13 Δεκ 2015

Το έγκλημα της βαριάς βιομηχανοποίησης Αραδίππου Λάρνακας και οι "ιστορικές*" πλέον μορφές Λουρουτζιάτη - Ευαγγελίδη

Ο δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης μαζί με τη δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, (αλλά και την αποχή του ΔΗΚΟ) κατάφεραν αυτό που από καιρό επιχειρούσαν: Να δοθεί άδεια στο εργοστάσιο χρυσού στην περιοχή Αραδίππου. Να χωροθετηθεί σε ελαφράς βιομηχανίας ζώνη ένα εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας, 800 μόνο μέτρα από οικιστική περιοχή και μερικά μόνο μέτρα μακρυά από βιοτεχνίες τροφίμων!Η ψηφοφορία είχε ως εξής:
Ευάγγελος Ευαγγελίδης (δήμαρχος ΔΗΣΥ υπέρ της αδειοδότησης)
Αντρέας Καρίττεβλης (ΔΗΣΥ υπέρ της αδειοδότησης )
Γιώργος Βασιλείου (ΔΗΣΥ υπέρ της αδειοδότησης)
Σταύρος Χατζηχαραλάμπους (ΔΗΣΥ υπέρ της αδειοδότησης)
Μάριος Αλαμπρίτης (ΔΗΣΥ υπέρ της αδειοδότησης )
Χριστόδουλος Πάρτου (ΔΗΣΥ υπέρ της αδειοδότησης )
Μιχάλης Ττινιόζου (ΔΗΣΥ αποχή - όπως ενημερωθήκαμε θεώρησε πιο σημαντικό να παρευρίσκεται σε σεμινάριο για τη δουλειά του)
Μιχαλάκης Καρατζιά (αντιδήμαρχος ΔΗΚΟ αποχή)
Κώστας Κατσώνης (ΑΚΕΛ εναντίον της αδειοδότησης)
Ευανθία Σάββα (ΑΚΕΛ εναντίον της αδειοδότησης)
Γιώργος Μαυροβελής (ΑΚΕΛ εναντίον της αδειοδότησης)
Σωτήρης Αγαπίου (ΑΚΕΛ εναντίον της αδειοδότησης)
Χριστάκης Νεοφύτου (ΕΔΕΚ εναντίον της αδειοδότησης)
Μια εταιρεία φάντασμα[1].. που ξέρουν μόνο όσοι .. έχουν ιδιαίτερα συμφέροντα;
Η αλήθεια είναι πως η εταιρεία εταιρεία εργοστασίου χρυσού, Khrysanera LTD, είναι μια εταιρεία σαν τον Κάσπερ το φαντασματάκι, καθότι πέρα από τους Διευθυντές (Ανδρέας Χριστοφορίδης, Ιωάννης Βάκης), κανένας δεν γνωρίζει (εκτός από τον ΔΗΣΥ....υποθέτουμε) ποιός είναι ο ιδιοκτήτης/τες. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει, σαφώς, να είναι ευγνώμων στον συμπέθερο του Χάσικου, κ. Ευαγγελίδη, δήμαρχο Αραδίππου και στη δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, που αγνόησαν κάθε υπόδειξη των αρμόδιων αρχών για την επικινδυνότητα του εργοστασίου χρυσού και προχώρησαν απτόητοι στην αδειοδότησή του.


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καταλήγει σε αρνητική έκθεση – αλλά οι αποφασισμένοι δημοτικοί σύμβοιλοι δεν ακούν ούτε το αρμόδιο τμήμα που οι ίδιοι επικαλούνταν…Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναφερόμενο στη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον της ίδιας της εταιρείας τονίζει ότι με τα αντιρρυπαντικά συστήματα της εγκατάστασης θα εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα μικρές ποσότητες βαρέων μετάλλων όπως χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, σίδηρος, τελλούριο, βισμούθιο, σελήνιο και υδράργυρος, ενώ εκτός από τα μέταλλα θα εκπέμπεται και χλώριο.
Η δικαιολογία που έδωσε η εταιρεία ότι "σε περίπτωση δυσλειτουργίας αυτών των αντιρρυπαντικών συστημάτων, οι εργασίες θα σταματούν", δεν έχουν καθησυχάσει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, καθότι, όπως έχει τονίσει, ο έλεγχος πρώτων υλών θα γίνεται κατά την τήξη των μετάλλων σε κλίβανο, οπόταν ακόμα και αν διακοπεί η λειτουργία της εγκατάστασης, ορισμένα βαρέα μέταλλα θα εξακολουθούν να εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα, μέχρι να στερεοποιηθούν τα λιωμένα μέταλλα.
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι η εταιρεία δεν έχει δώσει επιστημονικές διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να ελεγχθεί πλήρως η εκπομπή βαρέων μετάλλων στην ατμόσφαιρα.
Επιπλέον, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας τόνισε ότι το εργοστάσιο θα λειτουργεί δίπλα σε βιομηχανίες τροφίμων που μπορεί να επηρεαστούν.
Παρόλο, λοιπόν, ότι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει τοποθετηθεί αρνητικά ως προς την λειτουργία του εργοστασίου χρυσού και έχει τεκμηριώσει γιατί θεωρείται επικίνδυνο, εντούτοις οι άνθρωποι του ΔΗΣΥ (δήμαρχος Ευαγγελίδης και δημοτική ομάδα ΔΗΣΥ[1]) έδωσαν το πράσινο φως λειτουργίας του εργοστασίου χρυσού.
Η οικογένεια του δημάρχου πάντως, τον υποστηρίζει και αναζητεί αλλού θέματα και φαντάσματα
Από την άλλη, ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης, γαμπρός του Δημάρχου Ευαγγελίδη (παντρεμένος με τη κόρη του δημάρχου) επέλεξε να ακολουθήσει τη γνωστή πεπατημένη, ρίχνοντας ευθύνες στην.... αντιπολίτευση. Έτσι, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό το facebook, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, έσπευσε να δηλώσει πως οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης της αντιπολίτευσης. Προφανώς, είναι η πιο εύκολη λύση και η πιο όμορφη προπαγάνδα, αλλά του "διέφυγε" ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές και ομάδες πολιτών όπου αγωνίζονται κατά της βιομηχανοποίησης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, είναι και αρκετός κόσμος του ΔΗΣΥ.
Ο γαμπρός του Δημάρχου έγραψε:
«Για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου και τους όρους που έχει θέσει για να δοθεί η άδεια οικοδομής για το εργοστάσιο χρυσού. Υπάρχουν δυστυχώς και αρκετοί οι οποίοι κινούνται με βάση κομματικές οδηγίες και εξυπηρετούν συγκεκριμένες οδηγίες, είτε προσωπικές εμπάθειες. Κάποιοι ποδηγέτησαν την αγωνία των κατοίκων και δυστυχώς το θέμα πήρε αντιπολιτευτικό χαρακτήρα με προφανή στόχο να πληγεί ο Δήμαρχος και η Δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ.
Κάποιοι ανησυχούν και συζητούν με επιχειρήματα. Βοήθησαν μάλιστα στο να τεθούν όροι στην άδεια οικοδομής.
Δυστυχώς αρκετοί προπαγανδίζουν, προσβάλλουν και βρίζουν. Σκόπιμα παραπληροφορούν (βλ. κυάνιο, μονο σε τριτοκοσμικές χώρες υπάρχουν έτσι εργοστάσια). Όποιος δεν έχει την ίδια άποψη μαζί τους και έχει διαφορετική εκτίμηση είναι πουλημένος.»
Η έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται στο πιο κάτω:
Μάλιστα, ο δήμαρχος Αραδίππου από το να διασκεδάσει τις ανησυχίες των δημοτών και πολιτών της γύρω περιοχής που άμεσα θα επηρεαστούν από την απόφασή του, θεώρησε πιο σημαντικό να προστρέξει να διαψεύσει «σχετικά με τελεσίγραφο από πλευράς ΔΗΣΥ προς τη δημοτική ομάδα του κόμματος στην Αραδίππου για να εκδώσει την άδεια οικοδομής του εργοστασίου χρυσού ή να παραιτηθεί». Παρά τη διάψευση, όσο νά’ ναι οι συμπτώσεις είναι πολλές: Δικηγόρος της εταιρείας Khrysanera Ltd είναι, όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο κος. Μαππουρίδης, βουλευτής του ΔΗΣΥ, ο αρμόδιος υπουργός και σερίφης του ΔΗΣΥ μιλούσε για μη αναγκαίοτητα άδειας για το εργοστάσιο (συγκεκριμένη αναφορά πιο κάτω) και η άδεια εκδόθηκε ουσιαστικά από τη δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, χωρίς καμιά εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία για τη διαφοροποίηση από τις γνωματεύσεις ειδικών, και τις εκθέσεις αρμοδίων τμημάτων, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ένα είδος εμμονής στη λειτουργία αυτού του εργοστασίου, το οποίο αναφέρεται ότι θα ανοίξει δουλειές και μάλιστα τον αστρονομικό αριθμό 75!
Όροι που έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο
1. Το εργοστάσιο δεν θα επεξεργάζεται περισσότερους από 50 τόνους μεταλλεύματος ετησίως.
2. Οι ράβδοι χρυσού που θα υπόκεινται σε επεξεργασία θα έχουν ελάχιστη καθαρότητα 80%.
3. Ο χώρος αποθήκευσης του χλωρίου στο εργοστάσιο να είναι κλειστός, να διαθέτει σύστημα ελέγχου διαρροών και συστήματα συλλογής χλωρίου, τα οποία να οδηγούν το χλώριο στην πλυντρίδα αερίων και να λειτουργεί υπό αρνητική πίεση, ώστε σε περίπτωση διαρροής να μην διαφύγει χλώριο προς τα έξω.
4. Τα αντιρρυπαντικά συστήματα που θα είναι εγκατεστημένα στο εργοστάσιο θα πρέπει να έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, ώστε να διασφαλίζεται ότι η συγκέντρωση του χλωρίου δεν θα ξεπερνά τα 2mg/Nm3, υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας.
5. Στο εργοστάσιο θα πρέπει να εγκατασταθούν αντιρρυπαντικά συστήματα που να διασφαλίζουν ότι σε περίπτωση διαρροής χλωρίου, δεν θα υπάρξει διαρροή χλωρίου στην ατμόσφαιρα. Ο Φορέας Υλοποίησης υποχρεούται να παρουσιάσει τις επίσημες τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος αντιρρύπανσης, με βάση τις οποίες θα αποδεικνύεται το πιο πάνω, πριν την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου.
6. Να υπάρχει εφεδρική πηγή παραγωγής ενέργειας που να μπορεί να τίθεται άμεσα σε λειτουργία σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης. Να διασφαλιστεί ότι όλα τα αντιρρυπαντικά συστήματα του εργοστασίου θα είναι συνδεδεμένα με την εφεδρική αυτή πηγή ενέργειας.
7. Να υπάρχει εφεδρικό σύστημα αντιρρύπανσης που να μπορεί να τίθεται άμεσα σε λειτουργία σε περίπτωση που το κύριο σύστημα αντιρρύπανσης υπολειτουργεί ή καταρρεύσει.
8. Ο φορέας υλοποίησης υποχρεούται να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες πριν την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου.
Να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί σύστημα διαχείρισης για την καλή λειτουργία του εξοπλισμού αντιμετώπισης των εκτάκτων περιστατικών.

Άμα δεν πείθεις ούτε τους κομματικούς, άσ’ τα να πάνε γαμπρέ..
Ανάμεσα στις απαντήσεις στο ποστ του γαμπρού του Δημάρχου ήταν και μία από στέλεχος του ΔΗΣΥ
Παναγιώτης Καμένος:
"Να αναφέρω και εγώ κάτι φίλε Πρόδρομε σχετικά με τις αναφορές σου για κομματικοιποιημένες αντιδράσεις των κατοίκων για το θέμα του εργοστασίου χρυσού. Ήθελα καταρχήν να ζητήσω ταπεινά την άδεια σου να σε κρίνω για την στάση σου και για τις αναφορές σου για το όλο θέμα. Είμαι, μάλλον ήμουν μέχρι πρόσφατα, μέλος του Δησυ όπου και διετέλεσα αντιπρόεδρος για ένα διάστημα στην ΝεΔησύ στο Δάλι. Άρα κάπου εδώ καταρρέει και ο δικός σου μύθος περί κομματικών οδηγιών. Χαιρόμουν μάλιστα αφάνταστα όταν συχνά επισκεφτόμουν τον αποθανών τώρα Γλαύκο Κληρίδη στην κατοικία του στο Μενεού για συζήτηση. Θεωρώ μάλιστα (όπως και εσύ πιστεύω) τεράστια κληρονομιά τις φωτογραφίες που πρόλαβα να βγάλω μαζί του πριν φύγει (θα τις βρεις στην σελίδα μου). Κάποτε μιλούσαμε εναντίον συγκεκριμένου κόμματος χαρακτηρίζοντας τους ψηφοφόρους του "αρνιά", κομματικοποιημένους πέρα από τα όρια και ότι φορούν μόνιμα παρωπίδες. Δυστυχώς βλέπω αυτό να συμβαίνει και στο δικό σας κόμμα. Τα ίδια θα ακούσεις και από γνωστούς μου μεγαλύτερους σε ηλικία από μένα που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του Συναγερμού το 1976 (με την άδεια τους μπορώ προσωπικά να σου αναφέρω και τα ονόματα τους). Νοιώθω την ανάγκη να στα γράφω αυτά όχι επειδή είμαι εναντίον της ανάπτυξης ούτε επειδή έχω οποιαδήποτε προσωπικά συμφέροντα. Δεν ξέρω εάν αυτά τα εργοστάσια μετά από την πάροδο του χρόνου δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία των συνανθρώπων μας και ούτε ξέρω εάν όλα τα καθησυχαστικά από μέρους σας ευσταθούν. Ξέρω ότι εάν επαληθευτούν οι φόβοι μου κανένας από εσάς δεν θα μπορέσει να διορθώσει τα οποιαδήποτε προβλήματα υγείας. Γίναμε μάρτυρες πρόσφατα σε ένα περιστατικό όπου αφέθηκαν τα τρυπάνια, από τις εργασίες που γίνονται για το φυσικό αέριο, εκτεθειμένα σε χώρο στην Β' Βιομηχανική περιοχής Δρομολαξιάς. Αυτά τα τρυπάνια έφεραν επιφανειακά ραδιενεργά υλικά τα οποία έπρεπε να καθαριστούν πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Ο Δήμαρχος Αραδίππου δεν το έπραξε όχι από αδιαφορία αλλά από έλλειψη γνώσεων ή ενημέρωσης. Άρα είχαμε σοβαρότατο λάθος πριν καν ακόμα λειτουργήσουν τα 2 πρώτα εργοστάσια για την επερξεργασία των αποβλήτων του φυσικού αερίου. Ίσως να μην έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία για να αντεπεξέλθουμε σε τέτοιου είδους εργασίες. Στην Ιαπωνία ενώ οι όροι και οι ασφαλιστικές δικλίδες που επέβαλαν στην κατασκευή και λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα ήταν πολλαπλάσιες από τις δικές σας, η φύση είχε αντίθετη γνώμη και ιδού οι τρομακτικές συνέπειες. Εάν δεχτώ το γεγονός ότι δουλεύουν όλα ομαλά και κάτω από αυστηρούς ελέγχους από την κρατική μηχανή, τότε φίλε Πρόδρομε μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί η Αραδίππου είναι πρώτη σε κρούσματα καρκίνου; Επικαλούμε την τελευταία έρευνα του MEGA. Πληροφοριακά δεύτερη έρχεται η Δρομολαξιά! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ"

Οι λογικές απορίες δεν είναι της μόδας σε μερικούς κύκλους – η σιωπή του κ. Λουρουτζιάτη
Και ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ομάδες πολιτών αντιδρούν (με hashtag #GoldDeathAradipou) αναρωτιόμαστε πώς γίνεται σε μια περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα καρκίνου, όπως είναι η Αραδίππου, ο δήμαρχος να προχωρά σε δυο βαριάς βιομηχανίας εργοστάσια και τώρα στο εργοστάσιο χρυσού, είναι άξιο απορίας, αλλά υπάρχει μια υποψία πώς μόνο ο ΔΗΣΥ μπορεί να λύσει την απορία!


Ο δήμαρχος Μενεού Δρομολαξιάς σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο ΡΙΚ, σε εκπομπή όπου καλεσμένος ήταν ο Δημαρχος Αραδίππου, δήλωσε ότι ο Δήμος Μενεού Δρομολαξιάς θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης του Δήμου Αραδίππου, όπου, ενώ υπήρχαν οι γνωματεύσεις των ειδικών για την επικινδυνότητα του εργοστασίου χρυσού, εντούτοις προχώρησε στην αδειοδότησή του.

Από την άλλη, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης επέλεξε να μην ασχοληθεί καθόλου με το βαρυσήμαντο αυτό θέμα του εργοστασίου χρυσού (κανούν τον τα δικά του, βιομηχανοποίηση λιμανιού Λάρνακας, έκθεση Γενικού Ελεγκτή κτλ), ενώ σε επίσημες επιστολές ομάδων πολιτών, όπου τον καλούσαν να λάβει θέση στο ζήτημα του εργοστασίου χρυσού, συνέχισε με τη γνωστή του τακτική..... έπαιξεν πελλόν και δεν απάντησε.

Οι παρατυπίες στην περιοχή έχουν βάθος που φτάνουν μέχρι το υπουργείο εσωτερικών: το υπουργείο του Χάσικου αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται άδεια…
Ευκαιρίας δοθείσης, η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή όσον αφορά στον δήμαρχο Λάρνακας, την οποία τα κυπριακά ΜΜΕ ενδεχομένως θα προσπεράσουν, αναφέρειστη σελίδα 376:  "Η Υπηρεσία μας, στα πλαίσια της διερεύνησης της καταγγελίας, ζήτησε από τους Δήμαρχο Λάρνακας, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Αρχής Λιμένων Κύπρου και Διευθύντρια Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, όπως υποβάλουν τις απόψεις/σχόλιά τους, για τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους, ειδικότερα όσον αφορά στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και αδειών οικοδομής."
"Το εν λόγω Υπουργείο [Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων] αναφέρει επίσης ότι συγκεκριμένος όρος που περιλαμβάνεται στην άδεια χρήσης που παραχωρήθηκε, υποχρεώνει την εταιρεία να εξασφαλίσει πολεοδομικές άδειες και άδειες οικοδομής, σημειώνοντας ότι, παρόλο που η Αρχή θεωρείται επέκταση του Κράτους, εντούτοις δεν εξαιρείται από την εξασφάλιση των εν λόγω αδειών, όπως γίνεται με τα Κυβερνητικά Τμήματα."

Το υπουργείο του Χάσικου που είναι το αρμόδιο υπουργείο για τις πολεοδομικές άδειες μέσω του τμήματος Πολεοδομίας αποφάσισε πως δεν χρειάζεται άδεια! "Υπουργείο Εσωτερικών. Το Υπουργείο Εσωτερικών, στην επιστολή του προς τον Δήμο Λάρνακας, ημερ. 2.4.2015, για την οποία αναφερόμαστε πιο πάνω, θεωρεί ότι για την εν λόγω ανάπτυξη δεν απαιτείται η έκδοση άδειας οικοδομής."

Γνωμάτευση Νομικής Υπηρεσίας (σελ 377 της Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2014) "Άποψη της Νομικής Υπηρεσίας είναι ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για την έκδοση πολεοδομικής άδειας, σε σχέση με τις λεγόμενες «κυβερνητικές αναπτύξεις», εξαρτάται, σε κάθε περίπτωση, από το ποιός είναι ο ιδιοκτήτης της γης. Αν ο ιδιοκτήτης είναι το Κράτος, εφαρμόζεται η διαδικασία που καθορίστηκε από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, έστω και αν η ανάπτυξη διενεργείται από τρίτα πρόσωπα. Από την άλλη, αν ο ιδιοκτήτης είναι ιδιώτης, επιβάλλεται η εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας, έστω και αν το κράτος εμπλέκεται και/ή έχει συμφέρον στην ανάπτυξη".

Άρα οικοδομή χωρίς άδεια είναι παράνομη στην περίπτωση που δεν έχει εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια: "Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αναφέρονται πιο πάνω, η Υπηρεσία μας έχει την άποψη ότι για την εν λόγω ανάπτυξη, η εταιρεία έπρεπε να εξασφαλίσει, εκτός από πολεοδομική άδεια, και άδεια οικοδομής, σύμφωνα με τον όρο που περιλαμβάνεται στην άδεια χρήσης που της παραχωρήθηκε." 

Αυτό εύκολα παραπέμπει στις εταιρείες που πρότινος προκάλεσαν και πάλι την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, προβάλλοντας μεταξύ άλλων και τα πιο πάνω επιχειρήματα που συνάδουν με τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, στη Λάρνακα, λοιπόν, ο Δήμαρχος της Ανδρέας Λουρουτζιάτης επέτρεψε παράνομα σύμφωνα με την πιο πάνω γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας να να εγκατασταθούν οι γνωστές εταιρείες! (Γνωστότατες ανά το παγκόσμιο, η μια -Halliburton- χορηγούσε τον πόλεμο στο Ιράκ και της άλλης -ΕΝΙ- ο επικεφαλής της οποίας βρίσκεται στη φυλακή για περιβαλλοντικά εγκλήματα).

Βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτά που καλείται να σκεφτεί ο Λουρουτζιάτης (και να καλύψει το Προεδρικό λόγω της σχέσης του με την κυρία Λουρουτζιάτη) αλλά και πολλά άλλα!

* Στον τίτλο αποκαλούμε "ιστορικές μορφές " τους Λουρουτζιάτη - Ευαγγελίδη επειδή αλλάζουν την ιστορία της Λάρνακας και Αραδίππου και γειτονικών περιοχών, μετατρέποντας τις σε βαριάς βιομηχανίας περιοχές. Η ιστορία τους έγραψε ήδη, όπως δεν θα ήθελε κανείς να γραφτεί. 
[1] Η εταιρεία για κάποιο λόγο δεν διαθέτει καθόλου ηλεκτρονική παρουσία πέρα από τις ονομαστικές αναφορές στον τύπο λόγω των αντιρδράσεων των κατοίκων και προφίλ (που φαίνεται σχετικά πρόσφατο) στο δίκτυο LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/khrysanera-gold-refinery-474106103 ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου