν με πολύ χειρότερους όρους…
 •  
 • Και ο Κλίντον παραπονιέται για τον αυταρχισμό στην Ουγγαρία και την Πολωνία… Είναι οι "δημοκρατικοί" σας - όπως ήταν οι νεοναζί "δημοκρατικοί" το 2014 στην Ουκρανία..… Όλα εδώ πληρώνονται… Και ο Σόιμπλε ψάχνει ακόμα τα λάθος για τις συνέπειες των δικών του εμμονών… Η Γερμανία απομονωμένη, η δεξιά στο εσωτερικό διασπαρμένη.....J
 •  
 • Πίσω στα δικά μας.. Η Κεντρική Τράπεζα, λέει, δεν βρήκε τίποτα προβληματικό στα στοιχεία των Panama papers… Μα καλά, τυχαία αγωνίστηκαν έτσι για να βάλουν την κυρία Χρυστάλλα εκεί; …ο Χάρης είναι σίγουρος επίσης για τους αστούς μας - τους προστατεύει και αυτοί προστατεύουν την ημιμάθειά του μέσω των ΜΜΕ τους....Τα δικηγορικά μας γραφεία είναι καλυμμένα από την πολιτική εξουσία, την οποία έχουν δεμένη.. Οπότε ποιός θα μιλήσει;.. Κάτι είπε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς… Και αναμένουμε να δούμε, αν θα ανοίξει κάτι.. κάποιος θεσμός που έχει μια κάποια αξιοπιστία…
 •  
 • Αναμένουμε, βέβαια, να δούμε και τις ισορροπίες στο Ανώτατο.. Ξεκινά με την έφεση για την Δρομολαξιά.. Και please απαλλάξετε μας από τις επιφανειακές διεκδικήσεις αγνότητας.. Δηλαδη, εσείς στο Ανώτατο, έχετε την εντύπωση ότι μπορεί η δικαστική εξουσία να γίνει αποδεκτή, χωρίς προβληματισμό μετά τον Ρίκκο [είναι οι στημένες δίκες του Ρίκκου θα έρθουν να αξιολογηθούν από εσάς μέσω των εφέσεων], μετά τα θέαμα Πική [δεν ήξερε τον νόμο με τον οποίο διορίστηκε ή κορόιδευε χωρίς ντροπή; Δικός σας, Ανώτατος δικαστής κλπ, οπότε μην ζητάτε σεβασμό a priori μετά από εκείνο το θέαμα], μετά το θέαμα Σάντη [δεν κατάλαβε πως στήνονταν οι δίκες και δεν ήξερε ότι πόνταραν σε αυτόν, γιατί δεν μπορεί να ακούσει ηχογραφήσεις και δεν καταλαβαίνει τί σημαίνει να χαρίζονται υποχρεώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ..μάρτυρες;] κοκ; Ζείτε σε άλλη εποχή;… Τώρα θα κριθείτε και εσείς… Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε – τα θέματα κρίνονται από την εμπειρία. Από την μια είναι ο κ. Κληρίδης που τα έβαλε με την εξουσία, και στάθηκε με ήθος μπροστά στις στημένες δίκες [οι οποίες θα στήνονταν και για αυτόν, αν περνούσε το δικό της κυβέρνησης], και από την άλλη ο Σάντης, ο Πικής κοκ…
 •  
 • Κυκλοφόρησε το τουΐτερ, τζαι επειδή το έχουμε πει πολλές φορές ότι το πραγματικό σκάνδαλο με την υπόθεση της Δρομολαξιάς είναι πώς κατασκευάστηκε το θέαμα τζαι η δίκη – αλλά τζαι πώς απαλλάγηκαν διάφοροι, καταγράφουμε την πληροφορία.. τζαι αναμένουμε.. :) ..Στο τέλος θα θέλουν πολλοί να κλείσει το θέμα για να μην ανοίξει η πραγματική υπόθεση πώς συμπεριφέρθηκαν στο όλο σκηνικό: Στις έρευνες γ Δρομολαξιά στο σπίτι ενός της Κ.Υ.Π βρέθηκαν USB απο παρακολουθήσεις!Έχει δημ/γράφο να ερευνήσει τι έκανε η Γεν Εισαγγελία?
 •  
 • Μια ενδιαφέρουσα οπτική από την Τουρκία; Πώς θα το παίξει ο Ερντογάν τώρα που είναι μόνος;… Η αποπομπή Νταβούτογλου ήταν βέβαια μέρος της συγκέντρωσης εξουσιών στον Ερντογάν – αλλά μια σειρά από δημοσιεύματα δείχνουν επίσης ότι μπορεί να έχει να κάνει και με την προσπάθεια του Ερντογάν να ανοίξει και πάλι διαδρόμους επικοινωνίας με την περιοχή γενικότερα.. Προσπαθεί να τα φτιάξει με το Ισραήλ και το Ιράν… Αλλά η κίνηση εναντίον Νταβούτογλου θεωρείται και κίνηση προς ..Ρωσία. Ο Νταβούτογλου είχε αναλάβει αρχικά την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου – και άφησε εκτεθειμένο τον Ερντογάν ότι δεν ελέγχει την Κατάσταση… Θα δείξει.. Αλλά στο μετά-ηγεμονικό κόσμο της Μέσης Ανατολής, πέρα από το χάος σημασία έχουν οι ισορροπίες ανάμεσα στους διάφορους πόλους.. Ο Ερντογάν χάνει προσβάσεις από το 2011.. και σαφώς η ΕΕ δεν είναι προτεραιότητα του.. Άρα ο εσωτερικός αυταρχισμός πρέπει να βρει εξωτερικές ισορροπίες για να στηρίξει την εικόνα που θέλει να προβάλει σαν έκφραση της Τουρκίας που διεκδικεί ρόλο σε παγκόσμιο ή έστω Ασιατικό επίπεδο… Και ο επιτυχημένος παίκτης για την ώρα είναι το Ιράν… Αντίθετα, η Σαουδική Αραβία ψάχνει σύμμαχους, όπως και το Ισραήλ… Οπότε θα δούμε… Και σε αυτό το τοπίο, ο κύπριοι [ανεξαρτήτως κοινότητας και παράταξης] ίσως να πρέπει να δουν το όλο…
 •  
 • Η προσπάθεια του Σαρρή να προσφέρει προεκλογικές υπηρεσίες στον ΔΗΣΥ, πουλώντας και πάλι το παραμύθι ότι ..ήταν καλό το καθολικό κούρεμα, ήταν μια καλή υπενθύμιση της αθλιότητας όσων περάσαμε τα τελευταία χρόνια… Σε ένα μικρό κείμενο ο Σαρρής κατέγραφε όλες τις σιωπές, παραπλανήσεις, και ευτελή επιχειρήματα που πρόβαλαν μονοδιάστατα τα ΜΜΕ..... Πρώτα η αναφορά στον «αποκλεισμό» από τις αγορές το 2011 – χωρίς αναφορά γιατί. Θα έπρεπε να αναφέρει τότε τις τράπεζες και τον φίλο του τον Ορφανίδη που μόλις τον Μάρτιο του 2011 επέτρεψε την μετατροπή της Εγνατίας σε παράρτημα της Λαϊκής. Ο Σαρρής ξέρει τί σήμαινε αυτό. Αλλά σιωπά. Ένοχα.. Όπως και για τόσα άλλα.. Άλλωστε ήταν σε άλλο πλανήτη ο Σαρρής, όταν ήρθε στην Κύπρο ο Βγενόπουλος; Μετά πουλά το παραμύθι ότι ένα μνημόνιο το 2011 θα ήταν ήπιο. Τεκμήριο κανένα. Όλος ο κόσμος που παρακολουθεί ξέρει ότι η αλλαγή έγινε το καλοκαίρι του 2012 με την δήλωση Ντράγκι «whatever it takes».. Αλλά ο Σαρρής ρίχνει μια ατάκα χωρίς νόημα και νομίζει ότι ζει την εποχή της αποικιοκρατίας και οι ιθαγενείς θα τον πιστέψουν γιατί ..δούλεψε στο εξωτερικό για τα ..μεγάλα αφεντικά.. Ιθαγενής πρόθυμος για υπηρεσίες.. Δεν κατάλαβε ότι είμαστε αλλού πια.. Για αυτό άλλωστε ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει την ιστορική εξέγερση που ναυάγησε την κομπίνα του καθολικού κουρέματος το 2013… Είναι όπως το επιχείρημα του μετά, ότι το κούρεμα μπορεί να ονομαστεί φόρος και τότε δεν είναι κούρεμα [φοβερή λογική – και τον πληρώνουν για τέτοιες ανοησίες;], και μετά, λέει, ότι και να ήταν.. δεν πειράζει.. Και συνεχίζει – μη αναφέροντας, βέβαια, ότι ο ίδιος ήταν επικεφαλής της Λαϊκής, ενώ ανέβαινε ο ΕΛΑ, ότι όλες οι μαρτυρίες δείχνουν ότι ήξερε πολύ καλά ότι ετοιμάζονταν κούρεμα, ενώ εξαπατούσαν σαν κυβέρνηση το κοινό… Το μόνο καλό είναι ότι στο τέλος ομολογεί ότι ο βασικός στόχος ήταν να μην πληρώσουν οι μεγαλοκαταθέτες των δύο προβληματικών τραπεζών.. Δεν έχει την λέξη «ημέτεροι».. Αλλά είναι σαφής..:)
 •  
 • Μεταφέρουμε εδώ την εικόνα που τρομοκρατεί τους τρομοκράτες – οίκους αξιολόγησης και όσους κατασκεύαζαν τους πανικούς εκβιασμών την «περίοδο της τρόικα» [όπως θα ονομάζεται στο μέλλον – κατά το «την περίοδο της κατοχής» στην ελληνική μετάφραση] ..Σύντομα θα μπορούμε να τους κινούμε και αγωγές… Γι’ αυτό τρέχουν να περάσουν νόμους για να μπορούν να εκβιάζουν κοινωνίες ολόκληρες.. Ο νόμος δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ουδέτερος.. Αλλά η απομυθοποίησή του, είναι μέρος της διαδικασίας αλλαγής.. Και η απομυθοποίηση δεν αφορά μόνο τους νόμους και πώς κατασκευάζονται. αλλά και όσους κατασκεύαζαν τον μύθο των «αγορών»… «Στις 7 Μάιου τα Γερμανικά Οικονομικά Νέα είχαν τίτλο «οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μετωπική επίθεση σε ευρωπαϊκά δικαστήρια μέσω της ΤΤΙΡ». Στο σχετικό ρεπορτάζ, αναφερόταν ότι πίσω από τον διακαή πόθο των ΗΠΑ να υπογραφεί συμφωνία με την Ευρώπη, υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Μεγάλες τράπεζες που πρέπει να προστατευθούν από αιτήσεις ευρωπαίων επενδυτών που ισχυρίζονται ότι παραπλανήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης χρέους… Ο [πρέσβης των ΗΠΑ στην Ιταλία έβγαλε την γάτα από το σακί, πιθανότητα χωρίς να έχει πρόθεση. Αναφέρθηκε, ως παράδειγμα, σε μια περίπτωση όπου μεγάλη τράπεζα, όχι αμερικανική, αλλά γερμανική, η Deutsche Bank, μηνύθηκε από επενδυτές της ιταλικής πόλης Τράνι, γιατί τους διαβεβαίωνε το 2011 πως το ιταλικό χρέος δεν είναι λόγος ανησυχίας, λίγο πριν πουλήσει το 90% των ιταλικών ομολόγων έναντι 7 δις ευρώ. Την υπόθεση διερευνά ιταλός εισαγγελέας, έγραψε το Reuters. Κι ο αμερικάνος πρέσβης φέρεται να είπε ότι, αν δεν γίνει νόμος η ΤΤΙΡ, οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως και οι εταιρείες αξιολόγησης S&P, Moodys, και οι Fitch, θα είναι ευάλωτες σε μηνύσεις παραπλανηθεντων επενδυτών, όπως έγινε σε βάρος των αμερικανικών τραπεζών JPMorgan/Chase και Goldman Sachs στις ΗΠΑ. Οι τράπεζες αυτές υποχρεώθηκαν να καταβάλουν δισεκατομμύρια σε αποζημίωσης. Η ΤΤΙΡ  αφορά επίσης, και ειδικότερα, στην πώληση πολύπλοκων επενδυτικών προϊόντων. Ένα άλλο παράδειγμα, που παρέθεσε ο συγγραφέας Eric Zuesse είναι της γερμανικής πόλης Φόρτζχαϊμ, που μήνυσε την JPMorgan στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ και κέρδισε αποζημίωση ύψους 57 εκατ. ευρώ. Αν υπογραφεί η ΤΤΙΡ, μια μεγάλη τράπεζα, που πληρώνει αποζημίωση, μπορεί να αντεπιτεθεί μηνύοντας τους φορολογούμενους ενός κράτους, για να αποκαταστήσει την απώλεια των κερδών της.»   Ρένα Ακριτίδου,  Hotdoc, τεύχος 101, σελ. 52-53

 • Περιβαλλοντική νίκη εναντίον Πυρίλλη για τες παραμβάσεις στην παραλία της Σειρήνας. Κατά τ’ άλλα προεκλογικό τέχνασμα μίση μου. Εγινήκαν τζιαι οι περιβαλλοντικές μελέτες προεκλογικά τεχνάσματα λαλεί μας ο Πιρίλλης. Δώρον άδωρον, όμως, που τη στιγμή που τα ίσιωσεν ούλλα, ας ελπίσουν ότι τουλάχιστον εννά λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλα σχέδια που μπορεί να έσιει "Θέτει, επίσης, θέμα επικινδυνότητας των επεμβάσεων του δήμου για την ασφάλεια του κοινού  που προσέρχεται στην παραλία."- http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/313249/to-tmima-perivallontos-kaiei-ton-pyrilli-gia-seirina?vid=

 • Μα τούτοι οι δημάρχοι των κοτζιηνοχωρκών νομίζουν εν αυτοκράτορες τίποτε? Πρώτα ο Πυρίλλης που ίσιωσεν την παραλία της Σειρήνας, τωρά ο Καρούσος που κόφκει ράφκει μόνος του όπως κόψει ο νους του. Ήντα μπου γίνεται τελικά?
 •  
 • Ο Ρεπόρτερ εκτός που προεκλογική του Τορναρίτη (στο περιοδικόν του την Κυριακή είσιεν συνέντευξην, φωτό κλπ) έρκεται με κύρια είδηση "Κοίτασμα-μαμούθ στο τεμάχιον 11" - Τα κοιτάσματα εν έτσι στο άψε σβήσε που βρίσκουνται, ειδικά τα ... "μαμούθ" :) - http://www.reporter.com.cy/local-news/article/64038/koitasma-mamoyth-sto-temachio-11-tis-kypriakis-aoz 

 • Ο Βας πάλε έγραψεν: "Αν είχε κάτι το οποίο ξεχώριζε τον Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι ότι εξέφραζε θέσεις και προωθούσε πολιτικές οι οποίες δεν ήταν αρεστές στην πλειοψηφία αλλά ο ίδιος θεωρούσε ότι εξυπηρετούσαν το συμφέρον του τόπου, όπως το αντιλαμβανόταν ο ίδιος. Ό,τι έκτισε ο Αβέρωφ τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την πρόταξη ακόμα και αντιλαϊκών πολιτικών στο όνομα του συμφέροντος του τόπου, τα χάλασε η κυβέρνηση σε λίγες μέρες η οποία εξήγγειλε μέτρα, χορηγίες, προσλήψεις και πάει λέγοντας με αποκλειστικό στόχο την αύξηση ή έστω τη διατήρηση των ποσοστών του κόμματος. «Λαϊκισμός του κερατά», για να χρησιμοποιήσουμε και τον όρο που χρησιμοποιεί και υπουργός της κυβέρνησης. ΒΑΣ ΒΑΣ - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/313240/alla-eleges-averof#sthash.EgesKqQv.dpuf

 • Τζιαι μια πικρή υπενθύμιση: "Και για να μην ξεχνιόμαστε, την επαύριον που θα κλείσουν οι κάλπες θα αρχίσουν να κλείνουν και σπίτια, ήτοι από την επομένη των εκλογών θα αρχίσει να υλοποιείται και η διαδικασία των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακίνητων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όλα κι όλα αλλά οι τράπεζες δεν είναι αγνώμονες. Νοιάζονται τα κόμματα που τις στήριξαν. Κράτησαν το όλο ζήτημα σε εαρινή νάρκη μέχρι να περάσουν οι εκλογές μην και υποστούν κόστος οι συνεργαζόμενες μαζί τους πολιτικές δυνάμεις και μόλις περάσουν οι βουλευτικές θα αρχίσουν τα όργανα. Πρώτα βγαίνουν στο σφυρί τα χωράφια και τα εμπορικά τεμάχια, μετά τα εξοχικά και στο τέλος -το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον- τα σπίτια.  Γ.ΦΡ. - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/313241/tin-epayrion-ton-eklogon#sthash.37NNxQmz.dpuf


 • Κατά τα άλλα πάμε για τρίτην υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου "Πρόκειται για την υπόθεση που αφορά στην επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου για την οποία ερευνώνται συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο, είναι άγνωστο κατά πόσον έχουν προκύψει και για ποιους ποινικές ευθύνες. http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/313461/ston-geisangelea-kai-nea-ypothesi-gia-tin-oikonomia#sthash.6wZJ66HN.dpuf

 • Τούτον εν επήεν πρωτοσέλιδο :)  Είχαμεν τους συμπεθθέρους, τωρά εννά έχουμεν τζιαι τους κουμπάρους -   «Αφήνει εκτεθειμένο τον Πρόεδρο, κουμπάρος του που όπου κάτσει και όπου σταθεί λέει ότι θα είναι ο νέος Διευθυντής Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου.
  Σημειώνεται ότι η παρούσα θητεία Διευθυντή ο οποίος διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο λήγει στις 6 Ιουλίου 2010. Επομένως, υπάρχουν σχεδόν δύο μήνες ακόμα πριν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταλήξει στον διορισμό.
   Παρ' όλ' αυτά, το άτομο που προαλείφεται για τη θέση φαίνεται ότι δεν μπορεί να περιμένει. Εκτός από τον ίδιο φαίνεται να πίστεψαν και αρκετοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι η θέση είναι ήδη δοσμένη.
   Σημειώνεται ότι βασική αρμοδιότητα του Διευθυντή είναι η λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και η αντικειμενική διαχείριση της εμπορίας ηλεκτρισμού στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/313470/proaleifetai-gia-diefthyntis#sthash.Va3nBj9L.dpuf

 • Ούτε τούτον ήταν πρωτοσέλιδο "Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου αρνήθηκε να ενημερώσει τη Βουλή για τις αστυνομικές φρουρές που διαθέτουν πρώην κρατικοί αξιωματούχοι και αρχηγοί κομμάτων επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, απέφυγε να αποκαλύψει ακόμη και τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που τους φρουρούν, προφανώς, για να μην προκληθούν αντιδράσεις στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου. - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/313519/syskotisi-me-tis-froures-axiomatouchon#sthash.kQFY4Fug.dpuf


 • Κε  Χάσικε μα την Τρίτη, 17 του Μάη, επισκέφτηκες τον Κυαμιδη σπίτιν του με το Range Rover σου; Την επόμενη φορά τι θέλεις για τεκμήρια?
1.Αριθμούς εγγραφής αυτοκινήτου
2.Φωτογραφίες
3.Βίντεο
4.Όλα τα πιο πάνω - Οι ηχογραφημένες συνομιλίες δεν είναι επιλογή γιατί εν παρπατούν στο δικαστήριο. Ουπς! J


 • Κατά τ’ άλλα ..... : "Διάφοροι υπουργοί, που διετέλεσαν κομματικά στελέχη του ΔΗΣΥ, προσπαθούν τεχνηέντως να βοηθήσουν το κόμμα τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, προσπαθώντας να οικειοποιηθούν επιτυχίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και της Νομικής Υπηρεσίας. Για παράδειγμα, χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου για να προβεί σε δηλώσεις για θέματα διαφθοράς για να μας πει, κοντολογίς, ότι όλα τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αποκαλύφθηκαν λόγω της αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά. Στην πραγματικότητα όμως, αυτοί που αποκάλυψαν τα σκάνδαλα είναι ο Γενικός Ελεγκτής και οι λειτουργοί του όπως και ΜΜΕ και αυτοί που κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν υποθέσεις για να κατηγορηθούν οι εμπλεκόμενοι ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι ο Γενικός Εισαγγελέας με τους ανακριτές της Αστυνομίας. Κανένας άλλος. Αυτό, που μπορεί κανείς να πιστώσει αυτή την Κυβέρνηση είναι, ή έστω με καθυστέρηση, αύξηση του προσωπικού στην Ελεγκτική Υπηρεσία και στη Νομική Υπηρεσία. Γεγονός, που συνέβαλε στην τάχιστη διερεύνηση των καταγγελιών και στην αποτελεσματικότητα των δύο αυτών ανεξάρτητων Υπηρεσιών της Δημοκρατίας, που εν πάση περιπτώσει, δεν θα έπρεπε οικονομικά να εξαρτώνται από τους εκάστοτε κυβερνώντες. -http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/313656/allos-gia-ton-proeklogiko#sthash.yEzAAptH.dpuf • Ας προχωρησουμε διασκεδαστικά. Στην ίδια εφημερίδα (ηλεκτρονικός Φιλ) ο Χάρης Χ.Γεωργιάδης: Ποτέ δεν παραμυθιάσαμε το λαό (http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/313954/chgeorgiadis-pote-den-paramythiasame-to-lao) τζιαι μετά θωρείς τούν' την είδηση που δικαιώνει το Χάρη Η Κύπρος ήταν μεταξύ των 3 χωρών της ΕΕ με τα μεγαλύτερα μερίδια υποαπασχόλησης και εργαζομένων μερικής απασχόλησης, μαζί με την Ελλάδα και την Ισπανία, για το έτος 2015, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Eurostat. -http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/313951/i-kypros-metaxy-ton-trion-choron-tis-ee-me-ta-megalytera-meridia-ypoapascholisis#sthash.WfmE9oDi.dpuf


 • Καλή σπόντα "Σαν να ξεχάστηκαν ή μου φαίνεται εκείνες οι καταγγελίες που αφορούσαν διευθυντικά στελέχη του Τμήματος Φορολογίας; Αναφέρομαι στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν μερικούς μήνες και αφορούσαν εξυπηρέτηση κάποιων φορολογουμένων, εννοείται όχι όποιων και όποιων μικρών φορολογούμενων πολιτών. Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση, με το αζημίωτο βέβαια. Κάποια από αυτά τα διευθυντικά στελέχη φαίνεται να απέκτησαν περιουσία που δεν εδικαιολογείτο από τον κρατικό μηνιαίο μισθό τους. Μπορεί κάποιο στέλεχος από το υπουργείο Οικονομικών να μας ενημερώσει για την πορεία εξέτασης αυτών των υποθέσεων; Ή μήπως περασμένα ξεχασμένα και διηγώντας τα να κλαις…. Και τελικά, πληρώνουμε μόνο εμείς οι μισθωτοί. Α.Λ. - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/313863/xechastikan-oi-katangelies#sthash.e0JnOhF7.dpuf

 • Ως διά μαγεία ήνταλως βρίσκουνται λεφτά, εννά πελλάνω. Άμπα τζιαι εν φυτεία λεφτόδεντρων που εφύτεψεν ο συναγερμός στη διαφήμισην του τζιαι όι πορτοκκαλλούαν? "Αποζημιώσεις ύψους €1,4 εκατ. παραχωρούνται αυτές τις ημέρες στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές που έχουν επισυμβεί κατά τα έτη 2011 και 2012. Γι’ αυτές τις καταστροφές δεν υπήρχε ασφαλιστική κάλυψη από τον ΟΓΑ και ως εκ τούτου ο Οργανισμός δεν μπορούσε βάσει της συνήθους διαδικασίας να τους αποζημιώσει. Τώρα που βρέθηκαν τα κονδύλια και αφορούν καθαρά εθνικούς πόρους, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από ΟΓΑ υπό μορφή deminimis στους επηρεαζόμενους παραγωγούς που προέρχονται κυρίως από τις επαρχίες Αμμοχώστου και Πάφου. Α.Ν.- http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/313862/tora-vrethikan-ta-kondylia#sthash.H7XqNzDT.dpuf

 • Τρε Τραζίκ είναι: όντας πρόεδρος της δημοκρατία να βρίσκεσαι σε προεκλογική συνάντηση του κόμματος που το οποίον προήλθες τζιαι να μιλάς για μικροπολιτικές σκοπιμότητες με τα όσα φκαίννουν στην επιφάνεια για λλόου σου, το δικηγορικό σου γραφείον που δεν είναι δικό σου, τες θυγατέρες, τους συμπέθθερους, τους κουμπάρους τζιαι τα στελέχη του κόμματος – τη διακυβέρνηση εν την τζίζουμεν για να μεν ξημερωθούμεν: "Έκκληση προς όλους να αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να αγαπήσουν την Κύπρο και να δώσουν τα χέρια προκειμένου να δημιουργηθούν οι προοπτικές για λύση του κυπριακού προβλήματος και προκοπή της πατρίδας, απηύθυνε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι πέρα από το διχασμό η κοινή προσπάθεια δεν επιτυγχάνεται με συνταγές του παρελθόντος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στην πανεπαρχιακή πολιτική συνέλευση Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ χθες βράδυ στο Παραλίμνι, στην παρουσία των Υπουργών Άμυνας και Εμπορίου, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, των Δημάρχων Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και της κατεχόμενης Αμμοχώστου και της πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρης Αγγελίδου. - http://alfanews.com.cy/index.php/politikh/item/24919-2016-05-19-05-44-02

 • Τζιαι μιας τζιαι μιλούμεν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες τζιαι γενικά «μικρά» ο Ιγνατίου σημειώνει σε άρθρο του για το θέμα Λεμπέντεβ: ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σχέση δικηγορικών και λογιστικών γραφείων με τις περίεργες εταιρείες που ξεφύτρωσαν όπως τα μανιτάρια στις χώρες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, είναι ολέθρια. Η πέτρα του σκανδάλου της δικαστικής υπόθεσης της Νέας Υόρκης, που αφορά Ρώσο πολυεκατομμυριούχο, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου. Συνάντησε κόσμο και κοσμάκη, λένε οι πληροφορίες… Βγήκαν και οι σχετικές φωτογραφίεςhttp://mignatiou.com/2016/05/i-tourkia-tou-erntogan-den-tha-efarmosi-kamia-simfonia-gia-to-prosfigiko-ke-tin-kipro/ Ε τζιαι κε προεδράκλα, ποιοί εν οι κυπραίοι στες φωτογραφίες άραγε σσου?

 • Συνέχεια των «μικρών» - Εδιαψεύστηκεν, αλλά είδαμεν τόσα τζιαι τόσα να λέγονται τζιαι να ξελέγονται, δεσμεύσεις να ξεδεσμεύοντα, που τωρά μια διάψευση, ήντα τόπον να πιάσει: "Η Νούλαντ φέρεται επίσης να πρότεινε το σύστημα αυτό "να μην το πούμε εγγυήσεις, αλλά ασφάλεια". Η απάντηση του κ. Ακιντζί ήταν πως "όποια και να είναι η αλλαγή πρέπει την ασφάλεια των Τ/κ να την εγγυηθεί η Τουρκία". - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=325385&-V=articles  Έτο τζιαι το δημοσίευμα της Milliyet - http://www.milliyet.com.tr/kibris-icin-yeni-garanti-sistemi/dunya/detay/2248331/default.htm 

 • Τζιαι ακόμα παρακάτω στα «μικρά» - Χρήστος Λαζαρίδης: Ο κολλητός φίλος του Προέδρου μας Λ. Λεμπέντεφ εκτός απο τα γνωστά για το βίο κ την πολιτεία του που κυκλοφόρησαν, μαζί με την πρόσφατη υπόθεση ψευδομαρτυρίας του γραφείου του, διαθέτει και ενα λιγότερο γνωστό παρελθόν απο τα '90ς.
  Ηταν λαθρέμπορος οπλων στον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, κι ενω φαίνεται πως οι περισσότεροι συνέταιροι του καταδικάστηκαν κ φυλακίστηκαν ο ίδιος κατάφερε να την βγάλει καθαρή με αδιευκρίνιστο τρόπο. Η εταιρεία του Sintez που τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε ομιλο εταιρειών οπου αρκετές απο αυτές διαχειρίζετε το γραφείο του κύπριου κολλητού του, την εποχή εκείνη χρησιμοποιούσε 'κανάλια΄ στα νησιά Τζέρσευ για το λαθρεμπόριο οπλων http://www.theguardian.com/uk/2001/dec/09/world.tonythompson

 • «Να τελειώσουν οι εκλογές, να πάρουν και οι συνταξιούχοι τα €6 που τους έταξε η Κυβέρνηση, να αγοράσουν μια πίτα σουβλάκια, να καλέσουν και τα 5-6 εγγόνια τους να το γιορτάσουν. Αυτό που γράφω, παρακαλώ, να μην εκληφθεί ως υποτίμηση της κυβερνητικής πολιτικής, όπως δεν εκλαμβάνουν και οι πολίτες το μέτρο ως προεκλογικό. Τώρα έτυχε να αρχίσει να ορθοποδεί η οικονομία. ΒΑΣ ΒΑΣ - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/313865/mia-pita-souvlakia-gia-tous-syntaxiouchous#sthash.Ze51Kkp1.dpuf

 • Για 811 ευρώ λοαρκασμόν έκλεισε ιατρείον του συνοικισμού γιατί εν επκιέρωνε το υπουργείον υγείας κατά τα άλλα Δευτέρα Κατά τ' άλλα Δευτέρα πρωίν πρώιν καταργούνται οι λίστες τζιαι εν έτη λύση για να παύσει η πολύμηνη αναμονή, ελάλεν μας η Πράβντα του Χάσικου "Έτσι, στις αρχές του περασμένου μήνα και αφού οι προσπάθειες της ΑΗΚ να πληρωθεί ο επί δύο χρόνια απλήρωτος λογαριασμός έπεφταν στο κενό, καθώς όπως πληροφορούμαστε από το Τμήμα Πολεοδομίας δεν υπήρχε ανταπόκριση και το υπουργείο Υγείας εξέφραζε άγνοια για την κατάσταση, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κτήριο διεκόπη." http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/313833/gia-811-ekleise-iatreio-synoikismou-tritokosmikes-katastaseis-eikones#sthash.Wy6KDtqe.dpuf - "Υπουργέίο Υγείας: Αμεση εξυπηρέτηση 19 χιλ. ασθενών από τη Δευτέρα - http://alfanews.com.cy/index.php/ygeia/item/24935-19

 • Θέλω τζιαι γω ποτούν' το μαγικό ραβδί, έχω να λύσω κάτι θεματάκια πολλά μιτσόττερα που τες λίστες αναμονές άρα μερικές ώρες να μου το δανείσουν κανούν με…


 • Οι μεγαλοοφειλέτες που συμβάλλουν στην ... "ανάπτυξη" τζιαι γι' αυτόν προστατεύκουντε τζιαι τυγχάνουν τόσης ασυλίας: "Συνολικά οι πιο πάνω κατηγορίες φορολογουμένων κατέβαλαν την τριετία φόρο ακινήτων €201 εκατ. και εξακολουθούν να οφείλουν γύρω στα €31 εκατ. Οι μεγάλοι ιδιοκτήτες με περιουσία άνω των €800 χιλ. (αξίες 1980) πλήρωσαν φόρο €77,2 εκατ. και οφείλουν περίπου άλλα €33 εκατ. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/314310/synepeis-me-ton-foro-oi-mikroidioktites#sthash.ygvJkzXd.dpuf

 • Η παραδοχή της αποτυχίας δημοσκοπήσεων τζιαι της έλλειψης εμπιστοσύνης του κοινού στα αποτελέσματα τους. Όπως το βοσκό τον ψεύτην επάθαν: μαείρεψε, μαείρεψε εφκάλαν νάμι "Υπήρχαν περιπτώσεις εταιρειών που για να διεξαγάγουν μετρήσεις με δείγμα 1.000 ατόμων χρειάστηκε να κάνουν μερικές χιλιάδες τηλεφωνήματα για να εντοπίσουν πολίτες πρόθυμους να απαντήσουν τηλεφωνικώς σε ερωτήσεις για το πώς προτίθενται να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές. " - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=325478&-V=articles


 • Ε ήντα η Βασιλόπουλος να μεν κάμει το λιμάνι της Λεμεσού Ντουμπάι? Ο ένας να κάμει τη ροτσούλα Λας Βέγκας, ο άλλος Μανχάταν, ο τρίτος Ντουμπάι. Κατά τ' άλλα"εθνική" ταυτότητα τζιαι πράσινα άλογα. Βάρτε την πας σε κριτζιέλια σιόρ τζιαι να την σέρνεται τζιαι κοτσάρετε όπου σας καπνίσει. Να της φακκάτε γυρούς σε ούλλα τα λιμάνια τζιαι όπου σας δόξει να προσαράσσετε τζιαι να την αποκαλείτε όπως σας έρτει τζιείν’ την ώρα  - "Η DP World, που ηγείται της κοινοπραξίας (μετέχει και η GAP Vassilopoulos GROUP)" - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=325479&-V=articles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου