12 Ιουλ 2015

«Συγνώμη που αστόχησα»Αυτό φαίνεται να δήλωσε από τη φυλακή του ο άνθρωπος που επιχείρησε πριν κάποια χρόνια να σκοτώσει τον Βόλφανγκ Σόιμπλε. Συγνώμη απ'τον ελληνικό λαό που αστόχησα και τον άφησα στη ζωή… αν και δεν είναι σωστό να προσωποποιεί κανείς ολόκληρη πολιτική διαδικασία, στη μνήμη πολλών, θα μείνει για χρόνια το κακόβουλο πρόσωπο του Σόιμπλε με τα μυτερά αυτάκια και τα πυκνά ματάκια, λες και μόνο από λάθος της φύσης δεν είναι διαβολάκι. Στη μνήμη πολλών, θα μείνει και ο Γιούνκερ με τα γελάκια και τα ειρωνικά χαδάκια σε αυτά τα θλιβερά συνέδρια του γιουροκρούπ μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που μοιάζει πια φυλακή των λαών, με ενά σύστημα χρεοδουλοπαροικίας κατά Βαρουφάκη, παρά με ότιδήποτε άλλο.

Σε λίγες μέρες, λοιπόν, μας έρχεται ο κ. Γιούνκερ στην Κύπρο, να δει τους ηγέτες μας, να δηλώσει πρόθυμος να βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού και ενδεχομένως να διορίσει και ειδικό απεσταλμένο στις συνομιλίες για να ελέγχει, αν τηρείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο προς μεγάλη τέρψη του Ευρωπαϊκου υποκόμματος, που νομίζει ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα ξαναστείλει τους Τουρκοκύπριους … στον Μούτταλο. Και όπως είπαμε, θα δει και τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί, χωρίς να ξεσηκωθούν τα εθνικόφρονα σωματεία ούτε ο Αρχιεπίσκοπος. Αν του ρίξει κανείς αυγά πάντως, δεν θα είναι για το Κυπριακό, αλλά για το Ελληνικό ζήτημα. Αχ αυτές οι λέξεις…

Κάποτε ως το 1980, η Εθνική Κύπρου ονομαζόταν Μεικτή Κύπρου. Κάποια στιγμή μετονόμαστηκε σε εθνική για να μπορεί να γίνει μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια γεμίσαμε εθνικές για όλα τα αθλήματα, έτσι ώστε να υπάρχει κυπριακή (ελληνοκυπριακή) αντιπροσωπεία σε όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες που εμπόδιζε την εγγραφή τουρκοκυπριακής ομάδας ως ομάδας παρανόμου κράτους. Σε δύο περιπτώσεις δεν προλάβαμε και μπήκαν Τουρκοκύπριοι. Παρά την πολιτική αναγκαιότητα, υπήρξε μια έντονη διαμάχη για αρκετούς μήνες με τους αγωνιστές δημοσιογράφους να σχίζονται στα εθνικά λογίδρια. Ύστερα, κυρίως με την είσοδο στην Ε.Ε., γεμίσαμε και εθνικές επιτροπές και εθνικούς επιτρόπους. Και κάποτε ήρθε και ο Χάρης.

Στο ραδιόφωνο είναι μια διαφήμιση που λέει ότι οι πραγματικοί άνδρες είναι ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Η διαφήμιση … διαφημίζει και τον σπόνσορά της που είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλήθεια, λοιπόν, η ΕΕ γνωρίζει για τη βία ενάντια στις γυναίκες; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι τα πρώτα θύματα των μνημονίων είναι οι γυναίκες;

Ο Έσπεν Βαν Άιντα δεν είναι ανεπιθύμητος στην Κύπρο. Κάτι πήγαν να πουν σε μια φάση οι γνωστοί ύποπτοι, αλλά σιώπησαν και γιατί μόλις είχαν καταφέρει να διώξουν τον προηγούμενο, αλλά και γιατί ξαφνικά άλλαξε το γενικό κλίμα. Οι συνομιλίες προχωρούν γρήγορα και ο Νορβηγός μας είναι πολύ ικανοποιημένος και δεν χάνει ευκαιρία να το προβάλλει σε διάφορες εκδηλώσεις που πολλαπλασιάζονται. Ακόμα και ο Φιλελεύθερος, διατηρεί μεν μιαν διάθεση εναντίωσης, αλλά σε λελογισμένο βαθμό. Και ο Νικόλας δείχνει κάπως αμφίσημος, αλλά και ο Σιζόπουλος καθυστερεί την πορεία προς τον λαό ενάντια στη ΔΔΟ.


Αν καταφέρουμε να δούμε να υλοποιέιται η δημόσια έκκληση του Τάκη Χατζηδημητρίου για μια κοινή εκδήλωση των κοινοτήτων ενάντια στο πόλεμο τις επόμενες μέρες, που θα σκιάσει τα αντίθετα χωριστικά συναισθήματα που κυριαρχούν, θα πάμε για διακοπές στήριξης στην Ελλάδα με περισσότερη αισιοδοξία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου