25 Απρ 2016

Σπόντες
 • Εύσημα Ήθους: Μια έντιμη φωνή- ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου στην εκδήλωση για το βιβλίο του Μ. Μιχαήλ που καταγράφει/τεκμηριώνει την ιδεολογική, αλλά και υστερική διάσταση των επιθέσεων εναντίον της Αριστεράς το 1958.: «Διαβάζοντας το βιβλίο, πρόσθεσε, βρήκε τον εαυτό του να διασταυρώνει το τι διάβαζε με το τι άκουγε από το οικογενειακό του κύκλο. Μια άλλη σκέψη που ερχόταν στο μυαλό του, είναι ότι μέσα από το βιβλίο αναδεικνύονται στοιχεία όπως η δαιμονοποιηση της άλλης άποψης, κάτι που συναντούμε ακόμα και σήμερα. Ένα άλλο δεύτερο στοιχείο είναι η έλλειψη σεβασμού προς τον συνάνθρωπο… Και κατέληξε: Αισθάνομαι την ανάγκη εκ μέρους της γενιάς των γονιών και των παππούδων μου να ζητήσω ένα ειλικρινές συγνώμη, που όλοι χρειαζόμαστε και όλοι το οφείλουμε. Είναι ένα ιστορικό χρέος προς την επόμενη γενιά. Να αναγνωρίσουμε τα λάθη για τα οποία δεν έχει ευθύνη η γενιά μας» Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Αυτή την διάσταση του Πανεπιστήμιου Κύπρου οφείλουμε να την προβάλουμε. Κάναμε κριτική μέχρι τώρα στις απαράδεχτες δηλώσεις του κ. Χριστοφίδη που λειτουργούν σαν alter ego του κ. Ταλιαδώρου. Αυτές οι απόψεις, όπως του κ. Κωνσταντίνου, αντίθετα είναι μορφή ελπίδας και για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.. Και ευρύτερα..

 • Τα εύσημα για ακόμα μια φορά στο κ. Κληρίδη που φαίνεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την υπεράσπιση της ισονομίας και των δικαιωμάτων των πολιτών- αλλά και της ελπίδας σε ένα τοπίο διαπλοκής του παρακράτους και των ΜΜΕ. Για να δει κανείς το πλαίσιο θα πρέπει να φανταστεί την εικόνα/κατάσταση αν ήταν ακόμα στην Γενική Εισαγγελία, ο Ρίκκος, και το παρακράτος κουβαλούσε από την Ελλάδα, τον Λώλο. Θυμηθείτε εκείνα τα γελοία θεάματα με τους εργολάβους και τους σύμβουλους που έφερναν από την Ελλάδα στην υπόθεση του ΣΑΠΑ – και  πλειοψηφία των ΜΜΕ βαρούσε υπάκουα παλαμάκια, καθώς τους αθώωναν, όταν έδιναν την κατάθεση που αναμενόταν/υποβαλοταν [«θέλουμε τον τάδε..»].. από τον Ρίκκο και το κύκλωμα.. Αντίθετα αυτήν τη φορά, ο Λώλος κατηγορήθηκε. Αυτή είναι η θέση του κ. Κληρίδη. Δεν θα απαλλάσσονται οι ένοχοι για να μπορούν μερικοί να κάνουν πολιτικάντικα θεάματα. Κρατά καλά κύριε Κώστα. Είναι η τρίτη φορά που τους διέψευσες – πρώτα συνελήφθη ο Λουρουτζιάτης παρά τις πιέσεις. Τα τεκμήρια ήταν πολλαπλά και σαφής η εμπλοκή του. Αλλά το παρακράτος δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Έκανε ότι μπορούσε να γλιτώσει τον Ρίκκο, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει εκείνες τις κραυγαλέες συγκρουσεις συμφερόντων από υπουργούς… Μετά δεν δάγκωσες  με το θέαμα Φαίδωνος. Πόσο θα ήθελε ο Διονυσίου τον Ρίκκο τότε.. Τέτοια «δικαιοσύνη» νοσταλγούν.. Να κατασκευάζουν τα ΜΜΕ ψευδογεγονότα, και να τα παρουσιαζουν σαν «δίκες» και ντε φάκτο γεγονότα.. Τώρα έβαλες και κατηγορίες στον Λώλο.. Τον μάρτυρά τους.. Η υπεράσπιση του κ. Κληρίδη δεν πηγάζει από μια γενική ταύτιση. Οι αναπομπές νομοσχεδίων λ.χ. μπορεί να μην αρέσουν [και η αναπομπή του νομοσχεδίου για το «πόθεν έσχες» και για αναστολή των ιδιωτικοποιήσεων λ.χ. δεν αρέσει στη στήλη] – αλλά μέχρι τώρα ο κ. Κληρίδης υπήρξε σαφέστατα συνεπής - και κάτι σπάνιο για τον γενικότερο περίγυρο, έντιμος. Άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευθείς… Μια ελπίδα σε ένα πλαίσιο θλιβερό.. Μετά τον Σάντη, και τον Ρίκκο, και τις ηχογραφήσεις την Δρομολαξιάς, και μερικές αποφάσεις του Ανωτάτου, το αίσθημα ότι στήνει σκηνικά το παρασκήνιο ήταν διάχυτο.. Τουλάχιστον τώρα φαίνεται να υπάρχει ένα άτομο που έστω και αν διαφωνείς κάπου μαζί του, μπορείς να το εμπιστευθείς ότι έχει καλές προθέσεις και είναι έντιμος στην συνέπειά του.. Και ότι καταλαβαίνει τί στήνεται στο παρασκήνιο.. Και ακόμα και αν διαφωνήσεις μαζί του νοιώθεις ότι οφείλεις στην ήδη προσφορά του να περιμένεις να ακούσεις την θέση του. Το αξίζει – γιατί τα έβαλε με το παρακράτος που στήριζε τον Ρίκκο.. Η στήλη λ.χ. διαφώνησε με τον κ. Κληρίδη για το θέμα του Π. Δημητριάδη. Αλλά κατανοούμε το πλαίσιο στο οποίο βρέθηκε με την αρχή της θητείας το [σε ένα ακόμα θέαμα που έφτιαξε ο Ρίκκος και οι πέριξ] και η όλη στάση του στο τέλος είχε το στοιχείο/αύρα μιας προσπάθειας να βρεθεί μια ..αξιοπρεπής λύση σε ένα πρόβλημα που άλλοι δημιούργησαν..

 • Η αθλιότητα των ΜΜΕ στο θέαμα Λώλου ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Και η τούρτα είναι η δική τους διαπλοκή. Η εφημερίδα του Διονυσίου που πήρε 50,000 ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου για να κόψει κείμενα, είχε το θράσος να ρίχνει λάσπη στο Ζαννέτο.. Στον Φιλελεύθερο, ο Χατζηβασίλης που πουλούσε τις διαρροές του Ρίκκου παλιά, φαινόταν να αναλαμβάνει πάλι έργο.. Και εκείνη η ερώτηση της βαθιάς βλακείας – «μα γιατί έδωσε ο Λώλος χρήματα.. Έστω και 25,000..» Φοβερό… ξαφνικά, ανακάλυψαν όσοι τρέμουν να γράψουν ένα κριτικό σχόλιο για τον Λεπτό η τον Σιακολα,  ότι δίνουν οι επιχειρηματίες χρήματα για δημόσιες σχέσεις – και μάλιστα δίνουν σε όλα τα κόμματα; Αυτά [οι δήθεν «ανακάλυψη»] είναι ένοχες ανοησίες. Γιατί όσοι δουλεύουν σε ΜΜΕ ξέρουν πολύ καλά δυο πράγματα – ότι οι ιδιοκτήτες/επιχειρηματίες των ΜΜΕ κάνουν συναλλαγές με κόμματα [και ιδιαίτερα με τον ΔΗΣΥ και τα απορριπτικά κόμματα του κέντρου] και οι ίδιοι, οι δημοσιογράφοι, που ήθελαν να δαιμονοποιήσουν μια εισφορά 25,000 είναι τα όργανα που πουλούν την συναλλαγή. Από εκεί και πέρα, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ανοίξουν την τηλεόραση να δουν την προκατάληψη να παρελαύνει ή να δουν την επιλεκτική εστίαση κάθε πρωί στα πρωτοσέλιδα. Πληρώνονται αυτά..:). Η άλλη διάσταση είναι η φαινομενικά ελλειπτική μνήμη. Ξαφνικά, ξέχασαν όλοι οι δημοσιογράφοι ότι ο Σιακόλας δήλωσε το 2013 ότι έκανε εισφορές σε όλες τις κυβερνήσεις. Εκείνες οι εισφορές γιατί δεν διερευνήθηκαν; Μόλις το είπε ο Σιακόλας ακολούθησε η σιωπή των πειθήνιων. Μόλις πριν τα δίκτυα/ «στρατιωτάκια» του Χάσικου [όπως ο Χατζηστυλιανού] έφτιαχναν αερολογίες θεαμάτων γιατί ο Δ. Χριστόφιας ήταν ο μόνος πρόεδρος που πήρε τις εισφορές, τις κατέγραψε και έδωσε τα χρήματα την περίοδο της κρίσης. Με πλήρη καταγραφή. Και η κυβέρνηση Χριστόφια ήταν και εκείνη που κατάφερε τον Σιακόλα να πληρώσει χρωστούμενους φόρους. Αλλά η δημοσιογραφία της πλάκας δεν ρωτά [γιατί δεν της επιτρέπεται να ρωτά] – που πήγαν τα λεφτά/εισφορες στο δημόσιο που δόθηκαν επί Κληρίδη; Γιατί δεν πιεζόταν πιο πριν ο Σιακόλας να πληρώσει τους οφειλόμενους φόρους; Η ανάποδα – ποίο είναι το ατομικό η κομματικό αντίτιμο για τις υπηρεσίες [από τα ωράρια, μέχρι τις χαλαρώσεις, τις ευκολίες στην Βέλιστερ, τις βολικές θεωρήσεις Βιζών κοκ] που προσφέρουν υπουργοί και η κυβέρνηση ολόκληρη σε επιχειρηματίες σήμερα; Είναι χαριτωμένο να εστιάζεις σε ένα απόσπασμα για να φτιάξεις δαιμονοποίηση – αλλά είναι εκεί και ολόκληρη η εικόνα. και αργά η γρήγορα θα την δουν και οι δημοσιογράφοι της συγκάλυψης σαν τεκμήριο του δείχνει πραγματικά ο καθρέφτης για την πρακτική τους. Διότι το ότι μερικοί αποφεύγουν να δουν την όλη εικόνα και ιδιαίτερα τις συναλλαγές είναι εκφραστικό.. Όσοι πήραν και ξέρουν από μίζες φωνάζουν για άλλους, ελπίζοντας να καθυστερήσουν την ώρα της εστίασης σε ένα κομβικό σημείο των μιζών – τις συναλλαγές στα ΜΜΕ..Περαστικα..:).. 

 • Προς Αναστασιάδη: μετά από το θέαμα Λώλου [που το έστησε ο περίγυρος σου] η στήλη εκρύανεν ακόμα περισσότερο μαζί σου.. Εν μπορείτε να κάμετε πολιτική χωρίς έτσι αθλιότητες; Ακόμα τζαι αν δεν εμπλέκεσαι, άμα επιτρέπεις τέτοιες αθλιότητες, εχεις ευθύνη.. Αλλά να σου θυμίσουμε κάτι ευρύτερο… Οι δημοσκοπήσεις του ΡΙΚ φαίνεται να είναι [όπως και πολλά άλλα την εποχή της προεδρίας σου] εν μέρει σπρωγμένη για να ικανοποιεί τα κομματικά και άλλα συμφέροντα. Σε αυτό το πλαίσιο, για να αναφέρεται ένα ποσοστό 58% που διαφωνεί μαζί σου για το κυπριακό [άρα ήταν έντονο και δεν μπορούσαν να το περιορίσουν με κάποια αλλαγή ποσοστών] σημαίνει ότι χάνεις το παιχνίδι.. Όχι μόνο ανασυντάσσεται το απορριπτικό μέτωπο, αλλά και μερίδα υποστηριχτών της λύσης, δεν σε πιστεύει πια.. Και το τραγικό είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, είναι αμφίβολο αν θα πείθει η ίδια η λύση στο τέλος.. Πραγματικά, δηλαδή, έχοντας όλη αυτή την κατάσταση να φτιάχνει θεάματα εναντίον όλων για συγκάλυψη, πιστέψατε ότι δεν θα υπάρξει αναπόφευκτα μια απρόσμενη συνέπεια οργής και απόστασης;.. Ίσως να υπάρχει καιρός ακόμα.. Αλλά τα σύννεφα είναι σαφή…

 • Και ο Χάσικος σπρώχνει από τα παρασκήνια τα θεάματα για να μην απαντήσει ο ίδιος; Γιατί επέμενε για τον Κοκότση, γιατί επανέφερε τον κ. Πάντη [κατηγορούμενο για μίζες] και γιατί του έδωσε προαγωγή; Και μάλιστα, μετά από νέα συμφωνία με τον Κοκότση… Ο Χάσικος είναι ένα θέμα – οι δημοσιογράφοι που τον συγκαλύπτουν είναι το γραφικό ζήτημα. Τουλάχιστον, ο κ. Σωκράτης είχε την ειλικρίνεια να το πει – είναι «στρατιωτάκια».. Καταλάβατε λεβέντες που παπαγαλίζετε ψίχουλα ότι σας ρίξουν;.. Από Φαίδωνες μέχρι Λώλους; Έτσι σας βλέπουν.. Στρατιωτάκια που αναπαράγουν ότι αποφάσισαν κάποιοι… Η ατάκα του Χάσικου θα συνοδεύει ιστορικά μια μεγάλη μερίδα την κυπριακής δημοσιογραφίας αυτής της εποχής.. Τί να δείξουν σαν ιστορική καταγραφή πέρα από την υπακοή; Έμεινε ανοικτό  μόνο το ζήτημα αν απλώς τους χειραγωγούν με ψίχουλα δήθεν πληροφοριών ή αν είναι και συνειδητοί στην κατασκευή παραπλανητικών θεαμάτων.. 

 • Πάντως, αν κρίνουμε από τους τίτλους ο Χάσικος κάνει ότι θέλει πια στον Πολίτη. Ποιούς εξυπηρετεί η παραποίηση της απόφασης του Ανώτατου για τον Ακάμα; Διοτι όπως λέει και ο Τσόμσκι τα τεκμήρια των ΜΜΕ μπορούν να κριθούν μόνο συγκριτικά.. Για δυο μέρες [Πέμπτη , Παρασκευή] οι τίτλοι ήταν σχεδόν οι ίδιοι σε Αλήθεια και Πολίτη.. Μετοχές ή άλλα συμφέροντα άραγε;.. :) Διότι οι συναλλαγές δεν γίνονται μόνο με ποσά αλλά και με συμφωνίες..:)..Ιδού τα τεκμήρια της ομοφωνίας μέσα από τη οποία αγοράζεις Πολίτη και σου βγαίνει Κουλέρμος-Χάσικος.. Βγαίνει μια διαδικαστική απόφαση του Ανώτατου για τον Ακάμα.. Αμφισβητεί την διαδικασία απόφασης - όχι την ίδια την απόφαση ή το πλαίσιο της περιοχής Natura το οποίο είναι ευρωπαϊκό πλαίσιο. Και οι δυο εφημερίδες, σαν όργανα ενός κοινού κέντρου αποφάσεων, βγήκαν με τίτλους για «ανατροπή στον Ακάμα» κοκ.. Χρειάζεται υπενθύμιση, ποιοί προσπαθούσαν [και τα οικονομικά συμφέροντα είναι σαφή] να υπονομεύσουν την απόφαση για τον Ακάμα;  Ήταν ξεκάθαρο ότι ο στόχος και των δυο εφημερίδων ήταν να μετατρέψουν μια διαδικασία [που θα μπορούσε να ξαναγινεί εύκολα με σταθερή σύνθεση της επιτροπής] σε κεντρικό ζήτημα.. Να μπορεί έτσι ο Φωτιάδης, η εκκλησία.. και παρά πέρα ο Σιακόλας, να κάνουν ότι θέλουν… Και εδώ δεν έχει μίζες; Έτσι τυχαία οι δυο εφημερίδες της κυβέρνησης  βγαίνουν με προσπάθεια να μετατρέψουν την διαδικασία σε ουσία; Διότι το βασικό στοιχείο των μιζών είναι το αντίτιμο και η συναλλαγή - και εδώ μερικοί φαίνονται πολύ «στρατευμένοι»... Και στον Φιλελεύθερο η ανταποκρίτρια από την Πάφο πουλούσε την εκδοχή των ιδιαίτερων συμφερόντων επίσης, αλλά χωρίς να αναφέρει τα μεγάλα συμφέροντα.. Μάλιστα, οι μικροιδοκτητες..:) – αλλά τουλάχιστον ο Φιλελεύθερος δεν τα είχε πρωτοσέλιδα.. 

 • Το κείμενο για τον Ακαμα στον Πολίτη το υπέγραφε ο Γ. Νεάρχου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν σε εμάς, ο κ. Νεάρχου είναι συνεργάτης σε δικηγορικό γραφείο. Μήπως το εν λόγω γραφείο προσπαθεί να αναλάβει την εκπροσώπηση συμφερόντων που έχουν να κάνουν με την υπόθεση; Ερώτηση κάνουμε την εποχή της καχυποψίας…J..Αν ναι θα φανεί...:)....Είπαμε - η εποχή της χαζής αθωότητας ότι δήθεν οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες των εφημερίδων απλά μεταδίδουν ..ειδήσεις, είναι ανέκδοτο για αφελεις..Πρεπει και τα ΜΜΕ να ξεκαθαρίζουν ενδεχόμενες σχέσεις εξάρτησης και συμφερόντων..

 • Και μετά είχαμε και πάλι την ομοφωνία της Αλήθεια και του Πολίτη για τις προσφορές του 2006.. Ιδιαίτερα η φολκλορική φυλλάδα του κ. Παπαδόπουλου [ο Πολίτης] ήταν κωμική – είναι η εφημερίδα που, πριν κλείσει η βουλή, φώναζε, τάχα μου, [και είχαν βγάλει και τον Φαίδωνα περίπατο για να προσφέρει θεάματα] γιατί ήθελε, λέει, να εγκριθεί το νομοσχέδιο για να αποκλείονται οι εργολάβοι που πήραν μίζες από δημόσια έργα.. Και δεν πρόσεξαν ότι τα ονόματα των εταιρειών που έδιναν χαμηλές προσφορές για τα σκουπίδια το 2006 [το θέαμα που έφτιαξαν με τον Αβέρωφ] ήταν τα ίδια με των εταιρειών που έδιναν μίζες στην Πάφο;…Τς..:).. Δηλαδή μερικοί έδιναν χαμηλές προσφορές για να μπορούν μετά να κάνουν υπερχρεώσεις με μίζες;..Λογικο ερώτημα με βάση την εμπειρία.. Λογικό αλλά ο Πολίτης το λογοκρίνει απόλυτα – όπως τον Ολύμπιο το 2009…J.... Κωμωδία καταντήσατε.. Όπως και να έχει, παρά το πρωτοσέλιδο θέαμα, στο κείμενο φαίνεται ότι ο αποκλεισμός έγινε για διαδικαστικούς λόγους.. Αλλ’α και εδώ πάλι ο Πολίτης έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά.. Σε μερικά θέματα [ακύρωση απόφασης για πρόστιμο σε εταιρείες καύσιμων, αποφάσεις για Έκαμα κλπ] η διαδικασία, είναι «ιερή» για τον Πολίτη.. Ενώ ξαφνικά για άλλα [όπως οι εταιρείες που δίνουν μίζες; Ή κάποιοι με τους οποίους η εφημερίδα προσπαθεί να κατασκευάσει θεάματα] το διαδικαστικό θέμα δεν είναι; Οι διαδικαστικοί λόγοι είναι καλοί, όταν εξυπηρετούν συγκεκριμένους επιχειρηματίες [σε βάρος του συνόλου] στον Ακάμα.. αλλά αλλού δεν πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες [όταν είναι να εξυπηρετηθούν ημέτεροι εργολάβοι - έστω και μιζαδόροι;].. Λογική Πολίτη.. Τουλάχιστον ο Χάσικος ξέρει πώς να σας καταγράφει.. «στρατιωτάκια».. και το αντίτιμο; Τότε, το 2009, 50,000 η λογοκρισία για το χατίρι της τράπεζας; Σήμερα;..:) 

·         Άρχισαν να σπανέ πλάκα και οι αναγνώστες του Πολίτη με την συγκάλυψη και την αποσπασματική «δημοσιογραφία – και να βλέπουν το διάτρητο των επιχειρημάτων….George Melachrinos: [ΣΧΟΛΙΑ «Π»] ΠΟΛΙΤΗ, τα ερωτήματα (ως "διερευνητικά του σκανδάλου"), γιατι δεν τα θέτεις ΚΑΙ στον Αβερωφ:

1. Πότε απέκτησε τις πληροφορίες;
2. Αν τις είχε ΠΡΙΝ συλληφθεί, κληθεί και καταθέσει ο ΚΟΚΟΤΣΗΣ, στέλεχος του ΔΗΣΥ, του Αβερωφ δηλαδή, γιατί δεν τις έδωσε;
3. Αν τις απέκτησε μετά, αναρωτιέστε γιατί τις απέκτησε ΜΕΤΑ; Αναρωτιέστε επίσης πώς πηγαίνουν πληροφοριες σε αρχηγο κόμματος, στελεχος του οποιου εμπλέκεται σε δωροδοκίες εκατομμυρίων σε στελεχη του κόμματος του (μεταξύ αλλων...), και οχι σε θεσμικά όργανα;;
4. Συνδέετε το γεγονός με το οτι "χάθηκαν Φάκελοι απο το Υπουργειο Εσωτερικων", μυστηριωδώς;;
ΠΟΛΙΤΗ, το "κουκούλι" που χτίζεις γυρω απο τον Αβερωφ, ειναι τρύπιο....κι η "διερευνητική" δημοσιογραφία σου, σάπια...


·         Μερικοί πάντως ακόμα δεν ξύπνησαν – χορεύουν σε ότι τους ρίξουν. Το όνομα δεν έχει σημασία εδώ. Απλώς το σχόλιο γράφτηκε κάτω από κείμενο στο οποίο οι δυο εταιρείες που έκαναν λέει καλή προσφορά, ήταν η Νέμεσις και οι αδελφοί Ιακώβου [μαζί με άλλους].. Και δεν τους δόθηκαν.. Για αυτούς ανησυχούσε ο Αβέρωφ.. Και γράφει ο καημένος ο αναγνώστης που εξακολουθεί να διαβάζει χωρίς φίλτρο τον Πολίτη και τα θεάματα του: Οι δύο ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ εταιρείες φαίνεται '' ΞΕΧΑΣΑΝ'' ή δεν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι στην Κύπρο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ για να γυρίσει!!!! και το λάδι να τρέχει άφθονο!!!
ΣΩΣΤΑ λέγεται ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΊΝΑΙ ΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙΣ».
.Συμπαθέστατε αναγνώστη – εκτός και αν υπάρχουν και άλλες εταιρείες με το όνομα Ιακώβου και Νέμεσις, αυτές οι δυο για τις οποίες σκίζονταν ο Αβέρωφ και τώρα ο Πολίτης, μάλλον είναι οι ίδιες που έδιναν μίζες στην Πάφο..Τί χαριτωμένο να μην σχολιάζεται η ονομασία η φερεγγυότητα έστω της κάθε εταιρειας;..Βολικό..:) Ιδού πως τα αναφέρει ο Πολίτης χωρίς σχολιασμό: «Κάπως έτσι έμειναν κλειστοί οι φάκελοι των κατά πολύ φθηνότερων προσφορών, όπως αποδείχθηκε, των κοινοπραξιών Nemesis/Strabag και Iacovou Bros/Genesu SPA.» Και μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, πριν κλείσει η Βουλή, ο Πολίτης κτυπιόταν να μην παίρνουν, λέει, οι εταιρεία που έδωσαν μίζες δημόσια συμβολαια..Αλλά εδώ τους κάνει αναδρομική εκστρατεία; Και ο Φαίδων που φώναζε, που είναι τώρα; Τώρα υποστηρίζει ότι έπρεπε να δώσουν τα συμβόλαια στις εταιρείες που έδιναν μίζες στην Πάφο ή απλώς αποφεύγει το θεμα..;..Βολικούλικο..:)

 • Για τις αναπομπές νομοσχεδίων: Είναι κατανοητό ότι ο κ. Κληρίδης εξετάζει το πόσο νομότυπα είναι να νομοσχέδια – αλλά και προσπαθεί να δει πως θα συνεργαστεί με την εκτελεστική εξουσία.. Αλλά θα περιμένουμε να δούμε την νομική αιτιολόγηση της παραπομπής της αναστολής ιδιωτικοποιήσεων. Και θα κρίνουμε με βάση τον σεβασμό που του οφείλουμε για την ιστορική του συνεισφορά μέχρι τώρα..Αλλα και την ιστορική σημασία του μη ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Όπως κωδικοποιείται και νομικά και συνταγματικά. 
 • Προς κ. Καλλινίκου. Σε εκείνη την γελοία έκδοση της εφημερίδας σας, την περασμένη Τρίτη, όπου αναλωθήκατε 3 σχολιαγράφοι [ο Μιχαηλίδης, ο Βενιζέλος και εσύ] να αυτογελοιοποιήστε για την εισφορά του Λώλου, εσύ τουλάχιστον κράτησες κάποια προσχήματα συγκριτικής αναφοράς. Η γελοιότητα πρώτα: δηλαδή εσείς οι 3, δεν ξέρετε την διάφορα εισφοράς από συναλλαγή ε; Να μελετήσετε την κατάθεση του Ολύμπιου στη δίκη της Τράπεζας Κύπρου για τις 50,000 που πήρε ο Διονυσίου - Πολίτης για να λογοκρίνει. Αυτό είναι συναλλαγή. Εσείς δεν ακούσατε ποτέ για κάτι τέτοιο;…J Και άμα είδατε την δημοσιοποίηση του θέματος, αμέσως…τί; Αμέσως λογοκρίνατε, δεν είναι; Γιατί δεν το σχολιάσατε; Φίλος σας ή μήπως γιατί ακριβώς ξέρετε πολύ καλά ότι άλλο η εισφορά σε κόμμα σαν είδος δημόσιων σχέσεων και άλλο η μίζα που πάει και σε ΜΜΕ για να εξυπηρετούνται επιχειρήσεις; Να μην ρωτήσουμε την μιζέρια του Βενιζέλου για τα χρόνια στην ΕΔΕΚ και τί ξέρει για την Cyprolibyan.. αλλά τα λόγια είναι φτηνά άμα είναι μονόλογος.. :) ..Εσύ, όμως, κ. Καλλινίκου τουλάχιστον είπες να συγκριθούν εισφορές και από την προεδρία Κληρίδη και Τάσσου.. Άρα κράτησες ένα ίχνος αξιοπρέπειας στο χορό της υποταγής στο τι αναμενόταν από εσάς, σαν «στρατιωτάκια» [κατά τον Χάσικο]… Αυτό που ζήτησες όμως δεν αρκεί: να βρεθεί ποιες επιχειρήσεις έκαναν εισφορά σε κόμματα που ήταν στην κυβερνηση.. Αναλογα, όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να κοιτάζουμε την διαφήμιση που παίρνει ένα μεσο/ΜΜΕ που επιδιώκει κάτι στην δημόσια σφαίρα.. Δεν αρκεί – γιατί η προσφορά διαφήμισης [όπως και η εισφορά σε κόμματα] μπορεί να γίνει και για δημόσιες σχέσεις… Για να αποδειχθεί συναλλαγή πρέπει να υπάρχει και απόδειξη συναλλαγής.. Όπως, ας πούμε, «να κοπεί το τάδε για να πάρετε διαφημιστικό πακέτο».. Αυτό είναι απόδειξη.. Την οποία λογοκρίνατε όμως στην περίπτωση του Πολίτη, παρά το ότι το τεκμήριο κατατέθηκε στο δικαστήριο.. Αυτοπροστασία μήπως να μη σας πούνε για τα δικά σας;… Μετά είναι γλυκούλικο ότι ανακάλυψες στον «Αλέξη» Τσίπρα την αριστερά την οποία προφανώς η κομματική σου καταγωγή σου δεν σου επέτρεπε να δεις στον δικό σου τόπο.. Δεν πειράζει και αυτά γίνονται.. Αλλά να καμώνεσαι ότι δεν καταλαβαίνεις τί είπε ο Α. Κυπριανού, είναι μικροπρεπές και δεν σου πάει – έστω στον νέο λόγο που προσπαθείς να αναπτύξεις.. Για να βοηθήσουμε λίγο την δημοσιογραφική σου μνήμη. Η ελληνική αριστερά ξέρει [για τα έζησε για δεκαετίες] από στημένες δίκες και θεάματα, οπότε τα φούμαρα της Δρομολαξιάς που έφτιαξαν οι Ρίκκος– Χάσικος κοκ [να βαλουμε και τον Σαντη η ήταν απλά προβλεπόμενος;..:)], τα ρίχνουν του νώμου τους.. Εσύ, όμως, δεν θυμάσαι κανένα από τον περίγυρο του «Αλέξη» να ενδιαφέρεται για αυτήν την στημένη δίκη όταν πρωτοήρθε ο Τσιπρας στην Κύπρο; Πού πήγε μάλιστα και φυλακή για να δει τον Ζαννέτο; Μην κάνεις, λοιπόν, τον αχάπαρο..Δεν σε τιμα..Θυμιζει το πώς ένοχα τα ΜΜΕ λογοκρίνατε την κατάθεση Ολύμπιου..:) Μετά, μην τρέχεις χωρίς να σκέφτεσαι – όταν γράφεις ότι το θέμα της Δρομολαξιάς ήταν ύποπτο λόγω Ρίκκου, για πότε μιλάς; Εσύ λ.χ. [και εσύ τώρα είσαι από τις «σοβαρές» φωνές, ας πούμε, συγκριτικά – ιδιαίτερα μετά από το κείμενο σου για τους νοσοκόμους και την απεργία τους] αμφισβήτησες ποτέ τον Ρίκκο πριν να αποκαλύψει ο κ. Κληρίδης την έρευνα Καλλή; Όχι δεν το έκανες.. Αν το έκανες υπενθύμισε μας, ποτε.. Εδώ ο άλλος στην τριάδα των σχολιαστών την ημερα των αυτοεξευτελισμων, θεωρούσε τις ηχογραφήσεις του στησίματος της Δρομολαξιάς, «κουβέντες του καφενέ»… Και συνήθως ακολουθούσες... :) ...Οπότε με ολίγην ο καφές.. :)

 • Δηλαδή, κύριε Α. Μιχαηλίδη, για να καταλάβουμε την απύθμενη ανοησία του υστερικού αντικομουνισμού σου, που δεν σου επιτρέπει να δεις καν τις συνέπειες, αν αύριο ο Λώλος ή ο Μπόμπολας πει ότι έκαμε εισφορά στο ΔΗΚΟ, Θα δικαιώνει την αθλιοτήτων των Διονυσίου – Φαίδωνα για τον Τάσσο; Τί να πει κανείς… Ο αντικομουνισμός σας μετατρέπει σε Παβλώφικα πειραματόζωα – μόλις σας ρίξουν κάτι εναντίον της αριστεράς τσιμπάτε σαν χάννοι… Για την ίδια την αριστερά, δεν έγινε και τίποτε ..τέτοιοι ήσασταν.. Αλλά εδώ πίσω από την αισχρότητα για τον Ζαννέτο, βρίσκεται η αθλιότητα για τον Τάσσο.. Εν το καταλάβεις α; Τζαι υποτίθεται είσαι καχύποπτος αναλυτής; ..Άντε να μην κάμουμε ιστορικές συγκρίσεις για άλλες εποχές όπου η κεκτημένη εμμονή έφερε τα αντιθετα..και πάλιν…

 •  Και πάλι εύσημα στον κ. Κληρίδη για την κριτική στις διαρροές. Και για να θυμόμαστε – δεν ανέθεσε αρχικά στην αστυνομία την έρευνα για τον Ρίκκο.. Και πολύ καλά έκανε, γιατί αν την ανέθετε, οι διαρροές θα συναγωνίζονταν τις συγκαλύψεις μάλλον… Όμως, ας πάμε και ένα βήμα παρακάτω. Αυτές οι συστηματικές, ιδεολογικά σαφώς κατευθυνόμενες, διαρροές δεν γίνονται από αρειανούς. Γίνονται από την ανακριτική ομάδα, η οποία με αυτές τις διαρροές τεκμηριώνει ότι είναι προκατελειμένη. Γιατί δεν έκανε το ίδιο με τους συναγερμικους ύποπτους ή κατηγορούμενους; Άρα και οι ερωτήσεις της [κατά την διάρκεια της ανάκρισης] είναι λογικά κατευθυνόμενες και η όλη ανάκριση ύποπτη, αφού φαίνεται να γίνεται με στόχους για «δίκες διά του τύπου».. Θα φανεί, βέβαια, πόσο συνεπές είναι και το Ανώτατο, όταν φθάσει εκεί η έφεση για την Δρομολαξιά, αλλά και μετά για το ΣΑΠΑ.. Στήθηκαν εκείνες οι ανακρίσεις για να γίνει «δίκη δια του τύπου».. Και δεν είναι τυχαίο που ο κ. Κληρίδης δεν ανέθεσε στην αστυνομία την ανάκριση για τον Ρίκκο.. Προφανώς σας ξέρουν πια… J.. Ένας κύριος Γιάννος something που του αρέσει να προβάλλεται το όνομα του σαν επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, θα ήταν καλά να εξηγήσει τις διαρροές.. Έχει ευθύνη για την ομάδα του – και η ανικανότητα του να ελέγξει τις διαρροές, δείχνει ειτε αδυναμία εκτέλεσης καθήκοντος ή μεροληπτική στάση.. Που θέλει διερεύνηση από μόνη της… Και αφού στην υπόθεση του ΣΑΠΑ μπήκαμε και στις τεχνολογίες σύνδεσης τηλεφωνημάτων, δεν θα ήταν σωστό να διερευνηθούν τα τηλεφωνήματα μελών της ανακριτικής ομάδας με ..δημοσιογράφους; Ή και άλλους; Εδώ ο Νάνος έκανε ολόκληρο θέμα/θεαμα και έτρεξε η Πολιτεία να μάθει που στεκόταν η Σολωμονίδου κλπ. Να μάθουμε με εκείνες τις τεχνολογίες σε ποιούς και γιατί τηλεφωνούσαν τα άτομα που διέρρεαν τις ανακρίσεις.. Είναι αδίκημα και πρέπει να δικαστούν… Εκτός αν θα τιμωρούνται μερικοί για αδικήματα και άλλοι όχι..Αλλα ο κ. Κληριδης, προς τιμήν του, δεν άφησε εκτός διερεύνησης ούτε τον βοηθό γενικό εισαγγελέα – οπότε, γιατί να μην διερευνηθούν τα αδικήματα διαρροών στην αστυνομία; Θα συμφωνεί και ο κ. Γιάννος φανταζόμαστε.. Ιδού, λοιπόν, θέμα ισονομίας.. Και ο κ. Νάνος, αν δεν φοβάται, θα συμφωνεί επίσης…J

 • Ξύπνησε και η αστυνομία για τις διαρροές; Ή είναι επιλεκτική ευαισθησία; Αφού εσείς τις κάνετε, μην γίνεστε και θεαμα..Γιατι το επόμενο νομικό ερώτημα σε ένα κόσμο ισονομίας είναι το εξής: ποτέ και ποιος θα σας διερευνήσει; Ιδιαίτερα εκείνη την ομαδουλα που διαρρέει βολικά… Για την ώρα ιδού το σχόλιο του Β.Β. στον φιλελεύθερο που υπέδειξε την προέκταση των σκανδάλων σε Λάρνακα και Λευκωσία και η αστυνομία ενοχληθηκε..Τα δικά μας του γειτονου μας; «Η Αστυνομία με χθεσινό ανακοινωθέν της με το οποίο σχολιάζει δύο πρωτοσέλιδα του «Φ» για τα αποχετευτικά Λευκωσίας-Λάρνακας αναφέρει ότι «μέχρι στιγμής αυτά (τα στοιχεία που καταγράφονται στα δημοσιεύματα) δεν υπάρχουν ενώπιον των ανακριτών που διερευνούν τις υποθέσεις». Αναφέρει επίσης πως «οι οποιεσδήποτε διαρροές, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν το ανακριτικό έργο και κατ’ επέκταση την απονομή της δικαιοσύνης.» Ενοχλούν την απονομή της δικαιοσύνης τα πιο πάνω και δεν ενοχλούν οι κατά συρροήν διαρροές καταθέσεων των μαρτύρων για τις υποθέσεις ΧΥΤΥ και ΧΥΤΑ; Με το σκεπτικό αυτό η Αστυνομία έπρεπε να εκδίδει παρόμοια ανακοινωθέντα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Διότι αυτές είναι οι διαρροές που βλάπτουν, αφού με αυτές προειδοποιούνται οι ύποπτοι να οργανώσουν την υπεράσπισή τους.»
  ΒΑΣ ΒΑΣ,  See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/310043/poies-diarroes-vlaptoun#sthash.DePdYe51.1CokPRy5.dpuf

 • Χάσικε: πάντως καλά κάμνεις που εν εμφανίζεσαι.. έξυπνη τακτική Σωκράτη, γιατί το ψευτο-στυλ Λούκι Λουκ, μάλλον Ντάλτον μοιάζει.. Αλλά ο νούρος σου φαίνεται τα γέρημα.. Πολύν άγχος να κουντάς τα στρατιωτάκια συνέχεια να γυρεύουν κάτι για τους.. προηγούμενους.. Μεγάλωσε Σωκράτη… Ωριμότητα είναι η ανάληψη ευθυνών. .καλά εν πολλά πράματα που εν τολμάς οκ.. Αλλά μεν το κάμνεις σιηρότερο το σκηνικό με το να φαίνεται ο νούρος σου τζαι να μας θυμιζεις.. τον Πάντη..:)

 • Ο Φαίδων λειτουργεί και σαν ένα είδος προεκλογικού θεάματος του ΔΗΣΥ.. σαν περιφερόμενη κωμική παράσταση… την μια «φωνακλάδικο» την άλλη «καλόπιασμα σε γεύμα»..Θεάματα κουτοπονηριάς για όσους τα κατασκευάζουν…Μετά την απόδειξη ότι έλεγε ανοησίες για τον Δαμιανού – και μπροστά στην αγωγή που θα αντιμετωπίσει- ο Φαίδων άλλαξε  βολικά θέμα.. Τί να πει και αυτός ο καημένος.. Ό,τι του πουν… Είναι όπως ένα θέαμα που το περιφέρουν όσοι δεν θέλουν να πουν οι ίδιοι αυτά τα οποία του λένε να πει [«μου είπε ένας δημοσιογράφος του Πολίτη», ή όσα δεν μπορεί να πει ο Χάσικος ρίχνει Φαιδωνίνη στο παζάρι;..:)]…Αφού δεν έχουν Ρίκκο πια..)..

 • Δήμαρχος του ΔΗΣΥ..:)..και τα ελλείμματα σοβαρότητας μιας περιφερόμενης ..ιστορίας πόνου και έρωτος για την δημοσιότητα…
  "Τα στοιχεία που κατέχει το InBusinessNews δείχνουν ότι η ιστορία βάσει του συνειρμού που ο κ. Φαίδωνος κάνει, φαίνεται να έχει κενά, αφού το δικηγορικό γραφείο της Logicom στην υπόθεση με την κάρτα φιλάθλου είναι άλλο και όχι του κ. Δαμιανού, ενώ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ έχει εγγράψει θέμα στη Βουλή για ανατροπή του διαγωνισμού για την κάρτα φιλάθλου."

 • Από το θέαμα «φωνάζει εκλιπαρώντας κάμερες» στο «φιλικό γεύμα»…Το προεκλογικό συνεργείο του ΔΗΣΥ έχει τα δίκτυα να προωθεί το θέαμα.. Έτσι την Κυριακή είχαμε Φαιδων και πάλι πρωτοσέλιδα στον Φιλελευθερο..Επαθε σύνδρομο στέρησης το παιδί; ..:)..Τώρα είπαν να τον ξαναπακεταρουν..δεν ήταν φωνακλάς κλπ λεει..Μπα..αν νομίζετε ότι αυτό είναι πρόβλημα του Φαιδων..Κωμωδια είναι το θέμα και ας κάνετε ότι δεν καταλαβαινετε..Ιδου λοιπόν Φαίδων στον φιλελεύθερο με μια μικρή παρενθετική εκτροπή αποκωδικοποίησης: «Υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν του αρέσει η προβολή [ωπα..αρχισε να καταλαβαίνει ότι σπάζει πλάκα ο κόσμος με την έμμονη του στις κάμερες και τα μικροφωνα;.. Ακόμα δεν είδες τίποτα Φαίδων..], αλλά είναι υποχρεωμένος [μανά μου τον καημένο.. δεν θέλει τα μικρόφωνα για αυτό περπατά και κοιτάζει πίσω του αν τον παρακολουθούν οι κάμερες και κάνει καταθέσεις με ανακοινώσεις στους δημοσιογράφους..:)] να κάνει συχνές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ για να δοθεί με αυτό τον τρόπο δημοσιότητα σε θέματα που ο ίδιος πιστεύει ότι θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω. Σκέτη θυσία ο Φαίδων..:)..Αυτό που δεν μας είπε, είναι ποιοι του δίνουν τις οδηγιες..Αλλά θα δούμε και τον Φαίδων σαν Ρικκο στο δικαστήριο..:)
  - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/310292#sthash.X9rJzsM4.dpuf

 • Σε ένα ιστορικο πλαίσιο ο Φαίδων είναι ντροπή για την Πάφο.. Αυτη είναι μια πόλη με αυτόνομη ιστορία και πολιτική από την δεκαετία του  1920.. Από τον Γαλακτόπουλο μέχρι τον Λ. Φιλίππου, και την αντίσταση στο πραξικόπημα το 1974, η Πάφος είχε μια ιστορία που την διαφοροποιούσε – άνοιγε δρόμους η διατηρούσε την αυτονομία της ..Με το θέαμα Φαίδων έχει καταντήσει πια κωμική.. εξάρτηση πολιτκαντηδων από την Λευκωσία που περιφέρουν τον δήμαρχο της θέαμα υποβολής θεμάτων που άλλοι ξέρουν ότι είναι ανόητο να πουν...Τους φόρτωσαν ένα «δήμαρχο» τον οποίο περιφέρουν αναλόγως των συμφερόντων μερικών στην Λευκωσια..Αυτο δεν είναι απλώς εξάρτηση από ένα τύπο με εμμονή [σχεδόν νηπιακού επιπέδου] στην αυτοπροβολή-αυτοεικόνα, αλλά ένας εξευτελισμός της αυτονομίας της Πάφου.. Ο Φαίδων είναι εκεί για να εξυπηρετει και να προσφέρει ότι θέλουν μερικοί στην Λευκωσία.. Κάποτε η Πάφος ηταν η διαφορετική επαρχία - τώρα κατάντησε αποικία... Καλή απελευθέρωση γείτονες…J..Όσο για την πολιτιστική πρωτεύουσα με αυτόν τον τύπο.. Άσε καλύτερα.. Πάμε διακοπές αλλού.. Φροντιστε να του γράφετε τις ομιλίες αν είναι δήμαρχος μέχρι τότε για να μην κάνει ρεζίλι την πόλη… Είναι άξιος να πει ότι του έρθει για να αποκτήσει ίχνη δημοσιότητας.. Και άμα δει ξένα κανάλια..Θα πάθει αμόκ...Πεεε..:)

 • Ο Λιλλήκας συναντήθηκε με το Φαίδων;…Ώπα..αν αληθεύει κύριε Γιώρκο, από ότι φαίνεται, όπως άφησες άλλους με τους οποίους ταυτίσθηκες θα πουλήσεις και τον Τάσσο τώρα, για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια καρέκλα;.. Όχι για ενα Φαίδων όμως... Τσίπα... Να δουμε..Και αν αληθεύει ..Πεεε.. Θα έχει χοντρή πλάκα..

 • Άσε καλυτερα.. Μας είπε και ο Αναστασιάδης ότι μόνο για το κούρεμα δεν κράτησε τη δέσμευση.. Ενώ, δηλαδή, για τις ιδιωτικοποιήσεις την κράτησες;  Εδώ οι υπουργοί προσπαθούν να ξεγελάσουν την κοινωνία για να πουλήσουν τους ημικρατικούς και εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Τα ίδια είναι.. Απλώς δεν τα καταφέρατε.. Όσο για την διερεύνηση σκανδάλων σου το είπαμε… Παρέτα.. Το ντροπή ήταν για εσένα.. Αν αναβάλεις την εμφάνιση σου στην δίκη του Ρίκκου, ίσως και να κανείς καλά.. για το δικό σου καλό δηλαδή.. 

 • Χρήστος Λαζαρίδης: «Τα κέρδη του οικ. ομίλου Αναστασιάδη (δικ. γραφείο,υπηρεσίες,νομινίς, παρανομινίς,αντιπροσωπείες, μαιμού αντιπροσωπείες βλέπε μαζεράτι, ντιβέλοπινγκ, φάντινγκ )
  εκτοξεύθηκαν στα ύψη την τελευταία τριετία. Σας ευχαριστούμε. Η οικογένεια»
  Συμπληρωματική σκέψη – δηλαδή αν αύριο ένας πελάτης του Αναστασιάδη πει ότι πήγε στο δικηγορικό του γραφείο γιατί του είπε κάποιος ότι έτσι θα κερδίσει κάτι σε υπόθεση με το Δημόσιο, θα φωνάζουν τα πρωτοσέλιδα για ανάκριση της οικογένειας Αναστασιάδη; Ή μερικοί τρέμουν και την ιδέα της σύγκρισης;
 • Για την Ζέτα τι να πεις..Ξεφτίλα;..Τι άλλο είναι να παρακαλείς σαν υπουργός μερικούς επιχειρηματίες που εσύ έβαλες σε θέση ισχύος; Η υπουργός που όπως πολύ σωστά παρατηρήθηκε παρέδωσε ουσιαστικά την θέση της σε  μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών και τώρα τους εκλιπαρεί να μην είναι ανοιχτοί την Κυριακή του Πάσχα.. Ζέτα σιγά που θα σε λάβουν υπό οψιν.. Τους υπηρετείς Ζέτα.. Αυτός είναι ο ρόλος σου.. Αν σου δώσουν κάτι θα είναι από προεκλογικό οίκτο.. Εδώ καταντήσατε.. Όχι πως το Ανώτατο έχει λιγότερες ευθύνες… Αλλά άλλη φορά για εκείνη την διάσταση του δικαίου καθώς περιμένουμε να δούμε την ευρύτερη συνέπεια εκείνου του θεσμού – και για την ευαισθησία για «δίκες δια του τύπου» αλλα και για τις διαδικασίες…
 • Δημοσιογραφία της πλάκας; Αβέρωφ και ότι νάναι χωρίς ερωτήσεις please…Βγαίνει ο Αβέρωφ με εκείνο το ύφος που ξέρεις ότι θα πει ψέμα για να παραπλανήσει. Αρχίσει να μιλά προσπαθώντας να είναι ευδιάκριτη η προφορά, και μας είπε ότι τα αξιόγραφα μηδενίστηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια [λέει όλο το όνομα για να πιάνει περισσότερο χρόνο ή για να πουλήσει οικειότητα και να μην φανεί η βαρελά που θα πει μετά;] για κρατικοποίηση της Λαϊκής.. Ρε Αβέρωφ, δεν είσαι εσύ που έδινες συγχαρητήρια για την κρατική στήριξη της Λαϊκής; Η για να το πούμε ανάποδα – αν δεν στηριζόταν η Λαϊκή δεν θα χάνονταν τα αξιόγραφα; Εσύ γιατί φώναζες τότε να στηριχθούν οι τράπεζες; Τα αξιόγραφα της τράπεζας Κύπρου - τα ξεχνάς από ενοχή η κάνεις ότι τα ξεχνάς; Μήπως Αβέρωφ προσπαθείς να αποφύγεις την ευθύνη για τους φίλους σου τους καλύτερους τραπεζίτες και τον Ορφανιδη..Γιατι αυτοί κορόιδεψαν το κόσμο και εσύ έκανες την συγκαλυψη..Θυμασαι Αβέρωφ που διαμαρτυρωσαν γιατί δεν πίστευαν όλοι στους «καλύτερους τραπεζίτες»; Ποιος είχε δίκαιο τότε Αβέρωφ; Ένας δημοσιογράφος να του πει «κόψε κάτι .. για ηλίθιους ή για χρυσόψαρα μας πέρασες» δεν υπήρχε εκεί; Η είναι όπως την περίπτωση του Λιλλη που απειλούσε δημοσιογράφους να μην κάνουν κριτική γιατί θα έκανε παρέμβαση [εκείνος και οι προστάτες του] στους έκδοτες; Απειλεί  ο Αβέρωφ άραγε;…Και για να έχουμε καλό ρώτημα ρε Αβέρωφ η Τράπεζα Κύπρου και τα αξιόγραφα της, τι απέγινε; Πως και ζητούσε και αυτή χρήματα; Η μήπως και ξέχασες; Κωμωδία είσαι.. Αλλά όσο σέρνεις την παραπλάνηση με συγκαλύψει της σιωπής αποφεύγεις το αναπόφευκτο γέλιο..

 • Σας είπαμε έτσι και αλλιώς ότι «όλα θα τα πει»ο Αβέρωφ γιατί η έννοια της αντίφασης λειτουργεί ακόμα στο ελεγχόμενο περιβάλλων στο οποίο ζει σαν χρυσόψαρο: από την Μαρία Αντουανέτα στον Κέυνς.. Πρώτα ήταν ο ρόλος της Αντουανέτας: «άμα δεν έχουν να φανέ ψωμί, ας φανέ παντεσπάνι» φέρεται να είπε η μαντάμ. Κατά τον Αβέρωφ, «άμα δεν έχουν ρεύμα να τους δώσει η κυβέρνηση». Και η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα πληρωμής ηλεκτρισμού για τους άνεργους, όπως και οι πεινασμένοι της Γαλλίας πριν την επανάσταση δεν είχαν παντεσπάνι. Ο Αβέρωφ βέβαια την ανοησία του την είπε για να καλοπιάσει τους επιχειρηματίες.. Άμα είδε τις αντιδράσεις ξαφνικά μας βγήκε κεϋνσιανός – να τους βοηθήσει η κυβέρνηση.. Και εκεί ρε Αβέρωφ δεν θα σου θυμώσει η ΟΕΒ;..:)..Ή μια εκλιπαρεί μια χούφτα επιχειρηματιών, ο άλλος ότι θυμάται χαίρεται για να ικανοποιεί επιχειρηματίες..Αμα βγει στην επιφάνεια η υπόγεια οργή [που θα βγει όσο και να προσπαθείτε να τη καθυστερήσετε – αυτό μόνο μπορείτε να κάνετε] δεν θα ήθελα Αβέρωφ να είμαι κοντά…J

 • ΒΑΣ ΒΑΣ: Μέχρι να ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση να ασκήσει κοινωνική πολιτική, ώστε να έχουν χρήματα όλοι οι πολίτες να πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, τι θα κάνουν οι φτωχοί; Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν μπορεί να τους το πληρώσει, αφού έχει και αυτός τα χρέη του, οπόταν; Θα διαβάζουν τα παιδιά τους με κερί; Γιατί να μη διαβάζουν με κερί, να εξοικονομούμε και ενέργεια ώστε να λειτουργούν οι προβολείς των εργοστασίων όταν κάποτε αρχίσει η ανάπτυξη; Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Κόβουμε τους μισθούς των υπαλλήλων και τα χρέη των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης και άλλων που οφείλουν δισεκατομμύρια. Δηλαδή κόψαμε και από τους μεν και από τους δε και απορώ γιατί παραπονιούνται κάποιοι.

 • Εντάξει εν τρεντ οι μιζαδώροι να επικαλούνται εκβιασμούς, "Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι όλες οι πράξεις του πελάτη του ήταν αποτέλεσμα πιέσεων και εκβιασμών από διάφορους, τους οποίους, ωστόσο, δεν κατονόμασε" - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/309513/kris-triantafyllidis-o-lolos-echei-na-pei-akoma-polla
 • Κύριε ελέησον, μα εν ηξέραν στο ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο ότι η κρίση ήταν δημοσιονομική? Σημειώνει δε ότι η Κύπρος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή τραπεζική κρίση και κατέγραψε αύξηση 61,4 εκατοστιαίων μονάδων στον λόγο χρέους προς ΑΕΠ κατά την περίοδο 2008-2015, με εκρηκτική αύξηση της τιμής του μεταξύ του 2008 και του 2013 (από 45,3 % σε 102,2 %). 
- See more at: HYPERLINK "http://capital.sigmalive.com/story/12661895" \l "sthash.9ZaQnwgZ.dpuf" \t "_blank" http://capital.sigmalive.com/story/12661895#sthash.9ZaQnwgZ.dpuf
 • Εν για το Λουρουτζιάτη τού?"Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», δεν αποκλείεται τουλάχιστον ένα πρόσωπο, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις, να τις παραδεχτεί όλες ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες προσώπων που καταδικάστηκαν για το σκάνδαλο του αποχετευτικού της Πάφου χωρίς να παραδεχτούν άλλες κατηγορίες. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/309640/anoigei-o-askos-tis-larnakas-vrikan-chontro-chrima-se-logariasmous#sthash.rbwg7tsQ.dpuf

 • Έτην τζιαι την νομιμοποίηση του Eurogroup οι αποφάσεις του οποίου αμφισβητηθήκαν ακόμα τζιαι που την Ευρωβουλή (πριν που τες ευρωεκλογές φυσικκά, φυσικά) - http://dialogos.com.cy/blog/to-dek-epikironi-tin-apofasi-gia-to-kipriako-mnimonio/#.VxjHgEwrKUk

 • Costis Ahniotis: Οι φόνοι της ΕΟΚΑ εναντίον της Αριστεράς στοιχειώνουν την κυπριακή ιστορία.

  Και μια αναφορά στην ενωτική πολιτική του ΑΚΕΛ. Το βράδυ της Τρίτης 19. 4. 2016 στη Δημοσιογραφική Εστία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου του Άστρα και μέλους νομίζω της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Μιχάλη Μιχαήλ, «Διμέτωπος ο Αγών – ΕΟΚΑ και Αριστερά την περίοδο 1955-59. Έτυχε πολύ πρόσφατα να συνοδεύσω κάποιο φίλο μου που ερευνούσε το φόνο του Σάββα Μένοικου στο Λευκόνοικο το 1958. Ο άνθρωπος εκτελέστηκε δια λιθοβολισμού από ένα πλήθος όπως αναφέρεται. Σύμφωνα με τα λεγόμενα μιας εν ζωή υπερήλικης Ελληνοκύπριας πρόσφυγος όλοι οι κάτοικοι του χωριού κλήθηκαν να παν να φτύσουν το νεκρό. Με αυτό το τρόπο η ομάδα της ΕΟΚΑ που διεύθυνε τα πράγματα χρεώνεται όχι μόνο το φόνο αλλά και το γεγονός ότι ενέπλεξε στην αποτρόπαια εκτέλεση όλους τους κατοίκους δυστυχώς ακόμα και παιδιά του δημοτικού, κάποιοι από τα οποία και τους οποίους και οποίες θα κουβαλούν ή κουβάλησαν ήδη φαντάζομαι το φάντασμα του πεθαμένου ως το δικό τους τέλος. Σκέφτομαι ότι πίσω από αυτή την ιστορία αλλά και άλλες πολλές στις οποίες αναφέρεται το βιβλίο κρύβονται εξηγήσεις για πολλά πράγματα που βασανίζουν ακόμα την κοινωνία μας. Είναι όμως και θέμα ηθικής τάξης για την Αριστερά και δεν εννοώ μόνο το ΑΚΕΛ να υπερασπίσει τη μνήμη των ανθρώπων της που απέτυχε να προστατέψει τότε τη ζωή τους. Προσωπικά σκέφτομαι ότι στη συλλογική μνήμη ενός ισχυρού κομματιού της δεξιάς κρύβεται ακόμα μια τυφλή εκρηκτική εμφυλιοπολεμική υστερία που εκφράστηκε για παράδειγμα στην περίπτωση του Μαρί ή στις οχλαγωγείες εναντίον Τουρκοκυπρίων αλλά βέβαια πρόκειται για μια υπόθεση που θα πρέπει να διερευνηθεί. Θα πρέπει να διερευνηθεί επίσης πώς αυτές οι ιστορίες επηρέασαν και επηρεάζουν τη φυσιογνωμία της Αριστεράς και του αριστερού ατόμου. Στο βιβλίο δίνονται πολλά τεκμήρια για τα εγκλήματα της ΕΟΚΑ και την πολιτική αντίληψη που τα στήριζε. Πολύ συνοπτικά ο ελληνισμός και ο κομμουνισμός θεωρούνται από την ηγεσία πολιτική και στρατιωτική της ΕΟΚΑ ως έννοιες ασύμβατες. Όπως ελέχθη από κάποιον από τους παρουσιαστές εκείνη την χρονική περίοδο οργανώσεις ανάλογες της ΕΟΚΑ εκτελούσαν κομμουνιστές σε πολλές χώρες (όπως και η αντίστοιχη τουρκοκυπριακή οργάνωση). Η μιση Ελλάδα ήταν στα ξερονήσια και στη προσφυγιά. Στην Κύπρο ουσιαστικά η Αριστερά έχασε την μάχη που είχε ήδη χαθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο όταν μιλούμε γι αυτήν την περίοδο είναι δύσκολο να αποφύγουμε, και αποφεύχθηκε στη βραδιά στην οποία αναφερόμαστε η αναφορά στην πολιτική της Ένωσης από το ΑΚΕΛ και τη ΠΕΟ που είναι στη βάση μιας άλλης ήττας της Αριστεράς που κόστισε την εθνική διάσπαση και την δημιουργία των τουρκοκυπριακών συντεχνιών αλλά και την άνοδο στην τουρκοκυπριακή ηγεσία των Κουτσούκ και Ντενκτάς. Αυτά συζητήθηκαν μια βραδιά πριν, την Δευτέρα 18.4 2016, στο σπίτι της συνεργασίας σε δικοινοτική εκδήλωση για τους αγώνες των Κυπρίων εργαζομένων το 1948. Ενώ είναι γενικά γνωστή η σημασία των αγώνων αυτών για τη διαμόρφωση του εργατικού κινήματος και μάλιστα αναφέρεται και ως παράδειγμα δικοινοτικής συνεργασίας, δεν είναι γνωστό το γεγονός ότι το αίτημα της Ένωσης από το ΑΚΕΛ δυσκόλεψε πάρα πολύ την συνεργασία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργατών και εργατριών. Κατά ευτυχή συγκυρία η ενότητα έγινε με δυσκολίες κατορθωτή με αποτέλεσμα το εργατικό αυτό έπος για τα κυπριακά δεδομένα, να συμβεί. Δυστυχώς όμως οι συνέπειες στις δικοινοτικές σχέσεις έγιναν αισθητές σε μόλις 10 χρόνια αργότερα. Κατ ακρίβεια ο αγώνας ήταν τριμέτωπος για την ΕΟΚΑ και για την ΤΜΤ. Γι αυτό και ο Μιχάλης Μιχαήλ θεωρεί το βιβλίο του ως το άλλο μισό του βιβλίου του Νιαζί Κιζιλγιουρεκ για το σκοτεινό 1958. Ως επίλογο να πω ότι με τον ίδιο τρόπο που η δράση της ΕΟΚΑ εναντίον της Αριστεράς εξηγείται ως μέρος του δικτύου του αντικομουνιστικού πολέμου στις περιοχές που η Γιάλτα άφησε στη Δύση, νομίζω ότι η επιλογή της Ένωσης πρέπει να αναζητηθεί στην σταλινική φάση της τρίτης διεθνούς και αποτελεί το πολιτικό φόρο που πληρώνει ακόμα η κυπριακή εργατική τάξη με τη μορφή της δικοινοτικής διαίρεσης. - https://www.facebook.com/DefteriAnaynosi/posts/954483511314165:0
   


 • τραγέλαφος συνεχίζεται, διότι η γνώση εν δύναμη. Δέτε τίτλους για τους χαμένους φακέλους που εβρεθήκαν (εν όπως τον αγωγό)  ΟΕΔΑ Κόσιης:Στη Helector η προσφορά ενώ υπήρχαν χαμηλότερες - http://www.sigmalive.com/news/local/327039/oeda-kosiissti-helector-i-prosfora-eno-ypirxan-xamiloteres ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΕΔΑ ΚΟΣΙΗΣ Τεράστια η διαφορά στις προσφορές - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=323100&-V=articles Σκάνδαλο των σκουπιδιών: 'Μίλησαν' οι φάκελοι  - http://www.reporter.com.cy/local-news/article/57605/skandalo-ton-skoypidion-milisan-oi-fakeloi Ποιά είναι όμως η πραγματική είδηση? Η επιβεβαίωση ότι όντως δεν επαιρνούσαν τα τεχνικά κριτήρια οι δύο εταιρείες με χαμηλότερη τιμή τζιαι γι' αυτόν οι οικονομικοί τους φάκελοι δεν είχαν ανοίκτει. Οπότε τούτοι ούλλοι που εξέραν ότι οι τιμές των ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ φακελων ήταν χαμηλότερες, πώς το εξέραν?  "Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Nemesis/STRABAG αποκλείστηκε διότι έλαβε βαθμολογία 56,45% δηλαδή κάτω από το ελάχιστο όριο του 70% και ως εκ τούτου ο φάκελος της προσφοράς δεν ανοίχθηκε, ενώ οι α/φοι Ιακώβου είχαν αποκλειστεί λόγω του ότι δεν είχαν υποβάλει έντυπο προσφοράς και γιατί υπήρχαν προβλήματα στην μηχανική διαλογή. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης είχαν επιβεβαιωθεί και από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών." Οπότε προτείνεται να μελετήθουν οι πρόνοιες της νομοθεσίας για τους δημόσιους διαγωνισμούς με τη συγκεκριμένη μέθοδο για να γίνουν αντιληπτές οι διαδικασίες. Να μην αφιερώσουμε ολόκληρο τεύχος για τρείνινγκ στη διαδικασία προσφορών και νομοθεσίες που οι «δικαιωμένοι» οι ίδιοι ψήφισαν. Κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε ότι δεν έχουν χαπάρι τί ψηφίζουν οι ..... οικονομολόγοι, λογιστές.
 • Κουγιάλης is Φούληng

 • Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς τζιαι ο Αντώνης Κακουλλής!
  Τα απόντα μέλη, χωρίς καμία αιτιολόγηση, της Επιστημονικής Επιτροπής τζιαι στις 3 συνεδρίες για τον καθορισμό των ορίων της Προστατευόμενης Περιοχής του Δικτύου
  Natura 2000 της Χερσονήσου του Ακάμα!!!

 • Doros Polykarpou: "...Οι κύριοι λόγοι για το φαινόμενο των «run aways» είναι το καθεστώς απασχόλησης που συντηρείται από την Κυπριακή κυβέρνηση για τες οικιακές εργαζόμενες. Ένα καθεστώς που θεωρεί τις οικιακές εργαζόμενες ως δεύτερης κατηγορίας ανθρώπινα όντα, χαμηλά αμειβόμενες (από το 1991 με το ίδιο καθαρό μισθό), σε μια ευάλωτη κατάσταση (σε συνεχή κίνδυνο απώλειας της άδειας διαμονής ανά πάσα στιγμή που ο εργοδότης επιθυμεί να το πράξει), χωρίς πρόσβαση σε κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα (κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης για παράδειγμα). Ένα καθεστώς που είναι σε σαφή παραβίαση του διεθνούς και ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου καθώς και βασικούς κανόνες της «ελεύθερης αγοράς εργασίας» (δικαίωμα του εργαζομένου να επιλέγει και να αλλάζει τον εργοδότη του/της).j" - See more at: http://www.philenews.com/.../katazitountai-7000-oikiakes...
 • Ο ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗΣ έκανε σήμερα [Σάββατο, 23 Απριλίου 2016] βόλτα στο κέντρο της Λάρνακας......
  Καμιά ανησυχία αν ενοχλησει μάρτυρες που ακομα δεν συνελήφθηκαν... αν διαταράξει τεκμήρια που ακόμα ψάχνονται.....
Τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται μαζί του, που σε άλλες περιπτώσεις (πχ με κάποιους άλλου κόμματος.....) νυχθημερόν εστήναν μέχρι και λαικά δικαστήρια.....("Πολίτης" over? ακούει κανείς;)

·          Εν έφταννεν η διαφαινόμενη εμπλοκή ενός εν ενεργεία Υπουργού της Κυβέρνησης στην προεκλογική εκστρατεία εκπροσώπου των Μαρωνιτών στην βουλή, τον οποίον πληροφορίες φέρουν να περιοδεύει με τον υποψήφιο αδελφό του τάσσοντας θέσεις, μεταθέσεις, ως τζαι εγχειρίσεις. Τωρά έχουμε τζαι τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να παρεβρέθεται στα «ονομαστήρια του κ. Υπουργού Γιώργου Λακκοτρύπη». Τα οποία θα γίνουν στο μοναστήρι που ηγούμενος ήταν ο θείος του Λακκοτρύπη τζαι μετά θα ακολουθήσει δεξίωση, με τον υποψήφιο αδελφό του Λακκοτρύπη.. Πρόεδρε, ο ‘Αγιος Γεώργιος εν ο άγιος του Κορματζίτη όπου γίνεται μεγάλο φεστιβάλ κάθε χρόνο στο οποίο παν τζαι πολλοί τουρκοκύπριοι. Αν θέλεις να τιμήσεις τους μαρωνίτες τζαι να κουντήσεις για λύση τζιαμαί να πάεις που εννάνι τζαι ο Ακκιντζί τζαι όι σε προεκλογική σύναξη σε προσφυγικό μοναστήρι στο τουρκοκυπριακό Κοτσιάτη, που θέλει να κρατήσει τους μαρωνίτες, ο με ένθερμος υποστηρικτής της λύσης υπουργός σου..
 
ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ για ατυχή οργάνωση «ονομαστηρίων του κ. Υπουργού Γιώργου Λακκοτρύπη» στον Κοτσιάτη, παρουσία του Πρόεδρου Αναστασιάδη
 1ον  Σχόλιο
Και εγώ επίσης θεωρώ κάπως ατυχή την μορφή που πήρε η συγκεκριμένη εκδήλωση για 3 λόγους.
- Είμαστε παραμονές εκλογών και ναι μπορεί να θεωρηθεί ότι προβάλει την υποψηφιότητα του αγαπητού Γιάννου Λακκοτρύπη, αδελφού του Υπουργού, διασυνδέοντας τον
 με την Κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να υποσχεθεί κάποιος εξυπηρετήσεις για να μην είναι θεμιτή η παρουσία μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί στην προκειμένη περίπτωση μιλούμε για εν ενεργεία Υπουργό. 

- Δεν μιλούμε για την γιορτή της Αγιάς Μαρίνας, ή του Προφήτη Ηλία. Πρόκειται για την γιορτή του προστάτη Αγίου του Κορμακίτη, και θα ήταν πιο ορθολογικό και έντιμο προς την κοινότητα, αν ο Υπουργός εξασφάλιζε ανώτατη παρουσία στην εορταστική λειτουργία και στες εκδηλώσεις στον Κορμακίτη.

- Παρόλο που θεωρώ δεδομένο ότι ο Κοτσιάτης αποτελεί πλέον σπίτι μας εμάς τους μαρινιώτες και ενδέχεται οι μαρινιώτες να παραμείνουν και μετά την λύση, με πολλούς τουρκοκύπριους κατοίκους του να μην επιστρέφουν, ο εορτασμός του προστάτη 'Αγιου του Κορματζίτη, στον Κοτσιάτη, παρουσία του Ανωτάτου Άρχοντα δίνει το μήνυμα της μη-Λύσης, του «εμείς ποδά τζείνοι ποτζεί».
 

Με όλο το σέβας προς τους εμπλεκόμενους..


2ον  Σχόλιο Το Φεστιβάλ Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη, ο εορτασμός στον Κοτσιάτη και η ευκαιρία που κλωτσήσαμε.
Στις 23 Απριλίου εορτάζει ο Κορμακίτης και ο Πολιούχος Προστάτης του Άγιος Γεώργιος.
Στον Κορμακίτη εδώ και χρόνια και πριν ο Υπουργός Ενέργειας,Ε μπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αρχίσει να εορτάζει τα ονομαστήρια του στο Μετόχι του Προφήτη Ηλία στον Κοτσιάτη καθιερώθηκε μια μεγαλοπρεπής πανήγυρις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου .
.. Τι θα μπορούσε να γίνει για να σφυρηλατηθεί η ενότητα στην Κοινότητα και σινάμα και η προοπτική για Λύση στο Κυπριακό ;…
..Το Σάββατο το πρωί στην 9:00 πμ ο Υπουργός και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας όσο και αν ακούγεται ακραίο αλλά οχι πιο ακραίο από το να πάνε στον Κοτσιάτη, που δεν γιορτάζει παρεμπιπτόντως, θα μπορούσαν να διευθετήσουν να βρεθούν και να εκκλησιαστούν στον Κορμακίτη όπου θα παρευρίσκεται και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζή καταστώντας τον Κορμακίτη τον συνενωτικό κροίκο της επανένωσης της Κύπρου!
.. Αλλά όπως πάντα κλωτσούμε τις χρυσές ευκαιρίες για Ομόνοια και Σύμπνοια στην Κοινότητά μας και για Επανένωση της Χώρας μας επιλέγοντας αντί αυτών διασπαστικές ενέργειες που φέρουν τη διχόνοια και στην Κοινότητα και στη ΠΑΤΡΙΔΑ Κύπρο .
3ον  Σχόλιο Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο Άγιος Προστάτης του Κορμακιτη εκεί είναι η επίσημη εορτή του
4ον  Σχόλιο Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις στα προεκλογικά της κοινότητας δεν ικανοποιούν όλους εμάς που παραδοσιακά από της ιδρύσεως του τον υποστηρίζουμε επειδή γαλουχηθήκαμε με τις αρχές και το ήθος του Γλαύκου Κληρίδη που καμιά σχέση δεν είχε με τέτοιου είδους ενέργειες

5ον  Σχόλιο Ο Κορμακίτης πρέπει να γίνει σύμβολο της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανένωση της πατρίδας μας. Όταν ο Κορμακίτης σβήσει, χωρίς να είμαι μετά Χριστόν Προφήτης, κατά πάσα πιθανότητα θα σβήσει και η Κυπριακή Δημοκρατία και διχοτόμηση της πατρίδας μας θα είναι τελική…

Εάν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέφθηκε την κατεχόμενη Σαλαμίνα, διερωτώμαι εάν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκεφθεί τον κατεχόμενο Κορμακίτη, ποιές θα είναι οι αρνητικές επιπτώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία. Μπορεί ο Κορμακίτης να γίνει σύμβολο της Κυπριακής Δημοκρατίας για συμφιλίωση και συνύπαρξη για την επανένωση της πατρίδας μας σε μία Ομόσπονδη Κύπρο μέλος της Ευρωπαϊκές Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου