1 Νοε 2015

Σπόντες • Ο γυμνός βασιλιάς του δικτύου διαπλοκής ΜΜΕ – Τραπεζών στην Ελλάδα. Γιορτή δική τους, παραμονή δική μας.. Στην Ελλάδα παίζεται ένα παρά πολύ ωραίο παιχνίδι, που θα φροντίσουμε να έρθει και στην Κύπρο. Η κυβέρνηση έκανε ένα νέο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και οι καναλάρχες έχουν βγάλει σπυριά. Μέχρι και "απεργία" έκαναν. Ωραία! – και μια φορά να κάνετε εσείς «απεργία» - αντί να πριμοδοτείτε απεργοσπάστες. Θα μου πείτε εδώ στην Κύπρο, οι καναλάρχες και οι εκδότες έκαναν ένα είδος πραξικοπήματος από το 2011 μέχρι πρόσφατα για να συγκαλύψουν τις τράπεζες και άλλα... Ναι, αλλά και οι έλληνες νόμιζαν ότι έλεγχαν το παιχνίδι απόλυτα – εδώ οι «δικοί μας» είδαν τα όρια τους τον Μάρτιο του 2013 και από τότε ζουν με το φόβο του φαντάσματος εκείνης της εξέγερσης. Τελικά, ας πούμε, αποδέχτηκαν και αυτοί ότι «φταίνε οι τράπεζες» - έστω και με το ζόρι, και μετά από τόσες και τόσες υπεκφυγές και απόπειρες μετατόπισης. Αλλά η κλίκα των καναλαρχών στην Ελλάδα ένοιωθε πανίσχυρη -  έστειλαν σε δίκη μέχρι και τον Α. Παπανδρέου. Και ό,ποιος πρωθυπουργός τους πήγαινε κόντρα, τον έριχναν. Ο Καραμανλής τους αποκάλεσε «νταβατζήδες» σε μια φάση, ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για τα συμφέροντα των καναλαρχών – αλλά στο τέλος όλοι στέκονταν σούζα. Άντε να δούμε, αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το δίκτυο των καναλαρχών δεν χειραγωγεί απλώς – είναι ένα δίκτυο που απλώνεται μέσω των τραπεζών. Όπως και εδώ. Είναι χοντρά τα λεφτά. Αλλά, όταν το δίκτυο της διαπλοκής είδε τα όρια της επιρροής του τώρα με το δημοψήφισμα και τις εκλογές του Σεπτέμβρη, άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι ο βασιλιάς είναι πια γυμνός.  Οι αντιστάσεις 5 χρόνων, αλλά και η νέα τεχνολογία έχουν φτιάξει μια νέα πραγματικότητα κάτω από την επιφάνεια. Οι εδώ έκδοτες και καναλάρχες ας μην κοιμούνται, λοιπόν, ήσυχα. Αυτή η διάχυτη αίσθηση ότι δεν αξίζει να πιστεύει κανείς τα Μέσα του κατεστημένου είναι και εδώ διάχυτη, κάτω από την επιφάνεια. Και ας προσπαθούν τα ΜΜΕ να μετατοπίσουν την κρίση νομιμοποίησης μόνο στην πολιτική, τους πολιτικούς κοκ. Η κρίση είναι πρώτα από όλα δική τους. Όταν συγκλίνουν οι αμφισβητήσεις, όπως το Μάρτιο του 2013, θα δουν και πάλι. Και μετά, όμως, μπορεί να μην είναι πια εύκολο να ελέγξουν το τζίνι. Μάθαμε από τα κόλπα του τότε και τί να μην πιστεύουμε, πια. Και αργά ή γρήγορα, οι κυπραίοι ζητούν τα ρέστα..

 •  Ξεκινά η μεγάλη μάχη με την κλοπή δημοσιου πλουτου. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν ήταν απαίτηση της τρόικα. Το πάλεψε η κυβέρνηση Χριστόφια, και αφού η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποδέχτηκε το κούρεμα, δεν ήταν ανάγκη. Απλώς στα τόσα ψέματα, που πρόθυμα ανακύκλωνε η πλειοψηφία των ΜΜΕ, επέμενε σε αυτό, μέχρι που άρχισε να τους ξεφεύγει ότι τελικά οι ίδιοι το ήθελαν. Οι της κυβέρνησης. Και όταν αυτή η ομολογία συνοδευόταν και από την εκστρατεία προνομιακής και ευνοιοκρατικής αντιμετώπισης μερικών επιχειρηματιών, το γλυκό ήρθε και έδεσε. Μερικοί ισως κάνουν επιχειρήσεις από τα δημόσια αξιώματα. Το να πουλάς δημόσιο πλούτο, και μάλιστα κερδοφόρες επιχειρήσεις, χωρίς λόγο,οδηγει σε υποπτες ενδεχομενες ερμηνείες: είτε θα τις δώσεις σε γνωστούς/φίλους κλπ για να πάρεις μετά ανταμοιβή, ή την πουλάς και παίρνεις μίζες under the table..κοκ. Γι’ αυτό και όλη αυτή η διαδικασία από εδώ και μπρος μπορεί να ονομάζεται «κλοπή». Το ότι αυτό το ζήτημα αναπόφευκτα θα επανέλθει και νομικά, αν επιμένουν μερικοί – θα γίνει, δηλαδή, έρευνα για τα συμφέροντα που κρύβονταν πίσω από τέτοια ξεπουλήματα, να το θεωρούν δεδομένο οι εμπλεκόμενοι. Κατά τα άλλα το θράσος της κλοπής στηρίζεται στην ανοχή της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. Άντε να δούμε, λοιπόν, κ. Νικόλα πόσο συνεπής θα είσαι – όχι στο κόμμα και ανοησίες. Στον Τάσσο. Αυτό πια είναι το μετρ της δικής σου αξιολόγησης στην οικονομία. 

 • Και μια πολύ καλή διαισθητική διαπίστωση από δημοσιογράφο. Αυτό το σχόλιο για το ύφος του Χ. Γεωργιάδη, και το τί λέει για τις προθέσεις του ατόμου, πρέπει να αναγνωριστεί στον κ. Άριστο Μιχαηλίδη του Φιλελευθέρου: «..και μόνο ο τρόπος που το λέει αυτό ο υπουργός οικονομικών, με ύφος σαν να θέλει να εκδικηθεί κάποιον, δημιουργεί αμφιβολίες για την ωριμότητα των αποφάσεων..» [«Ας πουλά Λαχεία αφού δεν μπορεί αλλιώς, Φιλελεύθερος, σελ. 3 31/10/2015].. Το σχόλιο αναφερόταν στην νέα δηλωση του Χάρη [πόσο πληκτικά "ανώριμος" μπορεί να είσαι για να αναπαράγεις επί λέξει κλισε ανοησίες της δεκαετίας του 1980 με το ύφος κάποιου που νομίζει ότι είπε και κάτι νέο;] «Είναι δουλειά του κράτους να πουλά λαχεία;» Φαίνεται ότι ο Χάρης νομίζει ότι η δουλειά του κράτους είναι να έχει υπουργούς που διορίζουν τις φιλενάδες τους επικεφαλής ιδιωτικών τραπεζών. Η μόνη δουλειά των λειτουργων του κρατουςείναι το ρουσφέτι, αντί να σκέφτονται πως θα έχει εισοδήματα το κράτος; Ο Μιχαηλίδης έπιασε πολύ καλά αυτο που φαινεται να ειναι στο πίσω μέρος των λέξεων. Η εμπάθεια [εκδικητικοτητα] της "ανωριμότητας" πηγάζει αραγε από καποια ψυχαναλυτικη ανασφάλεια της άγνοιας [ η εστω της θεαματικα κατασκευασμενης "δεν καταλαβαινω"] η μηπως θα πρεπει να παμε ευρυτερα στην αναζητηση της ωριμοτητας οπως την προσδιορισε ο Καντ σαν την "μη χειραγωγηση" - απο αλλους, απο δανεικες, λ.χ., copy paste ιδεες αλλων,κατα φαντασια, ανωτερων "πολιτισμων";Έχουμε, μηπως, καποιον/ους να διαχειρίζονται δημόσιο πλούτο με την νοοτροπία διορίζω τους φίλους μου για να αποδείξω ότι είμαι κάτι η επαναλαμβανω κλισε σαν αποδειξη;.. Σόρρυ φολκς.. έτσι βγαίνει.. Και Χάρη, μόλις κάνεις την πρώτη σου ώριμη δήλωση, σαν υπουργος αυτης της πολιτειας, εδω και τωρα, η στήλη θα την καταγράψει..

 • Τελικά, τι ειναι ο Πολίτης; Είναι φερέφωνο των διαρροών του Ρίκκου ή..; Η γυμνή εικόνα της διαπλοκής; Δηλαδή ρε εσείς εκεί στον Πολίτη, το έχετε ξεφτιλίσει, πια, το θέμα σε βαθμό κωμωδίας; Καταθέτει ο Κ. Κληρίδης για τη κομπίνα που έστησε ο Ρίκκος με το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους και ξαφνικά, μετά την Σημερινή που νεκρανάστησε μια έκθεση ύποπτων κίνητρων και χρηματοδότησης, τώρα ξαφνικά νά' σου και ο Πολίτης που θυμήθηκε την  focus – για να προσφέρει εκδούλευση στον Ρίκκο; Ιδού η κατάντια. Γίνατε όργανα του Ρίκκου;  Εντάξει, τα απωθημένα σας με την αριστερά γιατί δεν συγκάλυψε τις τράπεζες, να τα καταλάβει κάποιος. Το ότι πουλάτε το άσπρο μαύρο είναι, επίσης, κατανοητό – τί άλλο να πείτε εσείς που γράφατε ύμνους για τον Βγενόπουλο. Που λογοκρίνατε κείμενα για τα σκάνδαλα των τραπεζών κοκ; Αλλά να φαινεται οτι γίνεστε φερέφωνο του Ρίκκου; Υγεία. Και να χαίρεστε…

 • Δηλαδή, ο Πολίτης έκανε τόσο θέαμα για τα δόντια του Παπασάββα [ και πόσα στοίχισαν.. 10 - 20,000;] αλλά εδώ καταπίνει αμάσητα ένα σκάνδαλο 600,000 εξαπάτησης από κάποιο στην γενική εισαγγελία [τον Ρίκκο] και με στόχο ότι απέμεινε από την Λαϊκή.. Και η πλάκα είναι ότι νομίζουν ότι δεν κάνουμε τη σύγκριση.. Ή ότι υπάρχουν ακόμα κορόιδα που πιστεύουν ότι ο Παρούτης ενδιαφέρεται για τα σκάνδαλα της Λαϊκής. Ρε, εδώ προσπαθείτε να συγκαλύψετε μια κομπίνα 600,000… Αλλά.. Πάλι καλά που καταντήσατε εδώ που είσαστε.. το πιο τρομακτικό είναι πόσος κόσμος σας πίστευε αθώα μέχρι πριν 5 χρόνια. Συνεχίστε την κατάβαση στο βούρκο της αποκάλυψης του πώς λειτουργείτε.. Είναι και αυτό μια προσφορά.. Προσφορα στην κυπριακή σάτιρα του μέλλοντος – «η δημοσιογραφία του Πολίτη».. :).. Η στο μουσείο των ζόμπι θα υπάρχει μια αίθουσα που θα αντιστοιχεί στην αίθουσα για το double speak  του Όργουελ – εκείνο το «ο πόλεμος είναι ειρήνη». Σε εσάς, θα είναι «η συγκάλυψη που πουλιέται σαν σκανδαλοθηρία αποκαλυψης»..

 • Η «κατάθεση» Μ. Νεοφύτου θυμίζει Λίλλη, το χρονικό σημείο μύριζε Ρίκκο, και η δημόσια συμμαχία των κραυγών όσων τα έπαιρναν από τον Βγενόπουλο και τώρα φωνάζουν για να στρέψουν την προσοχή αλλού, μήπως καταγράφει υπόγεια συμμαχία Πολίτη- Στράκκας;.. Κατά τα άλλα όσοι δεν κατάλαβαν να το πούμε απλά. Η «κατάθεση» Μιλτιάδη Νεοφύτου μύριζε σκηνικό Λίλλη –  εκβιασμό του στυλ: δώσε μας αυτό, για να σου χαρίσουμε εκείνο. Και όχι απλώς μυρίζει Λίλλη, αλλά δόθηκε και τον ..Μάρτιο. Τί σύμπτωση. Ακριβώς πριν να φύγει ο Ρίκκος από την εισαγγελία. Ο Ρίκκος που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον λέει για το θέμα της  focus. Όπως και ο Πολίτης. Ο Ρίκκος, όμως, είχε ενδιαφέρον με το αζημίωτο. 600,000 ήθελε από το ενδιαφέρον για την Providencia.  Ο Πολίτης πληρώνεται για να πουλά focus; Ή θα κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το στημένο παιχνίδι; Πολύ ενδιαφέρον πάντως ή ας πούμε τυχαία [; Χα χα..:)] σύμπτωση συμφερόντων του Πολίτη με τον Ν. Παπαδόπουλο; Είναι το φιλμ – πως έμαθα να αγαπώ την περιρρέουσα [αα! καλά αυτό μας τα απέδειξε με χαρτόσημα και αλλα γραπτά τεκμήρια ο Πολίτης από το 2011] και την Στράκκα;. Εντάξει στις 1/11 έριξε πρωτοσέλιδο για τους δικηγόρους…Βέβαια, ήταν γενικά οι δικηγόροι χωρίς εστίαση στην Στράκκα… Αλλά και γιατί μόνο εκεί στο κάτω κάτω.. Η υπόθεση με τον Μιλόσεβιτς ήταν παρατραβηγμένη [γιατί υπήρχε και πολιτική διάσταση – και το ήξερε και ο Κληρίδης], ενώ τα άλλα περνούν στα ήπια… Αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς και το άλλο μεγάλο γραφείο και τις ύποπτες κινήσεις του – τον Πολυβίου.. Άντε κάποτε θα δούμε και την έρευνα που θα εξηγήσει πολλά – την σχέση τραπεζών-δικηγορικών γραφείων-ΜΜΕ… Ιδού ο πραγματικός κόμβος της διαπλοκής. Η ροή χρημάτων είναι και επιφανειακή και υπόγεια.. Αλλά θα έρθει και αυτού ο καιρός του..:)

 • Το παραμύθι της focus: η ταμπακέρα, που αποφεύγουν οι ένοχοι που φωνάζουν όπως τον ψυχαναλυμένο που προβάλει τις εμμονές του, είναι ποιοί πήραν λεφτά για να προσφέρουν υπηρεσίες ή χατίρια στον Βγενόπουλο. Και τα τεκμήρια είναι εκεί – το 2009 κάποιοι τον στήριζαν πρωτοσέλιδα, ενώ το 2011 κάποιοι στην Κεντρική [που είχαν φίλους σε κομματικά και δικηγορικά γραφεία] του έκαναν δώρο την μετατροπή της Εγνατίας σε παράρτημα. Τότε, ο Πολίτης δεν έλεγε τίποτα, αλλά πληρωνόταν διαφημίσεις και λογόκρινε την κριτική, ενώ ο Ν. Παπαδόπουλος πληρωνόταν ως δικηγόρος που εξυπηρετούσε την διοίκηση Βγενόπουλου. Ακόμα μια φορά για τα κορόιδα που τσιμπάνε  focus. Έχουμε μια ιστορία, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον ΔΗΣΥ, όπου κάποια λεφτά διοχετεύτηκαν προς το κόμμα της Δεξιάς, για να πληρώσει μεταφορά φοιτητών στις προεδρικές εκλογές του 2008. Αυτό έγινε και μέσω του δικηγορικού γραφείου του νυν προέδρου. Αυτό ακούστηκε λίγο και μετά χάθηκε. Ο Αναστασιάδης είπε το αυτονόητο – όλα τα κόμματα και οι υποψήφιοι παίρνουν νόμιμα επιχορηγήσεις από επιχειρήσεις, οι οποίες, μάλιστα, δίνονται από τον ίδιο χρηματοδότη και σε πέρα από ένα κόμμα. Τηρούν ίσες αποστάσεις. Τα λεφτά μερικοί τα αναγάγουν στον Βγενόπουλο, αλλά μπορεί να ήταν και από διάφορες άλλες πηγές. Όμως, το σουξέ του Πολίτη είναι βέβαια η προσπάθεια αλά Ρίκκος-Δρομολαξιά να βρει και χρήματα που δόθηκαν στο.. ΑΚΕΛ. Εκεί φαίνεται να την πάτησε, αφού δεν φαίνεται να βρίσκεται ότι μπήκαν χρήματα στα οικονομικά του ΑΚΕΛ από την  focus. Οπότε, η έμφαση μετατοπίστηκε στην προεκλογική του Χριστόφια το 2008 - μεγάλο μαράζι της δεξιάς και του Πολίτη... Τέλος πάντων, εκεί η προσπάθεια εστιάζεται στο να συνδεθούν άτομα που είχαν σχέση με το ΑΚΕΛ ή την προεκλογική εκστρατεία, με πληρωμές [για οποιαδήποτε εργασία] από την  focus. Η σύνδεση, εδώ, ήδη εμπεριέχει ένα υπόγειο ρατσισμό. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που πληρώθηκαν από την focus - και λεγεται και γραφτηκε. Όλοι οι άλλοι που πληρώθηκαν από την  focus δεν είναι πρόβλημα, αλλά οι αριστεροί είναι ύποπτοι. Όπως και στον Λίλλη, είναι ένα είδος Μακρονήσου – σπάζει κάποιος και του υποβάλεις τί θα πει. Ναι, αυτό είναι εν μέρει το κράτος σήμερα και αυτός είναι ο ρόλος του Πολίτη. Να ζητά δηλώσεις. Χωρίς ντροπή. Έτσι φαίνεται ότι στα τελευταία του ο Ρίκκος εκμαίευσε [;] βρήκε [;] και μια δήλωση του Μ. Νεοφύτου, ο οποίος αφού έκανε και πρόεδρος της Ομόνοιας, είναι ξεκάθαρος στόχος. Η ιδεολογική εκστρατεία που  θυμίζει Μεταξά είναι μέρος του επιπέδου μερικών φαινεται. Αλλά το νομικό πλαίσιο; Αυτοί που σκίζονται για την αμερικανική δημοκρατία των επιχορηγήσεων από ιδιώτες, και οι οποίοι στήριζαν τον Βγενόπουλο μέχρι το 2012, ξαφνικά τώρα έχουν πρόβλημα. Ναι – γιατί είναι η αριστερά ο στοχος. Όμως, νομικά πρέπει να αποδειχθεί ότι έγινε παράπτωμα πρώτα, και μετά ότι κάποια λεφτά δόθηκαν για κάποια εξυπηρέτηση. Είναι σαφές ότι το σημείο που μπορεί να ελέγξει κάποιος είναι το 2009, όταν ήρθε στην Κύπρο ο Βγενόπουλος και ζητούσε χάρες. Τότε έγινε μια συζήτηση στη Βουλή. Γιατί το ΑΚΕΛ του πήγε κόντρα; Γιατί ο νυν ηγέτης του ΔΗΣΥ τότε, κανόνισε ιδιωτική συνάντηση με τον Βγενόπουλο, όπως υποστήριξε ο τελευταίος και όπως φανηκε να παραδέχτηκε, με κάποια διαφοροποίηση στους συμμετέχοντες, ο Αβέρωφ; Γιατί εξυπηρετήθηκε ο Βγενόπουλος το Μάρτιο του 2011 από τον Ορφανίδη στην Κεντρική Τράπεζα, όταν έγκρινε την Εγνατίας να γίνει παράρτημα της Λαϊκής; Ποιοί ήταν πίσω από τον Ορφανίδη – διότι εκεί έγινε η μεγάλη εξυπηρέτηση. Αλλά αυτά, αυτές τις εξυπηρετήσεις, του 2009 και του 2011, δεν τις αναζητά. Διότι ο Πολίτης στήριξε τον Βγενόπουλοοταν ερεε το χρημα των διαφιμησεων; Άλλωστε στην Ελλάδα, ο Πολίτης στήριξε την παράταξη που υποστήριζε τον Βγενόπουλο – τη Νέα Δημοκρατία. Άρα τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδιαπου λεει και ο Βγενοπουλος; Φωνάζουν κάποιοι για να συγκαλύψουν – το ποιοί βολεύονταν με τους τραπεζίτες αλά Βγενόπουλος, ποίοι τον προωθούσαν το 2009 και ποίοι συγκάλυψαν το σκάνδαλο της Εγνατίας το 2011. Τα πρωτοσέλιδα του Πολίτη είναι εκεί…

 • Την Κυριακή 1/11 ο Πολίτης έριξε φύλλο συκής – είχε πρωτοσέλιδα ποσα πήραν οι δικηγόροι… Και μιλάμε για την επιφάνεια του δικτύου τράπεζες-δικηγορικά γραφεια.. Για τα ΜΜΕ αναμένουμε τις επιφανειακές, έστω, αναφορές στα ποσά των επίσημων διαφημίσεων.. Αναδημοσιεύουμε την πιο ειλικρινή κατάθεση δημοσιογράφου για αυτό το πλαίσιο ροής κεφαλαίων – Α. Παράσχος 2012:Όταν μια επιχείρηση ΜΜΕ, ξεκινά την κάθε νέα χρονιά, έχοντας διασφαλισμένο διαφημιστικό κονδύλι πέραν του ενός εκατομμυρίου από μία μόνο τράπεζα και τα ανάλογα από τις άλλες, τότε ο καθείς αντιλαμβάνεται ποιός υπαγορεύει τους όρους του παιχνιδιού. Όταν παράλληλα, ΜΜΕ λάμβαναν δάνεια εκατομμυρίων και μεγάλα παρατραβήγματα με «ευκολίες πληρωμής», τότε ποιός δημοσιογράφος μπορούσε να τα βάλει με τις τράπεζες, χωρίς να χάσει τη δουλειά του; Υπάρχουν κι άλλα, όπως οδηγίες τραπεζιτών για πιέσεις, π.χ. προς την εποπτική αρχή ή για προστασία της εποπτικής αρχής. Τα είδαμε και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν να συμβαίνουν σε σύμπραξη τραπεζιτών, πολιτικών και ΜΜΕ

 • Και για να μην ξεχνάμε μια αλλη μορφη συγκάλυψης - την οποια εκφρασε και ο κ. Βενιζέλος του Φιλελευθέρου. Βγήκε το Σάββατο, 31/10, λες και το έκανε από συναδελφικό καθήκον [;], λες και του είπαν γράψε κάτι [;], και αναπαρήγαγε το σενάριο που προωθεί τελευταία ο Πολίτης στη δικαστική διαμάχη με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ: το σκηνικό «άντε σταματήστε την δικαστική φάση, παραδεχθείτε για να μην προχωρήσει, και χρειαστεί να πληρώσει..και θα ξεχαστεί..» Κάπως έτσι διαβάζονται τα τελευταία δημοσιεύματα.  Ο Βενιζέλος, λοιπόν, βγήκε να κάνει τον δικηγόρο του Πολίτη. Αλήθεια ρε Βενιζέλο, όλες της φανφάρες που προσπάθησε να πουλήσεις με βάση τα θεάματα του Ρίκκου, δοκίμασες ποτέ να τις ξαναδιαβάσεις; Θα καταλάβεις πόσο φαιδρό είναι να φτιάχνεις επιχειρήματα, υποθέτοντας δεδομένα. Άντε να δούμε, λοιπόν, πόσο αντέχει η φούσκα. Σε ενοχλεί η ό,ποια χρηματοδότηση από την  focus; Και ο/η [να μην πούμε το φύλο και φωτογραφίσουμε άμεσα] δημοσιογράφος της εφημερίδας σου που φημολογειται οτι πήρε λεφτά από την focus; Εκείνα ήταν καλά λεφτά; ..Δεν μπορεί να μην το ξέρεις.. Άρα.. Όποιος κάτοικα σε γυάλινο σπίτι;..:) ..Σε ενοχλούν τα λεφτά τα Βγενόπουλου; Εσένα; Μπα.. και όταν σας επιχορηγούσε με πακέτα διαφημίσεων; Και μιλάς για «μαύρο χρήμα»; Υποτίθεται στη θέση/ ρόλο σου, θα έπρεπε να προσεχείς τις λέξεις. Αν Βενιζέλο είναι «μαύρο χρήμα» τα ό,ποια χρήματα είτε της focus, είτε του Βγενοπουλου, τότε και η επιχείρηση που σου βάζει σκάλες ανέλιξης, τέτοιο χρήμα έπαιρνε... Κατά τα άλλα τέως επαναστάτη κλπ, δεν σου κάνει αίσθηση το σκηνικό των «δηλώσεων» που θυμίζουν Μακρόνησο;.. Αλλά σιγά που κατάλαβες ακόμα και τότε.. Όπως και να έχει, το ερώτημα είναι απλό – ο Βγενόπουλος ήταν εδώ και πολλοί σιώπησαν. Μερικοί μίλησαν έστω και στην Βουλή τον Ιουλιο του 2009, όταν απαιτούσε διάφορα. Εσύ μίλησες; Μερικοί έστω και καθυστερημένα, το 2012, έθεσαν το θέμα της μεγάλης  ευκολίας που έγινε στο Βγενόπουλο με την  Εγνατίας. Είπες τίποτα;..Και άμα βρεις χρόνο, πες μας και πόσα λεφτά πήρε ο Φιλελεύθερος από τη Λαϊκή επί Βγενόπουλου.. Νόμιμα νόμιμα.. Αλλά όπως λέει και ο Αναστασιάδης νόμιμα πήρε τα εμβάσματα το δικηγορικό του γραφείο.. Ή μήπως άμα σας βολεύει κάτι είναι ύποπτο και άμα δεν βολεύει δεν είναι.. Για τα δικηγορικά γραφεία το αφήνουμε να το σκεφτείς, αφού ο Πολίτης της Κυριακής αποφάσισε να τους αφιερώσει ένα πρωτοσέλιδο. Πόσα πήραν.. Μαύρα ή λευκά, ρε Κώστα;..:)

 • Στην Ελλάδα είναι ύποπτη η Σαβαϊδου για διαπλοκή;  Μπα μπα.. Και όλοι εκείνοι που την θεωρούσαν ηρωίδα, όταν γινόταν όργανο της τρόικα ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση – που διαπραγματευόταν; Να το προσέξουν διάφοροι εδώ κάτω – η υποταγή και η διαπλοκή δεν περνούν απαρατήρητα.. Η ιστορία συνεχιζεται..

 • Μια ακόμα απόπειρα να εξηγηθεί στο Χάρη αυτό «που δεν καταλαβαίνει». Γιατί η έξοδος στις αγορές είναι Δώρο της αντίστασης του Τσίπρα και του Βαρουφάκη.Εφκήκαμεν στις αγορές λαλεί τζαι κάμνει χαρούες ο Χάρης; Να φιλάς τα πόθκια του Τσίπρα τζαι του Βαρουφάκη, Χάρη. Διότι το να φκούμε στις αγορές εν εύκολο πκιον, γιατί με το σοκ που επροκάλεσεν η άνοδός τους προς την εξουσία, υποχρέωσαν τον Σόιμπλε να δεχτεί την ποσοτική χαλάρωση που ήθελε ο Ντράγκι. Άρα το να αγοράζεις τώρα ομόλογα από χώρες της ευρωζώνης, εν δίπλα εξασφαλισμένο – στην ανάγκη αγοράζει και η ΕΚΤ, αλλά τζαι όσοι θέλουν να πουλήσουν, πάλε εν έτοιμη η ΕΚΤ να στηρίξει. Αλλά όσοι «δεν καταλαβαίνουν» Χάρη, εν φυσικόν να μεν ξέρουν ότι έγιναν όλα αυτά. Εσύ, είπαμε, ήσουν με τον Σόιμπλε που ήθελε την Ελλάδα αποικία;.. Περαστικά..

 •  Αλλά όταν αφήνεις το Χάρη να κάνει ακόμα και μια σίγουρη δουλεια πάλι ζημια θα βγάλεις [;]. Πήγε στις αγορές και μας φόρτωσε έξτρα τόκους για δάνεια. Και τελικά βγήκαμε στις αγορές και πληρώσαμε το πιο ψηλό επιτόκιο μετά την Ελλάδα. Γεια σου ρε Χάρη! Δηλαδή, μας έμειναν λεφτά από εκείνα που επέμενε να μας δανείσει η τρόικα [παραπάνω από ότι θέλαμε για να μας βάλει έξτρα όρους] όπου το επιτόκιο ήταν 2%, και ο Χάρης επέλεξε το 4.25%, δηλαδή να πληρώσουμε έξτρα επιτόκιο 2.25%. Μπράβο οικονομική αντίληψη!.. Και γιατί να πληρώσουμε αυτό το έξτρα ποσό;…Μηπως διευκολυνθηκαν μερικοι;...

 • Α και για να μην ξεχνιόμαστε –«αποκλειστήκαμε» από τις αγορές το 2011, λόγω ψηλού επιτοκίου, λόγω της έκθεσης των τραπεζών στην Ελλάδα. Ε αφού δεν έχουμε, πια, παραρτήματα στην Ελλάδα.. :) Η έννοια «αποκλεισμός από τις αγορές» απλώς σήμαινε ότι ήταν ψηλό το επιτόκιο που θα πληρώναμε. Και ο λόγος; Η έκθεση των «καλύτερων τραπεζιτών» στην ελληνική κρίση: αυτά έλεγε ο αρμόδιος των Fitch για την υποβάθμιση του Μάη του 2011 – για το ποιά ήταν τα αίτια, τα οποία θα προκαλούσαν ανάγκες στα δημόσιο-οικονομικά, όπως το δημόσιο χρέος που τώρα το κρύβουν όσοι δεν βολεύονται: «Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την ένταση (severity) της κρίσης στην γειτονική Ελλάδα και τον κίνδυνο που αυτό προκαλεί για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και κατά συνέπεια (consequently) για τα δημόσια οικονομικά της Κύπρου». Chris PryceDirector in Fitchs Sovereign Group.

 • Όταν ο αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης κάνει κριτική στην εμμονή στις περικοπές και τη λιτότητα.. Ή τα προβλήματα της αναπαραγωγής των κομπλεξικών ιθαγενών.  Όταν οι αμερικανοί συνειδητοποιούσαν ότι η νεοφιλελεύθερη υστερία ήταν αδιέξοδο, ο Ορφανίδης γαντζωμένος από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ως απόδειξη γνώσης, αναπαρήγαγε αυτά που οι άλλοι εγκατέλειπαν.. Και για να ολοκληρώσουμε την εικόνα, ιδού και οι απόψεις του BBernake του επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος βλέποντας τα χάλια στα οποία οδήγησε ο νεοφιλελευθερισμός, προτίμησε να δει την πραγματικότητα και άλλαξε πολιτική – αντί λιτότητα, προώθησε την ποσοτική χαλάρωση. Από την αρχή της κρίσης. Σε συνέντευξή του στο BBC είπε χαρακτηριστικα:  «..νομίζω ότι υπήρξε μια υπερβολική έμφαση στις περικοπές στους δημοσιοικονομικούς προυπολογισμούς.. το παράκαναν με την εμμονή στην λιτότητα στην ευρωζώνη..» http://www.bbc.com/news/business-34643363..Και ο Χαρούλης μας που νομίζει ότι εφαρμόζει τον σωστό κανόνα; Να του λένε οι ανώτεροι από τις ΗΠΑ ότι κόλλησε σε λάθος ερμηνεία; Ωιμέ!.. Αλλά αυτή η αναφορά του Bernake είναι και μια υπενθύμιση του πώς το σύνδρομο του  ιθαγενή-που-ταυτίζεται-με-τους-ανώτερους-αποικιακράτες, που πάει στο εξωτερικό και έρχεται για να πουλήσει μούρη στους ιθαγενείς, για πράγματα που δεν καταλαβαίνει, είναι επικινδυνο. Ο Ορφανίδης ήταν στις ΗΠΑ, ενώ  στηνόταν η φούσκα που εκράγηκε καθώς έφευγε. Και δεν κατάλαβε τίποτα. Συνέχισε να κάνει τα ίδια, όπως ένα άτομο που επαναλαμβάνει γιατί δεν καταλαβαίνει. Και στο τέλος, είχαμε και εδώ τα ίδια. Και ακόμα δεν καταλαβαίνει – ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Πήρε τους σκληρούς δίσκους για να μην δούμε προφανώς, πως ίσως έκανε κα σκόπιμα αβαρίες στους φίλους του.

 • Κοίτα να δεις πως διαχέονται ύποπτα σημάδια μιας μίζας 50 εκατομμυρίων. Α η φυλλάδα του εθνικισμου το κυπριακο ποντικι   βγήκε να πουλήσει την πραμάτεια του Ορφανίδη – δηλαδή την προσπάθεια του να αποφύγει να απαντήσει γιατί διευκόλυνε τις μίζες 50 εκατομμυρίων για την Uniastum. Μπα.. Αυτά τα 50 εκατομμύρια ήρθαν πίσω στην Κύπρο – τι απεγιναν αραγε;..:) Αλλά το ποντικι δεν έχει πρόβλημα; Έτσι την απόπειρα του Ορφανίδη να αποφύγει τις ερωτήσεις για τη  Uniastrum την ονομάζει λογοκρισία. Έτσι είναι.. και το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου δεν ήταν πάσα για την τούρκικη εισβολή. Όχι, καλέ. Ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν στο Τζιμπουτί... Γενικη σκεψη περι του κλιματος.. Πρέπει να υπάρχει τρόπος να μετράμε πως ξοδεύτηκαν 50 εκατομμύρια..:)

 • Καρεκλάκηδες; Ώστε ο Κασίνης πάει για υποψήφιος του ΔΗΣΥ. Ο Κασίνης, αν θυμάστε, το  έπαιζε βαρύς και ασήκωτος – "ξέρει" και δεν δέχεται υποβολές κλπ. Αλλά βολικά, μόλις εμφανίστηκε αυτή η κυβέρνηση, εξαφανίστηκε από την κριτική.  Μπορει να πει και κάποιος τί να περιμένεις και από «σύμβουλο» του Σαμαρά ..Του είχε μείνει από την προηγούμενη περίοδο φαντασιώση για διεκδικήσεις καρέκλων..στη ΚΡΕΤΥΚ, ας πούμε. Έτσι, αφού δεν έγινε ότι ενδεχομένως ήθελε, δεν είπε και τίποτα, όταν ο Αβέρωφ την ξήλωσε [και με την βοήθεια αθλίων θεαμάτων στα πρωτοσέλιδα] για να κάνει το δικό του κλαμπ – και αν κρίνει κανείς από τις πρακτικές της νυν κυβέρνησης, να γεμίσει το κλαμπ με ρουσφέτι. Οπότε, τώρα θα πάρει και Κασίνης μια καρεκλίτσα, αν εκλεγεί για να υπάρχει και τεκμήριο της ερμηνείας της σιωπής του. Άντε να ξεμπερδεύομε με τις φούσκες.. ο άλλος υποψήφιος είναι ο Ζένιος. Πήρε αύξηση από 1,700 σε 30,000 για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση, και δεν το κατάλαβε ότι «ήταν πολλά τα λεφτά»…Εδώ υπήρχε ολόκληρη οικονομική κρίση κάτω από την επιφάνεια και αυτός, καθηγητής χρηματοπιστωτικών, δεν φάνηκε να πήρε χαμπάρι.. Και μετά απορούν, γιατί οι μισοί φοιτητές που παίρνουν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου πάνε αλλού.. Με τέτοια εικόνα ότι νά’ναι όπου νά’ναι..

 • Αντίσταση στους κλέφτες: Μποϋκοτάζ στις κλοπές των ιδιωτικοποιήσεων. Μηπως μερικοι εκεί στον ΔΗΣΥ έχουν φαίνεται να ξοφλήσουν πολλά χρέη/οφειλές σε μερικούς πλούσιους; Γι’ αυτό κοιμούνται και ξυπνούν με το πώς θα τους χαρίσουν δημόσιο πλούτο – με ελαφρύνσεις ο ένας, με ιδιωτικοποιήσεις ο άλλος; Και όσοι δεν έχουν κάτι να τους χαρίσουν, διορίζουν μια επιτροπή, όπου βάλλουν δικούς του τάδε και του τάδε για να πληρώνουμε το ρουσφέτι; Πόσο θα διαρκέσει αυτή η απόπειρα δημόσιας κλοπής πριν ξεσπάσει η θύελλα, θα το δούμε. Να θυμάστε τον Μάρτιο του 2013 και να κοιμάστε με ανησυχία. Για την ώρα, έχουμε μια εισήγηση. Ό,τι ιδιωτικοποιείται να ξεκινά εκστρατεία μποϋκοτάζ. Έτσι, οσοι υφαρπάζουν δημόσιο πλούτο θα χάσουν. Οπότε, αν ιδιωτικοποιήσουν οποιοδήποτε κομμάτι της ΣΥΤΑ, θα αλλάξουμε μαζικά εταιρεία, αν ιδιωτικοποιήσουν το λαχείο θα αγοράζουμε από οπουδήποτε αλλού.. Άντε να δούμε.. Να χάσετε μαζικά και πάλι, όπως με τις τράπεζες… Και να σφαχτείτε μεταξύ σας..

 • Παραιτήθηκε ο Ν. Κωνσταντίνου από το ΔΣ της Κεντρικής, στον οποίο είχε εστιαστεί και η κριτική μας για την «έκθεση» του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας που ανακύκλωσε ο ΔΙΑΣ ως ένα είδος μετατόπισης από διάφορα – λ.χ. από  την συζήτηση για τις μίζες της Uniastrum. Δεν ξέρουμε γιατί παραιτήθηκε – θα έπρεπε λογικά να πάει στη βουλή και να τον ρωτήσουν και για την κωμική [και σαν έκφραση της σύγκρουσης συμφερόντων] έκθεση που διέρρευσε, τάχα μου, στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, αλλά και τις αλλαγές θέσεων που είχε τα τελευταία χρόνια. Αν παραιτήθηκε γιατί τον έπιασε κάποια ευθιξία τελικα, καλώς. Αλλά αν είναι, όμως, όπως τον Κοιλιάρη και τον Ζένιο που φάνηκαν να παραιτήθηκαν με υποσχέσεις.. Μήν ανησυχείς! Εμείς εδώ είμαστε! Παρακολουθούμε!..  Θα δούμε..

·         Νά’ σου και το κατάλοιπο άλλων εποχών να απειλεί κιόλας. Δημιουργήθηκε κάποτε μια φολκλορική επιτροπή, η οποία για ιστορικούς λόγους θα πρέπει να ονομάζεται «η επιτροπή των λακκιών τζαι της αγλαγκιάς». Ο στόχος της ήταν να «εξελληνίσει» τα κυπριακά τοπωνύμια. Η επιτροπή έγινε γνωστή, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 δοκίμασε να αλλάξει το επίσημο όνομα της Αγλαντζιάς τζαι των Λατσιών - κατά την εκδοχή του Μ. Χριστοδούλου. Ή με τις ευλογίες της κ. Κλαίρης. Η αντιδραση ήταν έντονη και το θέμα από τότε ατόνησε – η για να το πούμε ιστορικά, κέρδισε η κυπριακή στο καθημερινό λόγο και όχι μόνο. Ο Μ. Χριστοδούλου είναι ένας ενδιαφέρων διανοούμενος, με εμμονές. Όταν συνειδητοποίησε την ήττα, είχε την ειλικρίνεια να αναγνωρίσει ότι η κυπριακή διαμορφωνόταν ως ..γλώσσα. Αυτά βέβαια οι οπαδοί, που απλώς βγάζουν ιαχές, δεν τολμούσαν καν να τα κατανοήσουν. Χρόνια μετά, λοιπόν, αυτή η νοοτροπία φαίνεται να ξαναβγήκε σε κυκλοφορία γιατί, λέει, κυκλοφόρησε ένα έντυπο με ονόματα των χωριών στη βόρεια Κύπρο και στα ελληνικά [άρα και στα ιστορικά τους ονόματα] αλλά και στα τούρκικα [στο πώς, δηλαδή, το εθνικιστικό καθεστώς του Ντενκτάς τα μετονόμασε μετά το 1974]. Δυστυχώς, παρά την υποχώρηση του εθνικισμού στην τ/κ κοινότητα μετά το 2000, έτσι λέγονται ακόμα επίσημα – αν και στην καθημερινοτητα πολλοί επιμένουν και χρησιμοποιουν το ιστορικό όνομα. Και ως μορφή αντίστασης..  Εδώ οι δικοί μας ήθελαν να εξαφανίσουν κυπριακούς ήχους – οι άλλοι θα κώλωναν να φτιάξουν άλλες λέξεις/ονόματα για να πολεμήσουν τον εθνικό αντίπαλο; Έγινε, λοιπόν, μια εργασία και στα δεδομένα πλαίσια καταγράφηκαν και τα δυο ονόματα. Να κάνουμε ποινική δίωξη, λέει, γιατί να εκδοθεί. http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/283380/porisma-katapeltis-gia-ta-tourkika-toponymia#sthash.5Ojx3J5w.IUJkMHmP.dpuf.. Ως γεγονός έπρεπε να πουν στους τουρκοκύπριους – «κοιτάξετε θα διορθώσουμε μερικά μνημεία δικά μας στα βόρεια Κύπρο, αλλά θα τα καταγράφουμε μόνο με το δικό μας ιστορικό όνομα, αν δεν δέχεστε, κακό δικό σας...».. Και οι άλλοι πειθήνια θα δέχονταν να εκδοθεί και περιλαμβάνει μόνο την ελληνοκυπριακή θέση… Είναι να απορείς ώρες ώρες με τη βλακεία. Παρακαλούνε οι έξυπνοι δικοί μας να εξηγήσουν γιατί κατ’ αρχήν δεν διώκονται όσοι άλλαξαν κυπριακά τοπωνύμια στην νότια Κύπρο για να τα εξελληνίσουν. Ολόκληρος πόλεμος έχει γίνει μέχρι και για την Αναφωτία που ο Μενέλαος την ήθελε Αναφωτίδα. Μετά, αν μερικοί θέλουν να ασχοληθούν πραγματικά με τα ονόματα, θα ήταν πιο σοφό να προσπαθήσουν να βρουν κοινή γλώσσα με τους τουρκοκύπριους. Το να πει κανείς στους τουρκοκύπριους ότι ό,ποιος χρησιμοποιεί το νυν τουρκοκυπριακό όνομα [ναι, οι εθνικιστές το έβαλαν, όπως και οι δικοί μας εθνικιστές έφτιαξαν αυτή την φολκλορική επιτροπή για τα τοπωνύμια] το μόνο που πετύχει θα είναι να μουλαρώσουν οι τουρκοκύπριοι [σαν επίσης γνήσιοι κυπραίοι] τζαι να υιοθετήσουν τα εθνικά ονόματα με το πάθος της αυτοάμυνας. Οι ανοησίες των κυπρίων εθνικοφρόνων είναι μνημειώδεις. Αν το πετύχουν και αυτό – και δεν τους στήσουν μνημείο ευχαριστιών στην Άγκυρα, θα είναι όντως αδικία. Για την ιστορία να πούμε το νυν θέαμα το καλλιεργεί ο Περδίκης, ο οποίος είναι αγχωμένος με την πιθανότητα συνδρόμου στέρησης από την συμμετοχή στο θέαμα, αν αλλάξουν τον εκλογικό νόμο και δεν εκλεγεί. Μην ανησυχείς ρε… Θα σου βρουν τρόπο να κανείς τον περίπατο σου.. Όπως έκαναν και με τον Προδρόμου. Το κατεστημένο προστατεύει τα παιδιά του..:).. Α ναι και  στόχος είναι ο Τάκης Χατζημητρίου… Άντε τον Παπακώστα τον δολοφόνησαν μερικοί/ες..  Ε δεν γίνεται να μην έχουν φαντασίωση επίθεσης και στον Χατζημητρίου.. Άφησε το μαντρί του κατεστημένου επίσης…


 • Μαλλον εξεκαθαρίστηκεν τζιαι η συναλλαγή Αβέρωφ-Νικόλα, βοηθά τζιαι τους δκυο τζιαι να «βοηθήσουν» τους φίλους τους τζιαι να φαν τζιαι οι ίδιοι. Σκεφτείτε να μεν είσιεν διαλυθεί η συγκυβέρνηση, τί θα εγίνετουν! Αλλά εννά μας πουν ότι τούτη εν «υπεύθυνη» στάση: «Αποκαλυπτικός ως προς τη δημιουργία εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο "Έχουμε Θέμα". Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κλήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο το κόμμα του αντικρύζει θετικά την πρόταση του ΔΗΚΟ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από κοινού με τον Νικόλα Παπαδόπουλο "τρέχουν" σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες σχετική μελέτη, η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Στο μικροσκόπιο τέθηκε ο τρόπος λειτουργίας της Ιρλανδικής ΝΑΜΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, δεν υπάρχει περιθώριο συμμετοχής του κράτους σε μια τέτοια εταιρεία.» -http://www.sigmalive.com/news/politics/280113/averof-synergasia-me-npapadopoulo-gia-etaireia-med

 • Vasos Vasileiou Όσο πιο πολλά διαφαινόταν να χρωστά η Κύπρος από τις βρομοδουλειές των τραπεζών τόσο μεγαλύτερο ήταν το κούρεμα των μισθών που θα επέβαλλαν και επέβαλαν. Τώρα τι γίνεται που μας τα έχουν πρήξει ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι εκτιμήθηκε αρχικά; Ό,τι φαγώθηκε φαγώθηκε;


 • Christine Petrides. Σάββα Μαληκκίδη, δεν σε ήξερα μα σε έκλαψα. Σε έθαψαν σήμερα τον Αη Γιάννη τ'Αγρού αφου βρήκαν τα οστά σου στο Τζάος. Εν ψυχρώ σε δολφόνησαν είπαν οι ειδήσεις κι'ας ήσουν μόνο 18 χρονών. Άντεξαν ο παπάς σου τζαι η μάμμα σου τζαι επεριμέναν σε. Να σε σκεπάσουν λεβέντη μου. 'Οχι με κουβερτούλα όπως τότε που σε νανούριζαν, μα με τζείνο το προστευτικό βλέμμα, τζείνην την στοργή που φιλάς το σπλάχνο σου για καληνύχτα. Σε περίμεναν Σάββα όπως περίμέναμε εμείς οι "τυχεροί" να επιστρέψουν οι δικοί μας που τα κλάμπς, τα πάρτι, τες εξόδους. Σου υποκλίθηκε ο παπάς σου Σάββα μου! Σου υποκλίθηκε, σ'έκλαψε τζαι ετοίμασε τις αποσκευές του για το μεγάλο ταξίδι. Ήρεμοι πιά η μάμμα τζαι ο παπάς σου καρτερούν τον βαρκάρη να τους φέρει κοντά σου. Να ξαπλώσουν δίπλα σου. Να σ'αγκαλιάσουν να κοιμηθήτε αντάμα. Υποκλίθηκε ο παπάς σου Σάββα μπρος στο φέρετρο σου. Υποκλίνομαι τζαι γώ Σάββα Μαληκκίδη μπρός στον άδικο χαμό σου, σε τζείνον το κρύο ίδρωτα που σε έλουσε καθώς σε έστησαν στην γωνιά για να σε τουφέκισουν.
  Κατάρα σ'αυτούς που με το ζόρι σε΄κάναν ήρωα! • "Στην ήδη διατυπωθείσα θέση του ότι η Τράπεζα Κύπρου έπρεπε να είχε ανακοινώσει αύξηση του κεφαλαιακού της κενού από τα €200 εκατ. στα €400 εκατ. με πιθανότητα περαιτέρω αύξησης στις 14 Ιουνίου 2012 επέμεινε ο ανώτερος λειτουργός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Άλκης Πιερίδης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία στο πλαίσιο της υπόθεσης κατά της Τράπεζας Κύπρου ως νομικού προσώπου, και άλλων πέντε πρώην διευθυντικών στελεχών της." -
  http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/283220/apieridis-i-tr-kyprou-eprepe-na-eiche-anakoinosei-ayxisi-kefalaiakon-anagkon-stis-14612

 • Εργολάβοι! Άτε να δούμεν πόσοι τζιαι ποιοί εννά τολμήσουν να αποκλείουν εργολάβους που προσφορές. Αλλά πρέπει πρώτα να δούμεν καταδικαστικές αποφάσεις για τους εργολάβους. Φαίνεται τούτες αρκούν. Επειδή οι εργολάβοι εννά φέρουν την ...... ανάπτυξη. Ουπς! Μα η ανάπτυξη ήρτεν τζιαι εν δαμέ! "οι αναθέτουσες αρχές είναι υποχρεωμένες να αποκλείσουν προσφοροδότες όταν υπάρχει καταδικαστική απόφαση για ορισμένα αδικήματα, όπως δωροδοκία, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.Σημείωσε πως υπάρχουν άλλες κατηγορίες μικρότερων παραπτωμάτων, που με βάση γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, επαφίεται στην διακριτική εξουσία της κάθε αναθέτουσας αρχής για ένα δυνητικό αποκλεισμό εταιρειών, όπως είπε. http://www.sigmalive.com/news/local/279079/katadikastheises-etairies-apokleiontai-apo-dimosies-symvaseis

 • Φαρμακευτικές εταιρείες (πάλε φίλοι μας, άρα να ευνοηθούν) "`Οπως λέχθηκε στην Επιτροπή από τους νεφροπαθείς, υπάρχει πρόνοια στις προδιαγραφές για χρήση φίλτρων υποδεέστερης ποιότητας – ακόμη και από το σημερινό σύστημα- με αποτέλεσμα να χρειάζονται στην συνέχεια επιπλέον θεραπεία με πανάκριβα φάρμακα."
  http://www.sigmalive.com/news/local/279067/quotfrenoquot-apo-vouli-se-prosfora-gia-monades-aimokatharsis

 • Τα απειλητικά μηνύματα που ήταν αδίκημα στην Πάφο, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή στην Λάρνακα, όταν απειλούσε δημοσιογράφους ο Λίλλης, δεν ήταν. Γιατί ο Λίλλης ήταν προστατευόμενος του Ρίκκου: "Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα την αίτηση του Κωνσταντίνου Σύφαντου για εξασφάλιση διατάγματος τύπου Certiorari σε σχέση με τα διατάγματα εξασφάλισης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στην υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων προς τον νυν Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, την Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και το δημοσιογράφο Κώστα Νάνο."http://www.sigmalive.com/news/local/279044/to-anotato-aperripse-to-diatagma-tilepikoinoniakon-dedomenon

 • Όπως τζιαι τα προστίματα του Σιακόλα (οκ τζιαι όι μόνο γιατί προφανώς εσύραν μέσα τζιαι την συτα, για να έχουν τζι' άλλον άλλοθι για την ιδιωτικοποίησην) "Σε ερώτηση αν εισπράχθηκαν τα πρόστιμα αυτά, η κ. Χριστοδούλου, είπε ότι η εταιρεία Hermes έχει συμφωνήσει σε αποπληρωμή του προστίμου σε τρεις ισόποσες δόσεις και έχει καταβάλει ήδη την πρώτη δόση ύψους €250.000, προσθέτοντας ότι και η Cyta αποπληρώνει αλλά έχει τον περιορισμό του ότι είναι δημόσιος οργανισμός με τακτούς προϋπολογισμούς. Είπε ότι η εταιρεία Cyprus Import Corporation (εισαγωγέας των αυτοκινήτων Mercedes) έχει προσφύγει κατά της απόφασης της ΕΠΑ. - http://www.sigmalive.com/news/local/279049/prostima-277-ekat-apo-tin-epa-to-2015

 • Η κατάθεση του Πιερίδη για τη δίκη των Τραπεζιτών της Τράπεζας Κύπρου: «..η Τράπεζα Κύπρου έπρεπε στις 14 Ιουνίου 2012 να είχε ανακοινώσει αύξηση του κεφαλαιακού της κενού από τα €200 εκ. στα €400 εκ. με πιθανότητα περαιτέρω αύξησης επέμεινε ο ανώτερος λειτουργός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Άλκης Πιερίδης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία στο πλαίσιο της υπόθεσης κατά της Τράπεζας Κύπρου ως νομικού προσώπου, και άλλων πέντε πρώην διευθυντικών στελεχών της. http://dialogos.com.cy/blog/kefaleaki-aneparkia-apo-ton-iounio-tou-12-stin-boc/ Το θέμα είναι νευραλγικό γιατί η προσπάθεια των ιθυνόντων της Τράπεζας Κύπρου να παραπλανήσουν με το να μην ανακοινώσουν από τα μέσα Ιουνίου τις ανάγκες – ή για να πάμε και στο ευρύτερο θέμα, να μην προνοήσουν για τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης από προηγουμένως, οδήγησε στα τέλη Ιουνίου, όταν τελικά η τράπεζα των «καλύτερων τραπεζιτών» ήρθε την τελευταία στιγμή εκβιαστικά και ζήτησε 500 εκατομμύρια από το κράτος, να έχουμε υποβάθμιση, και εκβιασμό από την ΕΚΤ να ενταχθούμε σε μνημόνιο. Εδώ βρίσκεται η στιγμή της επιβολής της τρόικα. Και το ότι η τραπεζιτική ελίτ του τότε, που δεν μπορούσε να κάνει τάχα μου ένα υπολογισμό, μάζεψε τους μεγαλοδικηγόρους για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της, είναι επίσης ενδιαφέρον.. Υπενθυμίζουμε ότι οι ιθύνοντες της Τράπεζας Κύπρου [δεν μπορεί να ήταν έξω του παιχνιδιού ο Πολυβίου] αρνήθηκαν να δώσουν 2 θέσεις στο ΔΣ στο Ριμπολόβλεφ τον Σεπτέμβριο του 2011 [9 μήνες πριν δηλαδή] για να φέρει «φρέσκο χρήμα’ – όσα ακριβώς θα χρειάζονταν τον επόμενο Ιούνιο [την καταγγελια την εκανε ο κ. Νεοκλεους στον Φιλελευθερο τον Μαιο του 2013 - αμα θελει ο Νεοκλεους..ξερει διαφορα..:)]. Το θέμα δεν είναι μόνο πώς οδηγηθήκαμε στην τρόικα, αλλά αν η ευθύνη ήταν μόνο η συλλογική "ανικανότητα" [η να την ονομασουμε πρακτικη αποτυχια μεγατονων;] των δήθεν καλών τραπεζιτών  - ή σκόπιμη κίνηση… Για την ώρα, προσπαθούν να πουν ότι ξεγέλασαν το κοινό γιατί ..δεν ήταν σίγουροι.. Δεν εφάρμοσαν, δηλαδή, τις υπάρχουσες μεθόδους... Αλλά μπορούσαν να ξέρουν.. Όπως θα έλεγε και ο Πολυβής – «όφειλαν να ξέρουν και να δημοσιοποιήσουν»;.. Πού είσαι ρε Πόλυ να δεις τις λέξεις σου να σε καταδικάζουν;

 • "Εν τω μεταξύ η Βουλή, με δεύτερη επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας, ζητά ονομαστικό κατάλογο των 100 μεγαλύτερων οφειλετών, τόσο φυσικών όσο και νομικών προσώπων, που έχουν εκκρεμούσες οφειλές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Και σε αυτή την περίπτωση η Βουλή υποδεικνύει ότι η γραπτή ενημέρωση της Επιτροπής και η κατάθεση των σχετικών στοιχείων και εγγράφων, κρίνεται αναγκαία τόσο για σκοπούς ενημέρωσης της Επιτροπής όσο και για σκοπούς περαιτέρω εξέτασης του εν λόγω θέματος από την ίδια, καθώς επίσης και για σκοπούς συνέχισης άσκησης του δέοντος κοινοβουλευτικού ελέγχου." - http://dialogos.com.cy/blog/i-vouli-zita-lista-me-tous-100-megaliterous-ofiletes-sto-foro/
 • Δέτε για ήντα πράμαν πανηγυρίζουν! Παιδκιά έγινεται! Μιλούμεν για παράκρουση! "Οι 10 καλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου που υλοποίησαν τουλάχιστον τρεις μεταρρυθμίσεις τον περασμένο χρόνο για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι: η Κόστα Ρίκα, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Κύπρος, η Μαυριτανία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, την Τζαμάικα, τη Σενεγάλη και το Μπενίν." - http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/279333/world-bank-h-kypros-anamesa-stis-10-anaptyssomenes-xores

 • Καταγράφεται και αν υπάρχει συναλλαγή [με τον Ν. Παπαδόπουλο ή και άλλους] θα φανεί στη Βουλή – ας πούμε στη ψήφιση νομοσχεδίων κλοπής δημόσιου πλούτου [κατά μερικούς «ιδιωτικοποιήσεων»]: "Το πράσινο φως στη μεταφορά της διαχείρισης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στους πιστωτές της,δυόμισι χρόνια μετά που η τράπεζα εισήλθε σε διαδικασία εκκαθάρισης, έδωσε η Κεντρική Τράπεζα.  Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η όποια πρόταση πρέπει να εγκριθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2016 οπότε τίθεται σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή οδηγία για την ανάκαμψη και εξυγίανση των τραπεζών (ΒRRD), βάσει της οποίας η διαχείριση συστημικών τραπεζών μεταφέρονται στον Κοινό Εποπτικό Μηχανισμό." http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/283502/anoigei-o-dromos-gia-diacheirisi-tis-proin-laikis-apo-tous-pistotes

 • Βέβαια, υπάρχουν τζαι βαθύτερες υποψίες.. Εκτός που τες φήμες [για μετοχές Νικόλα στο ΔΙΑ] εν τζιαι η άνεση του Φούλη να αποκαλύψει τη συνεργασία με τον «Νικόλα» τζιαι τη μελέτη που διεξάγουν μαζί για την πώληση ΜΕΔ, αλλά τζιια η διαφήμιση του ΔΗΚΟ φάτσα φόρα στην ιστοσελίδαν του sigmalive να μας λαλεί για τες υπεύθυνες πολιτικές του τζιαι το δικαίωμα των δανειοληπτών να ‘γοράσουν τα ΜΕΔ (εννοεί τους μεγαλο-οφειλέτες που ΜΠΟΡΟΥΝ τζιαι να πληρώσουν τζιαι να γοράσουν, απλώς καρτερούν τις πωλήσεις δανείων για να γλυτώσουν τζι άλλα εκατομμύρια). Ύστερα που όσα είδαμε, είναι να μην είσαι καχύποπτη;.. Θα δείξει…

 • Τράπεζα Κύπρου - Υπόθεση 2. Καταχωρήθηκε η υπόθεση τζιαι ξεκινά η εκδίκασή της το Δεκέμβρη. Τζιαι πάλε οι υποθέσεις για κατάρρευση της οικονομίας δεν ήταν αρκετά σέξυ "Συνολικά, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι έξι πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και η ίδια η Τράπεζα ως νομικό πρόσωπο. Πρόκειται για τους Ανδρέα Ηλιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, Γιάννη Κυπρή, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Συγκροτήματος, Ανδρέα Αρτέμη, Μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Γεωργιάδη, Μη εκτελεστικό Μέλος, Κώστα Σεβέρη, Μη εκτελεστικό Μέλος και Κώστα Χατζήπαπα, Μη εκτελεστικό Μέλος.http://www.sigmalive.com/news/local/279479/stis-212-i-ypothesi-tis-trapezas-kyprou-gia-ellinika-omologa

 • Τζιαι ο Ρίκκος! "Η κα. Κλεόπα εξήγησε στο δικαστήριο ότι η διαφωνία τους έγκειτο στο κατά πόσον υπήρχαν ή όχι ποινικά αδικήματα στην υπόθεση της providencia και εάν θα έπρεπε ή όχι να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον των υπόπτων.Η Εισαγγελέας της Δημοκρατίας εξήγησε στο δικαστήριο ότι η ίδια είχε την άποψη ότι δεν υπήρχαν ποινικά αδικήματα στην υπόθεση και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείτο η άσκηση ποινικής δίωξης με τον κ. Ερωτοκρίτου να εκφράζει εντελώς διαφορετική άποψη Αναφερόμενη στο σκεπτικό της απόφασης της, η κα. Κλεόπα είπε ότι επρόκειτο για μια περίπλοκη υπόθεση και πως οι πιθανότητες επιτυχίας  μιας ποινικής δίωξης ήταν τόσο περιορισμένες που θα ήταν προτιμότερο οι διαφορές των εμπλεκομένων μερών να λυθούν στα πολιτικά δικαστήρια. Ανέφερε ότι από τη μελέτη του φακέλου της υπόθεσης είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές, αντιφατικοί ισχυρισμοί σε σχέση με τα γεγονότα, διαφορετικές νομικές προσεγγίσεις σε σχέση με την εγκυρότητα εγγράφων και όχι μόνο και ότι είχαν καταχωρηθεί πάρα πολλές αγωγές από τους εμπλεκόμενους «και είχα κρίνει ορθό όπως  οι διαφορές των εμπλεκομένων επιλυθούν στα πολιτικά δικαστήρια ως τα μόνα αρμόδια να διαγνώσουν περιουσιακά δικαιώματα».  http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/283501/me-treis-neous-martyres-katigorias-synechistike-i-poiniki-ypothesi-rerotokritou

 • Για τη μαρτυρία τούτων των ατόμων καμιά πληροφόρηση; "Η Εξέταση και αντεξέταση του τέως Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή του Τμήματος Γ’ (ΤΑΕ) Αρχηγείου και νυν Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, Αστυνόμου Α΄ Γιαννάκη Χαραλάμπους και της  Λοχίας Δήμητρα Παρασκευά του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας επικεντρώθηκε στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από πλευράς της Αστυνομίας."   - http://www.sigmalive.com/news/local/279514/me-neous-martyres-synexistike-i-ypothesi-providencia

 • Για το θέμα (Τελεσίγραφο Ούγγρου προς ΠτΔ για την επένδυση €7 δισ. στη Γεροσκήπου - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/283527/telesigrafo-oungrou-pros-ptd-gia-tin-ependysi-7-dis-sti-geroskipou)    με καλύφκει τούτον το σχόλιον αναγνώστη: ant "Ακομα εχει παλαβους που επιστευκαν πως εννα εκαμνεν καποιος επενδυση 7 δις στην κυπρο?? Ρε μα εν στραγαλια τα δις ενομισετε? Το ολο θεμα ηταν μια ωραια κομπινα του αρχιεπισκοπου ωστε τεραστιες εκτασεις γης που εχει να αλλαζαν πολεοδομικη ζωνη και να εκοφκεν οικοπεδουδκια να εχτιζεν και κανενα ξενοδοχειο και κανει. 7 δις μισσιμου αχαχαχα".

 • Εγώ απορώ γιατί εψηφίσαν το νόμο της πώλησης δανείων ευθύς εξ' αρχής? Για να ψηφίζουν ύστερα τη μη άρση της απαγόρευσης? "Οξά έχουμεν εκλογές τωρά, ας το αήκουμεν υστερόττερα? "Η Βουλή ψήφισε σε νόμο πρόταση νόμου που είχε κατατεθεί ενώπιον της Ολομέλειας με τη μορφή του κατεπείγοντος με την οποία δίδεται νέα παράταση στη μη άρση της απαγόρευσης πώλησης δανείων. Υπέρ ψήφισαν 39 βουλευτές από όλα τα κόμματα. Εναντίον ψήφισε ο Γιώργος Περδίκης - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/283560/paratasi-arsis-polisis-daneion-psifise-i-vouli

 • Υποχωρεί ο Χάσικος, σαννά?! Καλά κάμνει.. Ας συνεχίσει έτσι πέρκι μάθει πως συμπεριφέρονται οι δημόσιοι λειτουργοί.. Τζαι στο κτηματολόγιο εννοείται..:) "“Ο Υπουργός και η Κυβέρνηση πήραν απόφαση. Όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι του κράτους διαφωνούν με αυτή την απόφαση κι επειδή εγώ δεν θέλω να κάμω οτιδήποτε που να συνιστά παρανομία ή που να εκφεύγει υποχρεώσεων που έχουμε είτε προς Ευρώπη είτε προς αλλού που έχουν να κάνουν με την νομιμότητα, εγώ θέλω να είμαι καθόλα νόμιμος εντός των πλαισίων του Συντάγματος και εντός του πλαισίου που ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες, γι αυτό τους είπα πάρτε τα και διαχειριστείτε τα και άμα καταλήξετε κάπου πέστε μας και εμάς ως Κυβέρνηση, τι ακριβώς θα κάνουμε”, σημείωσε." - http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/283545/stous-anexartitous-axiomatouchous-metatithetai-i-efthyni-gia-ergostasio-kosiis


 • Εν καταδρομείς που τους χρειάζουνται για να φέρουν τον νουν τους "Η παραδοχή της κυβέρνησης ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον περασμένο Αύγουστο θα ενισχύσει με ποσό 25,000 ευρώ την ανέγερση μνημείου," ηρώων στους καταδρομείς που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης τους στο προεδρικό μέγαρο την 15η Ιουλίου 1974 με στόχο τη δολοφονία και την πραξικοπηματική ανατροπή του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου του Γ - http://dialogos.com.cy/blog/25000-evro-gia-anegersi-mnimiou-ton-praxikopimation-apo-tin-kivernisi/


 • Επιστροφή στα τεκμήρια για το πώς στηθηκε η συμφωνία για την Providencia: "Ο κ. Κόκκινος έκανε, επίσης, λόγο για συχνές επισκέψεις της κα. Κυριακού στο γραφείο του, μεταφέροντας την παράκληση και απαίτηση του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους να εκδοθεί μια επιστολή στην οποία να αναφέρεται ότι τα έγγραφα είχαν ακυρωθεί." H κ.Κυριακo;y πολύ ασχολείται.. πάρα πολύ με το θέμα..:)

 • Ενη ξέρω αν έσιει δίκαιον ο Κόκκινος, αλλά καταλαβαίνω που την κατάθεση ότι το θέμα καταδίκης του γραφείου Νεοκλέους στη Ρωσία για την υπόθεση ουδέποτε ετέθηκεν όλως περιέργως, κάτι το οποίο βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον - "Ο κ. Κόκκινος είπε ότι η πλευρά του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους υποστηρίζει ότι κακώς είχαν γίνει οι αλλαγές στην εταιρεία και πως αυτοί που τις έκαναν δεν είχαν κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση να προβούν σε αυτές τις αλλαγές, ενώ από την άλλη πλευρά αρχικά το γραφείο Σκορδής, Παπαπέτρου & Σια ΔΕΠΕ και στη συνέχεια το δικηγορικό γραφείο Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ υποστηρίζουν ότι καλώς είχαν γίνει οι αλλαγές και πως νομιμοποιούνταν να τις κάνουν. Ο κ. Κόκκινος ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα πλαστογραφίας στην υπόθεση providencia. Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε επίσης σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους δικηγόρους Μαρία Κυριακού και Αντώνη Αντρέου, οι οποίοι τον είχαν πληροφορήσει ότι είχε κλοπή της εταιρείας χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/283776/kokkinos-kai-ioannidis-katethesan-stin-poiniki-ypothesi-r-erotokritou

 • Τζιαι μιλούμε για μια μεταρρύθμιση για την οποία υπήρξαν τα τελευταία 2-3 χρόνια τρεις μελέτες (τες οποίες επκιερώσαμεν) που εμιλούσαν για μείωση του αριθμού των δήμων, αλλά επαραμεριστήκαν για να μεν κακοφανιστούν οι μουκτάρηες, οι οποίοι μέσω της αύξησης της αντιμισθίας των βουλευτών, μπόρουν να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους αύξησην τζιαι της δικής τους αντιμισθίας, ενώ τα θέματα της ΤΑ παραμένουν άλυτα, ιδιαίτερα το οικονομικό, αφού σύμφωνα με το σχέδιον που προωθείται θα δημιουργείται τζιαι ενδιάμεσο διοικητικόν όργανο, που θα θέλει τζιαι τζιείνο κονδύλια για να λειτουργήσει "στόχος του Υπουργείου του είναι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να υπάρξουν όλες οι αναγκαίες συγκλήσεις για να μπορέσει η Βουλή με τη σειρά της πριν το τέλος του χρόνου,-όπως είπε- να ψηφίσει το Νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση" - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/283697/stochos-i-psifisi-tou-ns-gia-tin-ta-prin-to-telos-tou-chronou-dilonei-o-schasikos


 • Πάλε οι αριθμοι της ανεργίας "Η ανεργία στην Κύπρο σημείωσε μικρή πτώση σε σχέση με τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015, μήνες κατά τους οποίους παρέμενε σταθερή στο 15,2%. Η ανεργία τον Σεπτέμβριο του 2014 βρισκόταν στο 16,3%. Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έπεσε στο 32,6%, σε σχέση με 35,1% τον περασμένο Σεπτέμβριο." - http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/279834/64-xiliades-anergoi-stin-kypro-to-septemvrio Θέλω μια φορά, άμαν σύρνουν τούντες ειδήσεις να έχουν δίπλα τζιαι τους αριθμούς όσων υποαπασχολούνται για ψίχουλα, αλλά τζιαι τους αριθμούς όσων εμεταναστεύσαν. Έτσι για να αυξηθεί η αξιοπιστία τζιαι η εγκυρότητα της είδησης. Όποιον ΜΜΕ το κάμει, θα έχει το μόνιμο σεβασμό της στήλης.

 • Αρέσκει μου η αισιοδοξία τούτου του αθρώπου που έγραψε το σχόλιο, αλλά τζιαι η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Δηλαδή πραγματικά πιστεύκει ότι έσιει νέους αθρώπους που ξεκινούν με έτσι ποσά? Για τα σκέδια της Ζέτας των 500 ευρώ ακάθαρτα εν άκουσεν ποττέ?! "Οι νέοι των 800, 900, άντε 1.000 ευρώ, πόσο θα αντέξουν; Και πότε θα μπορέσουν να κάνουν οικογένεια και να ανοίξουν σπιτικό; Και οι άνεργοι ώς πότε, καρτερικά, θα περιμένουν μια θέση… H απαξίωση της κοινωνίας θα αποδειχθεί στο τέλος λαίλαπα για όλους, ματσωμένους και μη. Στο τέλος, σε αυτό τον τόπο, θα μείνουν μόνο οι πολύ-πολύ ευνοούμενοι. Σε βάθος χρόνου ούτε όμως αυτοί θα αντέξουν, γιατί το κεφάλαιο θα τους καταπιεί, χωρίς καμιά αντίσταση. "  - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/283779/sto-mikroskopio-tou-ypoik-klimakes-kai-misthodosia-kratikon-axiomatouchon

 • Παιδεία μίσιη μου! "5 από τα 10 μέλη της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών ΠΣΕΜ με επιστολή της στους Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης καταγγέλλουν το Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου Λευκωσίας, κ. Αντρέα Ματσικάρη, ο οποίος, όπως αναφέρουν, «με τις ενέργειες του, αλλοίωσε το αποτέλεσμα των εκλογών για ανάδειξη προέδρου της ΠΣΕΜ, ευνοώντας συγκεκριμένο υποψήφιο»."
  http://dialogos.com.cy/blog/alliosi-eklogikou-apotelesmatos-katangelli-i-psem/


 • Τούτη η διασταυρούμενη διαπραγμάτευση εν τζιείνο που λαλούν πάρε-δώσε? (http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/283879/me-diastavroumeni-diapragmatefsi-prochoroun-oi-synomilies)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου