6 Δεκ 2015

Σπόντες
·          
·         «Τόσα χρόνια προσεύχομαι με το «Πάτερ ημών» και ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιος είναι αυτός ο «Έντι Σουρανής». Αφιερωμένο, από την συντεχνία αναρχικών άθεων, στους φανατικούς πιστούς του μονοθεϊσμού, "εν τοις ουρανοίς", που λατρεύουν την επιφάνεια, και δεν απορούν για την ουσία..
·          
 • Ένα χοντρό σκάνδαλο έρχεται κύριοι.. Ξέπλυμα, Τράπεζες και δικηγορικά γραφεία.. Πρώτα η αφύπνιση – ο Χ. Λαζαρίδης έχει τις αντένες ανοιχτές και το έπιασε: Χρήστος Λαζαρίδης: «Για την υπόθεση Leonid Lebedev και της Προεδρικής Imperium Nominees που 'τρέχει' τώρα... A request by the Russian authorities to MOKAS, their Cyprus counterpart for money-laundering investigations of Politically Exposed Persons (PEPSs) θα μας ενημερώσει για την εξέλιξη της κάποιος ή θα τρώμε παλια ξινά σταφύλια μέχρι να λυθεί το κυπριακό;» Για όσους δεν κατάλαβαν, δικηγόρος της εταιρείας είναι το γραφείο Νίκου Χρ. Αναστασιάδη

·         Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι ρωσικές έρευνες και οι αμερικανικές αρχές φαίνονται να συγκλίνουν.. Το τι σημαίνει αυτό, θα το δούμε στη συνέχεια.. Για την ώρα συστήνουμε την αρχική έρευνα της Δ.Α. σε αυτό το τεύχος – μέσα στην οποία θα βρείτε ενδιαφέροντα «φαντάσματα" από το παρελθόν [όπως η Makra investements].. Και θα επανέλθουμε.. http://mikenormaneconomics.blogspot.com/2015/09/john-helmer-cyprus-russian-fraud.html 

 •  
·         Και η Κεντρική που έκλεισε την FBME γιατί δημοσιεύτηκε κάτι στις ΗΠΑ.. τώρα τί θα κάνει;
·          
·         Όπως είπε και ο ‘Εϊντε – ευθυγραμμίστηκαν τα αστέρια για τη λύση. Ιστορικά, είχαμε πλέον καλύψει την απόσταση – και με τις συζητήσεις μέχρι το 2004, και μετά με τις συγκλίσεις Χριστόφια, αλλά και το περιθώριο που άφησε η επανασυζήτηση μετά το 2004 [για να αποδώσουμε και στον Τάσσο την συνεισφορά του. Οπότε, τώρα πάμε για το εδαφικό-περιουσιακό [που ήταν ήδη συζητημένο και το 2004, αλλά και επί Ταλάτ - Χριστόφια] και τις εγγυήσεις που φαίνεται ότι οδηγούνται στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Και τα "άστρα" έφεραν την κρίση στην περιοχή μας να επιταχύνει τις πιέσεις/ανάγκες για λύση. Ο Κέρρυ, λοιπόν, το είπε πολύ καλά – χρειάζεται ένα μοντέλο επιτυχημένης συμφωνίας η περιοχή μας, και ο Λαβρώφ ήταν επίσης σαφής για το γεωπολιτικό πλαίσιο. Ήρθε και πρώτος, και ακολουθεί τον Κέρρυ ο κινέζος. Τα άστρα και η Ιστορία ευθυγραμμίστηκαν – τώρα να δούμε τα εσωτερικά μας. Διότι, όπως σοφά παρατηρεί και ο αρθρογράφος των κειμένων της Δ.Α. για το κυπριακό, μερίδα τουλάχιστον της κυπριακής πολιτικής ελίτ έχει εξελιχθεί σε μαιτρ της βραχυκυκλωσης προοπτικών. Αλλά εδώ είναι και το φυσικό αέριο βέβαια, το οποίο μετά το 2011 είναι, πια, το νέο πλαίσιο συζήτησης για οτιδήποτε αφορά είτε την πολιτικήμ είτε την οικονομία. Αλλά και πάλι, όπως παρατήρησε ο P. Loizos μερικοί έχουν ενσωματώσει το κυπριακό ως μέρος της κυπριακής τους ταυτότητας.. Οπότε το αναπόφευκτο σε ένα σύνορο είναι πάντα αμφίβολο. Όμως, οι δυναμικές είναι εκεί… Και το ιστορικά-δομικά αναπόφευκτο είναι επίσης δεδομένο. Ζούμε στιγμές αντίστοιχες του τέλους του Β Παγκόσμιου Πολέμου και της αρχής μιας νέας εποχής. Θα μπορούσαμε ως Κύπρος να μπούμε στην μετά-αποικιακή περίοδο από τα 1947-48. Αλλά η εθνικοφροσύνη έβοσκε αλλού. Τελικά, το αναπόφευκτο ήρθε, με λίγη καθυστέρηση. Και με κόστος – γραμμές αίματος, εγγυήσεις κοκ.
·          
 • Το καλύτερο σχόλιο για την μπερδεμένη αναφορά του αρχιεπισκόπου στους χριστιανούς και τους άραβες [άσε που μπέρδεψε μια γλωσσική με μια θρησκευτική ομάδα] το είχε ο Ρεπόρτερ: «Έξω οι Άραβες από την Μέση Ανατολή και άλλες ιστορίες του χωρκού».. Ξαναμίλησε, λοιπόν, μετά από καιρό ο αρχιεπίσκοπος ..και τα έκανε μαντάρα.. Οι άραβες λέει ήρθαν μετά τους χριστιανούς στην Μέση Ανατολή..!!.. :) ..Επειδή είναι χωρκανός [κυπραίος] ευτυχώς που μόνο εμείς ακούμε τις βαρέλλες.. Κατά τα άλλα - ρε Χρυσόστομε.. κατάλαβες σωστά ότι το Ισλάμ αναπτύχθηκε ανάμεσα στο 600-700 μ.Χ… Πού εμφανίστηκε ρε χριστιανέ μου; Έπεσαν οι άραβες από τον ουρανό; Και πού βρέθηκε η γλώσσα στην οποία γράφτηκε το κοράνι; Ρε μπας και είσαι κρυπτομουσουλμάνος και πιστεύεις ότι ο Θεός κατασκεύασε τους άραβες τότε, τους έδωσε και γλώσσα στο άψε σβήσε, όπως με τις κατασκευές την εποχή του Αδάμ και της Εύας, και έστειλε και τον προφήτη τους;.. Υπήρχαν μεγάλε.. Και αν είναι να πάρουμε ποιά θρησκεία εμφανίστηκε πρώτη – όσοι δηλώνουμε οπαδοί της Αφροδίτης, δικαιούμαστε προτεραιότητα;.. :) ..Οπότε εσείς τί είσαστε – «έποικοι»;.. :)
 •  
 • Πολίτης και Αλήθεια πρόβαλαν το Σαββάτο την εκδοχή του Χάσικου, ο οποίος σύμφωνα με την ελεγκτική υπηρεσία και πάλι «παρανομεί». Ο Πολίτης [αλλα, να καταγραφεί στα ελαφρυντικά, ήταν πιο προσεκτικός από την Αλήθεια] είναι, πια, πηγή διαρροών του Χάσικου; Δεν προλαβαίνουμε πια – από την αποκάλυψη για τις 50,000 της Τράπεζας Κύπρου για να καθορίζει δημοσιεύματα στον Πολίτη, στην επίθεση ενάντια στην Ποταμίτου [για να συγκαλυφθεί το θέμα της φοροδιαφυγής του έκδοτη;] και τώρα.. Χάσικος; Ας ελπισουμε ότι ηταν συμπτωση και στην προσπαθεια να κρατηθουν καποιες αποστασεις..:) Αντίθετα, αξιοσημείωτο ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν Φιλελεύθερος και Σημερινή.. ιδού και η ανακοίνωση απάντηση του κ. Ο. Μιχαηλίδη στις διαρροές «εκείνου του ανθρώπου που τυχαίνει να κάθεται στην καρέκλα του υπουργού εσωτερικών αυτήν την περίοδο» για να χρησιμοποιήσουμε την φρασεολογία του κ. Χάσικου:
  Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με δημοσιεύματα για το Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου. Σε συνέχεια σημερινών δημοσιευμάτων στις εφημερίδες Πολίτης και Αλήθεια για το Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου, η Ελεγκτική Υπηρεσία δίνει στη δημοσιότητα ολόκληρη την επιστολή της, ημερομηνίας 18 Νοεμβρίου 2015, αποσπάσματα της οποίας παρατέθηκαν στα δύο δημοσιεύματα.

  Το θέμα που ήγειρε η Υπηρεσία μας συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων προχθές Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, στην παρουσία και εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας. Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε πλήρως το εύλογο των ερωτημάτων που είχε θέσει η Ελεγκτική Υπηρεσία και φάνηκε πως το Υπουργείο Εσωτερικών, για ακόμη μια φορά, ενεργεί επιδεικνύοντας αδιαφορία για τη νομιμότητα των ενεργειών του. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο πως, αντί το Υπουργείο να συμβουλευτεί τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τον Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων για το πώς θα συμμορφωθεί με την Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, ενήργησε στη βάση συμβουλής που έλαβε από ιδιώτη δικηγόρο, που τυγχάνει (όπως φάνηκε στη σύσκεψη) να είναι και ο δικηγόρος του αναδόχου της Μονάδας της Κόσιης.
  Κάθε δε φορά που το Υπουργείο Εσωτερικών παρανομεί, επικαλείται προς τούτο το δημόσιο συμφέρον, έστω κι αν από τις ενέργειές του επηρεάζονται θετικά ιδιωτικά συμφέροντα. 
  Έστω και εκ του περισσού, σημειώνεται ότι το Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου έχει τερματίσει τη λειτουργία του και συνεπώς δεν μπορεί να έχει ανταγωνιστές

  http://www.cyprus.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/AD825F27B5F09058C2257F12002E802E?Opendocument
·          
·          Πανικόβλητες προσπάθειες να μετατοπιστεί η έμφαση από ένα δικαστικό τεκμήριο, το οποίο είχε καταγραφεί από το 2012 – η πως μερικοί στον Πολίτη προσπαθούν να κατασκευάσουν θεάματα μετατόπισης... Τελικά η εβδομάδα που πέρασε ήταν και μια μάλλον δύσκολη περίοδος για τον κ. Δ. Διονυσίου – και άρα ας ελπίσουμε ότι ο πανικός και “απειλές” μπλα μπλα ήταν αποτέλεσμα συναισθηματικής έντασης για την απώλεια μιας ανύπαρκτης εικόνας  – που αν καταλάβαινε καλύτερα, θα ήξερε ότι δεν υπήρχε. Όλοι υποψιάζονταν ότι οι προύχοντες του Πολίτη [και άλλων ΜΜΕ] κάνουν συναλλαγές.. χωρκό που φαίνεται .. :) Απλώς ο ίδιος έφτιαχνε ενδεχομένως μια φαντασίωση για τον εαυτό του, αγνοώντας την εικόνα που έχουν όσοι ασχολούνται κοκ. Η δικαστική, πια, μαρτυρία ότι εμπλεκόταν σε λογοκρισία κριτικής για την Τράπεζα Κύπρου, με αντίτιμο [για τον οργανισμο] 50,000 ευρώ σε διαφήμιση, μάλλον τον πανικόβαλε. Και έτσι, αντί απλώς να αναγνωρίσει τα γεγονότα και να ζητήσει έστω ένα συγνώμη για τα όσα βαρύγδουπα έγραφε, είπε να το παίξει μιζέρια του Πολίτη.. Δηλαδή ακόμα και τώρα που πιάστηκε  επί αυτοφώρω, τί γύρισε και άρχισε να φωνάζει;...Φταίει..ο Χριστόφιας... Pathetic.. Ήταν ένα κλασικό τεκμήριο του πώς χρησιμοποιείται η μετατόπιση για να αποφύγει κάποιος τις ευθύνες του.. "Το τελευταίο καταφύγιο..." ..Και μετά είχαμε και τις ανεκδιήγητες απειλές.. Για τα υπόλοιπα ρεζιλίκια υπάρχει σχετικό κείμενο, και δεν θα τα επαναλάβουμε εδώ.. Αλλά όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει καν τις αντιφάσεις του,  τί να πεις. Έχοντας μπροστά του μια μαρτυρία, αυτή του κ. Ολύμπιου από το 2012, ο Διονυσίου επέμενε ότι το θέμα ήταν.. ο Χριστόφιας και η μετατόπιση με το θέαμα της φόκους που κατασκευάζει η εφημερίδα του εκδότη του – χρόνια μετά το 2012..Και όταν του υπενθυμίσαμε το θέμα και το ότι η αποκάλυψη για την συναλλαγή με την Τράπεζα Κύπρου έγινε το 2012, αποφάσισε να μας δείξει ότι δημοσίευσε και το 2011 κείμενα του Ολύμπιου. Είχε εν τω μεταξύ παραδεχθεί ότι όντως "έκοψε' την στήλη το 2009.. Και τί κείμενα έβαλε; Κείμενα του Ολύμπιου. όπου γίνεται κριτική στον Χριστόφια...Τώρα τεκμηρίωνε και μόνος του, χωρίς να δείχνει ότι κατανοεί την αντίφαση με ότι έλεγε μόλις πριν, ότι οι αποκαλύψεις του Ολύμπιου [που έκανε κριτική στον Χριστόφια] φυσικά δεν είχαν να κάνουν με τη φόκους κοκ... Αλλά ο Διονυσίου νόμιζε, φαίνεται, ότι θα τον συγκάλυπταν άλοι.. Και αφού δεν το κάναμε, έβγαλε περίπατο τις αντιφάσεις του: Δηλαδή, ας πούμε, λογόκρινε τα κείμενα του Ολύμπιου για την Τράπεζα Κύπρου, αλλά δημοσίευσε κείμενα του Ολύμπιου εναντίον του Χριστόφια;.. Τέτοιο αυτοκάρφωμα;... Δεν μας είπε αν υπήρχε και για αυτή την εστίαση [την κριτική στον Χριστόφια] χρηματική συναλλαγή αντίστοιχη των 50,000.. :) …[στην κατάσταση του πανικού που βρίσκεται, ελπίζουμε να καταλαβαίνει ακόμα από χιούμορ] ..Κατά τα άλλα, κ. Διονυσίου, είναι καλά να σκέφτεται κάποιος πριν βγει ή βγάλει στο σεργιάνι τις αντιφάσεις του..:)

·         Ο Πολίτης, ως επιχείρηση πώλησης ειδήσεων [σαν εμπορικο ΜΜΕ] και προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων, κατάντησε κωμωδία πια. Η ξαφνική ευαισθησία της εφημερίδας του κ. Παπαδόπουλου για το «πόθεν εσχες» καταγράφεται σαν ένα από τα πιο ωραία ανέκδοτα της συγκεκριμένης εφημερίδας – εδώ ο ιδιοκτήτης φερεται να μην έχει πληρώσει φορολογία για 40 εκατομμύρια από 1998, και η εφημερίδα λογοκρίνει το θέμα, και όμως ξαφνικά, την Πέμπτη είχαν πρωτοσέλιδη επίθεση σε μια προϊσταμένη του τμήματος φορολογίας. Και έστειλαν και δημοσιογράφο να κάνει έρευνα για το σπίτι, για το αυτοκίνητο του γιου της κ. Ποταμίτου κοκ. Η εφημερίδα που δεν έγραψε λέξη για το σκάνδαλο του ιδιοκτήτη της. Οταν ο Πολίτης κάνει τέτοια κόλπα, το λογικό ερώτημα είναι τί θέλει να κρύψει με αυτή την μετατόπιση; Και το μάθαμε το Σάββατο όταν κυκλοφόρησε η «24», η οποία είναι η μόνη εφημερίδα που παρακολουθεί το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής Παπαδόπουλου. Η κ. Ποταμίτου εφαίνεται ότι είναι η αρμόδια που έστησε πόδι να μην χαριστούν στον Παπαδόπουλο οι οφειλές από την φοροδιαφυγή. Και έτσι, είχαμε το χαριτωμένο πρωτοσέλιδο. Και κατά τα άλλα στα εσωτερικά μερικοί σχολιογράφοι γράφουν ..για μίζες.. Ρε αντραπείτε.. Ζείτε σε ένα γυάλινο κλουβί συγκαλύπτοντας ενδεχομενη φοροδιαφυγή εκατομμυριων και σε ένα έντυπο που φαίνεται να λειτουργεί ως μηχανισμός εκφοβισμού. Όπως και να το δεις [συγκριτικά με τί δεν γράφεται για τον ιδιοκτήτη, αλλά και στο πλαίσιο αυτού που φαίνεται ως απόπειρα εκφοβισμού] είναι ξεφτίλα. Και πάλι την συμπαράσταση και την συμπάθεια μας στους εργαζόμενους, που απλώς προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους. Αλλά μερικοί συμμετέχουν ενεργά και στην συγκάλυψη και στις προσπαθειες εκφοβισμού.
·          
·         Νο  Pasaran… Ο τραμπουκισμός των πρωτοσέλιδων δεν θα περάσει. ….:)
·          
·         Και ποιά είναι η αστεία άμυνα των υπερασπιστών του εκδότη του Πολίτη για την συγκάλυψη της υπο διερευνηση «φοροδιαφυγής»; Τα γράφει η «24» που είναι επιχείρηση αντιπάλου [έχει διαφορές και οικονομικές διαμάχες με τον Παπαδόπουλο του Πολίτη]. Μούγκα για το θέμα της φοροδιαφυγής. Και μιλάμε για ποσά που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια – σύμφωνα με τις «24» τα οφειλόμενα μπορεί να φτάνουν και τα 30 εκατομμύρια. Ακόμα και το ότι είναι αντίπαλος επιχειρηματίας, όμως, γιατί ενοχλεί την εφημερίδα που πουλά τα παραμύθια για την «ελεύθερη αγορά» κοκ; Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, η πληροφόρηση σε ένα τέτοιο πλαίσιο [της «αγοράς»] προκύπτει από τον ανταγωνισμό – όταν υπάρχουν αντίπαλα συμφέροντα κάποιοι, για δικό τους συμφέρον, αποκαλύπτουν αυτά που οι άλλοι συγκαλύπτουν. Άρα ακόμα και να γίνεται η αποκάλυψη για ανταγωνιστικούς λόγους, γίνεται στα πλαίσια που, κατά τα άλλα, υμνεί ο Πολίτης. Αλλά δαμαί εν της παπαθκιάς τα ξύλα. Ξαφνικά, μερικοί σκίζονται να συγκαλύπτουν. Τα εύσημα, λοιπόν, στις «24» και οι υπερασπιστές του Πολίτη, του εκδότη δηλαδή, ας απαντήσουν, στο απλό γεγονός – κύριοι διερευνάται, ναι ή όχι, το θέμα της φοροδιαφυγής από το τμήμα φορολογιας; Και παρά τις απειλές σας για επιθέσεις σε όσους μιλούν και δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς.
·          
·         Και είναι καιρός να τεθεί πια το ζήτημα και νομικά. Υπάρχει ή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την προστασία των πολιτών από τέτοιες μορφές bullying? Το είχαμε γράψει και παλιά – χρειάζεται μια ομάδα/οργάνωση πολιτών και νομικών για την υπεράσπιση όσων αντιστέκονται σε αυτές τις θεαματικές επιθέσεις – όπως αυτές που εξαπολύει ο Πολίτης σε όσους αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα του. Κατά τα άλλα αντιμετωπίστε τον Πολίτη όπως ένα σταυρόλεξο για να περνάτε την ώρα σας: το βασικό ερώτημα πάντα πρέπει να είναι – γιατί βάζει αυτό το θέμα στο πρωτοσέλιδο. Τί εξυπηρετεί, τί θέλει να κρύψει, ποιούς θέλει να εκφοβίσει για να συγκαλύψει ποιά συμφέροντα. Μόνο για αυτό ..:)
·          
·         Ο Πολίτης και οι πέριξ του κ. Παπαδόπουλου [του Πολίτη] ποτέ θα ανοίξουν τους λογαριασμούς τους για να δούμε πως κυμαίνονται τα εισοδήματα τους ανάλογα με τα πρωτοσέλιδα τους;  Γιατί η ουσία δεν είναι απλώς η χρηματοδότηση που είναι νόμιμη, ως διαφήμιση ας πούμε, αλλά το αντίτιμο – αν, δηλαδή, η εφημερίδα προβάλει επιλεκτικά θέματα, ή λογοκρίνει θέματα πέρα από την ό,ποια διαφήμιση. Αν πουλά, δηλαδή, ειδησεις. Και εδώ έχουμε, πια, ένα ξεκάθαρο τεκμήριο – τις 50,000 από την Τράπεζα Κύπρου για να λογοκριθεί η κριτική του κ. Ολύμπιου στον κ. Ηλιάδη της Τράπεζας Κύπρου το 2009. Και φυσικά, εκείνον τον χρόνο υπάρχει και το διθυραμβικό πρωτοσέλιδο του Πολίτη για τον Βγενόπουλο. Και λέχθηκε ότι ο κ. Βγενόπουλος ξόδεψε  εκατομμύρια σε ΜΜΕ στην Κύπρο. Για τέτοια πρωτοσέλιδα προφανώς… Τολμούν, λοιπόν, όσοι φωνάζουν για να μετατοπίσουν το θέμα από τις δικές τους επιχορηγήσεις κοκ, να ανοίξουν λογαριασμούς; Εδώ συγκαλύπτουν μέχρι και υπόθεση που διερευνάται στο τμήμα εσωτερικών προσόδων..
·          
·         Ο Πολίτης σήμερα μοιαζει να είναι η ιστορικη συνέχεια εκδόσεων, όπως η Μάχη και ο Άγων παλιά, ή η Αυριανή στην Ελλάδα την δεκαετία του 1980. Προσωπικές επιχειρήσεις με τάσεις δαιμονοποίησης με στόχο την προώθηση των συμφερόντων του ιδιοκτήτη. Για αυτό όταν φωνάζουν ενάντια στις «24» για τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη εκεί, ουσιαστικά αυτό που λένε, είναι ότι ο ιδιοκτήτης του Πολίτη έχει πρόβλημα με τις εκεί δημοσιεύσεις..
·          
·         Σε λίγο καιρό ο Χάρης και ο Προδρόμου θα θέλουν να ξεχαστεί τί λένε τώρα για την οικονομία. Η κυπριακή δεξιά έχει μόνιμα πρόβλημα με το μέλλον. Η όλη της δικαιολόγηση παραπέμπει στο παρελθόν, συνήθως για να συγκαλύπτει την πρακτική της στο παρόν. Και έτσιμόταν έρθει το μέλλον – θα ήθελε να ξεχάσει. Τον καιρό της αποικιοκρατίας, ο Δλερβης ήταν ο αγαπητός των βρετανών, και η δεξιά δεν ήθελε να ακούσει, καν, για την εισήγηση της αριστεράς το 1947 να παραιτηθούν στελέχη από τον αποικιακό μηχανισμό – διότι εκείνη τον στελέχωνε. Κατά το παράδειγμα του Ν. Πασχάλη τη δεκαετία του 1920 που, αφού δοκίμασε την τύχη του με ακραίο ενωτισμό, κατέληξε τελικά διορισμένος στην αποικιακή διοίκηση. Μετά το 1960, η δεξιά και πάλι πουλούσε ΕΟΚΑ ως παρελθόν για να νομιμοποιεί τις καρέκλες στο ανεξάρτητο κράτος. Άλλοι αγωνίστηκαν, τελικά, για την νομιμοποίηση της ανεξαρτησίας – και ας ήταν αποκλεισμένοι από το κράτος. Μετά το 1974, η δεξιά ως ηγεσία αναγνώριζε την ανάγκη λύσης, αλλά στο εσωτερικό της, και ως κυβέρνηση τη δεκαετία του 1990, πουλούσε εθνικισμό της δεκαετιας του 1960. Έτσι και τώρα με την οικονομία. Ο Προδρόμου και άλλοι θα ήθελαν, φυσικά, να ξεχαστεί ο ρόλος του στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και ο Χάρης πώς πίεζε και απειλούσε το καλοκαίρι του 2012 για να μην δανείσουν το κράτος οι ημικρατικοί – έτσι ώστε να μπορεί να εκβιάζει η τρόικα. Κάποτε όμως, και αυτό θα είναι πολύ πιο σύντομα από ότι φαντάζεται ο ό,ποιος Χάρης, θα καταγραφεί ως εθελόδουλη στάση. Και τότε ο Χάρης θα λέει.. μα εγώ εν τζαι.. Όπως έκανε όταν του έλεγαν οι τροικανοί για την ευθύνη την τραπεζών και απλώς παπαγάλιζε.. Σήμερα τα παιδάκια [παρά το προχωρημένο της ηλικίας τώρα πια] νομίζουν ότι η λιτότητα της τρόικα θα μείνει ως κάτι θετικό; Ρε ξυπνάτε – κοιτάξτε γύρω σας. Από τις 5 χώρες του μνημονίου, η λιτότητα και η τρόικα της πενταετίας 2010-15 έχει κωδικοποιηθεί ως μια απόπειρα επιβολής της γερμανικής ηγεμονίας, και ως απόπειρα επιβολής ενός μοντέλου φτωχοποίησης για να επωφεληθούν οι ξένοι και μερικά τοπικά κεφάλαια. Στην Ελλάδα φωνάζει η δεξια τώρα ενάντια στη λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό, στην Πορτογαλία πάει και εκεί η κυβέρνηση της τρόικα. Κρατάτε, λοιπόν, πισινή, λεβέντες, γιατί σε λίγο καιρό θα το παίζετε κεϋνσιανοί. Αν καταλαβαίνετε τους όρους.. :) ..Ήδη δεν φωνάζει μόνο η αριστερά – κοιτάξετε τους ομοϊδεάτες σας στην Πολωνία. Στην Ουγγαρία… Έρχονται δύσκολοι καιροί για τους απολογητές της πενταετίας της οικονομικής εξαθλίωσης του νότου και της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
·          
·         Και εδώ η τριετία της τρόικα θα κωδικοποιηθεί ως η εποχή των «χαλαρώσεων» για μερικούς πλούσιους [με ανταλλάγματα φυσικά στο μετά και under the table] και οι περικοπές για την πλειοψηφία [που ήταν λέει «σπάταλη»], και η εποχή του οικονομικού ξεπουλήματος της Κύπρου στο ξένο κεφάλαιο [από τις τράπεζες, μέχρι τους ημικρατικους, και τώρα και την γη μέσα από την πώληση δανείων] ενώ στους κύπριους επιβαλλόταν η λιτοτητα.. Να το θυμάστε – όταν ριζώσει κάτι, όσο και να φωνάζουν τα ΜΜΕ σας… δεν το ξεριζώνουν. Θα επανέρχεται μέχρι να γίνει ηγεμονικό. Και θα σας χαλά τα σχέδια, όπως τον Μάρτιο του 2013… Να θυμάστε, λοιπόν, και να κοιμάστε ανήσυχοι.. :)
·          
·         Ώστε θα δώσετε, η Ζέτα και ο Χαρης, τσεκκούθκια στους φτωχούς φέτος στις γιορτές; Κοίτα να δεις.. Όχι, όχι δεν είναι προεκλογικό..:) Πόσο προβλέψιμοι είσαστε.. Λοιπόν  Αβέρωφ δεν θα διαμαρτυρηθείς τώρα, με την ίδια αισχρότητα που κάποτε φώναζε ενάντια στην αύξηση των συντάξεων των φτωχών; Αυτός ασχολείται με τα αγροτικά αυτήν την εποχή – ψάχνει τον Κέυνς στο κολοκάσι και το παστελάκι. Οι υπόλοιποι δήθεν νεοφιλελεύθεροι; Αν καταλάβαιναν, μπορεί να περίμενες και κάποια λογική απάντηση. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς απλά αντέγραφαν και λάτρευαν να υπακούουν στην τρόικα. Κατά τα άλλα η διατύπωση ότι αυτές οι κινήσεις ελεημοσύνης ως είδος προεκλογικής εξαγοράς, είναι απλώς αναδιανομή των χρημάτων των φτωχών στους πιο φτωχούς. Η κυβέρνηση αγωνίζεται να ευκολύνει τους Σιακόλες και τους ξένους που θέλουν τον κυπριακό δημόσιο πλούτο.. Αλλά αυτά δεν θα ξεχαστούν  dear… Να θυμάστε τί έπαθε ο Σαμαράς, τί έπαθε η δεξιά στην Πορτογαλία.. Και είναι μόνο η αρχή..
·          
·         Η μη συνάντηση Λαβρώφ – Ακιντζή είχε την λογική της στο πλαίσιο και των ιστορικών δεδομένων, αλλά και της συγκυρίας – η Ρωσία στηρίζει την κυπριακή δημοκρατία, οι τουρκοκύπριοι θέλουν κάποια αναγνώριση ως οντότητα, και το συριακό δημιούργησε και ένα κλίμα που χρειάζονταν σημειολογικές κινήσεις. Όμως, αυτό που μέτρα περισσότερο είναι ότι σε αυτό το κλίμα, ο κ. Ακιντζή δεν δίστασε να στηρίξει του τούρκους δημοσιογράφους που συνελήφθηκαν γιατί αποκάλυψαν την στήριξη ΙΣΙΣ από την τούρκικη κυβέρνηση. Αυτό ήταν ήθος, αλλά και έκφραση ιστορικής συνείδησης – της αυτονομίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
 
·         Η Τράπεζα Πειραιώς αναγκάστηκε για τρίτη φορά, μετά από το 2013 να συγκεντρώσει κεφάλαια για τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης – με βάση τα ευρωπαϊκά κριτήρια, και τις τοπικές, ελληνικές εξελίξεις. Και πώς φώναζαν μερικοί κάποτε για την πώληση των κυπριακών παραρτημάτων στην Ελλάδα; Αν η κυβέρνηση δεν έκανε τότε την βλακεία να προσπαθήσει να επιβάλει το καθολικό κούρεμα, και έτσι να χρειαστεί, μετά τη λαϊκή οργή, να πουληθούν όσο όσο οι κυπριακές τράπεζες, τότε θα ήταν και πάλι χρήσιμο και λογικό οι κυπριακές τράπεζες να μαζευτούν από την επένδυση στην Ελλάδα. Αυτή την και η πηγή της μεταφοράς της κρίσης στην Κύπρο, αλλά και εκεί φαίνονταν και οι καιροσκοπικές κινήσεις μερικών στην Κύπρο – όπως αυτών που συγκάλυπταν και σιωπούσαν για την μετατροπή της Εγνατίας σε παράρτημα. Και αυτοί που λάτρευαν τον Ορφανίδη [γιατί τους έκανε τις ευκολίες επίσης] θυμήθηκαν τώρα τον..Βγενόπουλο..
 
·         Dear minister, το θέμα των μεταγραφών φοιτητών αφορά πρωτίστως το Πανεπιστήμιο τζαι όι τον κ. Ταλιαδώρο. Μα ενημερώθηκε η ΟΕΛΜΕΚ για την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας ΠΡΙΝ το Πανεπιστήμιο?
Dear περιχαρή κ. Ταλιαδώρε.. που ζητάς τη παραίτηση του Πρύτανη ευχαριστώντας τον υπουργό,
επειδή «κατέφυγε στην Νομική Υπηρεσία αμφισβητώντας τη νομιμότητα της ενέργειας του Πανεπιστημίου Κύπρου». Για τότε εδιαφωνούσες με την παραπομπή! Θα μου πείτε πως μπορεί κάποιος να περιμένει συνέπεια που τον πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και διευθυντή του Κύκκου Α, μετά τα όσα έχουμεν δει και ακούσει… Καταλαβαίνεις το fallacy αγαπητέ? Να αναγκαζούμαστεν να στέλλουμε τα παιδκιά μας σε ιδιωτικά σχολεία, για να τα προστατεύσουμε που τον κίνδυνο να βρεθούν σε σχολεία όπου είσαστεν εσείς (ή παρόμοιοι σας) διευθυντές, πληρώνοντας μεγάλο  τίμημα τζαι να έρκεσε μετά να τα εμποδίζεις να φοιτήσουν στο δωρεάν κρατικό Πανεπιστήμιο…
Επί της ουσίας αυτό που επιφωτίζεται με την γνωμάτευσην, εν η ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας για τες εγγραφές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που καθυστερεί χρόνους πολλούς, λόγω των αντροσιών που βάλλουν ΟΕΛΜΕΚ, Υπουργείο και η πλειοψηφία της επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Το ζητούμενο είναι ο εκσυγχρονισμός του Πανεπιστήμιου για το καλώς νοούμενο συμφέρoν ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της νεολαίας της Κύπρου και ο απεγκλωβισμός που τον μεσαίωνα που προσπαθούν να το κρατούν οι πιο πάνω. Υπουργών επιλεγμένων που αρχιεπισκόπους συμπεριλαμβανομένων. Όσον για σας κ. Ταλιαδώρο, ασχοληθείτε με τα του (προβληματικού) οίκου σας. 

κ. Μάγδα Νίκολσον, καταγγελίες για το άτομο σας έχουν φτάσει στην ΔΑ και αφορούν πιθανολογούμενη σύγκρουση συμφερόντων αλλά και παρανομία. Είναι γνωστό ότι έχετε σχέση  με το ξενοδοχείο So White, το οποίο εικάζεται ότι είναι οικογενειακή σας ιδιοκτησία και επιχείρηση. Oι καταγγελίες αφορούν το Nozomi beach club που λειτουργεί στο ξενοδοχείο από τον Ιούνη του 2013. Λοιπόν, βάση πληροφοριών από τρεις ανεξάρτητες πηγές, στο club σας συχνάζουν ανήλικοι, αρκετοί από τους οποίους είναι μαθητές της Αγγλικής Σχολή και στους οποίους φέρεται να σερβίρονται αλκοολούχα πoτά, το οποίον όπως θα ξέρετε συνιστά παρανομία. Μάλιστα, ενήλικες καταγγέλλουν ότι σας έχουν δει και εσάς στο Nozomi beach club καθών χρόνο γινόταν η πιθανολογούμενη παρανομία. Αν ευσταθούν οι καταγγελίες, προκύπτει και θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, αφού ως γνωστό προεδρεύετε του Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής, όπου φοιτούν πολλοί ανήλικοι πελάτες του Nozomi club. Τα φώτα σας?
Οι φωτογραφίες είναι από το ιστολόγιο του ξενοδοχείου So White
https://www.facebook.com/nozomicyprus/photos_stream?tab=photos_stream


 • Το ξεμπρότσιασμα της κυβέρνησης για το ΓΕΣΥ το έκαμεν ο ίδιος ο Παμπορίδης «Τα κρατικά νοσηλευτήρια αυτή την στιγμή είναι ανέτοιμα να μπουν στον άκρατο ανταγωνισμό του ΓεΣΥ». «Πρέπει να τα προετοιμάσουμε για να μην καταρρεύσουν σε περιβάλλον ΓεΣΥ». Εσώσαμεν τες τράπζες, με το ΓΕΣΥ να σώσουμεν ασφαλιστικές τζιαι ιδιωτικές κλινικές/ νοσοκομεία. Who’s next ρε κοπέλια? Πέτε μας να ξεκινήσουμεν να φυλάουμε σελινιούθκια μες το μαουλούτζι.
 •  
·         Επειδή παρατηρούμε καλά το fb, ελύθηκε μας τζαι η ό,ποια απορία για τον κύριο Μασούρα (Iδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Κίνησης Νέων Επιστημόνων του Κινήματος Οικολόγων που εφυε πρόσφατα απ' τους οικολόγους).
Σε ποστ του συγχαίρει το ΔΗΣΥ για την υπόθεση του εργοστασίου χρυσού στην Αραδίππου!!! (Μεταφράζεται και σε "θέατρο του παραλόγου"). Από το facebook page του:
Ανδρέας Ν. Μασούρας - Andreas N. Masouras
"Συχγαρητήρια στο ΔΗΣΥ Αραδίππου για την οικολογική του στάση για το εργοστάσιο χρυσού. Πάνω απ' όλα η δημόσια υγεία!"Eνώ ο Περδίκης απάντησε κάτω από το ποστ του Μασούρα:
George Perdikis II
"Αυτο απαντά το ερώτημα γιατι έφυγε ( ή μαλλον για ποιους έφυγε) απο τους Οικολόγους. Εμεις αγαπη μου ειμαστε τοσο καθαροί που ορισμένοι δεν αντέχουν να μένουν μαζί μας"
 • Παρακολουθώντας την υπόθεση του ΣΑΠΑ μπάζει νερά - Μάρτυρας τουτες τες μέρες ήταν ο Χρήστος Μαλέκκος, εγγεκριμένος λογιστής. Ο οποίος ήβρεν κάτι αριθμούς, έβαλεν τους μαζί τζιαι αποφασισεν ότι εν μίζες. Εννοώ ότι δεν εδιερεύνησε την προέλευση των καταθέσεων. Τους αριθμούς πόθεν τους ηύρεν? Που τους ανακριτές που τον εκαλέσαν. Θυμιθείτε μου το η υπόθεση θα ππέσει. "Ενήργησες", είπε στο μάρτυρα, " καθ’ υπόδειξη του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας Λευτέρη Κυριάκου και κατέληξε σε συμπεράσματα που στερούνται λογικής και δεν μπορούν να τεκμηριωθούν επιστημονικά". - http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/288607/ypothesi-sapa--oloklirothike-i-antexetasi-malekkou


 • Εν κουβέντα που λαλεί αφήκαμεν το θέρος για τα ξικανναουρίσματα. Οι εργολάβοι τρών τζιαι σπάζουν, τζιαι δεν υπάρχει τίποτε να τους τζιείσει.  "Στον αέρα βρίσκονται πλέον οι έρευνες για κακοδιαχείριση συμβολαίων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) ύστερα από την απόφαση δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει ένταλμα έρευνας, αποτέλεσμα του οποίου ήταν και η κατάσχεση ηλεκτρονικού υπολογιστή του νομικού συμβούλου του ΣΑΛ, που μετά την απόφαση επεστράφη στον δικηγόρο του ΣΑΛ.   Η κατοχή του υπολογιστή δεν συνεπαγόταν σύνδεση του περιεχομένου του σκληρού δίσκου με ποινικά αδικήματα αλλά θα ξεκαθάριζε τη συγκεκριμένη πτυχή και θα επικέντρωνε τις έρευνες σε άλλες υπό διερεύνηση πτυχές της υπόθεσης. Η Νομική Υπηρεσία θεωρεί σημαντικό τον έλεγχο του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή, γι’ αυτό και καταχωρεί έφεση κατά της απόφασης του δικαστή του Ανωτάτου κ. Στέλιου Ναθαναήλ. Την έφεση θα εξετάσουν τρεις δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ωστόσο, το κομπιούτερ επεστράφη στον κάτοχό του, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί το περιεχόμενό του όπως ο ίδιος θέλει. " - http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/288635/nomiki-machi-gia-ypologisti-dikigorou
 •  
 • George Kyriakides ρε γμτ, αντραπείτε! εν κανεί που εγεμώσετε την Κύπρον, άσ̆ημα, κακότεχνα, μίζερα, αυθαίρετα ξενοδοχεία τζαι εξοχικά πολυτελείας ιμίσ̆ (τζαι πάλε χαΐριν εν είδετε) τωρά θέλετε να ξεπουλήσετε τζαι να καταστρέψετε εντελώς τζαι για πάντα τζι ό,τι έμεινεν, μόνον τζαι μόνον που την απληστία τζαι τη βλακεία σας;! Εν θωρείτε ίντα που γίνεται γυρόν σας; ρε η Costa Rica, στην "υπανάπτυκτη" Λατινική Αμερική, ανακήρυξε σχεδόν τη μισή χώρα σε εθνικό δρυμό τζαι τωρά έσ̆ει ακριβώς τον "ποιοτικόν" τουρισμόν που τζυνηάτε χρόνια τζι εν είδετε ποττέ σας! Εκάμετε το, "απ' ον αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του" ιδεολογία δαμέσα γμτ!
 • Διερωτούμαι που ποιούς ξεκινά τούν' το μέτρο "Ένα στάδιο πριν από την κατάσχεση από το Τμήμα Φορολογίας, τα χρήματα 20 φορο-οφειλετών, ενώ με τη νέα χρονιά το μέτρο της κατάσχεσης χρημάτων από οφειλέτες θα εντατικοποιηθεί." - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/288592/eisvoli-forou-se-logariasmous-archizei-i-kataschesi-chrimaton Γράφουν για 20 φοροοφειλέτες, αλλά τούτον εννά εφαρμοστεί για ούλλους - τζιαι έρκεται μετά που το νόμο για το φακέλλωμα. Το βρατζιή μας εν το θέλουν ή έστω να έχουν άποψη ήνταλως να ένει? Μια προτίμηση τελοσπάντων;

 • Εννά μεν προλαβαίνουμεν πκιον τες υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου - σκεφτείτε πόσα συνάει τωρά ο Πόλυς για τες υπερασπίσεις "Οι κατηγορούμενοι είναι η Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο και έξι φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους Ανδρέα Ηλιάδη, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, Γιάννη Κυπρή, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ανδρέα Αρτέμη, μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο, και τα μη εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γεώργιο Γεωργιάδη, Κώστα Σεβέρη και Κώστα Χατζήπαπα. Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο όπως τους δοθεί χρόνος για να εξασφαλίσουν και να μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό και ακολούθως να απαντήσουν στις κατηγορίες που προσάπτονται στους πελάτες τους." -http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/288730/arxise-i-2i-poiniki-ypothesi-enantion-tis-trapezas-kyprou

 • Τζιαι έτο γιατί η υπόθεση με τη Γιωρκάτζη εξαφανίστηκεν που το προσκήνιο - Αφήνουμεν τη Γιωκράτζη τζιαι έχουμεν το Συρίχα να διοικεί "Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίσει τελικά να μην προχωρήσει σε υποβολή αίτησης στο Ανώτατο για παύση της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, η εναλλακτική λύση θα ήταν η παραμονή της, αλλά με περιορισμό εξουσιών μέσω της αναδιάρθρωσης του μοντέλου διοικητικής δομής." -  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=225636

 • Κράτος εν κράτη η Ζέτα - ότι της πει ο Σιακόλας τζιείνον ένει. Παρακολουθάτε που με τη λήξην της θητείας της θα τη δείτε να δουλεύκει τζιαι επισημα πλέον στο Σιακόλα - Τα ωράρια λειτουργίας των καταστήματων για το 2016 επιδιώκει να ρυθμίσει η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Οι κανονισμοί θα έχουν ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου, καθώς το τελευταίο διάταγμα έληγε στις 30 Νοεμβρίου και για το μήνα Δεκέμβριο ισχύει το εορταστικό ωράριο. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή όχι της νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή και η απόφασή του θα είναι δεσμευτική για τη λειτουργία των καταστημάτων. Σε περίπτωση που καθυστερήσει η απόφαση του Ανωτάτου και επειδή η Βουλή θα κλείσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων, η Υπουργός επιδιώκει να συνεχίσει η ομαλότητα στη λειτουργία του εμπορίου και με τη νέα χρονιά. - http://www.inbusinessnews.com/inbusiness/news/business/retail/h-zeta-ananeonei-to-eleythero-orario

 • Εννά κάμνει μίλλες ο Παΐσιος "Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποστήριξε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου ότι η Τουρκία είναι ο κύριος αγοραστής λαθραίου πετρελαίου από τρομοκράτες στη Συρία και μέλη της οικογένειας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν εμπλέκονται. Η διακοπή της ροής πετρελαίου όπως σημειώθηκε στη διάσκεψη είναι απαραίτητη προϋπόθεση στον πόλεμο κατά του ISIS. Η Ρωσία διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στις αντλίες πετρελαίου, σε διυλιστήρια, στα φορτηγά μεταφοράς και σε άλλα μέρη της υποδομής πετρελαίου. Τα ρωσικά χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια του μισού λαθραίου πετρελαίου των τρομοκρατών." - http://www.reporter.com.cy/international/article/15739/tha-paraitithei-tora-o-erntogn

 • Αναγάγαν σε επιστήμην το "δεσμεύομαι" "Σε «δριμύτατο» διάβημα προς τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη, θεωρώντας ότι έχει ξεγελαστεί από τον Υπουργό, προέβη δια του Προέδρου της Βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου για το θέμα του Ακάμα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος." - http://www.reporter.com.cy/local-news/article/15768/epitropi-periballontos-vs-koygali-ga-ton-akama

 • Που την κατάθεση Σταυρινάκη για τη δίκη της Τράπεζας Κύπρου - "Ο Σπύρος Σταυρινάκης κατέθεσε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του συμμετείχε σε τρείς συνολικά συναντήσεις που είχε ο τότε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης στο γραφείο του με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Τράπεζας, μεταξύ Μάιου -Ιουνίου του 2012 και πριν από την ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στις 19/6/2012. Αναφερόμενος σε μια εκ των συναντήσεων, είπε ότι «μεταξύ των θεμάτων για τα οποία έτυχαν  ενημέρωσης ήταν και οι κεφαλαιακές ανάγκες της Τράπεζας μετά από τα τέστ αντοχής(stress tests). Ο κύριος Δημητριάδης με επιστολή του προς την Τράπεζα εξέφραζε και γραπτώς την έκπληξη του, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι μόνο με ανάληψη από την Κυβέρνηση της κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών να δώσει παράταση στην απαιτούμενη κεφαλαιοποίηση της τράπεζας." - http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/288643/me-katathesi-stavrinaki-synexistike-i-ypothesi-trapezas-kyprou

 • Οι κεφαλαιακές ανάγκες της Τράπεζας Κύπρου εμεγαλώναν με την ημέρα από ότι φαίνεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη του 2012 τζιαι ο κ. Πόλυς διερωτάται προς τί η έκπληξη! "«Η νέα έκπληξη της Κεντρικής Τράπεζας ήταν ότι από τα 200 ανεβήκαμε στα 400 και από τα 400 στα 500 εκ. ευρώ», ήταν η απάντηση του κ. Σταυρινάκη. «Η Κεντρική γνώριζε τα πάντα, είχε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και είχατε 4-5 συναντήσεις και γι΄αυτό με εκπλήττει ότι η Κεντρική αισθάνεται έκπληξη», ανταπάντησε ο κ. Πολυβίου για να συνεχίσει λέγοντας ότι «εμάς μας προκαλεί έκπληξη που δεν είχατε ενημερωθεί πλήρως από την κ. Προκοπίου, που δεν υπήρχε εσωτερική συνεννόηση και ότι παραλάβατε 11/5 χωρίς πλήρη ενημέρωση από τον κ. Πουλλή. Εμάς αυτά όλα μας προκαλούν έκπληξη και θεωρώ την έκπληξη σας ως τελείως παράδοξη».- http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/288693/p-polyvriou-paradoxi-i-ekplixi-tis-kt-stin-anakoinosi-tis-tr-kyprou


 • Αρνούμαι να το σχολιάσω τούτον! "Μία από τις πρόνοιες του νομοσχεδίου είναι και η μεταβίβαση εκκλησιαστικής γης που παραχωρήθηκε στη Δημοκρατία το 1971, όποτε αυτή το ζητήσει. Τα 15 χιλ. στρέμματα γης που μπήκαν στη συμφωνία του 1971 βρίσκονται κατά 73% στις κατεχόμενες περιοχές και έχουν αξία 125 εκατ. ευρώ σε τιμές του 2009. Το υπόλοιπο της γης που βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές έχει αξία 81.2 εκατ. ευρώ. Το 2014 καταβλήθηκε ποσό 6,1 εκατ. ευρώ για 717 ιερείς της υπαίθρου.
  Την 1.1.2026, προβλέπεται να γίνει αναθεώρηση του αριθμού των ιερέων που επιδοτούνται στη βάση της αυξομείωσης των χριστιανών πολιτών στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πάντως, η Ιερά Αρχιεπισκοπή μετά από μία διετία κρίσης, φαίνεται ν βρίσκει εκ νέου τα πόδια της αφού πρόσφατα προχώρησε με επενδύσεις τόσο στη Τσιμεντοποιία Βασιλικού όσο και στην Lordos Plastics. " - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=225704

 • Τούτον η στήλη το είχε ξανά, αλλά δαμέ τζιαι ονομαστικές πληροφορίες "Πλήγμα για την ποινική διερεύνηση των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν σε συγκεκριμένα συμβόλαια που αφορούν το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας αποτελεί μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου με την οποία ακυρώθηκε ένταλμα έρευνας που ζητήθηκε από πλευράς των ποινικών ανακριτών και ικανοποιήθηκε αρχικά από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Το ένταλμα έρευνας ημερομηνίας 26/9/2015 αφορούσε το δικηγορικό γραφείο Αντώνης Ανδρέου & Σια ΔΕΠΕ.  Με βάση τα γεγονότα μέλος της αστυνομίας που μετέχει στην ομάδα διερεύνησης παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και με το αιτιολογικό απόκρυψης τεκμηρίων από τα πρακτικά του ΣΑΛ ημερομηνίας 15/3/2013 εξασφάλισε το ένταλμα που εκδόθηκε μονομερώς από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας." - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=225728 

 • Αποκαλύφθηκεν τζιαι ξεκάθαρα το θέμα της πώλησης δανείων - πάλε οι κουμπάροι τζιαι οι συμπέθθεροι "Βέβαια, αν ευσταθούν τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή τη Δευτέρα, ότι δηλαδή ποσό 9 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων αντιστοιχεί σε άτομα που στρατηγικά αποφεύγουν να πληρώνουν, η συγκεκριμένη μη ρύθμιση του θέματος συνδράμει στη μη δημιουργία στρεβλώσεων από κάποιους που θέλουν να ξεγελάσουν το σύστημα. " - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=225711

 • Το πιο ενδιαφέρον βρίσκω τη χρονική περίοδο. Ο Ακιντζη μιλά για λύση πριν τες εκλογές του Μάη (δηλαδή τες βουλευτικές), τωρά η Κομισιόν μιλά για άνοιγμα κεφαλαίων τον Μάρτη (τζιαι μαλιστα των κεφαλαίων που μπλοκάρει η Λευκωσία για την οποία η κομισιόν χέστηκε, έτσι κι αλλιώς). Άμπα τζιαι εννά έρτει κανένα δημοψήφισμα ουρανοκατέβατο το Φεβράρη Μάρτη? (Γιατί Απρίλην αποκλείεται να το βάλουν για να μεν θυμίζει τζιαι το 2004), αλλά επειδή κάτι τριήμερα του Νίκου άρεσκουν του - όλες οι μεγάλες βόμβες σε τριήμερα "έτυχεν" να ππέσουν 

 • Για τες ταχύτητες του κάθε μιου, "Το Δικαστήριο στο Στρασβούργο, στην αρχική του απόφαση στις 15 Ιανουαρίου του 2009, είχε δικαιώσει την εταιρεία για την υπερβολική διάρκεια της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασής της στη Λεμεσό, που διήρκεσε περίπου 11 χρόνια και επτά μήνες. Παράλληλα είχε αποφανθεί ότι παραβιάστηκαν οι πρόνοιες για την προστασία της περιουσίας." Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέβαλε αποζημίωση ύψους σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία Μιχαήλ Θεοδοσίου Λτδ, - http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/288805/apozimiosi-9-ekat-se-etaireia-logo-chronovoras-apallotriosis 

 • Σκέφτουμαι μετά που τούτων πόσες αγροτικές κυρίως περιουσίες εν εγκλωβισμένες σε περιοχές λευκής ζώνης γυρώ που στρατόπεδα τζιαι τες παρα πάνω φορές, ο κόσμος εν ξέρει ότι δικαιούται ενοίκιο ως είδος μικρής αποζημίωσης για το ότι εν μπορεί να κοντέψει πιλέ της περιουσίας του 

 • Τούτον εν για τον Διονύση :) .. Από την έρευνα για δημοσιογράφους…"Παρά την ελευθερία όμως που δηλώνουν ότι απολαμβάνουν κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων, παραδέχονται ότι δέχονται επιρροές κατά κύριο λόγο από τον διευθυντή τους, μετά από τον ιδιοκτήτη και έπειτα δέχονται επιρροές λόγω χρονικών περιορισμών και ακολούθως επηρεάζονται από τον αρχισυντάκτη. Πολλές οι παρεμβάσεις που δέχονται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ωστόσο οι δημοσιογράφοι της Κύπρου δηλώνουν ότι δεν δέχονται πολιτικές επιρροές." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-media/893/288752/to-profil-tou-kypriou-dimosiografou-symfona-me-erevna-dyo-panepistimion

 • Ο Χάρης προφανώς επαρακαβάλλησεν το καλάμιν - στην κατηγορία τί αριθμόν είμαστεν τον τελευταίον μήνα? Ο Γενικός Εισαγγελέας ακούει τα χαβάλια του Χάρη οξά? "Καταγγέλλει το ΥΠΟΙΚ ότι δύο φορές απέτρεψε την υπογραφή της συμφωνίας - Τριακόσιοι και πλέον υπάλληλοι της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, μέλη της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους, στο πλαίσιο της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που εξήγγειλε η συντεχνία, καταγγέλλοντας πως για δεύτερη φορά φέτος έξωθεν παρεμβάσεις απέτρεψαν την υπογραφή της συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει με τη Διοίκηση του Συνεργατισμού, για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης μέχρι το τέλος του 2018. - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/289000/etyk-zita-tirisi-symfonithenton-en-meso-24oris-apergias-sti-skt


 • Τζιαι ήρθε τζιαι έδεσε έναν καταπληκτικό του ΒΑΣ ΒΑΣ για το Χαρούλη «Αν τελικά ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος κόπτεται για τις εξοικονομήσεις και εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που επιδιώκει να βάλει τάξη στον δημόσιο τομέα και να τερματίσει τις σπατάλες και να μειώσει, αν είναι δυνατόν, και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, τελικά καταφέρει να μεταφέρει υπαλλήλους των ημικρατικών οργανισμών που θα ιδιωτικοποιηθούν, στον δημόσιο τομέα, τότε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις σε έρευνα που πρέπει να διαταχθεί. Αν θέλει ο κ. Γεωργιάδης, το κόμμα του και η κυβέρνηση του να χαρίσουν ημικρατικούς που (ειρήσθω εν παρόδω) αποτελούν περιουσία του φορολογούμενου πολίτη, θα πρέπει να δικαιολογήσουν την ενέργειά τους. Αν θέλουν σώνει και καλά να τους χαρίσουν, ας πείσουν τουλάχιστον τους δήθεν επενδυτές, να αναλάβουν και την εργοδότηση του υφιστάμενου προσωπικού, το οποίο διόρισαν και κυβερνήσεις του ΔΗΣΥ. Ρώτησε τους φορολογούμενους αν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν εκατοντάδες στελέχη ημικρατικών μέχρι να πάρουν σύνταξη για να εισπράττουν οι φίλοι τους επενδυτές; ΒΑΣ ΒΑΣ http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/288885/poios-tha-plirosei-tis-idiotikopoiiseis 

 • Πώς ένα τραπεζίτης αδειάζει την κυβέρνηση εις διπλούν, διαψεύδοντας την για την .....'εξοδο από την κρίση, αλλά τζιαι για τες προθέσεις των τραπεζων για τες εκποιήσεις " Hourican: Με ανησυχεί το αίσθημα ότι η κρίση πέρασε «H Τρ. Κύπρου θα κυνηγήσει με ό,τι μέσα διαθέτει όσους μπορούν, αλλά δεν πληρώνουν»" - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=225798

 • Νίκος Αναστασιάδης, 5 Δεκεμβρίου 2015: Ανοησίες όσα λέγονται για λυση κυπριακού σύντομα. Σωκράτης Χάσικος, 19 Νοεμβρίου 2015: «Όπως γνωρίζουμε, περί τα τέλη του 2016 θα έχουμε εκλογές. Τώρα, αν η Βουλή εν τη σοφία της αποφασίσει άλλως πώς, διότι οι συνθήκες θα το επιβάλλουν, είτε σε σχέση με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε -τολμώ να πω- και σε σχέση με το Κυπριακό, είναι κάτι που αντιλαμβάνομαι η Βουλή θα δει». Αβέρωφ Νεοφύτου, 2 Δεκεμβρίου 2015: «εμείς λέμε ότι μπορεί να επιλυθεί και μέχρι τον Γενάρη, αν η Τουρκία δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν θέλει την παραμονή των τουρκικών εγγυήσεων, την παραμονή τουρκικού στρατού σε μια ευρωπαϊκή χώρα και αν επιδείξει μια πραγματική πολιτική βούληση για να λύσουμε το κυπριακό πρόβλημα” Συ είπας, Νίκο!
 •  
 • Οι Σκαλιώτες εκαταφέραντα τζιαι εδκώξαν το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού που την περίοχήν τους, Σειρά σας τωρά Παφίτες! 
 •  
 • Τωρά πέτε μου αν έχω δίκαιο που ενοχλούμε!
  Ακούω στο τρίτον του ΡΙΚ τους Σαρρή & Ζένιο να μιλούν για την οικονομία σε σχέση με την λύση. Οι συγκεκριμένοι, 3 μήνες πριν το κούρεμα εκάμναν διαλέξεις για την κρίση στην Κυπριακή Οικονομία, όπου δεν γινόταν ΚΑΜΙΑ αναφορά για τες τράπεζες... αρθρώναν αμάσητο το "για όλα φταίει το αδηφάγο δημόσιο».
  Αφού αποδειχτήκαν αναξιόπιστοι είτε λόγω άγνοιας/ανικανότητας ή επί σκοπού, δικαιολογημένα προκαλώντας συνειρμούς ότι μπορεί και συνειδητά να συμμετείχαν στην συγκάλυψη της κρίσης των τραπεζών, γίνεται να παρουσιάζονται ως σοβαροί αναλυτές για την οικονομία?
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου