7 Φεβ 2016

Όταν ο Βέργας ψέλλισε τη λέξη «συνείδηση», σαν ρητορική ερμηνεία των αντιφάσεων στις καταθέσεις του, ξαφνικά λιποθύμησε, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με το δικηγόρο του Γ. Σιαηλή: ιδού, λοιπόν, που ο Βέργας στέλλει και «ιατρικά μηνύματα» για τη συναλλαγή που έγινε ώστε να κατηγορηθεί για λιγότερα ποσά [;] και για να εξασφαλίσει ευνοϊκή μεταχείριση κατά την κράτησή του [;]Η είδηση [αν και κάπως αμήχανη] της εβδομάδας, όσον αφορά τη σκανδαλοθηρία, ήταν η, θεατρική ή μη, λιποθυμία του Βέργα, μόλις ξεκίνησε τις ερωτήσεις ο δικηγόρος του Γ. Σιαηλή. Το επεισόδιο προκάλεσε αμηχανία στην πλειοψηφία των ΜΜΕ που συμμετείχαν σε εκείνη την κατασκευή θεάματος, η οποία οδήγησε στο ευνοϊκό καθεστώς κράτησης του Βέργα, και τις εμφανώς επιλεκτικές εκλάμψεις μνήμης – που «τυχαία» συνέπεφταν με τις επιθυμίες του Ρίκκου. Η περίπτωση του Γ. Σιαηλή ήταν η πιο κραυγαλέα. Η εμμονή του Ρίκκου να τον προβάλει μέσω ΜΜΕ σαν υπό σύλληψη, ήταν τόσο έντονη, που έβαλε την αστυνομία να τον συλλάβει, για να βρεθεί μπροστά στην απόρριψη της παρανομίας του [να ζητήσει σύλληψη με μόλις μια μαρτυρία – αυτή που «εξαγοράστηκε»/πάρθηκε από τον Βέργα] από δικαστήριο. Και μετά είχαμε την κωμωδία με τον Δρακοπουλο που τον έφερναν αφού τον έβλεπαν και στην Αθήνα, για να τους πει κάτι για τον Σιαηλή. Και μόλις τους το είπε αμέσως απαλλάγηκε, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι εργολάβοι, σύμβουλοι κλπ. Αυτοί δηλαδή που πήραν τα χοντρά λεφτά. Τα 38.3 εκατομμύρια από τα 40 που στοίχισαν τα υπό διερεύνηση έργα του ΣΑΠΑ. Τα  ΜΜΕ άρχισαν να ψελλίζουν κάτι, όταν ανακοινώθηκε η ευνοϊκή κράτηση του Βέργα – με κράτηση έξω από τις φυλακές. Και με ποιά δικαιολογία; Πάλι.. Σιαηλής. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου, θα τον δηλητηρίαζε κατά πως διέρρευσαν οι αρμόδιοι που έκαναν την συμφωνία για να παρουν/εξαγορασουν την μαρτυρία εναντίον του Σιαηλη.

Ποιός πιστεύει τον Βέργα; Ή – αφού ο Βέργας εμφανώς είπε/λέει ψέματα, και αφού ο Ρίκκος έφτιαξε το όλο σκηνικό, δεν είναι και πολύ περίπλοκη σκέψη, η κατευθυνόμενη υποβολή ονομάτων από τους επικεφαλής της έρευνας/ανάκρισης τότε..
Η φερεγγυότητα αξιοπιστια του Βέργα είναι φυσικά ανύπαρκτη. Έχει πει σχεδόν τα πάντα – από το «είναι όλα συκοφαντίες» στο « είναι όλα αλήθεια». Το μόνο κοινό που είχαν αυτές οι μεταστροφές του ήταν η εξυπηρέτηση του προσωπικού του συμφέροντος. Αρχικά, φαινόταν να ελπίζει ότι θα γλιτώσει [όπως ελπίζει και ο Λουρουτζιάτης τώρα στη Λάρνακα που εμφανώς εμπλέκεται σε ανάλογη διαπλοκή], αλλά τελικά υποχώρησε με ένα κραυγαλέο εκβιασμό – για τον οποίο η κυπριακή δικαιοσύνη και τα κυπριακά ΜΜΕ θα πρέπει να ντρέπονται. Οι ανακρίσεις του Βέργα ήταν σχεδόν σε άμεση αναμετάδοση [κανένας νόμος και κανονισμός δεν φαινόταν να γίνεται σεβαστός επί Ρίκκου έτσι και αλλιώς] με αποκορύφωμα το σκηνικό της σύλληψης της γυναίκας του Βέργα, και ξαφνικά, την ίδια μέρα, το ίδιο απόγευμα την απόφαση του Βέργα να «μιλήσει» [να πει δηλαδή ότι ήθελε ο Ρίκκος – κατά την ηχογράφηση της Δρομολαξιάς «ο Ρίκκος θέλει τον..»], και ακολούθως την απόλυση/απελευθέρωση της γυναίκας του. Τί ήταν αυτό παρά μια δημόσια καταγεραμμένη περίπτωση εκβιασμού; Ο Βέργας «παραδέχτηκε»/είπε ότι ήθελαν να πει, όχι γιατί έπαθε «κρίση συνείδησης», αλλά γιατί εκείνο το απόγευμα τον εκβίαζαν με την οικογένεια του. Και ενώ αναμένουμε να δούμε τη σοβαρότητα του δικαστηρίου μπροστά σε τέτοια τεκμήρια, τα ΜΜΕ σιώπησαν ένοχα. Γιατί ήταν μέρος της παραβίασης της νομιμότητας, όταν έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν ότι οι διαρροές που πρόβαλαν πρωτοσέλιδα κάθε Σάββατο ήταν και παρανομία [από αυτούς που τα διέρρεαν] αλλά  και υπακοή στα θεάματα του Ρίκκου. Έτσι, όταν ο Ρίκκος φάνηκε να έχει εμμονή με τον Σιαηλή, δεν μίλησαν. Και τώρα κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι ο Βέργας θα πει ότι θέλει, όποιος θέλει φτάνει να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.

Και τί είπε στο δικαστήριο ο Βέργας; Είπε ότι για τον Σαρίκα, τον άλλο κατηγορούμενο, δεν είχε προσωπική μαρτυρία.. αλλά άκουσε.. Καλό. Όπως έγραψε και ο Μιχαηλίδης για το φιάσκο της φόκους: άμα είναι για υποψίες έχουμε και μόνοι μας. Να θυμίσουμε απλώς τα πρωτοσέλιδα τότε, που την εξ ακοής μαρτυρία του Βέργα την πρόβαλαν σαν γεγονός. Αλλά ο Βέργας «φύρτηκε» [ή επέλεξε να λιποθυμήσει] όταν βρέθηκε απέναντι στον δικηγόρο του κ. Σιαηλή. Του ατόμου που κατηγορήθηκε με την σαφή εμμονή του Ρίκκου. Είπε αρχικά ότι με τους άλλους κατηγορούμενους είχε και σχέση στενή [και οικογενειακή] αλλά όχι με τον κ. Σιαηλή. Άρα, άμα του έλεγαν «ο Ρίκκος θέλει τον Σιαηλή» δεν είχε και πρόβλημα οικογενειακό. Διότι με τη στάση του απέναντι στη γυναίκα του ο κ. Βέργας απέδειξε ότι σε εκείνο το τομέα είναι όντως ευαίσθητος. Μετά, μάθαμε ότι ο κ. Βέργας είχε κέρδη 1,5 εκατομμυρίου κατά την υπό διερεύνηση περίοδο - τέτοια ποσά κυκλοφορήσαν στα ΜΜΕ όντως όταν τον εκβίαζαν – αλλά μετά έπεσαν στις 500,000. Όμως τελικά ήταν αλήθεια εκείνα τα ποσά [όπως φάνηκε και στη εξέτασή του στην δίκη], και ο Βέργας εμφανώς δεν είχε εξήγηση για εκείνα τα κέρδη, αφού στο δικαστήριο έκανε υπεκφυγή – δεν είναι φόρος εισοδήματος, είπε, το δικαστήριο. Το θέμα, όμως, είναι αν έχει εξήγηση για εκείνα τα κέρδη. Στο αέρα. Μάλλον, δηλαδή, του χαρίστηκαν και ποσά στις κατηγορίες – εκτός από τον προνομιακή κράτηση μετά την καταδίκη. Οπότε τίθεται και ερώτημα γιατί ο Βέργας πήρε κάτι έξτρα – ενώ ο Μαληκκίδης δεν πήρε ευνοϊκή κράτηση. Άντε και στους δυο έκοψαν ποσά από όσα πήραν για να είναι μαλακες οι καταδίκες. Αλλά του Βέργα του χάρισαν και τη σύλληψη της γυναίκας του, αλλά και του έδωσαν και ευνοϊκή κράτηση. Τί άλλο έδωσε ο Βέργας, εκτός από την ικανοποίηση των εμμονών του Ρίκκου [και όσων άλλων πολιτικών] ήταν πίσω από τα κατασκευασμένα θεάματα δικών που έστηνε;

Η λιποθυμία του Βέργα ως υπενθύμιση της κωμωδίας της «μαρτυρίας» του

Ο Βέργας έχει μετατραπεί σε κωμωδία – και ίσως και ο ίδιος να το παίζει ετσι συνειδητα, διότι βλάκας δεν είναι, για να πέσει ακόμα πιο μαλακά το σκηνικό. Σε μια άλλη φάση θα μπορούσε και να μιλήσει δημόσια για τον εκβιασμό που του έγινε με την γυναίκα του, όταν συνελήφθη και την απόφαση του να αναλάβει το βάρος ο ίδιος – αλλά με ανταλλάγματα. Ανάμεσα στα οποία ήταν και η ευνοϊκή κράτηση με αντάλλαγμα να πει όσα ήθελε ο Ρίκκος για τον Σιαηλή. Άλλωστε ήταν σαφής ο Βέργας ότι ήξερε ότι τα έπαιρναν άλλοι – αλλά μόνο στον Σιαηλή εστίασε. Ίσως και στο μη εμπλεκόμενο. Και μάλιστα ένα άτομο με το οποίο δεν είχε σχέσεις. How interesting...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου