8 Νοε 2015

Σπόντες • «Τα πρόσφατα, για τον Οκτώβριο, στοιχεία για τον αποπληθωρισμό σηματοδοτούν τον 28ο συνεχόμενο μήνα με μείωση στις τιμές. Αυτό είναι κάτι το οποίο ούτε τα ΜΜΕ ούτε οι οικονομολόγοι, που κάνουν σχετικές δηλώσεις δεν φαίνονται να παρατηρούν και να του δώσουν την αρμόζουσα προσοχή. Είναι όμως μια βασική στατιστική ένδειξη για ύφεση. Είναι επίσης ανησυχητικό γιατί αυξάνει την πραγματική αξία του ιδιωτικού και δημόσιου χρέους. Η ερμηνεία της Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η μείωση των τιμών είναι αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών στο τομέα της ενέργειας. Αλλα ενώ είναι μεν σωστό, ότι δηλαδή ένα ποσοστό της μείωσης οφείλεται στην πτώση των τιμών στον τομέα της ενέργειας, αυτή δεν είναι ολόκληρη η ιστορία. Υπάρχουν και άλλοι τομείς που μειώνονται… http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=239844&lang=en» από τον «resident economist»
 •  
 • Τι χαριτωμένη σιωπή από τα κατά τα αλλα λαλίστατα ΜΜΕ για διαπλοκή μπλα μπλα μετά από την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών να επιτρέψει στη συνέχιση της ανάληψης δημόσιων έργων από τις εταιρείες  που εμπλέκονταν στα σκάνδαλο του ΣΑΠΑ. Όταν οι εταιρείες εργολάβων που παραδέχτηκαν ότι λάδωσαν με μίζες στην Πάφο δικαιούνται  να ξαναναλάβουν δημόσια έργα [με μια σαφώς ύποπτη απόφαση – αφού ήταν και ενάντια στην μόνη νομικό στην Αρχή], τότε υπάρχει αδίκημα που απαγορεύεται να κάνουν; Διότι μπορούν, με αυτή τη λογική να εξαγοράζουν, να εκβιάζουν ίσως, να παραπλανούν και να φορτώνουν έξτρα κοστα τους πολίτες, αλλά ποτέ δεν θα είναι ένοχοι, διότι απλώς θα γίνονται μετά, μάρτυρες κατηγορίας [ένα κόλπο που θα τους απαλλάσσει και θα κάνει τους κατηγορούμενους κατήγορους σύμφωνα με την ιστορική διατύπωση του κ. Κ. Κληρίδη]. Πέρα από τον αυταρχισμό και τις υπό διερεύνηση υποθέσεις εξαγοράς και του ίδιου από ιδιώτες, η περίοδος του Ρίκκου ήταν και μια απόπειρα να διαμορφωθεί μια εισαγγελία για τους πλούσιους. Διότι οι εταιρείες, το ιδιωτικό κεφάλαιο, που εξαγοράζει, δεν δίνουν λεφτά τυχαία – πληρώνουν για να μπορέσουν να περάσουν έξτρα κόστα. Αλλά μερικοί θέλουν να τους ευκολύνουν… Άντε να δούμε ποιός και πότε θα βάλει ένα τέλος σε αυτήν τη δημόσια κοροϊδία.. Είναι και η δίκη του Ρίκκου ένα δείγμα πόσο θα προχωρήσει η άμυνα των θεσμών απέναντι στην εξαγορά και την διαπλοκή.. Για αυτό άλλωστε και περνούν στα ψιλά οι καταθέσεις ή γίνεται απόπειρα να σκεπαστούν με κουρνιαχτό ανόητων δημοσιευμάτων - όπως έγινε με την κατάθεση Κληρίδη.... Και όσοι φώναζαν για τον ΣΑΠΑ, από τον Νάνο μέχρι τα πρωτοσέλιδα; Σιωπή.. Αποκαλυπτική σιωπή..:)
 •  
 • Κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ένας από τους αξιωματούχους του προεδρικού,είπε ότι το πρόβλημα της Αγγλικής Σχολής είναι ότι υπάρχουν 2 ακροδεξιοί και 2 κομμουνιστές.. Καλάν τους ακροδεξιούς, χωρκόν που φαίνεται, κολαούζον εν θέλει.. Ο ένας κομμουνιστής είναι ο Σιενέρ Ελτζίλ.. Τον αγαπούν πολλά φαίνεται – είναι ο «τούρκος» τζαι ο «κομμουνιστής» στα μάθκια τους.. Καλά.. Ο άλλος, όμως, ποιός είναι; Να δείτε που μερικοί ακόμα δεν ξεκόλλησαν από τη ρητορική της εποχής πριν το 74 με τους συνοδοιπόρους των κομμουνιστών.. Το κόλλημα σας γίνεται γραφικό.. Καρτούν θα καταλήξετε.. :)

 • Και ξαφνικά, φως; Τώρα θα λύσουμε το κυπριακό πριν τις βουλευτικές εκλογές; Μοιάζει με κωμωδία το σκηνικό. Τον ένα μήνα, όλα πάνε καλά και έχουμε άλματα προόδου στις συνομιλίες. Τον άλλο, σόρρυ φολκς προχωρούμε αργά και δεν γίνεται τίποτα. Μόλις μπαίνει ο Νιόβρης, νέος μήνας, νέο σενάριο – τώρα θα το λύσουμε μάλλον πριν τις εκλογές του Μάη.. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η επιστροφή της αισιοδοξίας είναι προιόν της απόκτησης αυτοδυναμίας από το κόμμα του Ερντογάν. Μακάβριος τρόπος να αποκτάς αισιοδοξία. Δηλαδή, γιατί δεν θα ήταν πιο σταθερή κυβέρνηση και σίγουρα με μεγαλύτερη αποδοχή, αν ήταν συνασπισμός με το κεμαλικό κόμμα; Ή μήπως όλοι φοβούνται ότι ο Ερντογάν είναι ένα ανώριμο παιδί που θα χαλάσει όλα, αν δεν γίνει το δικό του; Και αν είναι τέτοιος όντως, πώς να τον εμπιστευθεί κάποιος για λύση; Αλλά στα τόσα που έχουμε δει και ακούσει, άστο να πάει και αυτό. Όταν η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, ο Πολίτης, καταπίνει αμάσητο τον αυταρχισμό, ας το αποδώσουμε στο ότι όλες οι δημοκρατικές λουβάνες του παρελθόντος ήταν ακριβώς αυτό – λουβάνες. Ότι βολεύει τα συμφέροντα του εκδότη. Και όσοι ψωνίσατε από το κατάστημα ιδεαλισμό το 2004, σας ξεγέλασαν. Να τους εκεί... Άστο να πάει και αυτό. Είπαμε οι 10-15,000 για τα σαγόνια του Παπασάββα ήταν πιο ακριβά από τις, υπό κατηγορία, 600,000 του Ρίκκου…J Γενικότερα, όμως, μάλλον η αιτία για το πινγκ πονγκ αισιοδοξίας-απαισιοδοξίας είναι εσωτερική, παρά εξωτερική – η εξωτερική πραγματικότητα, όπως και τα ιστορικά δεδομένα, κάνουν την κίνηση προς την λύση αναπόφευκτη. Εσωτερικά, η κυβέρνηση πουλά ποικίλα προϊόντα εξυπηρέτησης/ρουσφετιού, εθνικιστικής εξαπάτησης [ η και τωρα αυτό το θεαμα της κομματικής ονομασίας του αεροδρομίου Λάρνακας] και υποσχέσεων διαπλοκής στο ετερόκλητο κοινό των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ. Οπότε,  καταλαβαίνει μεν ότι στενεύουν τα εξωτερικά περιθώρια, αλλά πρέπει να ικανοποιήσει και το εσωτερικό κοινό που ζει ακόμα σε διάφορες φαντασιώσεις. Πρέπει να σερβίρει λουβάνες. Μπορεί κανείς να δει την ασυναρτησία στα επιμέρους – θέλουν λύση με το να ανέχονται τους διορισμένους τους στην αγγλική σχολή να συμπεριφέρονται λες και ζουν ακόμα στο 1964.  Και πώς θα πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι θα πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα της ντε φάκτο συμβίωσης - και με σεβασμό στις θρησκευτικές γιορτές και ευαισθησίες της άλλης κοινότητας; Όταν από την μια η κυβέρνηση υμνεί τη διάσωση μνημείων και από την άλλη μια επιτροπή θέλει ποινική δίωξη γιατί υπάρχει δικοινοτική αναφορά στα τοπωνύμια; Άλλωστε αυτή είναι και η παράταξη που κληρονόμησε τον κορμό του Γιωρκατζισμού.. Τον Χριστόδουλο – αλλά και ο Γλαύκος συνιδρυτής με τον Γιωρκάτζη δεν ήταν στο Ενιαίο;  Υγείαν..

 • Είναι και ο Πολίτης σύμπτωμα της ασυναρτησίας της κυβερνητικής πολιτικής – του «άλλα λέμε, άλλα κάνουμε», «άλλα υποσχόμαστε στο τάδε σύλλογο, άλλα στο τάδε κανάλι» κοκ. Κάποτε φώναζε ενάντια στο κλίμα της δεκαετίας του 1960, που άλλα έλεγε και άλλα έκανε στο κυπριακό, και που υπονόμευε τη δημοκρατία με την Γιωρκατζισμό. Τώρα που είναι στην εξουσία η κυβέρνηση που θέλει ο έκδοτης, μια χαρά είναι η αναπαραγωγή του Γιωρκατζισμού και της ανάλογης λάσπης. Άλλα λέμε, αλλα κάνουμε εσωτερικά.. Και το φιάσκο του κληριδισμού το 2004, που διεκδικούσε λύση μετά από 10 χρόνια  εθνικισμού, δεν δίδαξε τίποτα.. Όσοι νομίζουν ότι θα ρυθμίσουν την κοινωνία, λες και είναι υπάκουα πιόνια, ζουν σε φαντασιώσεις ναρκισσισμού, που για μια ακόμη φορά δεν κατανοούν ότι υπάρχουν συνέπειες από τον λόγο που αρθρώνεται.. Τέλοσπάντων καλωσορίσατε στο μήνα της λύσης, και τον άλλο μήνα.. βλέπουμε..:)
 •  
 • Α μάλιστα και η Τοτάλ τώρα, αμέσως μετά την εκλογή του Ερντογάν, θέλει άψε σβήσε έρευνες κλπ; Άλλη μαγική σύμπτωση.. Πριν ένα χρόνο, το σενάριο δεν ήταν ότι δεν έχουμε, τελικά, αρκετό φυσικό αέριο; Τώρα έχουμε και τρέχουν όλοι; Είναι σύμπτωμα ότι συγκλίνει η διαδικασία της λύσης; Τελικά, όσα λέγονταν πέρσι ήταν μετατόπιση για να «λυθεί» το θέμα με την τούρκικη παρέμβαση στην ΑΟΖ; Τα καταφέρατε να δικαιώσετε τον Ν. Παπαδόπουλο και τον Γ. Λιλλήκα; Συγχαρητήρια.. Αλλά θα υπάρχει κάποιος λόγος που η λαϊκή σοφία κατασκεύασε το παραμύθι του βοσκού του ψεύτη… J .. Και μετά ακολουθούν και οι συνέπειες..
 •  
 • Η ντε φάκτο λύση. Να το πούμε με πιο απλό τρόπο. Το 2003-4 εντάχθηκε και η βόρεια Κύπρος στην Ε.Ε. με ένα ιδιόρρυθμο, όμως, τρόπο – ως χώρος και ως πολίτες μιας κοινότητας, αλλά χωρίς αναγνώριση ότι οι πολίτες συγκροτούσαν υπαρκτή θεσμική οντότητα στο χώρο. Ο χώρος εντασσόταν στην ΕΕ, αλλά.. οι ευρωπαϊκοί νόμοι δεν εφαρμόζονταν.. ακόμα.. Κάπου ο χώρος και η τουρκοκυπριακή κοινότητα διαχωρίστηκαν ως φαινόμενο "έκτακτης ανάγκης". Μετά το δημοψήφισμα, αναγνωρίστηκαν κάπως – με αυτόνομη χρηματοδότηση, αλλά και υποσχέσεις. Όσο προχωρεί η σημερινή διαδικασία, συγκλίνει και η επαφή του χώρου με την κοινότητα στα μάτια και την θεσμική πρακτική της Ε.Ε. Οι τουρκοκύπριοι αν ψηφίσουν "ναι" στο ό,ποιο δημοψήφισμα, θα είναι πιο κοντά [ η  ισως με περισσότερη ακρίβεια με το ένα πόδι, το λιγότερο, στην ΕΕ] στη θεσμική τους αναγνώριση ως μέρος της Ε.Ε., ό,τι και αν ψηφίσουν οι ελληνοκύπριοι – ως αυτόνομο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ή χωρίς την έγκριση των ελληνοκυπρίων. Αυτό το οποίο επικαλούνταν ο Τάσσος [«δεν παρέλαβα κράτος για να παραδώσω κοινότητα»] μπορεί να προκύψει ως απρόσμενη [αλλά απόλυτα προβλέψιμη] συνέπεια και των ανέξοδων ρητορικών μερικών απορριπτικών, αλλά και της αντιφατικής πολιτικής της κυβέρνησης – άλλα λέμε, άλλα κάνουμε, άλλα υποσχόμαστε στο εξωτερικό, άλλα κάνουμε στο λόφο απέναντι από το προεδρικό.. Η ιστορία είναι το εργαστήρι από όπου μπορεί κανείς να αντλήσει τις σχέσεις αιτίας-αποτελέσματος. Και η δικαιολογία ότι κάποιοι δεν ήξεραν είναι  pathetic [όπως εκείνοι οι χαριτωμένοι που έκαναν το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου και σήμερα, δειλοί όπως και εκείνο το καλοκαίρι μετά την 20η Ιουλίου, θέλουν να πιστέψουμε ότι τους παρέσυραν εξωγήινοι, και δεν μπορούν να δουν ότι άνοιξαν την πόρτα στην εισβολή ακριβώς την εβδομάδα που παραδόθηκε η Κύπρος ολοκληρωτικά στο ΝΑΤΟ..].
 •  
 • Ώστε ο Ηλιάδης, τέως της Τράπεζας Κύπρου, έγινε «έξαλλος», όταν άκουσε για τις μίζες ή την πιθανότητα μιζών στην υπόθεση της  Uniastrum.  Πολύ χαριτωμένα τα θεάματα αγαπητέ. Στεκόσασταν και σε αυτήν την παράσταση, όπως σε εκείνο το θέαμα με τον Πική; Ώστε, όπως λέγατε παλιά, είχατε ένα υπόγειο γεμάτο χρήματα και έπρεπε να το κάνετε κάτι.. Και αγοράσατε μια τράπεζα, κραυγαλέα υπερτιμημένη, έχασε η τραπεζα σας 400 [ή, αν βάλουμε και τα έξτρα έξοδα πέρα από την αγορά-πώληση, 700] εκατομμύρια, και εσείς δεν βλέπετε πρόβλημα; Ούτε ότι παραβλέφθηκαν οι προειδοποιήσεις. Και φταίει ο αγγελιαφόρος ε; Η Άλβαρεζ και Μάρσαλ ήθελε να κάνει «κακό» στην τράπεζα, για αυτό τη διερεύνησε – και όχι ότι εσείς τα κάνατε μαντάρα ήδη. Η Άλβαρεζ και Μάρσαλ, σενιόρ με την κοντή μνήμη, ήρθε μετά από τον Ιούνιο τους 2012 – εσείς, ως επικεφαλής της τράπεζας, παραδεχτήκατε ότι είχατε πρόβλημα και τρέξατε στο κράτος την τελευταία στιγμή [βολικό ε;] για 500 εκατομμύρια και μας ρίξατε, με τις υποβαθμίσεις, στο μνημόνιο. Τη ζημιά και την καταστροφή την κάνατε εσείς - οι προύχοντες της τράπεζας. Και μας φορτώσατε την τρόικα. Ή μήπως περιμένατε ότι θα σας ξελασπώναμε και θα τραγουδάγαμε χαρούμενοι ότι το συμφέρον της Τράπεζας Κύπρου είναι και δικό μας; Ώρες ώρες οι δικαιολογίες/υπεκφυγές σας φαίνονται να πηγάζουν από τέτοιου επιπέδου παιδικές φαντασιώσεις. Πίσω στην πραγματικότητα - τί έγινε, λοιπόν, τον Ιούνιο του 2012; Ξέμενε το υπόγειο από λεφτά; Και εσείς κοτζάμ τραπεζίτης δεν το υπολογίσατε ε; Την μια είχατε λεφτά για πέταμα, την άλλη, όταν τα χρειαζόταν η τράπεζα δεν υπήρχαν. Και τί μισθό παίρνατε που δεν ήταν χατιρικός είπαμε; Κοίτα να δεις. Δηλαδή να πιστέψουμε στην ασύλληπτη ανικανότητά σας να κάνετε μια απλή μαθηματική πρόβλεψη [είχατε και την πρόσφορα του Ριμπολόβλεφ 9 μήνες πριν] ή να δούμε την σαφώς πιο ρεαλιστική οπτική ότι τα λεφτά μοιράζονταν με «βολικούς» τρόπους και στο τέλος τα κάνατε μαντάρα γιατί δεν τα διαχειριζόσασταν ορθολογικά, αλλά ευνοιοκρατικά; Άλλωστε και πάλι, μετά την Uniastrum, τα επόμενα 2 χρόνια, το 2009 κι 2010, ενώ οι άλλοι στην Ευρώπη πουλούσαν ελληνικά ομόλογα, εσείς, λέει και η έκθεση της δικής σας τράπεζας, και όχι της Άλβαρεζ και Μάρσαλ, αγοράζατε ελληνικά ομόλογα [από τη δευτερογενή αγορά, σωστά;.. Χωρίς κομμίσιον;..:) ], και πάλι αφήσατε την τράπεζα με άδειο υπόγειο.. Όλα αυτά, κ. Ηλιάδη, θα μπορούσαν, έστω και ακραία, να αποδοθούν σε ανικανότητα, αν δεν έκανε η τράπεζα, υπό την διοίκηση σας, και παραπλανητικές δηλώσεις στο κοινό που τεκμηριώνουν σαφή ικανότητα κατανόησης – όταν σας συμφέρει, ή όταν ήταν συμφέροντα τα οποία, για κάποιο λόγο, φαινόταν να θέλετε να συγκαλύψετε. Σε εκείνες τις δηλώσεις-παραπλανήσεις [ και το 2009-10 και το 2012] κάνατε την γην πηγή, ήσασταν έξυπνοι και ικανοί, για να παραπλανήσετε,  αλλά στα θέματα, όπου φαίνεται να υπήρχε και διακίνηση λεφτών, πέρα από την αγοραπωλησία [το 50 εκατομμύρια πιθανές μίζες της  Uniastrum, το πώς αγοράστηκαν τα ομόλογα] ξαφνικά, να πιστέψουμε ότι ήσασταν αθώα παιδάκια που κάνατε λάθη από άγνοια και ανικανότητα; Η μετατόπιση ευθυνών με μη σοβαρές δικαιολογίες [εδώ μέλη της ίδιας της τράπεζάς σας έλεγαν για τα προβλήματα της αγοράς] δεν είναι ένδειξη κάποιου που στέκεται στα πόδια του για να υπερασπιστεί το έργο του και να αναλάβει ευθύνες. Φτηνές δικαιολογίες και υπεκφυγές είναι. Οπότε μην γίνεστε ή μην παίζετε τον «έξαλλο».. Θα ήταν ίσως πιο κατανοητό να επικαλεστείτε άγνοια [και θα δείξει η έρευνα, όταν γίνει, αν στέκει ο ισχυρισμός σας] για τα 50 εκατομμύρια ή και άλλες υποψίες μίζας ή κομμίσιον, αντί να σας φταίει η έρευνα.. Δεν φταίει το δάκτυλο, κ. Ηλιάδη, επειδή δείχνει το φεγγάρι. Αν εσάς δεν σας βολεύει το φεγγάρι, είναι δικό σας πρόβλημα... Σε λίγο θα μας πείτε ότι εκείνα τα ήμεηλ που διαγράφηκαν από τα αρχεία των υπολογιστών στην τράπεζα, διαγράφηκαν τυχαία ακριβώς τις περιόδους ύποπτων αγοραπωλησιών.. Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαφτε.. έστω και στα θεάματα..
 •  
 • Η διαπλοκή της περιστρεφόμενης πόρτας, όπου οι μίζες πληρώνονται ως δήθεν μισθοί/αμοιβές μετά την εξυπηρέτηση… Και όταν τελειώσουμε με τις μίζες, ελπίζουμε ότι σε κάποια φάση ο δημόσιος διάλογος θα εστιαστεί και στις περιστρεφόμενες πόρτες - όπου στελέχη του δημοσίου στελεχώνουν ιδιωτικές εταιρείες, μετά τη λήξη θητεία τους ή και ανάποδα στελέχη ιδιωτικών υπηρεσιών κάνουν θητείες στο δημόσιο. Και αφού μιλάμε για το πώς εξαφανίστηκαν τα χρήματα από τα υπόγεια της Τράπεζας Κύπρου, ας δούμε και πώς δίνονταν τα δάνεια, και πώς αυτοί που τα έδιναν μπορεί σήμερα να απολαμβάνουν πολύ προσοδοφόρα εισοδήματα.. Αυτά δεν είναι [ ή δεν μοιάζουν να είναι;] ανταλλαγές που θυμίζουν μίζες σε είδος;.. Και το αναφέρουμε και για τις τράπεζες και μεγαλοεπιχειρήσεις, που ειδικεύονται στο θέμα της πρόσληψης τέως/ πρώην δημόσιων υπάλληλων, που τους εξυπηρέτησαν.. αλλά και για το μέλλον.. όταν πολιτικοί μπορεί να βρεθούν με ψηλούς μισθούς σε εταιρείες που εξυπηρέτησαν στη διάρκεια της θητείας τους.. αυτά είναι η διαπλοκή.. και για τους ευρωλάγνουςαυτά τα διερευνούν και στην Ευρώπη πια.. :) .. Να θυμίσουμε, επίσης, ότι η θητεία δημοσιογράφων στο δημόσιο με ανάλογους μισθούς, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και από την οπτική των υπηρεσιών που πρόσφεραν – όταν καμώνονταν τους δήθεν ουδέτερους αναλυτές [θυμάστε τον Βίκτωρα στόμφο.. τώρα πια.. Λήο.. :).].. Εντάξει, ο Πολίτης είναι ανέκδοτο στο θέμα μετά τον Γεωργιάδη και τον Δρουσιώτη… Αλλά επειδή το ζήσαμε, είναι καιρός να μπει και αυτό στις αντένες της ορολογίας για διαπλοκή.. Και ελπίζουμε ότι δεν θα επαναληφθεί το θέαμα «διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου» από δημοσιογράφους [ως θέαμα συγκάλυψης και λογοκρισίας για την εξάρτηση και τις συναλλαγές ΜΜΕ και εξωγενών – προς την δεοντολογία - συμφερόντων]. Μια μίνιμουμ ηθική στάση ήταν η παραδοχή του κ. Παράσχου το 2012. Όσοι τολμούν να καταλάβουν… ας αφήσουν τις ψευτομαγκιές, αν δεν μπορούν να είναι ειλικρινείς..
 •  
 • Είναι αδικία να διασύρεται ο κ. Γλαύκος ή να μας θυμίζουν τις χειρότερες διαστάσεις της πολιτικής του πορείας, όσοι θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για εσωτερική συσπείρωση της δεξιάς. Το να φορτώνουν σε μια κοινωνία τον ηγέτη τους, είναι απλώς ενδεικτικό μιας ολόκληρης νοοτροπίας αυταρχισμού και ρουσφετολογίας [το «δικό» μας, θα αντιμετωπίζεται διαφορετικός από τα υπόλοιπα]. Αυτή η παράταξη δεν μπορεί να κατανοήσει την ισονομία – και φταίει και ο Γλαύκος για αυτό. Ο Β. Πρωτοπαπάς έγραψε ίσως την πιο λογική απάντηση που θα έδινε και ο ίδιος ο Γλαύκος, αν ζούσε. Εμείς θα επικαλεστούμε το saving grace του Κληριδη – το χιούμορ του.. Πιάστηκε και ο ίδιος, όμως, θύμα των συνεπειών όσων δεν τόλμησε να κάνει στην «παράταξη τους». Αλλά με το χιούμορ του, μάλλον θα ελάλεν.. «Θώρε ρε κόλλημα.. είπαμεν τους να λαλούν κανένα ανέκδοτο να χαλαρώνουν..τζαι εν να με κάμουν εμένα ανέκδοτο όπως πάσιν..»..Αντοχή, κ. Γλαύκο.. Άμα περάσουν όλοι αυτοί με τις εμμονές της ημετεροκρατίας, θα σε τιμήσει η Ιστορία και για το χιούμορ και για την έστω ημιτελή προσπάθεια.. Άλλωστε ήξερες καλά ότι αλλού ήσουν, και αλλού ήταν ο περίγυρος.. Η Ιστορία έκανε και αυτή το χιούμορ της.. Θυμάσαι που τους είπες για τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ, τότε το 74-75;.. Ή νομίζεις ότι κατάλαβαν το υπόγειο χιούμορ της απομυθοποίησης των ιερών, όταν είπες ότι η καλύτερη σημαία είναι εκείνη για την οποία δεν θέλουν να θυσιαστούν άνθρωποι; Μπα.. Ανέμιζες και εσύ την σημαιούλα δυστυχώς [και μάλιστα την λάθος, εν γνώσει σου..:) ] για τους ψήφους.. Για αυτό φτάσαμε στο αεροδρόμιο.. :)
 •  
 • Άσε που αν δει κανένας την άμεση οικογενειακή συνέχεια του Γλαύκου, το άτομο που τον έζησε πιο στενά μέχρι το τέλος, την Καίτη και το ήθος της, τότε ίσως δει αυτά θα ήθελε να πει ο Γλαύκος.. αλλά δεν ..τολμούσε,  μπορούσε; Ακόμα ένας λόγος γιατί κάποιοι έπρεπε να τον σεβαστούν και να μην τον διασύρουν, μετά θάνατο, με μικροπολιτικές κουτοπονηριές… όπως το αεροδρομιο Λάρνακας..
 •  
 • Αλλά αφού η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση, ιδού και μια απάντηση.. Αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν, τζαι αεροδρόμιο Λάρνακας θα μείνει. Μέχρι την ακύρωση αυτής της φτηνά κομματικής [και σημειολογικά ρουσφετολογικής] απόφαση της κυβέρνησης, ο μόνος τρόπος αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας είναι τα γραφίτι «Γ.Κληρίδης: Ευχαριστώ για όλα Άκη». Από ότι ειδαμε δεν υπήρξε ρουσφέτι που έγινε επί προεδρίας του, στο οποίο να παρέμβει και να πει – κανεί σιόρ, αντραπείτε τζαι λλίον. Ώστε συνεχίζεται τούτο το φκιολίν με τον Κληρίδη; Δηλαδή πάτε φιρί φιρί να μας κάνετε να θυμηθούμε τα χειρότερα και να τον αντιπαθήσουμε; Οκ..Τέρμα..από εδώ και πέρα, μέχρι την ακύρωση αυτής της απόφασης από μια άλλη κυβέρνηση, θα τον θυμόμαστε ως «Κληρίδης ο Ευχαριστώ για όλα Άκη» τζαι το κρίμα στο προεδρικό. Δεν είναι ψέμα, αλλά θα ήταν καλά να μην είναι το πρώτο πράγμα που θυμάσαι για τον Κληρίδη - όμως, όταν η καλή προαίρεση συναντά τέτοια αθλιότητα στην ευνοιοκρατία, τότε.. δεν υπάρχει νόημα.. Τέρμα η καλή προαίρεση λοιπόν.. Δηλαδή επειδή η πλειοψηφία είπεν, άτε εν κρίμα ο άνθρωπος, εγέρασεν, επέθανε, αφήστε τον στην ησυχία  του, όσοι αναγιωθήκαν τζαι εφάσιν που τζήνο το αισχρό ρουσφετολογικό κράτος της δεκαετίας που ήταν πρόεδρος, τώρα αν να μας τον κάμουν τζαι κάποιον, για να πουλήσουν εικόνα στις εσωκομματικές τους συσπειρώσεις, τζαι στην εμμονή τους να θεωρούν ότι τα «δικά τους» [οικονομικά, σημειολογικά] πρέπει να έχουν προνομιακή μεταχείριση; Αν του χρωστάτε ρουσφέτι, κοπέλλια, κάμετε του μνημόσυνο ή άγαλμα στην αυλή σας... Τα 10 χρόνια του Κληρίδη ήταν μια άθλια περίοδος.. ότι πέτρα σηκώσεις, θα εβρεις διαπλοκή τζαι ρουσφετολογία.. Είχαμε την μεγάλη κλοπή του χρηματιστηρίου, τις εξαγορές εκλογών με τους πύραυλους το 1998 με την ομολογία για συνεργασία με τον Τσοχατζόπουλο [ευχαριστώ για όλα Άκη], το δημόσιο παριπαιξιμο με διαπραγματεύσεις για λύση τζαι εθνικισμό στο εσωτερικό, που οδήγησε στο 2004, την κατασκευή του θεάματος που οδήγησε στους νεκρούς της Δερύνειας – οι βλακείες με τα ενεργά ηφαίστεια κοκ. Διότι χρηματοδότησε την πορεία των μοτοσικλετιστών η κυβέρνηση, τζαι ύστερα έπαιζε το νίπτω τα χείρας μου. Οξά να ξηχάσουμε τον Ντίνο Μιχαηλίδη, υπουργό εσωτερικών που για το χατίρι της επανεκλογής Κληρίδη εδιάσπασεν το ΔΗΚΟ, ή να ξεχάσουμε τον Χριστόδουλο;.. Πόθεν να ξεκινήσεις τζαι που να σταματήσεις για τζήνα τα χρόνια; .. Το μόνο καλό του Κληρίδη εν ότι εν εφαίνετουν να τα πιάνει τζήνος… Αλλά τούτον ένεν αρκετό.. Φταίει για παρά πολλά – ακόμα τζαι αν τον δούμε, όπως του αρμοζει, ως άνθρωπο, δικό μας, κυπραίο.. Άμαν τον κρίνουμε με ότι επίστεφκεν ο ίδιος, εν ήταν συνεπής – οϊ για ατομικό κέρδος, αλλά εν έκαμε το καθήκον του ως πολιτειακός θεσμός απέναντι σε ότι έξερες.. Ήταν, δυστυχώς τζαι ο ίδιος σύμπτωμα μιας εποχής, όπου ο δημόσιος λόγος ήταν το ψέμα για να συγκαλύπτεται το τί έκαμνεν η εξουσία.. Τζαι για τούτο, ο Κληρίδης θα έπρεπε να εν βασικά σύμβολο προβληματισμού προς αποφυγήν.. Αν και σαφώς επίστεφκεν στην δημοκρατία, εσυμοεριφέρετουν ως μέλος μιας ελίτ που εθεώρεν ότι έξερεν καλλύτερα – όπως περιγράφει ο Τσόμσκι την ρητορική της ελίτ στο κόσμος του θεάματος.. Η πιο αξιοπρεπής του στιγμή ήταν που αρνήθηκε να δεχτεί διορισμό στο πραξικόπημα…Ύστερα σε πολλά πράματα η σιωπή του, ήταν υποκρισία, έστω τζαι αν ανθρώπινα, τζαι για τούτον εν ήταν τυχαίο που του Γλαύκου αρέσκαν του τα ανέκδοτα ως μορφή χιούμορ.. Έξερεν για τις δολοφονίες τουρκοκυπρίων τζαι επήαινεν στους συλλόγους που ήταν μερικοί που τους δολοφόνους, τζαι έπαιζεν πελλόν, ανέμιζεν τους σημαιούες, έκαμνε τους ρουσφέτι για να πιάσει ψήφους.. Κανεί πκιον συγχωροχάρτια της δεξιάς διαπλοκής… Πότε είπεν σε βασικά ζητήματα δημόσια την αλήθκειαν ο Κληρίδης – τζαι να σταθεί τζιαμαί να την στηρίξει; Εθεώρεν τους οπαδούς του σε αρκετά πράματα, όπως η πολιτική, ως μαννούς συναισθηματικούς που δεν εμπορούσαν να πάρουν ορθολογικη απόφαση..Τζαι άρα, σαν «συγχισμένη αγέλη» θα έπρεπε να καθοδηγηθούν [να τους γελάσουν δηλαδή] να ψηφίσουν, αλλά που επιστεύκαν – αντί να τολμήσει να μιλήσει ειλικρινά.. Μπορεί να πει κάποιος ότι τζήνη η παρατάξη εν έσιει άλλον τρόπο να καταλάβει τζαι ο Κληρίδης ανέλαβεν τους, για να φτιάξει ένα πόλο, κατά το σχήμα των εκλογών του 1970, τζαι έμαθεν τους να μεν πυροβολούν, αλλά να ψηφίζουν.. Ναι, για τούτον αξίζει του να τιμηθεί ως ηγέτης της δεξιάς. Πότε ιδιωτικοποιήσαμε το αεροδρόμιο Λάρνακας τζαι εδώκαμεν το αεροδρόμιο χωρίς διαβούλευση στον οργανισμό που λέγεται Δημοκρατικός Συναγερμός; Οξά να θεωρήσουμε το «ευχαριστώ για όλα Άκη», συμβολικό; Στη Λεμεσό, πολλύς κόσμος περνά που το κρησφύγετο του Γρίβα τζαι αποκαλεί την περιοχή, «το κρησφύγετο του προδότη». Αν θέλετε να  αρκέψουν να γράφουν κάτω που τον Κληρίδη, σαν εμβληματικό, το «ευχαριστώ για όλα Άκη», συνεχίστε να προσπαθείτε να συγκαλύψετε τη δική σας ενοχή [για οτιδηποτε – ότι ίσως κάμνετε τζαι σήμερα τα ίδια;] τζαι ρουσφετολογία με τον Κληρίδη. Εν κρίμα πάντως. Ενώ τώρα ο καημένος ο Γλαύκος επήαιννεν επιτέλους να γινεί σχεδόν καθολικά αποδεχτός, μετά που τούτη την βλακώδη απόφαση, θα γίνει αντιπαθής τζαι σύμβολο κοροϊδίας – «ευχαριστώ για όλα Άκη».. Κρίμα, αλλά υπάρχει τζαι όριο στην ανοχή…
 •  
 • Και μια συμβουλή στον Πολίτη της Κυριακής για το πώς θα ήταν πιο λογικό να διαβάζει τα επιχειρήματα που παραπέμπουν σε αναλογίες.  Αν κάποιος θεωρήσει ένα δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται μια «μαρτυρία», μη έγκυρο γιατί οι παραπομπές είναι ατεκμηρίωτες [κάποιος είπε κάποιου χωρίς δεύτερη μαρτυρία, και κάποιος πήγε σε κάποιον άλλο και όταν ήταν μόνοι τους λέει ότι άκουσε κλπ], τότε για να εξηγήσει το μη εγκυρο, θα μπορούσε να πει το εξής: δηλαδή αν πω ότι άκουσα κάποιον να λέει ότι εσείς η καποιοι σαν εσας πήρατε ή ζητήσατε χρήματα από κάποιους που κατηγορείτε, τότε αυτό είναι έγκυρο; Με βάση την πρόθεση του σχολίου, όσο μη έγκυρο είναι το δημοσίευμα, τόσο μη έγκυρη είναι και φήμη ότι ακούστηκε κάτι κλπ. Απλή αναλογία είναι – δεν είναι πυρηνική φυσική. Όταν, όμως, κάποιος που εμπλέκεται με το πρωτοσέλιδο παθαίνει αμόκ πανικού, και το ρίχνει σε τηλεφωνα κοκ, τότε κάνει όποιον τον ακούει να σκέφτεται ότι ενδεχομένως να είχε σοφία η παραδοσιακή κυπριακή ρήση – από σιεί μούγιαν μουγιάζεται... Ας το αφήσουμε εδώ.. Και ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για το γεγονός το ίδιο. Με ή χωρίς μούγιαν.… J
 •  
 • Όταν μια εφημερίδα, όπως ο Πολίτης, που θα ήθελε κάποτε να κάνει και συγκρότημα, και η οποία ξεκινούσε με υποσχέσεις εκατομμυρίων σε διαφημίσεις από τις τράπεζες μόνο, όπως το έθεσε ο Παράσχος, νοιώθει να απειλείται και ενοχλειται/ανησυχει [;] προσπαθεί να κάνει επίθεση σε μια εναλλακτική ιστοσελίδα, όπως η Δέφτερη Ανάγνωση, η οποία έχει εμφανώς μηδαμινά τεχνικά μέσα και βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στην εθελοντική εργασία, τότε κάτι πάει καλά σε αυτήν την χώρα. Τα μεγαθήρια του κεφαλαίου φοβούνται τον εναλλακτικό λόγο;.. Χμ .. How nice που θα λέγανε και στην πρεσβεία…J
 • Εμπρός «Θουκύ», βγάλε τον Κουλία που έχεις μέσα σου.. :) Η περιρρέουσα τώρα δικαιώνεται…
 •  
 • Κατά τα άλλα για να πάμε και σε κάτι ουσιαστικό, χαριτωμένη η απόπειρα του Πολίτη να μας πει ότι οι δικηγόροι, ανάμεσα τους ο φίλτατος τους Πόλυς [τώρα δεν τον αγαπάτε ή η ανάγκη φέρνει και θεάματα αποστασιοποίησης;], έφαγαν από τις τράπεζες… οκ το ξέρουμε.. στην ταμπακέρα τώρα – θα μας πείτε πόσα πήρατε εσείς από την διαφήμιση του Βγενόπουλου – και αν είχατε ως έντυπο, ή άλλες επιχειρήσεις του εκδοτη, ειδική μεταχείριση σε δάνεια κοκ; Άνοιγμα λογαριασμών, ας πούμε; Γιατί τα τεκμήρια είναι εκεί – λέγονται πρωτοσέλιδα και επιλεκτική λογοκρισία..
 •  
 • Ώστε τα επιμελητήρια των αστών μας διαμαρτύρονται γιατί εν να αυξηθούν τα τέλη στο λιμάνι; Ωραία… Για να πληρώσετε και εσείς που χρηματοδοτήσετε τούτη την εκστρατεία κλοπής δημόσιου πλούτου… Ακόμα εν είδετε τίποτε.. Το μοντέλο των τραπεζών, εν σας εκάνεν ; Θα σας φάει για πρόγευμα το ξένο κεφάλαιο. Τζαι εσείς θα πουλάτε τσιπς επιτυχιών με τον Χάρη.. :)
 •  
 • Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα κάνει επενδύσεις, λέει, 115 εκατομμυρίων – «φρέσκο χρήμα». Και δώστου το Χάρη το κύκλωμα στα ΜΜΕ να πουλά την φάτσα του. Θα τολμήσει να κατεβεί στις εκλογές, ή φοβάται; Καλά, άντε να δούμε τα μαθηματικά. Αυτός ο τύπος που κάνει τον υπουργό οικονομικών της χώρας, θέλει να ιδιωτικοποιήσει την ΣΥΤΑ, που αποδίδει ακόμα και σε δύσκολες εποχές 70 εκατομμύρια, θέλει επίσης να ιδιωτικοποιήσει το κρατικό λαχείο που βγάζει 20.. δηλαδή, μόνο από αυτούς τους 2 οργανισμούς, το δημόσιο έχει κέρδος κάθε χρόνο, όχι μια φορά που ήρθε η τράπεζα των τάδε, άνω των 90 εκατομμυρίων.. Και άμα βάλουμε και τους άλλους κερδοφόρους οργανισμούς, θα βγούμε άνετα στα 115. Δηλαδή ο Χάρης που δεν καταλάβαινε τον Βαρουφάκη, θέλει να χαρίσει 110-20 εκατομμύρια σε κέρδη κάθε χρόνο, για να κάνει χαρούες με τα ψίχουλα που μπορεί να δώσουν ίσως κάποτε κάποιοι; Καλά, ούτε καν πρόσθεση δεν μπορεί να κάνει ή μήπως είναι τόσο βαθιά ριζωμένα τα αποικιακά κατάλοιπα της υπακοής και της εσωτερίκευσης του τί λένε οι ανώτεροι;..Αυτό είναι γενικά το πρόβλημα του Χάρη – υπακούει τόσο πειθήνια στο εξωτερικό, θυμίζει τόσο θλιβερά ένα ιθαγενή που είναι έτοιμος να κάνει ότι του πουν, να ανεχτεί οτιδήποτε, που τελικά, έχει ανάγκη εκτόνωσης, και για να πάρει λίγη αναγνώριση κάνει την γη πηγή να χαρίσει δημόσιο πλούτο, ή θέσεις [ο διορισμός της Ειρένας ως  τεκμήριο ρουσφετολογίας είναι πλέον ιστορικός] ή οτιδήποτε για να το παίξει με την εικόνα του κάπως και στους από κάτω ιθαγενείς... Πώς το είπε ο Μιχαηλίδης του Φιλελευθέρου; Εμπάθεια [εκδικητικότητα] και ανωριμότητα;...

 • Ίσως να άρκεψεν να καταλαβαίνει ο Χάρης; Πρώτο θετικό δείγμα… Σαν να είπαν ότι θα ζητήσει την άποψη του γενικού εισαγγελέα τζαι του γενικού ελεγκτή για την επιστολή με την οποία, ουσιαστικά, εκβίαζε τους τέως υπάλληλους των κυπριακών αερογραμμών να υπογράψουν ότι εν θα κινούσαν αγωγή για να πιάσουν χρήματα που δικαιούνται… Βέβαια, μπορεί να το έκαμε τζαι γιατί αρκεψε να καταλαβαίνει ότι εν σοβαρό το ζήτημα τζαι μπορεί να μπλέξει.. έστω ότι «κάτι εκατάλαβεν», εν κάτι.. :)

 • Πάντως, πρέπει να αποδοθεί ο έπαινος που αρμόζει στον Αβέρωφ για το δικοινοτικό φεστιβάλ που έκλεισε με το κόμμα κοινοτικής απελευθέρωσης. Δεν έχει σημασία η ειλικρίνεια – κάποιοι στον ΔΗΣΥ πιστεύουν ειλικρινά στη λύση, αλλά ο  Αβέρωφ μάλλον το έκανε γιατί συνειδητοποίησε ότι δεν γίνεται να «πάνε προς λύση» και μόνο η αριστερά να κάνει εκδηλώσεις επαναπροσέγγισης. Σωστός. Συνεπής. Αν μη τί άλλο μπορεί να είναι από τους ελάχιστους ηγέτες της δεξιάς που μπορεί, τελικά, να καταλάβουν ότι οι λόγοι και οι πράξεις έχουν συνέπειες.. Διότι άμα σκεφτεί κανείς την ανεκδιήγητη δεκαετία Κληρίδη που ξεκίνησε με υστερία ενάντια στον Γκάλι και την Κλαίρη στο υπουργείο παιδείας, τότε ήταν απόλυτα αναμενόμενο το αποτέλεσμα του 2004. Αλλά μερικοί ζούσαν με φαντασιώσεις καρεκλών, αντί να βλέπουν τις συνέπειες..

 •  Ατέ πάλε τούτος ο Χάρης.. πάεις να τον λυπηθείς, εντάξει εν ανασφαλής κλπ, άρα εν κρίμα… ώσπου αννοίει το στόμα τζαι άκουεις μια βαρελα, τζαι χαμογελάς για να μεν σκάσεις στα γέλια.. ο Χάρης, που λαλείτε, στο συνέδριο του Ικονομιστ είπεν ότι η κυβέρνηση θα είναι "αμείλικτη" με ότι θα διαταράξει την οικονομική μπλα μπλα.. Ρε Χάρη, μα εν καταλάβεις την εικόνα σιόρ; Ρε.. άμα θέλει ο Ν. Παπαδόπουλος διατάσει σε να κάμνεις εν δυο κάτω με κοντοπαντελονάκι στην τηλεόραση.. Τζαι θα το κάμεις. Γιατί που τζήνον εξαρτάσαι. Ως τώρα, απλώς έκαμνες εν δυο κάτω, σε ό,τι ελάλεν η τρόικα. Εντάξει, ήταν ευγενικοί τζαι εν σου είπαν να το κάμεις δημόσια. Ούλλοι ξέρουμε ότι ήσουν υπάκουος τζαι εξυπηρετικός. Αλλά μεν πουλάς τζαι μούρη.. εν να εν αμείλικτος ο Χάρης… Όργανο είσαι μέχρι τώρα αγαπητέ.... Εκτός, βέβαια, αν εν για διορισμούς ημέτερων, όπως η Ειρένα, η συγκάλυψη [όπως τις υποθέσεις των παρατυπιών στο ξενοδοχείο..].. Οπότε τις ψευτομαγκιές, τί τις θέλεις;..

 • Άτε αλλάξετε το όνομα από Πολίτης σε Πειθήνιος για να ταιρκάζει το ντεκόρ – μα τζαι τον αυταρχισμό του Ερντογάν υμνείτε τον τωρά;.. Εν έσιει πάτο; Αμάν ρε παιθκιά στον Πολίτη. Άκου τίτλο για την εκλογική νίκη του Ερντογάν: «Σάρωσε το AKP, ελπίζει η Κύπρος».  Δηλαδή  για να καταλάβουμε το ότι ο Ερντογάν ξεκίνησε ένα πόλεμο για να κερδίσει τις εκλογές και ότι εξαπέλυσε ένα κυνηγητό ενάντια στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ  [για να μείνουμε στα τεκμηριωμένα ζητήματα] δεν σας ενόχλησε; Δηλαδή αν είμαστε στο 1967, θα είχατε τίτλο «Αναλαμβάνουν οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα. Ελπίζει η Κύπρος από την σταθερότητα»; Αυτό θα έπρεπε να γράφατε κατ’ αντιστοιχία. Ίχνος από εκείνο το φολκλόρ που πουλουσατε κάποτε, και λεγόταν [αν θυμάστε] «δημοκρατία». Είναι ένα πράγμα να πεις, «να δούμε τί θα κάνει μετά το λουτρό αίματος», και άλλο να λογοκρίνεις τον αυταρχισμό.. Υπάρχουν όρια πια; Με τον Τσίπρα γίνατε υστερικό φερέφωνο της τρόικα. Τώρα σχεδόν συγκαλύπτετε την καταστολή στην Τουρκία. Λες και δεν καταλαβαίνετε ούτε τί λένε οι τουρκοκύπριοι. Σας έχουν μείνει πολλά κατάλοιπα τζαι αήπια από την περίοδο της συγκάλυψης των τραπεζών, όταν γίνατε εκφραστική φωνή τζήνων των συμφερόντων. Δεν πειράζει. Καλό είναι να βλέπει ο κόσμος την παραπλάνηση – και να συνειδητοποιεί σε τί λούκι θα έμπλεκε, αν δεν κάνατε αυτές τις γκάφες αυτό-αποκάλυψης – από την υπεράσπιση των τραπεζών, στην υπεράσπιση με κάθε μέσο της τρόικα, της αποικιακής εξάρτησης, ακόμα και της Ελλάδας, και τώρα αυτού του αυταρχισμού. Την συμπάθεια και συμπαράσταση μας στους νούσιμους εργαζόμενους που είναι αναγκασμένοι να υπομένουν αυτό το σκηνικό της επιχείρησης…
 •  
 • Τζαι άμα καταλάβει ο Πολίτης ότι ο Ερντογάν αποστασιοποιείται που την Δυση [ΕΕ τζαι ΗΠΑ], ή τέλος πάντων άμα το πει η πρεσβεία, τότε; Θα γίνει κακός ο Ερντογάν;.. Εφημερίδα λάστιχο;… Κακή περιρρέουσα το 2004 [γιατί είναι εναντίον μας], καλή περιρρέουσα 2011-15 [γιατί την κατασκευάζουμε;]…

 • Είδετε τους αμερικανούς – την προηγούμενη εβδομάδα αναφερθήκαμε στο τέως κεντρικό τραπεζίτη που έκανε και κριτική της λιτότητας και της εμμονής στις περικοπές. Αυτήν τη εβδομάδα το κογκρέσο αύξησε το όριο του δημόσιου χρέους. Άμα έχεις δικό σου νόμισμα, παίζεις όπως θέλεις. Άμα ελέγχεις και τους οίκους αξιολόγησης, κρατάς και τα λουριά, όπως οι εδώ τραπεζίτες τον έλεγχο των πρωτοσέλιδων. Πάντως, με το μαλακό οι αλήθειες – ο Ορφανίδης εν τζηκάτω. Άμπα τζαι πάθει κανένα βραχυκύκλωμα. Αλλα τον μάθετε να παπαγαλίζει – και να συγκαλύπτει – τζαι τώρα λαλείτε του ότι εν expendable τζαι πρέπει να αλλάξει φκιολί; Σε λίγο, δηλαδή, ο Ορφανίδης θα διοχετεύσει μέσω των γνωστών κυκλωμάτων κείμενο για άλλο προπατορικό αμάρτημα –τις υπερβολικές περικοπές;.. Μην εκπλαγείτε Όσοι αντιγράφουν αυτά κάνουν.. Αυτά έμαθαν…

 •  Το αποικιακό σύνδρομο του μεσάζοντα – ή πώς άσχετοι, και σε ποικίλης μορφής άγνοια, διαμεσολαβητές θέλουν να έχουν λόγο για αυτό που δεν καταλαβαίνουν: από την ερώτηση «τί είναι διαφωτισμος» που απάντησε ο Καντ λίγο πριν την Γαλλική Επανάσταση, στην ερώτηση «τί είναι αριστερός» σήμερα. Ο αποτυχημένος «φιλελεύθερος» δεξιός, όπως και προηγουμένως ο ηττημένος ακροδεξιός μετά το 1974, μη αντέχοντας να βλέπει την εικονα του στον καθρέφτη, ή τις ασυνέπειες του λόγου στην πράξη, προσπαθεί να πουλήσει την εαυτό του ως αξιολογητή άλλων… Μια από τις κωμικές στιγμές της εποχής είναι ένας δεξιός, που εξυπηρετεί εξόφθαλμα το κεφαλαιου, που υπηρέτησε πιστά την τρόικα, τις τράπεζες κοκ, που υποστηρίζει ή δικαιολογεί τα έγκληματα της Δύσης [τζαι του Ισραήλ αμα λαχει] στην περιοχή, να θέλει να κάνει και κήρυγμα και για το τί είναι αριστερός. Το ίδιο σύνδρομο που είχαν και οι εθνικιστές – Λ. Μαύρος σε εκδοχή αποτυχημένου φιλελευθέρου που δεν τολμά να δει τον καθρέφτη των αντιφάσεών του [συνήθως είναι άντρες]. Τα άτομα δεν έχουν σημασία γιατί αναπαράγουν ακριβώς την ίδια δομή λόγου – έστω και αν  οι εθνικιστές και οι «φιλελέδες» διαφωνούν, υποτίθεται, στο κυπριακό, ας πούμε. Αλλά στην στάση τους απέναντι στην αριστερά είναι copy paste. Είναι κατ’ αρχήν η αίσθηση κάποιου [που είναι και άσχετος με το θέμα] που προσπαθεί να κερδίσει κάτι με δημόσια θεάματα. Αυτό το σκηνικό προσπάθησε να το πουλήσει, σύμφωνα με τον Κύρρη, και ο Δέρβης την δεκαετία του 1930. Αφού δεν τον έκαναν ηγέτη οι συντεχνίες, δημιούργησε το κατ’ εξοχήν δεξιό κόμμα της περιοδου, το ΚΕΚ. Μέχρι και Γρίβας [από την ακροδεξιά] προσπάθησε να πουλήσει, επίσης τον εαυτό του ανάλογα το 1960, όταν σε δημοσιογραφική διάσκεψη ήθελε να περάσει και ως «σοσιαλιστής». Ημιμαθής όπως πάντα, με τάσεις αμνησίας για τα εγκλήματα  που άφησε πίσω της η πολιτική του δράση, έκανε ότι ξέχασε την δράση της Χ και την συνεργασία του με τους Ναζί στην κατοχη και τους Άγγλους στα Δεκεμβριανά. Μετά την άγνοια ακολουθεί η επιλεκτική αμνησία. Το 1960, ήθελε να το παίξει πολιτικάντης στην Ελλάδα. Και όπως πάντα, θα έλεγε οτιδήποτε ταιριάζει στο καλάμι του. Τελικά, δεν του βγήκε και ξαναγύρισε στην πάχνη του. «Ντροπιάστηκε εμφανιζόμενος..», όπως το κωδικοποίησε ένα έλληνας πολιτικός.. Μετά το 1974, μερικα ιδεολογικα κατάλοιπα της ακροδεξιάς της ΕΟΚΑ β, αναζήτησαν καιροσκοπικά κάλυψη με αριστερές λέξεις από την Αθήνα, για ένα νέο εθνικιστικό λόγο που θα συγκάλυπτε το παρελθόν. Έτσι, οι οπαδοί του Γρίβα μιλούσαν, χωρίς ντροπή, και για τον Άρη Βελουχιωτη. Αλλά που να καταλάβουν πέρα απ’ τα κλισέ; Ήταν και αυτό μια αναγνώριση της ήττας της ακροδεξιάς. Πρόσφατα έχουμε νέα  εκδοχή αυτού του καιροσκοπισμού. Μια απόπειρα ήταν και μια μεγάλη, η ηγεμονική τάση, στον Πολίτη. Η αποτυχία εκείνου του εγχειρήματος [μετα τις αποκαλύψεις των συμφερόντων που εκπροσωπεί και την εμφανώς υποκριτική χρήση των ίδιων μεθόδων δαιμονοποίησης που δήθεν πολεμούσε εν ονόματι της δημοκρατίας κάποτε] άφησε μερικά δικα της καταλοιπα που προσπαθούν ακόμα να πουλήσουν «αριστερή κριτική» ή και «αξιολόγηση» [ένα αποικιακό βίτσιο που βγήκε με την τρόικα το έχουν μερικοι πάντως..:) ]. Η αντίληψη τους για την αριστερά είναι παιδιάστικα αθώα στην άγνοιά της στην επιφάνεια που οδηγεί αναγκαστικά [όπως και με τους εθνικιστές] στην ανίχνευση του δεξιού συμφεροντολογικού υποστρώματος, που μπορεί να συμπυκνωθεί στο εξης:  αριστεροί να είναι όσοι δεν ψηφίζουν αριστερά και άρα δεν απειλούν την τάξη των αφεντικών μας. Τους θέλουν καλούς «απλούς» υπάκουους... κάτι σαν δηλωσίες της εποχής της Μακρονήσου.. Απομονωμένα σύμβολα δήθεν «αγνότητας» - κάτι σαν εξόριστους καλόγηρους. «Οι αριστεροί να υποβάλλονται σε τεστ αγνότητας και αξιολόγησης για να διαχειριζόμαστε εμείς την εξουσία». Καποιος στον Πολίτη λ.χ. ζητούσε να επιστρέψει η αριστερά στις «πρωταρχικές της αξίες». Και αυτό αρθρωνόταν χωρίς ίχνος ντροπής, όπως και οι οπαδοί του Γρίβα που έκαναν ότι σέβονταν τον ΕΛΑΣ του Άρη. Θέλουν, όμως, παραγματικά να επιστρέψει άραγε η Αριστερά στις αξίες της «αρχής» [πρωταρχικά]; Δηλαδή, στην έκκληση του ΚΚΚ για κοινωνική επανάσταση με το σφυροδρέπανο; Και αυτό το ζητά η εφημερίδα που  υπηρέτησε τόσο πειθήνια τις τράπεζες και την τρόικα; Είναι κωμική η εικόνα –  ο υπάκουος της τρόικα νόμιζει ότι αν πουλήσει Μπελογιάννη, θα πείσει; Αν δοκιμάσεις να δεις αν έχουν διαβάσει έστω και κάτι – θα δεις ότι τους τρομοκρατεί η ιδέα της αριστεράς ως ιστορικού κινήματος, και ως λόγου.. Δεν ξέρουν.. Έρχονται από αλλού.. Προσπαθούν, αν είναι στα ΜΜΕ, να πουλήσουν την ίδια πραμάτεια με τους άλλους δεξιούς, αλλά παίζοντας το «διαφορετικοί».. Άμα δε μάθουν και κάτι, θα βγει περίπατο ένα είδος καταπιεσμένου ναρκισσισμού. Ένας τέτοιος δεξιός που θα ανακαλύψει, ας πούμε, ότι το έθνος ως έννοια δεν είναι αυτονόητο, αλλά κατασκευάστηκε, θα συμπεριφέρεται λες και ανακάλυψε το νόμο της σχετικότητας.. Η ιδέα ότι για άλλους αυτά ήταν αυτονόητα, απλώς ο ίδιος ήταν σε άγνοια, δύσκολα διαπερνά... Στην κυπριακή περίπτωση, αυτό το σύνδρομο κουβαλά μέσα του κάτι από την κλασσική στάση του ιθαγενή που θέλει κάτι εξωτερικά ανώτερο για να μπορεί να το παίζει τοπικός εκπρόσωπος. Αυτή η θέση σημαίνει διεκδίκηση τοπικής εξουσίας στο όνομα εξωτερικής εξάρτησης – με τον ιθαγενή διαμεσολαβητή, να έχει τα ανάλογα οφέλη -  να το παίζει λ.χ. κάπως ανώτερος στους άλλους ιθαγενείς. Αυτό το αποικιακό σύνδρομο εξηγεί γιατί λ.χ. παραβλέπει τα εγκλήματα των δυτικών στην περιοχή, αλλά και γιατί κατασκευάζει ξένους ανώτερους. Αν καμιά φορά καταφέρει να καταλάβει τον Οριενταλισμό του Σαΐντ, θα βιώσει μια στιγμή επιστημολογικού ρήγματος. Μέχρι πρόσφατα μερικοί πουλούσαν τις καραμέλες ότι η ελληνική αριστερά είναι «έτσι» και άρα η αριστερά, γενικά, σημαίνει «αυτό» – για να πει, ουσιαστικά, στο πλαίσιο του αποικιακού συνδρόμου, ότι «η εδώ, η κυπριακή, αριστερά είναι λάθος» [μόνο αυτος ξέρει.. γιατί πήγε Αθήνα, στα ανωτερα..και.. μπλα..]. Το Τσίπρα τον μίσησαν γιατί τους χάλασε το κόλπο του να το παίζουν αποικιακοί μουχτάρηδες και διαμεσολαβητές.. Αυτό που τους μπερδευει, είναι να τους ρωτήσεις ποιό είναι το συγκριτικό μέτρο – ποιό αριστερό κίνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αξιολογηθεί η ό,ποια αριστερά. Αν τους πιέσετε για λίγα λεπτά, θα καταλήξουν ότι δεν υπάρχουν αριστεροί γενικώς.. και θα δείτε απέναντι σας την αγνοια που προσπαθεί να πουλήσει αυτό που δεν έχει και δεν καταλαβαίνει…. Να αφιερώσουμε σε όσους έχουν απομείνει να περιμένουν κάτι από αυτό το θέαμα, τον στίχο του Πανούση: «στον λάκκο με τους φιλελευθέρους σαν χριστιανός πρωτάρης..»..Και αν θέλετε καμιά φορά να τους ταράξετε τα νεύρα, αγγίζοντας την εσωτερικά ευαίσθητη χορδή του τί πέτυχαν ιστορικά, αν μιλάμε για άτομα που έχουν ένα τέτοιο βλέμμα, να τους πείτε ότι όλα αυτά τα λένε γιατί φοβούνται να παραδεχτούν την οικτρή αποτυχία, για μια ακόμα φορά, του παρ'ολίγον φιλελευθέρου δεξιού λόγου, που αντί επιτέλους να παράξει και μια φορά κάτι αυθεντικό, κατέληξε και πάλι στη λάσπη και την ρουσφετολογία του Γιωρκατζισμού… Κάποιο κομμάτι του ασυνειδήτου, εκεί που η παιδική αθωότητα συναντά την ωριμότητα της ιστορικής συνείδησης, θα προβάλει ένα καθρέφτη.. Μιλούν για άλλους που δεν ξέρουν για να μην δουν την πραγματικότητα του πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέυ.. ξέρουν άραγε ποιός ήταν ο Όσκαρ Γουάιλντ στην απλοϊκή αποικιακή εικόνα που θα ήθελαν να έχουν για κάτι που δεν καταλαβαίνουν; Ενώ αν ήξεραν για την αριστερά θα δοκίμαζαν να καταλάβουν την επιλογή του Πανούση να ερμηνεύσει το «Ο Μπελογιάννης ζει», εν μέσω τρόικας. Και αν αντέχουν, που θα έλεγε και ο Λιασίδης, για να «καταλάβουν τέλια», ας δοκιμάσουν και την εκδοχή της Αφροδίτης Μάνου στο «Πήραμε τα Βουνά»:  «..με κόκκινο γαρύφαλο για πάντα, στου χρόνου την ασπρόμαυρη σιωπή, σε βλέπω από του αιώνα την βεράντα, να ψάχνεις την κλωστή που έχει κοπεί..» [ Ο Μπελογιάννης, ζει]. Πώς να εξηγήσεις σε κάποιον ότι η γενεσιουργός στιγμή, το «κόκκινο γαρύφαλλο» της κυπριακής αριστεράς, είναι διεθνής – η διακήρυξη για κοινωνική επανάσταση που επαγγέλεται η διακήρυξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου το 1925 μαζί με την avante garde  θέση της ανεξαρτησίας για το τοπικό καθεστώς.. Και στην «βεράντα του αιώνα» η κυπριακή αριστερά είναι υπόδειγμα που πρέπει να αναγνωριστεί ως μέρος της συλλογικής σοφίας των ιθαγενών στο σύνορο, αντί να αναζητούν ημιμαθείς [με το συμπάθκειο..:) ] να της προβάλουν άλλα «σωστά» αποικιακά μοντέλα.. Η αριστερά είναι το «ο Μπελογιάννης ζει μέσα στην κάρδια μας». Ως επιγραμματική δήλωση της ήττας σε ένα επικό αγώνα για τον οποίο είμαστε απόλυτα σίγουροι για την κατάληξή του. Όπως σοφά είπε και ο Φιντέλ στο δικαστήριό «τους»: Η Ιστορία θα μας δικαιώσει. [γραμμένο από τον «αξιοπρεπή ιθαγενή»]

 • Την ίδια ώρα που η έννοια της κυβέρνησης ήταν η ονομασία του αεροδρομίου (που ούτως ή άλλως έσιει όνομα), ο Ακιντζί εξασφάλιζεν άδεια για εσκαφές που πλευράς ΔΕΑ σε περιοχές που ελέγχει ο τουρκικός στρατός τζιαι έκαμνεν δωρεά 75.000 για να στηρίξει τη λειτουργία της ΔΕΑ (). Η διαφορά στις προτεραιοτήτες εν εκφραστική τζιαι της διαφοράς της θέλησης, δέσμευσης τζιαι της στοχοπροσήλωσης. Τα έργαν εν που μετρούν, τα λοούδκια πετούν

 • «Για λόγους ασφαλείας η σελίδα μου στο Facebook τίθεται προσωρινά εκτός λειτουργίας.— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) November 5, 2015  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Τες  5 του Νιόβρη μέρα, του Million Mask March, αλλά τζιαι επέτειο των Anons, ο κ. Νίκος εφοήθηκεν που το φμπ. Λαλεί σου, αν μες τουν’ τους πελλούς έσιει τζιαι κυπραίους ήντα εννά γινεί? Δαμέ εγελοιοποιήσαν την κκελλέ την CIA τζιαι εκάμναν το τζιαι τουτούκκι στες τηλεοράσεις () Κ. Νίκο! Να σου πω ένα μυστικό? Μπόρει να χακκαριστεί τζιαι το τουΐτερ, τζια το ήμεηλ, τζιαι οι λοαρκασμοί στην τράπεζα τζιαι ότι μπόρει να περάσει που το νου σου. Δε το βιντεού τζι’ εννά καταλάβεις J

 • Καλάν! Το να θεωρείται κύρια είδηση το φμπ, παρακαλώ, του Νίκου Αναστασιάδη, με ξεπερνά! Εν το φμπ του, σιόε! Εν τζιαι καμιά δήλωση ουσιαστική για θέμα σοβαρό! Πάμεν καλά?!

 • Και νναι! Ήρθε και δυσαρέσκεια μετά από τόσες αξιολογήσεις πισκαλάκια. Η τροικά θυμώνει γιατί ακόμα να πετακτεί ο κόσμος έξω που τα σπίθκια του τζιαι ακόμα να πουληθούν τα σπίθκια στα κοράκια. Ο Χάρης τί λέει? Α, νναι, κλασσικά πράματα «βγήκαμε στις αγορές», «οικονομικό θαύμα» και άλλα διάφορα που κανείς μπορεί να δει μόνο μετά από χρήση παραισθησιογόνων

 • Έτσι ενημερωτικά, η χώρα πρότυπο δέχεται άλλο ένα χαστούκι. Η γνωστή και μη εξαιρετέα Deutsche Bank δέχθηκε την επιβολή προστίμου 285 εκατομμυρίων δολλαρίων από τις ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των ΝΥ Times, επειδή παραβίασε πολιτειακούς νόμους. Το θεμα έφτασε και στο επίπεδο του ομόσπονδου κράτους των ΗΠΑ, αφού το υπουργείο Δικαιοσύνης μιλά για ανεπάρκεια της Deutsche Bank και καλείται – πέραν των κυρώσεων να απολύσει τους υπαλλήλους που επέτρεψαν να γίνουν παράνομες συναλλαγές. Εμείς που είμαστεν εξελιγμένη δημοκρατία σιομαλίζουμεν τους υψηλόβαθμους τραπεζίτες.

 • Το νέον κολπάκι! Ποιόν αστέρι φορτώννει μας με ευρωπαϊκά προστίματα (εν μέρες της απόφασης, έν’ νναιν?) εξαιτίας των παρανομιών τζιαι των παρεμβάσεων σε Νατούρα? Οέο?! Οπότε έπρεπεν να στρατολογηθεί μια υπηρεσία (κάτι παρόμοιον που κάμνει ο Χάρης με τη Στατιστικήν Υπηρεσία για τες μ@ που λαλεί). Τούτην τη φορά ήταν ο ΚΟΤ - για να μας πει για τα εκατομμύρια που εννά έρτουν ως έσοδα που το γκολφ. Το κόστος εσυνυπολογίστηκεν? Έχω τούν’ την απορία

 • Έφκαλεν ανακοίνωση η βουλή για τες αμοιβές των δικηγορικών γραφείων που τες τράπεζες για να δικαιολογήσει ότι ήταν χιλιάδες τζιαι όι εκατομμύρια. Όντως για κάποια δικηγορικά γραφεία ήταν χιλιάδες. Για άλλα, όπως το Χρυσαφίνης και Πολυβίου, άμαν προσθέσεις τις χιλιάδες, φκαίννουν τζιαι εκατομμύρια. Πέραν τούτου, αφού είσαστεν ούλλοι δικηγόροι τζιειμέσα εν ήταν να υπερασπιστείτε τους συναδέλφους σας? Πιάννουν τζιαι οι πολίτες σε μιαν δεκαετία τες σιηλλιάες τζιαι τα εκατομμύρια που πκιάννουν οι συνάδελφοί σας  τους οποίους ετρέξετε να υπερασπιστείτε;
 • Αγαπητέ Διονύση, ΔέΦτερη Ανάγνωση (εσείς είσαστε σοβαρή εφημερίδα, δεν γίνεται να γράφετε με ορθογραφικά όπως τη Στρούγγα του Κελλακίου). Κατ΄άλλα τα πρωτοσέλιδα είναι εκεί, με ή χωρίς στρούγγα (φκάλλουν πολλά καλόν γιαούρτιν του κκεσέ στες στρούγγες)

 • Εννά κάμει τζιαι υποδείξεις ο Συρίχας!!! Ο ίδιος ενναιν σε αρμόδιο τμήμα που εργάζετουν! "Ο κ. Συρίχας τόνισε ότι απαντήσεις για την επίμαχη περίοδο εξαγοράς της Uniastrum πρέπει να δώσουν άτομα που εργάζονταν τότε σε αρμόδια τμήματα." -
 •  
 • Έκαψεν τον Ορφανίδη - ποζαύλιν τον έκαμεν! "«Τα αρνητικά υπερέβαιναν τα θετικά. Μου προκαλούσαν μεγάλο προβληματισμό και τα επεσήμανα με σκούρο χρώμα προκειμένου να τα δουν οι προϊστάμενοί μου» τόνισε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Θεοφίλου του τμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας. " -
 •  
 • Το νέο λήμμα στα λεξικά, αντί για τη λέξη θράσος «Θα δώσω απαντήσεις για τα θέματα στα οποία αναφέρεστε. Όσον αφορά τις μίζες με βάση τη μελέτη της Alvarez & Marsal, η οποία θεωρώ ότι έγινε για να κτυπήσει την Τράπεζα Κύπρου. Αυτός είναι ο λόγος που μια έρευνα τόσων τεχνοκρατών καταλήγει να διερωτάται στη βάση πληροφοριών ή φημών. Μίζες να ψάξετε αλλού» τόνισε ο κ. Ηλιάδης."
 • Εν έσιει έτσι πράμαν! "Ετήσια μείωση 10,4% κατέγραψε η ανεργία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας." – Εκτός που το Χάρη, έπιαν τα παραισθησιογόνα τζιαι η Στατιστική Υπηρεσία. Τζιαι πώς επροέκυψεν η μείωση ρε κοπέλια? Λαλείς τζιαι ο Κωστάκης ήβρετε δουλειά σε 27,000 άνεργους σε ένα μήνα? 
 •  
 • Ρε Χάρη! Άμαν σε κράζουν τζιαι οι δικοί σου, έκλεισες!! "Θα πρέπει η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου να δώσει επαρκείς και πλήρεις εξηγήσεις, για τη χαώδη διαφορά που σημειώνεται μεταξύ των στοιχείων για την ανεργία που δίνει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και των στοιχείων που δίνει η ίδια. Στοιχεία που σαφώς μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν θετική εικόνα και προσφέρουν ευκαιρία στην Κυβέρνηση να θριαμβολογήσει." -

 • "Ο Υπουργός Εσωτερικών, για να προστατεύσει την πολεοδομική τάξη πραγμάτων στην περιοχή, μελετά σοβαρά και το ενδεχόμενο  εκ νέου δημοσίευσης, άμεσα, της Δήλωσης Πολιτικής Αγίας Νάπας.   Εν πάση περιπτώσει, ο Υπουργός δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανατροπή πραγμάτων. Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν, τελεσίδικα, οι αποφάσεις του Υπουργού " - Εμ ο Χάσικος να μεν ... «προστατέψει»! Ακατάχνωτα!

 • Επειδή εκάθετουν πας τα φκια τους ο Μαππουρίδης έτο τζιαι το εργοστάσιο χρυσού! Εν παίζουνται οι αθρώποι!! Μιλούμεν για κανονική άλωση!!! - 
 •  
 • "Γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα και το Γενικό Ελεγκτή δεσμεύτηκε, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ότι θα ζητήσει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αναφορικά με το έντυπο απαλλαγής ευθύνης, το οποίο οι πρώην υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών υπογράφουν προκειμένου να τους δοθούν οι χαριστικές αποζημιώσεις τους, μετά το κλείσιμο της εταιρείας που σήμανε και την απόλυσή τους. -  Ο τίτλος του Φιλελευθέρου όμως εν όλα τα λεφτά! Χαλόου! Το θέμαν εν ότι ο υπουργός επιτέλους ζητά την αρωγή της Νομικής Υπηρεσίας τζιαι της Ελεγκτικής για τες ματσαράγκες του. Μπαϊράμ μπαϊραμντάν σόνρα (ελληνιστί κατόπιν εορτής)

 • Ο Ορφανίδης, μόνο στην Σημερινή κάμνει "αποκαλύψεις" τζιαι επιθέσεις. Δαμέ φτάννει στα όρια του παραλογισμού! "Σκοπιμότητες, πίσω από τις οποίες κρύβεται η Alvarez and Marsal, βλέπει ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας" "Στο πρώτο από τα δύο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που έστειλε στην εφημερίδα μας, ο Αθανάσιος Ορφανίδης, ουσιαστικά, καταγγέλλει ότι ενδεχομένως κάποιοι εντός της Επιτροπής Θεσμών να μη θέλουν πραγματικά να τον ακούσουν. Σχολίαζε, μετά από ερώτημα της εφημερίδας μας, το γεγονός ότι απορρίφθηκε χωρίς συζήτηση η πρότασή του για να καταθέσει στοιχεία και όλα όσα γνωρίζει μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού, όπως δήλωσε σε επιστολή του, δεν μπορεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του αρμόδιου κοινοβουλευτικού Σώματος.Και παράλληλα επανέλαβε ότι είναι στη διάθεση του Κοινοβουλίου και των βουλευτών για να συμμετέχει στις συνεδριάσεις τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται." Καλάν ρε κουμπάρε! Με semester break, με thanksgiving break, με καλοτζιαίρι, με άδειες με τίποτε εν έσιει στες ΗΠΑ? Οξά έπιας μας στο μαϊττάπιν! -

 • Ο Θανάσης, διαψεύδει την Θεοφίλου με κουβέντες τζιαι λόγια (είπαμεν έπεα πτερόεντα) "Κυρίως όμως (και αυτό αναμένεται να σχολιαστεί) διέψευσε στην ουσία τα όσα κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών η λειτουργός του Τμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας, Αλεξάνδρα Θεοφίλου, ότι δηλαδή η τελική έκθεση που είχε ετοιμαστεί ήταν αρνητική ως προς την αποδοχή της πράξης εξαγοράς." - Η Θεοφίλου όμως εν την έκθεση που εκατέθεσεν ως τεκμήριον εν τζιαι είπεν απλώς λόγια του αέρα! Θανάση? Μήπως η δική σου ΓΡΑΠΤΗ αντιπαραβολή, εν μες τους σκληρούς δίσκους που επήρες μαζί σου? Παρεπιπτόντως στες ΗΠΑ άμαν πιαεις περιουσία της εταιρείας όπου δουλεύκεις, τί θεωρείται τζιαι τί συνεπάγεται?

 • Τζιαι για πέ μας Θανάση? Τί λογους τζιαι τί κέρδος έσιει η Α&Μ για "τα όσα η Α&Μ υποκινεί"? Υπάρχουν προηγούμενα μαζί σου? Ξέρουν σε? Ξέρεις τους? Ποιόν εν το πλαίσιον τέλοσπάντων. Για εξήγα μας να καταλάβουμεν τζιαι να δούμεν τζιαι το δίκαιο σου

 • Έτο τζιαι γιατί έπρεπε να ξιφορτωθούν το Σταυρινάκη! "Σύμφωνα με τα λεχθέντα στη σελίδα της επιστολής Ηλιάδη της 20ης Ιουνίου 2012 ο κ. Σταυρινάκης είχε χειρόγραφα καταγράψει προς την κ. Προκοπίου, οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες η ίδια θα έπρεπε να συντάξει απαντητική επιστολή. Παράλληλα, έγραφε ο κ. Σταυρινάκης ότι ο Διοικητής είχε τρεις συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου πριν τη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου και ότι η γενική εντύπωση ήταν ότι με την επικείμενη πώληση των Γενικών Ασφαλειών Eurolife μέχρι τις 30/6 ότι η τράπεζα θα ικανοποιούσε την απαίτηση της ΕΒΑ (Ευρωπαϊκής Αρχής ΤραπεζώνΤο περιεχόμενο της επιστολής «τουλάχιστον για τον Διοικητή και εμένα αποτελεί έκπληξη», είχε γράψει χειρόγραφα ο κ. Σταυρινάκης. Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι όπως πληροφορήθηκε η ίδια από την ιδιαίτερα του Διοικητή οι ημερομηνίες των συναντήσεων ήταν στις 11/5/2012, στις 13/6/2012 και στις 18/6/2012." [.... ] Σε άλλη ερώτηση για χειρόγραφο και πάλι σημείωμα του κ. Σταυρινάκη προς τον κ. Φανόπουλο επίσης της Κεντρικής Τράπεζας σε επιστολή του κ. Αρτέμη ημερομηνίας 29 Ιουνίου 2012 προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή και τον κ. Αρτέμη, ανέφερε ο κ. Σταυρινάκης έγραψε ότι αναμένει το τμήμα Εποπτείας να καθορίσει σαφή πολιτική για το θέμα των ομολόγων και σχετική έκθεση στην οποία θα αναλύεται και η εισήγηση της Τράπεζας. Παράλληλα, στο χειρόγραφό του σημείωμα ο κ. Σταυρινάκης ζητά όπως ετοιμαστεί επιστολή και που θα τίθενται τα πράγματα «στη σωστή τους διάσταση», αφού όπως αναφέρει στην επιστολή Αρτέμη αφήνεται λανθασμένα να εννοηθεί ότι η Τράπεζα θα μπορούσε να πάρει παράταση πέραν της 30ης Ιουνίου 2012 και ότι η Κεντρική αρνήθηκα να το πράξει, καθώς και ότι αφήνεται να εννοηθεί ότι υπήρχε επαφή συνεχώς με στελέχη του τμήματός μας. «Και πάλι στην απάντηση να πούμε τα πραγματικά γεγονότα», γράφει ο κ. Σταυρινάκης σύμφωνα με την μάρτυρα. - 

 • Μαυρίδης στο τέλος του βίντεο: "Είμαστε πολιτικοί και λέμε ότι θέλουμε!" Μάσιαλλα! Ευχαριστούμεν όμως για την παραδοχή - https://www.youtube.com/watch?v=quCnuJU5xFU

 • Εσύ τζι' αν ξέρεις που "υποκινούμενο δημόσιο αίσθημα" κύριε Πόλυ ένναιν? "Πολυβίου: Θα υπερασπίσουμε την Τρ. Κύπρου ενάντια στο υποκινούμενο δημόσιο αίσθημα" - 
 •  
 • "Ερωτηθείς από την πρόεδρο του Κακουργιοδικείου εάν θεωρεί ότι η γραμμή της αντεξέτασης που υιοθέτησε είναι απόλυτα σχετική με τις συγκεκριμένες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, ο δικηγόρος υπεράσπισης της Τράπεζας Κύπρου απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθεί το δικαστήριο ότι η Τράπεζα Κύπρου ενεργούσε σύμφωνα με τις οδηγίες και στο πλαίσιο εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας, με την πρόεδρο του Κακουργιοδικείου να διερωτάται αν αυτό αποκλείει το ενδεχόμενο να έγινε μια παράληψη. " Δηλαδή δαμέ ο Πόλυς αμφισβητεί την εποπτεία της Κεντρικής; -
 •  
 • Michael Orientaction 
  Εδώ γελάμε!!! 
  Άνοιξαν την κερκόπορτα στην Τουρκία να εισβάλει, ξάφρισαν τον μισό πληθυσμό της Κύπρου με τα καζινοχρηματηστηρια…τιναξαν την οικονομία στον αέρα, και δεν κατάφεραν να βάλουν ένα φυλακή!
  Και ψάχνουν να βρουν τους κομπιναδόρους για τις πολεοδομικές ζώνες. Δεν χρειάζεται! 
  Βαρτε συρματόμπλεγμα γύρω στα παράλια της Κύπρου και τους έχετε όλους μέσα…
  - http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/284926/thisayrisan-apo-allages-poleodomikon-zonon
·         Christine Petrides: Θέλω ναν γεμάτη η visa μου να είμαι άνενοιας. Να μεν ρέσσω μόνο έξω που τα καταστήματα, αλλά να μπαίνω τζαι μέσα. Οπως τότε....
Θέλω να πάω σούπερμαρκετ τζαι να πιάσω τρόλλιν αντι καλαθάκι. 'Οπως τότε.....
Θέλω να κάμω ανακαίνιση το σπίτι, τζαι άφοα να πιάσω προσφορές τζαι να δώσω την δουλειά του πιο μερακλή μάστρου. 'Οπως τότε.....
Θέλω να μπορώ να βαρκούμαι τες αποχρώσεις των κουιλτ τζαι σεντονιών μου τζαι να πηαίννω στο Μαρκς εντ Σπένσερς να γοράζω άλλα....Οπως τότε......
Θέλω η "σούμα" της δεξιάς στήλης του στέητμεντ της τραπεζας μου, να παραπάνω που την αριστερή. Όπως τότε.......
Θέλω μες το γραμματοκιβώτιο μου νά'χει μόνο διαφημιστικά φυλλάδια τζαι τάχα να θυμώνω που εγεμώσαν οι τόποι παλιόχαρτα......Όπως τότε.....
Θέλω να μπάινω μεσ'τα σάητς των εκδρομών τζαι να κλείω που τα τωρά για τον Αύγουστο τες διακοπές μου στα Λάντον ή στες Κάτω Πλάτρες. Οπως τότε.....
Θέλω ο 13ος μισθός μου (άν πάρω), να ξοδευτεί σε δώρα για αγαπημένους τζαι όχι σε δόσεις που εκόψαν ΄πίσω. 'Οπως τότε......
Θέλω να'χω σκοπό τζαι λόγο που εξύπνησα που τες 6 το πρωί. Θέλω να ελπίζω τζαι να κάμνω όνειρα. 'Οπως τότε........
 •  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου