13 Δεκ 2015

Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας κατά της αδειοδότησης του εργοστασίου χρυσού στη Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας κατά της αδειοδότησης του εργοστασίου χρυσού στη Λάρνακα.
Στην αυτοκινητοπομπή έλαβαν μέρος 80 περίπου αυτοκίνητα.
Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι ομάδες πολιτών :
«Πολίτες Κάτοικοι Λάρνακας Αραδίππου Κρασά»,
«Λάρνακα εν Δράσει» και
«Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς-Μενεού»

και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα από το Δημαρχείο Αραδίππου.
Οι κάτοικοι αφού κινήθηκαν εντός της Αραδίππου για 15-20 λεπτά στη συνέχεια κατέληξαν έξω απ' το σπίτι του Δημάρχου Αραδίππου κ. Ευαγγελίδη όπου εξήλθαν από τα αυτοκίνητα τους και για περίπου 20-30 λεπτά φώναζαν συνθήματα, έξω απ' το σπίτι του Δημάρχου.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου στις 9 Δεκεμβρίου που θα λαμβανόταν η απόφαση κατά πόσο θα δινόταν η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου χρυσού στην περιοχή Αραδίππου.
Ο Δήμαρχος έχοντας την στήριξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (βλέπε ΔΗΣΥ) σκόπευε να προχωρήσει στην αδειοδότηση του εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού, το οποίο ενώ πρόκειται για βαριάς βιομηχανίας, εντούτοις ο χώρος όπου θα εγκατασταθεί είναι ελαφριάς βιομηχανίας.
Την εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 8 Δεκεμβρίου στήριξε και το Περιβαλλοντικό Κίνημα Λάρνακας καλώντας τον κόσμο του -μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- να παραστεί.
Ανάμεσα στους ενήλικες που έλαβαν μέρος ήταν και αρκετά παιδιά τα οποία μέσα από πανό καλούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου να θέσει την υγεία και ασφάλεια τους πάνω από τα όποια κέρδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου