18 Οκτ 2015

Σπόντες
 • Ο Χάσικος είναι ντε φάκτο υπό διερεύνηση. Ενδιαφέρουσα η κίνηση του Γενικού Εισαγγελέα στις αρχές της εβδομάδας για το θέμα της συγκάλυψης της πλαστογραφίας για 800 [!] άτομα. Ανακοίνωσε έρευνα με βάση τις εισηγήσεις του γενικού ελεγκτή. Και για όσους μπορούν να διαβάζουν τις «ειδήσεις» στο πραγματικό τους πλαίσιο, και όχι στη επιφανειακή ροή του θεάματος, ήταν μια έμμεση απάντηση στην, σχετικά απελπισμένη, κίνηση του Χάσικου να ζητήσει, ουσιαστικά, περιορισμό του Ο. Μιχαηλίδη, γιατί, αποφάσισε ο Χάσικος, ότι δεν είναι της αρμοδιότητας του Οδυσσέα.. τα κόλπα-σκάνδαλα και οι ενδεχόμενες μορφές διαπλοκής του υπουργού εσωτερικών. Είχε δικαιοδοσία ο Ο. Μιχαηλίδης να επέμβει και να καταγγείλει το ζήτημα. Θα πρέπει να έπαθε ψυχρολουσία ο Χάσικος, γιατί βγήκε αμέσως με ανακοίνωση ότι θα απείχε από το καθήκοντα κλπ, για να του πει ο Εισαγγελέας ότι οι κρατικοί λειτουργοί δεν είνα υπό διερεύνηση. Θα μπορούσε να πει, στο παρόν στάδιο. Είναι λογικό να διερευνηθεί το θέμα της πλαστογραφίας πριν την διερεύνηση της συγκάλυψης. Βέβαια, μπορεί και να προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες ο κ. Κληρίδης. Αλλά, αν η έρευνα επιβεβαιώσει το κραυγαλέο [τέλος πάντων μιλούμε για 800 υποθέσεις], τότε η συγκάλυψη είναι, πια, ορθάνοικτο θέμα. Όχι πως δεν είναι ήδη, δηλαδή. Μπορεί να ελπίζει ο Χάσικος ότι θα τον καλύψει ο Ιωνάς που επιβλέπει την αστυνομία. Θα είναι και ένα τεστ για την αυτονομία της αστυνομίας.
 •  
 • Οι απορριπτικοί στην αντεπίθεση – ή μήπως σε εκτόνωση; Σε σύγκριση με το καλοκαίρι οι απορριπτικοί φαίνονται σε προσπάθεια ανασύνταξης.  Η απόφαση [;] της κυβέρνησης να θέσει το θέμα των παρεκκλίσεων ως σημείο δημόσιας τριβής και άρα να δείξει, όπως το θέτουν και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες [που είναι υπέρ της λύσης] ότι είναι «απογοητευμένη» από την στάση του Ακιντζή, άνοιξε ένα πεδίο για να διεκδικήσουν «δικαίωση» διάφοροι απορριπτικοί. Αν αυτό δεν είναι μέρος μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας, είναι άξιον απορίας πότε επιτέλους θα ωριμάσουν μερικοί ελληνοκύπριοι πολιτικοί. Δηλαδή, τί ακριβώς περιμένουν από ένα τουρκοκύπριο ηγέτη που θα θέλει λύση; Να συμπεριφέρεται λες και το μόνο κοινό που τον ενδιαφέρει είναι οι ελληνοκύπριοι; Μόνο αυτοί θα ψηφίσουν; Είναι και θέμα σεβασμού και κατανόησης των διαδικασιών της άλλης κοινότητας. Κατά τα άλλα, για όσους ποντάρουν, στις υπόγειες διαδικασίες που οικοδομούν τη λύση, τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν με τα ανοίγματα οδοφραγμάτων – ιδιαίτερα αυτό της Δερύνειας, ως πρώτο βήμα για την Αμμόχωστο, είναι νευραλγικό. Όπως και η εναρμόνιση των τουρκοκυπρίων με το ευρώ. Άσχετο αν τελικά, μετά τη λύση αποφασίσουμε ότι ίσως να μας βόλευε και κάτι άλλο ως χώρα παραγωγής φυσικού αερίου...:) Για την ώρα η ενοποίηση είναι το απαραίτητο στάδιο.
 •  
 • Και το θέμα δεν είναι η εύκολη αισιοδοξία στο κλίμα. Θα πρέπει κάποτε η ελληνοκυπριακή δημόσια σφαίρα να αρχίσει να συζητά με βάση τα δεδομένα γύρω μας, αντί να αναπαράγει κλισέ από το παρελθόν ή από το εξωτερικό. Σαφώς, η εξουσία του Ερντογάν είναι προβληματική. Σαφώς, επίσης, όμως το σκηνικό γύρω μας γίνεται περίπλοκο. Η συνεργασία με τους τουρκοκύπριους είναι ντε φάκτο αναγκαία πια. Όταν σκάζουν βόμβες στην Άγκυρα, η βία πλησιάζει, όπως παρατήρησε ένας σχολιογράφος στο προηγούμενο τεύχος της Δ.Α. Πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες [γιατί  πρέπει να είναι εμφανές ότι η Μέση Ανατολή μπήκε, πια, σε περίοδο μετά-ηγεμονική – έχει πια πολλαπλούς πόλους, και εσωτερικά και όσον αφορά στην εμπλοκή εξωτερικών μεγάλων δυνάμεων]. Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των ιθαγενών [και όσοι απορριπτικοί ενδιαφέρονται πραγματικά για την «επιβίωση», όπως το έθεσε ο Α. Μιχαηλίδης στον Φιλελεύθερο], αλλά και για να μπορέσουμε επιτέλους, όχι απλώς να αντιγράφουμε μίζερα - αλλά να αναδείξουμε και την Κύπρο ως πρότυπο. Όσοι ψάχνουν για πρότυπα με την χαζοψηλομύτικη στάση του wannabe σερ ή του πιστού στο μύθο της .. μυθικής Ελλάδας, ας ξυπνήσουν στο περιβάλλον μας. Κοιτάξτε γύρω σας όπως λέει και μια πρωταγωνίστρια της Ιστορίας, στους «Σατανικούς στίχους» του Σ. Ρουσντί.
 •  
 • Φακκούν του παπά με τα πρόσφορα; Ας πάρουμε μια αιρετική, αλλά απόλυτα πιθανή εκδοχή της υπόθεσης με τις παρεκκλίσεις. Η ελπίδα να μην υπάρχει μόνιμος προσδιορισμός για πλειοψηφία εδάφους/περιουσιών και κατοίκων για κάθε κοινότητα σε κάθε περιοχή της ομοσπονδίας, είναι απόλυτα λογική, αν ο στόχος είναι η εξελικτική ενοποίηση. Αλλά και πάλι δεν ζούμε μόνοι μας. Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια – συμφέρει στους ελληνοκύπριους,  αν δεν υπάρχουν μόνιμες παρεκκλίσεις; Διότι μέχρι τώρα το θέμα παρουσιάζεται από την οπτική των ανασφαλειών της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Και όσοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ας τολμήσουν να απαντήσουν με ειλικρίνεια στο εξής: αν αύριο στην πόλη σας, ένα μπουλούκι εθνικιστών επιτεθεί στην ντε φάκτο μειοψηφική τουρκοκυπριακή κοινότητα, θα τρέξετε να σταθείτε μπροστά στους τραμπούκους; Το κάνατε σε άλλες περιπτώσεις επιθέσεων; Πήρατε θέση; Μια μειονότητα που μπορεί να γίνει στόχος, είναι λογικό επίσης να θέλει μια περιοχή που να νοιώθει ασφάλεια. Και όσοι δεν μιλούν, ακόμα,  για τα εγκλήματα των μερικών ενάντια σε μέλη της άλλης κοινότητας από τη δεκαετία του 1950, πώς να τους εμπιστευθεί κάποιος ότι τάχα υποστηρίζουν επανένωση και οι τουρκοκύπριοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν; Αλλά ας έρθουμε στους ελληνοκύπριους. Είναι μια αμελητέα αριθμητικά ποσότητα στην Ε.Ε. Αν αύριο γίνει εύπορη λόγω φυσικού αερίου, τί εμποδίζει οργανωμένα ή όχι διάφορους να μετακομίσουν στην Κύπρο και να βρεθούν οι ελληνοκύπριοι μειοψηφία; Αν ενταχθεί η Τουρκία, θα φωνάζουν για μόνιμη παρέκκλιση στην μετανάστευση τούρκων πολιτών, οι ελληνοκύπριοι; Και αν έρθουν μέσω Γερμανίας; Οι ίδιοι ακριβώς που επικαλούνται τα συμφέροντα των ελληνοκυπρίων, θα πρέπει, ρεαλιστικά πια, και όχι σαν αππωμενα μωρά που νομίζουν ότι η διεθνής εξουσία θα ασχοληθεί με το δίκαιο τους, να σκεφτούν και το αύριο – και την πιθανότητα να θέλουν και οι ίδιοι παρεκκλίσεις. Ως ιθαγενείς. Ήδη ο περιορισμός της μετανάστευσης από Ελλάδα και Τουρκία σε ποσοστό 4:1 είναι μια τέτοια κίνηση. Αν από την άλλη νομίζουν ότι θα απομονώσουν τους τουρκοκύπριους με το «πάλι με χρόνια με καιρούς», η επίκληση είναι η ίδια: κοιτάξετε γύρω σας. Είμαστε μια όαση πλειοψηφίας απόγονων χριστιανών σε μια θάλασσα μουσουλμάνων. Και ευτυχώς έχουμε καλές σχέσεις με πολλούς μουσουλμάνους – και ας έκραζαν μερικοί σαν εγκάθετοι πρεσβειών το 2011.
 •  
 • Επαναλαμβάνουμε [την είδαμε και στην Καθημερινή πρωτοσέλιδα] την βασική, και όπως εξελίσσεται η τριγύρω κατάσταση, ορθολογική θέση για τις εγγυήσεις – αν θα έχουμε εγγυήσεις [και με όσα συμβαίνουν γύρω μας, ποιοί ακριβώς δεν θέλουν;] την ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να την εγγυηθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας [έστω και με μερικές προσθήκες – αλλά με βασικό άξονα το Συμβούλιο]. Όχι γιατί είναι άγγελοι – αλλά γιατί εκεί εκπροσωπούνται τα συμφέροντα που εξισορροπούνται, και γιατί εκφράζει τη θεσμική οντότητα της παγκόσμιας κοινωνίας – σε αυτό το στάδιο. Αν και όταν μεταλλαχτεί, πάμε παρακάτω..
 •  
 • Στην Ελλάδα ανοίγει το θέμα της διαπλοκής των τραπεζών με τα ΜΜΕ μέσω των δανείων που τους παραχωρούν. Μια αποκαλυπτική αναφορά υπάρχει στο νέο τεύχος του περιοδικού HOTDOC. “Megaδάνεια  Megaλη Διαπλοκή». Άμα ανοίξει αυτό το κεφάλαιο εδώ στην Κύπρο, θα έχει πλάκα. Το είπαμε και άλλες φορές – η κατάσταση πολλών ΜΜΕ θυμιζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δεκαετίας του 1920 με μερικούς προύχοντες, τοκογλύφους κλπ. Εντάξει, σήμερα έχουμε προύχοντες, έχουμε δικηγόρους – το δομικό ρόλο των τοκογλύφων όμως;..:).. Τον ανέλαβαν, ιστορικά, οι τράπεζες μετά την μεταμόρφωση τους τη δεκαετία του 1990. «Όλοι τα παίρναμε από τον Βγενόπουλο..», έγραψε ο Πολίτης σε ένα τίτλο που έμοιαζε και με γλωσσικό ολίσθημα Freudian slip (γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει).. Άμα γράψετε ποσά πήρατε για τις διαφημίσεις από τον Βγενόπουλο, ιδιαίτερα τότε που γράφατε διθυραμβικά για τον αγώνα του «ενάντια στο κατεστημένο», τουλάχιστον θα μιλάμε σε κάποια βάση. Όπως βέβαια και τί λεφτά κυκλοφορούσαν το 2012, όταν μερικοί φώναζαν από τα πρωτοσέλιδα να σταματήσουν οι έρευνες για τις τράπεζες..


 • Ο Π. Πολυβίου θα πρέπει κάποτε να διερευνηθεί. Το να είναι στη δίκη των τραπεζιτών σαν δήθεν δικηγόρος, είναι κωμικό. Και αυτός θα έπρεπε να είναι υπό διερεύνηση. Αλλά έστω και έτσι, ακούγεται σαν να προβάλει την ένοχη του συνείδηση. Λέει, λοιπόν, ο κ. Πόλυς ότι καλά [αναγκαία] έκαναν και παραπλανούσαν το κοινό, οι τράπεζες, γιατί διαφορετικά θα προκαλούσαν πανικό στις αγορές. Ε, και οι νόμοι για την διαφάνεια των τραπεζών γιατί υπάρχουν, ρε Πόλυ; Τα χρηματιστήρια που λειτουργούν με μετατοπίσεις δευτερόλεπτων θα πρέπει να λειτουργούν με κάποιους [εσένα και τους πελάτες σου] να ξέρετε πράγματα που οι άλλοι δεν ξέρουν; Φαίνεται ότι καταγόμενος από μια οικογένεια αστών ο κ. Πόλυς νομίζει ακόμα ότι τύποι σαν το ίδιο και την τάξη του, πρέπει να είναι υπεράνω των νομών – που θα εφαρμόζονται μόνο για τους άλλους. Άλλωστε, αθώωσε την Ήλιος για τον θάνατο  121 ατόμων, και κατάφερε να γλυτώσουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών 50 εκατομμύρια πρόστιμο. Αλλά, Πόλυ, εκείνη η εποχή έχει περάσει καλέ μου.. Τώρα ένας υπαλληλάκος είσαι σε μια τράπεζα, που έχασε η οικογένεια, και την ελέγχουν οι ξένοι. Και όλα αυτά γιατί εκείνο τον Σεπτέμβρη, του 2011, δεν δίνατε 2 θέσεις το ΔΣ στον Ριμπολόβλεφ. Τί σου κάνουν οι ψευτομαγκιές, ρε Πόλυ.. Να το θυμάσαι. Στη θέση του κατηγορούμενου θα βρεθείς αργά ή γρήγορα..
 •  
 • Στο θεμα της μη παροχης σε υψηλοβαθμους [μονο] αυξησεις τουλάχιστον ο Αβέρωφ έχει συνέπεια. Η στήλη έχει υποστηρίξει ότι η 3χρονη παγοποίηση εργατικών δικαιωμάτων ήταν μεν  άδικη [αφού η ευθύνη βάραινε τις τράπεζες] αλλά τουλάχιστον ως παγοποίηση, αντί κατάργηση [και αυτό ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις] αφήνει ανοικτό το δρόμο για επαναδιεκδικηση. Η στάση της νυν κυβέρνησης να είναι σταθερά ταξικά προκατελειμενη υπέρ της ελίτ, είναι δεδομενη πια και θα μείνει και ως ιστορικό τεκμήριο. Όταν, όμως, τώρα αποφάσισαν να δώσουν αυξήσεις, αλλά μόνο σε υψηλόβαθμους, η ταξική προκατάληψη άγγιξε κωμικοτραγικά και αποκαλυπτικά και το σύνδρομο της ρουσφετολογίας – στους δικούς τους ή όσους εξαγοράζουν από τα πάνω δίνουν αυξήσεις. Τουλάχιστον ο Αβέρωφ είπε να δοθούν και σε εκείνους αυξήσεις, όπως και τους υπόλοιπους. Είπε για το 2017. Εμείς είμαστε υπέρ του να ξεκινήσουν οι διεκδικήσεις, φυσικά, από το 2016. Αλλά να δίνονται αυξήσεις από τα κάτω προς τα πάνω..:)
 •  
 • Ιδού και μια πρωτότυπη, με φόντο το μέλλον, έκφραση διαμαρτυρίας. Στο Τέξας απαγορεύεται να μεταφέρονται σεξουαλικά παιχνίδια στο πανεπιστήμιο, αλλά εγκρίθηκε να μεταφέρονται όπλα ..Που να την φατσήσεις; Μια ομάδα φοιτητών/τριων αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τα κρυφά όπλα που θα κουβαλούν όσοι θέλουν, με το να μεταφέρουν σεξουαλικά παιχνίδια – η εδώ νεαρή κουβαλά ένα ευδιάκριτο δονητή στην τσάντα της. Η συνέχεια του make love not war.. έτσι και αλλιώς θα ηρεμούσε και μερικούς πολεμόκαυλους μια ερωτική πρακτική.. http://www.bbc.com/news/world-us-canada-34507760

 •  
 • Ενώ εδώ στην Κύπρο.. Αντιγραφή ενός εξαιρετικού στην αιχμή του σχολίου για την αναπαραγωγή της νοοτροπίας του χθες πρωτοσέλιδα: «Το σημερινό πρωτοσέλιδο του Πολίτη με τίτλο "Ντυνόταν γυναίκα με ταρίφα 200 ευρώ" κατεβάζει το επίπεδο της εφημερίδας πιο κάτω κι από espresso...και λείπει και η έξωθεν καλή μαρτυρία, να γίνονταν ας πούμε ανάλογα δημοσιεύματα για το ναό της Αφροδίτης στην Παλώδια ή για άλλες πάνσεπτες περσόνες ή άμεμπτους οικογενειάρχες και άγιους επιφανείς που δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί ανήλικα, άντρες, αγόρια, γυναίκες, κορίτσια, παιδιά. Άντε και ξεφτιλήστηκε ένας άντρας που ντυνόταν γυναίκα και εκδιδόταν, τι καταλάβαμε;
  ΥΓ: Και ο Ταχτσής ντυνόταν γυναίκα και έβγαινε στη Συγγρού, σήμερα όμως όλοι προσκυνούν το Τρίτο Στεφάνι..ντάξει όχι όλοι, κάποιοι κάποτε το αποκάλεσαν "πορνογράφημα"...πάντα υπάρχουν τέτοιοι..
  »
  [Μαρίνα Σάββα]
 • Πρόσφεραν στην Τουρκία 3 δις απλώς για κρατήσει, σαν ανοικτό στρατόπεδο, τους πρόσφυγες. Ξαφνικά, η Ευρώπη βρίσκει ..χρήματα; Ή απλώς γυρίζει πίσω στο διαχωρισμό; Τα αδιέξοδα είναι εκεί – και η έκρηξη του Σόιμπλε στο Παρίσι ήταν εκφραστική για την αμηχανία που προκαλεί, πια, η εικόνα του γερμανού που δεν πείθει.  Εμάς για να μας δώσουν 10 δις ήθελαν την χώρα ολόκληρη. Και τώρα, πού θα πάει άραγε η λιτότητα; Η συνέπεια της ευρωπαϊκής πολιτικής έγκειται μόνο στο ότι εξυπηρετεί κάποιους σε ένα αόρατο παιχνίδι επιβολής διάφορων κέντρων εξουσίας.. Η επιβαλλόμενη λιτότητα, πάντως, δεν φαίνεται να τραβά πια.. Και δεν το λέει μόνο η ΕΚΤ - και οι ψηφοφόροι, όπως φάνηκε και στην Πορτογαλία.. Διότι όλοι κατανοούν ότι αν 7 χρόνια μετά την αρχή μιας κρίσης μια οικονομία βολοδέρνει ακόμα, τότε η επιβαλλόμενη λύση, δεν βοήθησε... Και τώρα πρέπει να διπλώσουν τις ρητορικές με τα βαρύγδουπα λόγια.. Γιατί, είναι και η αναμονή της επόμενης απόδειξης των αντιφάσεων του συστήματος - τί θα γίνει όταν σκάσουν οι νέες φούσκες των χρηματιστηρίων και αλλού;...
 •  
 • Και κατά τα άλλα και ο Ρέντσι στην Ιταλία κάνει το δικό του «αντάρτικο» με τη λιτότητα – θα τους στείλουμε και θα τους ξαναστείλουμε τον ίδιο προϋπολογισμό, είπε μετά τις εμφανείς αποκλίσεις στις εισηγήσεις του. Για να γίνει και κατανοητό ότι όσοι στήριξαν την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις, δεν το έκαναν τυχαία. Η Ελλάδα εξέφρασε την κίνηση προς την μετατόπιση - ήταν η πρωτοπορία μιας σύγκρουσης που έπρεπε να γίνει.
 •  
 • Η χαλάρωση της ρευστότητας [η οποία επαναλαμβάνουμε είναι βασικό αποτέλεσμα των αντιστάσεων – ο Σόιμπλε έβοσκε αλλού] φαίνεται ότι αποδίδει μείωση της ύφεσης ακόμα και στην Ελλαδα. http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-ellada/152/281805/ektimiseis-gia-yfesi-akoma-kai-kato-tou-1-to-2015
 •  
 • Αλλά, βέβαια, τα τραύματα της υστερίας, ή [για μερικούς που είχαν συμφέροντα] της στρατηγικής της λιτότητας, μένουν: από το δημόσιο χρέος, την ανεργία, την ανακατανομή του πλούτου προς τα πάνω [γιατί ήταν ταξικά και γεωπολιτικά στοχευόμενη η επίθεση της λιτότητας σαν στρατηγική], την οργή-δυσφορία που προκαλεί φυγόκεντρες τάσεις στην Ε.Ε. σαν σύνολο, αλλά και έντονες ταξικές και πολιτικές διαμάχες στο εσωτερικό των χωρών, όπως και την άνθιση της διαπλοκής – σε αυτό η Κυπριακή εμπειρία μετά το 2013, μπορεί να είναι και «πρωτοπόρα». Τα είδαμε όλα στο μενού της ημετεροκρατίας και του ρουσφετιού – από διορισμούς σε ΔΣ τραπεζών, μέχρι το «κράτος» του Ιωνά, μέχρι τον Ρίκκο κοκ..
 •  
 • Το ακούσαμε/διαβάσαμε και αυτό. Μερικοί προωθούν, ακόμα, τον Ιωνά για βοηθό γενικό εισαγγελέα κλπ.. Ρε μα εν εκαταλάβετε τίποτε με τον Ρίκκο; Θέλετε, δηλαδή, ξανά Ρίκκο; Ποιός θα εμπιστευθεί τον Ιωνα να εκπροσωπεί την πολιτεία, όταν τον είδαμε να προσπαθεί να ξεγελάσει, χωρίς ντροπή, το κοινό από τις πρώτες μέρες με τον διορισμό της επιτροπής Πική [που δεν εδικαιούταν να διερευνήσει την κυβέρνηση, ενώ η κυβέρνηση πουλούσε το αντίθετο], την ημετεροκρατία που επέβαλε, και τώρα μαθαίνουμε ότι έκανε την «γη πηγή» για να δώσει συμβόλαιο της ΑΗΚ σε εταιρεία που εκπροσωπούσε και η οποία τελικά εξαπάτησε το δημόσιο, κοκ; Είπαμε απαξίωση – θέλετε να φτάσει όντως στο επίπεδο της κωμωδίας; Χωρκανέ, μπορεί να μην τους συμπαθείς γιατί σου έστησαν πόδι, αλλά τελικά μόνο ο Κληρίδης και ο Ο. Μιχαηλίδης είναι οι διορισμοί για τους οποίους μπορείς να διεκδικήσεις ότι πρόσφεραν και κέρδισαν εκτίμηση – πέρα από τον κομματικό κύκλο.. Είσαι πρόεδρος όλων είπαμε…J
 •  
 • Η νέα γκάφα της Σημερινής – δεν ανακάλυψε κάμερες αυτή τη φορά, αλλά αναμάσησε μια προκατελημενη «έκθεση» χωρίς να διερευνήσει τα κίνητρα και τα συμφέροντα των συγγραφέων της. Η Σημερινή είπε να προσφέρει μια πρωτοσέλιδη εξυπηρέτηση στους τραπεζίτες – αλλά η μετατόπιση δεν είχε καν την εξυπνάδα να διερευνήσει ποιοί έγραψαν την «έκθεση» στην οποία προσπάθησε να στηριχθεί η μετατόπιση. Διότι όταν γράφουν μια έκθεση όχι ειδικοί, αλλά μέλη ενός ΔΣ που διορίστηκε από μια κυβέρνηση που τους έδωσε εξωφρενικές αυξήσεις για να τους έχει του χεριού της/«εξαγοράσει» [δεν υπάρχει άλλος λογικός όρος για μια αύξηση από 1,700 σε 30,000 ευρώ εν μέσω λιτότητας], το πρώτο λογικό πράγμα που ρωτά κάποιος είναι ποιοί είναι αυτοί που έκαναν την έκθεση και αν είχαν προκατάληψη ή και σύγκρουση συμφερόντων. Τελικά, η «έκθεση» είναι τόσο κωμική όσο και η άλλη που μερικοί έστειλαν μέχρι την Νέα Υόρκη για να της δώσουν γουάου γόητρο. Εδώ η προβολή βασίστηκε στη λογοκρισία των συγγραφέων.  Θυμίζει την άλλη γκάφα του συγκροτήματος το 2013, όταν πίστεψε ότι του είπαν [πάλι το ίδιο κύκλωμα;] ότι τάχα ο Δημητριάδης είχε βάλει κάμερες…  Σύμφωνα με το ακόλουθο λινκ τα μέλη της επιτροπής είναι οι κ. Κωσταντίνου, Μάνναρης και Πολυδωρίδης. Ο κ. Κωνσταντίνου άλλαξε τόσο δραματικά θέσεις την περίοδο της αύξησης και του επαναδιορισμού του, που είναι μάλλον «αβάσταχτη αθωότητα» το να θεωρεί κανείς ότι η στάση του δεν είναι τουλάχιστον ύποπτη όσον αφορά στα κίνητρα της... http://www.centralbank.gov.cy/media//pdf/CBC_AR_Greek_2014.pdf)
 •  

·         Ιδού τί έγραφε ο Ο. Αλεξάνδρου για τον διορισμό του κ. Πολυδωρίδη, ο οποίος φαίνεται να είναι ένας από τα μέλη της επιτροπής έλεγχου της ΚΤΚ – Που η Σημερινή χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής διερεύνησης, λάνσαρε και σαν υπεράνω σύγκρουσης συμφερόντων: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013: Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
http://omirosalexandrou.blogspot.com.cy/2013_10_01_archive.html
Ο πρόεδρος ΝΧΑ υπέπεσε σε νέο ολίσθημα, διορίζοντας τον κ. Μιχάλη Πολυδωρίδη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Με βάση το Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για το Χρηματιστήριο σε σχέση με τη δημόσια εταιρεία 
Interfund Investments Ltd. Ο κύριος Μιχάλης Πολυδωρίδης (Γραμματέας) και ο κύριος Τώνης Αντωνίου Πρόεδρος τότε της εταιρείας InterfundInvestments Ltd έκαναν πράγματα και θαύματα προκειμένου να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό, όπως ψευδορκίες, παραπλανητικές και ψευδείς δηλώσεις στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας κ.λ.π. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα υπήρχαν ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, καθώς επίσης και εσκεμμένα λάθη στην πρόσθεση με αποτέλεσμα να υπερεκτιμηθεί η αξία της εταιρείας κατά Λ.Κ 2.686.577 λίρες. (€4.590.285)......


 • Η «αθώα» ΕΔΕΚ… Και η ΕΔΕΚ του Ρίκκου [«Δημοκρατικών δικηγόρων..» και άλλων εδεσμάτων] έτρεξε αμέσως να υιοθετήσει την έκθεση που δημοσίευσε η Σημερινή, αυτή που έγραψαν όσοι στο ΔΣ της Κεντρικής πήραν την αύξηση από την κυβέρνηση για να ταυτιστούν με την πολιτική της - που ήθελε, ανάμεσα σε άλλα, να διορίζει πελάτες των δικών της δικηγορικών γραφείων χωρίς να της λένε ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων… Και έτσι ξαφνικά η ΕΔΕΚ έγινε αθώα και όχι καχύποπτη; Ή μήπως για την ΕΔΕΚ [και ίσως και για την Σημερινή] η προβολή του θεάματος είχε και στοιχεία μετατόπισης για τις αποκαλύψεις για τον Ρίκκο στη δίκη του; Το ότι ήταν ψωνισμένος ότι θα διοριστεί γενικός εισαγγελέας και ότι μόνος του κατασκεύασε το θέαμα της Δρομολαξιάς;

 • Κατά τα άλλα φοβούνται μερικοί πολύ φαίνεται το άνοιγμα του κεφαλαίου της Uniastrum [που γίνεται τώρα στη βουλή] και προσπαθούν να κατασκευάσουν θεάματα μετατόπισης για να αποφύγουν τα δεδομένα που καταγράφονται στην έρευνα της Άλβαρεζ και Μάρσαλ. Μαζί και ο κ. Πόλυς…
 •  
 • Και μια ερώτηση για τον Περδίκη – καλά, τώρα γιατί δεν μάζεψες την αυλή σου για να διαμαρτυρηθείτε για τις λιμουζίνες;.. Δεν βρίσκεις 5-6 άτομα να κάμετε παράσταση ή κατανοείς και εσύ, πια, ότι σε χρησιμοποίησαν σαν κορόιδο;

 • Άντε να δούμε αν θα σταθεί αυτή η πρωτοβουλία για αναστολή των εκποιήσεων… Γιατί υπάρχει μια ωρολογιακή βόμβα με τα μη εξυπηρετούμενα και τί θα γίνει με τόσο συσσωρευμένο χρέος και πώς θα αντιδράσει η κοινωνία αν αρχίσουν μαζικές εκποιήσεις ή και πως θα πληρωθούν όλα αυτά τα συσσωρευμένα ποσά.. Μπορεί τα «βάσανα» των τραπεζών [και των υποστηρικτών τους] να εν πίσω ακόμα.. Αλλά υπάρχει και μια άλλη ωρολογιακή με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου – και τις επιπτώσεις του. Και σαν κλοπή στα μάτια μιας καχύποπτης, πια, κοινωνίας, αλλά και σαν μείωση εσόδων, όπως και μονοπωλιακή διαχείριση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών.. Μια αναστολή θα βοηθούσε και τον ΔΗΣΥ να έχει χρόνο να αλλάξει [και πάλι] ρητορική..

 • Και για να θυμόμαστε τις memorable προεκλογικές δεσμεύσεις, αναδημοσιεύομε ένα αντίγραφο που κυκλοφορεί

 •  
 • Και ο Κουλίας ενδιαφέρεται τώρα για τα ατομικά δικαιώματα; Τον καιρό που κατασκεύαζες υστερίες Κουλία, ανεμίζοντας το τσεκ των μεταναστών, χωρίς να εξηγάς που το βρήκες και τί αντιπροσωπεύει, δεν υπήρχε θέμα παραβίασης ιδιωτικών δεδομένων, αλλά άμα είναι για το συμφέρον σου, και των ανάλογων, θέλεις και λογοκρισία για τα μη εξυπηρετούμενα; Και συγκάλυψη βεβαίως;
 •  
 • «Ολοένα και στενεύει ο κορσές των επικείμενων εκποιήσεων. Οσονούπω, το παραμύθιασμα και το νανούρισμα θα λάβουν τέλος. Τα «μακρά» έγιναν «κοντά», που λέει και ο θυμόσοφος λαός, έτσι πλησιάζει το τέλος των ψευδαισθήσεων.   Τώρα θα δούμε πόσο βάσιμες ή πόσο φρούδες ήταν οι διαβεβαιώσεις των διοικήσεων των τραπεζών, αλλά και των κυβερνώντων, ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τους μικροϊδιοκτήτες, την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των μικροβιοτεχνών, όσων απέμειναν δηλαδή.   Τώρα θα δούμε αν οι μεγαλοοφειλέτες και μεγαλοϊδιοκτήτες θα βρεθούν στην μπούκα του κανονιού ή εάν και πάλι θα τη βγάλουν καθαρή λόγω μεγέθους και θα την πληρώσει, ως συνήθως, η πλέμπα, ο λαουτζίκος δηλαδή…»   - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/280874/tora-tha-doume-an-itan-vasimes-i-froudes-oi-diavevaioseis-ton-trapezon

 • Οι εργολάβοι θα το λύσουν! «Συγκεκριμένα βήματα λαμβάνουν από κοινού Ε/κ και Τ/κ εργολάβοι, με πρώτο το άνοιγμα κοινού γραφείου στην περιοχή του Λήδρα Πάλας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της τ/κ Συντεχνίας Εργολάβων (ΚΤΙΜΒ), Τσαφέρ Κιουρτσαφέρ, μετά από συνάντηση της Ομοσπονδίας Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ) και της ΚΤΙΜΒ με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη την περασμένη βδομάδα.» Κύριε Νίκο, παίζει τζιαι ο γαμπρός Μισιρλής στο παιχνίδι; Απλώς να ξέρουμεν αν τα οικογενειακά συμφέροντα (ου συγνώμη, εννοώ των θυγατέρων!) δίνουν περαιτέρω ώθηση – you knowhttp://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/280906/grafeio-ek-kai-tk-ergolavon-oikodomon-anoigei-sto-lidra-palas

 • Ήντα μπον οι μουχτάρηες των δήμων είδαν την τζιαι προέδροι τωρά? Αν'νναιν κακόν τζιαι ξόριστο! "Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Αλέξης Γαλανός, δήλωσε σήμερα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μέρος του κράτους και η ανάπτυξη των δήμων είναι η ανάπτυξη της Κύπρου, κατά συνέπεια κακώς κάποιοι βλέπουν από την μια μεριά το κράτος και από την άλλη τους δήμους, οι Αρχές των οποίων εκλέγονται όπως εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/280903/enosi-dimon-den-epaitoume-alla-apaitoume-ta-dikaia-mas

 • Περί λιμουζίνας ο λόγος! Τα επιχειρήματα δε για την αγορά των λιμουζίνων, σκοτώνουν! Ας πιαν ποδήλατα, αφού έχουν έννοιαν το περιβάλλον. Όσο για τα ρυμουλκά τζιαι τζιεινα εμείς τα πκιερώνουμεν τζιαι προτιμούμεν να πληρώνουμεν ρυμουλκά μιαν κάθε δίμηνο"Επί τούτου, αρκεί να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα έμειναν μεσοστρατίς δυο κρατικοί αξιωματούχοι, με τις λιμουζίνες να επιστρέφουν στη Λευκωσία με ρυμουλκό. Υπάρχει, δε, περίπτωση υπουργού που χρησιμοποιεί το δικό του όχημα αντί της κρατικής λιμουζίνας που παρέλαβε από την προκάτοχό του καθώς κρίθηκε ως ακατάλληλη για χρήση. " - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/280859/palies-kratikes-limouzines-epistrefoun-me-rymoulka

 • Δηλώσεις της Ζέτας για το ΕΕΕ: "Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε στη συνέχεια πως σημαντικός στόχος είναι να απονεμηθεί πραγματική δικαιοσύνη, που σημαίνει στήριξη σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και αυτό προϋποθέτει μια αξιόπιστη διαδικασία ελέγχου. " (http://dialogos.com.cy/blog/diistamenes-apopsis-gia-to-eee/) - Εν τον Σιακόλα που σκέφτεται, απλώς είπε να το γενικεύσει για να μεν καταλάβουμεν. 

 • "Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι οι συντεχνίες κρατούνται στο σκοτάδι όσον αφορά το τι αποφασίζουν οι κυβερνώντες και πληροφορούνται τις όποιες εξελίξεις μέσω των μέσων ενημέρωσης."  http://dialogos.com.cy/blog/sintechnies-aik-thema-taxis-gia-lakkotripi/ - Μην ανησυχείτε- θα σας πει ο Λακκοτρύπης. Όπως έκαμεν τζιαι ο "εσύ χρυσέ μου ποιός είσαι;" Που τες ΚΑ -έκλεισαν την ώρα που αεροπλάνο εβρίσκετουν σε πτήση, κάπως έτσι τζιαι με την ΑΗΚ. Εννά πουληθεί, την ώρα που εννά βρίσκεται κάποιος πας το στύλλο να σάζει σύρματα 

 • Η έννοια του Ιωνά είναι να "καυχιέται" για τα τούβλα που χρησιμοποιούνται στο κτίσιμο των δικαστηρίων τζιαι των φυλακών τζιαι όι για το ήθος των αξιωματούχων του κράτους. Εν γεγονός, εν θέμα προτεραιοτήτων "δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι θα πρέπει και η Λευκωσία να αποκτήσει ένα κτήριο για το οποίο να καυχιέται" - http://www.sigmalive.com/news/local/274912/ionas-nikolaou-quotstolidiquot-to-neo-dikastirio-lefkosias

 • Τί προσπαθεί να κάμει ο Πόλυς με τη δίκη της Τράπεζας Κύπρου τζιαι των στελεχών της? Επειδή το δικαστήριο εξετάζει τη μαρτυρία Πετρίδη, αποπειράται να τον φκάλει αναξιόπιστο, "λόγω προσωπικών διαφορών/ έχθρας κλπ" με την Τράπεζα Κύπρου! "Ο κ. Πολυβίου ρώτησε επίσης τον κ. Πιερίδη αν έχει προσωπική κόντρα με την Τράπεζα Κύπρου ή με τον νομικό της εκπρόσωπο Πόλυ Πολυβίου. Ο κ. Πιερίδης απάντησε αρνητικά, ωστόσο ανέφερε ότι στις 7/3/2013 ο κ. Πολυβίου έστειλε επιστολή προς τον ίδιο και άλλους δύο ερευνώντες λειτουργούς της Επιτροπής αναφέροντάς τους ότι αυτό που κάνουν «δεν είναι έρευνα αλλά καταδίωξη»" Το να στέλλει όμως ο δικηγόρος της Τράπεζας επιστολή με την οποία να προσπαθεί να καθορίσει τον τρόπο που εννά ερευνήσουν οι λειτουργοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τες τραπεζιτικές υποθέσεις, πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, χρησιμοποιώντας τη λογικήν του Πόλυ? "Προσωπική κόντρα" με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μήπως? - http://www.sigmalive.com/news/local/274926/anteksetasi-pieridi-gia-tin-ypothesi-tis-trapezas-kyprou

 • Για ποιό λόγο η κυβέρνηση δεν εναρμόνισε την εθνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή για το θέμα των ασφαλισμένων καταθέσεων σε σημείο που να λάβει προειδοποίηση από την Ε.Ε.. Τούτον εν ήταν υποχρέωση? Ή μήπως οι φήμες που κατά καιρούς κυκλοφορούσαν για νέα κουρέματα τελικά δεν ήταν και τόσο φήμες και η κυβέρνηση ήθελε άνοιγμα για να μπορεί να τα "φάει", όπως προσπάθησε να κάνει με το πρώτο κούρεμα για να μείνει η αποφθεγματική πλέον φράση του Σόιμπλε "ο κ. Αναστασιάδης έχει μόνο πλούσιους φίλους"? - Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να μεταφερθεί στην εθνική νομοθεσία η κοινοτική οδηγία για την εγγύηση των καλυπτόμενων καταθέσεων (κάτω από €100.000), οι οποίες ανέρχονται στα €22,5 δισεκατομμύρια, μετά το συμψηφισμό των δανείων. Ωστόσο, εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας, ο Δημήτρης Λυσσάνδρου δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ότι η οδηγία 2014/49 θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί στην εθνική νομοθεσία από τον περασμένο Ιούλιο και ήδη η Δημοκρατία έχει δεχθεί προειδοποίηση για αυτό το θέμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/280943/mechri-teli-oktovriou-i-enarmonistiki-nomothesia-gia-engyisi-katatheseon

 • Πότε καταλαβαίννουμεν ότι εξεκίνησεν η προεκλογική περίοδος? Όταν κατατίθεται στη βουλή θέμα αποδέσμευσης υψηλόβαθμων θέσεων και βλέπεις αυτό να κυκλοφορεί σε δημόσια θέα την ίδια στιγμή που συζητείται το ΕΕΕ στην ίδια βουλή, την ίδια στιγμή που αποφασίζεται η αγορά λιμουζίνων για να μην χρειάζεται "σε δύο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες" ρυμουλκό τζιαι την ίδια στιγμή που τρεις υπουργοί τζιαι ένας δήμαρχος κατηγορούνται δημοσίως (και όχι και τόσο ανυπόστατα όπως δείχνουν τα στοιχεία) για ποινικά αδικήματα και εξυπηρετήσεις, ενώ πριν λίγο είχε παυθεί βάσει απόφασεις του δικαστικού συμβουλίου ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας που διερρευνούσε μεταξύ άλλων τα αίτια της κατάρρευσης της οικονομίας: "Την ίδια ώρα, δημόσιοι υπάλληλοι που εποφθαλμιούν εδώ και μήνες τις διευθυντικές θέσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που στάλθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών, ασκούν έντονες πιέσεις σε κόμματα και βουλευτές για την αποδέσμευση των θέσεων κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών." - http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/280796/xepsachnizoun-tis-theseis-ypsilomisthon-sto-dimosio

 • Back to the future που ελαλούσαν τη δεκαετίαν του '80. Πάντως τούτον θυμίζει μου περίοδο 2002-2003 που εβούραν ούλλον  το νησί σύσσωμος για ... εναρμόνιση με ΕΕ τζιαι όι μόνο "Εμπλοκή των Γενικών Διευθύνσεων της Κομισιόν ενόψει εξελίξεων στο Κυπριακό, δρομολογεί σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» η άσκηση ετοιμότητας της ΕΕ που έλαβε χώρα χθες, υπό τον εκπρόσωπο των Βρυξελλών στη διαδικασία, συνταγματολόγο Πίτερ Βαν Νούφελ. " - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/281072/ee-plori-gia-enarmonisi-tk-me-emploki-gen-diefthynseon

 • Σημαντική εξέλιξη που έπρεπε να παίζει πρώτη είδηση τουλάχιστον. "Την παράνομη και σε βάρος του δανειολήπτη πρακτική των τραπεζών για αναφορά σε έτος 360 ημερών ως βάση υπολογισμού του επιτοκίου αντί στη βάση των 365 ή 366 ημερών, επισημαίνει ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου σε ενημερωτικό σημείωμα προς δανειολήπτες και καταναλωτές." - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/281055/eis-varos-tou-daneiolipti-o-ypologismos-epitokiou-sti-vasi-360-imeron

 • Η ανταλλαγή του συμβολαίου και παραμονής της Γιωρκάτζη (είδετε ήνταλως εξιφούσκωσεν άξαφνα τζιαι εξαφανίστηκεν σαν διάττοντας αστέρας το θέμα;) μήπως ήταν ακριβώς τούτη η συσκότιση τζιαι το να μεν δοθούν που την Κεντρική προς τη βουλή τζιαι συγκεκριμένα την επιτροπή θεσμών τα στοιχεία εκροών, ιδιαίτερα για την κλειστήν περίοδο του Μαρτίου του 2013. Μήπως; Γιατί η συγκεκριμένη περίοδος φαίνεται να πονεί πολλά! Τζιαι για να πονεί, κάποιο λάκκο έχει η φάβα - http://www.sigmalive.com/news/politics/275183/aparadekti-syskotisi-gyro-apo-tis-ekroes-katatheseon τζιαι http://dialogos.com.cy/blog/ep-thesmon-aparadekti-siskotisi-gia-ti-chrimatopistotiki-krisi/

 • Δέτε ποιοί επισκεφτήκαν το Ρίκκο σύμφωνα με το σχετικό log book: Στο πλαίσιο της εξέτασης της κατατέθηκαν στο Δικαστήριο ως τεκμήρια στοιχεία σε σχέση με άτομα που επισκέφτηκαν τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου στη Νομική Υπηρεσία την περίοδο Αύγουστος – Νοέμβριος 2013, μεταξύ των οποίων η Βουλευτής Μαρία Κυριακού, ο δικηγόρος Αντώνης Ανδρέου, ο δικηγόρος Ανδρέας Κυπρίζογλου και ο δικηγόρος Πάμπος Ιωαννίδης. Συγκεκριμένα ως τεκμήριο κατατέθηκε το βιβλίο στο οποίο καταγράφονται τα στοιχεία των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται από τη Νομική Υπηρεσία και ο σκοπός της επίσκεψης τους. - http://www.sigmalive.com/news/local/275192/me-tin-katathesi-pkalli-synexistike-i-poiniki-ypothesi-rikkou 

 • Αν αθθυμούμαι καλά εν ο κος. Πόλυς ο νομικός σύμβουλος του ΡΙΚ? Σατζιή πόσα να στοιβάσει?! "Παρατήρησε ότι οι νομικοί σύμβουλοι είναι ένα άλλο θέμα, αναφέροντας ότι ήδη ο νομικός σύμβουλος του ΡΙΚ και άλλοι νομικοί σύμβουλοι του οργανισμού λαμβάνουν ετησίως ως αμοιβή 50,000 ευρώ και πρόσθετη αμοιβή για τις αγωγές." - http://www.sigmalive.com/news/local/275235/i-epelegxou-syzitise-tin-ekthesi-tou-gelegkti-gia-to-rik

 • Τζιαι οι μπετατζιηδες σκάνδαλο?! "Σημειώνει ότι η προκαταρκτική έρευνα είναι αποτέλεσμα της αυτεπάγγελτης έρευνας που διεξήχθη αναφορικά με το ενδεχόμενο χειραγώγησης και ή νόθευσης των Δημόσιων Διαγωνισμών που προκηρύχθηκαν από το Τμήμα Δημοσιών Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με αρ. Δ.Τ.Δ.Ε. (ΕΜ Λ/σού) 6/2012 με ημερομηνία πρόσκλησης 30/11/2011, με αρ. Δ.Τ.Δ.Ε. (ΕΜ Λ/σού) 15/2012 με ημερομηνία πρόσκλησης 3/2/2012 και με αρ. Δ.Τ.Δ.Ε. (ΕΜ Λ/σού) 54/2012 με ημερομηνία πρόσκλησης 10/6/2012, για την προμήθεια και μεταφορά έτοιμου σκυροδέματος κατηγορίας C15, C20, C25 και C30 στην επαρχία Λεμεσού – Περιοχές 1, 2, 3 και 5." - http://www.sigmalive.com/news/local/275209/ektheseis-aitiaseos-se-etaireies-skyrodematos-gia-paravaseis

 • Εκροές - Πολλά δύσκολο να εντοπιστουν 20 άτομα, ένναιν? Παντές τζιαι γυρεύκεις ψύλλους μες τα άσιερα! Ιδιαίτερα, αν που τα 20 άτομα εξαιρεθούν οι θυγατέρες τζιαι οι συμπέθθεροι που ήδη ξέρουμεν ότι εφκάλαν λεφτά έξω, πόσα άτομα μεινίσκουν? "Όσον αφορά τις εκροές των καταθέσεων από τη 1/3 του 2013 μέχρι τις 15/3 του 2013, όπως προκύπτει αποσύρθηκαν 702 εκατομμύρια ευρώ από την Λαϊκή Τράπεζα. Στις αποσύρσεις προέβησαν 449 εταιρείες. [....] Τα φυσικά πρόσωπα που αντιστοιχούν 20 στον αριθμό απέσυραν καταθέσεις 11 εκατομμυρίων ευρώ. - http://www.sigmalive.com/news/politics/275183/sta-35-dis-oi-ekroes-tin-periodo-tou-kourematos 
 • Σαν να αννοίεται θέμα με τη Δρομολαξια μετά την κατάθεση Κληρίδη οξά εν η ιδέα μου? Πολλύν το ενδιαφέρον του Ρίκκου για τη Δρομολαξιά σε συνάρτηση τζιαι με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ότι αναγάγει πράματα σε προσωπικόν επίπεδο, άτε να μεν συνδυαστεί! "Στο πλαίσιο της εξέτασής του από το εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής, είπε ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου με την ανάληψη των καθηκόντων του έδειχνε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις ποινικές υποθέσεις, κάνοντας συγκεκριμένα λόγο για τις υποθέσεις που αφορούσαν την κατάρρευση της οικονομίας στις οποίες «είχε ενεργό ρόλο στη διαδικασία», και της Δρομολαξιάς. [....] Απαντώντας αργότερα σε ερωτήσεις του δικηγόρου υπεράσπισης Χρήστου Πουργουρίδη ανέφερε ότι με τον κ. Ερωτοκρίτου ο ίδιος είχε πολύ καλή σχέση καθώς και ότι δεν είχε ο ίδιος γραπτώς καθορίσει τις αρμοδιότητες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και πως δεν θεωρούσε πρόβλημα το γεγονός ότι έπαιρνε πρωτοβουλίες. Ωστόσο, όπως σημείωσε, «θα ήταν όμως καλό μερικές φορές να με είχε ενημερώσει» και έδωσε ως παράδειγμα σύλληψη που έγινε για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς για την οποία ενημερώθηκε εκ των υστέρων από την Αστυνομία." - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/281274/petros-kliridis-okeanos-antifaseon-i-ypothesi-providencia

 • Άλλη ενδιαφέρουσα επισήμανση νομίζω εν τούτη: "Σε άλλη ερώτηση είπε ότι ο κανόνας είναι να παίρνεις την άποψη των ύποπτων σε σοβαρές υποθέσεις. " Τούτον εν γενική τζιαι παγκόσμια αρχή, όι απλώς κάτι που είθισται να γίνεται. Σαν να τζιαι λαλεί δαμέ ο Πέτρος Κληρίδης ότι ο Ρίκκος εν έπαιρνεν την άποψη των υπόπτων σε σοβαρές υποθέσεις?

 • Μπορεί να σιέρεται τζιαι να χουμίζεται η Τράπεζα Κύπρου, αλλά από ότι φαίνεται οι Fitch έχουν διαφορετική άποψη (ακούεις Χάρη? Οξά μόνον άμαν σου συμφέρει). Επίσης δαμέ λαλεί ότι τα ΜΕΔ εν πάνω που τα ποσοστά που εκυκλοφορήσαν την περασμένη βδομάδα "Ωστόσο, επισημαίνει πως η βιωσιμότητα της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας παραμένει σε κίνδυνο από τα αυξανόμενα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία αντιπροσώπευαν το α΄ εξάμηνο του 2015 το 62% και το 58% των τελικών μεικτών χορηγήσεων τους, αντίστοιχα." - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/281271/fitch-evalotes-oi-kypriakes-trapezes-apo-ta-mi-exypiretoumena-daneia

 • Προσέξετε ότι το ίδιον επιχείρημα με την Κεντρική επρόβαλλεν τζιαι προβάλλει τζιαι ο Χάρης τζιαι ο ΔΗΣΥ άμαν τίθεται θέμαν name and shame "Ο Έφορος Φορολογίας προχώρησε στην ανάλυση των αποσύρσεων από τη Λαϊκή Τράπεζα και από την Τράπεζα Κύπρου κατά την περίοδο πριν από την κλειστή περίοδο, και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου μέχρι και 15η Μαρτίου 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Λαζάρου, φαίνεται ότι τη συγκεκριμένη περίοδο είχαν φύγει περίπου €3,5 δισ. μόνο από τις δύο τράπεζες, Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου. Όπως ανέφερε ο κ. Λαζάρου κληθείς να σχολιάσει για ποιο λόγο το Τμήμα Φορολογίας δεν προχώρησε στην ανάλυση και κατάθεση στοιχείων για την κλειστή περίοδο, η Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να δώσει τα όποια στοιχεία επικαλούμενη το απόρρητο" - http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/281180/apesyran-35-dis-prin-to-kourema-katatheseon

 • Τωρά αθθυμηθήκαν οι εταιρείες ότι εν δύσκολο το χρονοδιάγραμμα του διατάγματος "Δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε μέσω του διατάγματος της Κυβέρνησης για μετακίνηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων στη Λάρνακα εκτιμούν ενδιαφερόμενες εταιρείες, λόγω της περιπλοκότητας που περιβάλλει ιδιαίτερα το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγραερίου" - http://www.sigmalive.com/news/local/275463/larnaka-dyskola-metakinountai-oi-deksamenes-kafsimon-to-2017

 • Εν εξαιτίας της ανάπτυξης! Παιδκιά πάνω που έναν άτομον ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!! "Για χρέη κάποιων εκατοντάδων ευρώ ή μερικών χιλιάδων, περισσότεροι από ένας πολίτες ημερησίως περνούν την πύλη του σωφρονιστικού ιδρύματος των Κεντρικών Φυλακών." - http://www.sigmalive.com/news/local/275433/tis-fylakis-ta-sidera-einai-gia-tous-mikroofeiletes

 • ΟΠΠΑΣ! Αλλό λλίον τζιαι εννά μας πουν ότι το πάρκο των κροκοδείλων εν ... ανάπτυξη! "Επανήλθαν τα συμφέροντα και άρχισαν και πάλι οι πιέσεις για παραχώρηση άδειας λειτουργίας για πάρκο κροκοδείλων στην περιοχή Τόχνης – Ψεματισμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσεγγίζονται και δημόσιοι λειτουργοί για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Ήδη, εμπλεκόμενες υπηρεσίες άλλαξαν τη θέση τους μετά από αλλαγή προσώπων και σήμερα τάσσονται υπέρ της δημιουργίας του πάρκου. Υπάρχουν, επίσης, καταγγελίες που φέρουν δημοσίους υπαλλήλους να ταξίδευσαν με έξοδα του αλλοδαπού επιχειρηματία που βρίσκεται πίσω από την επένδυση. Στην Κύπρο δεν μας χρειάζονται κροκόδειλοι, έχουμε ήδη αρκετούς... σε κόμματα, Βουλή και βεβαίως, στη δημόσια υπηρεσία. ΜΧΣ " - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/281172/krokodeiloi-kai-alla-faidra

 • Τζιαι νναι, ξεκινώ να διερωτούμαι τί έπαθεν ο Φιλ! "Το πρώτο θύμα της οικονομικής περισυλλογής και της στυγνής και άτεγκτης λιτότητας στα δημόσια οικονομικά και την μοιραία συνεπαγόμενη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, ή του κράτους κοινωνικής πρόνοιας καλύτερα, είναι το σμπαράλιασμα και η εξαθλίωση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας. Η δημόσια υγεία συρρικνώνεται ακολουθώντας αντιστρόφως ανάλογη πορεία με όλους όσοι προσφεύγουν σε αυτή, που αυξάνονται συνεχώς. Λιγοστεύουν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, αβγαταίνουν οι ασθενείς, οικονομικά ανήμποροι να αποταθούν αλλού. Και η προδιαγεγραμμένη πορεία τού υπό σύσταση ΓεΣΥ, εάν πότε καταστεί πραγματικότητα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ασφαλιστικών εταιρειών, των φαρμακευτικών εταιρειών, των μεγαλογιατρών και των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων. Η δημόσια υγεία βαθμηδόν και σταδιακά θα αποσαρθρωθεί εντελώς σε σημείο που θα καταστεί αμελητέος και μη υπολογίσιμος παίχτης." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/281173/i-dimosia-ygeia-to-proto-thyma

 • Εν σας φαίνεται παράξενο που πληροφορία που εμφανίστηκε στον τουρκόφωνο τύπο (Χαλκίν Σεσί) που τα προχτές (περασμένη εβτομάδα ουσιαστικά), τωρά γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως "γεφυρωτική πρόταση Αναστασιάδη" τζιαι μάλιστα που το σίγμα?! Ειδικά που στη μετάφραση του τουρκικού κειμένου ελάλεν πόσον πολλά ενθουσιάστηκεν ο Αναστασιάδης με την τουρκική πρόταση :) "Μέσω του εδαφικού οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το σκόπελο των εγγυημένων πλειοψηφιών και κατ επέκταση της διαφορετικής ανάγνωσης του όρου διζωνικότητα."  http://www.sigmalive.com/news/kypriako/275611/protasi-anastasiadi-gia-gefyrosi-ton-diaforon-meso-edafikou

 • Καλά! Μπόρετε να φανταστείτε τους κυπραίους μουχτάρηες τζιαι αζάες (είτε σε δήμους, είτε σε κοινοτητες) "ρυθμιστές της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.? ("Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Federica Mogherini, τους χαρακτήρισε ως σημαντικούς ρυθμιστές της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ." - http://www.sigmalive.com/news/europ/275653/mogkerini-rythmistes-eksoterikis-politikis-tis-ee-oi-dimarxoi) - Γιατί φύρνουμαι που τα γέλια άμαν σκεφτώ κάτι τέθκοιο?!

 • Το θέμα που γελοιοδέστατον έχει πλέον γίνει επικίνδυνο - ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! Πέτε έναν πράμα που εκατέβηκεν στην ξερή της ΟΕΒ τζιαι δεν επροωθήθηκεν που την κυβέρνηση? Έναν! Η Ζέτα συζητά! (Αντιλαμβανούμαστεν?) τη "ρύθμιση" της απεργιας επειδή η ΟΕΒ "κ. Μιχαηλίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ανεργίας, εξηγώντας ότι η μείωση της είναι μείζονος σημασίας προτεραιότητα για την Ομοσπονδία και ανέφερε ότι η ΟΕΒ επεξεργάζεται πρόταση για διαμόρφωση νέων, ακόμα πιο αποτελεσματικών σχεδίων στήριξης της απασχόλησης με βασικό άξονα την «επί του εδάφους» συνεργασία με το Υπουργείο". Η Ζέτα συζητά (!!!!!!!!!) "Η μείωση στο μισό της εργοδοτικής εισφοράς ύψους 1,2% στο Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού (ΤΠΠ), με την κ. Αιμιλιανίδου να αναφέρει ότι θα μελετήσει το αίτημα και θα επανέλθει σύντομα." Η Ζέτα συζητά "Η ανάγκη διευκόλυνσης από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων των επιχειρήσεων εκείνων που εξαιτίας της κρίσης βρέθηκαν να έχουν συσσωρευμένες οφειλές. Ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε τη σταδιακή αποπληρωμή καθυστερημένων ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση τρεχουσών οφειλών. Η κ. υπουργός ανέφερε ότι συμμερίζεται την ανησυχία της ΟΕΒ και ότι έδωσε ήδη οδηγίες για επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για διευκόλυνση αλλά και παροχή κινήτρων σε εργοδότες που αντιμετωπίζουν γνήσια προβλήματα για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. " - Αλλά διευκολύνσεις για τον φτωχό τον κόσμο που μπαίνουν δκυο άτομα φυλακή την ημέρα για 500 τζιαι σιήλια ευρώ εν έσιει ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ! Τζιαι η Ζέτα συζητά "Η διατήρηση του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι το μέτρο συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην αναθέρμανση του λιανικού εμπορίου", ενώ ήδη υπάρχει νομοθεσία ψηφισμένη στη βουλή για κάτι τέθκοιον! Το άλλον αίτημα της ΟΕΒ, δέτε παρακαλώ τζιαι φρίξετε πλέον "Το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό, με την ΟΕΒ να αναφέρει ότι έχει υπερβεί ήδη το 65% του εθνικού διάμεσου μισθού και να υποστηρίζει ότι εμποδίζει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας" η Ζέτα είπεν εν εκτός συζήτησης. Ε αφού επήρεν τον κατώτατο στα 500 ευρώ ακάθαρτα που μόνη της! Γίνουνται τούτα (http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/281351/tria-nai-kai-ena-ochi-stin-oev-apo-tin-zaimilianidou) τζιαι οι εφημερίδες ακόμα να το κάμουν τούμπανο! Τζιαι οι συντεχνίες ακόμα να βρεθούν πόξω που το γραφείον της Ζέτας! Μα σοβαρολογούμεν?!!!!!

 • "Πρόστιμο πιθανό μέχρι και €4 εκατ. θα κληθεί  να πληρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Κομισιόν για δύο παραβάσεις που έχουν να κάνουν με λανθασμένες πληρωμές από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών" (http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/281383/prostimo-4-ekat-apo-komision-gia-agrotikes-pliromes) - Εξεκινήσαν τζιαι έρκουνται τα προστίματα. Τώρα αλλό λλίον τζιαι εννά μας πουν για μνημόνιο για να πκιερωθούν, μόλις εννά ερτουν τζιαι τζιείνα για τες χάρες στο Σιακόλα

 • Χάρη, την επόμενη φορά που εννά αννοίξεις το στόμα σου να πεις για ανάπτυξη να το σκέφτεσαι τούτον! "Συμπερασματικά, η έρευνα του Κ.Ι.Σ., όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, Χρύσανθος Σαββίδης, «καταδεικνύει ότι τα ποσοστά πρόθεσης μετανάστευσης (μετά την απόφαση του Eurogroup) που καταγράφονται μεταξύ των νέων 18-28 ετών μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολύ υψηλά και αν δεν ληφθούν μέτρα για πραγματική επαγγελματική αποκατάσταση των νέων μας τότε ίσως η χώρα μας απολέσει μια για πάντα ένα σημαντικό (από απόψεως γνώσεων) παραγωγικό μέρος του πληθυσμού της με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία της». - http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/281410/i-krisi-diochnei-tous-neous-pinakes τζιαι τούτον που το πλησιάζουμεν ακόμα τζιαι με πειραγμένα στοιχεία "Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του ΟΟΣΑ με τους περισσότερους ανέργους πτυχιούχους, που δημοσιεύεται στο αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes." - http://www.sigmalive.com/news/greece/275702/i-ellada-tis-krisis-den-exei-douleies-gia-tous-ptyxiouxous

 • Τούτον που την κατάθεση του Κώστα Κληρίδη. Δέτε την τελευταία πρόταση τζιαι πέτε μου αν εσάς εν σας προκαλεί συνειρμούς: "Τρεις όρους έθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα σε σχέση με τα καθήκοντά του οι οποίοι και έγιναν αποδεκτοί, κατόπιν, όπως ανέφερε, δικής του επιμονής να καθοριστούν τα καθήκοντά του. Τα θέματα αυτά τέθηκαν σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη σε δύο συναντήσεις στο Προεδρικό που έγιναν μεταξύ της απόφασής του να αποδεχθεί τον διορισμό του και της επίσημης ανάληψής των καθηκόντων του. Οι όροι αυτοί ήταν ότι για τις σοβαρές ποινικές υποθέσεις πριν να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια θα το συζητούσε μαζί με τον ίδιο, ο δεύτερος ότι αν υπήρχε περίπτωση διιστάμενων απόψεων και πάλι προτού προβεί σε ενέργειες θα το συζητούσε μαζί του ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, οι αστυνομικοί φάκελοι έπρεπε να τίθενται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα. Όπως εξήγησε, ο κ. Κληρίδης, ο κ. Ερωτοκρίτου είχε υποβάλει πρόταση να χειρίζεται τις ποινικές υποθέσεις της Νομικής Υπηρεσίας, γεγονός που δεν αποδέχθηκε ο ίδιος. " Που μιαν τζιαι μόνο παράγραφο, πόσα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν: 1) Γνώση του Προεδρικού 2) Γνώση του Ρίκκου για την οριοθέτηση που υπήρξε τζιαι ποιά ήταν τα καθήκοντα τζιαι οι αρμοδιότητες του 3) Εμμονή του Ρίκκου για τες ποινικές υποθέσεις 

 • Τζιαι η σχέση του Ρίκκου με τα ΜΜΕ - Πριν παραληφθεί η επιστολή εβρίσκετουν ήδη δημοσιευμένη - κάτι όπως κάτι καταθέσεις έναν πράμα: "Ανέφερε ότι στα δημοσιεύματα υπήρχαν αυτούσια κομμάτια από την επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας για το θέμα και πως από έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι η επιστολή δεν είχε παραληφθεί ακόμα από τον Αρχηγό της Αστυνομίας. "

 • Ρίκκος ο Γενικός Εισαγγελεάς! Εννά πιστέψω ότι υπάρχει θεός τζιαι ελυπήθηκεν μας! "Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον κ. Ερωτοκρίτου ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι παρόλο που ο κ. Ερωτοκρίτου είχε πει ότι στον ίδιο είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τον διορίσει ως Γενικό Εισαγγελέα καθώς και ότι δεν θα δεχόταν να ενεργεί ως `γλάστρα` εντούτοις επαγγελματικά η σχέση τους ήταν καλή και συνεργάζονταν." - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/281441/archise-i-katathesi-tou-gen-eisangelea-stin-ypothesi-rikkou

 • 'Οταν η χάρη του Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής φτάννει τα Ηνωμένα Έθνη, όι πελλάρες! "Υπάρχει αναφορά στην άρνηση της Διοίκησης του English School να καθιερώσει ως αργία της σχολής τη γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ (αντ’ αυτού παραχώρησε τριήμερη δικαιολογημένη απουσία στους μουσουλμάνους μαθητές και διδάσκοντες) και στη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δικαίωσε τη διοίκηση της Σχολής." - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/281557/dyo-ektheseis-gia-tis-thriskeftikes-eleftheries-gia-tin-kypro

 • "Ως προς την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 22,1% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδοιας το 21,5%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που λίγο πολύ κανένα μέλος της δεν έχει "κανονική δουλειά") το 17,2% του πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 17,2%, 8,9% και 11,1%. Στην Ελλάδα, αντιμέτωπο με τουλάχιστον μία (ή και περισσότερες) από αυτές τις τρεις προβληματικές καταστάσεις είναι το 36% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), ενώ στην ΕΕ κατά μέσο όρο το 24,4% (122 εκατ. άνθρωποι). " - http://www.sigmalive.com/news/greece/276233/eurostat-enas-stous-treis-ellines-zei-se-katastasi-ftoxeias Είπαν τους να μεν γράψουν για την Κύπρο, οξά τούν' τη φορά η Eurostat εν έπιαεν στοιχεία που δαμέ?

 • Δαμέ εν χρειάζουνται σχόλια "Καταδίκη σε δεύτερο βαθμό για τους δράστες της επίθεσης μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου του 2008. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε για απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Βασίλειο Σιατούνη και τον Αθανάσιο Στράτο σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών με πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Μια απόφαση που είναι σημαντική όχι μόνο για τα ίδια τα θύματα που δικαιώνονται, εφτά χρόνια μετά τις μαχαιριές που δέχτηκαν, αλλά και για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία περιλαμβάνεται στη μεγάλη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, αποτυπώνει καθαρά τον οργανωμένο τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής." - http://dialogos.com.cy/blog/sti-filaki-dio-macherovgaltes-tis-chrisis-avgis/

 • Ο Πόλυς μας! Κοιτάξετε διαφορά στους τίτλους "Πολυβίου: Απλοποιημένη και μεροληπτική η μαρτυρία Πιερίδη"- http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/281663/polyviou-aplopoiimeni-kai-meroliptiki-i-martyria-pieridi " "Να υποβαθμίσει την κατάθεση Πιερίδη επιχειρεί ο Π. Πολυβίου" - http://dialogos.com.cy/blog/na-ipovathmisi-tin-katathesi-pieridi-epichiri-o-p-poliviou" Το περιεχόμενο της είδησης εν το ίδιο, άρα πρέπει να εν που το ΚΥΠΕ, οι τίτλοι όμως καθορίζουν την προσέγγιση. Γενκά, όμως, όπως φαίνεται που την είδηση η δουλειά του Πόλυ φυσικά, είναι να φκάλει "καθαρή" την Τράπεζαν Κύπρου: "ο Π. Πολυβίου υπέβαλε επίσης στον μάρτυρα ότι μια αυτοματοποιημένη, μη αξιολογημένη ανακοίνωση πληροφοριών εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου για το κεφαλαιακό κενό θα οδηγούσε την εποχή εκείνη σε καταστροφή στις αγορές και ότι ήταν απόλυτα σωστό για την Τράπεζα Κύπρου στις 15/6/2012 να μην προχωρήσει στην ανακοίνωσή του ενόψει νέας έκθεσης που αναμενόταν." [...] "Τα βασικά σημεία που ο Π. Πολυβίου έθεσε κατά τη διάρκεια της ανεξέταστης ήταν ότι παρόλο που η πρώτη καταδικαστική απόφαση που υπήρξε για την Τράπεζα Κύπρου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 10/12/12 ανακλήθηκε για λόγους σύνθεσης της Επιτροπής, η δεύτερη έρευνα που ξανάρχισε τον Φεβρουάριο του 2013 και είχε όλα τα στοιχεία για κατ’ ισχυρισμό χειραγώγηση δεν οδηγήθηκε αμέσως στον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά συνέχισε για ένα περίπου χρόνο να διερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο κ. Πολυβίου απέδωσε πρόθεση τόσο στον κ. Πιερίδη όσο και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μαζέψει μαρτυρίες με τις συνοπτικές διαδικασίες της Επιτροπής και να τις παραδώσει στην Αστυνομία, σε αντίθεση με τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα υπήρχαν αν οι μαρτυρίες λαμβάνονταν από την Αστυνομία." - Δαμέ το πρόβλημα του κ. Πόλυ εν η συνέχιση της έρευνας, δηλαδή?

 • Αποκλείεται τούτον να εν προεκλογική εξαγορά! Όπως δεν έσιει πρόβλημαν ο Χάρης να υποβάλλει νομοσχέδιο για μισθοδοτικές αυξήσεις εν έσιει πρόβλημα να προχωρήσει σε απολύσεις. Οι απολύσεις εν μέρος της "συμφωνίας με τους δανειστές" (κλασσική ατάκα), οι μισθοδοτικές αυξήσεις λόγω προαγωγών ένναιν μέρος της "συμφωνίας με τους δανειστές", ούτε επηρεάζουν τα ... δημοσιονομικά? Αλλά έρκουνται εκλογές τζιαι ο Χάρης επιθυμεί μαζίν με άλλους συναδέλφους του να κατεβεί στην εκλογική μάχη, άρα χρειάζεται υποστήριξην, ένναιν? Η στήριξη της Ειρένας μόνο που να κανίσει! 

 • "Ευχάριστα νέα έχει η Κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι προήχθησαν από πέρυσι, καθώς θα δουν το πορτοφόλι τους να φουσκώνει με περισσότερα ευρώ. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί νομοσχέδιο που προβλέπει ότι οι υπάλληλοι οι οποίοι προήχθησαν από τις 20 Ιουνίου του 2014 και εντεύθεν θα λαμβάνουν τη μισθοδοσία προαγωγής από την 1η Ιανουαρίου του 2016, αντί από την 1η Ιανουαρίου 2017, που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία. " - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/281508/afxiseis-proagogis-sto-dimosio-apo-tin-protochronia  Ένας ακόμα λόγος για κατάργηση του στρατού. Το θύμαν δεν θα αποκατασταθεί τζιαι να επανέλθει στην πρότερην του κατάσταση, τουλάχιστον έχει δικαιωθεί: «Μέσα από την απόφαση του Δικαστηρίου φαίνεται και το αλαλούμ στις αποφάσεις της Εθνικής Φρουράς για θέματα χειρισμού ειδικής κατηγορίας στρατιωτών. Όπως αποδείχθηκε, ενώ ο επηρεαζόμενος στρατιώτης είχε καταταχθεί στην κατηγορία Ι4 λόγω παχυσαρκίας, εντούτοις παρά τις διαταγές εκτελούσε ασκήσεις και λάμβανε μέρος στις πρόβες της παρέλασης κατά την ορκωμοσία. Επίσης, ενώ υπήρχε σήμα από το ΓΕΕΦ λόγω ψηλών θερμοκρασιών να περιοριστούν οι ασκήσεις, εντούτοις αυτές συνεχίστηκαν με μόνο περιορισμό τη λήξη του μεσημεριανού προγράμματος. Όπως επισημαίνει το δικαστήριο εμφαντικά, ενώ αυτός δεν έπρεπε να λαμβάνει μέρος σε ασκήσεις και πρόβες παρέλασης ως οι πάγιες διαταγές της ΕΦ εντούτοις λάμβανε μέρος κατόπιν εντολών ή διαταγών ανωτέρων στρατιωτικών, με αποτέλεσμα να υποστεί θερμοπληξία λόγω της καταπόνησής του. Επίσης εντοπίζεται αμέλεια για το γεγονός ότι ενώ έκανε εμετό και έχασε τις αισθήσεις του, δεν μεταφέρθηκε έγκαιρα στο Νοσοκομείο που ήταν δίπλα αλλά αρκετές ώρες μετά.» - http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/281720/apozimiosi-2-ekat-se-proin-stratioti-pou-emeine-anapiros
 •  
 • Ερώτηση προς το λόφο του προεδρικού και συγκεκριμένα τον Νίκον Αναστασιάδη: Πέ μ’ αλήθκεια! Απέσπασες στο προεδρικόν γυμναστή?! Μα πέ μ’ αλήθκεια?! Να κάμνει τί στο προεδρικό? Γυμναστικήν του Λήο? Για παίρνει τον περίπατον ο Βίκτωρας; Τζιαι μεν πεις ότι εν είσιες χαπάριν, γιατί εν μπόρεις να ξεφτιλήσεις άλλο, τον πανξεφτελισμένο το γέρημο!
 •  
·         Η τρολιά της εβδομάδας για το Χάρη, που κάθε άλλο παρά αστεία είναι: «Στην Ευρωπαϊκή Κύπρο σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού, γύρω στις 230,000 άτομα ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού [...]Από αυτούς 130 χιλιάδες συμπατριώτες μας στερούνται βασικών αγαθών διαβίωσης. Στην Κύπρο του 2015 το ποσοστό των ατόμων που βιώνουν σοβαρές υλικές στερήσεις αυξήθηκε στο 15,3% του πληθυσμού το 2014 από 9,1% που ήταν πριν πέντε χρόνια. Στην Κύπρο του 2015 το 28% των νέων πτυχιούχων θέλει να μεταναστεύσει, μερικές χιλιάδες έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα ή απλά δεν επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά τις σπουδές.
Κατά τα άλλα βγήκαμε στις αγορές μετά από ένα «ανεπανάληπτο» success story, όπως λέει ο Υπουργός Οικονομικών. Χαιρετίσματα λοιπόν.»
http://dialogos.com.cy/blog/anepanalipto-success-story-me-230000-atoma-se-sinthikes-ftochias/
 •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου