24 Ιαν 2016

Τα τεκμήρια του πως η κυπριακή «δικαιοσύνη» επικύρωσε μια στημένη πολιτική δίκη με προαποφασισμένους στόχους και εξαγορά μαρτύρων.. [οι ηχογραφήσεις για την Δρομολαξιά, τα παραληρήματα του «ανίκανου και ακατάλληλου» Ρίκκου τα κόλπα του οποίου αναπαρήγαγαν πειθήνια δημοσιογράφοι-ΜΜΕ.. και «σίγουροι» δικαστές..Ένα θεαμα που στήθηκε από την αρχή για να συγκαλύψει τα σκάνδαλα της νυν κυβέρνησης και να δαιμονοποιήσει του ημικρατικούς και όσους έκαναν κριτική
Η υπόθεση της Δρομολαξιάς εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2013 καθώς η κυβέρνηση της δεξιάς προσπαθούσε από την μια να μετατοπίσει την έμφαση από τα ψέματα για το κούρεμα [και για το ότι πήρε την απόφαση και για την προνομιακή πληροφόρηση συμπεθέρων και άλλων] και από την άλλη να δαιμονοποιήσει και την αριστερά και τους ημικρατικούς – για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση τους. Η προσπάθεια εντατικοποιήθηκε μετά την μετατροπή της επιτροπής Πική σε φιάσκο τον Αύγουστο του 2013, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Πικής και οι συν αυτώ είχαν αποδεχθεί διορισμό  με δημόσιες δηλώσεις ότι δήθεν θα διερευνούσαν και την κυβέρνηση, ενώ ο νόμος απαγορεύει τον διορισμό ατόμων από αυτούς που θα διερευνηθούν..Το θέμα υποτίθεται ξεκίνησε από παράπονο κάποιου κ.Λιοτατή ότι .. δεν πήρε τις μίζες που του υποσχέθηκε ο Λίλλης. Ο οποίος παραδέχθηκε μάλιστα ότι πήρε ήδη 50,000 ευρώ. Μια ξεκάθαρη παραδοχή μίζας – αν δεχθεί κανείς ότι ο Λιλλής μοίραζε μίζες για να προωθήσει τα συμφέροντα του. Ο Λιοτατής, βέβαια, ξεχάστηκε εύκολα σαν στημένη λεμονόκουπα. Πίσω από το όλο θέμα ήταν η οικογένεια Κουλέρμου, με τον Χάσικο στο υπουργείο εσωτερικών να προωθεί το όλο θέμα με όργανο τον Ρίκκο στην Εισαγγελία. Όταν ο Σ. Κιττής, ο οποίος ήταν στόχος και γιατί ως επικεφαλής της ΣΥΤΑ δεν αποδεχόταν τις κυβερνητικές πιέσεις για προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, αποκάλυψε ότι ο Χάσικος ήταν οικονομικά εμπλεκόμενος μέσω οικογενειακών συμφερόντων [είχε δοσοληψίες η οικογένεια Κουλέρμου και με τον Λιοτατή, αλλά είχε προσπάθησε να πουλήσει και η ίδια χωράφι στο ταμείο συντάξεων της ΣΥΤΑ] η πλειοψηφία των ΜΜΕ το λογόκρινε. Τα ΜΜΕ αντίθετα, και ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι που συμπεριφέρονταν σαν φερέφωνα του Ρίκκου, έριχναν τότε θεαματικά πρωτοσέλιδα μετατόπισης – για να φύγει η εστίαση από την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της για την οικονομία.

Φθινόπωρο 2013 και το κόλπο της μετατροπής του κατηγορούμενου σε κατήγορο: Η μετατροπή του Λίλλη από συνωμότη και βασικό ένοχο για εξαπάτηση, σε αθώα περιστερά ενός «εγκλήματος», που ήταν αμφίβολο ποιό ήταν – αλλά για το οποίο θα κατηγορούνταν όσοι ήθελαν οι Ρίκκος και Χάσικος [και όσοι ήταν πίσω από αυτούς]
Τα τεκμήρια, όμως, για να προχωρήσει το θέαμα της Δρομολαξιάς ήταν ανύπαρκτα. Το μόνο αδίκημα, το οποίο φαινόταν να υπάρχει ήταν η ψευδομαρτυρία των αστυνομικών που έκαναν έκθεση ότι ο τουρκοκύπριος  που πούλησε το χωράφι έμενε στις ελεύθερες περιοχές [του νοίκιαζε σπίτι ο Λιοτατής – ο οποίος όμως απαλλάγηκε προκαταβολικά για την παραπλάνηση]. Επειδή οι δυο αστυνομικοί άνηκαν στη δεξιά, και ο ένας εθεωρείτο του δικτύου το Ιωνά φαίνεται ότι υπήρχε και εκεί πρόβλημα. Και τότε έκανε παρέμβαση και ο Κουλέρμος [που είχε και προσωπικά απωθημένα αφού έχασε την επένδυση στον Λίλλη] με ένα πρωτοσέλιδο σχόλιο που σχολιάστηκε στην Καθημερινή σαν ..ύφος «νονού». Η αποφασιστική κίνηση όμως, για να βρεθούν τεκμήρια ήταν η εξαγορά του Λίλλη – του ατόμου, δηλαδή, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος», ο οποίος κερδοσκόπησε από αυτήν την ιστορία. .. Έτσι εγκαινιάστηκε αυτό που ο κ. Κληρίδης αποκάλεσε «Ντροπή» στις πρακτικές της κυπριακής νομικής ιστορίας – την μετατροπή των βασικών [και μόνων ουσιαστικά] κατηγορούμενων σε κατήγορους. Οι συζητήσεις μεταξύ του Λίλλη του δικηγόρου του και του Ρίκκου καταγράφηκαν σε ηχογραφήσεις, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν τον επόμενο Φεβρουάριο. Οι ηχογραφήσεις είναι ένα αποκαλυπτικό πανόραμα της διαπλοκής και της διαφθοράς – ο δικηγόρος και ο Ρίκκος στήνουν κανονικά μια δίκη.
Το επίπεδο του εξευτελισμού κάθε έννοιας ισονομίας και λογικής διερεύνησης φάνηκε στους μάρτυρες.. Ένας μάρτυρας.. εμφανίστηκε σαν ρεζέρβα από τον Λίλλη, όταν  ο προηγούμενος μάρτυρας.. αρνήθηκε να πάει στη δίκη. Κατάντησαν τα δικαστήρια, με δικαστές όπως τον Σάντη, λες και ήταν αποδυτήρια ποδοσφαιρικής ομάδας και οι μάρτυρες άλλαζαν, όπως οι ποδοσφαιριστές. .. Και ο δικαστής, ο κ. Σάντης.. βρήκε το όλο σκηνικό του ‘παίζω-ξιπαίζω’ με του μάρτυρες.. γλαφυρό. Όπως και η δικαστής, η κ. Αντωνίου, με την.. εκτίμηση ότι οι δυο λοχίες της ΚΥΠ δεν είχαν οικονομικό όφελος από τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που παραδέχθηκαν ότι πήραν από τον Λίλλη.

Και αυτό το στήσιμο θα επιβεβαιωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς πειθήνιοι δικαστές θα αγνοήσουν τα τεκμήρια και το οφθαλμοφανές στήσιμο και θα κάνουν ότι είχε προγραμματίσει ο Ρίκκος. Έστω και αν το Ανώτατο θα τον κηρύξει τελικά, σαν μια ύστατη άμυνα των θεσμών, σαν ανίκανο και ακατάλληλο για την θέση του βοηθού γενικού εισαγγελέα. Τότε όμως, το 2013, ο Ρίκκος, με την κάλυψη ΜΜΕ και επιλεγμένων δημοσιογράφων απειλούσε, χωρίς ντροπή.

Το αισχρό, βέβαια, δεν αφορούσε μόνο την συμπεριφορά του Ρίκκου. Ο Χάσικος που νόμιζε τότε ότι μπορούσε να συμπεριφέρεται παραβλέποντας θεσμούς και νόμους, απειλούσε δημόσια – και φαίνεται ότι μεσολάβησε για να μπει λ.χ. ο κ. Τσουρής στο κατηγορητήριο. Όπως παραδέχτηκε ο αστυνομικός στη δίκη, το όνομά του προστέθηκε αργότερα στο κατηγορητήριο. Αλλά κανένας δεν έκανε έρευνα για πότε, και πώς συνδεόταν αυτή η καθυστερημένη πρόσθεση ονόματος με την από την τηλεόραση απειλή του Χάσικου προς τον κ. Τσουρή μετά από δημόσια διαφωνία τους. Επέμενε και ο κ.Τσουρής στην αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις. Και κατηγορήθηκε, γιατί έκανε συγκεκριμένη εκτίμηση για το ακίνητο.. Μέχρι και ειδικότητα ποινικοποιήθηκε, προσωρινά, στην προσπάθεια πολιτικών διώξεων.

Η πολιτική διάσταση του κατηγορητήριου: η απόπειρα ποινικοποίησης της διαφωνίας και η αναζήτηση κατηγορούμενου εκπρόσωπου της αντιπολίτευσης για να στηθεί το θέαμα της πολιτικής δικης…
Έτσι στήθηκαν πολιτικές δίκες. Στην περίπτωση του κ. Ζαννέτου η κωμωδία ήταν ακόμα πιο οφθαλμοφανής: παρουσιάστηκε ως μαρτυράς ο κ. Φαντούσης στον οποίο έγιναν χαριστικές διαγραφές οφειλων. Μια ξεκάθαρη εξαγορά. Όλο το κυβερνητικό επιτελείο καταστολής φαινόταν να επιστρατεύεται για να δαιμονοποιήσει ένα άνθρωπο με την κατηγορία ότι ζήτησε από τον Λίλλη να ξοφλήσει χρέη του σωματείου, το οποίο ο ίδιος ο Λίλλης είχε οικειοθελώς αναλάβει. Αλλά για οποίον άκουγε τις ηχογραφήσεις, η ανάληψη ενός τέτοιου πόστου, δεν ήταν τυχαία. Προφανώς, έφερε τον Λιλλη σε ένα κύκλωμα που απέφερε κέρδη. Όσα ακούγονται για το παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο μερικά χρόνια πριν τις αποκαλύψεις Παναγή, σε άλλη χώρα θα προκαλούσαν έρευνες και πρωτοσέλιδα διερευνητικής δημοσιογραφίας. Εδώ, αντίθετα είχαμε πειθήνια ΜΜΕ. Άλλωστε στις ηχογραφήσεις ακούγονται και πληροφορίες για τα παρασκήνια και την διαπλοκή στην ίδια την Γενική Εισαγγελία από λειτουργούς – σύμφωνα μάλιστα με άτομα που άνηκαν στον ίδιο πολιτικό χώρο με τους διαπλεκόμενους.

Μια δίκη στην οποία ακόμα και οι δημοσιογράφοι που πίστεψαν το αρχικό ψέμα του δημόσιου θεάματος, έμειναν έκπληκτοι μετά από την κωμωδία του δικαστικού θεάματος
Όταν στήθηκε τελικά η δίκη, το θέαμα ήταν θλιβερό – για πρώτη φορά ήταν τόσο κραυγαλέο ότι στήνονται δίκες. Μέχρι και μερικοί δημοσιογράφοι που ανέλαβαν την κάλυψη [όπως ο δημοσιογράφος του Φιλελευθέρου], κατάλαβαν τελικά το στημένο της υπόθεσης και προοδευτικά άρχισαν να αλλάζουν εστίαση στις ανταποκρίσεις. Και τότε είχαμε και τον Λίλλη να απειλεί δημοσιογράφους για τον τρόπο που παρουσίαζαν τη δίκη. Αλλά η εισαγγελία σιώπησε – ενώ την ίδια περίοδο έκανε θέαμα στην Πάφο για τις «απειλές» Σολωμονίδου. Το επίπεδο του εξευτελισμού κάθε έννοιας ισονομίας και λογικής διερεύνησης φάνηκε στη μαρτυρία κάποιου κ. Κοτσινή. Ο εν λόγω κύριος εμφανίστηκε σαν ρεζέρβα από τον Λίλλη, όταν  ο προηγούμενος μαρτυρας [ο Κ. Καϊάφας] αρνήθηκε να πάει στη δίκη. Κατάντησαν τα δικαστήρια, με δικαστές όπως τον Σάντη, λες και ήταν αποδυτήρια ποδοσφαιρικής ομάδας και οι μάρτυρες άλλαζαν όπως οι ποδοσφαιριστές. Και ο Λίλλης με την άνεση που του προσφεραν να λέει ότι νά’ ναι, βρήκε κάποιον άλλο και είπε έτυχε να ξεχάσει ποιος ήταν μαζί του όταν υποτίθεται έδινε μίζες .. Και ο δικαστής, ο κ. Σάντης, τον οποίο αναφέρουν σαν υπόσχεση στις ηχογραφήσεις, ήταν βολικός. Βρήκε το όλο σκηνικό του ‘παίζω-ξιπαίζω’ με του μάρτυρες.. γλαφυρό. Όπως και η δικαστής, η κ. Αντωνίου, με την εκτίμηση ότι οι δυο λοχίες της ΚΥΠ δεν είχαν οικονομικό όφελος από τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που πήραν από τον Λίλλη. Βολικά θεάματα τόσο στημένα που μόνο οι δικαστές μπορούσαν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους ότι δεν έβλεπαν.. Ή δεν ήθελαν να δουν..

Επειδή αυτή η πολιτική δίκη θα καταγραφεί ως τεκμήριο του επιπέδου μερικών δικαστών και της ενδεχόμενης διαπλοκής μερικών στην Γενική Εισαγγελία και στην νυν κυβέρνηση, καταγράφουμε τις δηλώσεις, όταν έγιναν οι αποκαλύψεις για τις ηχογραφήσεις. Οι αποκαλύψεις έγιναν από τον Πολίτη – ο οποίος, όμως, φάνηκε ότι το έκανε με απροθυμία. Φαινόταν να ενδιαφερόταν περισσότερο να συγκαλύψει και αυτός του ημέτερους του. Αν συγκρίνει λ.χ. κανείς την στάση του με την υπόθεση των ξυλοδαρμών, όπου και πάλι είχε το αποκαλυπτικό [σε εκείνη την περίπτωση] βίντεο, ήταν σαφές ότι ο Πολίτης δεν ήθελε να προχωρήσει το θέμα. Άλλοι ήταν ακόμα χειρότεροι. Μπροστά στα τεκμήρια για στήσιμο δίκης μιλούσαν για «κουβέντες του καφενέ». Και όταν τελικά ο κ. Κληρίδης έκανε την αποφασιστική κίνηση να αποκαλύψει την διαπλοκή που εξέφρασε ο Ρίκκος [και της οποίας σύμβολο ήταν η «υπόθεση Δρομολαξιά»] έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν. Άλλοι προτίμησαν να μην ασχοληθούν καν με την κωμική απόφαση Σάντη – για να μην θυμούνται την δική τους εμπλοκή σε αυτήν την ιστορία ως φερέφωνα συγκάλυψης.

Τεκμήρια

Η συμφωνία με βάση την οποία ο Λίλλης θα έκανε ότι ήθελε το επιτελείο του Ρίκκου και όσων ήταν πίσω από αυτόν…
Και ο Ρίκκος μιλά στο τηλέφωνο και κάνει συμφωνίες.. Ήθελε τον Κιττή τότε..…
«Υπάρχει προσφορά σε αυτό τον κύκλο των ανακρίσεων να μην κατηγορηθείς και να είσαι μάρτυρας κατηγορίας. Η κατάθεση που θα σου πάρουν θα είναι ανοιχτή μαρτυρική κατάθεση που σημαίνει κανένας δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει εναντίον σου στο δικαστήριο και νομικά και ηθικά δεν θα τολμήσουν να το κάνουν»

«Καλημέρα Ρίκκο. Είμαι δαμέ με τον Λίλλη τζιαι κουβεντιάζουμε. Με τον Λίλλη. Εν τω μεταξύ πε μου…εάν αυτός σου δώσει κατάθεση αυτή τη στιγμή στην οποία θα σου δώσει στοιχεία που αφορούν τον Κιττή αποκλειστικά, χωρίς να επεκταθεί, εννά προχωρήσουμε σε εκείνο που είπαμε για να έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τα υπόλοιπα; Να την κάμετε remitted και βλέπουμε. Δηλαδή να δώσει στοιχεία για τον Κιττή και για κανέναν άλλον. Εντάξει θα σε ενημερώσω εντός της ημέρας.» - https://www.youtube.com/watch?v=mwf7nLJgAIo http://www.sigmalive.com/news/local/98305/gia-afto-quotkarfosequot-ton-kitti-o-lillis


Γνώριζε και ο Χάσικος για το στήσιμο της δίκης
«Γνώριζε για τις ηχογραφημένες συνομιλίες παραδέχεται ο Χάσικος. Τι λένε οι Στ.Στεφάνου, Ρ. Μαππουρίδης και Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου» - https://www.youtube.com/watch?v=Ep539Mfif6Y

Όταν παραληρούσε ο Ρίκκος και η πλειοψηφία των κυπριακών ΜΜΕ δεν τολμούσε να τα βάλει με τη διαπλοκή που εξέφραζε και τον αυταρχισμό που προωθούσε..
«Η μοναδική περίπτωση απ’ όλα τα σκάνδαλα που η ανάκριση περατώθηκε σύντομα και οδηγήθηκε στο Κακουργιοδικείο με έντεκα κατηγορούμενους (τρείς στο Επαρχιακό Δικαστήριο και οκτώ στο Κακουργιοδικείο) κάποιοι από διαφορετικές κατευθύνσεις καταβάλλουν προσπάθεια να πλήξουν την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας» δήλωσε στην «Κ» ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. - http://www.geek.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=161720&show=Y

«ισοδυναμούν με ένα κατ’ επανάληψη παραληρηματικό ξέσπασμα για δήθεν στημένη ανάκριση, δίωξη και καταδίκη στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, από τις ανακριτικές και δικαστικές Αρχές, που στόχο έχουν τα καταδικασθέντα στελέχη του ΑΚΕΛ» - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=282461,printer.html&-V=webcontent

“Μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού, στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», σήμερα 7 Ιανουαρίου 2015, που ισοδυναμούν με ένα κατ’ επανάληψη παραληρηματικό ξέσπασμα για δήθεν στημένη ανάκριση, δίωξη και καταδίκη στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, από τις ανακριτικές και δικαστικές Αρχές, που στόχο έχουν τα καταδικασθέντα στελέχη του ΑΚΕΛ, είμαι υποχρεωμένος, μετά και τις ρητές προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπό μου, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, μαζί με τις απειλές που τις συνόδευαν, να υπενθυμίσω πως τέτοιες συμπεριφορές, επιεικώς και όχι μόνο, υπονομεύουν τους θεσμούς και ισοδυναμούν με βάναυση προσβολή της κοινής λογικής της δημοκρατικής μας κοινωνίας” αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ερωτοκρίτου.
Σχολιάζει ότι “η επιχειρούμενη, απαράδεκτη πολιτικοποίηση μιας σαφώς ποινικής υπόθεσης που άρχισε, αλλά απέτυχε με αποδεδειγμένο τρόπο, μέσα στο Δικαστήριο και συνεχίζεται δημόσια εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, γιατί απλώς δεν του αρέσει, είμαι βέβαιος ότι κρίνεται από την κοινωνία, με τον αρμόζοντα τρόπο”.

Και μέρος των αποκαλύψεων για το βαθύ παρακράτος των διαπλοκών που εμφανώς ήθελαν πολλοί να λογοκρίνουν – και για αυτό η πλειοψηφία των ΜΜΕ υπάκουσε πειθήνια
«Να δούμε πού θα πάει να σταθεί ο Αναστασιάδης και ο Αβέρωφ, τώρα που ο… (βουλευτής ΔΗΣΥ) είναι μπλεγμένος σε ούλλα και έπιασε λεφτά που ούλλους». - http://www.ilovestyle.com/article/26559/emplekoyn-kai-voyleyti-toy-disy-sti-dromolaxia

«Όλες οι απόρρητες συνομιλίες που αφορούν την «πράξη» για κάρφωμα  αξιωματούχων ανέβηκαν στην ιστοσελίδα Youtube.Πρόκειται για ηχητικά ντοκουμέντα που γράφτηκαν σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο και ανέβηκαν στο Youtube από τον χρήστη με ψευδώνυμο «mary john». Τα ηχητικά ντοκουμέντα ανέβηκαν στο διαδίκτυο το περασμένο Σάββατο και κατέβηκαν λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας.
Αυτά είναι τα LINK τα οποία σήμερα δεν λειτουργούν: 

http://www.youtube.com/watch?v=g26NYaJvyqw 

http://www.youtube.com/watch?v=qzx6G_zdJyA 

http://www.youtube.com/watch?v=hhfIM7waVB0 «

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου