8 Νοε 2015

Παράνομη η αδειοδότηση εργοστασίων στη Βιομηχανική Αραδίππου ενώ αποκαλύπτεται και σκάνδαλο από τον Γενικό Ελεγκτή στο οποίο εμπλέκονται το υπουργείο εσωτερικών και ο δήμαρχος Λάρνακας σε «παράνομη μη έκδοση άδειας οικοδομής για την Medserv”


Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις, αποκαλύψεις και οι αντιστάσεις γύρω από την προσπάθεια μετατροπής της περιοχής Λάρνακας σε ένα είδος ζώνης βαριάς βιομηχανίας με «χαλαρώσεις» που θα διευκολύνουν βιομηχανίες των οποίων η δραστηριότητα φαίνεται ότι θα προκαλέσει οικολογικά και αλλα προβλήματα υγείας στους κατοίκους.

Καταγράφονται οι καταγγελίες του βουλευτή Γ. Γεωργίου [στις 3/11] του ΑΚΕΛ, ότι ουσιαστικά οι διαδικασίες γίνονται και χωρίς να λαμβάνονται υπό όψιν οι θεσμικές διαδικασίες: «Για να εξυπηρετήσουν μεγάλα συμφέροντα, η κυβέρνηση του ΔΗ.ΣΥ και ο Δήμαρχος Αραδίππου, αδειοδότησαν ,παράνομα, δύο μονάδες υποστήριξης της ενεργειακής βιομηχανίας στη Β΄βιομηχανική περιοχή Αραδίππου. Μονάδες που θα χρησιμοποιούν εκρηκτικά και όργανα που περιέχουν ραδιενεργές πηγές.«Χωρίς να προηγηθεί δημόσιος διάλογος, οποιαδήποτε μελέτη σωρευτικών επιπτώσεων στο περιβάλλον και κυρίως χωρίς να εξεταστεί κανένα σενάριο ατυχήματος ή έκρηξης κατά την αποθήκευση και τη μεταφορά, τα κρατικά τμήματα παρανόμησαν, υποκύπτοντας σε μια συντονισμένη διαδικασία χωροθέτησης των συγκεκριμένων εργοστασίων.»http://dialogos.com.cy/blog/paranomi-adiodotisi-ergostasion-sti-viomichaniki-periochi-aradippou/ Μεγάλο άγχος [να μην πούμε συμφέρον η κίνητρο;] φαίνεται να έχουν μερικοί για αυτές τις εγκαταστάσεις…

Και ο Γενικός Ελεγκτής καταγγέλλει σε επιστολή του ότι ο Δήμος Λάρνακας διέπραξε παρανομία παραλείποντας να εκδώσει άδεια οικοδομής για εγκατάσταση υδρογονανθράκων της εταιρείας Medserv  στο λιμάνι Λάρνακας». Την συγκάλυψη  φαίνεται να την έκαναν το Δημαρχείο με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Και είχαμε και τοπική παρέμβαση από τον κ. Πουτζιουρή που θέτει τις νομικές επιλογές και τις ευθύνες του Δημάρχου Αραδιππου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
Σχετικά με την αίτηση για άδεια επεξεργασίας χρυσού στην Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου – Κρασά


Αγαπητέ Δήμαρχε,
Αναφορικά με την αίτηση για άδεια επεξεργασίας χρυσού στην Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου - Κρασά και μετά την σημερινή τηλεοπτική εμφάνιση σου και τα επιχείρηματα σου θέλω να σου θέσω υποψι σου τα πιο κάτω:

1.Το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου θα πρέπει να προσφύγει εναντίον της απόφασης της Πολεοδομίας να χορηγήσει Πολεοδομική έγκριση παράνομα στην εταιρεία παρά τις ενστάσεις του Δήμου και των Δημοτών της Αραδίππου. Η προθεσμία των 75 ημερών λήγει αυτές τις ημέρες και επομένως άρνηση σου ή κωλυσιεργεία σου ή παράλειψη σου να θέσεις ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου πρόταση για λήψη απόφασης για προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου ισοδυναμεί με συγκατάθεση σου να γίνει η συγκεκριμένη ανάπτυξη και δεν χωρούν άλλες δικαιολογίες εκ μέρους σου.

2.Σε περίπτωση που ο Δήμος Αραδίππου προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο τότε δεν θα μπορεί να εξετάσει την αίτηση για οικοδομική άδεια της εταιρείας μέχρι να αποφασίσει το Ανώτατο επί της προσφυγής του Δήμου Αραδίππου. Από την στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί την έγκριση της Πολεοδομίας παράνομη δεν υπάρχει καμία ευθύνη του Δήμου για αποζημιώσεις από την στιγμή που θα έχει προσφύγει στα Δικαστήρια. Είναι βασικό αξίωμα του Διοικητικού Δικαίου ότι δεν μπορεί κάποιος ταυτόχρονα να επιδοκιμάζει και αποδοκιμάζει μία εκτελεστή διοικητική πράξη όπως είναι η απόφαση της πολεοδομικής έγκρισης. Επομένως θα πρέπει με τις πράξεις σας και ή με τις ενέργειες σας να δείξετε στον κόσμο της Αραδίππου και των γύρω περιοχών αν θεωρείται την πολεοδομική έγκριση νόμιμα εκδοθείσα ή παράνομη.

3.Σε περίπτωση που δεν προσφύγετε εναντίον της απόφασης που αναφέρω πιο πάνω στο Ανώτατο Δικαστήριο το γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και οι τριγύρω σου ότι θα αφήσετε τον Δήμο Αραδίππου εκτεθειμένο 
σε κίνδυνο για αγωγές για αποζημιώσεις εφόσον από την στιγμή που δεν αμφισβητηθεί η πολεοδομική έγκριση τότε η έκδοση της οικοδομικής άδειας είναι μονόδρομος ή η άρνηση να εκδοθεί θα αφήσει τον Δήμο Αραδίππου εκτεθειμένο δικαστικά για καταβολή αποζημιώσεων.
Το ρολόι άρχισε να μετρά αντίστροφα και ούτε το πολιτικό επικοινωνιακό καμουφλάρισμα δεν θα αποκρύψει το τι είχε σχεδιαστεί από καιρό και υλοποιείται τώρα.

Χρίστος Πουτζιουρής
Ως Δημότης Αραδίππου

Υ.Γ. Για τα πονηρά μυαλά και τους μετατοπιστές της ουσίας του θέματος δεν έχω βλέψεις και ούτε θα διεκδικήσω οποιοδήποτε Δημοτικό αξίωμα στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Δήμου Αραδίππου.Τζιαι το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=k-m9GnJ2A6w

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου