6 Μαρ 2016

Ποιός πρέπει να διαχειρίζεται ένα δημόσιο ίδρυμα πολιτισμού; Η συζήτηση για το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στη Λεμεσό [ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων]Με την παρούσα, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού να διορίσει στο Συμβούλιο του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου εκπροσώπους των κομμάτων (8 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 3 εκπρόσωποι κομμάτων). 

Έχουμε μετά λύπης μας πληροφορηθεί ότι οι πολύχρονες συζητήσεις, οι μελέτες και προτάσεις δεν έτυχαν κατά τη γνώμη μας της σωστής αξιολόγησης από το Δημοτικό Συμβούλιο και αντί της δημιουργίας ανεξάρτητης επιτροπής διοίκησης από άτομα που έχουν άμεση και έμμεση σχέση με τέτοιου είδους σημαντικά έργα όπως η περίπτωση του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου, ψήφισε στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου την διοίκηση από εκπροσώπους των κομμάτων που η πλειοψηφία θα είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η απόφαση ήταν βεβιασμένη, δεν αξιολογήθηκε σε βάθος αλλά επιφανειακά και σύμφωνα με κομματικά κριτήρια γι’ αυτό και η ανησυχία και απογοήτευση μας είναι έντονη.   Άτομα που έχουν άμεση και έμμεση σχέση με τον πολιτισμό και την οργάνωση πολιτιστικών χώρων έχουν παραγνωριστεί για να δώσουν θέση, στην πλειοψηφία τους, σε Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, είναι αξιόλογοι και φίλοι του Συντονιστικού.

Το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση των κομμάτων που δεν θα προτείνουν κομματικούς Δημοτικούς Συμβούλους αλλά άτομα του πολιτισμού που έχουν ικανότητες στη διαχείριση και λειτουργία τέτοιων πολιτιστικών χώρων. 

Η απόφαση κόμματος να μην προτείνει δημοτικούς συμβούλους γιατί θεωρεί ορθότερο τον διορισμό ατόμων του χώρου με πείρα σε τέτοια θέματα, όπως και οι προτάσεις κινήσεων αλλά και μερικών Δημοτικών Συμβούλων με το ίδιο σκεπτικό, μας βρίσκει σύμφωνους και επικροτούμε τέτοιες αποφάσεις.

Καλούμε  τα κόμματα να κάνουν δεύτερες σκέψεις ώστε να αποφευχθούν σοβαρά λάθη που έχουν γίνει παλιά σε παρόμοιους χώρους, που θα οδηγήσουν σε ένα αγώνα δρόμου διόρθωσης λαθών και παραλείψεων.  

Το Συντονιστικό  Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού θα είναι εκεί όποια και να είναι η απόφαση και θα προσπαθήσει να επιτύχει το σκοπό αυτού του υπέροχου πολιτιστικού χώρου όπως το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.


Λεμεσός, 23 Φεβρουαρίου 2016

Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου