24 Ιαν 2016

Κάλεσμα από την Ομάδα Πολίτες Κάτοικοι πόλης και επαρχίας Λάρνακας, Αραδίππου Κρασά για μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη για το εργοστάσιο χρυσούΑγαπητοί φίλοι,
Επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με το θέμα του εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού.
Όπως γνωρίζετε, δυστυχώς ο Δήμος Αραδίππου αγνοώντας τις συστάσεις των επιστημονικών του συμβούλων, τις ενστάσεις και διαμαρτυρίες των δημοτών του, τις παρανομίες που έχουν γίνει από τα αρμόδια Κρατικά Τμήματα, ενέκρινε πλειοψηφικά στις 9 Δεκεμβρίου 2015 την έκδοση άδειας οικοδομής για το εργοστάσιο της εταιρείας Khrysanera LTD. Η ανέγερση του εργοστασίου έχει ήδη αρχίσει και σύντομα θα αρχίσουν και οι εργασίες της μονάδας.

Όπως έχετε πληροφορηθεί κάτοικοι της περιοχής Κρασά/Βεργίνας και Καμάρων έχουν συνυποβάλει ομαδική προσφυγή κατά του Κράτους για την παράνομη και παράτυπη μετάταξη του εργοστασίου, δηλαδή το ότι το "βάφτισαν" ελαφριάς βιομηχανίας χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα, για να το χωροθετήσουν οπωσδήποτε στην περιοχή ελαφριάς βιομηχανίας, δίπλα από σπίτια και σχολεία.  Θα υποβληθεί και δεύτερη ομαδική προσφυγή κατά της έκδοσης άδειας οικοδομής για το ίδιο εργοστάσιο. Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στη δεύτερη προσφυγή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή με το Δικηγορικό Γραφείο Χριστόφορος Λάρκου (24250024), το οποίο έχει αναλάβει εντελώς αφιλοκερδώς την υπόθεση μας.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι θα προχωρήσουμε με την μίσθωση εταιρείας μελετητών για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικής μελέτης για λογαριασμό μας. Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη μελέτη αυτή ως υποστηρικτικό έγγραφο κατά την εξέταση των προσφυγών στο Ανώτατο Δικαστήριο και να τεκμηριώσουμε επιστημονικά ότι το εν λόγω εργοστάσιο θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, της Λάρνακας και της Αραδίππου, υποβαθμίζει το βιωτικό τους επίπεδο και συνεπώς ΔΕΝ μπορεί να υφίσταται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Έχοντας τη μελέτη αυτή στα χέρια μας θα αποδείξουμε σε όλους που αμφιβάλλουν τα όσα λέμε ότι δε χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται σαφώς για ένα εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας.

Έχουμε ήδη κάνει μια έρευνα και ζητήσαμε προσφορές από τρεις εταιρείες μελετών. Έχουμε καταλήξει σε μια εξ αυτών και το συνολικό κόστος της μελέτης είναι 5 900 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε εκστρατεία συλλογής του χρηματικού αυτού ποσού. Ζητάμε από τους κατοίκους της περιοχής, της Λάρνακας και όλης της επαρχίας να συμβάλουν οικονομικά με όποιο ποσό δύναται ο καθένας στην προσπάθεια μας αυτή. Και η πιο μικρή οικονομική συμβολή είναι πολύ σημαντική στην προσπάθεια μας. Η διαδικασία συλλογής των χρημάτων γίνεται με πλήρη διαφάνεια και σε όσους δώσουν χρήματα θα δώσουμε αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής της εταιρείας. Σας παρακαλούμε όπως συμβάλετε και εσείς οικονομικά στην εξαιρετικά σημαντική αυτή προσπάθεια μας. Εάν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να προσφέρετε.

Στην απόφαση μας να κάνουμε τη μελέτη αυτή έχει συμβάλει και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υποβλήθηκε αίτηση και από ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΑΡΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ στο Τμήμα Πολεοδομίας και στο Τμήμα Περιβάλλοντος για να χωροθετηθεί στην ίδια περιοχή!!! Αυτή τη φορά πρόκειται για εργοστάσιο παραγωγής ΒΙΟΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!! Ο μόνος τρόπος να θέσουμε ένα τέρμα στην προσπάθεια βιομηχανοποίησης της περιοχής είναι η εξασφάλιση επιστημονικών τεκμηρίων και η πραγματοποίηση της μελέτης αυτής.  Η κατάσταση έχει δυστυχώς πάρει τεράστιες διαστάσεις και εμείς ως πολίτες προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα αυτονόητα, αυτά που κάθε ευνομούμενο κράτος θα έπρεπε να πρωτίστως να μεριμνεί.

Σας καλούμε να συμβάλετε και εσείς στην προσπάθεια μας αυτή.ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΛΗΣ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΚΡΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου