15 Νοε 2015

Ανοικτή επιστολή προς Δήμο Λάρνακας για την ανέγερση εργοστασίου χρυσού στην επαρχία Λάρνακας.«Η επιστολή στάληκε σήμερα με ηλεκτρονικό μήνυμα τόσο στον Δήμαρχο Λάρνακας όσο και στους Δημοτικούς Σύμβουλους. Αναμένουμε άμεσα απάντηση για ένα τόσο βαρυσήμαντο θεμα.

"Προς Δήμαρχο Λάρνακας και Δημοτικούς Σύμβουλους Λάρνακας . Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος Λάρνακας δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα επί του σημαντικού αυτού θέματος, το οποίο επηρεάζει την υγεία και ασφάλεια των δημοτών του. Δυστυχώς, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα καμιά ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.
Για ένα τόσο βαρυσήμαντο θέμα που επηρεάζει ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας ο Δήμος Λάρνακας επιμένει να τηρεί σιγήν ιχθύος, όπως έχει κάνει και στο θέμα βιομηχανοποίησης του λιμανιού Λάρνακας, όπως έχει κάνει και με τα εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας στην περιοχή Κρασά που παράτυπα έχουν πάρει άδειες για να εξυπηρετούν τις εργασίες εξόρυξης υδρογαναθράκων που θα γίνονται στο βιομηχανικό λιμάνι Λάρνακας.[...]
Με την παρούσα επιστολή απαιτούμε τοποθέτηση του Δήμου Λάρνακας για το θέμα της επικείμενης χωροθέτησης εργοστασίου χρυσού στη περιοχή ελαφριάς βιομηχανίας Αραδίππου/Καλού Χωριού και κατ’επέκταση την τοποθέτηση του Δήμου Λάρνακας για την ευρύτερη βιομηχανοποίηση της πόλης και επαρχίας.
Αποτεινόμαστε σε εσάς ζητώντας σας αυτή τη φορά να τοποθετείτε για το θέμα αλλά και να ενημερώσετε τους κατοίκους της πόλης Λάρνακας για ένα τέτοιο μείζων θέμα που αφορά την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον.
Ως Δήμος Λάρνακας οφείλετε (Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο) να τοποθετηθείτε δημοσίως.

Γνωρίζουμε ότι ήδη κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι/Δημοτική Ομάδα έχουν τοποθετηθεί και έχουν καλέσει τον κόσμο στην σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Δημαρχείο Αραδίππου στις 6 το απόγευμα. "
Φωτογραφίες από την κινητοποίηση πολιτών έξω από το δημαρχείο Αραδίππου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας το δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη απόφασης για έκδοση οικοδομιής άδειας στην εταιρεία Khrysanera LTD για την ανέγερση εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού. Η απόφαση τελικά αναβλήθηκε μέχρι την προγραμματισμένη συζήτηση του θέματος στην κοινοβουλευτική επιτροπή περιβάλλοντος την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου