29 Νοε 2015

Σπόντες

Και όμως..ίσως κάτι να κινείται όντως..·         Πέρασε οριακά το νομοσχέδιο για την αστυνόμευση – θα επανέλθουμε. Για την ώρα το ερώτημα είναι η νομική υπόσταση της ψήφου του Σαρικα με δεδομένη την νομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο ΔΗΣΥ το ψήφισε, αλλά πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας του ΔΗΚΟ [εδώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπάκουσε στις κυβερνητικές ανάγκες και ήταν πειθήνιος και πάλι – και κάτι περιμένει να πάρει] αλλά και με τις ψήφους των Περδίκη, Κουτσού [Συμμαχία Πολιτών], και Σαρίκα. Η κατάντια του Περδική ήταν αναμενόμενη – ως κλασικός εκπρόσωπος του «σε μια αποικία είσαι ότι δηλώσεις» μετέτρεψε την οικολογία σε καταναλωτικό είδος για προσωπική προβολή, ενώ υπήρξε πάντα πειθήνιος για τα συμφέροντα των εκδοτών, των τραπεζών και όσων τον εξυπηρετούσαν. Ιδεολογικά, ήταν πάντα ασυνάρτητος – δήθεν οικολόγος με εθνικισμό που αγγίζει την ακροδεξιά. Τώρα, έφτασε στον πάτο – ταυτίστηκε και με νομοσχέδιο για την αστυνόμευση. Ταιριάζει στο θλιβερό προφίλ. Ο Κουτσού δεν ήταν παράξενο ότι ταυτίστηκε με την αστυνόμευση – αλλά και ο Λιλληκας που το χρεώνεται, τί να πει πια; Το βίτσιο της αστυνόμευσης με το όνομα των «πολιτών»; Αλλά η πιο παράξενη και παράτυπη ενδεχομένως ψήφος ήταν του Σαρίκα. Τυπικά, και με βάση την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων ο Σαρίκας έπρεπε να απέχει. Ως άτομο υπό διερεύνηση, ήταν λογικό να μην ψηφίσει κατά, αλλά και το ότι ψήφισε υπέρ είναι ύποπτο. Αν το έκανε για να δείξει ότι δεν ψήφισε ενάντια [όπως έκανε το κόμμα του] για να μην φανεί ύποπτο, είναι παράτυπο γιατί δεν ψήφισε για ότι νόμιζε σωστό, αλλά υπό πίεση εκβιασμό. Μήπως εξασκήθηκε και σε αυτό; Όπως και να έχει, αυτό το αισχρό νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα στην παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, πρέπει να ανατραπεί. Και η αμφίβολη ψήφος Σαρίκα είναι μια αρχή. Αλλά είναι και καθήκον κάθε μελλοντικής κυβέρνησης αλλα και των κινημάτων των πολιτών να απαιτούν την κατάργηση ανατροπής των διατάξεων που επιτρέπουν την εισβολή του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους στην ιδιωτική ζωή.


·         την εποχή που μερικοί προωθούν την αστυνόμευση
·          
·         Το ότι πέρασε οριακά το νομοσχέδιο για την αστυνόμευση είναι ενδεικτικό των αντιστάσεων. Τελικά, έσπασε το φράγμα των άτυπων συνεργατών της κυβέρνησης και με την πρώτη αμφισβήτηση, διαφοροποιήθηκαν μερικοί. Και χωρίς τον Σαρίκα και την [μάλλον υπό εκβιασμό ψήφο του] δεν θα περνούσε. Αξιοσημείωτη η κίνηση των 3 του ΔΗΚΟ [Κάρογιαν, Αθηνάς Κυριακίδου, Βότση] εναντίον. Επιτέλους, το «άτυπο ΔΗΚΟ» άρχισε να αγγίζει την ιδεολογική γραμμή διαχωρισμού από τον αυταρχισμό που ενθαρρύνει η ηγεσία υπό τις εξαγορές που προωθεί με την κυβέρνηση. Και καταγράφεται και το ότι οι δύο τουλάχιστον [Αθηνά Κυριακίδου, Μάριος Κάρογιαν] έθεσαν ιστορικά, στα πλαίσια του ΔΗΚΟ, και το θέμα της διαπλοκής πολιτικών και άλλων με τα σκάνδαλα των τραπεζών. Και έτσι, είχαμε την πραγματική οργουελλιανή σκηνή – να προσπαθεί η κυβέρνηση να πουλήσει την αστυνόμευση ως δήθεν ενδιαφέρον για την διερεύνηση του τραπεζιτικού σκανδάλου, και απέναντι της να έχει αυτούς που φώναζαν και φωνάζουν για αυτό, ενώ το προωθούν αυτοί που ιστορικά έκαναν τα πάντα για να το συγκαλύψουν. Το ότι επιστρατεύθηκε τελικά και ο Πολίτης ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο Πολίτης, που λογόκρινε στήλες συνεργατών του για 50,000 ευρώ κάθε φορά, ενδιαφέρεται για την διαπλοκή των τραπεζών με άλλους παράγοντες; Όπως ας πούμε τα ΜΜΕ… Και θα διερευνηθούν τα ήμεηλ Ηλιάδη και Διονυσίου, ας πούμε η έστω Διονυσίου προς Ολύμπιο; Η κωμωδία.. :) ..
·          
 • Μια απορία για τις επιλεκτικές αναφορές και δημοσιεύσεις. Στα μέσα Νοέμβριου ο Πολίτης είχε μια σειρά δημοσιευμάτων για την Λαϊκή, Βγενοπουλο κλπ. Η σειρά ήταν η εξής: 15/11 άρθρο κυρίως για τον Χριστοδουλου, 16/11 Λαϊκή, Marfin, Tosca, 17/11 Baalawi και η φούσκα των κερδών της Λαικης..Στο τέλος αυτού του κειμένου υπήρχε αναφορά ότι το τελικό, συμπερασματικό μέρος της σειράς θα δημοσιευόταν την επομενη..Υποτιθεται ότι θα εστίαζε στο triple merger ( Λαϊκής, Μarfin και Εγνατίας στην Ελλάδα ) και τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας. Όμως αυτό το κείμενο δεν δημοσιεύτηκε τελικά. Το γιατί παραμένει ασαφές. Μια εκδοχή θα μπορούσε να είναι ότι έγιναν παρεμβάσεις γιατί αφορά θέματα που είναι υπό διερεύνηση και ενδεχομένως να είναι διαστάσεις που θα τεθούν σε μελλοντική δίκη. Εάν όμως έγιναν παρεμβάσεις γιατί να μη γίνουν την επομένη της δημοσίευσης του πρώτου άρθρου και να γίνουν την παραμονή δημοσίευσης του τέταρτου άρθρου ; Όμως τίθεται και το θέμα ποιος  ήταν ο λειτουργός από την Κεντρική που σύνταξε τη θετική έκθεση για το triple merger ; Μήπως η ξαφνική λογοκρισία έχει να κάνει και με παρεμβάσεις για να αποφευχθεί η αναφορά στο συγκεκριμένο άτομο; Δεν δημοσιεύουμε το όνομα, αφού τα δεδομένα είναι ασαφή, και δεν υπάρχει λόγος για ονομαστική εστίαση. Αναμένοντας κάποια λογική εξήγηση..Θα επανέλθουμε…
 •  
·         Ιστορικό πέρασμα: πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή. Το καταγράφουμε ως τη θετική κατάληξη μιας πορείας που ξεκίνησε από τα τέλη του 20ου αιώνα. Η δικαίωση των πρωτοπόρων, όπως τον κ. Μοδινό, και η κοινωνική μεταμόρφωση όσον αφορά στη στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους αρχικά, και ευρύτερα την κοινοτητα ΛΟΑΤ, είναι δείγματα αλλαγών που αγγίζουν βαθιά. Ήρθαν και σαν ιδέες από το εξωτερικό, αλλά ρίζωσαν γιατί κάποιοι, έστω και λίγοι και ως μειονότητα, το πάλεψαν. Και θα το ξαναπούμε. Όσοι απλώς περίμεναν την αλλαγή από τα έξω, δεν έχουν καταφέρει ακόμα, οι ίδιοι/ες σαν περιθωριοποιημένοι, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην επιθυμία τους. Οι νόμοι αλλάζουν, αλλά η αποδοχή της διαφορετικής επιθυμίας, απαιτεί και την απενοχοποίηση και την διεκδίκηση της αξιοπρέπειας της αυτονομίας. Και αυτό δεν έρχεται από τα έξω ποτέ…
·          
·         Και μια νίκη της αντίστασης. Η απόφαση για δημιουργεί επιτροπής για την εκπαίδευση, στα πλαίσια των συνομιλιών, αν και απλώς μια αρχική κίνηση, είναι το απτό προϊόν της αντίδρασης πολλών [και άρα αυτού που λένε μερικοί «κοινή γνώμη»] για τις επιθέσεις εναντίον τουρκοκύπριων. Αντί να λειτουργήσει ως  εκφοβισμός, λειτούργησε ως σύμβολο αθλιότητας που ώθησε στη λογική συνέπεια. Δεν γίνεται να παίζει αυτό φιλμ «άλλα λέμε και άλλα κάνουμε» στην εκπαίδευση. Στα πλαίσια της αναμονής για να δούμε τί θα βγει – και δεν θα βγει, αν δεν υπάρχει πίεση. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν περισσότεροι νούσιμοι στην τουρκοκυπριακή πλευρά σε αυτό το θέμα. Θα αφήσουμε, όμως, την εστίαση, για την ώρα, στον Ταλιαδώρο και στο Λύκειο του – για παρακάτω, αν χρειαστεί. Μια αναφορά πάντως στη διγλωσσία του λόγου, θα γίνει..:)
·          
·         Και για να θυμόμαστε: αυτή η προσπάθεια για καλλιέργεια κουλτούρας ειρήνης ξεκίνησε οργανωμένα επί Ανδρέα Δημήτριου στο υπουργείο παιδείας. Αν και και ο Πεύκιος Γεωργιάδης έκανε ανάλογες κινήσεις. Και τότε, επί Δημητρίου, τί δεν ακουσαμε.. Αλλά, τότε έσπασε το φράγμα – άνοιξε το πρώτο ρήγμα.. Σήμερα η αντίδραση της κοινής γνώμης έκτισε στα πλαίσια που άφησαν οι δημόσιες διαμάχες του τότε.. Η διαφορά της ρητορικής του Ταλιαδώρου τότε και σήμερα ήταν εκφραστική – όπως και διάφορων στα ΜΜΕ..
·          
·         Ώστε προσπαθείτε να επιβεβαιώσετε την ηχογράφηση ότι δεν θα δικάσετε τον Λίλλη; Να ένα ακόμα σκάνδαλο – και γιατί απαλλάγηκε ο Λίλλης, αλλά και γιατί πάνε να τον απαλλάξουν και από τη δίκη για παραπλάνηση από άνδρες της ΚΥΠ – αυτοί είναι ημέτεροι του Ιωνά. Ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο για το οποίο φυλακίστηκαν άνθρωποι, και αυτός που ήταν ο διοργανωτής και αποδέχτης οποιοδήποτε κερδών, απαλλάγηκε. Αυτό θα είναι η υπόθεση που θα θυμίζει διαχρονικά πώς στήθηκε μια δημόσια εξαπάτηση με την συνεργασία των ΜΜΕ. Για ιδιωτικά συμφέροντα, κομματικές συνομωσίες, και συγκάλυψη άλλων σκανδάλων. Η υπόθεση Ντρέιφους στα κυπριακά θα λέγεται Δρομολαξιά. Και οι ένοχοι για το στήσιμο.. θα χρειαστεί να εξηγήσουν. Όπως και ο γλαφυρός δικαστής..
·          
 • Άντε να δούμε και τί θα πει το Ανώτατο για τις στημένες δίκες. Αλλά μέχρι τότε οφείλουν και όσοι έκαναν συναλλαγή με τον Λίλλη, ή όσοι τον πρόβαλαν αρχικά ως ύποπτο για κλοπή και μετά έπαθαν αμνησία – και για τα ποσά που αναμασούσαν, αλλά και για το πώς ο Λίλλης βγήκε κερδισμένος από την όλη ιστορία της δίκης, αφού του χάρισαν/ανέστειλαν και οφειλές στο κράτος. Ο «κατηγορούμενος που έγινε κατήγορος» κατά την επίσης ιστορική φράση του Απριλίου του 2015. Ιδού, λοιπόν, για όσους ξεχνούν, αλλά και όσους κάνουν ότι δεν βλέπουν [και τις δικές τους ενοχές για το σκάνδαλο της κατασκευής του θεάματος και της συγκάλυψης της ενοχής], τί έλεγε ο δικηγόρος του Λίλλη, μεταφέροντας του την προσφορά του Ρίκκου – και τί γίνεται σήμερα..: «Από εσένα θέλουν την οντζιάν που βαρεί το ζύγι για να είναι σίγουροι ότι εννά τους καταδικάσουν και να σε αφείκουν πόξω μάρτυρα… με τούντον τρόπο ο Νίκος ο Λίλλης μεινίσκει κατηγορούμενος στην δίκη με τους αστυνομικούς. Τζείνην στέλλουμεν την στις ελληνικές καλένδες». Αυτά αναφέρονται στις ηχογραφημένες συνομιλίες ανάμεσα στο Νίκο Λίλλη και τον δικηγόρο του. Το σενάριο που αναφέρεται στις ηχογραφημένες συνομιλίες, εκ των πραγμάτων φαίνεται και σ’ αυτή την περίπτωση να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως. Οι διωκτικές αρχές της Δημοκρατίας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τις συνεχείς αναβολές στην δίκη των αστυνομικών της ΚΥΠ και του Νίκου Λίλλη, αφού πρόκειται για μια υπόθεση που κανονικά έπρεπε να είχε εκδικαστεί πριν την δίκη-θέαμα της Δρομολαξιάς. Ρωτούμε, επίσης, τις διωκτικές αρχές να απαντήσουν κατά πόσο ισχύουν οι πληροφορίες που φέρουν τη Δημοκρατία να μην μπορεί να εντοπίσει το Νίκο Λίλλη; Ρωτούμε πρόσθετα αν ισχύουν οι πληροφορίες που φέρουν την Γενική Εισαγγελία να έχει φτάσει σε συμφωνημένο διακανονισμό με τους αστυνομικούς, με τρόπο που να αφαιρούνται οι κατηγορίες εις βάρος τους που εμπλέκουν τον Νίκο Λίλλη; Τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα και η μέχρι σήμερα επιβεβαίωση τους, σε άμεση συνάρτηση με τον ρόλο του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην υπόθεση της Δρομολαξιάς και την παύση του στην συνέχεια, έχουν ήδη πλήξει την αξιοπιστία των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Αν υλοποιηθούν μέχρι τέλους τα όσα προκλητικά και παράδοξα φαίνεται να είχαν συμφωνηθεί με βάση τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα, τότε οι έχοντες την ευθύνη θα πρέπει να  λογοδοτήσουν στην κοινωνία. [Ανακοίνωση ΑΚΕΛ]
 •  
·         Ο Ηλιάδης τηλεφώνησε στον Πολίτη και τους είπε ότι δεν του άρεσε ένα σχόλιο του Μ. Ολύμπιου. Μετά, ειπε στην μαρτυρια του στο δικαστηριο ο κ. Ολυμπιος, ο Διονυσίου έστειλε ήμεηλ στον Ολύμπιο και του τηλεφώνησε για να του πει ότι θα κοπεί η στήλη του, γιατί η ενόχληση του κ. Ηλιάδη σήμαινε περικοπή/αποκοπή 50,000 ευρώ σε επιχορήγηση. Νόμιμη, φυσικά. Αλλά με αντίτιμο που είναι πια και δικαστικά καταγεγραμμένο, που συνιστά διαπλοκή. Ο Πολίτης δεν πούλησε απλώς διαφημιστικό χώρο. Μαζί με αυτό, και χωρίς να καταγράφεται στην συμφωνία για τον διαφημιστικό χώρο, ο επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου αποφάσιζε και τί θα δημοσιευτεί στον Πολίτη - και αυτό για τους αναγνώστες ήταν παραπλάνηση. Αγόραζαν μια εφημερίδα που πουλούσε τον εαυτό της με το "τα λέει όλα", ενώ λογόκρινε τεκμηριωμενα, κριτικές για άτομα που την πλήρωναν. Αν ήξεραν οι αναγνώστες ότι η Τράπεζα Κύπρου αποφάσιζε την ειδησειογραφία.. θα ήταν διαφορετικά... Και φυσικά, οι αρμόδιοι του Πολίτη υπάκουσαν. Και μετά μιλά ή ρωτά ο Πολίτης για το ποιοί τα πήραν από τις τραπεζες.. Ανοίξετε λογαριασμούς ή σιωπάτε, αν έχετε έστω και το ελάχιστο ίχνος ντροπής. Και περιμένετε ότι από εδώ και πέρα θα σας πιστεύει κανείς ότι δημοσιεύετε κάτι χωρίς οικονομικό αντίτιμο και εξαγορά; Σόρρυ.. εσείς φτάσατε εκεί.. Και τώρα ελπίζετε ότι τα άλλα ΜΜΕ θα σας συγκαλύψουν.. όπως ακριβώς κάνατε και εσείς.. Αλλά πώς θα τα κρύψετε όλα αυτά.. την εποχή του ίντερνετ.. Θα πλανιέται σαν ειρωνικό χαμόγελο κάθε φορά…Πώς το είπε ο Κ.Κληρίδης τότε που κρατούσατε ίσες αποστάσεις για τον Ρίκκο… Ντροπή..
·          
·         Να και μια ενδιαφέρουσα είδηση-σχόλιο από την οικονομική Καθημερινή. Η δημοσίευση συνέντευξης του Αβέρωφ στην Αλήθεια του Χάσικου, είναι σύμπτωμα, έγραψε, προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι στην ενδοκομματική αναμέτρηση των δυο καπετανάτων. Έρχονται και εκλογές, έχασε ήδη αρκετά ο Χάσικος, θέλει συγκάλυψη τώρα που στήνει το σενάριο της δικής του τηλεόρασης. Να μην πούνε το οφθαλμοφανέστατο – ότι είναι κραυγαλέα σύγκρουση συμφερόντων.. Είναι και το κυπριακό – και η δεξιά αναζητά συσπείρωση και μη implosion.. τουλάχιστον άμεσα..
·          
·         Και είχαμε και συνέντευξη του Χάσικου στην Χαραυγή. Μια δήλωση που αξίζει εστίασης. «Που είδατε ότι κάνω πόλεμο στο ΑΚΕΛ; Μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε, πάθαμε και μάθαμε πολλά πράγματα. Να κοιτάξουμε μπροστά.» Ως δήλωση ακούγεται  σαν έμμεση απολογία για το 74 [τουλάχιστον] αλλά και κίνηση..προσέγγισης.. Ίσως και στα πλαίσια μιας λύσης που μάλλον έρχεται με πιο γρήγορους ρυθμούς.. Η κωμική ρητορική αρχή «που είδατε να κάνω πόλεμο..» κλπ, καταγράφεται ως η ενοχή που βγαίνει περίπατο, παραβλέποντας το πόσο κωμική ακούγεται σε ένα κοινό που έχει δει τον Χάσικο να στήνει δίκες και να απειλεί, τηλεοπτικά, πολίτες.. γιατί έχει καρέκλα.. Η κωμική διάσταση της ανόητης δήλωσης εκφράζει όμως και πάλι την ανάγκη.. άμυνας… Μοιάζει με την δήλωση Ερντογάν ότι .. λυπάται για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου. 3 μέρες δεν γύριζε η γλώσσα του να το πει, και άμα απαίτησε ο Πούτιν απολογία για να συναντηθούν, τότε το γύρισε η γλώσσα του και θυμήθηκε ότι λυπήθηκε.. Χα τζαι ο Χάσικος.. «Μα εγώ εν τζαι…».. Θα έρθει καιρός, Χάσικε, που θα απολογείσαι για πολλά περισσότερα..:)..
·          
·         Κατά τα άλλα στη κοσμάρα του ο Χάσικος.. «Εγώ είμαι η εκτελεστική εξουσία..» σε σχέση με την διαμάχη του με τον Γενικό Ελεγκτή. Έσιει χάζιν πως του φκαίνει η ενοχή τζαι ο αυταρχισμός του Χάσικου – «..δεν επιτρέπεται να αφήσουμε ένα άνθρωπο να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που λειτουργεί..». Κωμικό: από Γενικός Ελεγκτής ο Ο. Μιχαηλίδης έγινε απλώς «άνθρωπος»..ούτε καν πολίτης.. κάποιος γενικώς και αορίστως – και όχι κάποιος που έχει καταγγείλει τις θεσμικές παρατυπίες του Χάσικου.. Τί χαριτωμένος κόσμος make believe…Όπως για την τηλεόραση «οι οικογένεια Χάσικου έδωσε συγκατάθεση για το όνομα Άλφα και νοίκιασε τους χώρους..» Και [τους;] διόρισες και τον Τσαλακό.. :).   ..Και ζεις στη φαντασίωση ότι υπάρχει έστω και ένας πολίτης, που δεν θα χαμογελάσει, έστω [γιατί άλλοι θα γελάσουν], με αυτές τις υπεκφυγές για την κραυγαλέα σύγκρουση συμφερόντων;… Μα, κ. Σωκράτη, εσύ τί είσαι δηλαδή; Περαστικός υπουργός εσωτερικών ελέω πεθερού.. Ναι ναι ήσουν και παράγοντας στον ΔΗΣΥ..αλλά.. με πλάτες.. Σύνελθε.. Αν δεν το έχεις καταλάβει αυτή είναι η εικόνα που έχει η κοινή γνώμη για εσένα… Και το άππωμα, «εγώ είμαι υπουργός» απλώς αυξάνει την στήριξη στον Οδυσσέα.. Κατά τα άλλα είναι εκφραστικό πως άμα σε βολεύει ο Γενικός Ελεγκτής είναι θεσμός και άμα δεν σε βολεύει είναι ένας.. άνθρωπος..γενικής ύπαρξης.. Είσαι ύποπτος Σωκράτη.. Και μάλλον συνάχτου.. Είσαι υπό διερεύνηση – και το ότι δεν παραιτείσαι, είναι εκφραστικό του πόσο ανάγκη έχεις την καρέκλα.. και για συγκάλυψη..
·          
·         Και σκέφτεται και άλλες χαλαρώσεις σε ξενοδόχους ο Χάσικος.. Άτε να δούμε ρε Μασούρα..Το να τα βάλεις με τον Περδίκη σου έδωσε πόντους, αλλά αν θα είσαι η οικολογική [λέμε τώρα] εκδοχή του φιλελέ.. άστα να πάνε… Αβέρωφ με παστελάκια;
·          
·         Και να δώσουμε τα εύσημα στην οικονομική Καθημερινή για την δημοσίευση του ιστορικού της διαμάχης Σιακόλα - FBME. Το κείμενο υπογράφει ο Α. Αντωνίου. Τελικά, μπορεί να αποδειχτεί η δική μας κυπριακή Providencia. Η Κεντρική Τράπεζα, επί Γιωρκάτζη, να ακολουθεί τις οδηγίες του ΔΗΣΥ [Αβέρωφ μάλλον] και να εξαπολύουν επίθεση στην τράπεζα.. για να εξυπηρετήσουν τον Σιακόλα ως χρηματοδότη, αλλά  και επιχειρήσεις που υπόσχονται και μετά την υπηρεσία αμοιβή. Αυτό το σκάνδαλο πρέπει να διερευνηθεί.. Ιδιαίτερα γιατί μπορεί να κληθούμε ως πολιτεία να πληρώσουμε τις αποζημιώσεις για τα συμφέροντα του Σιακόλα και των δικτύων του στην κυβέρνηση. Θα επανέλθουμε με αναλυτική αναφορά στο άρθρο της Καθημερινής και τις προεκτάσεις του.. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η διαπλοκή πληρώνεται – από όλους όσους συμμετέχουν…

 • Μήπως ο Πολίτης επιτέθηκεν στον Παμπορίδη, γιατί ο τελευταίος εμίλησε για τες μίζες τζιαι το πόσο συχνό φαινόμενο ένει; - http://www.sigmalive.com/news/local/286226/mystirio-piso-apo-to-logismiko-tou-gesy
 •  
 • Στη δίκη της Τράπεζας Κύπρου, είσιεν πράματα τζιαι θαύματα αν μεν τα είδετε! Με πολλά βολικόν τρόπο, το κομμάτιν που λείπει που τες ηχογραφήσεις της Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας το 2012, εν για τες μισθοδοσίες των μελών του ΔΣ τζιαι τραπεζιτών καρεκλοκένταυρων – τυχαίο?! «Παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο κατάθεσης του Λοχία Χάρη Αβρααμίδη, οπτικοακουστικό υλικό από τη Γενική Συνέλευση, που περιέχει τις ομιλίες του τότε Προέδρου το ΔΣ της Τράπεζας Θεόδωρου Αριστοδήμου και του τότε Εκτελεστικού Διευθύνοντα Σύμβουλου Αντρέα Ηλιάδη το οποίο σταματά απότομα μετά από τις πρώτες απαντήσεις του κ. Αριστοδήμου σε ερωτήσεις σχετικά με τη μισθοδοσία των μελών του ΔΣ αλλά και της διεύθυνσης της Τράπεζας.» Έπιαντον το κατουρκό την πιο επίμαχη φάση τον υπάληλον που έκαμνε τες ηχογραφήσεις. («έφυγε από το κουβούκλιο από όπου καταγράφονταν τα τεκταινόμενα για να πάει στην τουαλέτα και έπειτα αφού επέστρεψε σε κάποιο στάδιο αντιλήφθηκε ότι είχε σταματήσει να καταγράφεται η Συνέλευση.») 

 • Όμως έσιει τζι’ άλλα ωραία. Αφού το κούρεμα ελληνικών ομολόγων δεν εμπορούσεν να προβλεφθεί ήνταλως ο Αθανάσιος ο μέγας ελάλεν τζιαι επροειδοποίαν? Άτε με την κυβερνησην ήταν μαλλωμένος, εν τον ακούαν ούτε οι τράπεζες? Τζι’ άτε εν τον ακούαν, εν τους ενημέρωσε γραπτώς να εν τζιαι καλύμμένος για κάτι τόσον σοβαρό?!  «Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, η οποία προβλήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν αδύνατο να προβλεφθεί το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ότι η Τράπεζα είναι σε ισχυρή θέση να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, ότι βασικός στόχος είναι η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας καθώς και ότι το Συγκρότημα ενίσχυσε σημαντικά την κεφαλαιουχική του θέση με την πώληση της Τράπεζας Κύπρου Αυστραλίας για €80 εκ., και μέσω του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης €592 εκ., με το δείκτη κυρίων βασικών ιδίων κεφαλαίων και το δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων να ανέρχονται σε 6,8% και 8,9% αντίστοιχα.» – http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/287528/kakourgiodikeio-i-gs-tis-tr-kyprou-ton-iounio-2012-sto-epikentro

 • Τζιαι πάμεν πάρακάτω στο τρίτον ωραίον της διδαστικής διακασίας, ο Ηλιάδης ελάλεν ότι εν εχρειάζουνταν εξωτερική βοήθεια γιατί είχαν καλύψει στο 80% τες ανάγκες – θυμάστε τί είσιεν γίνει στην προηγούμενη δικάσιμο? Ήταν όταν συναντιέτουν με το Σταυρινάκη μερικές μέρες πριν τζιαι ελάλεν τα ίδια. Γίνεται τωρά διευθυντής να μεν καταλάβει τες ανάγκες του οργανισμού που προΐσταται μόνον μέρες πριν?! «Στη δική του ομιλία ο κ. Ηλιάδης στη Γενική Συνέλευση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα συνολικά κεφάλαια που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών με βάση τη δοκιμασία αντοχής που διενήργησε, τα έχουμε καλύψει ήδη κατά 80 – 90% χωρίς εξωτερική βοήθεια καθώς και ότι η Τράπεζα Κύπρου με τις ενέργειες της βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοοποίησης.»

 • Εκατάθεσεν τζιαι ο Μιχάλης Ολύμπιος του ΠΑΣΕΧΑ – τζιαι φυσικά επουκούππισεν την υπερασπιστική στρατηγική τζιαι καλά έκαμεν! « Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, την οποία και διάβασε ενώπιον του Δικαστηρίου, ανέφερε επίσης ότι το κλίμα στη Συνέλευση ήταν εκρηκτικό, ότι η ερώτηση την οποία έθεσε κατά πόσο η Τράπεζα θα χρειαστεί κρατική στήριξη δεν απαντήθηκε και ότι υπήρχε μια προσπάθεια να δοθούν γενικόλογες εξηγήσεις.» 

 • Τζιαι δέτε δαμέ για τες διαγραφές των αρχείων αλλά τζιαι το ρόλο του Πολίτη – άτε να τα σιεπάσουν τωρά – εν μέρος δικαστικής διαδικασίας, με καταθέσεις που εδημοσιοποιηθήκαν! «υπεύθυνος πληροφορικής ήταν ο κ. Ιωδίου ο οποίος και είχε απολυθεί από την Κεντρική Τράπεζα όταν από ελέγχους που διενέργησε η Alvares & Marsal είχε εντοπίσει ότι διέγραφε έγγραφα από τα αρχεία της Τράπεζας Κύπρου. Ο μάρτυρας κατήγγειλε επίσης ότι είχε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα Πολίτης και μετά από δυσμενές άρθρο που έγραψε, του λέχθηκε ότι δεν θα δημοσιεύουν πλέον τα άρθρα του μετά από παρέμβαση του Αντρέα Ηλιάδη καθώς και ότι η Τράπεζα απέκοψε διαφήμιση ύψους €50.000 από την εφημερίδα. Είπε ακόμη ότι από τον κ. Κυπρή έμαθε πως είχε σβηστεί μέρος της ηχογράφησης της Γενικής Συνέλευσης αλλά πως ο τελευταίος δεν εντόπισε πως έγινε αυτό. « – http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/287528/kakourgiodikeio-i-gs-tis-tr-kyprou-ton-iounio-2012-sto-epikentro
 •  
 • Μα εν γι’ αυτόν που εγίνετουν πόλεμος στην Άλβαρεζ and Marsal; - ο κος. Ιωδίου απολύθηκεν που την Κεντρική επειδή αποκαλύφθηκεν ότι εδιέγραφεν αρχεία ειδικά για την Τράπεζαν Κύπρου παρακαλώ! Πώς αποκαλύφτηκεν? Μα με την έρευναν της Άλβαρεζ and Marsal

 • Το άλλον,  ο κος Κυπρή έξερεν ότι ΕΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕΝ (ΕΙΧΕ ΣΒΗΣΤΕΙ) μέρος της ηχογράφησης της Γενικής Συνέλευσης. Για λόγω κατουρκού εσταμάτησεν η καταγραφή?! Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια – σκέφτου πόσα αποκαλύφκουνται σε μιαν τζιαι μόνο δικάσιμο?

 • Οι αθρώποι [τραπεζίτες της Τράπεζας Κύπρου] δεν παίζουντια τζιαι άλλου κόσμου κρόννουνται. Επειδή ήταν να εν η Γενική Συνέλευση ανακοινώσαν κέρδη προχτές. Ο χατζημετανόσης ο Χούριγκαν, εννά μείνει τελικά –άλλη μετατόπιση η μίσιη μου παραίτηση του


 • Τζιαι ενώ κάμνουν γενική συνέλευση για μιαν τράπεζα που έσιει δκυο ποινικές υποθέσεις εναντιον της ήδη στο δικαστήριο, η έννοια τους εν τα μπόνους! «Μπόνους για 30 ανώτατα στελέχη μέχρι και 100% στα σταθερής αμοιβής. Εξάλλου, με 99,75% υπέρ και 0,25% κατά, η ΕΓΣ ενέκρινε το ψήφισμα που επιτρέπει στην Τράπεζα «να έχει την ευελιξία για αύξηση της αναλογίας μεταξύ των κυμαινόμενων στοιχείων αμοιβής και των σταθερών στοιχείων αμοιβής στο ανώτατο όριο ύψους 100% της σταθερής αμοιβής για μέλη της Ανώτατης Διεύθυνσης της τράπεζας» που, όπως αναφέρεται, δυνητικά φτάνει τους 30 υπαλλήλους.
  Η Τράπεζα θεωρεί πολύ σημαντική την αύξηση της ευελιξίας αυτής «καθώς θα της δώσει την δυνατότητα να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της σε θέματα αμοιβών και να περιορίσει οποιαδήποτε μειονεκτήματα στη δυνατότητά της να προσελκύσει και να διατηρήσει υπαλλήλους σε θέσεις κλειδιά». Καθίσταται όμως σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής είναι κυμαινόμενη (malus bonus), το οποίο, όπως εξήγησε ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας Πόλυς Πολυβίου, επιτρέπει στο συγκρότημα να ανακτήσει αυτό το φιλοδώρημα αν διαπιστωθεί ότι αυτό παραχωρήθηκε με δόλο, με παραπλάνηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. « – http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/287425/paramenei-sto-timoni-tis-trkyprou-o-tzon-chourikan-eikones

 • Έσιει δίκαιον ο Ππεκρής που τους είπεν «οι παλαιοί μέτοχοι που είδαν την αξία των μετοχών τους να εξανεμίζονται μετά το Μάρτιο του 2013 «αγόρασαν την καρέκλα που κάθεστε και το μικρόφωνο με το οποίο μιλάτε». Ο Ππεκρής όμως επαρέληψεν κάτι πολλά σημαντικόν: Εν ναιν μόνο στους παλιούς μετόχους που χρωστά ο κάθε Χούριγκαν τζιαι ο κάθε Άκερμαν την καρέκλαν που κάθουνται τζιαι τα μικρόφωνα που μιλούν. Εν κυρίως στην κάθε οικογένειαν συνταξιούχων που έχασεν το 30% της σύνταξης, στες 70,000 σιηλιάες αθρώπους χωρίς δουλειά, στες αγνώστου αριθμού σιηλλιάες αθρώπους που εμεταναστεύσαν, στα χιλιάδες μυαλιά – τζιαι πάλε άγνωστου αριθμού – νέων αθρώπων που ετοιμάζουνται να ξεκουμπιστούν που το ρότσο γιατί εν θωρούν να έχουν μέλλον, εν στο κάθε σπίτι που μάχουνται να πουλήσουν στα κοράκια, εν στο κάθε ψωμί που εν μπορεί να αγοράσει ένας άθρωπος ή μια οικογένεια για να φάει, εν στο κάθε μωρό που εξαρτάται που το σάντουιτς του κάθε εκμεταλλευτή για να μεν γύρει να φυρτεί που την πείνα στο σχολείο. Εν σε τούτους που χρωστούν οι τραπεζίτες. Πάνω από όλο σε τούτους! Που εννά τους ξοφλήσουν τούτους ούλλους, ας ξεκινήσουν να μοιράζουνται σε μπόνους ότι μείνει

 • Μόνο τζιαι μόνο για τούτον – για τα μπόνους – πρέπει να κάτσουν φυλακή, μα το θεό! Ο κόσμος να φάει εν έσιει για λλόου τους τζιαι τούτοι να πιάννουν μπόνους! Εν μια σωλήνα για απευθείας σύνδεση με τα αποχετευτικά ούλλα που τους χρειάζεται! Γιατί τούτον εν τούτοι οι αλαζόνες, αχόρταοι κάφροι που το επροκαλέσαν! «Στην Κύπρο το 24,7% των παιδιών αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.» –(http://www.sigmalive.com/news/local/286660/ee-to-247-ton-paidion-stin-kypro-kindynevoun-apo-ftoxeia)

 • Η εκπαίδευση σε όλο της το μεγαλείο! Για μια ακόμα φορά «Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεσή της, η Επίτροπος Διοικήσεως διαπίστωσε μεταξύ άλλων, ότι υποψήφιοι με «ήπια βλάβη» ή ασθένεια κρίθηκαν ως άτομα με αναπηρία από τις πολυθεματικές επιτροπές, ενώ αιτητές με «σοβαρή» ή «πλήρη βλάβη» κρίθηκαν ότι δεν είναι άτομα με αναπηρία.» – http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/287444/oelmek-anonymoi-kai-eponymoi-ston-eidiko-katalogo


 • Οι καταθέσεις του Ολύμπιου μπαίνουν στο Χωλ οφ Φέημ! «Αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης Ευστάθιο Ευσταθίου και ερωτηθείς σχετικά με την ικανότητα του τέως Διοικητή της ΚΤ Πανίκου Δημητριάδη, ο κ. Ολύμπιος ανέφερε ότι ο κ. Δημητριάδης ήταν καλός ΔΚΤ και αυστηρός με τις τράπεζες αλλά και μόλις ο κ. Δημητριάδης ανέλαβε τα καθήκοντα του είχε μια πολύ δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπίσει με τη Λαϊκή Τράπεζα. Σε ερώτηση του κ. Ευσταθίου κατά πόσο δεν είναι ο κ. Δημητριάδης που φόρτωσε τη Λαϊκή Τράπεζα με 9,5 δις. Ευρώ ELA και οδηγηθήκαμε στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, ο κ. Ολύμπιος απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο ποσό ELA στη Λαϊκή Τράπεζα είχε εγκριθεί επί Αθανάσιου Ορφανίδη και πως το μεγαλύτερο ποσοστό είχε ζητηθεί από τη θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα.»


 • Έ ρε το Διονύση μας!! «Σε αυτό το σημείο ο κ. Ευσταθίου υπέβαλε στον μάρτυρα ότι πήγε προκατειλημμένος στη ΓΣ του 2012 να υποβάλει επικριτικές ερωτήσεις προς την ηγεσία της ΤΚ χωρίς προηγουμένως να ακούσει τις ομιλίες των Αριστοδήμου και Ηλιάδη, ο κ. Ολύμπιος απάντησε ότι είχε διαβάσει την Ετήσια Έκθεση για το 2011 που είχε ετοιμαστεί το 2012 και τις ομιλίες της ηγεσίας της ΤΚ που περιλαμβάνονταν στην Έκθεση. Ερωτηθείς σε σχέση με αναφορές στην κατάθεση του σχετικά με άσκηση πίεσης σε εφημερίδα εκ μέρους της ΤΚ και απόσυρση διαφήμισης ύψους 50.000 ευρώ, ο κ. Ολύμπιος είπε ότι τις εν λόγω πληροφορίες τις αποκόμισε από email που του απέστειλε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολίτης» Διονύσης Διονυσίου και τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.» – http://www.sigmalive.com/news/local/286921/oloklirothike-i-anteksetasi-olympiou-stin-ypothesi-trkyprou


 • Εχάθηκεν τζιαι ο Λίλλης όπως εχάννετουν ο Ορφανίδης για να του επιδώσουν κλήση του δικαστηρίου, αλλά εμίλαν στο Ινστιτούτο Τάσσος Παπαδόπουλος? «Ρωτούμε επίσης τις διωκτικές αρχές να απαντήσουν κατά πόσο ισχύουν οι πληροφορίες που φέρουν τη Δημοκρατία να μην μπορεί να εντοπίσει το Νίκο Λίλλη;» – http://dialogos.com.cy/blog/i-arches-ofiloun-exigisis-gia-tis-anavoles-tis-dikis-lilli-kip/


 • «Το μεγαλύτερο ερώτημα το οποίο δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα είναι η απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής να δικαιώσει τη ΒΕΞ, παρά τις υποδείξεις της ΑΗΚ ότι ενδεχομένως δεν πληρούσε τις προδιαγραφές.» – http://dialogos.com.cy/blog/4-kivotia-stichia-gia-to-skandalo-me-tous-passalous-tis-aik/ Εν καταλαβαίνω για πιο λόγο προδιαγράφεται ότι εν έσιει ευθύνες ποινικές ο οποίοσδήποτε τη στιγμή που γίνουνται ακόμα έρευνες 


 • Σε μιαν εβτομάδα ο συνδικαλισμός δαιμονοποιείται για Τρίτη φορά «“Δυστυχώς, υπήρξε ανεπάρκεια όχι εκ μέρους της Διοίκησης αλλά εκ μέρους των τότε συντεχνιών να αντιληφθούν το περιβάλλον στο οποίο εισέρχονταν οι ΚΑ και να προστατεύσουν μέσα από την ελαφριά μείωση των απολαβών των υπαλλήλων την εργασία τους” – http://www.sigmalive.com/news/local/286920/i-nootropia-odigise-se-katastrofi-ton-kypriakon-aerogrammon Η ΣΕΚ τί έσιει να πει για τες δηλώσεις Προδρόμου? 


 • «Για πρώτη ενδεχομένως φορά από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και πιο συγκεκριμένα από την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, ομάδα επενδυτών στρέφεται κατά των ελεγκτών της τράπεζας.» – http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=225102

 • Όπως λαλούμεν πρόσω ολοταχώς η ανάπτυξη τζιαι η έξοδος που την κρίση – «Τον Νοέμβριο 2015 το οικονομικό κλίμα παρουσίασε επιδείνωση με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να μειώνεται κατά 1,3 μονάδες σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2015.» – http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=225114
 • Η Ζέτα το φκιολίν της «Γι’ αυτό τον λόγο η Υπουργός ετοιμάζεται να καταθέσει άμεσα τους σχετικούς κανονισμούς, ούτως ώστε να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τη νέα χρονιά. «Εάν τελικά γίνει αποδεκτή η αναφορά του Προέδρου από το Ανώτατο, απορρίπτοντας έτσι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, τότε αναμένεται να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς, τους οποίους θα καταθέσει η Κυβέρνηση», τονίζει ο κ. Φακοντής, σημειώνοντας, όμως ότι οι κανονισμοί θα είναι ουσιαστικά άνευ περιεχομένου, σε περίπτωση που το νομοσχέδιο κριθεί ως συνταγματικό, καθώς θα απορριφθούν και η νομοθετική ρύθμιση του ωραρίου θα γίνει, σύμφωνα με τον νόμο που έχει πάρει το πράσινο φως της Ολομέλειας.»  - http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=225103
 • Μα εννά μεν μείνει βουλευτής του ΔΗΣΥ που να μεν εμπλέκεται σε σκάνδαλον τζιαι υποθέσεις σύγκρουσης συμφερόντων; «Η κ. Χαραλαμπίδου, ανέφερε εξάλλου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, πως στο πλαίσιο της εξέτασης από την Επιτροπή Θεσμών του θέματος της πλαστογράφησης εταιρειών, το κόμμα της είχε θέσει θέμα στον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Συλλούρη πως τα άτομα που συμμετέχουν στην Επιτροπή οφείλουν να τηρούν τους κανονισμούς και να δηλώνουν αν έχουν έννομο συμφέρον για το θέμα που συζητείται. Με αυτό εννοούσαμε την Βουλευτή Μαρία Κυριακού, είπε κ. Χαραλαμπίδου, σημειώνοντας πως ο τότε Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, σε ένα ξέσπασμά του ενώπιον της Επιτροπής αναφέρθηκε στην κ. Κυριακού ως συνεταίρο σε γραφείο που κινεί τα νήματα της συγκεκριμένης υπόθεσης .» – http://dialogos.com.cy/blog/o-rikkos-apilouse-to-akel/

 • Ο ΣΑΠΑ εξελίσσεται σε Δρομολαξιά 2 – Δέτε δαμέ κενά στην υπόθεση που την πρώτη δίκη – «Ο συνήγορος υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου ωστόσο ανέφερε στο δικαστήριο πως ο Χρ. Δρακόπουλος ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο. Ο αστυφύλακας Γιάννης Μανούρης είπε ότι το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Δρακόπουλου δεν το γνωρίζει ο ίδιος αφού η κατάθεση του Χρήστου Δρακόπουλου λήφθηκε στο Αρχηγείο. Όταν ο κ. Μανούρης ρωτήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Γ. Σιαηλή γιατί ζητήθηκε άρση των τραπεζικών δεδομένων του πελάτη του, από το έτος 2006 ενώ αυτός ανέλαβε ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πάφου το 2008, ο κ. Μανούρης ανέφερε πως τέτοιες οδηγίες του δόθηκαν από τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας αστυφύλακα Ελευθέριο Κυριάκου. Ο κ. Μανούρης πρόσθεσε επίσης πως ίσως από δική του αβλεψία και εκ παραδρομής να τοποθετήθηκε η ημερομηνία 2006 για την άρση των τραπεζικών δεδομένων του Γιώργου Σιαηλή, με τον συνήγορο υπεράσπισης να σημειώνει πως δεν επρόκειτο για δική του αβλεψία αλλά εκτελούσε εντολές του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκου Ερωτοκρίτου. Ο δικηγόρος του 5ου κατηγορούμενου είπε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο πελάτης του ήταν λαλίστατος στην επτασέλιδη κατάθεση που έδωσε και πως όλες οι ενέργειες τόσο οι δικές του όσο και ολόκληρης της ανακριτικής ομάδας εξυπηρετούσε αλλότριους σκοπούς.» – http://dialogos.com.cy/blog/enarxi-dikis-sapa-choris-efstathio-efstathiou/


 • Έρκουνται τζι’ αλλες δίκες? «Οι αδυναμίες αφορούν, μεταξύ άλλων, τις υποχρεώσεις τους για την προστασία των κεφαλαίων των πελατών, τους μηχανισμούς ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων, την ανάθεση λειτουργιών σε τρίτους, την επαγγελματική συμπεριφορά των ΚΕΠΕΥ κατά την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες ή πιθανούς πελάτες, καθώς και την παροχή μόνο των επενδυτικών υπηρεσιών για τις οποίες κατέχεται σχετική άδεια.   Οι εταιρίες είναι:                 ΚΕΠΕΥ                                              Πoσό WGM Services Ltd                            340.000 € IronFX GlobalLtd                              335.000 € Pegase Capital Ltd                           300.000 € Depaho Ltd                                       233.000 € Reliantco Investments Ltd                123.000 € Σύνολο                                             1.331.000 € « http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/287959/prostima-mamouth-13-ekat-se-pente-etaireies-apo-kefalaiagora

 • Τζιαι οι εκβιασμοί του Χάρη συνεχίζουνται, χωρίς να σπάζει μύτη! «Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, “ενδεχόμενη διαφοροποίηση του Εγγράφου Απαλλαγής, για το σύνολο των πρώην εργαζομένων, θα εξεταστεί όταν ληφθεί σχετική γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία του κράτους”. Εννά κάμει τίποτε η Γενική Εισαγγελεία για τούτον εκτός που να καθαρίζει για χάρην του Χάρη;

 • «Έξω από το προεδρικό θα βρεθούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της CYTA, αφού την συγκεκριμένη μέρα το Υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Στο πλευρό των εργαζομένων της CYTA θα βρεθούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ και της Αρχής λιμένων.» – http://dialogos.com.cy/blog/exo-apo-proedriko-i-ergazomeni-tis-cyta-tin-pempti/

 • Εκαταλάβετε δαμέ ήντα μπου γίνεται? Το προεδρικό εννά προσλαμβάνει τους υπαλλήλους της Κεντρικής. Είπαμεν εκλογές τζιαι ρουσφέθκια, αλλά ... Ο Συριχας τελικά εννά φάει τη Γιωρκάτζη, οξά εννά καρτερά αλό λλίον; Αβέρωφ? «Τη συμβολή της εκτελεστικής εξουσίας θα χρειαστεί τους επόμενους μήνες η Κεντρική Τράπεζα για οριστικοποίηση του νέου της οργανογράμματος, ιδίως για ζητήματα που αφορούν την ανώτατη διοίκηση της. « http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=241742

 •    Νομίζω  εν εξαναγίνηκεν κάτι τέθκοιον. Πάλε πρωτοτυπεί ο ρότσος. Χώρα που βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για επίτευξην ειρήνευσης (τζιαι όι ειρήνης όσα ροζ σύννεφα τζι’ αν διαλύουνται) να χαριεντίζεται γιατί μπόρει να αγοράσει  οπλισμό που χώρα που άμεσα ή έμμεσα εσυνέβαλεν στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται τωρά. «Ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτήρισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για την πώληση αμυντικού υλικού αμερικανικής κατασκευής προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι αποδεικνύει και στην πράξη τη σπουδαιότητα που αποδίδουν οι ΗΠΑ στο γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας» - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/288156/kyvernisi-simantiki-i-apofasi-ton-ipa-gia-polisi-amyntikou-ylikou
 •  
 •    Τούτη η άμυνα τζιαι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εγινήκαν όπως τον τάφο του αγ. Νεοφύτου – ούλλα χωρεί τα! «Ο νόμος περιλαμβάνει για πρώτη φορά πρόνοια, που προτάθηκε από τους βουλευτές Σιτσιλίνε και Μπιλιράκη, που επιτρέπει υπό προϋποθέσεις την πώληση στην Κύπρο αμυντικού υλικού αμερικανικής κατασκευής, υπό την προϋπόθεση ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας βεβαιώσουν με έκθεση το Κογκρέσο ότι είναι απαραίτητα αναγκαίο για την εθνική ασφάλεια της Κύπρου και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.» - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/288103/nomothesia-stis-ipa-epitrepei-polisi-amyntikou-ylikou-stin-kypro Κατά τα άλλα κάμνουν τζιαι επιτροπές παιδείας για να ενταχθεί στα σχολικά προγράμματα η εκπαίδευση στην ειρήνη. Μα ποιάν ειρήνη σιόρ?! Η pax Americana? Οξά η paxfate na mafen, giati oi TOR tzie oi S300 en mas ekanisan oullous”?

 • Απορία George Stylianou:
  Η Μητρόπολη της Πάφου - Εκκλησία της Κύπρου διαθέτει το μεγαλύτερο κομμάτι γης στην χερσόνησο του Ακάμα που έχει ενταχθεί στο δίκτυο περιοχών προστασίας της φύσης Natura 2000. Αν δεν κάνω λάθος, συνολικά, μιλούμε για 1200-1300 σκάλες γης, δηλαδή 1,604,400-1,739,140 τ.μ. γης. 
  - Η γη αυτή έχει εκτιμηθεί και ανταλλαχθεί με άλλες περιοχές κρατικής γης;
  - Αν ναι, τότε να υποθέσω ότι συμπεριλαμβάνεται στην έκταση της κρατικής δασικής γης που βρίσκεται εντός του Δασικού Πάρκου Ακάμα;
  - Αν ναι, πόσο έχει εκτιμηθεί και με ποια/ες περιοχή/ές κρατικής γης έχει ανταλλαχθεί;
  - Αν όχι, μήπως έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο για το ποια συμφέροντα κίνησαν γη και... προεδρικό για να εξαιρεθούν οι ιδιωτικές περιουσίες από τα όρια του Δασικού Πάρκου Ακάμα;
  Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος - Cyprus MOA ;
 • Αποκωδικοποιώντας εικόνες από τα θεάματα της πληροφορίας ή γιατί η αλήθεια είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος: Μπορεί ο γιος του Ερντογάν να εμπλέκεται με διάφορα, και την διακίνηση κεφαλαίων, ενώ ο πατέρας του καμώνεται τα στραβά μάτια σε ολόκληρα κομβόι βυτιοφόρων, και φυλακίζει δημοσιογράφους που καταγράφουν… αλλά.. Όχι, ο γιος του Ερντογάν δεν φαίνεται στη φωτογραφία με τους ηγέτες των Daech. Η αλήθεια είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος – και αν ο κ. Μπιλάλ ευθύνεται για κάτι [που ενδεχομένως να είναι και η διευκόλυνση του εμπορίου πετρελαίου των τζιχαντιστων] σίγουρα δεν μπορεί να είναι γιατί του αρέσουν τα ..φλαγκούθκια.. :). Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου