24 Ιαν 2016

ΣπόντεςΤην εποχή της ημετεροκρατίας..
Μα εν πελλοί;  άτε τώρα..τί σημαίνει αν είμαι ημέτερος σιόρ;
είμαι σιυλός ρε κουμπάρε, εν τζαι ψηφίζω.
[τζαι σιγά, δηλαδή, που ήταν να σας ψηφίσω ρε τσιγγουνολιτοδίαιτοι για ένα ψωροκόκκαλο τζαι τζήνο κλεμμένο που άλλους]

 • Της μνήμης και της Ιστορίας: Ιδού και ένα δείγμα από εκείνο το ήθος που υπόγεια λειτουργεί ως νεωτερικό «αγίασμα», όπως ονόμασε και ο Π. Λιασίδης τη θυσία του Μ. Πέτρου που τον σκότωσαν οι «σκούντροι της φτωχολογιάς» στις 21 Ιανουαρίου του 1958: Ο Μενέλαος Λουντέμης.. απολογούμενος στο δικαστήριο [την δεκαετία του 1950 στη δίκη για «εσχάτη προδοσία» για το βιβλίο του «Βουρκωμένες μέρες» που περιέγραφε την εμπειρία της Μακρονήσου] όταν ο δικαστής παρατηρεί: «Απορώ πως δεν υπογράψατε μια δήλωση για να σώσετε από την δοκιμασία εσάς και το παιδί σας», ο Λουντέμης άπαντα: «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δυο.. δεν θα τα κάμω πάλι τέσσερα εγώ!» [Hot.doc σελ. 65, τ. 93]

 • Η απουσία τσίπας συνεχίζεται απτόητη. Το κεντρικό [με την έννοια της ιστορικής σημασίας] θέμα της εβδομάδας, κάτω και πίσω από το θεάματα της ΣΠΕ κλπ, ήταν από την μια το κυπριακό, και από την άλλη ο Ακάμας, όσον αφορά τα σκάνδαλα – αλλά τα περισσότερα ΜΜΕ το έριξαν στο μαλακά, μετατοπίζοντας την έμφαση με την φτηνή σκανδαλοθηρία που έριχναν τα κυβερνητικά τμήματα διαρροών.. :). Απολαύστε: καταγγέλλεται και με πρωτοσέλιδο [έστω και υπό την μορφή ερώτησης στην Χαραυγή] ότι ο βασικός παίκτης που έχει συμφέρον με τον κατασκηνωτικό χώρο που πάει να γίνει δίπλα στα λουτρά της Αφροδίτης [και ανοίγει τον δρόμο  για την παραβίαση του χώρου του πάρκου από ιδιοτελή συμφέροντα] είναι συγγενής του Αβέρωφ. Σούζα τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Όπως έκαναν και με τον Λεπτό… Οπότε ο Αβέρωφ δεν χρειάζεται καν να κάνει δήλωση – απλώς τον συγκαλύπτουν. Και μετά βγαίνει ο Χάσικος και μας λέει, λοιπόν, ότι εξέτασε το ζήτημα, και πήρε μέτρα.. Αύξησε το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει αυτός που ενοικιάζει το τουρκοκυπριακό χωράφι [στο οποίο θα γίνει ο κατασκηνωτικός χώρος] από 300 ευρώ σε 1,500.. Ο Χάσικος σαν κωμική φιγούρα: ξέχασε ο Σωκράτης να πει ότι άλλαξε χρήση το χωράφι, τώρα θα γίνει από γεωργική γη σε τουριστική. Τί απώλεια μνήμης, καλέ μας Σωκράτη. Και ξέχασε επίσης να μας πει ότι ο ιδιοκτήτης του γειτονικού τεμαχίου, θέλει 40,000 για να το ενοικιάσει… Ενώ ο Σωκράτης τα ενοικιάζει για 1,500 και θέλει να τον πάρουμε και σοβαρά… Και το χειρότερο – που αφορά και τους δυο [Χάσικο και Αβέρωφ] – το χωράφι είναι τουρκοκυπριακή περιουσία. Αν λυθεί το κυπριακό, για τα 1,500 ευρώ με τα οποία τρέχει να το χαρίσει ο Χάσικος, η Δημοκρατία θα χρεωθεί 1,4 εκατομμύρια [τόσο πάει η άξια της γης εκεί σύμφωνα με την εκτίμηση για το γειτονικό τεμάχιο]. Καταλάβατε; Θέλουν να μας φορτώσουν το κόστος για να έχει ο ημέτερος το εισόδημα..

 • Η κωλοτούμπα του Χάσικου. Η ξεφτίλα, όμως, του Χάσικου για όποιον παρακολουθεί την ευρύτερη εικόνα είναι ότι  φαίνεται να έχει υποταχθεί στον ...Αβέρωφ. Ελπίζουμε για το καλό του Ακαμα να μην είναι έτσι – εδώ η κόντρα των δυο μπορεί να βάλει κάπως τροχοπέδη η να βραχυκυκλώσει τα κυκλώματα υφαρπαγής. Αλλά το μόνο που έκανε ο Χάσικος [σε αντίθεση με την σιωπή άλλων] ήταν ότι υποσχέθηκε ότι η διαχείριση τ/κ περιουσιών..θα παρακολουθεί το θέμα για να μην υπάρξει υπενοικίαση. Δεν διέψευσε ρητά. Το μετέθεσε. Τώρα ποιός τον πιστεύει μετά από όσα έχει πει και κάνει μέχρι τώρα [και για τις τ/κ περιουσίες] είναι άξιον απορίας… Αν, ας πούμε, ο ενοικιαστής το διατηρήσει, αλλά ο συγγενής του Αβέρωφ κάνει άτυπα διαχείριση είναι οκ; Θα δούμε.. Το γράψαμε κάποτε ειρωνικά [ότι ο Χάσικος θα παρακαλεί τον Αβέρωφ να του εγκρίνει τη σύνταξη] αλλά δεν περιμέναμε τέτοια επιβεβαίωση: διότι ο άμεσα εμπλεκόμενος εδώ είναι ο Αβέρωφ, ο όποιος άμα είναι για σκάνδαλο διαπλοκής που τον αφορά το παίζει.. κολοκάσι.. Οπότε θα μπορούσε λογικά να περιμένει κάποιος ότι ο Χάσικος θα έβρισκε τώρα την ευκαιρία να δημιουργήσει δυσκολίες στον Αβέρωφ. Στη μασά από το δημόσιο τα καπετανάτα είναι ομόθυμα άραγε;… Α ρε Χάσικε… Φώναξε του Κουλέρμου να γράψει κανένα πρωτοσέλιδο…J
 •  
 • Ιδού και το σκηνικό με την υποψία για τον συγγενή του Αβέρωφ αν δεν το βρίσκετε αλλού: Είναι συγγενής του Αβέρωφ ο ιδιώτης που ήξερε προκαταβολικά για τον κατασκηνωτικο χώρο και προσπαθεί να κάνει υπενοικίαση τον χώρο που θέλουν να κάνουν κατασκηνωτικό; Η επίθεση του Αβέρωφ στον Κουγιάλη είχε να κάνει με μικρό-οικογενειακά συμφέροντα; Και σιώπησε ο Κουγιάλης; Ας δούμε λίγο τα δεδομένα όπως δημοσιεύτηκαν – και αν ο Αβέρωφ έχει κάτι να πει, φυσικά θα δημοσιευτεί και εδώ. Η εποχή όμως που η συγκάλυψη συμβάδιζε με τα πομπώδη λόγια, μάλλον δεν περπατά πια…. Το τουρκοκυπριακό χωράφι στον Ακάμα στο οποίο κάποιος θέλει να κάνει κατασκηνωτικό χώρο, είχε εκμισθωθεί για γεωργική χρήση, αλλά φαίνεται [έτσι τουλάχιστον δημοσιεύτηκε η πληροφορια] ότι ο αρχικός ενοικιαστής παρέδωσε μέσω πληρεξούσιου την διαχείριση σε άλλο ιδιώτη. Ο οποίος εμφανίζεται ως διαχειριστής επιχείρησης σαφάρι στον Ακάμα. Και σύμφωνα με τον Α. Ριρή που φαίνεται να είναι από τους δημοσιογράφους που εψαξε το θέμα, τα σχόλια του Κουγιάλη για παράνομες δραστηριότητες στον Ακάμα, «όπως σαφάρι», αναφερόταν στο συγκεκριμένο. Θέλετε τώρα να δείτε την εικόνα; Θυμάστε που ο Αβέρωφ, ξαφνικά, εξαπέλυσε από το τίποτα επίθεση στον Κουγιάλη; Μήπως ο Αβέρωφ έκανε εκείνη την επίθεση για να ευκολύνει τον «ιδιώτη» με το πληρεξούσιο - απειλώντας τον Κουγιάλη..με απώλεια υπουργικής καρέκλας για μη συμμόρφωση του Συλλούρη στην τρόικα; Μήπως ακριβώς εκείνη η επίθεση είχε αποτέλεσμα, γι’ αυτό ο Κουγιάλης σιώπησε για την παρανομία και τώρα θα δώσουν στον «ιδιώτη» και άδεια για κατασκηνωτικό χώρο; Έτσι είναι άμα είναι ημέτερος κάποιος; Μετατρέπεται η φτηνή ρουσφετολογία σε πολιτικό θέμα με τον Αβέρωφ να πουλά ..ρητορικό κολοκάσι;.. Διότι τίθεται και θέμα πως ένας ιδιώτης υποβάλει και αίτημα για κατασκηνωτικό χώρο πριν καν εγκριθεί το διαχειριστικό σχέδιο του Ακάμα… Σύμφωνα με τον κ. Ριρή «ο ενδιαφερόμενος συνδέεται συγγενικά με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου». Και όλοι οι άλλοι [και αλλα ΜΜΕ] γάργαρα; Αναμένουμε την τελευταία θεσμική ελπίδα, τον Οδυσσέα Μιχαηλιδη να διαψεύσει τις φήμες και να διερευνήσει το θέμα..

 •  

 • Μια κωμική παράσταση δικαστηρίου: 40,000 δεν είναι οικονομικό όφελος αποφάσισε η δικαστής που έριξε στα μαλακά του αστυνομικούς που παραδέχτηκαν ότι πήραν μίζες από τον Λίλλη.. Κατά τα άλλα αυτήν την εβδομάδα είχαμε την ολοκλήρωση της αποκάλυψης για το πώς στήθηκε η δίκη και το θέαμα της Δρομολαξιάς. Έχουμε μια ηχογραφημένη κασέτα που προβλέπει με μαθηματική ακρίβεια, όχι μόνο πως η εισαγγελία είχε ως στόχο μερικά άτομα τα οποία ήθελε να κατηγορήσει, αλλά και πως υποσχέθηκε στους ένοχους [θυμάσαι κύριε Κώστα το «μετατρέπετε τους κατηγορούμενους σε κατήγορους;»] ότι θα απαλλαγούν ακόμα και από το δικαστήριο – θα παίξουν κάποιοι πελλόν. Έπαιξε πελλόν ο Σάντης, έπαιξε και η Αντωνίου  που δίκασε του λοχίες της ΚΥΠ που πήραν λεφτά από τον Λίλλη για να εξαπατήσουν το δημόσιο. Και τί είπε η δικαστίνα; Όπως γράφτηκε στο τύπο αποφάσισε ότι 40,000  ευρώ που πήρε ο ένας «δεν είναι οικονομικό όφελος»…Γιατι η εισαγγελία αποφάσισε να αποσύρει τις κατηγορίες για δωροδοκία. Καλά πότε λέει την αλήθεια ο Λιλλης και πότε όχι; Με ποια κριτήρια παίρνουν αποφάσεις στην εισαγγελία [ και στην αστυνομία[; Και με ποια κριτήρια αποφασίζουν οι δικαστές – που κάποτε βλέπουν την ευρύτερη εικόνα και κάποτε σιωπούν και κλείνουν αυτιά και μάτια βολικά; Τόσα γλαφυρά, όσο και ο Σάντης..

 • Η κυπριακή δικαιοσύνη δεν ντρέπεται για δικαστές σαν τον Σάντη [που τον ανήγγειλαν με ηχογραφημένη υπόσχεση] και τους επιβεβαίωσε υπάκουα; Γιατί καταδικάστηκαν τότε ο Βέργας, ο Μαληκκίδης κλπ αφου στην δίκη με την κ. Αντωνίου ξαφνικά οι μίζες δεν ήταν οικονομικό όφελος αλλα ελαφρότητα η εξαπάτηση του δημόσιου; Στην Πάφο είναι άλλο δικαστικό σύστημα; Καταντήσατε κωμωδία..

 • Και ιδού πως τα είπε ξεκάθαρα ο δικηγόρος των ημέτερων του Ιωνά: ζήτησε, σύμφωνα με τον τύπο, να μετριαστούν οι ποινές «για να μετριαστεί το αίσθημα της αδικίας από την άνιση μεταχείριση ενός συγκατηγορούμενου [του Λίλλη δηλαδή] από την Γενική Εισαγγελία» [Τ. Περδίος].. Κωμωδία πια.. Εξαπατούν το δημόσιο, φυλακίζονται αθώοι που δεν πήραν σεντ, και υποβάλουν και στο δικαστή ότι, αφού ο βασικός υπεύθυνος απαλλάγηκε, ας πέσουμε και εμείς στα μαλακά… και μετά από αυτό, θα υπάρξει δικαστής που θα τολμήσει να διεκδικήσει σεβασμό για τα δικαστήρια; Γιατί; Για τέτοια νούμερα; Υπάρχει και το Ανώτατο.. Τελευταίο ίχνος ελπίδας για ένα σύστημα που φάνηκε να αντιστέκεται κάπως με την κίνηση του κ. Κληρίδη την άνοιξη του 2015, για να επιστρέψουμε πάλι στην ημετεροκρατία ως βασικό κανόνα..

 • Πίσω στο 2011 πριν το Μαρί για το κυπριακό, αλλά σε ρευστό τοπίο όσον αφορά ένα κοινό που έμαθε να είναι πια καχύποπτο με τα ΜΜΕ..Ο Αναστασιάδης με τον Ακιντζή στο Νταβός. Ο Άντρος στην Κωνσταντινούπολη και τελικά τον βλέπει και ο Νταβούτογλου. Αυτά είναι θεάματα φυσικά. Αν υπήρχε κάτι ουσιώδες, θα μπορούσε να συζητηθεί πιο απλά. Αλλά τα θεάματα έχουν και αυτά τη λειτουργία τους. Εκφράζουν τάσεις, έμμεσα μηνύματα από μερικές πολιτικές ηγεσίες. Φτιάχνουν κλίμα. Προφανώς, κάτι κλίνεται προς λύση. Άρα οι βουλευτικές θα γίνουν και σαν βαρόμετρο; Μα το πρόβλημα είναι ότι στην ελληνοκυπριακή κοινότητα πέρα από το κυπριακό υπάρχουν και μια σειρά άλλα θέματα τα οποία διασταυρώνονται. Οπότε τί ακριβώς θα μετρηθεί; Και μετά είναι και τα ΜΜΕ. Ελεγχόμενα από μια μικρή ομάδα ιδιοκτητών και ένα επίσης ελεγχόμενο κύκλο συντακτών. Αν έγινε κάτι καλό τα τελευταία χρόνια είναι η σταδιακή απομυθοποίηση των ΜΜΕ. Ότι και να κάνουν η καχυποψία είναι πια εκεί. Κάποτε ο κόσμος έλεγε «θα τηλεφωνήσω στα κανάλια» για φοβερίσει την εξουσία. Σήμερα το πιο πιθανό είναι να ακούσεις απαξίωση πρώτα για τα ΜΜΕ [«ποιός τον πληρώνει αυτόν;»]. Έκαναν γαργάρα τόσα και τόσα για τις τράπεζες, και έφτιαξαν τόσα και τόσα ψέματα για να εξυπηρετήσουν, που ότι και να πουν πια, το μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι την καθυστέρηση των εργασιών, φιλμ κοκ που θα καταγράφουν σαν Ιστορία εκείνη την θλιβερή εμπειρία χειραγωγήσεων των τελευταίων χρόνων.  Έχουμε πια και τεκμήρια για τις εξαγορές λογοκρισίες – όπως η ταρίφα 50,000 για την λογοκρισία στήλης. Θα προσπαθήσουν, βέβαια πάλι – αλλά ένα ραγισμένο δοχείο όσο το υπερχρησιμοποιείς. αφήνει παντού τατσες. Και δεν είναι μόνο η καχυποψία του κοινού – είναι και η νέα τεχνολογία. Θα στηρίξουν βέβαια και πάλι την κυβέρνηση, γιατί εκβιάζει /ελέγχει τους περισσότερους ιδιοκτήτες οικονομικά. Αλλά τώρα το μέτωπο των εθνικοφρόνων, απορριπτικών του κέντρου, και φιλελέ δεξιών έχει ραγίσει. Και ο Μάρτης του 2013 έδειξε μια εν δυνάμει άλλη συνείδηση και δυναμική.. Οπότε θα δούμε πως θα παιχτεί το φιλμ στην συγκυρια - που μάλλον μεταβατική θα είναι.. Αλλά η ουσία είναι η ανάδυση των υπόγειων ρευμάτων – και όσο τα φοβούνται θα προσπαθήσουν [μέσω των ΜΜΕ] να τα αποκλείσουν ενθαρρύνοντας την αποχή. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της σκανδαλολογίας σαν μετατόπιση όπου οι κατηγορούμενοι μετατρέπονταν σε κατήγορους. Όσο λιγότεροι ψηφίζουν, οι ημέτεροι του ρουσφετιού θα το παίζουν σχετικά άνετοι.. Έστω και με το άγχος του πότε θα έρθει η επόμενη έκρηξη.. Αλλά η σκόνη φεύγει γρήγορα και τα απωθημένα μένουν..Και η δεξιά καλά κάνει να τα θυμάται αυτά…Κατά τα άλλα επιστρέφουμε για το κυπριακό πίσω στο 2011, πριν το Μαρί, αλλά όσον αφορά τα ΜΜΕ και την χειραγώγησή τους, είμαστε σε άλλο πεδίο..Θα δείξει..:)

·         Christine Petrides…Είπαν της να πάει γυμναστήριο πέρκι νικήσει την κατάθλιψη με το δρώμαν... Επήεν.
Ενα αποτριχωμένο φετωμένο ασπόνδυλο, ούρλιαζε πάνω στην φωνή της Μπόνι Τάηλερ....."You need a hero? Να ιδρώσεις, να λοιώσεις, να ξεμείνεις απο ανάσα.....". Ακύρωσεν την συνδρομή. Ενεξαναπήεν.
Είπαν της να γραφτεί σε φιλόπτωχο αδελφότητα ως εθελόντρια, πέρκι νικήσει την κατάθλιψη με την ανιδιοτελή προσφορά.....Εγράφτηκεν. Σαρανταπέντε κυράτσες πρόσφεραν στοργή τζαι αγάπη μόνο με παρουσία κάμερας.... Εξιγράφτηκεν.
Είπαν της να ακολουθήσει τον δρόμο του θεού τζαι να πηαίννει εκκλησιάν πέρκι νικήσει την κατάθλιψη με προσευχες. 'Ακουσεν τους. Επήεν στον ναόν της γειτονιάς. Εμαστούρωσεν με την μυρωθκιάν του λιβανιού τζαι το "ζάρρα ζούρρου" του παπά τζαι εκαρτέραν το γυρίν της να ξομολοηθεί. Ο "δικαστής ηθών", ήταν ο πάτερ Κυριάκος, άλλως "ποκεριζές". Εφυεν βουρητή τζαι έβαλεν CD των Μετάλλικα στο αυτοκίνητο. Εν εξαναπήεν.
Είπαν της να γραφτεί σε κόμμα. Ναν ενταγμένη κάπου, να πιστέψει κάπου, να αγωνιστεί για το κοινό καλό, πέρκι νικήσει την κατάθλιψη με συλλαλητήρια τζαι απεργίες. Απείλησεν την ο μάστρος της με απόλυση καθώς έπινε καφέ με βουλευτή του κόμματος της.
Εξιγράφτην τζαι αποκαλούν την παράσιτο επειδή ενεκάτσιασεν.
Είπαν της να γραφτεί σε εργαστήρι αγγειοπλαστικής πέρκι.....
Είπαν της να τρώει σοκολάτες, ή να ψαχτεί σεξουαλικά, πέρκι....
Είπεν τους να παν να γαμηθούν. Η κατάθλιψη εν αντιβίωση!

 • Το κείμενο της προηγούμενης εβδομάδας για τη μονομερή σύνθεση της  τεχνικής επιτροπής για την παιδεία προκάλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.     Ήταν ενδιαφέρουσα, και αξιοσέβαστη, η προσπάθεια μερικών να αποστασιοποιηθούν από την ταύτιση με την δεξιά, όπως ενδιαφέρουσα, και αποκαλυπτική ήταν και η αντίδραση όσων βρήκαν στο κείμενο λέξεις που μιλούσαν στην εμπειρία τους. Ενδιαφέρον διάλογος για το τί είναι «αριστερή οπτική», αλλά και ευρύτερα για τις οπτικές ανάλυσης του κυπριακού σε ένα χώρο [της επαναπροσέγγισης]  που είναι πολλαπλός – και μπορεί να είναι και σημαντικός σε μια λύση. Θα επανέλθουμε σύντομα. Προς το παρόν, είμαστε περίεργοι να δούμε, αν για μια ακόμα φορά οι της κυβέρνησης απλώς πουλούν λαφαζανιές -  λένε, δηλαδή, και υπόσχονται κάτι  για να αποφύγουν την κριτική και μετά παθαίνουν την γνωστή αμνησία του «δεσμεύομαι» και επιμένουν στις καρέκλες που μοίρασαν. Που είχαν βέβαια και την σκοπιμότητά τους. Στην Αγγλική σχολή έτσι έπαιξε το φιλμ – υπόσχονταν και μετά τα γνωστά.. Όσο για την επιτροπή, αυτά που γράψαμε μένουν – είναι εκτεθειμένη και χωρίς νομιμοποίηση η παρούσα σύνθεση. Διορισμένη είναι – αλλά για ένα τέτοιο θέμα, τί εκφράζει; Ότι αυτούς θέλουν όσοι τους διόρισαν  για να μοιράσουν καρέκλες;.. Ελπίζουμε όχι και θα επανέλθουμε.. Διότι το θέμα είναι πολύ ευρύτερο από τα άτομα – έχει να κάνει με τις οπτικές για το κυπριακό, αλλά και την ανοχή της διαφορετικής άποψης και την αναγνώριση της πολλαπλότητας…

 •  Και ξαφνικά ΣΠΕ Αγίας Φύλας. Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση και η πλήρως ελεγχόμενη πια αστυνομία κατασκευάζουν θεάματα, είναι ψώνιο…Και αμάν σκάνδαλο.. τους υπόσχονταν, λέει, «υπηρεσίες σε καμπαρέ» ..Τέτοια φτηνά διαφημιστικά και οι άλλοι τα έχαψαν…Ναι, σίγουρα κάτι υπάρχει. Μπροστά στα πραγματικά σκάνδαλα των τραπεζών αυτά είναι τσίπιτος… Ασήμαντα.. Η υπόθεση αφορά 9 εκατομμύρια [εδώ ο Λεπτός είχε πάνω από 300 εκατομμύρια δάνεια, αλλά επειδή έχει κουμπάρο τον Αβέρωφ δεν έγινε ποτέ πρωτοσέλιδο το αν είχε ή όχι αντίστοιχες εξασφαλίσεις]. Όσο για το θέμα το ίδιο – τις μη αντίστοιχες εξασφαλίσεις.. άτε ρε. Πρώτη φορά δηλαδή; Εδώ την ίδια ακριβώς μέρα, όταν προσπάθησε ένας μάρτυρας στο δικαστήριο να θέσει το θέμα ότι ανάλογα έκανε και ο Αριστοδήμου [άλλος με εκατοντάδες εκατομμύρια σε δάνεια τραπεζών], η δικαστής τον έκοψε.. Και τα ψώνια πουλούσαν πρωτοσέλιδα για μη εξασφαλισμένα δάνεια 9 εκατομμυρίων και δικαστικά κόπηκε συζήτηση για άνω των 300 εκατομμυρίων.. Το μόνο ουσιαστικό ζήτημα σε αυτήν την ιστορία, είναι «γιατί τώρα;».. Κατά τα άλλα είναι ένα σκάνδαλο που μπροστά στα άλλα θα έπρεπε να είχε διερευνηθεί από καιρό. Όπως έγραψε ο Φιλελεύθερος, ο Συλικιώτης είχε στείλει επιστολή στην Βουλή για το θέμα στην ΣΠΕ Αγ. Φύλας από το 2012.. Αλλά εκείνη η κυβέρνηση δεν έκανε θεάματα με ψίχουλα.. Επέμενε στις μεγάλες υποθέσεις των τραπεζών.. και την μίσησαν οι Τραπεζίτες και τα πρωτοσέλιδα… Άμα λες την αλήθεια.. Διαφορετικά κουτόχορτο για ψώνια.. Και η Ιστορία θα κρίνει, όχι μόνο ποιοί είπαν την αλήθεια και ποιοί πουλούσαν ψέματα, αλλά και ποιοί απέτρεψαν τα χειρότερα..
 •  
 • Η σχετικά κουφή δήλωση της δικαστού στη δίκη της Τράπεζας Κύπρου ότι η δίκη δεν αφορά την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, μπορεί να αποδοθεί και σε αχαπαροσύνη σε σχέση με το ιστορικό πλαίσιο [είναι και αυτή η αχαπαροσύνη μια δικαιολογία για την αποφυγή θεμάτων και ευθυνών έτσι και αλλιώς], αλλά η υποψία για κάτι στημένο είναι έντονη μετά τον Σάντη και την ακόλουθό του με την αμίμητη απόφαση ότι 40,000 δεν είναι οικονομικό όφελος [στη δίκη των λοχιών της ΚΥΠ που τα πήραν από τον Λίλλη]: μήπως η δικαστίνα μας ανακοίνωσε έμμεσα ουσιαστικά, ότι το βαθύ κράτος της δεξιάς αποφάσισε ότι το θέαμα "διερεύνηση του τραπεζιτικού σκανδάλου/σκανδάλων' , τελείωσε και ότι τώρα θα τα μαζέψουν, και ότι και η δίκη η ίδια είναι/ήταν ένα θέαμα, και η ίδια μιλημένη [κατά την ηχογράφηση «με δικαστή τον Σάντη..»] για να κλείσει το θέμα; Βέβαια, υπάρχει και η απόφαση του Ανώτατου για το πρόστιμο στην Λαϊκή.. Αλλά ας δούμε την συνέχεια.. Το ότι κάποιοι το κωλοβαρούν [σιγά που ο Συναγερμός θα θέλει, ας πούμε, να δικάσει τον Βγενόπουλο, το τραπεζίτη της δεξιάς στην Ελλάδα] είναι γεγονός.. Θα δούμε.. Καταγράφεται πάντως η σουρεαλιστική δήλωση της δικαστίνας που νομίζει ότι δουλειά δεν είχαμε και ασχολούμαστε τυχαία με το τί δηλώθηκε σε μια συνεδρίαση της Τράπεζας Κυπρου τον Ιούνιο του 2012.. Είναι και τα δίκτυα του Πόλυ… μην τον ξεχνάμε και αυτόν.. Και από την άλλη, είχαμε το θέαμα φούσκα της ΣΠΕ ΑΓ. Φύλας. Για την Τράπεζα Κύπρου δεν συνέλαβαν κανένα ούτε μισή ώρα. Είχαν υψηλή προστασία φαίνεται... Ενώ στο θέαμα μετατόπισης με την Αγία Φυλά τους έριξαν μέσα για μέρες.. Διότι είναι σημαντικά τα 9 εκατομμύρια [τόσο είναι το συνολικό πόσο που συζητείται για τα μη εξασφαλισμένα δάνεια στην Α. Φύλα] - αλλά για τα δισεκατομμύρια των μεγαλοτραπεζιτών της Λευκωσίας [που προστατεύει ο Πόλυς και ο Αβέρωφ], δεν υπάρχουν οι ίδιες ευαισθησίες.. Ημέτεροι.. Και ξέροντας πως παίζει το παιχνίδι το βαθύ κράτος, οφείλει κάποιος να είναι καχύποπτος.. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα πόσο διάτρητη είναι η εικόνα τους.. Θα δείξει…
 •  
 • Γιατί λοιπόν το θέαμα της ΣΠΕ;.. Γιατί για πρώτη φορά γίνεται μια μαζική εκποίηση αξίας 68 εκατομμυρίων – φυσικά από τις άλλες, τις εμπορικές τράπεζες. Αλλά η δεξιά έχει εμμονή με τον συνεργατισμό από τον καιρό των τοκογλύφων.. Δεν το χωνεύει που έχασαν οι πρόγονοι της. Tips για το μέλλον – και τους σημερινούς σας προστάτες θα τους σαρώσει η Ιστορία, όπως τους τοκογλύφους που δεν θέλετε να τους θυμάστε πια..... Just wait and you will see
 •  
 • Και φυσικά, η φούσκα της ΣΠΕ ήταν και χρήσιμη σαν γλειφιτζούρι μετατόπισης από το Νταβός.. η δεξιά πάει στις συνομιλίες, ενώ ταυτόχρονα λέει στους οπαδούς της, ή έστω σε μια μεγάλη μερίδα τους, «όϊ σιόρ, μεν φοάστε εν πάμε για λύση.. έτο συνομιλούμε για να μεν μας πιέζουν για να περνά η ώρα, για να τους γελάσουμεν.. σιγά που εννά τα έβρωμεν με τους τούρκους».. Οπότε, επειδή η είδηση των ημερών είναι ο Αναστασιάδης να πουλά λύση, κάτι πρέπει να έχουν και οι εθνικόφρονες ψηφοφόροι να πιππιλούν… και έτσι τους έριξαν ΣΠΕ.. Η εικόνα στην σελίδα 3 του Φιλελευθέρου ήταν εκφραστική.. Ο Μιχαηλίδης να αγωνίζεται στη στήλη του να πει κάτι για αναβάθμιση του ψευδοκράτους κλπ, αλλά να χάνεται [και οπτικά και σαν θέμα] στον καρναβαλιστικο αχταρμά της σκανδαλοθηρίας της ΣΠΕ.. Έτσι για να καταλάβετε κύριοι ότι το χαλί που στρώσατε στη δεξιά και το κεφάλαιο από το 2011, τώρα σας μετατρέπει σε ασήμαντες λεπτομερειες.. Φυσικά, μπορεί και εσείς να ελπίζετε ότι στο βάθος δεν θέλουν λύση – που είναι μάλλον σωστό. Αλλά, όπως καλά ξέρετε, αυτοί θέλουν μεν την καρεκλά, αλλά βασίζονται στους ξένους.. οπότε;…J
 •  
 • Αν θέλετε να γελάσετε με τα ΜΜΕ και το πώς μερικοί δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε φερέφωνα οι εκδοχές του Πολίτη και του Χατζηβασίλη στον Φιλελεύθερο το Σάββατο για την απόφαση [λένε του αρχηγού της αστυνομίας, αλλά σιγά μην πάρει αυτός απόφαση χωρίς τον Ιωνά..] να γίνουν αλλαγές στην αστυνομία, ήταν γραφική. Ο Πολίτης είχε πρωτοσέλιδο ότι θα εφαρμοστεί εναλλαξιμότητα μπλα μπλα.. Για όποιον ξέρει να διαβάζει την κυβερνητική προπαγάνδα, ο Ιωνάς θα κάνει μεταθέσεις για να βολέψει ημέτερους.. Τουλαχιστον ο Πολίτης το πούλησε κάπως γενικά. Ο Χατζηβασίλης που πουλούσε Ρίκκο μετά πάθους, υπερέβαλε εαυτόν – «ο Αρχηγός στήνει ομάδα κατά φατριών». Και στο ένθετο «Υποδιεύθυνση στο Αρχηγείο Αστυνομίας για οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία». Αυτός έφτιαξε και σενάρια όπως την δεκαετία του 1980 με συνομωσίες τρομοκρατών ή του 1990 με τις φατρίες… Να του δώσετε παράσημο του Χατζηβασίλη. Καλό στρατιωτάκι που θα έλεγε και ο Χάσικος –τον καιρό που δεν εξυπηρετούσε τον Αβέρωφ…
 •  
 • Αυτό που σώζει τον Φιλελεύθερο είναι ότι ακόμα και άμα μας πουλά τέτοιες φούσκες [τους τρομοκράτες του Χατζηβασίλη ή τον άλλο φολκλορικό τίτλο για τα ενεργειακά το Σάββατο, ενώ η πραγματική είδηση είναι ότι υποβαθμίζεται το κοίτασμα στο Ζοχρ] τελικά, κάπου στις μέσα σελίδες μπορεί να βρεις και κομμάτι της αλήθειας. Ο Π. Θεοχαρίδης που τώρα δεν προβάλλεται πρωτοσέλιδα, όπως τότε με την σκανδαλοθηρία [was used μπορεί να πει κάποιος] ήταν αποκαλυπτικός για το ρουσφέτι που έκαναν ακόμα και στα ταμεία συντάξεων της ΑΤΗΚ, ενώ έστηναν το θέαμα της Δρομολαξιάς. Μόλις ανέλαβαν μοίρασαν πίτα χωρίς διαγωνισμούς χωρίς τίποτα στους.. ημέτερους.. «οι διαχειριστές του ταμείου [συντάξεων της ΑΤΗΚ] προχώρησαν χωρίς διαγωνισμό, χωρίς κριτήρια και με βάση μόνο προσωπικές επιλογές και εκτιμήσεις, σε απευθείας αναθέσεις κόστους μέχρι και 200,000… ένα από τα δικηγορικά γραφεία, στο οποία έγινε απ’ ευθείας ανάθεση, βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου στη γνωστή υπόθεση στην οποία κατηγορείται και ο τέως βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Πρόκειται για το γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους και σια ΔΕΠΕ..» [Φιλελεύθερος,
 •  
 • Ο Φαίδωνος στην Πάφο έκανε κριτική στο υπουργείο εσωτερικών, λέει. Μπα. Και εκεί κέρδισε ο Αβερωφ; Ρε Χάσικε, χάνεις παντού ρε.. Αλλά με την κωλοτούμπα της συγκάλυψης στον Ακάμα είναι φανερό ότι δεν τραβάς…
 •  
 • Και είναι και ο Τορναρίτης που φαίνεται να τον φωτογραφίζουν για τις αποθήκες με το παράνομο λαθρεμπόριο καπνού και φωνάζει και κτυπιέται…Τί να πεις; Για την αστυνομία που συμπεριφέρεται λες και δεν μπορεί να κάμει τις συνδέσεις;       Για τον Τορναρίτη που κτυπιέται και δεν καταλαβαίνεις γιατί φωνάζει αντί απλώς να πει την άποψη του; Δεν ξέρει το «από΄σιη μούγιαν..»; Ισχύει ή δεν ισχύει είναι ένα θέμα.. Αλλά υπάρχει και η εικόνα που δίνεται.. Η αστυνομία του Ιωνά, όμως, προτιμά να βρίσκει αποθήκες και να μην κάνει άλλα βήματα φαίνεται.. Άσε που μερικές κακές γλώσσες λένε ότι οι διαρροές στον Χατζηβασίλη και άλλους για την φόκους, ήταν και μετατόπιση από τους καπνούς.. γενικώς…J
 •  
 • Και αφού πέρασε εκείνος ο νόμος για τα ηλεκτρονικά μηνύματα, γιατί δεν ασχολούνται οι αρχές και με τις ηχογραφήσεις της Δρομολαξιάς;  Από ότι ακουστηκε εν η γυναικα του Λιλλη που τις εκαμε, αρα «ο πελατης» [εστω σαν οικογενεια]…Α ναι.. είναι ημέτεροι…
 •  
 • Ο Κληρίδης τελικά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από την φόκους και παρεδωσε το θεμα στο «βαθυ κυκλωμα» της αστυνομίας; [αυτό που αποφασισε ότι οι 40,000 στην υποθεση του Λιλλη δεν είναι σημαντικες – αφου είναι ημετεροι- αλλα στην υποθεση της Αγ, Φυλας είναι;]; Ένας εισαγγελέας που αναγκάστηκε να βγει και να διαμαρτυρηθεί, γιατί διέρρευσαν «μαρτυρίες» [όπως του Μιλτή] που ο ίδιος δεν θεώρησε έγκυρες για να προχωρήσει έρευνα, για να τον υπονομεύσουν, τελικά μας είπε ότι ο ίδιος δεν θα εκδώσει πόρισμα, δηλαδή, δεν θα αξιολογήσει τα τεκμήρια, απλώς θα δημοσιοποιήσει την αστυνομική έρευνα. Μα κύριε Κληριδη μου, αυτήν την έρευνα, εσύ ο ίδιος την κράτησες σε απόσταση και διαφώνησες μαζί της, στο θέμα του Μιλτή ας πούμε, και τώρα θες να την πασάρεις αμάσητη; Δηλαδή τεκμήρια δεν βρήκαν, πιέζει ο Πολίτης, γιατί θα πληρώσει στα δικαστήρια, και έτσι θα στήσει θέαμα το καπετανάτο του Ιωνά;.. Πάει και αυτή η φούσκα.. Δειλία είναι να μην πεις στον Πολίτη ότι έφτιαξε παραπλάνηση.. Αλλά άνθρωπος είσαι και εσύ.. Πόσα να αντέξεις.. Αλήθεια για τα 30 εκατομμύρια φοροδιαφυγής του εκδότη του Πολίτη, δεν ένοιωσες ποτέ τον πειρασμό να το σχολιάσεις;..:)
 •  Και σαν τεκμήριο του πως η αστυνομική «έρευνα» [λέμε τώρα] είναι μια στημένη μεροληπτική διαδικασία, από την οποία ο Κληρίδης δεν θέλει να δεσμευτεί φαίνεται, είχαμε και μια ακόμα κωμική δημοσίευση του Πολίτη – της εφημερίδας που και με δικαστική μαρτυρία πληρώθηκε για να λογοκρίνει κριτική για τις τράπεζες. 50,000 η λογοκρισία στήλης. Αυτή, λοιπόν, η εφημερίδα που είναι στα δικαστήρια με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ για τα δημοσιεύματα της ότι το ΑΚΕΛ πήρε λεφτά από την φόκους, δημοσιεύει κάθε λίγο και λιγάκι "ανταποκρίσεις" από την αστυνομική έρευνα που υποτίθεται βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν, όμως, υπάρχει μια διαμάχη και οι συμμετέχοντες στην έρευνα διαρρέουν προς την μια πλευρά, τότε.. χρειάζεται και γάτα στα κεραμιδιά για να φανεί ότι η έρευνα είναι μεροληπτική; Μια αντικειμενική ερευνά κρατά ίσες αποστάσεις. Το ότι όσα διαρρέουν είναι αμφίβολης εγκυρότητας φαίνεται και από την κριτική του ίδιου του κ. Κληρίδη για το δημοσίευμα του Πολίτη για τον Μ. Νεοφύτου – όχι μόνο αποστασιοποιήθηκε, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να το θεωρήσει σαν έγκυρο. Ήταν, το πιο πιθανό, προϊόν εκβιασμού, άμα δει κανείς την συγκυρία. Και οι υποτιθέμενοι ουδέτεροι αστυνομικοί, το διέρρευσαν στον Πολίτη της Κυριακής – την έκδοση που έκοβε κριτική κατά παραγγελία [και 50,000 αμοιβή για τα πειθήνια κοπέλια] των τραπεζών.. Σε τέτοια κωμωδία ζούμε.. Το νέο δημοσίευμα Πολίτη μυρίζει χειρότερο στήσιμο – εδώ αναζητούνται τεκμήρια ότι η φόκους έστειλε χρήματα στα ταμεία του ΑΚΕΛ. Προφανώς, 2 χρόνια τώρα δεν βρίσκουν. Και τώρα, λέει, σκέφτηκαν να πάρουν καταθέσεις από φοιτητές που ήρθαν να ψηφίσουν το 2008, και τους είπαν ότι τα λεφτά ήρθαν από τον Ζολώτα… Πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει κάποιος; Δηλαδή με το που έμπαιναν οι φοιτητές στο αεροπλάνο τους έλεγαν .. «ξέρετε τα πλήρωσε η φόκους;» Γελοίες προφάσεις όσων δεν έχουν τεκμήρια.. Και εσύ, κ. Κληρίδη, θα αφήσεις αυτήν την αθλιότητα χωρίς σχολιασμο..Οσο για το επίπεδο του Πολίτη, ιδού και πάλι το πρωτοσέλιδο τότε που έστρωνε κόκκινο χαλί στον Βγενόπουλο. Και περιμένουμε να μάθουμε το συνολικό ποσό που πήρε από τον Βγενόπουλο.. για διαφημίσεις ως επιχορήγηση θετικών δημοσιευμάτων και λογοκρισία αρνητικών.. Όπως έκανε και με τον Ηλιάδη της Τράπεζας Κύπρου..

 •  
 • Και ο Χατζηβασίλης του Φιλελεύθερου με την εγκυρότητα του δημοσιογράφου που λειτουργούσε σαν φωνή του Ρίκκου, έτρεξε αμέσως, λες και το διέταξαν, να έχει πρωτοσέλιδο για την φόκους. Εμείς το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε – μια μεγαλοδημοσιογράφος του Φιλελευθέρου πήρε χρήματα από την φόκους. Και έμμεση απολογητική αναφορά είχε κάνει και ο Α. Μιχαηλίδης - στο στυλ δεν ήταν μεγάλο ποσό [φαίνεται ότι κόλπο με την αξιολόγηση των ποσών που είδαμε στη δίκη με τους λοχίες της Δρομολαξιάς, έχει και προηγούμενο..:)].. Άμα είναι για ημέτερους δεν υπάρχει υποψία;.. :)..Καίει  η υπόθεση, ρε Χατζηβασίλη; Ή μήπως είναι όπως τον Ρίκκο οι ευαισθησίες;.. Να μην ξεχνάμε ότι τα είχες με τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς διερευνούσε την Providencia.. Γιατί, έγραφες, να κάνει έρευνα αν υποτίθεται ότι έκανε ο Καλλής;.. Θυμάσαι απολογητή του Ρίκκου του «ανίκανου και του ακαταλλήλου» κατά το Ανώτατο;..  Απολογήθηκες ποτέ που ήσουν φερέφωνο; Και τώρα στο καθήκον των κυκλωμάτων του Ρίκκου στην εισαγγελία και πάλι; ..Ή μήπως του Ιωνά τώρα;
 •  
 • Κατά τα άλλα, κ. Κληρίδη, άμα ήθελαν να κάνει έρευνα ο Ιωνάς [διότι το δικό του πόρισμα θα βγει όπως πάει] θα ζητούσαν από εκεί…Και όποιος εμπιστεύεται τον Ιωνά δεν έχει παρά να θυμηθεί το κόλπο με Πικη. Τον διόρισε με νόμο που απαγορευε να τον ερευνήσει – και τον Ιωνα και τον Αναστασιαδη. Κατά τα αλλα έλεγαν – θα τα ερευνήσει όλα..Καλα..:)
 •  
 • Δεν μπορώ να πω ότι δεν λυπάμαι μερικές φορές του απορριπτικούς. Ξαφνικά, από εκεί που καθόριζαν την ατζέντα αρχίζουν να νοιώθουν μια μοναξιά – που δεν είναι μόνο μια αδιαφορία του κοινού, αλλά και ένα αίσθημα ότι το χέρι της εξουσίας που έπιανε οτιδήποτε τους ερχόταν στο κεφάλι και τα πολλαπλασίαζε, τώρα τους έχει εκεί απλώς να μιλούν.. Το νοιώθεις ότι δεν είναι μαθημένοι απλώς να λένε την άποψή τους. Έμαθαν στα εμβατήρια που επαναλαμβάνονται. Τέλος πάντων.. Διαβάζω τον Α. Μιχαηλίδη. Παρά τις διαφωνίες που έχω μαζί του, νοιώθω ότι προσπαθεί να κρατήσει ένα επίπεδο. Αλλά.. Άντε..του φεύγουν. Το Σάββατο κορύφωσε μια εβδομάδα δυσφορίας για τα Νταβός [και έπρεπε να προσπαθεί, ενώ γύρω του έπεφταν φούσκες από την Αγια Φύλα μέχρι τους τρομοκράτες που θα αντιμετωπίσει ο Ιωνάς με την αρχηγό αστυνομίας σύμφωνα με τον Χατζηβασίλη] με ένα σχεδόν πονεμένο κείμενο, γιατί λέει οι τουρκοκύπριοι έχουν τα οφέλη του να είναι ευρωπαίοι πολίτες, αλλά είναι οι ελληνοκύπριοι που πληρώνουν φόρους.. Έλα, ρε Άριστε.. Μην το ξεφτιλίσουμε.. Εντάξει.. το πόσο θα εμπιστευθεί κάποιος τον Ερντογάν το καταλαβαίνω. Αλλά να το παίζεις σαν ελληνοκύπριος αδικημένος, νισάφι. Ρε κουμπάρε, έχουμε τις 6 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο [οι 2 θα ήταν των τουρκοκυπρίων, όπως ξέρεις] και το εμπάργκο στηρίζεται στο ότι ακριβώς οι ελληνοκύπριοι, δίνοντας ψίχουλα στους τουρκοκύπριους αναγνωρίζονται ως η νόμιμη κυβέρνηση. Άμα δεν ήταν η βόρεια/κατεχόμενη Κύπρος σε εμπάργκο θα καταλαβαίναμε όλοι τί θα πει να έχουν οι τουρκοκύπριοι ίση πρόσβαση [και εμπορικά και πολιτικά] στο διεθνή χώρο – και στην Ευρώπη. Οπότε, ας μην επιμένουμε.. Οι ελληνοκύπριοι διαχειρίζονται την κυριαρχία, αλλά στο όνομα και των δυο κοινοτήτων… Οπότε λίγος σεβασμός στη πραγματικότητα, δεν θα έβλαφτε κανένα…J
 •  
 • Αν πάντως θέλετε να δείτε το επίπεδο των προκαταλήψεων, και άρα τη συγκριτική σοβαρότητα του Μιχαηλίδη, δεν έχετε να μετροφυλλησετε τον Φιλελεύθερο του Σαββάτου στα κείμενα [επιλεγμένων βέβαια] αρθρογράφων. Υπάρχει λ.χ. ο αμίμητος σε κωμική διάσταση Χ. Φεραίος που δεν ήξερε καν τί είδους κούρεμα επιβλήθηκε στην Κύπρο. Αυτός είναι του σχεδίου Άτσεσον. Αυτήν την εβδομάδα ήταν στις «νεοκυπριακές συνομωσίες»… Βαρέων βαρών.. Αλλά και πιο σοβαροί αρθρογράφοι όπως Ν. Ορφανίδης γράφουν κείμενα με εκφράσεις όπως «η οθωμανική παρουργία..». Και αυτός τα έχει με την πιθανότητα λύσης [και φυσικά είναι συνομωσία και τί κακό, ωιμέ... μπλα μπλα]..και επίπεδο παρακαλώ: «..παρακολουθούμε τους τούρκους, με την γνωστή πανουργία της Ανατολής..»…Κοιτάζεις μόνο αυτήν την φράση σαν διατύπωση και απορείς πως σοβαροί άνθρωποι μπορεί να νοιώθουν τόσο άνετα να πουλάνε τον ρατσισμό, χωρίς να το καταλαβαίνουν..Τί σημαίνει «πανουργία της Ανατολής»; Τί είναι η «Ανατολή»; Γιατί δεν είναι και οι έλληνες λ.χ. ‘Ανατολή’; Και από ποτέ ένας γεωγραφικός προσδιορισμός, ή έστω πολιτιστικός έχει σαν διαχρονικό χαρακτηριστικό κάτι σαν «πανουργία»; Και αυτή η ύπουλη πανουργία είνα μόνο τουρκική; Ήμήπως είναι και οι άραβες τέτοιοι; Και ο Μασέρ που στήριζε την ΕΟΚΑ, πανούργος ήταν; Και γιατί οι Γερμανοί είναι άδικοι τότε, όταν λένε ανάλογα για τους έλληνες τους οποίους ταλαιπωρούν με πειθαρχίες μνημονιακές για 6 χρόνια τώρα; Νοιώθεις ένα κόσμο αυτοεγκλωβισμένο που επαναλαμβάνει ατάκες και κλισέ σαν ξόρκια ενάντια σε μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να λογοκριθεί πια.. Αυτά τα κλισέ ήταν τα αρνητικά προϊόντα της εσωστρέφειας της ελληνοκυπριακής κοινότητας για δεκαετίες. Αλλά το παραμύθι τέλειωσε.. Και η μόνη υπαρκτή πανουργία τελικά, μπορεί να είναι αυτή της ιστορίας που έλεγε και  ο Χέγκελ.. Και είναι ίσως αυτή η πανουργία που βγάζει στην επιφάνεια τα a priori δεδομένα που δεν βασίζονται πουθενά πέρα από την προκατάληψη μερικών ιθαγενών που πίστεψαν ότι έγιναν, στον ύπνο τους, σερ….:)..
 •  
 • Και από την άλλη πλευρά των κλισέ - Η Ξένια η γοδησούλα που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον απόγονο της οικογένειας δεινόσαυρων [Μητσοτάκη] από την έννοια «νέο» [σαν αντίθετο των δεινόσαυρων/μητσοτάκηδων], και η οποία νομίζει ότι ο ρατσισμός του Άδωνη είναι «φιλελεύθερος», ξεκίνησε την προεκλογική φαίνεται.. Κάποτε, όταν υπήρχε κόσμος που έλπιζε ότι κάτι θετικό θα πρέπει να βγήκε από εκείνη την δεκαετία της ρουσφετολογίας Κληρίδη, η Ξένια Κωνσταντίνου με τις κλισέ, αλλά τέλος πάντων έκανε μια προσπάθεια να είναι κάπως εξυπνακίστικες, ατάκες της, φαινόταν ενδιαφέρουσα… Μετά ήρθε η δεύτερη, η σημερινή, περίοδος της ρουσφετολογίας – μετά το 2013. Και η Ξένια «σαν ώριμη από καιρό», εξαργύρωσε τις υπηρεσίες. Και περιφέρει από τότε, η καημένη, την παλιά γοητεία με το ξύλινο λόγο της καρεκλίτσας της. Έγραψε πρόσφατα ένα κείμενο χαρακτηριστικό αυτής της αμήχανης αποκάλυψης.[1] Ο τίτλος προσπαθεί να πουλήσει την εξυπνακίστικη ατάκα – ας πούμε το «ο ρατσισμός βλάφτει σοβαρά την υγεία» ή αλλα ανάλογα, αντιγράφηκε στο «ο συντηρητισμός βλάφτει σοβαρά..»..κλπ. Φαινομενικά, άμα δεν βαρεθείς από τα κλισέ και το διαβάσεις μέχρι το τέλος, το κείμενο αφορά την εκλογή του απόγονου της οικογένειας Μητσοτάκη [τον οποίο η Ξένια αποκαλεί «Κυριάκο» - έπαιζαν ππιριλιά μαζί στα παιδικά τους χρόνια..τέτοιο στυλ],αλλά επί της ουσιας, το κείμενο είναι ένα είδος πρώιμης προεκλογικής εκστρατείας της Ξένιας για την νέα καρεκλα – αυτή, η Ξένια, είναι η «νέα» και «φιλελεύθερη» σε αντιδιαστολή προφανώς με κάποιους άλλους στο κόμμα της. Θα μπορούσε να το αγνοήσει κάποιος το κειμενάκι σαν προεκλογικό φυλλάδιο. Απλώς η υπενθύμιση της εμμονής με τις καρέκλες, θα προκαλούσε το αναπόφευκτο μειδίαμα. Αλλά το κείμενο είναι πιο θλιβερό. Ξεκινά με ένα ταμ ταμ υπέρ του ΔΗΣΥ.. μέρες μόλις μετά τις συζητήσεις για τον Χαμπουλά, τον Κυπριανού [τον συναγωνιστή της με τα βρακάκια και τα «τσουλιά»],  τον Θεμιστοκλέους κοκ..Ο ΔΗΣΥ, λέει απαγγέλλοντας το ποίημα της, είναι κόμμα ανοικτό και νέο και φιλελεύθερο – ιδιαίτερα, σε τέτοιο φόντο, σε κάνει να απορείς για την επαφή της με την πραγματικότητα. Είναι εμφανές ότι η Ξένια δεν ασχολείται με έννοιες. Ρίχνει ατάκες, δεν κάνει ανάλυση. Αν καταλάβαινε, δεν θα ξεκινούσε με μια εμβληματική δήλωση αχαπαροσύνης – η Κύπρος, λέει, δεν είχε ιδεολογικές διαμάχες. Πόσο άσχετη με την ιστορία μπορεί να είναι κάποια; Τί είχαμε στην Κύπρο την δεκαετία του 1940, και μετά; Star Wars; Ποιά ήταν δηλαδή η ιδεολογική διαμάχη που συνέβηκε αλλού και δεν συνέβηκε στην Κύπρο; Αλλά είπαμε η Ξένια δεν ασχολείται με το περιεχόμενο των λέξεων – φαίνεται να τα ρίχνει σαν πυροτεχνήματα.  Μετά προχωρεί στο κομματικό καθήκον – «το κακό ΑΚΕΛ». Και τί να πει – δεν της άρεσε, λέει, ο τρόπος που το ΑΚΕΛ διάλεξε του υποψήφιους του χωρίς να εξηγά ουσιαστικά τι διαφορετικό νομίζει ότι κάνει η θα κάνει το κόμμα της.. Κάνει το καθήκον της και  γαβγίζει στους απέναντι θα πει καποιος. Οκ, να το δεχτούμε σαν κομματικό καθήκον. Αλλά αυτή, ας πούμε, σε τί ελπίζει; Δεν ελπίζει ότι θα την διορίσει κάποιος «αρχηγός» υποψήφια – σαν εκπρόσωπο του «νέου» που πουλά στο κείμενο; Τώρα γιατί μου θυμίζει Λυσσαρίδη αυτό το βίτσιο, άλλη ιστορια.. Α ρε Ξένια – αν αντί να ψάχνεις ατάκες τα σκεφτόσουν και λίγο, θα καταλάβαινες ότι το αρχηγικό μοντέλο στο οποίο φαίνεσαι να ποντάρεις [δεν  αναρριχήθηκες με την εύνοια των κληριδικών;] είναι ότι υπήρχε για δεκαετίες αν όχι για αιώνες πριν. Ακόμα και η επιλογή των λέξεων είναι κωμική – τα μέλη του ΑΚΕΛ είναι, λέει, «κλειστό ακροατήριο» [θέλει να πουλήσει δαιμονοποίηση η lady], ενώ οι έμμισθοι «στρατιές». Δηλαδή, ρε Ξένια, οι έμμισθοι είναι περισσότεροι από τα μέλη; Μα ακόμα σε αυτά τα κλισέ της Μακρονήσου είσαι; Πεε.. Άντε πες μας πόσους έμμισθους έχετε στον ΔΗΣΥ, να ρωτήσουμε και το ΑΚΕΛ, να δούμε πόσες δεκάδες κάνουν «στρατιές»..Τελικά, μετά το κομματικό καθήκον, φτάνει στο θέμα – τον «Κυριάκο». Και το θέμα είναι ότι τα είπε «ειλικρινά» [whatever that means]. Ναι, μωρέ – δεν το στήριξε η φάρα των δεινοσαύρων του Μητσοτάκη, ούτε τα δίκτυα και τα τζάκια του Σαμαρά.… Πως αγαπά η συμπαθής φιλελού μας να κρύβει τα τεκμήρια που αναδεικνύουν τους «ηγέτες» [που θα ήθελε και η ίδια να είναι] από τα πάνω προς τα κάτω.. Και μετά μας λέει με θάρρος και παρρησία ότι είναι φιλελεύθερος ο Κυριάκος ενάντια στον συντηρητισμό. Κόρη – επικεφαλής συντηρητικού κόμματος εκλέγηκε, αυτό εκπροσωπείς επίσης.. Ξύπνα και άσε τις λέξεις που τις ταλαιπωρείς. Η διαμάχη φιλελευθέρων και συντηρητικών [σαν ουσιαστικη ιδεολογικη διαμαχη] δεν είναι αγώνας Beach volley «γλυκιά μου» – έγινε τον 19ο αιώνα. Τώρα πια οι φιλελεύθεροι στην Αμερική ας πούμε, είναι σαν τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες. Και δεν φταίμε εμείς αν ποζάρεις σαν τάχα μου, αλλά.. :) ..Άμα διάβαζες θα διαπίστωνες ότι ο ιστορικός φιλελευθερισμός έκανε στροφή στην παρέμβαση του κράτους στην οικονομία από τον 19ο αιώνα με τον Τ.Σ. Μιλλ. Ψιλά γράμματα τώρα η ιστορία και οι έννοιες θα μου πεις. Αλλά να μην βλέπεις, ρε Ξένια, ούτε καν το Άδωνι; Τυχαία τον διόρισε ο «Κυριάκος» αντιπρόεδρο;.. Περαστικά με τον ρατσισμό του. ..Αλλά σιγά που θα κωλώσεις τώρα με λίγο ρατσισμό ..Η φαντασίωση της καρέκλας νά’ ναι κάλα, δεν είναι;.. Αλλά άλλαξε λίγο στυλ..Κατάντησε πληκτική επανάληψη. Αναζήτηση ατάκων, αντικελικά κλισέ, και λέξεις κενές νοήματος για να πεις.. «Εγώ»… «ψηφίστε με»..Τέτοια κάνει και ο Θεμιστοκλέους…J
 •  
 • Ο Τάσος Τρύφωνος, που πληρώνεται και από το κρατικό κανάλι [αλλά κάνει την πάπια άμα το θέμα του δημόσιου αφορά και τον εαυτό του] πρέπει να μετονομαστεί είτε σε φερέφωνο του Χάρη ή σε υποψήφιο για φλώρο της χρονιάς. Πρωί ξημέρωμα και ο οδηγός ταξί κάνει λάθος και κολλά στον ανεκδιήγητο. Διαβάζουν εφημερίδες. Ο Τάσος είναι δείγμα για να ξέρεις τι θέλει ο ΔΗΣΥ..διαβάζεται είδηση για την ΣΠΕ.. μεγάλο σκάνδαλο, ο Τάσος.. να μας πουν οι ακροατές, λέει, τί νομίζουν.. [φυσικά κανένας δεν ασχολείται και ακούγεται σαν χαλασμένο μαγνητόφωνο].. Άμα είναι για είδηση για την δίκη της Τράπεζας Κύπρου, σούζα ο Τάσος.. Φτάνουν σε μια είδηση για κάτι που θέλει ο Χάρης – νομοσχέδιο για την δημόσια υπηρεσία. Στο καθήκον ο Τάσος. Αμέσως το βιολί για τη βουλή: η κακιά βουλή που δεν κάνει ότι θέλει ο Χαρούλης … Ενώ άμα ψηφίζει βουλή ότι θέλει η κυβέρνηση – σούζα ο Τασούλης.. Τέλος πάντων, καθώς παραμιλά προσπαθώντας μας πουλήσει το σενάριο του Χάρη [αν δεν ψηφιστεί δεν θα πάρει ανάπτυξη η οικονομία κλπ κλπ – και απορείς εσύ πώς δεν πήρε χαμπάρι αυτός ότι με την τρόικα τελειώσαμε και το είπε και ο Χαρούλης του ότι και να μην πάρουμε την τελευταία δόση, δεν πειράζει κλπ.. Αλλά άμα είσαι στην πρίζα και λες το εμβατήριο που σου έμαθαν..:)], σε μια φάση τον διακόπτει η Χριστιάνα Αρτεμίου και του λέει – «καλά τί λέει το νομοσχέδιο;». Και εκεί κορυφώνεται η απογείωση της αποκάλυψης – «..μα δεν θα πάρει μπροστά η οικονομία αν δεν …» και και..Τον διακόπτει πάλι και του λέει – «καλά τί λέει το νομοσχέδιο;». Νοιώθεις την αμηχανία του στο τόνο της φωνής του – «εεε..Η ΑΗΚ..η ΑΤΗΚ..» Σκέφτηκε ότι θα είναι κάτι για τους ημικρατικούς..Τελικά δεν ήταν.. Ήταν για την δημόσια υπηρεσία. Απτόητος ο Τασος του Χαρη. Άρχισε ένα βιολί ενάντια στο δημόσιο.. Όπως την κασετα..Και εσύ ρε φιλε από πού πληρώνεσαι, άμα δουλεύεις στο ΡΙΚ; Κατάλαβες.. Άμα τα παίρνουν μια χαρά είναι το δημόσιο.. Κατά τα άλλα το πιο αστείο ήταν η ξαφνική εμμονή του με το κούρεμα.. «Να μας πουν οι βουλευτές ποιός θα αποζημιώσει αυτούς που έχασαν τα λεφτά τους μετά την απόρριψη του πρώτου κουρέματος από τη βουλή»..Κάποιος συνεπιβάτης με δυσφορία μουρμούρισε «και ποιός θα αποζημίωνε όλο τον κόσμο, ρε βλάκα, αν μας έκαναν κούρεμα όλους;». Αλλά ο Τάσος του Χαρη, είναι εκεί για να κάνει μονόλογο – για να μην τον ρωτάνε με ποιά λογική η καθολική κλοπή είναι καλύτερη από το να πληρώσουν οι δυο ενοχές τράπεζες και οι μεγαλοκαταθέτες.. Η παρήγορη σκέψη είναι ότι μάλλον ήταν μεγαλοκαταθέτης και την έπαθε... Ο οδηγός άλλαξε κανάλι τελικά…Υποψήφιος του ΔΗΣΥ, το παιδί; Άντε να μην τον πληρώνουμε και από το δημόσιο.. Ας ψαχτεί αλλου...Αφού δεν του αρέσει το Δημόσιο…

 • Θέαμα σκανδαλοθηρίας ή απλή σύγκριση θεαμάτων και λογοκρισίας. Χαμός και πάλι για την ΣΠΕ Αγίας Φύλας.. Καμπαρέ, ύποπτοι λογαριασμοί κλπ..σε τέτοιες περιπτώσεις ρωτάς – τί θέλουν να κρύψουν; Το συνολικό πόσο των σκανδάλων στην ΣΠΕ ήταν 9 εκατομμύρια. Όταν τις επόμενες μέρες  ένας μάρτυρας στη δίκη της Τράπεζας Κύπρου αναφέρθηκε στα δάνεια του Αριστοδήμου [εκατοντάδων εκατομμυρίων] η δικαστής, η κ. Δημητριάδου, δεν τον άφησε να τα πει..Τι χαριτωμένα που είναι μερικές φορές τα δικαστήριά μας.. Όπως και τα ΜΜΕ μας.. τα 9 εκατομμύρια είναι πολύ σκανδαλώδη, αλλάα τα 300 και 400 του Αριστοδήμου και του Λεπτού; Αυτοί είχαν εξασφαλίσεις; Η δικαστής το απαγόρευσε. Τα ΜΜΕ το συγκαλύπτουν για χρόνια τώρα.. ιδιαίτερα για τον κ. Λεπτό..Είχε εξασφαλίσεις αυτός; Ή έχει Αβέρωφ;

 • Θέαμα συγκάλυψης: Μια δικαστής που δικάζει κάτι χωρίς να ξέρει τί έγινε; Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η δικαστής έκανε και ένα μυστήριο [η αποκαλυπτικό των προθέσεων της;] σχόλιο ότι η δίκη δεν γίνεται για την κατάρρευση της οικονομίας. Σοβαρά; Και γιατί γίνεται μαντάμ; Γιατί μας έπιασε η ευλάβεια επειδή εξαπάτησε το κοινό τυχαία η τράπεζα τον Ιούνιο του 2012; Η κα. δικαστής δεν κατάλαβε ότι εκείνη η εξαπάτηση οδήγησε στην τρόικα; Μόλις μαθεύτηκε κύρια μου ότι θα ζητούσε εκείνα τα χρήματα η τράπεζα, είχαμε νέα υποβάθμιση και απαίτηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μνημόνιο, διαφορετικά  θα διέκοπτε την αποδοχή κυπριακών ομόλογων – άρα θα μας υπέβαλε σε ασφυξία ρευστότητας.. Πού κάνατε διακοπές εκείνη την περίοδο μαντάμ; Ή μήπως διαβάζατε ότι φταίει το δημόσιο – εκτός βέβαια από τους δικούς σας μισθούς.. Όχι κυρία μου – δικάζεται την τελική αιτία που έσπρωξε την Κύπρο στο μνημόνιο. Και αν έχετε προκατάληψη, καλό θα ήταν να αποχωρήσετε..Μην καταντήσετε Σάντης…

 •  Είναι και τα μαθηματικά δύσκολα τα γέρημα… Προς την δικαστή που ξαφνικά δεν ήθελε να ακουστεί ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας ενέκριναν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις: Και γιατί  δεν είναι σχετικό αν η τράπεζα παραχωρούσε δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, αφού το ζητούμενο είναι ότι η τράπεζα είχε έλλειμμα, όταν χρειάστηκε να συμπληρώσει το ποσό της απαιτούμενης ανακεφαλαιοποίησης; Δηλαδή τώρα θα κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ούτε μαθηματικά; Όταν κύρια μου έδιναν δάνεια στον εαυτό τους χωρίς εξασφαλίσεις, δεν κρατούσαν το απαραίτητο ποσό που απαιτούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.. Τόσο δύσκολο είναι;.. Ή μάλλον καιρός είναι να αναθέσουμε το ζήτημα των σχέσεων τραπεζιτών και δικαστών..;

 • Τελικά, αυτό το κόλπο με τον δήθεν μίνι ΓΕΣΥ είναι κόλπο για να επιβληθούν φορολογίες παντός χρήσης μετά την θεομηνία των περικοπών της τρόικα και των υποτακτικών της, όπως τον Χάρη; Δεν βοήθα η λιτότητα ε; Ούτε καν στο ρουσφέτι που πρέπει να κάνετε ε; Α ρε Χάρη… εκεί που έφτυνες…J

 • Pavlos Pavlou
  Το ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές φαίνεται και από την αναβίωση του Φρανκενστάιν της μείωσης της στρατιωτικής θητείας. Θα το ακούμε κάθε μήνα μέχρι τον Μάιο. Τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές (και αν δεν καταλήξουν σε λύση οι συνομιλίες), θα ακούμε το άλλο ποίημα. Εκείνο του Δρακουμέλ που θα επαναλαμβάνει μονότονα το «Θα πατάξουμε τη φυγοστρατία με κάθε μέσον».

 • Ο μητροπολίτης Καρπασίας λέει ότι φταίει ο μαρξισμός για την κρίση γιατί προωθεί την ηδονή. Κάρολε τέτοιο κομπλιμέντο δεν το περίμενα για σένα από το παπαδαριό..

 • Πάμε και στα διεθνή. Σχόλιο από τον Βαξεβανη στο hot.doc για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη [ο επικοινωνιακός διευθυντής του Μητσοτάκη του νεώτερου] που κατηγορείται για παιδεραστία στη Μολδαβία. «Ο Γεωργιάδης δεν οδηγήθηκε σε δίκη, γιατί είχε διπλωματική ασυλία. Μια σειρά από νομικά προσχήματα, στη συνέχεια δεν επέετρεψαν να ανοίξει η υπόθεση ακόμα και όταν δεν είχε πλέον ασυλία. Η φήμη της ΕΕ και του ΟΗΕ ήταν σημαντικότερη ίσως από μερικά παιδιά των ορφανοτροφείων.» Και φυσικά και τα κυπριακά ΜΜΕ το έκαναν γαργάρα.. Άσε αυτούς που πανηγύριζαν για τον «Κυριάκο». Δεν ήξερε; Ή είναι και αυτή απαγορευμένη ερώτηση;
 •  
 • ΟΠΑΣΣΣ!!!!! Στην κυριολεξία καρφώνει τον Χάσικο ο Φαίδωνος "Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (HELECTOR) συμφερόντων του Ελλαδίτη επιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα, διαχειρίζεται το ΧΥΤΥ Κόσης και το ΧΥΤΑ Πάφου." (http://www.reporter.com.cy/local-news/article/28841/karfonei-to-yp-esoterikon-ga-ton-chyta-pafoy-o-faidonos Ο Μπόμπολας έσιει σχέση με τον Άλφα που φέρνει στην Κύπρο ο Χάσικος τζιαι μυρίζει καμένο δαμέ?

 • Τζιαι δαμέ θωρούμεν τζιαι το λόγο που το ττόζι για τη Χρυστάλλαν επόκατσεν: Τί προσπαθεί ο Χάρης να περάσει (πάλε με εκβιασμούς) που τη βουλή? Τη νομοθεσία για τους τίτλους ιδιοκτησίας μετά τες εκποιήσεις. Οπότε λλίη σκόνη ότι δεν έσιει να κάμει με κύριες κατοικίες κλπ, φοηθά τα μάλα "Το δρόμο της διαδικασίας για να βγουν στο «σφυρί» έχουν πάρει 321 ακίνητα, η αγοραία αξία των οποίων υπολογίζεται σε €68,06 εκατ. Οι οφειλέτες - δανειολήπτες έχουν ήδη πάρει σχετική επίδοση από τις τράπεζες. Τα πιο πάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε επιστολή που απέστειλε πρόσφατα η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, στον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου. Τα στοιχεία αναφέρονται σε επιστολές των τραπεζών για πρόθεση πώλησης ενυπόθηκων ακινήτων που αποστάληκαν σε δανειολήπτες τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2015. Στον κατάλογο δεν υπάρχει καμία κύρια κατοικία ή διαμέρισμα προς εκποίηση. Αντίθετα, στον δρόμο του πλειστηριασμού, με βάση τον κατάλογο της Κεντρικής Τράπεζας, βρίσκονται 26 κατοικίες / διαμερίσματα (έτοιμο υπό ανέγερση) η αγοραία αξία των οποίων είναι €5,71 εκατ. και 27 ενυπόθηκα εμπορικά ακίνητα (έτοιμα ή υπό ανέγερση) συμπεριλαμβανομένων γραφείων, καταστημάτων, εργοστασίων και κτηνοτροφικών μονάδων, αξίας €14,56 εκατ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης δύο ξενοδοχεία αξίας €2,33 εκατ., 47 οικόπεδα αγοραίας αξίας €9,66 εκατ. και 217 αγροτεμάχια αξίας €33,65 εκατ. Στην κατηγορία άλλης περιουσίας υπάρχουν δύο ενυπόθηκα ακίνητα αξίας €2,13 εκατ." (http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/295457/archi-ekpoiiseon-me-xenodocheia-ergostasia-oikopeda-kai-chorafia) Τζιαι προσέξετε με πόση σπουδή αποφεύγεται που τη Χρυστάλλα, όπως φαίνεται, η αναφορά στο ύψος των μη εξυπηρετούμενων "Στην επιστολή της Διοικήτριας παρουσιάζεται και η «ακτινογραφία» των αναδιαρθρώσεων ανά τραπεζικό ίδρυμα αλλά δεν αναφέρεται πόσο είναι το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων."- http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/295457/archi-ekpoiiseon-me-xenodocheia-ergostasia-oikopeda-kai-chorafia
 •  
 • Πάμεν τζιαι στην απόδειξη της εξυπηρέτησης συμφερόντων στον Ακάμα για να τελειώνει το αστείον "Ο ιδιώτης κατέθεσε αίτημα προτού εγκριθεί και εφαρμοστεί το Διαχειριστικό Σχέδιο Ακάμα και προτού δημοσιευτεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ερωτηματικά προκαλεί το αίτημα που κατέθεσε ιδιώτης στις αρμόδιες αρχές για δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου σε περιοχή κοντά στα Λουτρά της Αφροδίτης.Το προτεινόμενο τεμάχιο, έκτασης 32.777 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε τουρκοκυπριακή γη και είχε εκμισθωθεί πέρσι για τρία χρόνια στον Ι.Ι. για γεωργικούς σκοπούς προς €300 τον μήνα. Ξεπερνούμε το εξωφρενικό του εξευτελιστικού ενοικίου ακόμα και για γεωργική χρήση (λιγότερο από 1 σεντ το τετραγωνικό) για να περάσουμε στο παρασύνθημα. Ο Ι.Ι. παρέδωσε μέσω πληρεξούσιου τη διαχείριση του τεμαχίου σε άλλον ιδιώτη, τον Μ.Κ., ο οποίος ήδη διατηρεί άλλη τουριστική επιχείρηση στην περιοχή.Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ως διαχειριστής επιχείρησης σαφάρι, η οποία πραγματοποιεί εκδρομές με τζιπ στη χερσόνησο του Ακάμα. Εικάζουμε πως όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης μιλούσε για παράνομες δραστηριότητες στον Ακάμα, «όπως τα σαφάρι», σε κάτι τέτοιο αναφερόταν. Αβίαστα λοιπόν, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:" - http://dialogos.com.cy/blog/aviasta-erotimata-gia-to-camping-sta-loutra/
 •  
 • Τελικά τζιαι που τα καζίνα μπορεί να μας σώσουν οι τ/κ "Το πολιτικοποιούν, ζητούν να αφορά την ομοσπονδία και όχι τα κρατίδια. Έντονες ανησυχίες για το ποια θα είναι τα τελικά δεδομένα στην αδειοδότηση και τη λειτουργία καζίνο σε περίπτωση επίτευξης λύσης στο Κυπριακό Πρόβλημα, επικρατούν ανάμεσα σε υποψήφιους για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας καζίνο τύπου θερέτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» οι ανησυχίες τους αφορούν στις πληροφορίες για τις συζητήσεις που γίνονται στις διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το θέμα του στοιχήματος και κατ’ επέκταση της λειτουργίας και του ελέγχου καζίνο, αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης των δύο πλευρών.  " - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/295448/kazino-sfina-tourkokyprion-stis-exelixeis
 •  
 • Στα κρυφά τζιαι μουλλωχτά πάντως η καταδικαστική απόφαση για τα συνταξιοδοτικά των κυπρίων εξωτερικού: "Καθώς όμως η κυπριακή νομοθεσία "θέτει σε δυσμενή θέση τους διακινούμενους κάτω των 45 ετών εργαζομένους οι οποίοι στην πράξη λαμβάνουν μόνο ένα εφάπαξ και χάνουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα", όπως αναφέρει το δικαστήριο, διαπιστώνεται παράβαση και ως εκ τούτου γίνεται δεκτή η προσφυγή της Κομισιόν." - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=229655
 •  
 • Την ώρα που πετάσουνται δεκάδες σιηλάδες για τες λιμουζίνες, ο κόσμος εξακολουθεί να την πληρώνει για γελοιότητες – «Επιστολή με την οποία γυναίκα καλείται να πληρώσει 20 ευρώ που οφείλει στις κοινωνικές Ασφαλίσεις, αλλιώς θα φυλακιστεί,  απέστειλε το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. - http://www.reporter.com.cy/local-news/article/29139/apeileitai-me-fylakisi-ga-20-evro-chreos-stis-koinonikes-asfaliseis
 • «Τριάντα ένα δημότες που γειτνιάζουν με την Β’ Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου, στην οποία αναμένεται να ανεγερθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού, υπέγραψαν ομαδική προσφυγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας προσβάλλοντας την απόφαση της κεντρικής εξουσίας να εγκατασταθεί στη συγκεκριμένη περιοχή το εν λόγω εργοστάσιο. Μια δεύτερη ομαδική προσφυγή αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.» - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=229726
 •  
 • Κατά τ' άλλα με τα προγράμματα της ΑΝΑΔ καταπολεμείται η ανεργία και έρχεται η ανάπτυξη "Η ΑνΑΔ «από το 2005 εργοδοτεί προσωπικό παραβιάζοντας όλες τις πρόνοιες τις εργατικής νομοθεσίας με τη συγκάλυψη του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Καταπέλτη για το θέμα των παράνομων συμβάσεων αγοράς υπηρεσιών της ΑνΑΔ αποτελεί και η πρόσφατη Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή (σελ.450-451), στην οποία καταγγέλλεται η κατάχρηση που γίνεται από την ΑνΑΔ, η οποία με παραπλανητικό τρόπο χρησιμοποιεί τη διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων για πρόσληψη προσωπικού με αγορά υπηρεσιών ως "αυτοεργοδοτούμενοι" για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της ΑνΑΔ», αναφέρουν. Σημειώνουν ότι ο αριθμός των εργαζομένων με αγορά υπηρεσιών κυμαίνεται κατά περιόδους από 50 έως και 80 άτομα, που σε ποσοστό αντιπροσωπεύει πέραν του 50% των οργανικών θέσεων της ΑνΑΔ." - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/295804/ergazomenoi-katangelloun-tin-anad-gia-paranomes-praktikes Πέραν του 50% των οργανικών θέσεων! Έν’ νναιν παράνομο οργανικές θέσεις να μην είναι μόνιμες;  Έτσι ήταν πάντως ως πρόσφατα. Πολλά πρόσφατα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου