18 Οκτ 2015

Ψήφισμα για προστασία των δανειοληπτών από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των τραπεζών.

Γιατί είναι σημαντικό;

Εμείς, οι πολίτες που υπογράφουμε την αίτηση αυτή, απαιτούμε από το κράτος όπως άμεσα επέμβει για την διαφύλαξη και προστασία των δικαιωμάτων μας σε σχέση με την απαράδεκτη συμπεριφορά των Α.Π.Ι (Αδειούχων Πιστωτικών Ιδρυμάτων) εναντίον μας.

Πιο συγκεκριμένα ζητάμε:

1. Άμεση στελέχωση του γραφείου του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου.
2. Άμεση επέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας προς τα Α.Π.Ι για πλήρη συμμόρφωση και εφαρμογή της Οδηγίας και του Κώδικα για τις αναδιαρθρώσεις.
3. Άμεση και ουσιαστική μείωση των δανειστικών επιτοκίων.
4. Άμεση διαγραφή όλων των παράνομων χρεώσεων.
5. Κούρεμα τόκων και κεφαλαίου δανείων όπου δικαίως επιβάλλεται.

Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απαράδεκτης και ανέντιμης συμπεριφοράς από τα Πιστωτικά Ιδρύματα. Οι πυλώνες της Κυπριακής οικονομίας είχαν δυστυχώς καταντήσει οχήματα ασυδοσίας και παράνομης κερδοφορίας για τους λίγους και ‘εκλεκτούς’ ενώ οι πολλοί αφέθηκαν στο έλεος του Θεού. Και όλα αυτά με την ανοχή του όποιου κράτους και κεντρικού τραπεζίτη. Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους. Μετά τις αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013 επίσημα η Κυπριακή Δημοκρατία και οι πολίτες της έχουν οδηγηθεί στην πιο δυσχερή οικονομική κατάσταση που έχουν βρεθεί ποτέ. Μόνη δίοδος προστασίας από την άδικη αυτή κατάσταση είναι η εκπλήρωση των δικαίων αιτημάτων μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου