14 Φεβ 2016

Σπόντες
·         Έφυγε ο Ιωσήφ Παγιάτας. Την εποχή που ανθίζουν οι αθασιές. Ίσως και συμβολικά. Ο Ιωσήφ Παγιάτας υπήρξε από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν όσο λίγοι για την εμπέδωση της έννοιας του κύπριου πολίτη και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας ως όραμα και πραγματικότητα αξιοπρέπειας. Υπήρξε από τους ιδρυτές του Νεοκυπριακού Συνδέσμου και αφιέρωσε την ζωή του μετά το 1974 στην προώθηση της ιδιότητας του κύπριου πολίτη, πέρα από τις όποιες θρησκευτικές ή άλλες καταβολές, και στην επανασύνδεση των δυο κοινοτήτων…Στο καλό Τζους…Όταν θα ανοίξει το Βαρώσι, ελπίζουμε σύντομα μετά από την φετινή άνθιση των αθασιών,  το έργο μιας ζωής που βιωςώθηκε  όραμα αξιοπρέπειας για αυτήν τη χώρα και τους πολίτες της, θα πλανιέται στους δρόμους σαν αύρα δικαίωσης…
·          
·         Και το σκάνδαλο της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών επανέρχεται – η Νέμεσις των μιζών στην Πάφο θέλει και αυτή ανατροπή του αποκλεισμού της [και σχετικό συμβόλαιο] με την ψήφο του κ. Καππα; Ο κ. Κάππας θα ψηφίσει πάλι υπέρ αυτών που έδιναν μίζες, και θα το παίξει ότι δεν ξέρει; Ξέρει πολύ καλά ότι δόθηκαν μίζες στην Πάφο, αφού είχε οικονομικό ρόλο στην ΕΔΕΚ. Αυτή είναι η στιγμή που ο κ. Κάππας θα πρέπει να δείξει ευθιξία. Ο κ. Κάππας πέρασε, ήδη, μια δημόσια συζήτηση για τη σχέση του με τα οικονομικά της ΕΔΕΚ. Έστω μετέφερε επιταγές. Η χρηματοδότηση κομμάτων είναι νόμιμη, αλλά στην περίπτωση της Πάφου είχαμε εξαγορά για ευνοιοκρατική μεταχείριση. Ο κ. Κάππας και τότε αλλά και τώρα, μετά την προηγούμενη συζήτηση,  μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει αν η Νέμεσις έκανε εισφορές [στην περίοδο των μιζών] στην ΕΔΕΚ για τεκμηριωμένη [με δική της παραδοχή] εξαγορά για ευνοιοκρατική μεταχείριση;  Ή μήπως θα συνεχίσει το παραμύθι ότι ο ίδιος δεν είναι στην ΕΔΕΚ; Παραιτήθηκε από αξιωματούχος μετά από διορισμό του – αλλά στο χρόνο της εξαγοράς είχε ή δεν είχε σχέσεις με την ΕΔΕΚ; Και παραδόξως αυτή η ιστορία θυμίζει και την υπόθεση του ΣΑΛ.. Ιδού τα γεγονότα όπως καταγράφηκαν από τον Φιλελεύθερα:  Σύμφωνα με δημοσίευμα στις 13/2/2016 [σελ. 25] ο δρόμος Μαζωτού – Κιτίου κατακυρώθηκε στην εταιρεία Cybarco, και η εταιρεία Νέμεσις [που έδινε μίζες στην Πάφο] προσέφυγε στην Αναθεωρητική Αρχή για να πάρει την προσφορά με τη δικαιολογία ότι η δική της πρόταση ήταν πιο φτηνή. Το ενδιαφέρον είναι ότι και πάλι η Cybarco φαίνεται να είναι αντιμέτωπη με μια εταιρεία που έδινε μίζες. Στην υπόθεση του ΣΑΛ στη Λάρνακα, τελικά, έχασε την προσφορά, όπως φάνηκε [και διερευναται] με ένα under the table  παιχνίδι του δικηγόρου της αντίπαλης εταιρείας [Ιακώβου - επίσης μίζες στην Πάφο], που ήταν και δικηγόρος του ΣΑΛ [και δεν δηλωσε σύγκρουση συμφερόντων]. Το θέμα είναι ότι μερικοί φαίνεται να πλήρωναν και για να αυξήσουν τα κάστη, αλλά και για να πάρουν ενδεχομένως τις προσφορές. Τώρα, η Νέμεσις έκοψε μέσα και κάνει πιο χαμηλές προσφορές – και βασίζεται σε γνωστούς [από την ΕΔΕΚ;] για να προσπεράσει τις αποκαλύψεις για τις μίζες. Και τί θα εμποδίσει αύριο την Νέμεσις να ανεβάσει το κόστος, όπως έκανε με τις μίζες στην Πάφο; Με δεδομένο ότι ο κ. Κάππας είχε το ρόλο στα οικονομικα της ΕΔΕΚ, και με δεδομένο ότι η Νέμεσις πλήρωνε μίζες και στην Πάφο, ο κ. Κάππας θα πρέπει να απέχει από την ψηφοφορία. Την πρώτη φορά έκανε ότι δεν το ήξερε. Τώρα ξέρει και η κοινωνία παρακολουθεί.
 •  
 • Θα πρέπει να αποδώσουμε στον κ. Αναστασιάδη, λογικά, την παρέμβαση στις αρχές της εβδομάδας, που οδήγησε σε υποχώρηση τους εκπρόσωπους του κεφαλαίου στην κυβέρνηση, και επιτεύχθηκε συμφωνία, ή έστω αποκλιμάκωση της ταξικής έντασης, και στα νοσοκομεία και στα Λεωφορεία. Not bad, not bad at all, χωρκανέ.. Διότι αν θυμάσαι, κάποτε εσύ χρησιμοποιούσες, έστω, την ορολογία για το «κοινωνικό κράτος». Και μετά πλάκωσαν οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ, ΟΕΒ και Σιακόλα [τούτος εν ρουσφέτι που μόνος του].. Άτε.. keep it up.. Εννά χρειαστείς την αποστασιοποίηση που τούτους, για τα παρακάτω..:)
 •  
 • Όσον για τον Αβέρωφ πρέπει να ήταν νάκκον δύσκολος ο πάτσος της γενικής υποχώρησης,  αν κρίνει από το κίστημα του με τις αερολογίες για «λαϊκισμούς». Αλλά επειδή ο Αβέρωφ, εν σε ρόλο εξυπηρέτησης των ημετέρων γενικώς, θα επανέλθει με ενδιάμεσα διαλείμματα αγροτικών τηλεοπτικών σποτ.. Χτυπιόταν ο Αβέρωφ για .. «λαϊκισμό». Χωρίς κολοκάσι και Βενζινάδικο.. :) ...Έτσι είναι στον κόσμο του Αβέρωφ - όταν σε μια διαμάχη δεν εξυπηρετείται ο Σιακόλας, οι σχετικοί με τους κουμπάρους του Αβέρωφ [ο Λεπτός, ο Κούμας της ΚΟΠ κοκ] τότε εν λαϊκισμός.. Ένω αν εξυπηρετούνταν τουλάχιστον ένας βαφτιστικός στον Ακάμα, να δείτε ευαισθησίες. Θα τα έβαλεν τζαι με υπούργο.. Τον Κουγιά,λη ας πούμε..
 •  
 • Η πλάκα τζαι το ενδιαφέρον ένι για πόσο τζαιρο εν να χτυπιέται ο Αβέρωφ πουλώντας τις θέσεις του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ κλπ, τζαι οι της ΣΕΚ εν να κάμνουν ότι εν ακούουν.. Ή ανάποδα.. Πώς θα πουλήσει ο Αβέρωφ άλλο πρόσωπο, άμα πάει τζαι εκλιπαρεί ψήφους τζαι ποτζεί.. Πάντως μια εσωκομματική αντιπολίτευση, που να πιάσει το πόϊν του Αβέρωφ στο εξόφθαλμα αδύνατο του σημείο, τη διαπλοκή, εν υπάρχει ακόμα.. Ο Τορναρίτης εν υπό την σκιά του αδελφού, ο Χάσικος στο ωκεανό των συγκρούσεων συμφερόντων.. Πεδίον δόξης λαμπρόν για όποιον/α κόφκει ο νους του τζαι θέλει να δοκιμάσει.. Εφανταστήκετε να μας φκει τζαι κανένας Τραμπ στο τέλος; Πάντως, η παρούσα ηγεσία του ΔΗΣΥ, αγκομαχά να κερδίσει χρόνο, τζαι φαίνεται ευάλωτη.. Κερδίζει χρόνο, κουντά τα θέματα παρακάτω, τζαι εν τόσο διαπλεκόμενη, που εν να εν εύκολος στόχος.. όταν....:)
 •  
 •  Είχαμε μια σειρά από νίκες τούτη την εφτομάδα: Την νίκη ενάντια στην μετατροπή του λιμανιού της Λάρνακας σε βιομηχανικό μέσα που τους αποθηκευτικούς χώρους κοκ, μετά είχαμε μια ανάλογη θετική αντίδραση που το δημοτικό συμβούλιο Γεροσκήπου που έβαλε φρένο στις δουλοπρεπείς ανοησίες των Ιέρων Κήπων του δημάρχου, τζαι τις συμφωνίες στα νοσοκομεία τζαι τα λεωφορεία.. Κινείται το υπόγειο ρεύμα;
 •  
·         Τζαι επανέρχονται τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Σενάριο 1 να χάσετε τις εναπομείναντες τρίχες της φαλάκρας σας αν είσαστε αρσενικοί [και ότι αντίστοιχο για τις γυναίκες]: θα φύγει, λέει, η Ζέτα και θα μπει η Κουτσελίνη [φημολογείται για το παιδείας. Συγνώμη το κάναμε πλήρη φεουδαρχία το σκηνικό; Δηλαδή θα φύγει μια κυρία από συγκεκριμένη οικογένεια, και θα μπει άλλη από την συγκεκριμένη οικογένεια; Είναι κληρονομικό της φαμιλιάς; Και τί έχει ρε αυτή η φαμίλια για να έχει κοτσάνι σε υπουργεία; Σενάριο 2 – θα δοθεί, λέει, υπουργείο [ας πούμε παιδείας;] σε μια άλλη κυρία από οικογένεια που έκανε σοβαρές δωρεές στην προεκλογική του Αναστασιάδη και περιμένει αναβάθμιση των ανταλλαγμάτων. Λέγεται ότι αυτή η φαμίλια θεωρεί και την προώθηση των ωραρίου καταστημάτων χωρίς έλεγχο [για να κλείσουν οι μικρό-μεσαίοι] μέρος των ανταλλαγμάτων. Ελπίζουμε να είναι απλώς φήμες και ο Αναστασιάδης να κατανοεί σε πιο σημείο βρίσκεται. Διαφορετικά τα θεάματα «μα εγώ εν τζαι..» του Μάρτη του 2013, εν παίζουν στο replay..Γιατί η έκρηξη μπορεί να είναι ανάλογη - ότι τζαι να δείχνουν οι τηλεοράσεις..
·          
·         Μέρος του ζητήματος της λύσης, που έρχεται γιατί είναι μέρος της ολότητας της υπάρχουσας δυναμικής και δυτικά και ανατολικά, είναι πως θα λειτουργήσει μια λύση. Διότι ναι μεν το 1960 υπογράψαμε απρόθυμα μια λύση, αλλά ακριβώς για αυτό 3 χρόνια μετά, είχαμε άλλο σενάριο την πράξη, και το 1974 άλλο..και τώρα αναζητούμε άλλο, με εμάς, όμως, πρωταγωνιστές τώρα..Τα εσωτερικά προβλήματα μετά το 1960 ήταν σε μεγάλο βαθμό η στελέχωση της τότε λύσης με άτομα των οποίων το βασικό κίνητρο ήταν να διασφαλίσουν τα δικά τους αποσπασματικά συμφέροντα. Η να το πούμε διαφορετικά – ποιός θα στηρίξει την λύση μετά την λύση; Τα δεδομένα είναι σαφή – πρέπει να διαχειριστούμε ένα σημαντικό γεωγραφικό σημείο, γεωπολιτικά και οικονομικά σε μια ρευστή εποχή. Αν, λοιπόν, ο νυν πρόεδρος υπερβάλει στο διαμοιρασμό θέσεων με άξονα την εξαγορά [αν εξαγοράσουμε για λίγο μερίδα της ακροδεξιάς τζαι θωρούμεν παρακάτω] απλώς υπονομεύει την ίδια του την προσπάθεια. Η λύση πρέπει να είναι ανοιχτή για όλους – αλλά πρέπει να στηριχθεί επίσης. Και η δημόσια εξαγορά είναι ένα  ticket μικρής διάρκειας…
·          
·         Μια εξαιρετικά διεισδυτική ανάλυση της ευρύτερης σημασίας του ζητήματος της πρώτης κατοικίας, καθώς οι τράπεζες ξεκίνησαν να στέλλουν επιστολές εκποιήσεων. Από κείμενο του Ν. Τριμικλινιώτη. Στον πυρήνα του προβλήματος βρίσκεται το ζήτημα της πρώτης κατοικίας. Δεν αναφέρομαι στους λίγους με τις πολυτελείς επαύλεις που δεν πληρώνουν. Η μάζα των εργαζομένων αδυνατούν να πληρώσουν το δάνειο για τη μέτρια τους οικία. Η οικογενειακή εστία δεν είναι μόνο μια απλή περιουσία, αποτελεί κάτι πολύ παραπάνω. Αυτό έγινε εντονότερο μετά την εισβολή με τον εκτοπισμό χιλιάδων Κυπρίων, όπως εύστοχα παρατήρησε ο ανθρωπολόγος Πήτερ Λοΐζος. Η κατοικία είναι ταυτισμένη με την οικογενειακή ιστορία, την αξιοσύνη και την αξιοπρέπεια των απλών ανθρώπων. Είναι «άρχοντες» στο φτωχικό τους που εκτίσαν με κόπο και μόχθο. Πρόκειται για μια λαϊκή αίσθηση του «ανήκειν» σε μια κοινότητα όπως έχει ιστορικά μορφοποιηθεί. Αυτό πάει πίσω στις αρχές του 20ου αι. όταν μαζικές εκποιήσεις γης, κυρίως στην ύπαιθρο, έγιναν από τους «προγόνους» των συγχρόνων τραπεζών, τους τοκογλύφους της εποχής.  Εν μέρει, από εδώ πηγάζει και η εξιδανίκευση του χωριού ως φαντασιακός χώρος μιας κοινότητας του ανήκειν. Η οικογενειακή εστία στο κέντρο: Αποτελεί κάτι ζωντανό που μας «καρτερεί», μας στοιχειώνει μέχρι τα υστερινά μας. Από  τότε το περιβάλλον έχει μεταβληθεί αισθητά, ωστόσο η αίσθηση του ανήκειν μέσα από το ειδικό νόημα της οικογενειακής εστίας είναι ζωντανό. Δεν είμαστε ασφαλώς μοναδικοί όπου η οικογενειακή εστία έχει αυτό κοινωνικό νόημα ούτε και οι μόνοι που περνούμε τέτοιες εμπειρίες, έτσι είναι καπιταλισμός παγκοσμίως. Η βία της παρούσας κρίσης-και-λιτότητας έχει εισβάλλει πλέον για τα καλά στα σπίτια των απλών ανθρώπων. Αυτό που βιώνουμε με τις κυοφορούμενες εκποιήσεις είναι έκφανση ενός συστήματος υπό κατάρρευση. Η Ισπανική εμπειρία διδάσκει ότι προκειμένου να κρατηθούν οι τράπεζες-ζόμπι, θυσιάζονται οι δανειολήπτες-θύματα της κρίσης κι αυτό έχει τρομερές κοινωνικές συνέπειες. Το αγαθό λοιπόν της οικογενειακής εστίας που κοινωνικά μεταφράστηκε ως «έργο τιμής» και «αξιοπρέπειας» όπως ανοικοδομήθηκε στη μετά την καταστροφή του 1974 ρευστοποιείται, με ότι αυτό σημαίνει. Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε επακριβώς τι μέλλει γενέσθαι σε μια χώρα που τα μισά δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα, χωρίς την κάλυψη νομικών ή θεσμικών ρυθμίσεων. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ή να κοστολογήσουμε τις κοινωνικές επιπτώσεις για τις επόμενες γενεές. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει επιστροφή στη πρότερη εποχή. Οι δε πολιτικές επιλογές της χώρας βυθίζουν βαθύτερα στην κοινωνική κρίση.  Είναι γνώριμη η ρήση «οτιδήποτε στέρεο λιώνει στον αέρα». Γνωρίζουμε επίσης ότι καθώς πεθαίνει το παλιό, πολλές φορές αναδύονται τέρατα. Γ’ αυτό και πρέπει να ενδυναμωθεί η αντίσταση της κοινωνίας. Έτσι θα δοθεί νόημα στην πολιτική σε μια φθίνουσα δημοκρατία. Η ουσία της πολιτικής βρίσκεται στη ανάγκη για υπηρέτηση της κοινωνίας ως σύνολο, προς όφελος αυτών που βρίσκονται «εκτός». Εκεί βρίσκεται και το όραμα και η ελπίδα για μια κοινωνία της ισότητας και της ελευθερίας.
 •  
 • «Οι τράπεζες… ζητούσαν από τα ΜΜΕ να αποκλειστώ και κάποια υπάκουσαν. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις, η εύνοια της εξουσίας και τα κέρδη από συνδεδεμένα δικηγορικά γραφεία υπερτερούν μπροστά στην εφαρμογή της νομιμότητας».  Η θέση του κ. Μαυρίδη του ΔΗΚΟ, καταγράφεται σαν ένα ακόμα σημαντικό τεκμήριο επίσης της χειραγώγησης των ΜΜΕ από τις τράπεζες – έστω και αν δεν πήγε, ακόμα, σε δικαστήριο το θέμα [όπως η ιστορική μαρτυρία Ολύμπιου]. Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κ. Μαυρίδης έγραψε τα ακόλουθα για τις προσπάθειες του να θέσει δημόσια το ζήτημα των «καταχρηστικών προνοιών/πρακτικών ..που οι τράπεζες παράνομα χρησιμοποιούν στην Κύπρο για δεκαετίες: «Με το θέμα ασχολήθηκα για χρόνια.. Με σχολαστικότητα τεκμηρίωνα ότι στην σχέση καταναλωτή [ιδίως δανειολήπτη] με τράπεζα υπάρχουν πολλές παρανομίες στην συμπεριφορά των τραπεζών με κάλυψη των αρμόδιων εποπτικών αρχών και γενικά της εξουσίας. Οι τράπεζες…ζητούσαν από τα ΜΜΕ να αποκλειστώ και κάποια υπάκουσαν. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις, η εύνοια της εξουσίας και τα κέρδη από συνδεδεμένα δικηγορικά γραφεία υπερτερούν μπροστά στην εφαρμογή της νομιμότητας.» [Θα «ξανασώσουν» τις τράπεζες σε βάρος της κοινωνίας;, Φιλελεύθερος, 13/2/2016]..Άμα το λένε και στο ΔΗΚΟ…J
 •  
 • Και τί είναι άραγε ψυχαναλυτικά ο «Ιερός Κήπος» της Αφροδίτης; Η πιο μεγάλη πλάκα με τους "ιερούς κήπους" εν η αχαπαροσύνη.. Άντε να δεχτεί κάποιος το επιχείρημα ότι έτσι ήταν στην αρχαιότητα τζαι ότι έτσι θα πουληθεί η εικόνα σε τουρίστες [το βλακώδες επιχείρημα ότι το Γεροσκήπου ερμηνεύεται σαν αναφορά σε γέρους, να το προσπεράσουμε.. τί να πει κανείς για την Βυζακιά, την Σια κοκ]. Αλλά οι ιεροί κήποι ήταν της Αφροδίτης. Και η Αφροδίτη δεν ήταν η εξευγενισμένη θεά της ..ομορφιάς, αλλά η θεά του ερωτισμού. Και η Κύπρος, η Πάφος ιδιαίτερα, άρα και η Γεροσκήπου, ήταν χώρος όπου η λατρεία συνέπεφτε με την οργασμική λατρεία – την ιερή πορνεία. Άρα ο στόχος είναι να θυμηθούν/μάθουν οι ξένοι αυτή τη διάσταση;.. Φυσικά, θα κτυπιούνται οι υποστηριχτές ότι .."όϊ ακατάχνωτα, εμείς τζαι η ιερή πορνεία, καμία σχέση". Τούτοι εν «αγνοί», όπως λαλούμε ανοργασμικοί. Η Αφροδίτη, η δική τους έπλεκε κάλτσες για το μέτωπο.. Αλλά τζαι τζήνος ο φολκλορικός αρχιεπίσκοπος που εφαήθηκεν να πιάσει άδεια [τζαι δημόσια γη;] για να κάμει το έργο με τον Ούγγρο επιχειρηματία, τώρα εν να το παίζει ότι που την μια έσιει ευλογία ελέω Παναγίας Παρθένας, αλλά εν να εισπράττει [ελπίζει] στο όνομα της Ιερής Πορνείας, του Ιερού Κήπου της Αφροδίτης;.. Δηλαδή εντάξει, αχαπαροσύνη, αλλά χρειάζεται τζαι πολλύς Φρόυντ για να καταλάβει κανένας την λανθάνουσα, υποσυνείδητη παραπομπή του «Ιερού Κήπου» της γυναίκας-θεάς του ερωτισμού;.. Υγείαν.. :) ..Για όσους αμφιβάλουν για την ιερή πορνεία συστήνεται το ομώνυμα βιβλίο του Λεντάκη. Και, ωιμέ για τους πουριτανούς μας, την παραπομπή στην ιερή πορνεία στην Κύπρο, την ανέφερε και ο Ηρόδοτος.. Ιδού και η εκτίμηση του Λεντάκη: «Η Ιερά Πορνεία στην Κύπρο είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη και όπως φαίνεται καθιερώθηκε κάτω από την επίδραση των Φοινίκων που την εισήγαγαν. Η παράδοση για την καταγωγή του Κινύρα που καθιέρωσε την Ιερά Πορνεία αναφέρει ότι ήρθε από την Κιλικία, ενώ ο πατέρας του καταγόταν από την Συρία. Ο ναός της Αφροδίτης της Πάφου ήταν όχι μόνο αρχαιότατος, αλλά και διάσημος…»..
 •  
 • Τζαι που την άλλη πλευρά, οι εικόνες.. που κλαίουν.. Είδαν πάλε δάκρυα, λαλεί, σε μια εικόνα, τζαι έστειλεν η μητρόπολη Λεμεσού ειδικούς, τζαι εν ήβραν τίποτε μεν, αλλά είπαν μας ότι η μητρόπολη πιστεύκει ότι κλαίουν οι εικόνες.. «είτε στιγμιαία, είτε παρατεινόμενα»..Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και θεολογικά επιχειρήματα γιατί μερικές εικόνες κλαίνε «παρατεινόμενα» και άλλες «στιγμιαία». Πού να την φατσήσεις; Ο αρχιεπίσκοπος τους, υποστηρίζει ένα έργο που εν να παραπέμπει, ο χώρος έστω, στον «ιερό κήπο» της Αφροδίτης, τζαι οι άλλοι θωρούν τις εικόνες της Παρθένας να.. κλαίουν.. Υγείαν και πάλι.. Αν νομίζετε, δηλαδή, ότι η επαναλαμβανόμενη κασέτα των απορριπτικών εν η σιηρότερη μορφή δημόσιου λόγου, κάμνετε λάθος.. Κλαίουν τζαι οι εικόνες.. στιγμιαία τζαι παρατεινόμενα..
 •  
 • Αν το προβλημα ήταν μόνο οι ημερομηνίες…Και μετά εμφανίζεται και ο κ. Φάκας που υποστηρίζει [αποδεικνύει» λέει το δημοσίευμα] ότι «οι ημερομηνίες κατά τις οποίες η Ορθοδοξία γιόρτασε ή θα γιορτάσει το Πάσχα ήταν και θα είναι.. λάθος.» Αν ήταν μόνο θέμα με τα λάθη ημερομηνιών..:)..Εδώ κλαίνε εικόνες, έχουμε αρχιεπίσκοπο με εμπορικές φαντασιώσεις ιερών κήπων της Αφροδίτης.. Άσε δηλαδή που έτσι και αλλιώς οι ημερομηνίες ιστορικά φαίνεται ότι επιλέγηκαν και με βάση τα θέσμια άλλων θρησκειών που προϋπήρχαν…Ο κ. Φάκας ευνοεί την ενοποίηση του χριστιανικού ημερολόγιου [Ορθόδοξων και Καθολικών] άρα και την τελική επικράτηση του νέου ημερολόγιου που υιοθετήθηκε το 1923, παρά την αντίδραση των παλιοημερολογιτών.. Στις μονές που παραμένουν πιστοί στο «η Ορθοδοξία έχει δίκαιο και ο Πάπας είναι όργανο του κακού», όπως του Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, θα προσθέσουν και αυτό το θέμα στα τεκμήρια της υπονόμευσης της μια και μοναδικής αλήθειας.. Διότι το πρόβλημα δεν είναι τα μαθηματικά και η αστρονομία…αλλά η πίστη με ή χωρίς τεκμήρια.. :) .. Είναι άλλωστε εμφανές από την χώρα μας.. Κατά τα ά λλα είναι μια θρησκεία του αγαπάτε αλλήλους και ο δημιουργός της τα έκανε άνω κάτω στο Ναό, τότε, για να δείξει ότι η επιφάνεια καταστρέφει την ουσία..
 •  
 • Εκατάντησεν ανέκδοτο η προεκλογική του ΔΗΣΥ. Που την μια ο Αβέρωφ, και οι πέριξ, διαμηνύουν ότι θα κάμουν θέαμα εκλογών αρχές του Απρίλη για να εκλέξουν τους υποψήφιους, τζαι έχουμε ήδη μερικούς που ξεκίνησαν την προεκλογική..Φαίνεται φκάλλουν την τύχη τους στον καφέ τζαι είπαν τους ότι θα εκλέγουν υποψήφιοι σίουρα.. Τζαι τουλάχιστον η κ. Σάβια να το έκαμνε διακριτικά; Εσιάσιαρεν τόσο, που ξεκίνησε με αφίσες στους δρόμους.. Σιγά σιγά κυρία μου..Εννά σε βάλουν υποψήφια, μεν αγχώνεσαι..Εν είσαι μέσα σε τζηνους του λλίους για τους οποίους το κόμμα σου με το ΔΗΚΟ, άλλαξαν τον νόμο για τους δημόσιους υπαλλήλους τζαι τα κόμματα; Έσιεις μέσο – εν τζαι εν ανάγκη να αυτοκαρφώνεσαι…J..Σε τούτο το επεισόδιο πουλάτε το προϊόν θεαματικές εκλογές μπλα μπλα…
 •  
 • Η αναφορά ότι το Ανώτατο κατάντησε «καφενές του Πολυβίου» είναι ενδεχομένως ιστορική διατύπωση – δεν ξέρουμε πόσο αλήθεια είναι, αλλά σαν κωδικοποίηση της ευρύτερης διαπλοκής του δικηγορικού γραφείου με οικονομικά και άλλα συμφέροντα, ο όρος «καφενές του Πολυβίου» αξίζει να διερευνηθεί. Άλλωστε σύντομα τα δικαστήρια μας θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις που θα δείξουν που βαρούν..Και παρά το ότι ελπίζουμε ότι δεν είναι ενιαία η εικόνα των δικαστών, έχουμε αρχικές αποφάσεις μπροστά μας και για τη δίκη του Ρίκκου και για την δίκη της Τράπεζας Κύπρου, που θα δώσουν μια αρχική έστω εικόνα.. Διότι ναι μεν το δίκαιο διεκδικεί μια αυτονομία στην κατάληξη σε αποφάσεις, αλλά οι αποφάσεις υπόκεινται, σε μια δημοκρατία, αναπόφευκτα σε ένα ορθολογικό πλαίσιο – δηλαδή με μια συγκριτική συνοχή με άλλες αποφάσεις. Και έχουμε δει πράγματα και θαύματα από μερικούς δικαστές. Και το να είναι, πια, κάποιος καχύποπτος για το δικαστικό σύστημα, είναι απαραίτητη αυτοάμυνα για την κοινωνία.. Άλλωστε η στήριξη του κ. Κληρίδη, όταν πήρε αποφάσεις να τα βάλει με το υπό διαμόρφωση παρακράτος της διαπλοκής στην Γενική Εισαγγελία με κίνδυνο και κόστος για τον ίδιο, ήταν εκφραστικές του ότι υπάρχει μια υπόγεια διαίσθηση στην κοινωνία, που δεν εξαγοράζεται με θεάματα όπως εκείνα που έστηνε ο Ρίκκος και τα δίχτυα του στα ΜΜΕ… Και ανάλογα βέβαια, με τα θεάματα και τη διαπλοκή, μπορεί να πει κανείς για μερικές από τις «επιτυχίες» Πολυβίου, όπως την υπεράσπιση του καρτέλ των καυσίμων..
 •  
 • Δικαστικές πρακτικές με δυο μέτρα και δυο σταθμά; Μετά από δυο μέρες αγορεύσεων, οι δικαστές στη δίκη του Ρίκκου στο κακουργιοδικείο, όρισαν τις 18/2 ως δικάσιμο, όπου θα κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους δικηγόρους των δυο πλευρών και θα ορίσουν άλλη ημερομηνία για την απόφαση τους. Άλλοι δικαστές, σε άλλο κακουργιοδικείο, σε άλλη high profile υπόθεση, τα άκουσαν όλα σε μια μέρα, έκαναν ένα διαλειμματάκι μισής ώρας (κατά την διάρκεια του οποίου έφαγαν και το σάντουιτς τους από την καντίνα) και είχαν απόφαση! Κατά τ'άλλα προσπαθούν ακόμα να μας πείσουν μερικοί πως η υπόθεση δεν βρωμά από παντού...
 •  
·          Οι συγκρούσεις συμφερόντων και η διαπλοκή στο αποχετευτικό Λάρνακας και η ξαφνική αλλαγή εφαρμογής του δικαστικού δικαίου από την Πάφο στην Λάρνακα – ίσως για όλα να φταίει ο καφενές του Πολυβίου; Και για να θυμόμαστε η αναφορά στον «καφενέ του Πολυβίου» έγινε για την υπόθεση διαπλοκής στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας [ΣΑΛ]. Απολαύστε κωμωδία που κωλοβαρά – και κάνετε μια υποτυπώδη σύγκριση με το πώς κατασκευάστηκε το θέαμα στην Πάφο: Ανακαλύπτεται ότι για μια προσφορά που ευνοεί την εταιρεία Ιάκωβου [yes.. αυτούς που πλήρωναν μίζες στην Πάφο] υπήρχαν δυο πρακτικά – και το ένα είχε αλλαγές [άρα έγινε πλαστογραφία] για να δοθεί η πρόσφορα στην συγκεκριμένη εταιρεία. Πλαστογραφία – άρα αδίκημα. Όχι ακόμα..:) ..Στην Λάρνακα είναι άλλοι οι νόμοι… Μετά έχουμε το δεύτερο μαργαριτάρι – Ανακαλύπτεται ότι ο δικηγόρος του ΣΑΛ και ο δικηγόρος της εταιρείας που ευνοήθηκε είναι ο ..ίδιος. Και δεν το αποκάλυψε.. Σκάνδαλο; Φυσικά. Ο τύπος φαίνεται ότι τα πήρε από την εταιρεία που εκπροσωπεί για να της δώσει [με την βοήθεια του Δημάρχου παρακαλώ] την προσφορά. Και ζητά η αστυνομία να δει το κομπιούτερ του, και τους τραπεζιτικούς του λογαριασμούς. Και ο τύπος ζητά από το Ανώτατο να το μπλοκάρει – και ο δικαστής που αναλαμβάνει [κάποιος κ. Ναθαναήλ] δικαιώνει τον δικηγόρο που παίρνει πίσω το κομπιούτερ – και μάλιστα ο δικαστής αρνείται να κρατηθεί καν το κομπιούτερ μέχρι να ολοκληρωθεί η έφεση της εισαγγελίας. Ο ύποπτος μπορεί να σβήσει τα αρχεία. Ποιό μαγικό κόλπο είχαν οι δικηγόροι του τύπου του το έπαιζε δικηγόρος του ΣΑΛ, αλλά φαίνεται ότι εξυπηρετούσε και την εταιρεία Ιακώβου; Έβαλε δικηγόρο τον Πολυβίου, ο οποίος εργοδότη την κόρη του δικαστή [συμφωνα με το δημοσίευμα] που εκδίκασε την υπόθεση για την κράτηση ή μη των σκληρών δίσκων… Ε τέλος πάντων δεν χρειάζεται να είσαι και Πυθία, ή Σέρλοκ Χολμς για να δεις τί φαίνεται να έγινε.. Είναι τόσο κραυγαλέα η διάφορα ανάμεσα στις αποφάσεις για το ΣΑΠΑ και το ΣΑΛ [και εκ μέρους των αρχών – με εξαίρεση τον γενικό Ελεγκτή και τον Γενικό Εισαγγελέα] που μόνο σαν κωμωδία μπορεί να εκληφθεί το όλο θέμα. Και σημειώστε ότι ο Λουρουτζιάτης, ο δήμαρχος, πιάστηκε επίσης να μην έχει αποκαλύψει ότι είχε οικονομικά συμφέροντα από την εταιρεία που πήρε την προσφορά…Το μόνο πρόβλημα με τον όρο «καφενές του Πολυβίου» [τον οποίο διευρύνουμε ευρύτερα  πέρα από το Ανώτατο] είναι ότι ο «καφενές» είναι ένας αξιοσέβαστος χώρος, χαλάρωσης αλλα και «δημοκρατίας του λαού» όπως έγραψε ο Μπαλζάκ. Εδώ βέβαια «ο καφενές» έχει την αίσθηση της χαλάρωσης – αλλά των θεσμών… Ας μείνουμε εδώ για την ώρα και θα επανέλθουμε. Για το αξιοσημείωτο κείμενο του Σιγμαλάιβ, όπου καταγράφονται όλες αυτές οι συγκρούσεις συμφερόντων και η προστατευτική στάση του ενός δικαστή, ιδού: http://www.sigmalive.com/news/local/304461/sal-o-nomikos-symvoulos-oi-anonymes-epistoles-amp-o-dikastis#sthash.YB1XAsG6.dpuf
·          
 • Ο Γέγονε Γέγονε; «Ενας νούσιμος μαθητής και πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου Απ.Βαρνάβα ο Ραφαήλ Τσεντίδης χαιρετίζοντας τους τκ εκπαιδευτικούς έβαλε τα πράματα στην ορθή τους διάσταση και έστειλε το μήνυμα οτι οι μαθητές της Κυπρου είναι έτοιμοι να δουλέψουν για την αλληλοκατανόηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων και την τελική επανένωση του νησιού. Η καταπληκτική πλειονότητα των μαθητών διαβεβαίωσε διαφωνεί με τα επεισόδια που προκάλεσε μεμονεμένη μερίδα μαθητών κατα τκ και έτσι είναι !!! Την επίσκεψη χαιρέτησε σήμερα και ο υπουργός Παιδείας για να δούμε αν θα πάει το μήνυμα σε όλα τα σχολεία και τι χαμπάρι θα εισπράξουμε ?»

 • Shener Elcil: "Ηρθα σημερα εδω με μια χουφτα γεματη φωτια για την ειρηνη και επανενωση της πατριδας μας, οπως τη φωτια που δανειζε η Ε/κ γειτονισσα μας στη μανα μου!!" Δαλι τωρα - Συζητηση Ε/κ και Τ/κ πολιτικων, πανεπιστημιακων και συνδικαλιστων για λυση του κυπριακου.


 •  
 • Loizos Loukaidis 
  Απόσπασμα της ομιλίας της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην αντιρατσιστική ημερίδα του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα γεγονότα με τη Δικοινοτική Χορωδία μπροστά στα παιδιά και το προσωπικό. Ήμουν εκεί και η πρώτη μου αντίδραση ήταν...'κυρρρρία'!!!
  "Αρκούμαι να πω ότι, η συμμετοχή της Δικοινοτικής Χορωδίας, κατά την άποψή μου, θα πρόσθετε στην «ποικιλία» της εκδήλωσης. Η Δικοινοτική Χορωδία αντλεί από τον πολυπολιτισμικό πλούτο της χώρας και αποτελεί απτό παράδειγμα συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Η παρουσία της προβάλλει, με άλλα λόγια, μια άλλη Κύπρο, ειρηνική, όπως αυτή που ονειρευόμαστε. 
  Κλείνω με μια δήλωση – κάλεσμα, της Eleanor Roosvelt , «Δεν αρκεί να μιλάς για την ειρήνη, πρέπει να πιστεύεις στην ειρήνη. Και δεν είναι αρκετό να πιστεύεις σε αυτή, θα πρέπει να εργάζεσαι για αυτή»."
 •  
 • Εκατάλαβα καλά δαμέ ότι η Deutsche Bank ήταν σύμβουλος της Κύπρου? Άρα η σύμβουλος εξηφορτώνετουν ελληνικά ομόλογα τζιαι ελάλεν της Τράπεζας Κύπρου, έλα τα εσού? Όπως είπε, το ΔΣ είχε συστήσει ειδική ad hoc επιτροπή για να ασχοληθεί με το θέμα των ασφαλειών, ενώ είχαν δοθεί οδηγίες στον σύμβουλο της διαδικασίας, τη γερμανική Deutsche Bank να προχωρήσει σε βολιδοσκοπήσεις για εξεύρεση νέων δυνητικών αγοραστών. Ταυτόχρονα, όπως είπε, είχε αποφασιστεί όπως δοθεί παράταση στην όλη διαδικασία με ταυτόχρονες οδηγίες προς την Deutsche Bank όπως συνεχίσει τις βολιδοσκοπήσεις προς την αγορά. - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/298420/chrchatzimitsis-me-examini-paratasi-i-tr-kyprou-tha-kalypte-to-kefalaiako-elleimma
 •  
 • Τζιαι δέτε ήντα ωραία ήρτεν τζιαι έδεσεν τζιαι τούτον - σύμπτωσή. Ήταν όλα τυχαία "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιδιώξει να επιβάλει στα κράτη-μέλη της ΕΕ να παρέχουν φυσικό αέριο από τα αποθέματά τους σε γειτονικές χώρες τους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο προτάσεων της για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των χωρών που είναι εξαρτημένες από τη Ρωσία, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. "- http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kosmos/154/298586/ft-ta-krati-meli-tis-ee-prepei-na-moirazontai-to-fysiko-aerio-se-kriseis
 •  
 • Εν το δίκτυο του Χάσικου που εξαρθρώθηκεν? "Ένα εξαιρετικά μεγάλο δίκτυο κατασκευής εκατοντάδων πλαστών ευρωπαϊκών διαβατηρίων που πωλούνταν κυρίως σε άτομα στη Μέση Ανατολή εξαρθρώθηκε αυτή την εβδομάδα στην Ταϊλάνδη, χώρα που θεωρείται «παράδεισος» της απομίμησης." - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=315460&-V=articles
 •  
 • Η αγαπημένη μου είδηση τούν’τες ημέρες "Μετά την απόφαση αυτή, συνέχισε, «πιστεύω ότι τίθεται θέμα επανεξέτασης του όλου θέματος, δηλαδή της ευρύτητας με την οποία δίδεται ασυλία στους Βουλευτές από το Σύνταγμα και θα πρέπει να προχωρήσουμε στη λήψη κάποιων τουλάχιστον περιοριστικών μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση».- http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=315465&-V=articles
 •  
 •  
 • Είδετε ο Θεοχαρίδης? "Επειδή άρχισαν οι ψίθυροι και κάποιοι κοκορεύονται ότι θα επιδιώξουν μέσω της Κυβέρνησης να ανατρέψουν την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για τις εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων στο Λιμάνι, με οποιοδήποτε αιτιολογικό, είμαστε περίεργοι να δούμε αν πράγματι θα επέλθει και ένας τέτοιος... βιασμός της δημοκρατίας και της Δημοκρατίας.   Αν δηλαδή τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα είναι τόσο υπεράνω όλων." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/298509/apopeira-viasmou-tis-dimokratias
 •  
 • Τζιαι πάμε στο πιιιιιιιιιιιι! " Σε γραπτή καταγγελία στον υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, προέβη ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, εναντίον του διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, Πέτρου Μάτσα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κ. Μάτσας δεν συνεργάζεται με την Ελεγκτική Υπηρεσία ούτε και με την γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη σε ό,τι αφορά την κατάθεση στοιχείων που ζητούνται στο πλαίσιο ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη εναντίον γιατρών και άλλων λειτουργών του υπουργείου Υγείας. Αποτέλεσμα τούτου, να μην προχωρεί η διερεύνηση των καταγγελιών που φέρουν γιατρούς και άλλους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας να προωθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, με το αζημίωτο φυσικά. "http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/298452/odysseas-michailidis-katangellei-petro-matsa
 •  
 •  
 • Το επίσης κωμικοτραγικόν ένει ότι μιλά για παραβιάσεις η γεναίκα του Κενεβέζου, αλλά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ως γεναίκα του Κενεβέζου "Η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ, Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως “είναι ό,τι χειρότερο μπορεί  να συμβεί αυτή τη στιγμή, αφού θα διαταραχθεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία”, για να προσθέσει πως “οι συνέπειες δεν είναι μόνο στην τουριστική βιομηχανία, αλλά γενικότερα στην οικονομία του τόπου”. - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/298767/stek-exofthalmi-paraviasi-kodika-viomichanikon-scheseon-tychon-apergia Η απόδειξη ότι εν το ίδιον πρόσωπο: "Το κλιμάκιο της Τρόικας που συναντήθηκε με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) και το Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να καταγράψει τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία και Ουκρανία. Αυτό δήλωσαν μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης και η γενική διευθύντρια του ΣΤΕΚ Χρυσαίμιλη Ψηλογένη Κενεβέζου." - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/209779/tourismo-med-epitokia-kai-forologia-akinitis-periousias-syzitisan-troika-pasyxe-stek
 •  
 • Πάντως τελευταίως ο Πέτρος Θεοχαρίδης πάει καλά. Άδετε μπάσιμο στον Αβέρωφ: "Και τι δεν ακούμε στην προσπάθεια να νιώθουν ένοχοι οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λάρνακας που ψήφισαν κατά της παραμονής των εγκαταστάσεων υποστήριξης της βιομηχανίας υδρογοναθράκων στο λιμάνι της πόλης τους. Το τελευταίο είναι ότι, με την αρνητική απόφαση, θα χάσουν τη δουλειά τους 150 επιστήμονες. Δεν ρωτούμε πόσοι επιστήμονες (ή και γενικά Κύπριοι εργαζόμενοι) εργοδοτήθηκαν κατά τα δύο και κάτι χρόνια που ήταν οι εγκαταστάσεις εκεί. Το ερώτημα θα είναι ρητορικό. Αλλά θα ρωτήσουμε το εξής: Ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι οι εργοδότες, που μετά τις δύο αποτυχημένες γεωτρήσεις του 2014 της ΕΝΙ και την αποχώρηση της TOTAL πρόβλεψε ότι, έναν χρόνο μετά, στα τέλη του 2015, η ΕΝΙ θα άλλαζε όλο το γεωλογικό της μοντέλο για την περιοχή. Και θα έκανε τη γεώτρηση στο Ζορ. Και θα ήταν επιτυχής, με αποτέλεσμα να ενδιαφερθεί ξανά για την Κύπρο, προσελκύοντας πίσω και την TOTAL; Ποιος εργοδότης πρόβλεψε όλα αυτά; Και πρόσθετα προέβλεψε ότι οι εταιρείες θέλουν τον εργοδότη αυτό ως υπεργολάβο. Και ήταν τόσο καλός εργοδότης, που κράτησε για 15 μήνες 150 επιστήμονες στις εργασίες τους που θα τις χάσουν τώρα – όπως ισχυρίζονται κάποιοι; Πέστε μας να ξέρουμε τον νέο μάντη, προφήτη και άγιο. Ή μήπως μας κοροϊδεύετε για να στηρίξετε συμφέροντα; - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/298675/yparchoun-akoma-profites
 •  
 • Τζιαι οι μεγαλογαιοκτήμονες τζιαι μεγαλοντιβέλοπερ, δεν έχουν μόνο ξεφύγει, νιώθουν τέθκοιαν οικειότηταν που διούν τζιαι οδηγίες στη βουλή. Ποιόν εν το επόμενο βήμα τελικά? Να κατεβάσουν στρατό τζιαι να καταλάβουν το προεδρικό? Αφού έχουν τον προεδρικό γαμπρό για μεσάζοντα. "Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν σε ψήφιση των νομοσχεδίων που εκκρεμούν και αφορούν τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Δημητριάδης.«Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε στη χώρα μας, πρέπει να συνεχιστεί. Κάθε μέρα αδράνειας και αναβλητικότητας συνεπάγεται κόστος για την Κύπρο, καθώς ο ανταγωνισμός διεθνώς είναι έντονος και οι διεθνείς επενδυτές επιλέγουν άλλους προορισμούς. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι εάν θέλουμε να εισέλθουμε σε αναπτυξιακή πορεία πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητες. Και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας θα προέλθει μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των διαδικασιών, την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Γραφειοκρατία και ανάπτυξη είναι έννοιες ασύμβατες», προσθέτει.Αναφέρει, επίσης, ότι η μεταρρυθμιστική πορεία δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να ανακοπεί από μικροπολιτικές, προεκλογικές και κομματικές σκοπιμότητες.Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, συνεχίζει ο κ. Δημητριάδης, καλεί τη Βουλή να επιδείξει υπευθυνότητα.«Η συζήτηση και η ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του κράτους πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο», καταλήγει." - http://dialogos.com.cy/blog/piesis-sti-vouli-apo-sindesmo-megalon-anaptixeon/#.VryQJfkrKUk
 •  
 • Επροσέξετε πως όποτε φκει βρώμα για ανάγκες των τραπεζών, που φαίνεται ότι τα όσα θέλει η Τράπεζα Κύπρου εν αστρονομικά ποσά, αμέσως μετά φκάιννει τζιαι μια ανακοίνωση για κάποιο βραβείο ή "επιτυχία" της Τράπεζας Κύπρου? Το τελευταίον εν τούτον "Tην σταθερή ανάκαμψη και ανοδική πορεία της Τράπεζας Κύπρου επιβραβεύει το διεθνούς φήμης έγκυρο περιοδικό EUROMONEY.  Συγκεκριμένα το περιοδικό αναδεικνύει την Τράπεζα Κύπρου, για άλλη μια φορά ως την καλύτερη τράπεζα  στην Κύπρο για το 2016 στον τομέα της Ιδιωτικής Τραπεζικής (Private Banking)." - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=231486 Ευτυχώς δηλαδή που εν υπάρχει βραβείο  για το μεγαλύτερο φόρτωμα τραπεζιτικό ζημιών στην κοινωνία. 
 • Τζιαι καπάτζιην έρκεται μια Ειρένα να μας πει «Δεν σηκώνει η Κύπρος τόσα πολλά τραπεζικά σχήματα» (http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=231458) Ε άτε κλείσ' την τράπεζα στο συμβούλιον της οποίας προΐστασαι, Ειρένα. Αντί να μιλάς απλώς για "αποφασιστικές" τζιαι "θαρραλλέες κινήσεις" τζιαι "ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις" κάμε τες - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=231458
 • Η Ernst and Young, οι κακαουσκιές τζαι ο αχταρμάς της κυβερνητικής ασυναρτησίας.  Τζιαι μιλώντας για τράπεζες, σαν να τζιαι η Ernst and Young εν «κακαουσκιά»; Πρώτα η Τράπεζα Κύπρου τζιαι τα όσα φκαίννουν στες δικες – για τις εκτιμησεις, τζαι που εκατέληξεν τελικά η τράπεζα, με τις συμβουλές της ΕΥ που ελάλεν ότι υπάρχει active market για τα ομόλογα, ενώ η Τράπεζα Κύπρου εκαταδίκαζεν την χώρα στο μνημόνιο ακριβώς γιατί εν εμπόρεν να τα πουλήσει [http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/298990/ti-katethese-i-teleftaia-martyras-stin-ypothesi-tis-tr-kyprou. Τζιαι τωρά εκατακύρωσε το υπουργείο Μεταφορών στην ΕΥ Κύπρου την προσφορά για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την κυβέρνηση, όσον αφορά στην ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. (http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=231408) Τζιαι εν τόσον αχταρμάς η υπόθεση που το Υπουργείο Συγκοινωνιών προχωρά σε κατακύρωση προσφορών για συμβουλευτικές υπηρεσίες για λιμάνι τζιαι μαρίνα τζιαι που την άλλη παουρίζει ο Αβέρωφ γιατί εν επεράσεν που το δημοτικό συμβούλιο η παραμονή των εγκαταστάσεων για τα κάζια. Για μαρίνα, για κάζια! Αν δεν αποφασίσετε, πολλά απλά μεν σύρνετε ριάλλια που ένναιν δικά σας ίσια πάνω τζιαι να τα αποκαλείται τζιαι ανάπτυξη
 • Ατςςςς ο Αβέρωφ! "Ακόμα δεν βγήκαμε από τα μνημόνια, ακόμα δεν ξεπεράσαμε την κρίση και ξεκινήσαμε όλοι, ο ένας πίσω από τον άλλο, απαιτήσεις, διεκδικήσεις, απεργίες». (http://dialogos.com.cy/blog/averof-xekinisan-o-enas-piso-apo-ton-allo-apetisis-diekdikisis/#.VrysMvkrKUk) Τωρά θωρεί ο Αβέρωφ κινητοποιήσεις τζιαι απεργίες, ως τωρά δεν είδεν τίποτε. Τζιαι για επιτύχθην οικονομικό θαύμα τζιαι το success story τζιαι το fairy tale (gonne bad, αλλά τούτον εν το λαλείτε) τζιαι κόμα εν εξεπεράσαμεν την κρίση τζιαι τα μνημόνια? Τόση εν η σύγχυση που αυτοδιαψεύδεστε καθημερινά. Ήντα να γινεί- ουδέ κρυπτόν
 • Που την μιαν μίσιη μου κουντούν δημοσίως αναδιαρθρώσεις, που την άλλη προφανώς εν "συμφέρουν" γιατί τότε εν θα μπορεί να υπάρξει πώληση δανείων - http://www.inbusinessnews.com/inbusiness/news/business/xrimatooikonomika/diarkhs-apeilh-gia-thn-oikonomia-ta-med
 •  
 • Ταυτόχρονα, δαμέ μιλά για συγχωνεύσεις τραπεζών. Που είναι ουσιαστικά οι δηλώσεις Ειρένας, αλλά εν η απόδοση το ενδιαφέρον - http://www.inbusinessnews.com/inbusiness/news/business/services/sygxoneyseis-ston-orizonta-gia-tis-trapezes
 •  
 • Έσιει όμως τζιαι κάποια τοπικά που εν σημαντικά. Ο Ρίκκος. Ο τρόπος που επέρασεν η υπόθεση για το Ρίκκον εν εκπληκτικός! Που κανέναν σάιτ δεν εθεωρήθηκε σημαντική είδηση για να μπει στες κύριες! Απίστευτον! Τζιαι ήβρα την μόνο στο Φιλ τζιαι δέτε αποπροσανατολιστικόν τίτλο "Ηλίας Στεφάνου: Έχουμε επιτύχει να αποδείξουμε εκ πρώτης όψεως υπόθεση" Άτε τωρά ο αναγνώστης να καταλάβει ποιός εν ο Ηλίας Στεφάνου τζιαι για ποιάν υπόθεση μιλά. Δαμέ παρακολουθώ την υπόθεση τόσο τζιαιρό τζιαι εχρειάστηκα μερικά δευτερόλεπτα να κάμω κλικ."“η απόδειξη των συστατικών στοιχείων του κάθε αδικήματος έγινε μέσα από την ακόλουθη περιστατική μαρτυρία: Του κινήτρου, που ο κάθε Κατηγορούμενος είχε για την επίτευξη των αδικημάτων, μέσω του οφέλους που είχαν από τη μια πλευρά οι κατηγορούμενοι Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Ανδρέας Κυπρίζογλου για επιτυχία της Αγωγής του Ε.Δ. Λ/σου 3987/13 και από την άλλη πλευρά της επίτευξης του σκοπού που για 2 χρόνια είχαν βάλει οι κατηγορούμενοι Andreas Neocleous & Co LLC και Παναγιώτης Νεοκλέους και ο Ανδρέας Νεκολέους για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των αντιδίκων τους στις αστικές αγωγές σε Κύπρο και Ρωσία." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/298777/ilias-stefanou-echoume-epitychei-na-apodeixoume-ek-protis-opseos-ypothesi
 •  
 • Τζιαι μετά εν τζιαι ο Αναστασιάδης στη βουλή για το Κυπριακό. Του Ακιντζιή έφαν του δκυο μέρες να ενημερώνει στη βουλή. Ο Νίκος εποσπάστηκεν σε ένα δείλις :) 
 •  
 • Τζιαι πάμεν στην Τράπεζα Κύπρου, νναι πάλε - Συγκρίνεται τίτλους στο Φιλ τζιαι στην Καθημερινή: "Τι κατέθεσε η τελευταία μάρτυρας στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου" - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/298990/ti-katethese-i-teleftaia-martyras-stin-ypothesi-tis-tr-kyprou «Υπόθεση Τρ. Κύπρου: Δεν ήταν αναγκαίο το profit warning»http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=231575
 •  
 • Μετά τη φάση του σχολίου της δικαστίνας, ακόμα τζιαι η κάλυψη της δίκης, εμειώθηκεν. Ούτε ολόκληρη η κατάθεση, ούτε οι τίτλοι ότι πρόκειται για την δίκη της Τράπεζας Κύπρου. Δκιαβάζοντας τζιαι τούτην την τελευταία κατάθεση τζιαι κυρίως την εισήγηση των δικηγόρων υπεράσπισης "Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης και αντεξέτασης της κ. Λειβαδιώτου, οι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν εισήγηση ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι δεν αποδείχθηκαν εκ πρώτης όψεως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι πελάτες τους." μπορεί να εξηγείται σε κάποιο βαθμό το τί γίνεται με τες τράπεζες τζιαι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού που το θέμα. Αν όντως η απόφαση του Μάρτη οδεύει στη μη κατηγορία, τότε εν σαν να ππέφτουν στο κενό οι έρευνες για κατάρρευση των τραπεζών τζιαι φκάλλουν την καθαρή οι τραπεζίτες, άρα χρειάζεται ξεκάρφωμα. Αν που την άλλη η υπόθεση οδεύει σε συνέχιση με την κατηγορία των τραπεζιτών, πάλε το ξεκάρφωμαν εν αναγκαίο.  Αν προστεθεί στην εξίσωση το θέμα του συνεργατισμού (που πάλε η προσέγγιση των εφημερίδων διϊσταταται), τότε....  «Τυχόν ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού θα αποβεί πιο επώδυνη κοινωνικο-οικονομικά και από αυτήν ακόμα την ιδιωτικοποίηση της Cyta, της ΑΛΚ και της ΑΗΚ μαζί. Αυτό το τεράστιο κοινωνικο-οικονομικό κόστος πρέπει να συνοπολογισθεί από όσους σκέπτονται, αποφασίζουν και ενεργούν με βαση μπακαλίστικες, λογιστικές, αριθμητικές προσεγγίσεις. Το κοινωνικο-οικονομικό κόστος δεν μετριέται με λίρες, ευρώ ή σκούδα, εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια. Μετριέται με ανθρώπινες ζωές, με ανθρώπινες τύχες και μοίρες, με εκατοντάδες χιλιάδες βιοπαλαιστών που συνέδεσαν τη ζωή τους με τον Συνεργατισμό, που έδωσαν σε αυτόν και έλαβαν από αυτόν πράγματα και θαύματα, που δεν μετριούνται με χρήματα… Γ.ΦΡ.» -http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/298868/idiotikopoiisi-synergatismou Κατά τ΄ άλλα για το Inbusiness «Συνεργατισμός: Στήνει τραπεζικό προφίλ μέσω Moody’s» - http://www.inbusinessnews.com/inbusiness/news/business/xrimatooikonomika/synergatismos-sthnei-trapeziko-profil-meso-moody%E2%80%99s . Τζιαι δαμέ θωρούμεν την Καθημερινή τζιαι τον Inbusiness του Ρεπόρτερ να εν φορτσάτα υπέρ των τραπεζών, πάλε κοινωνικοποίηση των αναγκών τους τζιαι φυσικά των ιδιωτικοποιήσεων, τζιαι το Φιλελεύθερο να χαράσσει μια διαφορετική πορεία, ενδιαφέρουσα συγκρινόμενη με την προηγούμενη τάση που ετήρησε στην πρώτη φάση της τραπεζιτικής κρίσης. Τζιαι έτο τζιαι δαμέ το τί επιχειρήται να γινεί - "Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Βουλή βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εκβιασμό της Κυβέρνησης και των κομμάτων ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για την έγκριση σημαντικών νομοσχεδίων χωρίς να δοθεί επαρκής χρόνος για συζήτηση τους. Τα νομοσχέδια για την εξυγίανση και διάλυση τραπεζών και την εγγύηση καταθέσεων αφορούν την ευρωπαϊκή θεσμοθέτηση του πειράματος που με αποτυχία εφαρμόστηκε στην Κύπρο το Μάρτη του 2013. Αφορούν το βαθμό προστασίας των καταθετών αλλά και τον τρόπο που οι τράπεζες θα καλύπτουν την έλλειψη κεφαλαίων στο μέλλον." - http://dialogos.com.cy/blog/neos-ekviasmos-gia-ta-ns-peri-exigiansis-trapezon/#.Vr3rq_krKUk  . Αλλά τζιαι δαμέ "Προσθέτουν ότι αναμένουν από τα κόμματα που έχουν ταχθεί κατά της αποκρατικοποίησης, αλλά συνάμα αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της Cyta, όπως καταθέσουν προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 • Τράπεζα που 15 μέρες πριν ζητήσει στήριξη, ισχυρίζεται ότι εν είσιεν εικόνα "Την ίδια ώρα απαντώντας σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνας Ευθυβούλου είπε ότι σε συνάντηση που είχε με τον κ. Χατζημιτσή το πρωί της 14ης Ιουνίου για ολοκλήρωση της παρουσίασής του προς το ΔΣ «ήμασταν προβληματισμένοι όσον αφορά τα ποσά και τον τρόπο παρουσίασης τους». Σε ερώτηση αν συζήτησαν οτιδήποτε για θέμα ενημέρωσης του κοινού ή όχι, η κ. Λειβαδιώτου ανέφερε ότι συζητήσαμε το γεγονός ότι υπήρχαν κάποιοι κίνδυνοι που άρχισαν να φαίνονται - ελληνικά ομόλογα, οι προβλέψεις που άρχισαν να μας ανησυχούν - και ότι αν δεν έβαιναν καλώς θα έπρεπε το θέμα να τεθεί, αλλά, όπως είπε, «δεν είχαμε όλη την εικόνα εμείς».-http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/298990/ti-katethese-i-teleftaia-martyras-stin-ypothesi-tis-tr-kyprou
 •  
 • Εσωτερικοί ελεγκτές που ως τες 22 του Ιούνιου θωρούν ενεργή αγορά (αν καταλαβαίνω σωστά τούτο σημαίνει ότι ήταν ούλλα οκ για την αγορά ελληνικών ομολόγων? τζιαι αν είναι όντως έτσι, τούτους τους ελεγκτές, Ernest and Young, επειδή εκάμαν εκπληκτική δουλεια με την Τράπεζα Κύπρου, κατακυρώννουν σε τούτους τωρά προσφορά για το Λιμάνι Λάρνακας. Καλάν..:))  "Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον υπεύθυνο για την Τράπεζα Κύπρου από πλευράς EY Ανδρέα Δημητρίου, η μάρτυρας ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις και της κατηγορούσας Αρχής και των δικηγόρων της υπεράσπισης ότι το ηλεκτρονικό μήνυμα (email) που έλαβε στις 22 Ιουνίου 2012 από τον κ. Δημητρίου, με το οποίο την πληροφορούσε για την απόφαση της EY πως υπήρχε ενεργός αγορά (active market) σε σχέση με τα νέα ελληνικά ομόλογα, ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία είχε ενημερωθεί ότι οι εξωτερικοί ελεγκτές είχαν καταλήξει σ` αυτό το συμπέρασμα. Είπε ακόμη ότι όταν έλαβε το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Δημητρίου στις 9 Ιουνίου 2012 σε σχέση με τις συζητήσεις που γίνονταν στο εξωτερικό για το αν υπήρχε ή όχι ενεργός αγορά των ομολόγων της είχε προκαλέσει έκπληξη. - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/298990/ti-katethese-i-teleftaia-martyras-stin-ypothesi-tis-tr-kyprou
 •  
 • Τζιαι έναν ενδιαφέρον - μέχρι το 2013 το 1/3 του ισολογισμού τους ήταν στην Ελλάδα. Δηλαδή, οι καλύττεροι τραπεζίτες στον κόσμο εν εθωρούσαν τί εγίνετουν στην Ελλάδα τόσον τζιαιρό τζιαι ακόμα τζιαι μετά το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων το 2012, εδιατηρούσαν έτσι ισολογισμό στην Ελλάδα: "Συμφώνησε επίσης με υποβολές του Πόλυ Πολυβίου ότι και πάλι υπήρχε δυσκολία να κριθεί η ακριβής αξία των ομολόγων. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, δεν υπήρχε αυτονόητη, ξεκάθαρη μέθοδος χειρισμού της», ανέφερε. Ήταν κάτι, πρόσθεσε, «που το συζητούσαμε συνεχώς». Συμφώνησε επίσης με την υποβολή ότι το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ήταν κάτι το πρωτόγνωρο που οδήγησε αλυσιδωτά και σε άλλες επιπτώσεις κυρίως σε ό,τι αφορά τις εργασίας της τράπεζας στην Ελλάδα, η οποία λειτουργούσε τότε 188 καταστήματα στη χώρα. Σύμφωνα με την μάρτυρα πριν το 2013 «περίπου το 1/3 του ισολογισμού μας ήταν στην Ελλάδα». - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/298990/ti-katethese-i-teleftaia-martyras-stin-ypothesi-tis-tr-kyprou
 •  
 • Τζιαι αντιληφθήκαν τί εγίνετουν, τες 26 του Ιούνη το 2012! Τέσσερις μέρες πριν την αίτηση στην τρόικα. Εν τζιείνο που λαλούμεν σατανικές συμπτώσεις "Σε ερωτήσεις για το πότε ξεκαθάρισε το θέμα των ελληνικών ομολόγων και το θέμα των προβλέψεων, ανέφερε ότι μεταξύ 22 και 26 Ιουνίου καθορίσαμε κάποια στιγμή το θέμα των ομολόγων και το άλλο (των προβλέψεων) ξεκαθάρισε στην Επιτροπή Maxi του Συγκροτήματος η οποία έλαβε χώρα στις 26 Ιουνίου 2012." - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/298990/ti-katethese-i-teleftaia-martyras-stin-ypothesi-tis-tr-kyprou
 • Η απόδειξη ότι κάτι σοβαρό παίζει με τες τράπεζες εν η επιμονή που φτάννει στα όρια της εμμονής του Ιωνά. Έσιει δκυο μήνες ο κ#λος του έμεινε να πει ότι θα υπάρξουν καταδίκες για τες υποθέσεις της οικονομίας. (http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/299169/inikolaou-fetos-einai-i-chronia-gia-katadikes-stin-oikonomia ). Καλάν αφού εννά υπάρξουν, άης τες να υπάρξουν να τες δούμεν να πειστούμεν. Με το να πελεκάς μέρα νύκτα εκ των προτέρων τζιαι τζιαι καταφέρνεις να πείσεις κανέναν, απλώς γίνεσαι γραφικός. Ακόμα παραπάνω γραφικός, εννοείται, γιατί μετά τες δηλώσεις παραίτησης για τα όσα γίνουνται σε φυλακές, γελά ακόμα το παρδαλό κατσίκι με τα καμώματά σου τζιαι την προσκόλληση στην καρέκλα
·         Τζιαι ενώ ο Χάρης κάμνει πάρτυ τζιαι ο Τορναρίτης λαλεί ότι πολλές χώρες της Ευρώπης θα εθέλαν το Χάρη για υπουργόν οικονομικών τους, έρκεται η Eurostat μαζί με την πραγματικότητα να χαλάσουν την εικόνα με τα ανύπαρκτα ροζ σύννεφα: "Την ώρα που η Κύπρος ετοιμάζεται να εξέλθει του μνημονίου, νέα στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, το 27,4% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμό. Επίσης, η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί στο προσεχές μέλλον, αφού το 15,3% αντιμετωπίζει ήδη σοβαρές υλικές στερήσεις, ενώ το 60% δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα πιθανό απρόβλεπτο έξοδο.» http://dialogos.com.cy/blog/240-000-antimetopi-me-ti-ftochia-134-000-sterounte-vasika-agatha/#.VsCYpEBjm5c Κατά τ’ άλλα είπαμεν ξανά ζούμεν έναν οικονομικό θαύμα, βγαίνετε στις αγορές κλπ Success SORRY!
 •  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου