11 Οκτ 2015

Η ΑΗΚ δεν ανήκει σε κανένα Υπουργό, ούτε και επιχειρηματία
Με αφορμή δημοσιεύματα, οι οργανώσεις ΣΗΔΗΚΕΚ, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΒΑΗΚ εξέδωσαν χθες κοινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θεωρούν «ανήκουστο Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνοδεύει επιχειρηματίες με σκοπό, μεταξύ άλλων, την πώληση οργανισμών κοινής ωφελείας». Οι εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού αναφέρουν πως «στη διεθνή αγορά είθισται τα κράτη να πραγματοποιούν εμπορικές αποστολές σε άλλες χώρες με τους αρμόδιους Υπουργούς, συνοδευόμενους από τον επιχειρηματικό τους κόσμο, με σκοπό την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που η χώρα τους προσφέρει». «Στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο τόπος μας», προστίθεται, «θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αποστολές επιβάλλονται».
Ωστόσο, η συμμετοχή του Υπουργού είναι ανήκουστη. Η ΑΗΚ, σημειώνουν, είναι συνταγματικά εδραιωμένη και δεν ανήκει σε κανένα Υπουργό, ούτε και επιχειρηματία, αλλά στους καταναλωτές και στον κόσμο, «που πλήρωσε και πληρώνει για να την αναπτύξει και να την φέρει σε ζηλευτά επίπεδα εξυπηρέτησής του».

Μέσω της ανακοίνωσής τους οι οργανώσεις διερωτώνται αν ο ρόλος του Υπουργού Εμπορίου σε μια τέτοια αποστολή είναι να αναλαμβάνει το ρόλο αυτού που διαβεβαιώνει ότι είναι σε θέση να επηρεάσει ή να επιβάλει πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με το θέμα. Διερωτώνται, επίσης, από πού πηγάζει αυτή η εξουσία και αν δεν είναι μεμπτή ή αντιδεοντολογική. Επιπρόσθετα οι οργανώσεις της ΑΗΚ κάνουν λόγο για ενέργειες του Υπουργού οι οποίες «βρίσκονται εκτός των αρμοδιοτήτων και εξουσιών που του καθορίζει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας(άρθρο αρ. 58)». Ισχυρίζονται επίσης, πως ο Γιώργος Λακκοτρύπης ενεργεί «καθ’ υπέρβαση εξουσίας» και «έχει απολέσει και το τελευταίο φύλλο συκής», ενώ «έχουν αποκαλυφθεί πλήρως οι σκοποί και οι επιδιώξεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου