30 Αυγ 2015

Σπόντες

Είναι πάντα ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι ακόμα τζαι όσοι εσιωπούσαν για τα σκάνδαλα των τραπεζών την εποχή της μεγάλης συγκάλυψης, σήμερα επιτέλους καταλάβουν τις οδυνηρές συνέπειες..


 • Της παγκόσμιας κρίσης: Όταν φταρνίζεται η Κίνα, παθαίνει κρυολόγημα ο πλανήτης. Γιατί η Κίνα δεν παράγει απλώς – καταναλώνει μαζικά επίσης, και αγοράζει .. Ίσως να είναι καιρός να δουν μερικοί τον ευρωασιατικό άξονα ως τον χώρο των νέων επενδύσεων και της συσσώρευσης του μέλλοντος.. όσο για την κρίση που απλώς μετατοπίζεται και επανέρχεται, θα τα ξαναπούμε...

 • Προς τον Αναστασιάδη: φαίνεται να προσπαθείς για τη λύση μετά από δυόμισι χαμένα χρόνια με τόση διαπλοκή και διαφθορά που καλύτερα να μην τα θυμάσαι και να τα αφήσεις να τα χρεωθούν άλλοι. Αλλά αν λογαριάζεις, όντως, να προχωρήσεις – κάμε κάτι με τούτη την κυβέρνηση [ταιρκάζει απόλυτα το "μα εν κυβέρνηση τούτη σιόρ"..:). Άλλαξε την, άλλαξε άτομα.. θέλεις εικόνα – τζαι στο τέλος τζαι ουσία. Τζαι μεν ακούεις τις στημένες δημοσκοπήσεις.. Με έτσι εικόνα, το σκηνικό εν δύσκολο – τζαι πριν τζαι μετά. Γιατί εξίσου σημαντικό εν το μετά.. Τζαι αν ο στόχος ο βιογραφικός, είναι, όπως πρέπει λογικά να είναι, η ιστορική καταγραφή – κοίταξε πίσω σου στην ιστορία. Πρέπει να έβρεις τρόπο να πείσεις ένα χώρο που έσιει ιστορική μνήμη - εν τζήνοι που εν να σε καταγράψουν, άσχετο που πόθεν εξεκίνησες. Τζήνοι που σε εκλέξαν δυστυχώς.. σήμερα δαμαί, αύριον ποτζεί.. Ξεκίνα με την κυβέρνηση ..τζαι θωρούμεν..:) Ο Κασουλίδης εκέρδισεν πόντους λ.χ. με την παρέμβαση του για τις εγγυήσεις…

 • Μπορεί να υπάρξει λύση, μπορεί και να μην υπάρξει. Αν είναι να υπάρξει λύση όμως και όχι ένα ακόμα πατσιάρισμα που απλώς θα προσπαθεί να διευκολύνει την κατανομή του φυσικού αερίου, και θα αφήνει τόσα απωθημένα, που οι αντίπαλοί της θα την υπονομεύσουν σύντομα, τότε θα πρέπει να απευθύνεται σε όλους. Ένα σενάριο παρουσίασης θα μπορούσε να είναι: η λύση κτίστηκε στις συμφωνίες που υπέγραψε ο Μακάριος και ο Σπύρος το 77 και το 79, έχει στοιχεία από τις προσπάθειες των Βασιλείου και Κληρίδη που κατέληξαν στο σχέδιο Αννάν, αλλά το οποίο άνοιξε για βελτιώσεις ο Τάσσος, και τις οποίες έκαναν πραγματικότητα και επέκτειναν οι συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ, και ολοκλήρωσαν ως πακέτο οι Αναστασιάδης-Ακιντζί. Όσοι, από την άλλη, θέλουν να πάρουν μίζες και επιχορήγηση σαν δικηγορικά γραφεία, όπως ο φαιδρός κ. Πόλυς που φημολογείται να έχει αναλάβει την προώθηση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, τότε θα οδηγήσουν τους υποστηρικτές της λύσης στην αποχή ή στο ‘όχι’ και στην απόλυτη δικαίωση όσων απορριπτικών θεωρούν μια πιθανή λύση σαν μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.

 • Γιατί πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι – το πρόβλημα με το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς ηθικό [είναι και αυτό, αλλά τελικά σιγά που θα ενδιαφερθούν για ηθική μερικοί στον Πολίτη ή στο δικηγορικό γραφείο του Πόλυ που ζουν από τις πληρωμές των εταιρειών καυσίμων και των απαλλαχθέντων της Ήλιος]. Το πρόβλημα με το ΝΑΤΟ είναι ότι η Τουρκία ως ο βασικός παίκτης του ΝΑΤΟ στην περιοχή, θα αποκτήσει έμμεσα και άμεσα στρατιωτική επικυριαρχία στην Κύπρο. Τα συμπτώματα είναι γύρω μας – η Τουρκία ‘έγραψε’ τις άλλες χωρίς του ΝΑΤΟ για το «ισλαμικό κράτος» και αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα, όταν ο Ερντογάν ήθελε νέες εκλογές – και τότε άρχισε να βομβαρδίζει του κούρδους. Και οι αμερικανοί και οι άγγλοι σιώπησαν πειθήνια – καλά με τους γερμανούς ποιός ασχολείται στο ΝΑΤΟ, άσε που είναι αμφίβολο αν οι γερμανοί ενδιαφέρονται για αυτό το κλαμπ από το παρελθόν. Αν, δηλαδή, αύριο ο Ερντογάν ή ο επόμενος Ερντογάν δεν συμφωνεί με μια απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης, θα μπορεί να μας βομβαρδίζει, ή πιο ήπια να μας εκβιάζει ως εγγυητής,  και οι άλλοι θα σιωπούν γιατί θα τους προσφέρει υπηρεσίες ως ο βασικότερος παίκτης του ΝΑΤΟ στην περιοχή; • Το ΝΑΤΟ είναι επιστροφή στην αποικιοκρατία. Αλλά η αντίσταση θα το ανατρέψει. Έτσι και αλλιώς, εδώ, οι ΗΠΑ εξαρτώνται από το ισραηλιτικό λόμπι, ενώ η Γερμανία ψάχνει πια τους δικούς της μηχανισμούς αυτονομίας. Και φυσικά, ελπίζουμε να μην μας πει κανένας και το ανέκδοτο για την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» ή την «δημοκρατία» στην Ευρώπη..Τα είδαμε όλοι σε σχέση με την τρόικα και την Ελλάδα.. Έβγαλε η Γερμανία 100 δις και πουλά στους πολίτες της μέσα από φυλλάδες, όπως η Bild το παραμύθι ότι πληρώνουν για τους έλληνες...Α ναι, έχουμε και τους φαιδρούς απολογητές εδώ κάτω που φώναζαν – «άμα σου δανείσουν, πρέπει να πληρώνεις».. Οπότε καλύτερα, ας μην δανείσουμε την χώρα μας στο ΝΑΤΟ.. Ήδη έχουμε τις βρεττανικές βάσεις.. Και αν έχουμε εγγυήσεις του Συμβουλίου Ασφάλειας, που είναι και οι πιο λογικές, τότε θα έχουν λόγο και οι νατοϊκοί - αλλά με άλλους... Γιατί είναι ο ΟΗΕ που μας έσωσε το 1974..

 • «Διαδικασία Γρίβα». Η φράση με την οποία ο Σενέρ Ελτζίν περιέγραψε την προσπάθεια να εκδιωχθεί ο Αντώνης Αντωνίου από την Αγγλική Σχολή [ναι σωστά το μαντέψατε – είναι αριστερός και η ενωμένη αστική τάξη της Λευκωσίας κάνει ακόμα εκκαθαρίσεις αριστερών όπως το 1948] ήταν εκφραστική και της νοοτροπίας της λευκωσιάτικης αστικής τάξης, αλλά και του πως τους βλέπουν οι τουρκοκύπριοι: «διαδικασία Γρίβα». Θα μπορούσε να πει: εκτέλεση με ιδιοτελή κίνητρα. Έτσι για να θυμούνται μερικοί πώς βλέπουν τον Γρίβα οι τουρκοκύπριοι – γιατί μέσα μέσα ακούς και το κούφο, οι τουρκοκύπριοι τα είχαν με τον Μακάριο και όχι με τον Γρίβα. Ξεκολλάτε από το δηλητήριο του Πολίτη – ο Μακάριος αν μη τι άλλο είχε και ένα πολιτικό φίλο-συνεργάτη τουρκοκύπριο, τον Ιχσάν Αλή. Ο Γρίβας ήταν της σχολής ‘καλός τούρκος ο νεκρός τούρκος’. Και δεν περιορίζονταν μόνο στους «τούρκους»..

 • Ύστερα, είναι και η οικονομία. Απορείς ώρες ώρες με την ανάγκη ορισμένων να εξυπηρετήσουν κάποιους ιδιώτες. Το έγραψε μέχρι και ο Καλλινίκου στον Φιλελεύθερο – το να θέλεις να ιδιωτικοποιήσεις την ΣΥΤΑ που σου δίνει κέρδος 70 εκατομμύρια τον χρόνο ακόμα και σε συνθήκες κρίσης.. είναι ύποπτο. Κάπου εδώ βρωμάει μίζες από μίλια μακριά. Και το ψέμα ότι δήθεν το έθεσε η τρόικα, ξέρουν ότι είναι ψέμα. Οι ίδιοι προσπάθησαν να το βάλουν στο τραπέζι τον Μάρτιο του 2013, και παρά το ότι δεν χρειάζεται λογιστικά το θέμα, επιμένουν. Η ρητορική ότι είναι ιδεολογικά κολλημένοι, είναι πολύ ευγενική – ο Αβέρωφ, ο Χάρης κλπ δεν έχουν ιδεολογία στα οικονομικά – απλώς εξυπηρετούν. Την μια βρίζουν το Δημόσιο, την άλλη για να εξυπηρετήσουν τους ιδιώτες φίλους τους,  βρίσκουν θέσεις για βόλεμα [των "συμβούλων" - έτσι λέγεται το συναγερμικό ρουσφέτι σήμερα], ή και θέλουν να "φορτώσουν" στο δημόσιο τους εργαζόμενους της ΣΥΤΑ για να πουλήσουν φτηνά στους "δικούς τους" το δημόσιο πλούτο - τον κοινό μας πλούτο. Απόδειξη; Ο Αβέρωφ πιάστηκε για μια ακόμα φορά να είναι παραμυθάς – μερικοί σχολιογράφοι του υπενθύμισαν ότι από το 2001 παίζει την ίδια κασέτα – ότι τάχα μου θέλει να γίνει ιδιωτικοποίηση για να μην κλείσει η ΣΥΤΑ, όπως οι Κυπριακές Αερογραμμές. Αν είχε ίχνος ντροπής, θα αναγνώριζε ότι ο ίδιος συμμετείχε στο να οδηγηθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές στο κλείσιμο από την προηγούμενη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ. Και αν είχε συνέπεια, θα αναγνώριζε επίσης ότι από το 2001 μέχρι σήμερα, διαψεύδεται συνεχώς – η ΣΥΤΑ είναι επικερδής. Παραπλανεί όμως και το ξέρει. Αυτό που θέλει, είναι να πουλήσει φτηνά κάτι πολύτιμο [κερδοφόρο] σε γνωστούς. Να χαρίσει το κέρδος των 70 εκατομμυρίων – και φυσικά, τέτοιες αγορές έχουν και τα «τυχερά» τους, όπως είναι γνωστό.. Γιατί ο Αβέρωφ έχει και το γνώθι σ’ αυτόν. Σήμερα είναι πολιτικάντης, αύριο μπορεί με την ίδια ευκολία να τον σύρουν να πάει – για να πάρει κάποιος άλλος την καρέκλα. Οι πλούσιοι φίλοι είναι και εξασφάλιση του μετά..

 • Ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των ζημιών του κεφαλαίου. Το άλλο μαργαριτάρι.. Όλοι αυτοί,    Αβέρωφ, Χάρης ο Πολίτης κοκ, που φώναζαν υποκριτικά από το 2010 ότι για όλα φταίει το Δημόσιο και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο [για να συγκαλύψουν τους τραπεζίτες] και τώρα ξαφνικά θέλουν να προσθέσουν τους εργαζόμενους στην ΣΥΤΑ στο δημόσιο για να μπορέσουν να την πουλήσουν στους ημέτερους χωρίς κόστος. Το κλασικό παράδειγμα της μετατροπής των ιδιωτικών χρεών ή του ιδωτικού κόστους σε δημόσιο.

 • Αν ο Χάρης, ο τοπικός εκπρόσωπος της αποικιοκρατίας πανηγυρίζει για ανάπτυξη 0.9%, τότε η Ελλάδα που είχε ανάπτυξη 0.8% την ίδια περίοδο [δεύτερο τρίμηνο 2015] με αντιπαράθεση με την τρόικα και τους υποστηρικτές της, τί να πει και τί να κάμει; Είναι όντως χαριτωμένο πως χειραγωγούνται οι δείκτες στην Κύπρο. Ανακοινώνεται ανάπτυξη 1.2% σε σύγκριση με πέρσι, και 0.9% για φέτος και μερικοί, όπως και ο Χάρης, προβάλλουν το 1.2%. Αλλά τί να περιμένεις από μερικούς που την προηγούμενη πενταετία αμφισβητούσαν τα δημόσια στοιχεία; Τότε, έλεγαν ότι η πτώση του ελλείμματος το 2011 ήταν πλασματική – χωρίς στοιχεία να το στηρίξουν. Τώρα, λοιπόν, που ξαφνικά τα στοιχεία αλλάζουν ανά 24ωρο είναι εμφανές πως κατασκευάζονται τα στοιχεία και από ποιούς. Μόλις ανακοινώθηκε αύξηση της ανεργίας από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η τοπική στατιστική υπηρεσία άρχισε τους ακροβατισμούς για να το αμιφισβητήσει.. στο στυλ ναι μεν, αλλά.. προφανώς τους τηλεφώνησε ο Χάρης.. Διότι ο Χάρης μπορεί να είναι υπάκουος [μερικοί θα έλεγαν δουλοπρεπής] υπουργός οικονομικών της ευρωζώνης, αλλά τοπικά έχει την εξουσία του ρουσφετιού – η Είρενα θα είναι πάντα το τεκμήριο του που κατάντησε η δημόσια ζωή την εποχή του Χάρη του μπάτλερ της Ντέλια.

 • Μετά την σύσκεψη του προεδρικού στο Τρόοδος, ο Χάρης και οι παρατρεχάμενοί του διέρρεαν στοιχεία ότι  θα έχουμε [ή θα έχουν;] πρωτογενές πλεόνασμα 300 εκατομμυρίων. Το πιο ωραίο με αυτά τα στοιχεία του Χάρη είναι ότι η στατιστική υπηρεσία, όταν κάνει σύγκριση [προφανώς μετά από τις διαταγές του Χάρη] βάζει και το qualification «με βάση την νέα μεθοδολογία» - δηλαδή συγκρίνει και ανόμοια για το χατίρι του υπουργού; Κατά τα άλλα να θυμίσουμε στους παρατρεχάμενους ότι «πρωτογενές πλεόνασμα» υπήρχε και τον Φερβουριο του 2013 πριν παραλάβει η κυβέρνηση της δεξιάς. Α ναι, για το δημόσιο χρέος ο Χάρης δεν λέει τίποτα.. Το άλλο ωραίο ήταν ότι η ανεργία θα πέσει, λέει, από το 17% στο 16%. Ατέ ρε.. Τζαι πότε τούτη η κυβέρνηση επαραδέχτηκεν ότι η ανεργία εν 17% - αφού κάθε φορά που ανεβαίνει η ανεργία έχουν την στατιστική υπηρεσία να βγάλει ανακοινώσεις του στυλ «ναι μεν αλλά..»…..Κια φυσικά να μην μιλήσουμε για την κατσκευασμένη πλασματική εικόνα, αφού όσοι εργάζονται λ.χ. για 3 ώρες την εβδομάδα δεν θεωρούνται άνεργοι. Εξαφανίστε τις εφημερίδες γιατί αυτοί που θα μελετούν τις ανακοινώσεις στο μέλλον, θα γελούν για εβδομάδες.. Κατά τα άλλα τα μη εξυπηρετούμενα είναι στα 27 δις… Παρά τον νόμο για εκποιήσεις…Και όταν τα γεράκια στους οποίους θα πουληθούν τα δάνεια των μικροοφειλετών και των πρώτων κατοικιών κατασκευάσουν την νέα κρίση, θα θυμόμαστε τον Χάρη, την Χρυστάλλα κοκ…

 • Αθλιότητα είναι να κουρέφκεις τις αποζημιώσεις των ορφανών της Ήλιος τζ̆αι να τες επενδύεις σε διαφημιστική καμπάνια σε φανέλλες ποδοσφαιρικής ομάδας - οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας. [Άδωνης Φλωρίδης]

 • Τελικά ο Αβέρωφ ένα κόλλημα ψώνιου έσιει το – άκου κόψιμο του νου του: να ζητήσει άδεια να πάρει αρχαιότητες στο γραφείο του για να τις βλέπουν οι ξένοι, λέει..:). Τί να πεις; Να σχολιάσεις το κόμπλεξ της επιδειξιομανίας, ή να θυμηθείς τα κουτοπόνηρα κόλπα του Αβέρωφ με τις ιδιωτικοποιήσεις ή την προσπάθεια να πετύχει παρεκκλίσεις για τον Σιακόλα; Διότι το επόμενο που λογικά έρχεται στο μυαλό είναι ότι Αβέρωφ θα σκεφτεί κανένα νομοσχέδιο, από εκείνα τα κουφά που φτιάχνει για να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες φίλους του, και θα μας πει σε λίγα χρόνια ότι είναι «δικές του» οι αρχαιότητες..Δεν μπορείς ρε Αβέρωφ να καταλάβεις τον αρχοντοχωριατισμό του όλου σκηνικού; Θα σε έχουν για ανέκδοτο πιο γρήγορα από ότι θα γίνει αναπόφευκτα.. Αλλά, αφού σε συγκαλύπτουν ακόμα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, βγάζεις περίπατο και την φαντασίωση που θυμίζει ψώνιο.. Και έκατσε η κυβέρνηση και ασχολήθηκε με τέτοιο ζήτημα α;

 • Τζιαι αφού η έννοια του Αβέρωφ ήταν να βλέπουν τις αρχαιότητες οι ξένοι, γιατί εν εισηγήθηκεν να μπουν σε γυάλες απομιμήσεις αρχαιοτήτων στο αεροδρόμιο, στα υπουργεία, σε δημόσιους χώρους; Γιατί εν εισηγήθηκεν για ούλλους τους πολιτικούς τζια βουλευτές να έχουν απομιμήσεις αρχαιοτήτων; Οξά στο γραφείον του Αβέρωφ μπαίνουν παραπάνω ξένοι που ούλλες τες δημόσιες υπηρεσίες τζιαι δημόσιους χώρους; Μα ήντα καλά; Πέψε μου τζιαι μεν μιαν Αφροδίτη, Φούλλη!

 • Περίοδος εξαγορών; Και μετά μας ήρθε πακέτο η είδηση ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των ΔΣ των ημικρατικών.  Μάλιστα – να κόβουν από τους μισθούς εργαζόμενων και να εξαγοράζουν διορισμένα συμβούλια για να τους κάνουν χατίρια. Δηλαδή, δεν φτάνει που τους διόρισαν  - τώρα θα τους ξανα-εξαγοράσουν; Για την ιστορία αναφέρουμε το σκάνδαλο του Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας – το εξαγόρασαν κανονικά δίνοντας του αύξηση από 1,700 ευρώ σε 30,000. Και μετά το ΔΣ ήθελε με πάθος να διοριστούν οι πελάτες των συγκεκριμένων δικηγορικών γραφείων, και γαμπροί δημοσιογράφων και γνωστοί εκδοτών, στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Και τα ΜΜΕ και ο Ρίκκος στήριζαν την όλη υπόθεση για να μην γίνει καν έλεγχος για σύγκρουση συμφερόντων…

 • Ακόμα μια χαλαρωση..ακομα μια εξαγορά;


 • Δηλαδή η λογοκρισία του διαφημιστικού των «πατατών» έγινε γιατί ο ενοχλήθηκε ο Βίκτωρας που έχει την ευθύνη του Λήο; Ο Βίκτωρας εκτός από υπάκουος σαν ηχογραφημένη κασέτα, έχει και φαντασιώσεις λογοκρισίας; Έτσι μπράβο – για να ξέρουμε..:)

 • Καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης της διαπλοκής: κάθε φορά που φκαίνει στην επιφάνεια ένα σκάνδαλο στο τομέα του Ιωνά, τί λαλεί; «Μα εγώ εν τζαι..εν τζήνος ο άλλος [οποιοσδήποτε άλλος] που φταίει». Αν δεν τον παραιτήσει ο Αναστασιάδης να δείτε που σε λλίον τζαιρό, ύστερα που έναν ακόμα σκάνδαλο που θα τον διεψεύδει τζαι θα δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει εν η καρέκλα, εν να μας πει ότι εν τον λαλούν Ιωνά – «μα ποιός εν ο Ιωνάς σιόρ;»..:)..Και το Μέγα να αγωνίζεται να φορτώσει την ευθύνη αλλού.. Καλά, ρε Ιωνά, εκαταλάβαμεν ότι υπεράνω όλων εν η καρέκλα – σιγά, δηλαδή, που θα περίμενε κάποιος κάτι παραπάνω. Αλλά μεν μιλάς τουλάχιστον. Ρε, στην περίπτωση με τα επεισόδια στην Λεμεσό, αρπάχτηκες που το ΕΛΑΜ [πάντες τζαι εσύ τους έστειλες πακέτο] για να θκιώξεις τον προηγούμενο αρχηγό της αστυνομίας που εν σου έκαμνε τα ρουσφέθκια, τζαι τώρα έσιεις το θράσος να λαλείς ότι εν θα ανεχτείς μπλα μπλα, ενώ τώρα για τον ξυλοδαρμό στην Χρυσοχους εν έκαμες τίποτε; Τον αρχηγό απόλυσες τον, αλλά τους αστυνομικούς εν εμπόρες να κάμεις κάτι – ας πουμε να το παιξει όπως τζαι με τον αρχηγο της αστυνομιας τζαι να τους βαλεις σε διαθεσιμοτητα;..:)..Οξα στην μια περιπτωση υπαρχουν κανονισμοι τζαι στην άλλη οϊ;..Καλά, εν αντρέπεσαι, ρε κουμπάρε;..

 • Καλοδεχούμενη η ευαισθησία για το ξυλοδαρμό της Πόλις Χρυσοχούς... Και ο Ιωνάς να βεβαιώνει και πάλι, σαν χαλασμένη κασέτα, ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία. Καλά, όταν οι αστυνομικό ξυλοκόπησαν στο κέντρο της Λευκωσίας ένα αφρικανό που διαμένει στην Κύπρο, ο Ιωνάς τί έκαμε; Α ναι, εφκήκεν το άλλο νούμερο, ο ραγδαίος Χάσικος του Κουλέρμου, τζαι είπε μας «άμα εν του αρέσκει να φύει από την Κύπρο»... Τώρα ο ραγδαίος εν έσιει τίποτε να δηλώσει;..:)

 • Αυτή η χώρα ώρες ώρες είναι απολαυστική. Η βιντεοκασέτα του ξυλοδαρμού είναι, λέει, τεκμήριο. Δηλαδή το βίντεο τώρα είναι τεκμήριο, αλλά η ηχογράφηση του στησίματος της δίκης της Δρομολαξιάς δεν είναι; Εκεί ακούγεται η διαβεβαίωση ότι ο Σάντης, σαν δικαστής, είναι «σίγουρος» για όσα υπόσχονται στον Λίλλη και δεν υπήρξε ίχνος ευαισθησίας. Εκεί εξαγοράστηκε με τεκμήριο ο Λίλλης και δεν κουνήθηκε φύλλο.. Η άγνωστη λέξη την εποχή της κυβέρνησης της διαπλοκής – ισονομία.
 • Διέρρευσε, από τη Σημερινή, ότι η εισαγγελία θα στείλει σύντομα σε δίκη και άλλη υπόθεση τραπεζιτών – καλώς. Επίσης, το καλοκαίρι η Χαραυγή αποκάλυψε ότι ανακτήθηκαν διαγραμμένα αρχεία στην Τράπεζα Κύπρου – και είναι γνωστό ποιός έδωσε τις οδηγίες για διαγραφή. Αδίκημα δεν υπάρχει εδώ πέρα; Ή μήπως μερικές οικογένειες, ας πούμε με το όνομα Πατσαλίδη ή κάτι ανάλογο, είναι υπεράνω;
 • Άντε να δούμε αν θα προχωρήσει και η υπόθεση της  Unistraum – έδωσαν 447 και την πούλησαν για 7 εκατομμύρια, έξω όσα άλλα έδωσαν για να την ενισχύσουν. Και ποιά από αυτά πήγαν σε μίζες.. Ο Ορφανίδης επέμενε να γίνει η πώληση – και δεν του το έλεγε μόνο ο Σταυράκης, ήταν και ο Πατσαλίδης του υπουργείου οικονομικών. Γιατί άραγε ο Ορφανίδης επέμενε; Λίγα μαθηματικά ξέρει – μπορούσε να δει την ζημιά.. Αλλά τα ίδια έκανε και 3 χρόνια μετά με την Εγνατίας… Του Βγενόπουλου που τον χαιρέτιζε σαν λυτρωτή ο Πολίτης το 2009 – και σήμερα ξεχνά ..Αυτή η αμνησία μερικών..:)

 • Ο Αβέρωφ είπαν μας το τζαι τούτον – φτιάχνουν, λέει, την καλύτερη Κύπρο. Δηλαδή, ρε Αβέρωφ, η καλύτερη Κύπρος είναι εκείνη, όπου οι νόμοι για τον Σιακόλα, τον Κουλέρμο, τον Λεπτό κλπ είναι διαφορετικοί από όλους εμάς τους υπόλοιπους, την πλειοψηφία; Η καλύτερη Κύπρος για τον Αβέρωφ είναι όπως εκείνη των καλύτερων τραπεζιτών, όπου οι πλούσιοι ευνοούνται και πληρώνουν οι υπόλοιποι της ζημιές τους; Αβέρωφ αυτή η Κύπρος δεν είναι νέα – υπήρχε για αιώνες. Και την αλλάξαμε από την δεκαετία του 1940. Αν θέλεις να πάεις πίσω στον χρόνο, μετακόμισε – και πάρε μαζί σου και τους προστατευόμενους. Ιδιαίτερα τον Κούμα της καλύτερης σου κύπρου.. Απόν αντρέπεται..

 • Απόλυση Αντωνίου στην Αγγλική Σχολή: άμα σε έτσι υποθέσεις κάμνει παρέλαση η μικροπρέπεια, ίντα στήριξη λύσης μπορεί να περιμένεις που την κυβέρνηση που εδιόρισεν έτσι Συμβούλιο; Τούτοι αλόπως νομίζουν ότι η λύση εν πολεοδομική χαλάρωση τζαι ρουσφέτι για τους συγγενείς τους..

 • Το «ποντίκι» της απορριπτικής υστερίας είχε ένα ενδιαφέρον τίτλο σε μια έκδοση που κυκλοφορούσε ακόμα στα περίπτερα αρχές Αυγούστου: ο Νετανιάχου, λέει, είπεν στον Αναστασιάδη να πει ‘όχι’ στο σχέδιο λύσης. Τί αποκαλυπτική κωμωδία αυτή η αθλιότητα του απορριπτισμού – από την μια σκίζονται για δικαιώματα και δεν θέλουν απαρτχάιντ και θεός φυλ’αξει να αναγνωριστεί ο εποικισμός. Αλλά μόλις έρθει το παιδί από το Τελ Αβίβ [και η φαντασίωση της στρατιωτικής δύναμης – άντε να μην πούμε για το ισραηλιτικό λόμπι και τις χρηματοδοτήσεις του] ξαφνικά, να πάει να χεστεί και η ευαισθησία για απαρτχάιντ και τον εποικισμό. Ναι, ο Νετανιάχου, κορόιδα, είναι πολύ ευαίσθητος για το θέμα του διαχωρισμού/απαρτχάιντ και του εποικισμού. Αυτά για την συνέπεια των μερικών - που χρηματοδοτεί ακόμα η αρχιεπισκοπή;

 • Η ΕΔΕΚ είχε ανακοίνωση για μια οργάνωση που κάνει δημοσκόπηση και απορούσε ρητορικά για το πού βρήκε τα λεφτά και παρέπεμπε στις χρηματοδοτήσεις την εποχή του σχεδίου Αννάν. Λεφτά φάγανε και από τις δυο πλευρές τότε – και η ΕΔΕΚ, ας μην κάνει την πάπια για εξωτερικές χρηματοδοτήσεις.. Να πούμε για την CyproLibyan? Και την αθλιότητα της συμπεριφοράς πάνω από τον πτώμα του Καντάφι; Κατά τα άλλα συμφωνούμε να δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία εξωτερικής χρηματοδότησης – αλλά και εσωτερικής [από εργοληπτικές εταιρείες, αρχιεπισκοπές κοκ - και φυσικά να τεθεί και το θέμα της μη δίωξης για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων από εκδότες, αλλά και απαλλαγής εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε όφειλες στο ΦΠΑ..]. Αλλά για την εξωτερική να ρωτήσουμε και από πού τα παίρνουν εφημερίδες και δημοσιογράφοι; Και να ρωτήσουμε και για το ισραηλιτικό λόμπι; Ή μήπως ..;..:)

 • Αλλά η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ θέλει και πλαίσιο. Λίγες εβδομάδες πριν, ο Αγαπίου που διορίστηκε στο γραφείο τύπου, δημοσίευσε ένα χαριτωμένο κείμενο – όπου σαν υπερασπιστής του απορριπτισμού κατηγορούσε, παρακαλώ, τους υποστηρικτές της λύσης, ότι κατασκεύαζαν περιρρέουσα !! http://www.sigmalive.com/news/opinions_sigmalive/254592/perireousa-vol-ii Ξέχασε άραγε ότι η ρητορική της περιρρέουσας βγήκε από το απορριπτικό στρατόπεδο μετά το 2004. Ξέχασε ποιός εισήγαγε τον όρο; Μπα.. Μάλλον μερικοί έχουν την τάση να ρίχνουν στη συζήτηση ό,τι βρουν, χωρίς να ενδιαφέρονται ούτε για την συνέπεια, ούτε για το νόημα…Είναι η κλασική τακτική όσων δεν έχουν επιχειρήματα – να προσπαθούν να υιοθετήσουν την ρητορική των αντιπάλων τους.. οι κύπριοι εθνικιστές παίζουν μόνιμα σε αυτό το κόλπο - αρπάζονται από ό,τι βρουν, να είναι στην μόδα...τζαι ότι νά’ναι.. Κάποτε κάποιοι προσπαθούσαν να πουλήσουν Εξάρχεια στην Κύπρο, με εθνικιστική γαρνιτούρα.. η έλλειψη επιχειρημάτων και οι εμποράκοι μόδας.. Ο Αγαπίου, αποφάσισε να "αντισταθεί" στην περιρρέουσα, αφού είναι και της μόδας να είσαι ενάντια στον όρο – όταν ήταν της μόδας ο όρος,  λογικά θα ήταν υπέρ του.. Αλλά μετά βγήκε και η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για την χρηματοδότηση της ομάδας Κύπρος, που παρέπεμπε άμεσα στη ρητορική της περιρρέουσας. Εκεί στην ΕΔΕΚ μπορείτε να συντονιστείτε; Είτε δεν θέλετε την περιρρέουσα, είτε την θέλετε; Και ο Αγαπίου στην ροή της αναπαραγωγής της μόδας ελπίζουμε να μην γράψει και  κανένα κείμενο για τον Βγενόπουλο – το γραφικό του πόνημα του 2009, ανταγωνίζεται εκείνο του Πολίτη. Είπαμε – η εποχή της ασυνάρτητης ασυνέπειας, ίσως να είναι καλά να υποχωρήσει για ένα πιο νηφάλιο διάλογο. Έτσι και αλλιώς, μερικοί από αυτους που φωνάζουν, έχουν εκτεθεί τόσο που μόνο για κωμωδία κάνουν.

 • Βγήκε και ο Λ. Μαύρος να πουλήσει την πραμάθκια του. Ημιμάθεια ανακατεμένη με σκόπιμες παραπλανητικές προβολές αποσπασμάτων για να συγκαλύπτει την αλήθεια. Δημοσίευσε, λοιπόν, η Χαραυγή ένα κείμενο για τις σφαγές τουρκοκύπριων και νά’ σου τον κυρ Λάζαρο να κάνει τον χορό της ενοχής του. http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/1201/oi-sfages-to-akel#.dpuf . Μα γιατί δεν ζήτησε τόσα χρόνια πριν η Χαραυγή να διερευνηθεί το θέμα. Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάζεις πρώτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη – ποιός μιλά; Ο Λ. Μαύρος, ένας τύπος που αναλώθηκε μια ζωή να προσπαθεί να λογοκρίνει οποιαδήποτε συζήτηση για τις επιθέσεις εναντίον των τουρκοκύπριων. Το απωθημένο των υπολειμμάτων της ΕΟΚΑ Β εναντίον των αριστερών γιατί αποκαλούσαν τους τουρκοκύπριους «αδελφούς». Και  το ξέρει ότι το έχει. Άλλωστε τώρα κοιτάζει τα ερείπια της προσπάθειας λογοκρισίας 30 χρόνων. Της δικής του αποτυχίας να λογοκρίνει. Αλλά ό,ποιος δεν τολμά να είναι ειλικρινής προσπαθεί να υιοθετήσει την ρητορική αυτών που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Ζητά, λοιπόν, ο λογοκριτής των σφαγών να μάθει γιατί δεν γινόταν συζήτηση. Θα είναι και αυτό υλικό για τις κωμωδίες του μέλλοντος – μιας νέας σειράς «βουτάτε γειτόνοι, φκάλουν τα άπλυτα μας στην φόρα.». Αλλά έστω και με μια ρητορική σαν του Μαύρου, θα μπορούσε [ίσως και λόγω ηλικίας] να περίμενε κάποιος ένα είδος ντροπής. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2009-10, όταν η κυπριακή Δημόσια Σφαίρα έζησε τη δημόσια συζήτηση για τα τουρκοκύπριους θύματα των ακροδεξιών σφαγών. Μίλησε ανοικτά και ο κ. Χριστόφιας τότε, πρώτη φορά το έκανε κύπριος πρόεδρος. Και έγινε στόχος της υστερίας της ένοχης ακροδεξιάς. Που καμώνεται ότι δεν καταλαβαίνει ότι η συζήτηση δεν έχει να κάνει με τις δυο κοινότητες - έχει να κάνει με τις συγκεκριμένα ευθύνες της ακροδεξιάς, ατόμων και ιδεολογίας. Αλλά, όταν μερικοί είναι δειλοί να αναλάβουν τις ευθύνες για τις πράξεις και τους συνέπειες του λόγου τους, κρύβονται πίσω από τοιχούθκια την ώρα της αντιπαράθεσης. Αλλά ο Μαύρος θα έπρεπε να θυμάται πιο καλά. γιατί συμμετείχε σε μια μεγάλη συζήτηση τότε με τον Ρολάνδο Κατσιαούνη για το θέμα. Τα κείμενα υπάρχουν και ο κ. Μαύρος να εύχεται να καθυστερεί η έκδοση τους. Γιατί η αθλιότητα της συμπεριφοράς του είναι εκεί. Λοιπόν, κ. Μαύρο, αμφιβάλετε ακόμα για το ότι έγινε σφαγή αμάχων στον Α. Βασίλειο; Αλήθεια, δεν ξέρατε ότι υπήρχε κατάλογος με τους τουρκοκύπριους αγνοούμενους τον οποίο ενέκρινε και ο Τάσσος; Αχάπαρος ή ένοχη συνείδηση που λογοκρίνει; Αν ήξερες γιατί κτυπιόσουν, ότι τάχα μου ήταν προδοσία να συζητηθεί το θέμα; Η εποχή που η αλήθεια ήταν προδοσία; Θυμάσαι; Ξεχνάς βολικά τις ένοχες σου από το 1974. Έμαθες τελικά που τους πήγαν τους 32 τουρκοκύπριους αγνοούμενους του Βαρωσιού του Μάη του 1964;

 • Επανεκλέγηκε ο Κουτσοκούμνης. Χωρίς ανθυποψήφιο. Και επίσης το δεξί του χέρι, ο Κούμας, ο κουμπάρος και συνέταιρος και του Αβέρωφ. Μετά από όλα όσα αποκαλύφθηκαν, μετά από τόσες και τόσες δηλώσεις παραγόντων, η εξουσία της ΚΟΠ με τον έλεγχο της διαιτησίας επέβαλε και πάλι τον εαυτό της. Ούτε ένας ανθυποψήφιος ρε; Και τώρα αναμένουν τα αρνιά να πηγαίνουν στο γήπεδο για να τους κάνουν τους αποβλακωμένους θεατές σε ένα στημένο παιχνίδι. Και για όσους θυμούνται, ο Κούμας είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι δεν θα διεκδικούσε θέση κλπ. Κουβέντες για εκτόνωση. Το πιο διαπλεκομενο σύστημα σε δημόσια έκθεση, είναι εκεί και ούτε ένα σωματείο δεν τόλμησε έστω για την τιμή των όπλων  να βάλει ανθυποψηφιο. Ενότητα των εκβιασμών. Οπότε, ας μην παραπονιούνται στο μέλλον, όταν ο Αβέρωφ θα ανακοινώνει τα αποτελέσματα με τα κίτρινα και μπλε πουλάκια. Ψώνια είναι όλοι.

 • Και όλη αυτή η σπάταλη χρημάτων για ποδοσφαιριστές κλπ. Όπως είπε σοφά ο Διόφαντος της Σαλαμίνας κάποτε, «γιατί εν μας στέλλουν την απόφαση για το ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα τζαι ποιοί θα παν διαβάθμιση, για να μην ξοδευφκούμαστεν τζαι άδικα..».. Οπότε. πάλι θα προσπαθήσουν, όπως στην αρχή των playoffs, να έχει κάποιο θέαμα στην αρχή και μετά θα αρχίσει η αποκάλυψη του σεναρίου..Αν είναι κανένας που πιστευκει ότι απλώς θα σταματήσει το δίκτυο χειραγώγησης, η «παράγκα», να λειτουργεί, είναι, με το συπάθκειο, ψώνια..Ας προσπαθήσουν οι ποδοσφαιριστές να παίζουν λλίον για την πλάκα, αφού το θέμα πρωτάθλημα εν προαποφασισμένο. Τζαι μόνο η αποχή τζαι η αντίδραση των φιλάθλων μπορεί να ανατρέψει τούτο το διαπλεκομενο σκηνικό..Μποϋκοτάζ και απομυθοποίηση όσο γίνεται – μέχρι να φύει ο Κουτσοκούμνης τζαι ο Κούμας. Η σημερινή ΚΟΠ εν προσβολή για την νοημοσύνη ούλων των φίλαθλων ούλλων των σωματείων.

· Ιδού ένα καλόγουστο ειρωνικό κείμενο για τον Χ. Χριστοδούλου – για να τον ειρωνευτεί κλπ, αλλά προσέξετε την λίστα των καλεσμένων. Μα ούτε ένας του ΔΗΣΥ; Ούτε ένας από την κυβέρνηση Κληρίδη που μας τον φόρτωσε; Σε ποιά παράταξη, δηλαδή, άνηκε ο Χριστόδουλος και αναφέρεται, ας πούμε, η γυναίκα του Σ. Κυπριανού; Δεν είναι ο κ. Γλαύκος που τον διόρισε στην Κεντρική, τον καιρό που ο Χάσικος ήταν υπουργός κοκ; Αυτοί δεν θα προσκληθούν; Ο Χριστοδουλος έκανε και έρευνα για τον έκδοτη του Πολίτη Αλλά αυτός έκανε φοροδιαφυγή για ένα εκατομμύριο – ο έκδοτης λέγεται (δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα 24H επανελλημένα) ότι έκανε φοροδιαφυγή για 40 εκατομμύρια. Αν ήταν να καλέσει κάποιον ο Χριστόδουλος, μάλλον εκείνον θα έπρεπε να καλέσει. «Ο εξ Αυγόρου ορμώμενος και διωκόμενος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, που στη συνέχεια (και χωρίς να καπηλεύεται την όποια συμμετοχή του στον αγώνα) υπηρέτησε ανιδιοτελώς την πατρίδα ως επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών αλλά και ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και λαμβάνει τρεις... πενιχρές συντάξεις γι' αυτές του τις υπηρεσίες, ο άνθρωπος που αδίκως φυλακίστηκε για ξέπλυμα μέσω Focus, ο άνθρωπος που «πήρε λιγότερα απ' όσα έδωσε σε αυτή τη χώρα», ο τιτανοτεράστιος Χριστόδουλος Χριστοδούλου παρουσιάζει τα απομνημονεύματά του. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο έτερος μεγάλος αδικημένος του τόπου αυτού, ο άνθρωπος-σύμβολο της Κυπριακής Δημοκρατίας (καλά, μετά τον Μακάριο), Χριστόδουλος Βενιαμίν. Την παρουσίαση θα τιμήσουν μεγάλες μορφές της κυπριακής πολιτικής σκηνής όπως ο Βάσος Λυσσαρίδης, η Μιμή Κυπριανού, η Φωτεινή Λεβέντη-Γιωρκάτζη-Παπαδόπουλου, ο Ζαχαρίας Κουλίας και ο Νίκος Κουτσού. Το εγκώμιον του ανδρός θα πλέξει ο Κύπρου Χρυσόστομος Β'. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και καλούνται όσοι επιθυμούν να δώσουν το «παρών» τους, τιμώντας έτσι τον αδικημένο αγωνιστή.

·         Ε ρε πλάκες..ο Πικής θα συμμετάσχει, λέει, στην παρουσίαση ενός βιβλίου με τίτλο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή» του Μ. Ιγνατίου. Αυτή η χώρα έχει την τάση να παράγει φρούτα, τί να κάνουμε. Πρέπει να τα απολαμβάνουμε..:)..Ο Πικής, λοιπόν, που διορίστηκε από την φίλο-τροϊκανή κυβέρνηση [το είπε επανελειμμένα και η ίδια και το κόμμα της – το πρόγραμμα της τρόικα το θεωρούν μανιφέστο τους] για να δικάσει την προηγούμενη γιατί δεν δεχόταν την τρόικα πιο πριν, γιατί δεν έπαιρνε μέτρα λιτότητας πιο σκληρά, όπως της τρόικας στην Ισπανία, ας πούμε, θα εμφανιστεί τώρα και θα είναι ενάντια στην τρόικα; Αυτό επιβάλει η μόδα; Ή η αμνησία; Ο κ. Πικής θα μείνει στην ιστορία για εκείνη την φαιδρή επιτροπή στην οποία προήδρευε, και στην οποία οι πιο συνεπείς παραιτήθηκαν λόγω σύγκρουσης συμφεροντων ή γιατί κατάλαβαν ποιό ρόλο έπρεπε να παίξουν. Αλλά ο Πικής επέμενε. Και ρωτούσε σχεδόν ότι του υπέβαλε ο φίλο-τροϊκανός τύπος, μέχρι που έφτασε στα σκάνδαλα των τραπεζών και εκεί μας είπε – σόρρυ εν μπορώ να προχωρήσω.. Θα είχε φίλους στις τράπεζες ο κ. Πικής – άλλωστε η συνέπεια λόγου-πράξης έμπαζε νερά από την στιγμή που υιοθέτησε τον ρόλο του εκπροσώπου της τροϊκανής λιτότητας στις ερωτήσεις – ο Πικής όταν ήταν ανώτατος δικαστής, ζητούσε αυξήσεις, αλλά βέβαια δεν μπορούσε να δει την αντίφαση με τις ερωτήσεις του… Και μετά, τον Αύγουστο, όταν ολοκλήρωνε η επιτροπή του το θέαμα της, μας αποκάλυψε ότι συμμετείχε σε μια απατή του κοινού τον προηγούμενο Απρίλιο, όταν ο πρόεδρος τον διόρισε για να διερευνήσει «πρώτα τον ίδιο», αλλά μετά ο καλός μας τέως δικαστής ανακάλυψε ότι με βάση τον νόμο που διορίστηκε, δεν μπορούσε να διερευνήσει την κυβέρνηση. Τί σύμπτωση. Και το ανακάλυψε μετά ή το ήξερε και παραπλανούσε σκόπιμα; Ο κ. Πικής κρινόμενος από τις ερωτήσεις του είναι τροϊκανότερος των τροϊκανών – αν δεν ήξερε από οικονομικά ή αν δεν ήξερε τις νομοθεσίες, όφειλε να παραιτηθεί. Δεν το έκανε όμως. Άρα;..Ή μήπως ο κ. Πικής θα το παίξει και ότι διαμαρτύρεται ότι η τρόικα στηρίζεται σε καθεστώς εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης; Ο ίδιος σε ένα ανάλογο καθεστώς δεν έκανε καριέρα; Τώρα δεν του αρέσει η «εξαίρεση»; Τί σύμπτωση πάλι..:)         Τον καιρό που προσπαθούσε να λογοκρίνει δημοσιογράφους, όπως στην περίπτωση με τον Α. Κωνσταντινίδη, τί ηταν;..Ο Επικής είναι ένα τεκμήριο που περιφέρεται για να θυμίζει τί δεν πρέπει να ξεχναμε..Αν ο ίδιος δεν κατανοεί την κωμωδία, ας ξανακοιτάξει τις εφημερίδες του τέλους της κωμικής του παράστασης στην «επιτροπή» του 2013.. Θα καταλάβει το χαμόγελο που σχηματίζεται πια. όταν προσπαθεί βαρύγδουπα να μιλήσει για δικαιοσύνη κλπ..Τουλαχιστον αυτήν την φορά. διάβασε το βιβλίο για τα οποίο θα μιλήσειή θα πάει πάλι, όπως τότε που δεν ήξερε, υποτίθεται, τον νόμο με βάση τον οποίο διορίστηκε;

 • Κάτω που ένα κείμενο για την "Ηλιος": Antreas Iacovou Στην Κύπρον, η ανεντιμότητα, η υποκρισία τζιαι ο στρουθοκαμηλισμός μαζίν με τον ρατσισμόν ήρτεν τζιαι επροστέθηκεν στον εθνικισμόν,στην θρασυδειλίαν,στην αλαζονίαν τζιαι την κουτοπονηρκάν που χρόνια καλλιεργεί ως νοοτροπίαν η στοχευμένη Εθνικοθρησκευτική παιδεία μας. Ούλλα τα εγκλήματα μας σσιεπασμένα κάτω που μιαν σημαίαν, ούλλες οι ανομίες μας καμουφλαρισμένες μέσα σε μύθους τζιαι παραχαραγμένην ιστορίαν τζιαι ούλλες οι αμαρτίες μας χωσμένες μέσα στα λιβάνια της εκκλησιάς. Δαμέ έν μπορούμεν ούτε μεταξύ μας να συνυπάρξουμεν, να ανεχτούμεν ο ένας τον άλλον. Εγωκεντρισμός τζιαι συμφέρον. Εκατήντησεν ο Κυπαίος, αθρωπάκιν που φουμίζεται αλλά αξιοπρέπειαν τζιαι φιλότιμον έσιει τα μόνον στα λεξιλόγια. Κλέφτει τον αέραν του γείτονα του τζιαι παίζει το ότι έν ννα πεθανει τζιείνος που ασφυξίαν. Εν πολλές φορές τζιαι για πολλά θέματα που εκαταδικάστηκεν η Κύπρος τζιαι ακριβώς που τζιείνα τα δικαστήρια, τζιείνους τους οργανισμούς, τζιείνα τα σώματα... που πέρκαλλη βουρά τζιαι καταγγέλλει την Τουρκία τζιαι άμμα καταδικαστεί η Τουρκία κάμνει την απόφασην παντιέραν τζιαι λαλεί το τζιαι ο κώλος τους." Ράπισμα στην Τουρκία από το ΕΔΑΔ,", " Καταδίκη της Τουρκίας από τα ΗΕ", " Έφαγε χαστούκι η Τουρκία από την ΕΕ" κλπ κλπ .Άμμα καταδικαστεί η ίδια παίζει μίρμιλλον. Στα απαυτά μας τζιαι οι αποφάσεις τους τζιαι οι καταδίκες ... γι αυτόν λαλώ είμαστεν τούτον που εγινήκαμεν τζιαι ένν είμαι σίουρος άν μπορούμεν ή θέλουμεν ή αξίζει μας να γίνουμεν κάτι άλλον με έτσι νοοτροπίαν... ειλικρινείς, έντιμοι , αξιοπρεπείς....ας πούμεν;

·         Στα πόσα ψέματα παραιτάται η κυρία?
Aμαν είσαι υπό την προστασία του Παντελή Παντελίδη, γραμματέα του Προέδρου Αναστασιάδη πολλά…. αλλά μετά τζαι που την τελευταία επίδειξη, λαλούν ήδη υπέβαλεν την παραίτηση της στον Πρόεδρο. Εν ενδιαφέρων ο ρόλος που έπαιξε ο Παντελίδης στην καθυστέρηση της αλλαγής ενός ανεπαρκές Συμβουλίου. Η στήριξη του προς την Μάγδα επιβεβαιώνεται τζαι που επιστολή του προς στην Συντεχνία καθηγητών του σχολείου:
«We believe that the Board has managed the school in accordance with our instructions». Πληροφορίες που το Προεδρικό φέρουν τον Παντελίδη ναν το άτομο που απέκρυψεν που τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τες καταγγελίες που κατάφθαναν στο Προεδρικό. Ο Πεντελίδης, άγγονας του υποψήφιου Προέδρου Πασχαλίδη (που επροκρίθηκεν που τη Αρχιεπισκοπή), γιός του λογιστή της Αρχιεπισκοπής τζαι της βουλευτή του ΔΗΣΥ Παντελίνου του κύκλου τη Μάγδας. εκπροσωπεί βασικά την εθνικιστική πλουτοκρατία τζαι λειτουργά κάτι σαν γόμα που ενώνει κομμάθκια της που βρίσκονται σε διάφορα κόμματα.

·         Ιστορικές στιγμές...!
Απο ένα Δ.Σ. των 11 αθρώπων, ένας τουρκοκύπριος συντεχνιακός δίνει σχεδόν μόνος του την μάχη ενάντια στην διαφθορά και την διαπλοκή της εθνικιστικής οικονομικής ελίτ, την οποία δυστυχώς φαίνεται να στηρίζει η υφιστάμενη ιεραρχία της συντεχνίας της Αγγλικής Σχολής.
Διά ένα αισιόδοξο σενάριο για την μετα - λύση. Τουρκοκύπριοι που αναπόφεκτα εν εκτός των υφιστάμενων δομών εξουσίας να μας βοηθήσουν να πολεμήσουμε την διαφθορά...

·        
Τι ψήφισες στον πόλεμο Νικόλα?

Ο οικονομικός διευθυντής του Δήμου Λευκωσίας, Νικόλας Ευσταθίου, ο οποίος εδιορίστηκε στο Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής πρώτα που την κυβέρνηση Χριστόφια κ μετά από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, φαίνεται να ήταν ένας απρόσμενος σύμμαχος της Μάγδας Νίκολσον κ της ομάδας της στον νεποτισμό, την κακοδιαχείριση και στην σταυροφορία να γίνει το English School Greek...
Τι ψήφισες στον πόλεμο Νικόλα?
- Για την κατάργηση της αργίας για το Μπαϊράμι...?
- Για να περνούν τα παιδκιά των μελών του Δ.Σ. χωρίς εξετάσεις...?
- Για να κινήσετε 2 αγωγές (με τα λεφτά του σχολείου φυσικά, όι τα δικά σας) εναντίων της Κυβέρνηση επειδή ενέγραψε τον σύνδεσμο γονέων κ καθηγητών PTA στον οποίον δραστηριοποιούνται και οι τουρκοκύπριοι γονιοί...?
- Για την επιβολή apartheid στο σχολείο με την απαγόρευση στο PTA να συνεδριάζει κ να κάνει εκδηλώσεις στο σχολείο...?
- Στην απόλυση του υποδιευθυντή στες 3 του Αυγούστου...?
- Στην καθαίρεση του ίδιου υποδιευθυντή στες 26 Αυγούστου...?
- Στο να ζητήσετε εξαίρεση που τον λογιστικό έλεγχο που τον Γενικό Ελεκτή την οποιάν παραδόξως η γενική λογίστρια του κράτους έδωκεν σας την...?
- Για τα ιδιαίτερα που κάμνουν στα παιδκιά των μελών του Συμβουλίου σας, καθηγητές του σχολείου...? Φαντάζουμε τούτοι οι καθηγητές εν έχουν φόον να τους απολύσετε ή να τους καθερέσετε παρόλην την "παρανομίαν" όσον αφορά τους κανονισμούς του σχολείου κ για τα δύο μέρη... Τζαι τούτα τα μέλη του Δ.Σ. δικαιούντε να αποφασίζουν την απόλυση / καθαίρεση καθηγητών ή οτιδήποτε άλλο αφορά το σχολείο for that matter?
Το σύουρο ένι ότι δεν σε ακούσαμε να κάμνεις θέμα για ούτε μιαν που τες πολλές ματσαράγκες...
Transparency now :)
·         Mάνα μου ιντα πάτσο του έδωκεν ο Αντρέας Λόρδος του Εύη Παγδατή που γράφει άρθρα* υπέρ της καταδίκης του υποδιευθυντή της Αγγλικής Σχολής, χωρίς να αποκαλύπτει ότι εν σύζυγος της καθηγήτριας που έκαμεν την καταγγελία ... ούτε ότι ήταν μέλος του Δ.Σ των patriot parents τον τζαιρό που αποξενώναν τους τουρκοκύπριους γονιούς....
Που το φπ του μεγαλογιατρού...
Andreas C Lordos Sure Alex. Evis Bagdades I heard of you first time around six years ago, when my son was a first grader. I had at the time received a phone call informing me of a parent meeting not involving all, whose purpose would be to "kick the TC out of the Parent Association". This was followed by a text outlining the names of the parents considered desirable by the same people. Your name was on this list, circulated to hundreds of people. I did report this in front of the whole School Assembly. Though I respect you in various ways, not least of all that you have offered therapy to my dear wife, in this instance your considerations were inexplicable. I would never join a group-or allow to be seen alongside people whose stated purpose is to act with racial criteria against somebody else. Why did you allow this to appear so? I am not suggesting that you or anybody else is a racist or is on the wrong side of things Evis, you may be right for all I know, well educated. Dialogue and respect for the rights of other people has been missing, and in my view respect overall. Regarding Mr George Koumoullis, painting a person with clear ulterior motives verging on the criminal is serious, and I am sure you have your reasons to feel this strongly about it. I am sad that the contents of the article can not be discussed more constructively between Old Boys and ex Members of our Staff. With summer holidays behind us I wish for all Cypriots to come closer together and build our common future.

Ο Λόρδος εν μέλος του Δ.Σ. του σχολείου. Οπότε ο Σενέρ έννεν ο μόνος θαραλλέος τζαι αξιοπρεπείς στο σώμα... τζαι τούτον εν αισιόδοξο
*http://cyprus-mail.com/2015/08/30/truly-baffled-by-toxic-article-on-the-english-school/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου