10 Ιαν 2016

Σπόντες
Μα ακόμα μάσιεστε να το λύσετε..;
 •  
 • Οι κινητοποιήσεις για τον Ακάμα δείχνουν τη δυναμική των κινημάτων. Η σχετική υποχώρηση του Κουγιάλη που υποσχέθηκε να «συζητήσει», δεν είναι κάτι σίγουρο μεν, αλλά δείχνει ότι ο δρόμος έχει πια μια δική του δυναμική. Η πίεση δεν είναι αόρατη – ποτέ δεν ήταν άλλωστε. Απλώς λογοκρινόταν η επίδρασή της. Αλλά οι κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων [όπως για το gay pride ή τα δικοινοτικά] η αισθητή, πια, αλλαγή στο πλαίσιο συζήτησης [είτε για το μεταναστευτικό, είτε για το θέμα των αμπελοπουλιών] σηματοδοτούν μορφές αλλαγής ηγεμονικού πλαισίου συζήτησης από τα κάτω. Η «ιστορία φτιάχνεται κάτω από συνθήκες που δεν επιλέγουμε» μεν, αλλά φτιάχνεται από αυτούς που ξεκινούν, έστω και από τη θέση που λογοκρίνεται ή περιθωριοποιείται, για να μετατραπεί, μέσα από τον ακτιβισμό σε πρωτοποριακή.
 •  
 • Ξεκινήσαμε τον νέο χρόνο θεαματικά. Την μια ημέρα ο Πολίτης είχε την αποκάλυψη για τη διαπλοκή του Δίπλαρου, και μετά ο Φιλελεύθερος την αποκάλυψη, έστω και μερικώς, της αστυνομικής έρευνας που καταγράφει την φρασεολογία του Α. Κυπριανού εναντίον της Ειρήνης Χαραλαμπίδου – «ρε τσουλί».. Και κύριος πρωτοσέλιδος τίτλος. Άσε που στις διακοπές είχαμε και νέα αποκάλυψη για το θράσος του Θεμιστοκλέους με τα λαπόρτα που δεν πληρώνει. Και τελικά αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας ότι, αφού «είναι κατ’επανάληψη» και είναι και «επικίνδυνο», θα ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Είναι μια ευχάριστη σκέψη ότι το θράσος μερικών δεν συγκαλύπτεται πλέον. Με τον Πολίτη, όμως, πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός στις ελπίδες – είναι πολύ πιθανόν οι αποκαλύψεις να είναι απλώς συγκυριακές, ίσως γιατί μια πτέρυγα της ηγεσίας του ΔΗΣΥ θέλει να απαλλαγεί από το τσίρκο. Αλλά θα είναι στον κατάλογο υποψηφίων αυτά τα νούμερα.. Χμ.. Για τον Φιλελεύθερο, είναι πιο ενδιαφέρουσα η κίνηση - ακριβώς γιατί αυτή η εφημερίδα έχει μια, εν μέρει, μετατόπιση από την πλήρως υποτελή στάση της το 2013 - αρχές του 2014. Αξιοσέβαστη η, για ακόμα μια φορά διαμαρτυρία του κ. Κληρίδη, για τη διαρροή στην υπόθεση Κυπριανού-Χαραλαμπίδου, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα είχε να κάνει με απλή πληροφόρηση. Και σε αυτό είχε δίκαιο ο Α. Μιχαηλίδης. Όταν ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε ότι δεν θα ζητήσει άρση της ασυλίας, ουσιαστικά, άφησε το θέμα στην ασάφεια. Το πρωτοσέλιδο απλώς κατέγραψε τί ειπώθηκε για να μην υπάρχει αμφιβολία. Και η κίνηση για το Θεμιστοκλέους, είχε μια νομική λογική [στο "κατ’ επανάληψη", "επικινδυνότητα", και "απρεπή συμπεριφορά"], αλλά αναπόφευκτα μένει η απορία για τους άλλους δυο – να υποθέσουμε ότι τα γενικότερα κριτήρια άρσης ασυλίας είναι η «κατ’επανάληψη» και "απρεπής"[όπως και με τον Ρίκκο] συμπεριφορά; Θα δείξει.. Διότι άφησε και ο Θεμιστοκλέους να πλανιέται η απορία γιατί σε αυτόν έγινε εστίαση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν…
 •  
 • Όπως και να το κάνουμε, όταν το σκηνικό αφορά στον ΔΗΣΥ, τότε κάθε κίνηση μπορεί να περιέχει το κίνητρο της ιδιοτελούς εξυπηρέτησης κάποιων άλλων στο ΔΗΣΥ.. Έρχονται εκλογές και ο κάθε βουλευτής της δεξιάς, [και όχι μόνο φυσικά – αλλά εδώ είναι ιστορική παράδοση..:)] , μπορεί και να ανοίξει τον λάκκο του άλλου/ης συναδέλφου του/της. Και ο Αβέρωφ θέλει να ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα…J..
 •  
 • Και αφού άνοιξε το θέμα με τον Δίπλαρο, να θυμίσουμε ότι τα σκάνδαλα, και η δημόσια αθλιότητα και απρεπής συμπεριφορά είναι καταγεγραμμένη από το 2013. Τότε, όταν άρχισε να κυκλοφορεί η υπόθεση με τα εκατομμύρια του συμπέθερου του προέδρου που βγήκαν πριν το κούρεμα [λόγω προνομιακής και σκανδαλώδους πληροφόρησης προφανώς], ο κ. Δίπλαρος, με το θράσος αυτών που ήξεραν ότι, ό,τι ψέμα έλεγαν, θα περνούσε έτσι και θα συγκαλυπτόταν [έτσι ήταν τότε, το 2013-14 – και όχι μόνο] βγήκε και είπε ότι έβγαλε λεφτά η κόρη του Χριστόφια.. Το οποίο αμέσως αναίρεσε μόλις του «εβρέθηκεν» στον αέρα στην ίδια ακριβώς εκπομπή που το είχε αναφέρει κι ύστερα απολογήθηκε τζι’ «έκρυψεν» https://www.youtube.com/watch?v=j8fmsJd-1IU ….Και όμως, το θέμα ήταν ότι λεφτά είχε βγάλει η κόρη του Αναστασιάδη, του προέδρου του δικού του κόμματος.. Τόσο κλασική υπόθεση Μετατόπισης… Σκόπιμη σαφώς… Τεκμήριο μιας εποχής… Και η σιωπή για αυτήν την υπόθεση, επίσης τεκμήριο της θλιβερής υποτέλειας των ΜΜΕ τότε.. Και κάνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι οι ντροπές τους θα ξεχαστούν.. Η συγκάλυψη είναι σκόνη κύριοι και κυρίες.. Στο τέλος θα μείνει τί δεν κάνατε.. και πως υπακούσατε…

 • Στις σημαντικές στιγμές ηγεμονικής μετατόπισης, πρέπει να αναφέρουμε και την τόλμη της Ειρήνης Χαραλαμπίδου να τα βάλει, και να δημοσιοποιήσει, την επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Κυπριανού του ΔΗΣΥ. Ανεξάρτητα από τις όποιες δικαιολογίες θα μπορούσε να είχε ο κ. Κυπριανού [ότι, ας πούμε, του ξέφυγε κλπ] και μόνο το γεγονός ότι δεν απολογήθηκε, ουσιαστικά ακόμα είναι ενδεικτικό του μεγαλύτερου ζητήματος στο οποίο άγγιξε η Ειρήνη. Στην πατριαρχική και φαλλοκεντρική λογική, η γυναίκα εκβιάζεται στη σιωπή, με επιθέσεις που αφορούν το φύλο της. Έτσι, η σωματική επίθεση [τί άλλο είναι ένα χέρι –με φωτογραφική τηλεφώνου ή οτιδήποτε άλλο-ανάμεσα στα πόδια μιας γυναίκας] εκφράζει την απειλή βίας, ενώ η φραστική επίθεση [όπως το «ρε τσουλί»] αποτελεί μια απόπειρα εκφοβισμού μέσα από το διασυρμό – η ερωτική γυναίκα, ή ακόμα και η δυναμική γυναίκα είναι ..πουτάνα.. εκτός ελέγχου.. τα θέλει και τα παθαίνει..κοκ. Όταν, λοιπόν, μια γυναίκα, και σε δημόσια θέση, τολμά να τα βάλει με αυτή την πρακτική και ρητορική, ξέρει ότι θα την κακολογήσουν, αλλά αν έχει ιστορική συνείδηση, ξέρει ότι ανοίγει μια πόρτα που θα απελευθερώσει..και το φύλο της να αντιμιλήσει επιτέλους δημόσια, αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη να μην ζει στη σκιά του παρελθόντος και της αόρατης απειλής βίας [σωματικής ή ψυχολογικής]. Το ότι το θέμα έφτασε στο πρωτοσέλιδο του Φιλελευθέρου, σηματοδοτεί μια όχι αμελητέα μετατόπιση.

 • Το κυπριακό φαίνεται να έχει δυναμική, αλλα όπως είναι αναμενόμενο, κάθε κοινότητα που έζησε την δικιά της εμπειρία τα τελευταία 50 χρόνια, σαν την βασική διάσταση του κυπριακού, έχει τις ευαισθησίες της..τζαι εν καλά να τηρούνται τα θέσμια. Εν Κύπρος δαμαι..Μεχρι την δεκαετία του 1950 στις αγροτικές περιοχές, ελειτουργαν ακόμα η αυτονομία που εκφραζετουν με το "τζαι εγω μουστατζι τζαι εσυ μουστατζι" [από την ανθρωπολογική έρευνα του περιστιανη για την Άλωνα]. Που εσιει τζαι την αίσθηση της ευαισθησίας για τα όρια του καθενος/καθεμιας. Οπότε τούτο που κυκλοφορά τζαι μεταφερωμεν το εν οτι ο Αναστασιαδης ακόμα εν επήρεν μπροστα  για το οτι η δημιουργία καχυποψίας δεν εξαφανίζεται - απλά συσσωρεύεται. Λέγεται λοιπόν ότι ο Ακκιντζη νοιώθει μη συνέπεια εκ μέρους του κ.Αναστασιαδη αφού ο τελευταίος δεν έκανε όσα υποσχέθηκε. Η φράση είναι η εξής:
  " Ο Αναστασιαδης εζητησεν που τον Ακκιντζιη 2 πράματα: "Καρπασία" και "Μαρωνιτες" [ότι και να σημαίνουν οι όροι].
  Ο Ακκιντζιη εζητησεν επίσης 2 πράματα που τον Αναστασιαδη: "Αγγλική Σχολή", τζαι "Ενοποίηση τηλεφώνων"
  Ο Ακκιντζιη έκαμε τζαι τα 2 πράματα που του εζητησεν ο Αναστασιαδης. Ο Αναστασιαδης εν εκαμεν κανένα."
  Τώρα υποτίθεται ότι αυτό δείχνει τι;
  Στην καλύτερη περίπτωση ότι ο πρόεδρος δεν έχει έλεγχο της αρμοδιότητας του.
  Διότι στα της Αγγλικής Σχολής που τα παρακολουθούμε στενά, είναι εμφανές ότι ο Ακκιντζιη δεν ζητά κάτι παράξενο - ζητά την τυπική εφαρμογή του νόμου της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση τον οποίο οι ελληνοκύπριοι διεκδικούν μονοπωλιακά την κυριαρχία. Τον σεβασμό των τουρκοκύπριων σαν κοινότητας.
  Ούτε αυτό;
 •  
 • Ο Άντρος πάει στην Άγκυρα και ο Αναστασιάδης θα στείλει μήνυμα μαζί του. Επειδή, προφανώς, θα μπορούσε να στείλει μήνυμα με χίλιους δυο άλλους τρόπους, αυτό το θέαμα της  μεταφοράς μηνυμάτων, προφανώς.. Μυρίζει σκηνικό λύσης…

 • Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό το κόλπο με το μεγάλο κεφάλαιο και τους συνεργάτες του στο λιανικό εμπόριο, να αγνοούν την νομοθεσία. Δηλαδή επειδή αυτοί οι τύποι θεωρούν ότι θα δικαιωθούν στο Ανώτατο, ή επειδή έτσι τους λέει η κυβέρνηση, παραβιάζουν το νόμο, και μετά, όπως και με την φοροδιαφυγή, θα απαλλαγούν – γιατί νόμιζαν έτσι και έτσι; Ακόμα και αν το Ανώτατο ξαναδικαιώσει τον Σιακόλα [γιατί περί αυτού πρόκειται όπως εξελσσεται το σκηνικο] κατά την διάρκεια της περιόδου πριν την απόφαση, ο Σιακόλας και οι φίλοι/οπαδοί του, παραβιάζουν τον νόμο. Αν δεν τιμωρηθούν με βάση τον νόμο, τότε δημιουργείται ένα ακόμα ενδιαφέρον προηγούμενο. Και το Ανώτατο που πήγε και εγκλωβίστηκε με την προηγούμενη απόφασή του, θα πρέπει τώρα να αποφασίσει πώς θα απεγκλωβιστεί – διότι δεν μπορείς σε ένα σύστημα διαχωρισμού εξουσιών, να υποχρεώνεις την νομοθετική εξουσία απλώς να επικυρώνει. Τότε γιατί υπαρχει;.. Αν το Ανωτατο, και ο Γενικος Εισαγγελεας που εμπλακηκε επισης σε αυτην την ιστορια, θελουν να περασουν το συνταγματικο μηνυμα ότι οι δυο άλλες εξουσιες πρεπει να συμβιβαστουν, είναι καιρος να στραφουν και προς την εκτελεστικη. Να το θέσουμε ποιητικά, αλλά σαφώς ως συνταγματικό ζήτημα - Ο Μ. Πασιαρδής έθεσε ως εξής το ερώτημα για το τί σόι δημοκρατία, ανεξαρτησία, αλλά και αλληλεγγύη υπήρχε, όταν η Αθήνα απαιτούσε αφοπλισμό και υποταγή της Λευκωσίας το 1972: «Ο Δημογέρων σκέφτηκε πως τέτοιους όρους, ούτε οι Πέρσες στα χρόνια εκείνα τα σκληρά δεν έθεσαν με τέτοιο ύφος και απευθείας.» Με αυτό, θα αναμετρηθεί το Ανώτατο – την παραβίαση εκ μέρους του, του συνταγματικού διαχωρισμού εξουσιών για να εξυπηρετηθεί ένας πολίτης που ονομάζεται Σιακόλας και θέλει το Δημόσιο να αυτογελοιοποιείται για να τον εξυπηρετεί.. Κανεί πκιον !!!

 • Και η στήλη δεν αντέχει την σκέψη ότι θα είναι μόνο ελληνοκύπριος επικεφαλής του Ανωτάτου. Έλεος.. Να είναι εκ περιτροπής και αν γίνεται να υπάρχουν και από άλλες [μικρότερες ή μη] κοινότητες. Ας βρεθεί και ένας τρόπος να διορίζεται και κάποιος που δεν δηλώνει ή ανήκει σε μια από τις 2 μεγάλες κοινότητες – καποιος/α μόνο "κυπριος/α", ας πούμε.. :) .]..Το ελληνοκυπριακό δικαστικό σώμα, έχει να δώσει εξετάσεις. Αυτή τη δύσκολη περίοδο, 2013-15, του θεσμικού αχταρμά της διαπλοκής και στημένων δικών, αρκετοί εμπλεκόμενοι στο δικαστικό σύστημα ήταν απογοητευτικοί σε βαθμό σαφούς υποψίας για τα κίνητρά τους. Είχαμε πρώτα το εξευτελιστικό θέαμα της επιτροπής Πική, που τάχα μου δεν ήξερε τον νόμο με τον οποίο διορίστηκε – και που κατάντησε ένα είδος άσκησης για ξέπλυμα της υπόθεσης του συμπέθερου. Τέτοιο επίπεδο από κάποιον που τον στείλαμε και στο εξωτερικό ως δικαστή. Είχε δίκαιο ο Αλέκος Κωνσταντινίδης από την δεκαετία του 1990, για αυτόν τον κύριο. Ύστερα, είχαμε τον Σάντη. Ένα δικαστή που τον αναφέρουν σε ηχογραφημένη συνδιάλεξη όσοι προσπαθούσαν να στήσουν μια δίκη [και ένας από αυτούς κρίθηκε ως μη-ικανός και με απρεπή συμπεριφορά από το Ανώτατο], ως ένα είδος σίγουρου δικαστή. Και όχι μόνο δεν είχε την ευθιξία να απέχει [όπως έκαναν και άλλοι δικαστές, όπως ο Καλλής λ.χ., αυτήν την περίοδο που η διαπλοκή είναι κεντρικό σημείο αναφοράς], αλλά και επιβεβαίωσε όσα συμφωνήθηκαν με «γλαφυρό» τρόπο. Όταν, μάλιστα, δημοσιεύτηκαν και στοιχεία που κατάγγελλαν ότι ο ίδιος φερόταν να επικαλείτο την θέση του [ως δικαστής] για να φοβερίσει οικιακή βοηθό από άλλη χώρα (και πάλι δεν σχολίασε ή δεν ζήτησε, από ευθιξία έστω, να γίνει έρευνα για να διαψευστούν έστω τα χειρόγραφα τεκμήρια των καταγγελιών], έκλεισε και το καρέ για τον εν λόγω κύριο. Το μόνο που απομένει είναι, αν το Ανώτατο θα συνεχίσει την κωμωδία απαλλαγής του Λίλλη και της κατασκευής θεαμάτων από τους Ρίκκο – Χάσικο. Ο μόνος που διασώθηκε, και δίνει μια κάποια ελπίδα για το κυπριακό δικαστικό σώμα, ήταν ο κ. Κ. Κληρίδης που τα έβαλε με το εμφανές παράλληλο κράτος [ ή βαθύ κράτος;] που φαίνεται να έστηναν ο Ρίκκος και άλλοι. Αλλά πόσοι είναι σαν τον Κ. Κληρίδη; Και πόσο μακριά μπορεί να πάει ο κ. Κληρίδης;
 •  
 • Έτσι, όπως έρχεται η λύση, συζητούσουν δυο κύπριοι για το 2004. «Άραγε αν κέρδιζε τα «ναι» το 2004, θα ήταν καλύτερα σήμερα;», «Μα είσαι σοβαρός; Ευτυχώς που εχάσαμεν. Φαντάστηκες τί θα εγίνετουν με την κρίση; Δαμαί προσπαθούσαν για χρόνια να κρύψουν ότι ήταν καν τραπεζιτική κρίση, έστω τζαι αν το ελαλούσαν ούλλοι οι άλλοι. Αν εκέρδιζεν το «ναι» το 2004, φαντάζομαι τον Πολίτη της Κυριακης να φκαίνει με τίτλους του στυλ: «Φταίνε οι τούρκοι για την κρίση – συνταρακτικές αποκαλύψεις του Πολίτη»,  ή κάτι σαν «Αποκαλυπτικές πληροφορίες για την χρηματοδότηση των τουρκοκυπρίων από την φόκους».. Οπότε άσε καλυτερα..Τωρά τουλάχιστον ξέρουμε ποιός εν ο Πολίτης τζαι τί να περιμένει κάποιος…

 • Και στο τέλος του 2015, η «24» είχε αναφορά για την πληρωμή από τον εκδότη του Πολίτη των οφειλών του στο φόρο.. Η πιο γνωστή υπόθεση φοροδιαφυγής στην Κύπρο και η πιο λογοκρινόμενη.. Αθάνατη κυπριακή λογοκρισία… Και κατά τα άλλα, ο εκδότης που κατηγορείται για φοροδιαφυγή βγάζει εφημερίδα που διαφημίζει ότι τα «λέει όλα»..Ζούμε ακόμα στον αστερισμό του doublespeak του Όργουελ.. Το άσπρο είναι μαύρο, η εφημερίδα του Γ. Παπαδόπουλου μιλά για τα σκάνδαλα.. τουλάχιστον δεν τολμά να μιλήσει και για το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής.. :) ..Και το θράσος αποκορυφώνεται, όταν αυτοί που κάνουν τις λογοκρισίες και τις συγκαλύψεις, απειλούν κιόλας να μην δημοσιοποιηθούν οι ντροπές τους.. Κάποτε ίσως να ήταν και τραγωδία – όσοι πίστεψαν αυτό το θέαμα μπορεί να το βίωναν ως απογοήτευση.. Σήμερα είναι κωμωδία.. Του μέλλοντος, όταν τα επίσημα ΜΜΕ δεν θα τα ελέγχουν 5-6 άτομα…Και ήδη, πλησιάζει η επόμενη μέρα, αν κρίνουμε από το άγχος μερικών για το τί γίνεται στον εκτός ελέγχου χώρο.. του ίντερνετ και όχι μόνο…

 • Και ως συμπλήρωμα του οργουελιανού τοπίου του κυπριακού θεάματος, είχαμε τον Κουτσοκούμνη, να κάνει δημοσιογραφική διάσκεψη και να τα βάζει με τους διαιτητές.. Δεν πάει άλλο, είπε ο κ. Κωστάκης.. Και θα πρέπει όλοι να συγκρατήσουν τα γέλια… Και να πιστέψουν ότι φέτος δεν ελέγχει την διαιτησία ο Κούμας; Έγινε καμιά γαλαξιακή μετάλλαξη και δεν το πήραμε χαμπάρι; Μπα ..οι κενές κερκίδες θυμίζουν ότι το στημένο θέαμα γίνεται όλο και πιο διάφανο..Και άμα και στην Ευρώπη μαζεύουν τους αρμόδιους του ποδοσφαιρικού θεάματος ίσως να είναι και καιρός για μια αξιοπρεπή, όσο γίνεται πια, έξοδο των Κουτσοκούμνη – Κούμα.. Αλλά.. Είναι πολλά τα λεφτά;

 • Και τί χαριτωμένα που πέρασε σχεδόν χωρίς συζήτηση [πλην Χαραυγής] η εστίαση του Γενικού Ελεγκτή στον κ. Πετρίδη της αρχής Ραδιοτηλεόρασης. Ο Πετρίδης στο δρόμο του Χάσικου – μόλις του υπέδειξαν κάτι, άρχισε να απειλεί .. Μερικοί δεν μπορούν να ακούνε την κριτική; Αλλά η ουσία είναι ότι χαρίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον Αντένα, ενώ στο ΡΙΚ, αντίστοιχα, όχι, δείχνοντας μια σαφώς ευνοιοκρατική συμπεριφορά. Αλλά ποιός μάθαμε ότι είναι μέτοχος στον Αντένα; – ο Κουτσοκούμνης. Πού είναι και σε μια επιτροπή με τον Πετρίδη. Και φαίνεται ότι αλλοιώθηκαν και στοιχεία πρακτικών; Ενδιαφέρον.. Διότι το θέμα αφορά και την εξαγορά ΜΜΕ [για ποιούς λόγους;], αλλά και θέμα διαπλοκής του κ. Κουτσοκούμνη…

 • Τί άχαρο θέαμα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να συζητούν δυο «άσχετοι» [όσον αφορά την εγνοια για την διαδικασια της μαθησης, αντί για τις καρέκλες όπου είναι σαφώς ειδήμονες και οι δυο] που μόνο για κωμική σειρά κάνουν- Πρύτανης και πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ έκαναν δηλώσεις για την «εκπαίδευση». Βγήκε πάλι ο Πρύτανης να κάνει κριτική στη δημόσια εκπαίδευση. Ο κ. Χριστοφίδης είναι καλά να κατανοήσει ότι δεν θεωρείται σοβαρός φορέας λόγου – οπότε όταν αρχίζει να λέει κάτι, ότι λέει το περιβάλει η καχυποψία, αν όχι η αρνητική διάθεση με βάση τον πρότερο βιο του. Ο κ. Χριστοφίδης φαίνεται να είναι ένα άτομο που ενδιαφέρεται για την καρέκλα. Και λέει διάφορα που είναι αμφίβολο πόσο τα κατανοεί και αν μπορεί να τα πάρει κανείς σοβαρά ως επιστημονικό λόγο. Μοιάζει με πολιτικάντη που ρίχνει διάφορα και ότι πιάσει... Μας είπε τα προηγούμενα χρόνια περιπου ότι οι μαθητές δεν ξέρουν να μιλούν. Σε τί επίπεδο φτηνής ρητορικής να κατατάξεις τέτοιο λόγο [επαρχιακός διευθυντής δημοτικού δεκαετία 1950 ή υπεύθυνος κατηχητικού;] – και πώς να θεωρήσεις ότι με τέτοια βάση μπορεί κανείς να περιμένει σοβαρή ανάλυση; Και μετά τσουπ, νά΄ σου και ο Ταλιαδώρος που θυμήθηκε τες τερατσιές. Είπε στον πρύτανη να ασχοληθεί με τις χαρουπιές - καλαμαρίζουν οι φιλόλογοι ως γνωστό. Αλλά αυτό που ήθελε να πει ήταν «ασχολήθου με τες τερατσιές», σαν μια υποτιμητικη παραπομπή, στο αγροτικό και χωρκάτικο. Διότι για να μεταφράσεις σε λέξεις τα υπονοούμενα πρέπει να συμπεριλάβεις στην κωδικοποίηση και το κόμπλεξ της κάθε οπτικής. Ο Χριστοφίδης αναζητεί πυροτεχνήματα σαν attention seeker [οι μαθητές πάνε στο πανεπιστήμιο και δεν ξέρουν να μιλούν, είναι βουβοί, και ο Χριστοφίδης θα τους μάθει να μιλούν στα 18], ενώ ο Ταλιαδώρος φοβάται το δικό του αγροτικό παρελθόν ενδεχομένως, αφού θέλει να πουλά εικόνες Παρθενώνα - και ως γνωστόν στον Παρθενώνα δεν είχε τερατσιές... :) Η αποκαλυπτική στιγμή είναι το θέαμα της ψευδό-διαμάχης. Διότι και οι δυο είναι μέρος του ίδιου προβλήματος. Αερολογίες. Απολιθώματα ενός παρελθόντος φτηνών θεαμάτων και ψηφοθηρικών επιλογών. Άραγε είναι τυχαίο ότι την ακροδεξιά στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ την στηρίζει η οργάνωση των καθηγητών της ΕΔΕΚ; Και ο κ. Χριστοφίδης από ποιά πορεία έρχεται; Ο Ταλιαδωρος είναι χειρότερος, αν σκεφτεί κανείς το πώς περιφέρει τον φανατισμό του, και το πώς θέλει να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Οπότε τί να διαλέξεις; Είναι σαν την διαμάχη Χάσικου – Αβέρωφ. Διαλέξετε εσείς ποιός ταιριάζει περισσότερο με τις τερατσιές. Κανένας.. Και οι δυο σαν ψεύτικες επιλογές ενός πραγματικού προβλήματος, το οποίο συγκαλύπτουν, μετατοπίζοντας την ουσία σε θέαμα.
 •  
 • Και όσοι θέλετε να ακούσετε μια φωνή από το παρελθόν, ιδού και ο ..Παφίτης του ΕΥΡΩΚΟ.. http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&&modid=1&artid=228348... Ε;Iναι ενδιαφέρον πως μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καν ότι θα ήταν τουλάχιστον στοιχειωδώς αξιοπρεπές για τους ίδιους να ήξεραν - για ποιό πράγμα μιλούν. Ιδού ο κ. Παφίτης, μιλά ας πούμε για τον Νεοκυπριακό Σύνδεσμο και βγάζει περίπατο μια εντυπωσιακή αχαπαροσύνη που σε κάνει να απορείς πόσο θλιβερή πρέπει να ήταν η εποχή που τέτοια ρητορικά νούμερα ήταν αποδεκτά και ηγεμονικά σε σχεδόν απόλυτο βαθμό. Ξεκινά λοιπόν και τα έχει με τον Νεοκυπριακό Σύνδεσμο γιατί, λέει, ήθελε να αφελληνίσει μπλα μπλα. Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει τί λέει ο Σύνδεσμος, του οποίου η θέση σήμερα μπορεί να είναι πια και κάπως μετριοπαθής από μια κυπροκεντρική οπτική – ο Σύνδεσμος εισηγείτο μετά το 1974 ότι με σεβασμό στις υπάρχουσες πολιτιστικές ταυτότητες [τις εθνικές, δηλαδή] θα έπρεπε να ενθαρρυνθεί και η πολιτική ταυτότητα, του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν ο κ. κ. Παφίτης δεν παπαγάλιζε απλώς και σκέφτονταν έστω και λίγο, θα διαπίστωνε ότι αυτή είναι η θέση όλων των ελληνοκυπριακών κομμάτων, και προς τιμήν του, και του προέδρου του κόμματός του, του κ. Συλούρη. Σήμερα, μάλιστα, υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό που δεν ενδιαφέρεται καν, πια, για την «εθνική ταυτότητα». Και αντί να παθαίνει υστερίες και να ζητά μέτρα καταστολής [να επιβληθούν και άλλα μαθήματα και άλλες θεαματικές εκστρατείες κατήχησης] ο κ. Παφίτης ίσως να έπρεπε να κατανοήσει, ότι το επίπεδο του δικού του λόγου, οδηγεί πολλούς όσο πιο μακριά γίνεται. Αν αυτός είναι ο ελληνισμός που πουλούν μερικοί, τότε η απόσταση από τη ρητορική του κ. Παφίτη, γίνεται για πολλούς, μια σοφή κίνηση… Και αν αποφασίσει ποτέ να διαβάζει πριν βγάζει λόγους κενούς σύνδεσης με το αντικείμενο στο οποίο αναφέρεται, του συστήνουμε το έργο του Θ. Παπαδόπουλου «η κρίσις τις κυπριακής συνειδήσεως» για να κατανοήσει τις αρχικές συζητήσεις για τον διαχωρισμό πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας. Αν μπορεί να καταλάβει. Αλλά μπορεί να δοκιμάσει και το έργο του κ. Π. Περσιάνη «Η νομιμοποίηση του κυπριακού κράτους». Για να δει τις μετατοπίσεις στην πραγματικότητα. Από την παράταξή του έρχονται αυτά. Απλώς διαβάζουν την ιστορία, αντί να πουλούν κλισέ σαν κουφέτες σε λάθος εμποροπανήγυρη..

 • Πω πω, οι Βρυξέλες είναι θυμωμένες λέει με την νέα δεξιά πολωνική κυβέρνηση. Άτε ρε.. και όλες εκείνες οι αρλούμπες από τη δεκαετία του 1980, για την σημασία του καθολικισμού, του πολωνικού εθνικισμού, κλπ για την ανάπτυξη της δημοκρατίας, της [αχ αυτή η νεκρανάσταση όρου από τον 18ο αιώνα] "κοινωνίας των πολιτών" κοκ; Όλοι εκείνοι οι διανοούμενοι, λέμε τώρα, που στόλιζαν με δημοκρατικά άνθη "της κοινωνίας των πολιτών" την αναβίωση της εθνικισμού του μεσοπόλεμου που φλέρταρε με τον φασισμό – μουγγα τώρα; Αυτοί είναι τα πνευματικά τεκνα της συντηρητικής αντεπανάστασης. Το ότι η πολωνική κοινωνία κατάλαβε από τις αρχές του 1990 τι φούμαρα εκφράζον μερικοί, φάνηκε και από την απόρριψη του Βαλέσα σαν πολιτικού, αλλα και την αποστασιοποίηση από τις πιο ακραίες συντηρητικές επιλογές τότε – ιδιαίτερα μετά την κομπίνα της θεραπείας σοκ. Ψηφίσαν οι πολωνοί για εργατικά δικαιώματα και τους έβγαλαν νεοφιλελεύθερη θεραπεία. Από τότε η χώρα παραδέρνει. Για ένα διάστημα η σοσιαλδημοκρατία, σαν η μεταλλαγή του κομμουνιστικού κόμματος, ισορρόπησε κάπως, αλλά σύντομα η ασταθής ισορροπία χάθηκε με την εμφάνιση δυο πόλων – του νεοφιλελεύθερου από την μια κα, από την άλλη,ι της βαθιάς συντηρητικής δεξιάς του καθολικισμού και του εθνικισμού, που το παίζει «λαϊκή» σε βαθμό αντί-νεοφιλελελεύθερο… Αλλά οι ευρωπαίοι, ας μην παραπονιούνται – αυτά είναι τα τέκνα των πολιτικών τους. Όπως τώρα που κάνουν τα στραβά μάτια για τους νεοναζί στην Ουκρανία. Αύριο θα φωνάζουν γιατί δεν τους ακούνε; Μα είναι ο δικός σας ΙΣΙΣ φίλτατοι.. Όπως εκείνος της Μέσης Ανατολής είναι απρόσμενη συνέπεια πολιτικών σας σύμμαχων…J
 •  
 • Ωραία περίπτωση.. Θα γίνει δημοψήφισμα στην Ολλανδία για την συμφωνία με την Ουκρανία [ή τέλος πάντων ότι απέμεινε μετά το πραξικόπημα του 2014]. Ας ελπίσουμε ότι θα το απορρίψουν.. Έτσι για να υπάρξει και ένα τεκμήριο αντίστασης από τη Δύση σε αυτόν τον εκφασισμό μερίδας του συνόρου ανάμεσα στην Ρωσία και την Δύση. Γιατί αυτό γίνεται – αυτό είναι η ανοχή του απαραχάιντ ενάντια στους ρωσόφωνους στις Βαλτικές «δημοκρατίες». Η ανοχή των νεοναζί [και των εγκλημάτων τους, όπως στην Οδησσό] στην Ουκρανία..κοκ…
 •  
 • Άμεσα ξεκινά νομική μάχη η FBME Limited για να εφεσιβάλει την ανάκληση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) της άδειας του κυπριακού υποκαταστήματος της FBME Bank. Θα προσβάλει αυτή την απόφαση στα κυπριακά Δικαστήρια." - http://www.inbusinessnews.com/inbusiness/news/business/xrimatooikonomika/fbme-sta-dikasthria-gia-thn-adeia-leitoyrgias-sthn-kypro..."Η FBME Limited ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα νομική μάχη για να εφεσιβάλει την ανάκληση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) της άδειας του κυπριακού υποκαταστήματος της FBME Bank και θα προσβάλει αυτή την απόφαση στα κυπριακά Δικαστήρια. «Η ανάκληση, η οποία μεταβιβάστηκε μέσω μιας εννιασέλιδης επιστολής σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2015, ρίχνει το φταίξιμο σε τρίτους για ενέργειες που προκλήθηκαν και έγιναν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ μέσα στους τελευταίους 17 μήνες, οι οποίες πηγάζουν από τη μονομερή υφαρπαγή διεύθυνσης και προσπάθεια πώλησης του κυπριακού υποκαταστήματος της FBME Bank από την ΚΤΚ. Η FBME απορρίπτει αυτή την Ανάκληση Άδειας στην ολότητά της», αναφέρεται.

  Προστίθεται ότι «τα παράνομα μέτρα της ΚΤΚ κατά της FBME, σαν και το πιο πάνω, είχαν σαν αποτέλεσμα την κίνηση αγωγών στην Κύπρο και στο εξωτερικό, εκθέτοντας τις κυπριακές αρχές σε απαιτήσεις για σημαντικά ποσά αποζημιώσεων». - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=310727&-V=articles


 • Αφού για την Εκκλησία γίνεται η ανταλλαγή γης έναντι χρεών τζιαι στην περίπτωση του Ρίκκου, κατ΄ισχυρισμό, δεν υπήρχεν τίποτε μεμπτό με τον συμψηφισμό δανείων, τότε γιατί δεν μπορεί να ακολουθηθεί η ίδια πρακτική με τούτες τις δύο περιπτώσεις, τζιαι για τους κοινούς θνητούς, ιδιαίτερα για να σωθεί η κύρια κατοικία ή/ και αποπληρωμή χρεών προς το κράτος? "Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε στον «Φ» ότι η Εκκλησία δεν έχει τη ρευστότητα για να μπορεί να αναδιαρθρώνει τα δάνειά της, γι’ αυτό μια επιλογή είναι η παραχώρηση γης η οποία γίνεται αποδεκτή από τους πιστωτές." - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/291583/gi-enanti-chreon-gia-tin-ekklisia

 • Το παίζω-ξιπαίζω εν ισχύει μόνο για το κυπριακό. Το παίζω-ξιπαίζω (άλλως δεσμεύομαι) επανέρχεται δυναμικά για τα θέματα οικονομίας και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου "Προστίθεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου, “όπου ουσιαστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν σωρεία αστάθμητων παραγόντων και αβεβαιοτήτων στον τομέα της Ενέργειας σήμερα, έδωσε σαφείς και ουσιαστικές οδηγίες ως ακολούθως: ακύρωση της απόφασης για αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ, έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της Κυβέρνησης στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ΑΗΚ για Λειτουργικό και Λογιστικό Διαχωρισμό και κατάθεσης από το Υπουργείο πρότασης για λήψη μιας κατ΄ αρχήν απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο, για πιθανό διαχωρισμό της ΑΗΚ, η υλοποίηση του οποίου θα υπόκειται σε μελλοντική αξιολόγηση σε δύο χρόνια και  αφού προηγουμένως ληφθούν υπόψη σωρεία καθοριστικών αστάθμητων παραγόντων και αβεβαιοτήτων που επικρατούν σήμερα”. http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/291668/syntechnies-aik-katastrofiki-i-protasi-gia-to-mellon-tis-archis • Για να έχουμεν έννοια «ποιός είσαι εσύ χρυσέ μου?» "Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία προνοεί την παραχώρηση τριών αδειών εκμετάλλευσης, μία για το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, μία για τις θαλάσσιες υπηρεσίες και μία για το σταθμό γενικού εμπορίου. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, θα επιλεγεί ο υψηλότερος προσφοροδότης, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία αποκρατικοποίησης θα ολοκληρωθεί εντός του α` τριμήνου του 2016 με την παραχώρηση της άδειας/αδειών. " - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-topika/43/291636/stis-19-ianouariou-oi-telikes-prosfores-gia-to-limani-lemesou


 • Τράπεζα Κύπρου και δίκη νούμερον 1: Να θυμήσουμε ότι ο κος. Πόλυς είσιεν έννοια κατά την προηγούμενην δικάσιμο ότι αν ξεκινήσουν να μελετούν τα πρακτικά λεπτομερώς ήταν να χαθούν στα έγγραφα, ένσταση η οποία απορρίφθηκεν που το δικαστήριον. Εφοούνταν τα μέλη του ΔΣ ότι εννά χάσει η Βενεθκιά, βένετι? "Στην εντύπωση που είχε αποκομίσει η μάρτυρας, σύμφωνα και με την αρχική κατάθεσή της, ότι κάποια μέλη του ΔΣ πιθανόν να μην ένοιωθαν άνετα να αμφισβητήσουν θέματα που τους έθετε ο κ. Ηλιάδης γιατί ο ίδιος αντιδρούσε έντονα και απειλούσε με αποχώρησή του από τον όμιλο, στάθηκε ο δικηγόρος του κ. Κυπρή Στέφανος Στεφάνου." [...] Σε ερώτηση αν υπήρξαν και περιπτώσεις που ο κ. Ηλιάδης σηκώθηκε να φύγει και τον ηρέμησαν μέλη του ΔΣ, απάντησε θετικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θυμάται τις συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου έγινε αυτό. Θυμούμαι ότι έγινε κάτι τέτοιο αλλά δεν είμαι βέβαιη αν έγινε σ` αυτές τις συνεδρίες, είπε. - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/291662/kakourgiodikeio-sto-epikentro-ta-praktika-tou-ds-tis-trapezas-kyprou 

 • Κυπριακό - ένναιν ακριβώς η Κομισιόν, αλλά ...από ότι φαίνεται οι πιέσεις εν πολλές - ότι τζιαι να σημαίνει τούτον το 'λύση'  "“Είμαι πεπεισμένος ότι την Άνοιξη θα υπάρξουν βήματα προς την ορθή κατεύθυνση και όλοι στην ΕΕ θα στηρίξουν αυτά τα βήματα” σημείωσε." - http://dialogos.com.cy/blog/epilisi-tou-kipriakou-to-2016-vlepi-i-komision/ τζιαι δαμέ "Το 2016 θα είναι η χρονιά επίλυσης του Κυπριακού, εκτιμούν η Κομισιόν και ο Πρόεδρος της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την Μίνα Αντρέεβα, εκπρόσωπο της Κομισιόν."  - http://www.sigmalive.com/news/kypriako/294292/komision-xronia-epilysis-tou-kypriakou-to-2016 τζιαι ο Νίκος. - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=226614 . Κατα τα άλλα η εσωτερική διαδικασία σιήζει! "Επιπλέον, η ίδια σε πρόσφατη έκθεσή της καταγγέλλει ότι οι αρμόδιοι στο υπουργείο Εσωτερικών δεν ανταποκρίνονται ούτε καν στις επιστολές της, με τις οποίες ζητά ενημέρωση για συγκεκριμένα παράπονα που υποβάλλουν Τουρκοκύπριοι. Μοιραία, τα παράπονα αυξάνονται και συνεχίζεται η ταλαιπωρία πολλών Τουρκοκυπρίων και συγγενών τους." - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=310689&-V=articles

 • Δέτε δαμέ τζιαι πέτε τί σας θυμίζει τούτη η αντίδραση "Τα δημοσιεύματα που θέλουν την Τράπεζα Κύπρου να χρειάζεται σύντομα κεφαλαιακή ενίσχυση διέψευσε κατηγορηματικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου Μιχάλης Περσιάνης. Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, τόνισε ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί νέα κεφάλαια. [...] - http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/294283/trapeza-kyprou-asteio-oti-tha-xreiastoume-kefalaia  . Η συμφωνία δίνει νέα προοπτική αφού αφενός διασφαλίζει την τράπεζα και από την άλλη ο Όμιλος θα συνεχίσει να αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, σχολίασε ο κ. Λεπτός αναφέροντας το μεγάλο απόθεμα γης, της εξωστρέφεια και βασικές δραστηριότητες όπως η ανάπτυξη γης, οι τουριστικές υπηρεσίες, οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες μέσω του Πανεπιστημίου Νεάπολης και υπηρεσίες υγείας μέσω του νοσοκομείου Iasis.
   Αν και στο παρελθόν πληροφορίες ήθελαν το μεγαλεπίβολο έργο του Ομίλου Neapolis Smart EcoCity να αποτελεί μέρος της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δανεισμού του Ομίλου, ο Π. Λεπτός ανέφερε πως στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο έργο, δημιουργώντας προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας και περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας. Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει πως η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει περαιτέρω το έργο, ο κ. Λεπτός περιορίστηκε να πει πως όπως και σε άλλες εταιρείες δόθηκε περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθούν κάποια έργα. «Ο Όμιλος Λεπτός και η Τράπεζα Κύπρου οικοδόμησαν από τη δεκαετία του 60’ και την Κερύνεια μία ουσιαστική συνεργασία η οποία συνεχίζεται με στόχο του κοινό όφελος».  - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=227508
 •  
 • "Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα είναι “απογοητευτική” την επόμενη χρονιά, ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε άρθρο της που φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt." (http://dialogos.com.cy/blog/i-pagkosmia-anaptixi-tha-ine-apogoiteftiki-to-2016/) με εξαίρεση φυσικά την Κύπρο γιατί πολύ απλά έτσι μας λαλεί ο Χάρης τζιαι ο Φούλης

 • Ζήτω τα εργασιακά δικαιώματα με πρωτοστάτη τζι’ υπερασπιστή την Ένωση Συντακτών, και όχι μόνο "Η `Ενωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη διαφωνία της με το περιεχόμενο της συμφωνίας με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) για κατάργηση των τεσσάρων εναπομεινασών αργιών στο πρακτορείο." - http://dialogos.com.cy/blog/i-esk-diafoni-me-ti-simfonia-sto-kipe-gia-argies/

 • Ένας ΒΑΣ για λιμουζίνες με εκφραστική φωτό (δέτε τα νούμερα) Πόσες λιμουζίνες χρειάστηκαν να μεταφέρουν τους υπουργούς της Κυβέρνησης στο Τρόοδος για τη σούβλα; Πόσα καύσιμα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι; Πόσες φθορές; Πόσα μεροκάματα οδηγών; Δεν λέω να δρομολογούσαν λεωφορείο για να τους μεταφέρει, αν και με αυτό τον τρόπο θα έστελναν ένα σωστό μήνυμα σε εμάς τους κοινούς θνητούς. Από την άλλη, ήταν μια ευκαιρία να δοκιμαστούν οι καινούριες λιμουζίνες. Βεβαίως θα πει κανείς πως αυτά τα έκαναν όλοι. Ναι αυτό είναι το κακό. ΒΑΣ ΒΑΣ - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/292285/poses-limouzines
 •  
  • Τζιαι ο.. Πολίτης με το άχγος του πώς θα ζήσει χωρίς μνημόνιο - τούτη η εργολαβεία ούλλη..... παντές τζιαι εν ησυχάζουν αν ο κόσμος εν απελπισμένος μέρα νύκτα, κάθε δευτερόλεπτο. Σκέφτου να πιάννεις εφημερίδα τα χριστούγεννα τζιαι να θωρείς φάτσα φόρα τούτο - Εν έναν σκαραμάγκο που τους αξίζει στα κρεόλ να το φχαριστηθούν - Privatizemaputaquevospariu.. ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ Καμπανάκι πιστωτών για δεύτερο μνημόνιο - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=311037&-V=articles
     • Τελικά, το ΣΑΠΑ μπορεί να μεν το λύσουν τα δικαστήρια, αλλά οι πολίτες μπορεί να το λύσουν "Αν το ΣΑΠΑ δεν επιλυφθεί των κακοτεχνιών που έγιναν κατά τις εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος στα όρια τους, οι κοινότητες Κισσόνεργα και Κονιά δεν πρόκειται να υλοποιήσουν τη δέσμευση τους για παραχώρηση στον οργανισμό των καταλόγων των κατοίκων τους για σκοπούς φορολόγησης τους." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-topika/43/292397/koinotites-pafou-pros-sapa-ftiaxte-tis-kakotechnies-kai-meta-forologies

  • Κατά τα άλλα εν πρωταπριλιά! Ο Αναστασιάδης προσπαθεί να εκπληρώσει μιαν προεκλογική δέσμευση "Η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη για τη δημιουργία ενός τελεφερίκ που θα μεταφέρει τους επισκέπτες από τους πρόποδες του Τροόδους στην κορυφή του Ολύμπου, βρίσκεται στους σχεδιασμούς της ευρύτερης ανάπτυξης του Τροόδους, και σύντομα θα κληθούν δυνητικοί επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-topika/43/292187/prochorei-i-dimiourgia-teleferik-sto-troodos


  • Προς το παρόν, φκαίνουν κάποιες αλήθκειες που διαψεύδουν τες πελλάρες των "δικών" μας, όπως για το κόστος των αποζημιώσεων. Ήνταλως εφκήκαν παγανιά για λεφτά, ο Χάρης μιλά για μνημόνιο ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις, ενώ δεν ξέρουν ποιόν εν το κόστος. Δαμέ ο Ακιντζη μιλά για συγκεκριμένον αριθμό "Όπως είπε, η αποζημίωση για τις περιουσίες στον βορρά θα ανέλθει σε 25-30 δισεκατομμύρια δολάρια, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η διεθνής κοινότητα θα επιδείξει τη θέληση να συνεισφέρει. Κατά τα άλλα, τούτα εν καθαρά "Υπάρχει πρόοδος σε όλα τα θέματα που συζητούνται στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, περιλαμβανομένου του εδαφικού, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στην πρώτη του ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, και επεσήμανε τη σημασία που αποδίδουν οι Τουρκοκύπριοι στην πολιτική ισότητα και την κατανομή εξουσιών. Όπως είπε, υπάρχει συμφωνία σε 22 κατηγορίες περιουσιών και ότι ακόμα γίνεται δουλειά στα κριτήρια για το περιουσιακό. Υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση, σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία στο περιουσιακό θα δώσει την ευκαιρία για συζήτηση του εδαφικού. τζιαι για μένα δαμέ έσιει δίκαιον "Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία για την εκ περιτροπής προεδρία και σημείωσε ότι είναι σημαντική για την πολιτική ισότητα." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/292479/epimenei-o-akintzi-gia-ek-peritropis-epoikous-kai-periousiako..
  δαμέ το βίντεο της διακαναλικής Ακιντζή τουλάχιστον ως αρχειακό υλικό- http://www.brtk.net/?video_post=akinci-sorulari-yanitladi και σχετικά δημοσιεύματα

  Akıncı canlı yayına katıldı
  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, mülkiyette kriterlerde de bir uzlaşıya varılırsa diğer konuların daha rahat geçme olasılığı artar 


  Akıncı: 'Su Konusunda Kriz Yaşamaya Gerek Yok'
  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk televizyonlarının ortak yayınında yaptığı açıklamalarda su konusunda da değerlendirmede bulunarak, bu konuda kriz yaşamaya gerek olmadığını, belediyeleri dışlamayacak bir formülün bulunması gerektiğini vurguladı


  Akıncı: Türkiye Rumları Tanımıyorum Dese de Gereklerini Yerine Getiremiyor


  "Su konusunda krize gerek yok! Tavrım net; Belediyeler dışlanamaz" - http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/179712/PageName/KIBRIS_HABERLERI


  AKINCI: "TÜRKİYE'NİN GARANTÖRLÜĞÜNÜN DEVAMININ GEREKLİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZhttp://www.haberkktc.com/haber/akinci-turkiyenin-garantorlugunun-devaminin-gerekli-oldugunu-goruyoruz-105556.html

  Akıncı: 'Su Yönetimi' Konusunda Tavrımız Nettir
  Dünya - 30 Aralık 2015 Çarşamba 17:31

  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ile KKTC makamları arasın krize dönüşen su yönetimi hususunda net mesajlar verdi.

  Akıncı: Türkiye Rumları Tanımıyorum Dese De Gereklerini Yerine Getiremiyor


  • Κατά τα άλλα το ζήτημα των πρακτικών φαίνεται να αποτελεί το κλειδί σε πολλές περιπτώσεις διαπλοκής με γνώμονα τζιαι το τί γίνεται στη δίκη για την Τράπεζα Κύπρου. Όπως τζιαι δαμέ που φαινεται να τους επιασεν τον τρεμουσιο μετα την δημοσιοποιηση της ερευνας του Γενικου Ελεγκτη για συγκρουσεις συμφεροντων, χαριστικη σταση απεναντι στον ΑΝΤΕΝΑ, και «αλλοιωση πρακτικων».. "Το Συμβούλιο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία χθες και μελέτησε τις επιστολές του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με ημερομηνίες 7 και 15 Δεκεμβρίου 2015 και μεταξύ άλλων "απορρίπτει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι υπήρξε οποιαδήποτε παραποίηση ή αλλοίωση πρακτικών από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Πετρίδη". Ναι αλλα απαντουν στις κατηγοριες η απλα «απρριπτουν»; Τα γραπτα είναι τεκμηρια. Αντε να δουμε τι λενε.. - http://www.reporter.com.cy/local-news/article/23053/ga-yperbasi-exoysias-katigrei-ton-gn-eleggti-i-archi-radiotileorasis

  • Ακόμα τζιαι που τους αξιωματούχους της κυβέρνησης γίνεται παραδοχή ότι με τες εκποιήσεις, ευνοοούνται οι τράπεζες. "Αιτία αποτέλεσε η παρέμβαση του Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Θεοφάνη Θεοφάνους, ο οποίος, με επιστολή του προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, υποδεικνύει ότι πριν από την εφαρμογή του Σχεδίου θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) καθώς πρόνοιες του Σχεδίου, όπως αποφάνθηκε, συνιστούν κρατική ενίσχυση λόγω του γεγονότος ότι από το Σχέδιο ευνοούνται οικονομικά οι τράπεζες. -" - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/292471/meso-komision-i-proti-monimi-katoikia


  • Και τσακ! ο Βγενό! "«Η εισαγγελέας Εφετών αφαίρεσε τη δικογραφία του Ανδρέα Βγενόπουλου από τους αρμόδιους εισαγγελείς Διαφθοράς Γ. Δραγάτση και Αντ. Ελευθεριάνο, που είχαν προχωρήσει την έρευνα σε σημαντικό βαθμό καθώς βρισκόταν στο στάδιο της δίωξης», εξηγούν στο κείμενό τους οι βουλευτές για την υπόθεση της MIG: «Η αφαίρεση συντελέστηκε προκειμένου, σύμφωνα με την εκδοχή της εισαγγελέως, να συσχετιστεί η δικογραφία με άλλη που χειριζόταν ήδη η εισαγγελέας Εφετών.» Σύμφωνα όμως με έγγραφο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή (2/4/2015), ο οποίος προΐσταται από την πλευρά του Αρείου Πάγου στις έρευνες κατά της διαφθοράς, μόνον οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν αρμοδιότητα έρευνας σε υποθέσεις διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος, οπότε ο χειρισμός υπόθεσης από άλλο εισαγγελέα, πέραν του ότι δεν επιτρέπεται, δημιουργεί και λόγους ακυρότητας της δίωξης».- http://www.efsyn.gr/arthro/i-themis-ehei-protimiseis
  https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
  • Στον Πολίτη συνεχίζεται η κατρακύλα - έσιει ανοικτή γραμμή με την τρόικα "Αρνητική ήταν η απάντηση της τρόικα στις προτάσεις της Κυβέρνησης, αναφορικα με το μέλλον της ΑΗΚ. Συγκεκριμένα, η τρόικα δεν δέχεται μη διαχωρισμό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, μη αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ, ενώ δεν δίνει παράταση στο χρόνο εφαρμογής του μνημονείου." (http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=311482&-V=articles). Ενώ οι άλλοι που εππέσαν που το εξώστ της μοτόρας γράφουν "Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της Τρόικας δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Οι διεθνείς δανειστές θέτουν τέσσερα σημεία σε συνάρτηση με το αίτημα για επέκταση στα δύο χρόνια του χρονοδιαγράμματος της υλοποίησης του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της ΑΗΚ. Η Τρόικα δεν φαίνεται να προσεγγίζει μεμονωμένα το θέμα του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού, αλλά αντικρύζει συνολικά όλα τα θέματα που άπτονται της Αρχής με στόχο τον ανταγωνιστικό τρόπο λειτουργίας." Εκτός τζι' αν τα ελληνικά μου εν τόσον φτωχά που εν καταλάβω. 

  • Μες το καρκασιαλλίκκην, ιδού "Tο ΕΤΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (30/12) εκφράζει απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την τροπή που φαίνεται να παίρνει η προσπάθεια αξιοποίησης της κρατικής γης. Καλεί δε το Υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Πολεοδομικό Συμβούλιο και το Δήμο Λευκωσίας, τα αρμόδια δια του Νόμου σώματα, να τοποθετηθούν δημόσια και ευθαρσώς επί του προκειμένου. Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με την εισήγηση για πώληση κρατικής γης στην περιοχή της Aρχιγραμματείας και αλλού στη μείζονα περιοχή της Λευκωσίας, αναφέρει ότι οι φόβοι του ΕΤΕΚ επαληθεύονται σε μεγάλο βαθμό καθώς από τα δημοσιεύματα φαίνεται πως κυρίαρχη εισήγηση στην έκθεση των συμβούλων είναι η πώληση των ακινήτων ή ο διαχωρισμός τους σε οικόπεδα με σκοπό την πώληση." - http://www.inbusinessnews.com/inbusiness/news/business/property/etek-entonh-antidrash-gia-pithanh-polhsh-palaioy-gsp-kai-nosokomeioy  • Πεεεε! "Η μη επανεξέταση υποθέσεων κατά τηλεοπτικών σταθμών, υποθέσεων για τις οποίες οι δικαστικά ακυρωθείσες αποφάσεις της ΑΡΚ αφορούσαν πρόστιμο της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ, μπορούν να ελεγχθούν από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αφού αφορούν εξεταζόμενη απώλεια κρατικών εσόδων.
   Το δικαίωμα επηρεαζόμενων τηλεοπτικών σταθμών να προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο αν διαφωνούν με επιβληθέντα σε αυτούς πρόστιμα, ουδόλως επηρεάζει το δικαίωμα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να εξετάζει κατά πόσο ή όχι, η ΑΡΚ χαριστικώς απαλλάσσει τηλεοπτικούς σταθμούς από την επιβολή προστίμων στερώντας την Δημοκρατία από τα σχετικά έσοδα."

   http://www.pio.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/F2782DADBFBA3358C2257F2B005465E5?Opendocument


  • Η εξομολόγηση ενός οικονομικού «δολοφόνου» - http://www.sigmalive.com/simerini/business/296386/i-eksomologisi-enos-oikonomikou-dolofonou ...τζιαι με γνώμονα το ιστορικό πλέον Summit του Παρισιού (παρά τα όσα επιμελώς αποφευχθήκαν, όπως οι ευθύνες των μεγαλοπετρελαιοπαραγωγών εταιρειών κλπ), η ιστορικοτητα παραμένει όσον αφορά τα fossil fuels (http://thinkprogress.org/climate/2015/12/12/3731236/paris-deal-fossil-fuels/ ) τζιαι τον πλήρη τερματισμό τους ως το τέλος του αιώνα. Σε συνδυασμό με τούτον τα επιστημονικά δεδομένα για τη διάρκεια των αποθεμάτων τους για ακόμα 20 χρόνια, ένναιν λλίο κατάπελλη η που κυπριακής μερκάς τόση στοχοπροσήλωση για αντιμετώπιση του οικονομικού (αλλά τζιαι το ρόλο του καζιού στο κυπριακό) στα κάζια τζιαι τα πετρόλαα? Μήπως όντως όπως λαλεί ο οικονομικός "δολοφόνος" κάτι υπάρχει στα συμβόλαια τζιαι τους όρους "των κρατικών συμβολαίων, που υπογράφτηκαν με τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη" που να διούν απαντήσεις ή έστω στοιχεία για τες απαντήσεις?

  • Τούτον πάλε - έσιει να κάμει με την εκπληκτική συμφωνία για τες βάσεις για την οποίαν υπήρχαν πανηγυρισμοί πριν μερικούς μήνες? "Δικαστική επανεξέταση του τρόπου χειρισμού από τις βρετανικές αρχές των υποθέσεων των 114 προσφύγων που έφτασαν στο έδαφος της βάσης Ακρωτηρίου στα τέλη Οκτωβρίου και έκτοτε έχουν μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις στη Δεκέλεια, προτίθεται να επιδιώξει δικηγόρος που ενεργεί για λογαριασμό ορισμένων εξ αυτών. [...] Σημειώνεται ότι όπως έχει επιβεβαιώσει το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με βάση συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένου Βασιλείου από το 2003 η ευθύνη για τους πρόσφυγες που φτάνουν σε εδάφη των βάσεων ανήκει στους Βρετανούς. Ωστόσο, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συμφωνήσει να διεκπεραιώσει την εξέταση των αιτήσεων ασύλου για λογαριασμό της Βρετανίας. Παράλληλα, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έχει διαμηνύσει στους πρόσφυγες πως κινδυνεύουν με απέλαση αν δεν υποβάλουν αίτηση για άσυλο στην Κύπρο."  - http://dialogos.com.cy/blog/parameni-ekkremotita-me-tous-prosfiges-dekelias/
  •  
  • Ε ήντα μόνο με το γάλα τριαντάφυλλο να ασχολείται? Πώς το έγραψε τότε το σίγμαλάιβ για τους βουλευτές του ΔΗΣΥ? "Το θέμα του email που παρέλαβε ο Ευθύμιος Δίπλαρος στις 7 Ιουλίου 2010 από το ΤΕΠΑΚ, με το επισυναπτόμενο συμβόλαιο ενοικίασης, είχε τίτλο «ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΣΤΙΑ ΔΙΠΛΑΡΟΥ - ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ». Στο απαντητικό email που έστειλε την ίδια μέρα στο ΤΕΠΑΚ, ο κ. Δίπλαρος δεν διόρθωσε τον τίτλο του θέματος, όχι τουλάχιστον όσον αφορά το όνομα της εστίας. Η απάντηση του κ. Δίπλαρου φέρει απλώς τίτλο «απάντηση για συμβόλαιο», κάτι που υποβάλλει ότι ο κ. Δίπλαρος γνώριζε και δεν διαμαρτυρήθηκε για την εμφάνιση του ονόματός του ως ιδιοκτήτη του ακινήτου που θα ενοικίαζε μερικές εβδομάδες μετά το πανεπιστήμιο." - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=311696&-V=articles

  • Περιμένουμε να δούμε, γιατί όπου τζιαι νά' σαι άκου τες τραπεζικές πτώσεις/ καταρρεύσεις πάλε "“Η Τραπεζική Ένωση έχει πλέον τα εργαλεία που χρειάζεται για να εποπτεύσει τις τράπεζες στην ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι τώρα έχουμε ένα σύστημα εκκαθάρισης τραπεζών που δεν θα βασίζεται στα χρήματα των φορολογουμένων. Τα λάθη των τραπεζών δεν θα τα επωμίζονται ποτέ ξανά οι πολλοί”." - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=311557&-V=articles

  • Χμμμμ. Να παίξουμεν στοιχήματα? "Ο ίδιος επισημαίνει στην «Κ» πως η  τελική απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου θα κρίνει και τι κίνημα θέλουμε: «αν θέλουμε κόμμα με πλουραλιστικές προσεγγίσεις ή αν θα επικρατήσουν προθέσεις αποκλεισμού»." - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=228258 

  • Ο Χάρης γυμνός! "Ο γ.γ της ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης κατηγόρησε τον Χάρη Γεωργιάδη ότι συνεχίζει να κινδυνολογεί και να εκφοβίζει προκειμένου να περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο. Ο κ. Τρυφωνίδης διερωτήθηκε πότε ο ΥΠΟΙΚ λέει την αλήθεια, τότε που έλεγε ότι δεν χρειαζόμαστε από την Τρόικα τη δόση των 400 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια άντλησε από τις αγορές 1 δισ. ευρώ ή τώρα που λέει ότι χρειαζόμαστε την τελευταία δόση;

   Ο γ.γ. της ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ υποστήριξε ότι ο κ. Γεωργιάδης με τα όσα λέει δημόσια αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό." - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=228278

  • Για τα χρυσά παπουτσόσυκα τζιαι πλατινέ κόνναρα πάν οι επόμενες ειδήσεις "Με τρεις ημέρες καθυστέρηση, λόγω των αργιών στην Ευρωζώνη, οι τράπεζες από χθες ζουν την εποχή των δύσκολων αποφάσεων για τους «ανασφάλιστους» μετόχους, δανειστές και καταθέτες τους: Η Οδηγία BRRD, η γνωστή και ως bail–in, είναι πλέον σε εφαρμογή." (http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kosmos/154/293001/bailin-gia-olous-allazei-to-topio-stin-evrozoni ) Τζιείνον που λαλούν οι τρεις μέρες που άλλαξαν τον κόσμο (βλέπε Μάρτης 2013) τίθενται πλέον σε επίσημην εφαρμογή - Εν οδηγία Σάπρους στάιλ που έπρεπε να ονομαστεί. Η και να αξιολογηθει με βαση εκεινο των πακτωλο ψεματων της ανοιξης του 2013, για να συγκαλυφθει η ευθυνη για την αποφαση για το κουρεμα, και ιδιαιτερα για την προωθηση της ιδεας για το πρωτο σεναριο του καθολικου κουρεματος: τοτε εκεινοι που ωρυονταν για τον ΕΛΑ πρωτοσελιδα τον Νοεμβριο του 2012, ξαφνικα δηλωναν την επομενη ανοιξη, ότι μολις ειχαν ακουσει… για τον ΕΛΑ. Και σε αυτό τον αχταρμα ψεματων, του anything goes, επαιζε τοτε και το σεναριο ότι «ειχε αποφασιστει πριν ..το bail in»…Να λοιπον που τωρα, το 2016, αρχιζει να λειτουργει ο κανονισμος για bail in…Και οι ψευτες, που βοσκουν; Του χρονου θα δινουμε και βραβεια για τον πιο αστειο στον ρολο του «βοσκου του ψευτη»…J

  • "Νέα αύξηση παρουσίασαν τα προβληματικά δάνεια στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα στο τέλος Οκτωβρίου 2015 [...] Σύμφωνα με την Κεντρική, οι χορηγήσεις που έχουν αναδιαρθρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου  2015 ανέρχονταν στα 14.2δισ. ευρώ από τα οποία 10.7 δισ. ευρώ εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις, ως αποτέλεσμα, σε ένα βαθμό, του ορισμού των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων." (http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=228364) Να θυμήσουμε τί αναφερόταν τον Οκτώβρη του 2015 που το Χάρη Γεωργιάδη (παρόλο που ήταν απασχολημένος να εξασφαλίζει την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης του που σχετίζεται με τις αγωγές πρώην εργαζομένων στις ΚΑ) "Με την έκδοση ομολόγου, πρόσθεσε, η κυπριακή οικονομία θα αποκτήσει ξανά τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της, ελεύθερα, από τις αγορές. Τόνισε ακόμη ότι οι δύσκολες προσπάθειες των τελευταίων ετών, επιτρέπουν στην Κυβέρνηση, με επιτυχία και έγκαιρα να ολoκληρώσει το πρόγραμμα στήριξης και να τερματίσει τη σχέση εξάρτησης από το μνημόνιο, το οποίο, πρόσθεσε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης του" (http://www.newsbomb.gr/kypros/story/631167/georgiadis-termatizoyme-tin-exartisi-apo-to-mnimonio) ΟΥΑΟΥ! Έξοδος που το μνημόνιο! 
  -
  • Ο Οδυσσέας συμφωνεί τζιαι με τη θέση της Πρωτοβυλίας Κοινωνικού Ελέγχου Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων "ο οποίος διαπιστώνει την παρανομία που επιβαρύνει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων· παραπέμπουμε στην τελευταία Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή (σσ. 141-142), όπου καταγράφει ότι εμμέσως πλην σαφώς το ΥΠΟΙΚ, καθώς επίσης και ο Διευθυντής ΥΚΑ εκτιμούν «ότι το δημόσιο συμφέρον δικαιολογεί τη μη υλοποίηση της διάταξης του άρθρου 73(6) εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος». Ο Γενικός Ελεγκτής καταλήγει ότι «δεν συμφωνεί με την προσέγγιση αυτή, αφού το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να θεμελιώσει απαλλαγή από τη νομιμότητα» (http://www.philenews.com/el-gr/f-me-apopsi-eponymes-gnomes/385/293064/ta-75-disekatommyria-pou-efage-to-kratos-apo-to-tka)

   
  • Τζιαι για κυπριακόν - φεύκει ο Μαυρογιάννης λαλεί ο Ρεπόρτερ ( http://www.reporter.com.cy/politics/article/24496/apokleistiko-fevgi-o-a-mavrogannis-apo-tin-thesi-toy-diapragatefti) - μήπως εν επειδή εν διαδίδει αισιοδοξίαν? ..Οξα, να παρουμε το αισιοδοξο σεναριο, ότι κοντευκει η λυση τζαι σκεφτουνται να βαλουν προκαταβολικα κυπραιο σε περιοπτη θεση στον ΟΗΕ; Μεχρι την κληρωση όλα τα νουμερα κερδιζουν..:)

  • Άτε τωρά ο Δίπλαρος να ξεπλύνει το ρεζίλι - οπότε μια αναγνώριση στον Πολίτη μεν, αλλά εξακολουθώ να προσπαθώ να καταλάβω ποιός εν στόχος αφού εν πολλά μανικωμένος ο Πολίτης εναντίον του Δίπλαρου.. ή τί παίζει (http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=311896&-V=articles ) - Μήπως επειδή εν στην μέση ο Β. Πρωτοπαπάς ο οποίος εκτιμάται που τους αριστερούς κύκλους τζιια γράφει στον Πολίτη, προσπαθεί ο τελευταίος να σώσει ότι απέμεινε (αν απέμεινε) που αριστερίζων αναγνωστικό κοινό? Η μηπως η πτερυγα του ΔΗΣΥ που προωθα ο Πολιτης καμνει εκκαθαριση;..:)..Θα δειξει..

  • Τούτον με τον Μπουλούτα τζιαι το Βγενό (http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/293131/prochoroun-erimin-gia-vgenopoulo-boulouta ) ήνταλως τζιαι επαρουσιάστηκεν τωρά στα ξαφνικά - εν προειδοποίηση προς τζιείνους για να μεν είναι ερήμην πλέον? :) Την είδηση έφκαλεν την με λλία λόγια ο Ιωνάς, αν καταλάβω σωστά, οπότε μήπως εν για να δείξει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εν όπως τον Σαμαρά που τον εκάλυπτεν?  • Όσο για τες εκποιήσεις αναμενόμενο - "Οι εκποιήσεις πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν σίγουρα μετά τις βουλευτικές εκλογές για ευνόητους λόγους υποστήριξε ο νομικός σύμβουλος του κινήματος κατά των εκποιήσεων Χρήστος Πουτζουρής."- http://dialogos.com.cy/blog/meta-tis-vouleftikes-i-ekpiisis-gia-evnoitous-logous/

  • Τζιαι το κυπριακό πλέον εκατάντησεν περιπαίξιμο. Πραγματικά, η μόνο εγκυρότητα θα έρτει που την γκαζέτα (πιο πιθανόν την τ/κ) ΠτΔ: Συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμούντα θέματα - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=311950&-V=articles


  • Οι μεγαλοϊδιοκτήτες πάλε στο απυρόβλητο - δαμέ εν παίζει να μπουν στους λοαρκασμούς τους τζιαι να πιαν τα χρωστούμενα? Μόνο να στερήσουν που τον κάθε φτωχό τα είδη πρώτης ανάγκης? - "Παραπάνω από 33 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, εκ των οποίων οι πλείστοι με περιουσίες αξίας μερικών εκατ. ευρώ, δεν πλήρωσαν το φόρο ακινήτων για το 2015. Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε ο «Φ», μέχρι τέλος Δεκεμβρίου εισπράχθηκαν γύρω στα €86 εκατ. από 239 χιλιάδες ιδιοκτήτες και κατόχους ακινήτων που η πλειοψηφία αξιοποίησε την έκπτωση του 20%. Ωστόσο υπολείπεται η είσπραξη €30 εκατ. από κυρίως μεγαλοϊδιοκτήτες." - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/293337/oute-sent-foros-apo-megaloidioktites-akiniton


  ΓΓ ΟΗΕ: Πιο κοντά από ποτέ η διευθέτηση στο Κυπριακό

  «Οι προσεχείς μήνες παραμένουν ζωτικής σημασίας» τονίζει ο Μπαν γκι-Μουν - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=228617


  Πιο κοντά από ποτέ η λύση, λέει ο Μπαν - http://dialogos.com.cy/blog/pio-konta-apo-pote-i-lisi-lei-o-ban/
  Μπαν Κι-Μουν: Πιο κοντά από ποτέ η διευθέτηση στο Κυπριακό - http://www.reporter.com.cy/politics/article/25339/ban-ki-moyn-pio-konta-apo-pote-i-diefthetisi-sto-kypriako

  • Πλατινέ κόνναρον επίσης, κανένας σχολιασμός που κυβερνητικά στελέχη τζιαι κυρίως που το Χάρη. Χάρη, χαλόου? αριθμό κρατικών υπαλλήλων, που ως γνωστό έχουν προσφύγει αμφισβητώντας τη νομιμότητα της απόφασης της Κυβέρνησης να προβεί σε αποκοπές μισθών και συντάξεων και συνάμα να επιβάλει έκτακτες εισφορές. - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/293578/apozimioseis-ypsous-1-dis-an-kerdisei-i-pasydy Τζιαι άτε τωρά να αποδείξει η κυβέρνηση ότι υπέκυψε σε απόφαση μη θεσμοθετημένου οργάνου της ΕΕ. Εν τζιαι λαλούμεν εμείς ότι εν’ ναιν θεσμοθετημένο όργανο. Είπεν το ήδη η ευρωβουλή (αλήθκεια εν ήταν να θυμώσουν της τρόικας πριν τες ευρωεκλογές;), είπαν το ήδη τα μέλης της τζιαι κυρίως η μη ύπαρξη πρακτικών για τις συνεδρίες του γιούρογκρουπ μετά το σάλο που επροκλήθηκεν με τες ηχογραφήσεις Βαρουφάκη. Ήνταλως έρκεται τζιαι δένει το γλυκόν ααα?Με τί χαράν ανακοίνωσεν η Ειρένα ότι υπάρχει ενδιαφέρον αγορά δανείων, αα? Εν η επιτομή του σαδισμού τούτη η τύπισσα http://dialogos.com.cy/blog/irena-georgiadou-iparchi-endiaferon-gia-agora-danion/ Σιέρεται, μόνον, άμαν θωρεί αθρώπους να υποφέρουν   
 •  
 •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου