14 Φεβ 2016

Το κατηγορητήριο εναντίον του Ρίκκου και τα άπλυτα/ξέπλυμα πίσω από τα θεάματα και τις δικηγορικές υπεκφυγές: τα κίνητρα [550 χιλιάδες έναντι Providencia], η συνομωσία της προώθησης [εν άγνοια του Γενικού Εισαγγελέα] του θέματος που ήθελε το δικηγορικό γραφείο ως αντάλλαγμα για αποχή από τα δικαστήρια προς όφελος του Ρίκκου, και η ενοχή των ψεμάτων στους ανακριτές

Αναδημοσιεύουμε πιο κάτω τα βασικά σημεία από την αγόρευση της κατηγορούσες αρχής στην υπόθεση του Ρίκκου και του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους. Το θέμα είναι σημαντικό και για το πώς στήνεται η διαπλοκή και οι «συμφωνίες» στα δικαστήρια [με αμοιβαίες under the table  συμφωνίες για βολικές απουσίες και ανάλογα οφέλη], αλλά και για το πώς λειτουργούσε η Γενική Εισαγγελία σε μια περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, τα γεγονότα και η προσπάθεια τεκμηρίωσης τους συνιστούν μια σημαντική πρόσφορα στο προσπάθεια ενάντια στην διαπλοκή. Και φυσικά, η υπόθεση περνά τώρα τα πρώτο της τεστ – θα την αφήσουν να προχωρήσει ή μήπως η θεαματική απολογία του Ρίκκου στο Ανώτατο.. είχε και ουρά ανταλλαγμάτων;

Ο δικηγόρος εκ μέρους της κατηγορούσες αρχής ήταν ο κ. Στεφάνου.
«..Θεωρούμε, σημειώνει, «πως η Κατηγορούσα Αρχή έχει επιτύχει στον απαιτούμενο βαθμό να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των Κατηγορουμένων».

Όπως αναφέρει, “η απόδειξη των συστατικών στοιχείων του κάθε αδικήματος έγινε μέσα από την ακόλουθη περιστατική μαρτυρία:

Τα λεφτά του Ρίκκου στην Λαϊκή ως αντάλλαγμα για την Providencia
 Του κινήτρου, που ο κάθε Κατηγορούμενος είχε για την επίτευξη των αδικημάτων, μέσω του οφέλους που είχαν από τη μια πλευρά οι κατηγορούμενοι Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Ανδρέας Κυπρίζογλου για επιτυχία της Αγωγής του Ε.Δ. Λ/σου 3987/13 και από την άλλη πλευρά της επίτευξης του σκοπού που για 2 χρόνια είχαν βάλει οι κατηγορούμενοι Andreas Neocleous & Co LLC και Παναγιώτης Νεοκλέους και ο Ανδρέας Νεκολέους για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των αντιδίκων τους στις αστικές αγωγές σε Κύπρο και Ρωσία.”

Ο Ρίκκος που ήθελε αποκλειστική διαχείριση της υπόθεσης της Providencia γιατί είχε «κάτσει στα αφκιά του ο Νεοκλέους», και το δικηγορικό γραφείο που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για τη Λαϊκή
 Της ευκαιρίας, που ο κάθε Κατηγορούμενος είχε για να επιτελέσει το μέρος της συμφωνίας και των αδικημάτων του Κατηγορητηρίου. Από τη μια ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέως, που είχε εξασφαλίσει το χειρισμό των ποινικών υποθέσεων από το Γενικό Εισαγγελέα (σε αντίθεση με ότι ίσχυε επί Πέτρου Κληρίδη) υπό όρους, που ως εκ του αποτελέσματος μπορούσαν άνετα να παραβιαστούν, αν αυτός το ήθελε, διασφάλιζε την επίτευξη της ποινικής δίωξης. Από την άλλη, η εταιρεία Andreas Neocleous & Co LLC, ως η δικηγορική εταιρεία, που είχε αποκλειστικό χειρισμό των υποθέσεων της πρώην ΛΑΙΚΗΣ και της Διαχειρίστριας αυτής, ήταν σε θέση, μέσω των ενεργειών του αρμοδίου υπευθύνου δικηγόρου, διευθυντή και μετόχου της –Παναγιώτη Νεοκλέους- να μην καταχωρήσει σημείωμα εμφάνισης, ώστε αναντίλεκτες οι θέσεις των Εναγόντων της Ε.Δ. Λ/σου 3987/13 να οδηγήσουν στην έκδοση απόφασης.

 Ένα μεγαλο δικηγορικό γραφείο που ξεχνά τον Νοέμβριο να εμφανιστεί στο δικαστήριο και παρά το ότι ενημερώθηκαν από το τέλος του μήνα, καθυστέρησαν για 3 μήνες να κάνουν κάτι..
Της συμπεριφοράς
των Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους κατά τον όλο χειρισμό της αγωγής Ε.Δ.Λ/σου 3987/13, με αντιδεοντολογικό και παράνομο τρόπο, που καταδεικνύει ότι, οι ενέργειες από τη μια πλευρά των Ρίκκο Ερωτοκρίτου και Ανδρέα Κυπρίζογλου και από την άλλη των άλλων δύο κατηγορουμένων δεν ήταν τυχαίες, αλλά μέρος του ευρύτερου σχεδίου δωροδοκίας και επηρεασμού της Απονομής της Δικαιοσύνης.

Της μετέπειτα συμπεριφοράς της δικηγορικής εταιρείας και του Παναγιώτη Νεοκλέους, που, παρόλο που ενημερώθηκαν από τα τέλη Νοεμβρίου για την έκδοση της απόφασης, καθυστέρησαν για 3 περίπου μήνες να καταχωρήσουν σημείωμα εμφάνισης και Αίτηση για Παραμερισμό της Απόφασης.

Και η ενοχή των ψεμάτων στις καταθέσεις…
Των ψεμάτων, που οι Ρίκκος Ερωτοκρίτου, Ανδρέας Κυπρίζογλου και Παναγιώτης Νεοκλέους κατέθεσαν στους ποινικούς ανακριτές.”

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 7 κατηγορίες που προνοούν μέχρι και 7 χρόνια φυλάκιση. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο που καταχώρισε ο Γενικός Εισαγγελέας περιλαμβάνει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκίας οικείων αξιωματούχων, συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρησης εξουσίας, συνωμοσίας για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, συνωμοσίας προς καταδολίευση. Όλοι οι κατηγορούμενοι απορρίπτουν τις κατηγορίες εναντίον τους.

Η ποινική υπόθεση, η οποία καταχωρήθηκε στις 19 Μαΐου 2015, είναι το αποτέλεσμα της διερεύνησης, η οποία είχε γίνει από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή Παναγιώτη Καλλή και συμπληρώθηκε από δύο άλλους ανακριτές, τους Παναγιώτη Πελαγία και Αθανάσιο Σωκράτους.

Πηγή
: philenews / ΚΥΠΕ - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/298777/ilias-stefanou-echoume-epitychei-na-apodeixoume-ek-protis-opseos-ypothesi#sthash.0pmZKceL.dpufΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου