4 Ιουλ 2015

Σπόντες


Eν μασκιούνται ρε κουμπάρε..μα ίντα κατάσταση εν τούτη σιόρ..


Εικόνα στο περίπτερο – τόσες ελληνικές εφημερίδες και όλες [έλειπαν οι 1-2 που διαφωνούν] ομόφωνα σαν στρατιωτάκια πίσω από το «Ναι». Ο ιδιοκτήτες αποφασίζουν. Και όμως, η κοινωνία έλεγαν οι δημοσκοπήσεις, ήταν «διχασμένη», παρά την ομοβροντία – και τελικά ψήφισε μαζικά υπέρ του Οχι αγνοώντας τα  ΜΜΕ. Και η νέοι ψηφίζουν μαζικά «Όχι» – ενώ «Ναι» ψηφίζουν όσοι είναι πάνω από 55. Χάνετε τον έλεγχο, αλλά ίσως να είναι και ένας επικήδειος για μια σειρά από ΜΜΕ…


Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Σαββάτου, οι κύπριοι θα ψήφιζαν με ποσοστό 74% «Όχι», αν συμμετείχαν στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Και δεν στέκει το επιχείρημα ότι οι επιπτώσεις δεν αφορούν τους κύπριους. Αντίθετα – ζήσαμε τα ίδια, τον ίδιο οχετό της προπαγάνδας το 2012, για να δεχτούμε την τρόικα σαν «καλή», και το 2013 ζήσαμε μια προσπάθεια δαιμονοποίησης της αντίστασής μας που οδήγησε την απόρριψη του καθολικού κουρέματος που θα μετάφερε ολοκληρωτικά στην κοινωνία τη ζημιά των τραπεζών. Και όμως, παρά τις ομοβροντίες των ΜΜΕ, παρά τις υστερίες, ιδού εκεί, να το ποσοστό της αντίστασης και πάλι. Το ποσοστό δείχνει βαθιά μνήμη – και πόσο παροδική είναι η επίδραση της προπαγάνδας. Τα δύσκολα για την εξουσία είναι η αδυναμία να σβήσει την μνήμη.
·         Το δημοψήφισμα σαν ιστορική παρακαταθήκη – μαζί με την αξιοπρέπεια της ελληνικής άνοιξης. Έτσι προειδοποιούσε την οποια εξουσια ο Μακιαβέλι στα τέλη του Μεσαίωνα. Μια προειδοποίηση για την "βαθεια μνημη" της αντίστασης και των συμβόλων της: «Όποιος κυριεύει μια πόλη συνηθισμένη να ζει ελευθερία και δεν την καταστρέφει, πρέπει να περιμένει πως αυτή θα τον καταστρέψει – γιατί πάντα στην ανταρσία της, θα επικαλείται το όνομα της ελευθερίας και τους παλιούς της θεσμούς που ούτε το πέρασμα του χρόνου, ούτε οι ευεργεσίες μπορούν ποτέ να την κάμουν να ξεχάσει, ότι και αν κάμεις, όσο και αν προφυλαχτείς, αν δε σκορπίσεις του κατοίκους της ή δεν του εξοντώσεις, το όνομα αυτό, της ελευθερίας, και οι θεσμοί δεν λησμονιούνται - και σε κάθε ευκαιρία, πετιούνται στην μέση.» Το δημοψηφισμα είναι, πια, ενας από τους θεσμούς της ελευθερίας. Του δικαιώματος να αποφασίζουν οι πολίτες.  Πώς θα κάνετε μια κοινωνία να ξεχάσει; Το πάθος του δρόμου είναι ήδη ενδεικτικό. Εδώ δεν ξέχασε την «χαμένη άνοιξη» του 1965 και 9 χρόνια αργότερα την επανέφερε εκδικητικά – έστω και αν της έριξαν και τανκς για να την εκφοβισουν, για να ρίξουν πύλες στο Πολυτεχνείο κοκ.
 • Τί οχετός ήταν αυτός που αμολήθηκε ενάντια στην αντίσταση του ελληνικού λαού; Θύμιζε Κύπρο πριν λίγα χρόνια. Φαίνεται να στέκουν καλά οι γείτονες. Το πάθος με το οποίο ξεχύθηκε στους δρόμους το «όχι» έχει τον αέρα της ηγεμονίας, αυτού νοιώθουν οι άνθρωποι ότι είναι το "σωστό" με τα κριτήρια της κουλτούρας τους. Το ότι επίσης οι νέοι και οι ηλικίες κάτω από 55 ψήφισαν επίσης «όχι» δείχνει και την ηγεμονία σε βάθος χρόνου. Όσο για τα κανάλια, όση τσόντα και να υποσχεθείτε, μάλλον κλείνει ο κύκλος σας..Μα να σας γράφουν τόσοι;..
 • Γεωπολιτικά υπήρξε και μια ενδιαφέρουσα αμερικανική μετατόπιση. Την Παρασκευή, παρά τις προσπάθειες να λογοκριθεί η ανακοίνωση, το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι ο Βαρουφάκης είχε δίκαιο – το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Οπότε, όλο το θέαμα των εκβιασμών [και των επιθέσεων για την ελληνική διαπραγμάτευση] κατέρρευσε  ως επιχείρημα. Βέβαια, οι εκβιασμοί και οι απειλές συνεχίστηκαν. Αλλά από τις ΗΠΑ έβγαινε ένας τόνος δυσφορίας, γιατί η ευρωπαϊκή εξουσία επέλεξε αυτήν την αντιπαράθεση. Οι αμερικανοί σαν ηγεμόνας και όχι σαν φτύρα κοττημένη στη διεθνή πολιτική, όπως είναι οι ευρωπαίοι σήμερα, ξέρουν καλά ότι όταν ένα κίνημα πάρει δυναμική, ότι και να κανείς δεν μπορεί να σταματήσει. Και βλέπουν, ήδη, ότι πέρα από τη συγκυρία του δημοψηφίσματος, οι βόρειο-ευρωπαίοι ανοίγουν χάσμα με τον νότο που μετακινείται συναισθηματικά και νοητά. Σε ένα κείμενο που θεωρείται ότι εκφράζει και το πολιτικό –στρατιωτικό κατεστημένο ο τίτλος ήταν: Greece threatens US and Nato engagement in Mediterranean
  How Europe loses twice in Greece  
  [του
  John Kornblum πρώην πρεσβευτή στην Γερμανία]…
 • Η καλύτερη διατύπωση στο τουΐτερ για την ταξική λογική των θλιβερών υποτελών της ευρωπαϊκής εξουσίας που «θέλουν να μείνουν Ευρώπη» και ας τους διοικούν όπως τους ιθαγενείς τον 17ο αιώνα ήταν το ειρωνικό: «Μένουμε Ευρώπη. Οι φτωχοί ας μείνουν στο δρόμο.» Αλλά ο δρόμος αργά ή γρήγορα θα πάρει την εκδίκηση του.
 • Γιατί οι ευρωπαίοι άλλαξαν την τελευταία εβδομάδα και δεν αποδέχτηκαν την πρόταση Τσίπρα; Ένας φίλος μας μετέφερε μια υποψία που επιμένει ότι θα επιβεβαιωθεί αργά ή γρήγορα. Ο Σαμαράς τηλεφωνεί πανικόβλητος στην Μέρκελ: Κύρια Μέρκελ που με εγκαταλείπετε έτσι; Εγώ σας εξυπηρέτησα. Αν τον αφήσετε να έρθει με συμφωνία και να την περάσει, εγώ τί θα απογίνω;» Μέρκελ: «κ. Σαμαρά, έχω δουλειά, τηλεφωνήστε στο Σόιμπλε». Πάει σε εκείνον ο Σαμαράς. Εκλιπαρεί σε βαθμό που τον βαριέται  μέχρι και ο Σόιμπλε που απολαμβάνει τον εξευτελισμό ατόμων που τον ικετεύουν. Τον στέλλει στην Λαγκάρντ. Της θυμίζει ότι αυτός, ο Σαμαράς δηλαδή, είναι εκείνος που διόρισε τον Στουρνάρα. Και επαναλαμβάνει ότι πρέπει να τον σκεφτούν και αυτόν ως μέρος της συμφωνίας. Κινδυνεύει να τον ανατρέψουν στο ίδιο του το κόμμα. Τελικά, η Λαγκάρντ τον λυπάται και στήνει πόδι να μην γίνει συμφωνία. Ο Ντάιζελμπλουμ είναι στην τρελή χαρά γιατί ο Βαρουφάκης του θυμίζει την ημιμάθειά του. Εκτροχιάζονται οι συνομιλίες. Ο Σαμαράς βγαίνει στη βουλή και κάνει μια αξιοθρήνητη ομιλία. Οι ευρωπαίοι πανικοβάλλονται και του στέλλουν αμέσως δηγίες να εξαφανιστεί από την δημοσιότητα – "όσο σε βλέπουν, χάνουμε εμείς, του είπαν". Και ο Αντωνάκης, τί να κάνει ..υπάκουσε. Ήταν πάντα ένα βολικό αγόρι που ήθελε απλώς μια καρέκλα.
 • Και τί σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει ένας «γάμος στην Αργάκα, η συγγένεια με αρχηγό κόμματος και ο εργοδότης της αδελφής»; Το ερώτημα το έθεσε ο Ι. Κακούρης στο αθλητικό ένθετο του Φιλελευθέρου την 1/7. Ρωτούσε γιατί προήχθηκε ένας διαιτητής, ο Ν. Αθανασίου, και του έλεγαν, λέει «κάτι παράξενα» για τον γάμο, τον αρχηγό κόμματος «για τον εργοδότη της αδελφής του και άλλα παρόμοια, χωρίς να μπορέσω να βγάλω άκρη». Ρωτούσε, λέει, αθώα αν «μπορεί να σφυρίξει Α΄ Κατηγορία ή όχι. Για να κατανοήσετε, ο Μάριος Παναγή τέλει «υπό αργία» από το κύκλωμα της ΚΟΠ. Ο κ. Κακούρης, βέβαια, μπορεί να τα έγραψε αυτά ρητορικά – αλλά σε περίπτωση που δεν γίνεται να κατανοητό να το αποκωδικοποιήσουμε. Λοιπόν, σύμφωνα με τις πηγές του δημοσιογράφου έγινε κάποιος γάμος στο χωριό του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ηγέτη του ΔΗΣΥ, [και αυτός είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός από την Αργάκα] και λόγω αυτού του γάμου προήχθηκε ο διαιτητής – κάποιος στο ζεύγος προφανώς σχετίζεται με τον κ. Νεοφύτου και με τον διαιτητή. Και για όσους ξεχνούν εύκολα, θυμίζουμε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο πολιτικός αρχηγός, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον Μ. Παναγή για εμπλοκή το κύκλωμα στησίματος αγώνων της ΚΟΠ [για πολιτικό όφελος ο κ. Νεοφύτου]. Και για να μην μείνουμε στις καταγγελίες μόνο, φαίνεται και μέσα από τον ΔΗΣΥ άρχισαν να τα ρίχνουν στον Αβέρωφ – και έτσι κυκλοφόρησε ότι όχι απλώς εμπλέκεται στα ποδοσφαιρικά ο Αβέρωφ, αλλά είναι και συνεταίρος σε εταιρείες με τον κ. Κούμα, αντιπρόεδρο της ΚΟΠ. Και οικονομικά συμφέροντα, λοιπόν. Ο κ. Κούμας είνα μεγαλοπαράγοντας, αλλά και με δικά του οικονομικά συμφέροντα στην μετάδοση αγώνων και όχι μόνο. Και αν μπορείς να διορίζεις και διαιτητές, μια χαρά μπορείς, αν εκβιάζεις σωματεία για να σου κάνουν την εξυπηρέτηση σε άλλα οικονομικά συμφέροντα. ..Α ναι, οι καταγγελίες Μ. Παναγή.. διερευνόνται.. όπως τα κίτρινα πουλάκια του Αβέρωφ μετά από εκείνη την αμίμητη Κυριακή που κέρδιζαν πέναλτι κάποιοι και ακυρώνονταν γκολ αλλού για να εξυπηρετηθούν.. κάποια κίτρινα χρώματα τέλος πάντων…J

 • Και αφού οι άλλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν – στο στυλ ρίχνουμε λίγα θεάματα για εκτόνωση και ετοιμάζουμε το επόμενο στημένο πρωτάθλημα, ιδού και η πρόκληση από τον Μάριο Παναγή. Για να μην έχουν να λένε οι παράγοντες που ανέχονται το κύκλωμα Κουτσοκούμνη - Κούμα ότι «δεν υπάρχουν επιλογές»: Μετά από ώριμη σκέψη και αφού, βλέπω ότι κανένας δεν έχει την τόλμη να αλλάξει ή να προσπαθήσει να αλλάξει κάτι στο χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικότερα στο κέντρο λήψης αποφάσεων που είναι η ΚΟΠ, έχω αποφασίσει να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση των ποδοσφαιρικών σωματείων για να υποβάλω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΚΟΠ. Έχοντας στο μυαλό τις υποστηρικτικές θέσεις αρκετών ομάδων αλλά και οργανωμένων φιλάθλων, όταν είχα προβεί στις γνωστές καταγγελίες, τους καλώ όλους να συστρατευτούν μαζί μου και να υποστηρίξουν τη υποψηφιότητα μου. Αν όντως θέλουν πραγματικά να απαλλαγεί το ποδόσφαιρο από ανθρώπους οι οποίοι απέτυχαν και οδήγησαν το άθλημα σε μιζέρια και ανυποληψία, ιδού η ευκαιρία που τους δίνεται. Εγώ, ο Μάριος Παναγή βγαίνω και πάλι μπροστά και τους περιμένω να ενώσουμε τις δυνάμεις για να απαλλαγούμε από το σημερινό ποδοσφαιρικό καθεστώς, το οποίο ΟΛΟΙ έχουν αποδοκιμάσει κατά καιρούς.Εξαγγέλλω λοιπόν σήμερα την πρόθεση μου να διεκδικήσω την προεδρία της ΚΟΠ και περιμένω την στήριξη αυτών που έλεγαν ότι ο ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΗ έχει δίκαιο σε αυτά που κατήγγειλε. Επιφυλάσσομαι τις επόμενες μέρες να παρουσιάσω ολοκληρωμένο πλάνο το οποίο θα το θέσω στη διάθεση όλων των ομάδων και των φιλάθλων.

 • Πήραμε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία και την καταγράφουμε – και αν υπάρχει διάψευση πολύ ευχαρίστως να την δημοσιεύσουμε επίσης. Αν όμως είναι αλήθεια;.. Αληθεύει, λοιπόν, ότι ο κ. Κοτσινής, ένα από τους 2 μάρτυρες το Λίλλη στην δίκη της Δρομολαξιάς, συνελήφθη για εκείνη την υπόθεση με τις φατρίες που η μια θα καθάριζε την άλλη κλπ; Αφού έκανε θέαμα η αστυνομία, λογικά σε κάποια φάση θα μας ανακοινώσει και ονόματα δεν είναι; Άλλωστε ο άλλος μαρτυράς του Λίλλη ήταν ο Φαντούσης ο οποίος κατέθεσε «γλαφυρά» κατά τον δικαστή Σάντη αφού πήρε απαλλαγή για χρέος στον ΦΠΑ 450,000 ευρώ – έτσι μετρούν την ειλικρίνεια μερικοί δικαστές, όπως ο Σάντης. Από την περίοδο του Ρίκκου. Άλλωστε στην ηχογράφηση ακούγεται και η υπόσχεση..με δικαστή τον Σάντη. Από τον Ρίκκο η υπόσχεση… Αναμένουμε, λοιπόν, διάψευση….Διαφορετικά..:)


 • Ο Χάσικος και τα επιτροπάτα. Συζητούν στη Βουλή για το σχέδιο «προστασίας των αμπελοπουλιών μέσα από το κυνήγι εναντίον τους» [ναι την αμίμητη πατέντα για αυτήν την παγκόσμιου επιπέδου  αντίφαση/κωμωδία θα την έχει ο Σωκράτης για να έχουν οι επόμενες γενιές και κάτι να γελάνε με αυτήν την περίοδο] μέσα από την οποία, στο παρόν, θέλει να πουλήσει εκδούλευση/ρουσφέτι στους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του στην περιοχή των Κοκκινοχωριών. Ξαφνικά, αφού ακούγεται η άποψη της Επίτροπου Διοικήσεως ο Χάσικος φορά το ύφος του «άντρα του πολλά βαρύ» [αυτό το ύφος της ψευτομαγκιάς που το κατάπιε αμάσητο ο Χάσικος, άμα τον προκάλεσαν να πει δημόσια όσα έλεγε ιδιωτικά για τον Ρίκκο Μαππουρίδη] και λέει: έχουμε πολλά επιτροπάτα… Όντως, ρε Χάσικε. Πολλά επιτροπάτα, πολλά υπουργάτα. Το ότι η κυπριακή δημοσιογραφία χαρίζεται ακόμα σε αυτό το κινούμενο σκάνδαλο σύγκρουσης συμφερόντων που εκπροσωπεί ο Χάσικος, είναι από μόνο του μια ντροπή. Θα έρθει βέβαια και η ώρα του Χάσικου – όπως ήρθε του Ρίκκου. Για αυτό  μάλλον φάνηκε να ρίχνει και σπόντες προς την μεριά του Ο. Μιχαηλίδη. Χμ..:)..Ανησυχείς Χάσικε; Καλά κάνεις.. Το σκάνδαλο, λοιπόν, είναι ένα θέμα – ο Χάσικος μόλις διορίστηκε έριχνε επιτροπές δεξιά - αριστερά για βολέψει τα συμφέροντα της οικογένειας που εκπροσωπεί. Έτσι, απέκτησε έλεγχο στο κτηματολόγιο – ένας τύπος που ελέγχει το δημόσιο μηχανισμό, ο οποίος υποτίθεται ελέγχει τα συμφερόντων εταιρειών συγγενών του.  Οι αντιφάσεις και οι κωμωδίες για τον Χάσικο, προφανώς, δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα αμπελοπούλια και το "προστατευτικό τους κυνήγι" - να δείτε που στο τέλος θα μας πει ότι και η εισβόλη που προκάλεσε το πραξικόπημα, έγινε για το καλό των προσφύγων. Χάσικος...


 • Αλλά αυτό που είναι πιο επίκαιρο είναι το χιούμορ που εκπροσωπεί ο κ. Σωκράτης..Η Ελεονόρα, ρε Χάσικε, «επιτροπάτο» δεν ήταν; Και μάλιστα άσχετο με το αντικείμενο; Αλήθεια, Χάσικε, άμα γίνει έρευνα για τις οικογενειακές σχέσεις με εκείνο το επιτροπάτο, είσαι σίγουρος ότι καλύφθηκαν όλα τα ίχνη;..Κυκλοφορουν κακές φήμες..:) Διότι όπως ανακάλυψες και με τον Ρίκκο Μαππουρίδη, είναι εύκολο να λες «θα δω εγώ που θα σταθεί ο Αβερωφ και ο Αναστασιάδης», αλλά όπως είδες μάλλον εσύ έψαχνες τρυπά να κρυφτείς, άμα ακούστηκαν οι ηχογραφήσεις…Με το μαλακό λοιπόν..

 • Τί έγινε με εκείνη την υπόσχεση για νομοθετική ρύθμιση που έδωσαν στην ΕΔΕΚ για να κάνει το about turn και να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα τον Απρίλιο; Πάει για άλλο χρόνο; Που στύλλον στύλλον άνεση; Η ηγεσία της ΕΔΕΚ το ξέρει και παίζει πελλόν – ή ήταν μέρος της παραπλάνησης από την αρχή;

 • Για την κ. Ξένια Κωνσταντίνου. Όταν πριν λίγες εβδομάδες συμπεριφερόταν κωμικά γιατί σηκώθηκε ο Λιλλήκας να φύγει από εκδήλωση στην οποία μιλούσε ο Αναστασιάδης, είπαμε να μην το σχολιάσουμε. Ήταν θλιβερό να το παίζει «πως τολμάτε να μην ακούτε την ομιλία του προέδρου μου». Αλλά άντε – ας πούμε υπερβάλλων κομματική νομιμοφροσύνη για την καρέκλα που της δόθηκε στην οργάνωση γυναικών του ΔΗΣΥ. Κάπου εκεί το χιούμορ και η αιρετική διατύπωση, με τα οποία προσπαθούσε να ξεχώρισε πριν, ξεχάστηκαν. Θλιβερό, αλλά εντάξει – λάθος εκτίμηση δική μας. Αλλά μετά την άθλια επίθεση του Κυπριανού, βουλευτή του κόμματος της, ενάντια στην Ειρήνη Χαραλαμπιδου [το κινητό κάτω από το φουστάνι της; !!] να μην βρίσκει η, κάποτε γενναία [λέμε τώρα] κλπ Ξένια μια λέξη να πει; Έστω για εκείνα τα βαρύγδουπα για σεξουαλική παρενόχληση, για bullying μήπως;..Εδώ η Σ. Κυριακιδου, βουλευτής του κόμματός της, πήρε θέση. Έχει περισσότερη αυτονομία η κ. Κυριακίδου; Τί σου κάνει μια καρέκλα..:) Η Ξένια μάλλον σκεφτόταν ακόμα τον Λιλλήκα που σηκώθηκε, ενώ μιλούσε ο Αναστασιάδης. Και όταν της απάντησαν εκεί [ότι είχε άλλη συνάντηση ο Λιλλήκας] είπε το έκανε για δείξει ότι ήταν ετοιμόλογος ο Αναστασιάδης. Κάτι τέτοια. Ενώ η ίδια  δεν είναι πια, όταν έχει μια καρέκλα;.. Αυτά…Υγεία κυρία Ξένια.. Κουβέντες του αέρα ήταν και είναι όσα λένε μερικοί/ες.. Άμα δεν τολμούν να σχολιάσουν τέτοια σκηνικά.. Όπως το έγραψε και η Σταλώ Παπαναστασίου στον Φιλελεύθερο: «ο κύριος Κυπριανού από την μέρα που πήρε τα πράγματα στα χέρια του και κάτω από την φούστα μας, μας έχει βάλει είναι αλήθεια όλες στη θέση μας. Με το μπαίνω, ας πούμε, πια στο γραφείο το πρωί, ρωτάω τους άντρες συνάδελφους αν με βρίσκουν προκλητική [τί φοράω, πώς κάθομαι] πριν αρχίσει να με αποκαλεί κανένας από αυτούς με τα λόγια που αποκάλεσε λέγεται, ο κύριος Κυπριανού..την κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου…»…Ούτε αυτό το έπιασε, όμως, η κυρία Ξένια…Φαίνεται προσέχει από τότε που έπιασε την καρέκλα στο πώς κάθεται και πώς ντύνεται..:)

 • Μιλώντας για διορισμούς και συνέπεια, θυμάστε τον κ. Αντωνίου που απολύθηκε από το προεδρικό λόγω εκείνης της ιστορίας υπεκφυγών για να μην αναλάβει το προεδρικό της ευθύνες του για τον διορισμό της Γιωρκάτζη [με την αλλαγή μισθού, την τότε σύγκρουση συμφερόντων κλπ]; Ο κ. Αντωνίου, λοιπόν, «αποκαταστάθηκε» και αυτός – διορίστηκε στην ΕΔΥ. Θα τρώει και αυτός από το δημόσιο που κατά τα άλλα οι συναγερμικοι "δεν θέλουν". Εκτός βέβαια και αν είναι να τρώνε οι ημέτεροι. Οπότε τα σάπια που πουλούσαν μερικοί ότι θα αποχωρούσε με αξιοπρέπεια μπλα μπλα, αλλού. Αλλά εντάξει ο άνθρωπος μια καρέκλα είχε, του την πήραν για να φτιάξουν συγκάλυψη, του έδωσαν άλλη. Αλλά η λογική του προεδρικού ποιά είναι; Αυτός ο τύπος έφταιγε για την υπόθεση Γιωρκάτζη [σύγκρουση συμφερόντων, μη καλή οργάνωση δεδομένων, μη επιτήρηση αύξησης μισθού κλπ] και τώρα διορίζεται στην ΕΔΥ; Με δεδομένη την «απολυση» του, ουσιαστικα, από το προεδρικό, το απλό ερώτημα είναι με ποιά κριτήρια; Η απάντηση είναι μάλλον σαφής – αυτή η κυβέρνηση είναι συνεπής σε ένα πράγμα: στις υποσχέσεις για ρουσφέτι. Τους ημέτερους τους βολεύει πάντα.

 •  Επιστροφή στον Χάσικο που φορά ώρες ώρες και το κοστούμι του μάγκα όπως είπαμε – τί έγινε κύριε επιτροπατο με τις έρευνες που θα έκανες για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες; Μόνο εκείνη στην οποία ο Λίλλης πήρε την προσφορά από τον πεθερό σου, τελικά, ενδιαφέρθηκε το διορισμένο επιτροπατο της Ελεονόρας που ναι ναι δεν είχε σύγκρουση συμφερόντων [μέχρι νεωτέρας είπαμε]..:) ..Τί σύμπτωση ρε Σωκράτη..Εδώ γράφουν οι εφημερίδες ότι το προπονητικό κέντρο της Ανόρθωσης ανεγέρθηκε σε τουρκοκυπριακή γη, και είναι παράνομο, αφού «ανεγέρθηκαν κατά παράβαση των προνοιών του Τοπικου Σχεδίου Λάρνακας και κατά παράβαση της σύμβασης μίσθωσης τουρκοκυπριακής γης». Πάλε δεν μπορείς ε; Να τολμήσεις Χάσικε να τα βάλεις με το χώρο που προστατεύει ο πεθερός; Μεταξύ μας δηλαδή – και εσύ πώς και γιατί είσαι εκεί; Από αξιοκρατικό έλεγχο πέρασες ή οικογενειακό; Σιγά μην νομίζεις, δηλαδή, ότι υπάρχει έστω και ένας σε αυτήν την χώρα που πιστεύει ότι υπηρετείς το δημόσιο και όχι τους ό,ποιους ημέτερους του…ξέρεις εσύ… Σόρρυ Σωκράτη, αλλά η ειρωνεία είναι το μόνο που αξίζει σε αυτήν την κωμωδία. Το ότι δεν γράφεται, δεν σημαίνει ότι δεν λέγεται.. Γελούν πίσω από την πλάτη σου ρε…

 • Ο Σιακόλας έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν έχει σχέση με την κλοπή της άμμου από τον τόπο αναπαραγωγής των χελώνων. Εντάξει, τουλάχιστον δεν φταίτε και για αυτό. Εν τω μεταξύ, είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η επένδυση του Σιακόλα στον χάρτη φαίνεται να είναι ακριβώς δίπλα από το χωριό Αργάκα. Τί σύμπτωση…J

 • Αν απορείτε γιατί λούφαξε ακόμα περισσότερο ο αρχιεπίσκοπος, μάλλον πρέπει να κοιτάξετε προς την Γεροσκήπου. Εκεί, λοιπόν, που ήλπιζε να το πάρει στα σίγουρα το κομμάτι της παραλιακής κρατικής γης, ξαφνικά εμφανίστηκαν και δυο άλλες εταιρείες. Τώρα τί να κάμει. Ο Χάσικος, μάλλον, δεν βρήκε τρόπο να τον εξυπηρετήσει στα μουλωχτά, η βουλή δεν εμπιστεύεται τον Χάσικο. Ο Αβέρωφ μετά το κάζο που έπαθε με την προσπάθεια εξυπηρέτησης του Σιακόλα ξέρει ότι η εποχή του περνούμε στα μουλωχτά νομοθεσίες για τους δικούς του, δεν περπατά εύκολα πια..Άντε να δούμε τώρα πώς θα τον βολέψουν. Χάσατε Χρυσόστομε. Η ήττα σας το 2013 δεν σας αφήνει πια περιθώριο να κινηθείτε με το τουπέ του παρελθόντος. Ωραία εικόνα για όσους σας είχαν βαρεθεί τότε και σας προειδοποιούσαν για την αμετροέπεια σας. Σου διόρισε ο Χάρης την συμμαθήτρια επικεφαλής της τέως τράπεζάς σου, και εσύ τίποτε… Κατάλαβες Χρυσόστομε; Και οι δικές σου ψευτομαγκιές, όπως και των υπόλοιπων αυτής της θλιβερής τοπικής αστικής τάξης, είναι πια όπως τα καμώματα ενός εξαρτώμενου..Χάσατε μέσα από το χέρια σας και τις τράπεζες σας και την δύναμη σας.. Τώρα πια ξένοι [και οι ντόπιοι αντιπρόσωποι τους] θα χρησιμοποιουν την εξάρτηση της κυβέρνησης, και την αδυναμία του τοπικού κεφαλαίου για να κάνουν ότι θέλουν. Διότι έχουν λεφτά, ενώ εσείς χάσατε..Και δεν υπάρχει και κυβέρνηση να στήσει ποδι..οπότε μέχρι να υπάρχει..Καλά να πάθετε.. Θέλατε να φορτώσετε τις ζημιές των τραπεζών σας στην κοινωνία..Αλλά σας πήραμε χαμπάρι – τί ωραία που σας χαλάσαμε το πάρτι [με το πρώτο το καθολικό κούρεμα] τον Μάρτιο του 2013..:) ..Πάει και η Λαϊκή, πάνε και οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου..Και όσο για την πλειοψηφία, υπολόγισε ότι δεν ξοφλήσαμε για την αθλιότητα της συμπεριφοράς σας τότε…Μπορεί να χάσατε τις τράπεζες σας, αλλά έχετε ευθύνη…

 • Την Κυριακή, 5/7 ο Φιλελεύθερος μας έριξε Πική πρωτοσέλιδα. Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Διαφωνεί με τις συνομιλίες και μας διαβεβαιώνει ότι το δίκαιο δεν είναι μόνο για τους ισχυρούς. Ευχάριστη κωμική νότα. Ο Πικής δουλοπρεπώς υπηκόος στην νυν κυβέρνηση, όταν ήθελε μετατόπιση ευθυνών [από την ίδια και από τις τράπεζες] μιλά για..δίκαιο..:)..Και ο κ. Πικής ξέρει του σχετικούς νόμους αυτή την φορά; Διότι σε εκείνη την αμίμητη παράσταση "παττιχάρηδων" [όπως την αποκάλεσε ένας διευθυντής σύνταξης] αφού στάθηκε εκεί υπάκουα και άκουε, τον Αναστασιάδη, τον Απρίλιο, να λέει ότι θα έπρεπε να διερευνήσει πρώτα τον πρόεδρο, μετά ο καλός μας Πικής, θυμήθηκε κάπου το καλοκαίρι ότι δεν μπορούσε να ερευνήσει τον πρόεδρο. Άρα δεν ήξερε τον νόμο με βάση τον οποίο διορίστηκε [τόση εγκυρότητα δικαστή πια] ή απλώς συμμετείχε σε ένα δημόσιο ψέμα μέχρι να έρθει ο Αύγουστος και να μας αποκαλύψει ότι αφού τον διόρισε η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν μπορούσε να την διερευνήσει με βάση τον νόμο διορισμού της επιτροπής.. Επίπεδο που θέλει να το πάρουμε και σοβαρά σε άλλα θεματα.. Όσο για το βαρύγδουπο "δικαστής διεθνούς δικαστηρίου .." μπλα μπλα]  αφιερώνουμε την αποκάλυψη του wikileaks για τις συναλλαγές που γίνονται και σε τέτοιους διορισμούς. Εδώ μέχρι και η Σαουδική Αραβία τα κατάφερε να συμμετέχει σε επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα με ανταλλαγές ψήφων για διεθνείς δικαστές.. Οπότε κ. Πική.. άσε μην θυμίζεις την ξεφτίλα…Και όσοι τον χρησιμοποιείτε, ζημία σε εσάς κάνετε.. Εκτός αν είναι θέμα να γεμίσουν μερικές σελίδες..

 • Να και μια ενδιαφέρουσα διεθνής είδηση. Στις νέες αποκαλύψεις των wikileaks υπάρχουν έγγραφα από το υπουργείο εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας. Αναφέρονται, λοιπόν, στις συζητήσεις της μοναρχίας του Κόλπου με την Αυστραλία. Προσέξετε συζήτηση – να βοηθήσει η Σαουδική Αραβία να εκλεγεί ένας αυστραλός στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να βοηθήσει η Αυστραλία να πάρει θέση η Σαουδική Αραβία στην επιτροπή του ΟΗΕ…για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Σαουδική Αραβία, παρακαλώ, κέρδισε θέση στην επιτροπή του ΟΗΕ, κανένας δυτικός δεν διαμαρτυρήθηκε, όπως και ο Αυστραλός κέρδισε θέση δικαστή. Μάλιστα, η Σαουδικη Αραβία τώρα διεκδικεί και θέση προεδρίας στο επιτροπή. Αυτοί, λοιπόν, που λέτε είναι οι σεβασμοί στους θεσμούς – η Σαουδική Αραβία αγόρασε θέση με ανταλλαγή θέση στο Διεθνές Δικαστήριο. Και πιθανόν, το Διεθνές Δικαστήριο να έχει δικαστές με πολύ χειρότερες ανταλλαγές από αυτές που θυμήθηκαν τα αμερικανικά δικαστήρια για την ΦΙΦΑ. Αλλά η Σαουδική Αραβία ποιά ακριβώς ανθρώπινα δικαιώματα σέβεται; Της ισότητας των φύλων, των πολιτών, των μη βασανιστηρίων; Και μετά απορούν ακόμα μερικοί για το πώς εμφανίστηκε ο ΙΣΙΣ στη Μέση Ανατολή, βγαίνουν σαν δουλοπρεπείς ιθαγενείς για να «μείνουν Ευρώπη». Μείνετε – αλλά μπορεί οι φίλοι σας να σας ανταλλάξουν σε κανένα Ντηλ με τους Σαουδάραβες.

 • Και επειδή οι Σαουδάραβες αγοράζουν και ΜΜΕ – να το επαναλάβουμε. Τα ούτω καλούμενα «φιλελεύθερα» σουνιτικά ΜΜΕ στο Λίβανο, είναι εξαρτημένα από την Σαουδική Αραβία. Λέμε τώρα.. αυτό που φαίνεται δεν είναι..μήπως και αλλού;

Και επιστροφή στα της ιστορικής στιγμής του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα

·         Christine Petrides
Τα μνημόνια μας, τα κουρέματα μας, τα ΕΕΕ μας, την ανεργία μας, το εξαθλιωμένο σύστημα υγείας μας, τα άδεια ψυγεία μας, τα κοινωνικά παντοπωλεία μας, τα νηστικά μωρά μας στα σχολεία, τους φοιτητές μας που διακόπτουν τις σπουδες τους, τις δήθεν αναδιαρθρώσεις δανείων μας, τα πουλημένα ΜΜΕ μας, οι αριθμοι μας που ευημερούν, όλα αυτά τα "μας", τα κατάδικα "μας", τα ρουφήσαμε όλα για το "καλό" μας τζαι είμαστε ικανοί τζαι σοφοί, να φωνασκούμε για το "καλό" της Ελλάδας.......!
Με το συμπάθκιον α!

·         Andreas Demetriou..Ψηφίζω στην Ελλάδα γιατί έχω και Ελληνική υπηκοότητα. Ψηφίζω ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής γιατί το θεωρώ ως την μόνη πραγματικά Ευρωπαϊκή επιλογή. Η Ευρωπαϊκή ιδέα που μας ενθουσίασε στη δεκαετία του 80 και την υπηρετήσαμε με πολλούς τρόπους μέσα από διάφορα δίκτυα στράβωσε. Εκφυλίστηκε σε μια πολιτική πραγματικότητα με τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα και σε μια οικονομική πραγματικότητα φτωχοποίησης τεράστιων ευρωπαϊκών πληθυσμών. Αυτή η κατάσταση δεν υπόσχεται κανένα μέλλον στις γενιές που έρχονται. Η πολιτική ατζέντα πρέπει να επανατεθεί και το ΟΧΙ είναι μια ευκαιρία. Αυτό δεν σημαίνει ούτε λευκή επιταγή στην παρούσα Ελληνική κυβέρνηση ούτε παραγνώριση των πολλών λαθών της.


Απαντήσεις σε ένα κείμενο – όπου μάλλον ένας δεινόσαυρος αναζητεί την εικόνα του κόσμου του στον καθρέφτη.  
Ο νεαρότερος δεινόσαυρους ζει στην Ελλάδα του Χαράλαμπου Σταυρίδη
http://cyprusnews.eu/charalambos-stavrides/3383835
Stavros Marangos
 Το τέλειο απολίτικο πολιτικάντικο άρθρο της βδομάδας στα Ελληνικά, και παραγωγή ντόπια. Όταν βγήκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ελλάδα με το δικό της πολιτικό πρόγραμμα ΔΕΝ ενδιαφέρτηκε η πλειοψηφία να διαβάσει. Τώρα κινείται όλη η χώρα σε ένα ΟΧΙ με πολλαπλές ερμηνείες. Και ο Σταυρίδης δεν αναφέρει καν την σχέση οικονομίας πολιτικής, και το ότι αυτή την στιγμή το παιγνίδι του ΘΑ-ΘΑ-ΘΑ δεν είναι ο Τσίπρας που το παίζει, αλλά οι κρατούντες τα ινία στις Βρυξέλλες. Οι πλούσιες πολιτείες στις ΗΠΑ επιχορηγούν μέσω των ομοσπονδιακών φορολογιών τις φτωχότερες πολιτείες. Και αυτό γίνεται στην μάνα του καπιταλισμού. Λοιπόν ξυπνάτε κύριε Σταυρίδη. Είτε θα ακολουθηθεί παρόμοιο ή και καλύτερο σύστημα διανομής στην Ευρώπη είτε το πάρτυ της Ευρωπαϊκής Ενωποίησης τελείωσε.
·        
Costas Ierides Θα ήταν αξιόπιστος ο συγραφέας αν κατέγραφε τι έκαναν όλοι οι συνδιασμοί κυβερνήσεων με ομοϊδεάτες του για να σώσουν την Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια, αν μας κατέγραφε που πήγαν τα χρήματα που χρωστά η Ελλάδα και ποιοι τα έφαγαν, αν μας πει γιατί ο Σαμαράς σταμάτησε την εφαρμογή του προγράμματος μνημονίου 7 μήνες πριν τις εκλογές με αποτέλεσμα η χώρα να έχει ήδη οικονομική ασφυξία όταν την παρέλαβε ο Τσίπρας, αν ... Τελικά όταν ο ΔΗΣΥ μιλά για την Ελλάδα στα συνθήματα του, θα εννοεί ένα κομμάτι της. Όλοι αυτοί που τόσες δεκαετίες θυσιάστηκαν για να είναι Ελλάδα και Κύπρος ελεύθερες (προς το παρόν), φαντάζομαι ότι αν είχαν την ίδια επιλογή σήμερα θα επέλεγαν να μην θυσιαστούν? Ποιός ξέρει. Μπορεί να επέλεγαν να πάνε και κανένα ταξιδάκι στο Brussels για κανένα σεμινάριο να ξεσκάσουν οι άνθρωποι! Απλά το σημειώνω γιατί για να είναι σήμερα ο Αβέρωφ και οι φίλοι του σε πολιτικές καρέκλες το οφείλουν στην ανιδιοτέλεια κάποιων ανθρώπων που την κρίσιμη ώρα του διλήμματος δεν κοίταξαν πρώτα την πάρτη τους.

Guest star Χρήστος Λαζαρίδης…
σπόντες από το
facebook  - καταγραφή μιας «ιστορικής στιγμής»


 • Νά χωριστούμε πρώτα σε αυτούς που τα παίρνουν κι αυτούς που δέν τα παίρνουν απο κάπου καί με κάποιο τρόπο....... ιφ γιου νόου γουάτ αι μίν....

 • Μαθήματα οικονομίας καί 'συμμόρφωσης' απο κύπριους βουλευτές στήν ελληνική κυβέρνηση, που δυο ντουζίνες απο αυτούς χρωστούν οσα χρωστούν ολοι ο δημότες του δήμου Καλαμαριάς καί του Περιστερίου μαζί

 • Ο Κυπριακός τύπος ξεφτιλίστηκε το '11 το '12 και το '13 με΄τήν τοπική κρίση, δέν χόρτασε, πάει για ντάμπλ

 • Δέν κατάλαβαν κάτι. Τήν επόμενη φορά δέν θα είναι 200 χιλιάδες, αλλά 2 εκατ. κόσμου εκεί. Φέρτε κι αλλο σε ασφυξία τή χώρα. Φέρτε την στα πρόθυρα, προκαλέστε εκλογές, κάντε πραξικόπημα, οτι θέλετε κάντε.
  Τήν επόμενη φορά θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί.
 • For the central bank of a currency union to deliberately restrict the money supply in regions within the currency union is bizarre. No other currency union central bank on earth does this. It would, for example, be unthinkable for the Bank of England to deny liquidity to Scotland’s banks. But the ECB has denied liquidity to Greece’s banks, not because they are insolvent (which is a reasonable reason to deny liquidity to banks) but because the sovereign won’t toe the fiscal line. It has taken on a political role that it should not have.

 • Τελικά τα κανάλια εκαναν καλή δουλειά, εκνεύρισαν και θύμωσαν τόν κόσμο ακόμα περισσότερο , δώστε κι αλλο πόνο...60% και.....σκάι ις δε λίμιτ J

 • Μετά απο αυτήν την επίδειξη Δύναμης βλέπω τον Αδωνη να σαλτάρει και να καβαλά κανένα φράχτη σε καμιά μονάδα τεθωρακισμένων

 • Αυτό πού κάλεσαν νεαρούς απο τη σχολή Κάρολου Κούν στη συγκέντρωση του Ναί να διαβάσουν τα κείμενα ειναι πολύ καλή ιδέα


·         Ο Ντόναλντ Ντάκ της γαλακτοκομικής σχολής αμφισβητεί το ΔΝΤ πού συμφώνησε επι της ουσίας με ενα τάγμα οικονομολόγων που φώναζαν τόσο καιρό......α μέσα σε αυτούς ήταν και ο Βαρουφάκης.

·         Οποιος θέλει να εμπιστευτεί τον Ντόναλντ Ντάκ να το κάνει, να ψηφίσει Ναί στον Ντόναλντ Ντάκ, στόν Γκαστόνε , στον Γκούφη

·         Η Κυπριακή Κυβέρνηση και το σύστημα που την περιβάλει κάνει ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ αυτές τις ώρες για το Ναί στήν Ελλάδα. Αυτά που συμβαίνουν έιναι πρωτοφανή ανήθικα και ανήκουστα. Υπαρχουν πάνω απο 50 χιλιάδες ελλαδίτες στο νησί που είτε θα πάνε να ψηφισουν έιτε θα επηρεάσουν οικείους τους. Υπάρχει ωμή παρέμβαση
Η ξεφτίλα δέν εχει όρια, δέν καταλαβαίνουν το κακό 'προηγούμενο' που δημιουργείται. Είναι πολιτικά κοντόφθαλμοι, συμφεροντολόγοι. Νάνοι

·         Μήν τολμήσει να φέρει λύση κυπριακού αυτή η κυβέρνηση. Θα τήν κάψει απο χέρι. Εκανε τα πάντα αυτή καί το 'σύστημα΄ γύρω της, ολους τους τελευταίους μήνες, ώστε να χαθεί κάθε ιχνος εμπιστοσύνης..Βρείτε εναν Πρόεδρο κοινής αποδοχής σύντομα, αν τήν θέλετε, διαφορετικά, θα σε δώ στο πλοίο.......

·         Ο αλλος πέταξε μιά μικρασιατική καταστροφή αν βγεί το Οχι καί πήγε να απλώσει τήν κορμάρα του στο καφέ της Χαράς, πήρε θέση σε απόσταση βολής απο το κλιματιστικό και παρήγγειλε ενα φρέντο καπουτσίνο ρίχνοντας ταύτοχρονα κι ενα πονηρό χαμόγελο στήν χαριτωμένη σερβιτόρα....Βρέ δέν μας παρατάτε! Η καταστροφή βρίσκετε στον εγκέφαλο σας, εσείς οι ίδιοι είστε! J

·         Τόν Καραμανλή δέν τόν σήκωσε απο τον καναπέ μετά απο 5 χρόνια κανένας Σαμαράς καμία Μέρκελ κανένα Ευρωπαικό...τόξο! 
Το λόμπυ των Στρατηγών τόν σήκωσε ,αφού πρώτα τους σάλταραν τα φανταστικά σενάρια πολλαπλών 'εξοδων' που φτιάξανε ολοι οι κάφροι στο εσωτερικό απλα γιά να συσπειρωθούν.

·        
Αρχισαν να καίνε ολες οι ασφάλειες στο νησί, κόντρα 'παροχών' με τον Σύριζα! Πρόδρομος Γ. Προδρόμου 8 ώρες · Twitter · Κατάργηση Φ.Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ήταν πρόγραμμα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στην Κύπρο όμως που μειώνεται τώρα. http://t.co/C2hIoT77aH Ανόητες συγκρίσεις. Στήν ελλάδα το 70% των ακινήτων είναι πληρωμένα - ξεχρεωμένα καί μή -υποθηκευμένα. Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τσακίζεται ο κόσμος στα επιτόκια και στα πανοτόκια. Θα τους αναγκάσετε μια μέρα να τα επιστρέψουν, τουλάχιστον οι μισοί. Μειώσατε ! Αντε! Χάρη στις τράπεζες κάνετε. Ποιόν να πρωτοπληρώσει ο κόσμος! Εσεις τα παίρνετε με χίλιους δυο τρόπους απο αλλού, μόνο εκείνη η σωλήνα αποχέτευσης που πληρώνετε εφ' ορου ζωής φτάνει.Είναι πάγιος εμεσος - κρυφός ,κεφαλικός! Φόρος
·          
·         Μετά τήν ανακοίνωση του ΔΝΤ οι κύριοι και οι κυρίες του Ναί καλύτερα να τα διπλώσουν και να πάνε καμια εκδρομή την Κυριακή…Το ΔΝΤ προτείνει 30% κούρεμα του χρέους και αλλα τρελλά νεομπολσεβίστικα πράματα!!!!!
Λαϊκιστές! Δέν θα περάσει!
·          
·         Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υπέρ του ΝΑΙ, δέν είναι αστείο, βασικά ολη εκείνη η πτέρυγα του Κορυδαλλού

·         Τελειώνετε γιατί εβγαλε και εκείνη την υγρασία στη Λεμεσό που φεύγει τον Οκτώβριο και θα πρέπει να πάρουμε τα βουνά. Φωτιά & τσεκούρι!

·         Αυτό που δέν καταλαβαίνουν εδώ, είναι πώς στην Ελλάδα η αγορά ήδη 'δούλευε' με μετρητά ή με μικρές πιστώσεις, κάτι που στήν Κύπρο ούτε το 20% εκαμνε οταν συνέβηκε εδώ το κάπιταλ κοντρόλ και η μετάβαση απο τις τρελλές πιστώσεις ξαφνικα σε μετρητά ή μικρές πιστώσεις τράνταξε τήν αγορά.

·         Οχι μόνο θα πάμε στή δραχμή αλλά και τα χαρτονομίσματα που θα κυκλοφορήσουν θα είναι γεμάτα μολυσματικές κι ανίατες ασθένειες. Θα ανοίξη ξανά η Σπιναλόγκα.   Αντε να σας παραδώσουμε κανένα μάθημα αποτελεσματικής προπαγάνδας γιατί κολλήσατε στα ίδια, Ζάμπια, Αλβανία κλπ.....
  https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/yx/r/aPmv-y9wsYZ.pngfeeling inspired.

·         Αν στήν Ελλάδα η επίσημη ξένη γλώσσα ήταν τα Γερμανικά καί τήν γνώριζε η πλειοψηφία θα καταλάβαιναν πολύ καλά περί τείνος πρόκειται, το δημοψήφισμα. 
Αυτή τη στιγμή στήν Γερμανία γίνετε μια τεράστια 'συζήτηση' που ποτέ ξανά δέν εγινε, τόσο φανερά τόσο δυνατά και με τόση ανοιχτή 'ατζέντα'. 
Εχουν χωριστεί στα δύο, κανονικά, οπως καλη ώρα εμείς εδώ, απο το πιο ανώτερο επίπεδο ώς τον τελευταίο πολίτη. Η Γερμανία δέν είναι πια κάτι ενιαίο, δέν είναι - εμείς και οι Γερμανοί- . 
Αυτό πρίν λίγο καιρό ήταν αδιανόητο, εκτός απο κάποιες λίγες φωνές που τις ελεγαν σκόπιμα 'περιθωριακές'.
Ο κάθε ελληνας πια μπορεί να βρεί τον αντίστοιχο 'γερμανό του'.
Οσοι παριστάνουν τούς 'νεο-ευρωπαιστές' θα πρέπει να επιχειρηματολογήσουν καί στούς αντίστοιχους Γερμανούς πιά, κι αυτά τα 'φρικαλέα' τους δέν νομίζω να τα καταλαβαίνουν.
·          
·         'If Europe’s creditor powers have succeeded in bringing Greece to its knees, they have paid a fearful price themselves. As Pyrrhus said after the battle of Asculum: “Another such victory, and we will be utterly ruined.”'
·        
Το '11 σκεφτόνταν σοβαρά η Ε.Ε και η Γερμανία τήν βοήθεια απο τους BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική) για τήν διάσωση της Ελλάδας και τήν.....ενίσχυση της ευρωζώνης....ενώ εδώ ακόμα συζητάν για το φόβο προσκόλησης σε 'αρματα' Ρωσικά Κινεζικά εξωγήινα......

Κανονικά επειτα απο αυτό θα πρέπει να παέι να κρυφτεί καί να μην ξαναεμφανιστεί ολόκληρη η κυπριακή δημοσιογραφία που ταίζει φόβους 'αρμάτων', ειδικότερα εκείνο το λεγόμενο 'προοδευτικό' κομματι της, αλλά δέν πειράζει μπορούν να συνεχίσουν, γελάμε...
·          
·         To '04 ημουν απο τους ελάχιστους 'ανώνυμους καλαμαράδες' του νησιού που ελεγα οπου βρισκόμουν κι οπου μπορούσα ΝΑΙ στο τότε κυπριακό δημοψήφισμα. ΝΑΙ στή επανένωση του νησιού. Βασική μου αποψη ήταν πώς μέσα απο την καλυτέρευση των σχέσεων θά βρίσκονταν παράθυρα για τις οποιες αρχικες αδυναμίες του σχεδίου. Οσοι ζήσαν τήν τότε κατάσταση μπορούν να φανταστούν το τι είχα ακούσει, αλλα δέν πειράζει, περασμένα ξεχασμένα.
Απο τότε τίποτα δέν αλλαξε. Υποστηρίζω τήν βασική και κεντρική ιδέα της ΔΔΟ οπως αυτή μεταφράζετε απο τα δύο μεγάλα κόμματα στο νησί.

·         Στο δημοψήφισμα τώρα της κυριακής στήν Ελλάδα λέω ενα φωναχτό ώς τα πέρατα ΟΧΙ γιά λόγους που ολοι θα καταλαβαίνετε απο αυτά που γράφω καθημερινά.
·         Στο μελλοντικό τώρα δημοψήφισμα για το κυπριακό που κι αυτό βρίσκεται στα σκαριά, με τα σημερινά δεδομένα θα πώ κι εκεί ενα βροντερο ΟΧΙ εάν τήν λύση της ΔΔΟ τήν φέρει ο σημερινός Πρόεδρος της Κ.Δ και η παρούσα κυβέρνηση. Είναι θέμα εμπιστοσύνης καί αρχών πιά.

·         Ενα πραξικόπημα θα ζήσουμε ώς ενήλικες (στο αλλο είμασταν παιδιά) καί αυτό είναι γιαλαντζί....ούτε τάνκς ούτε ερπύστριες ούτε μεγάφωνα ούτε ραδιόφωνα.......ξενέρα σκέτη

·         Η ρευστότητα μιά μέρα θα αποκατασταθεί, το ελλειμα δημοκρατίας ομως δέν θα καλυφθεί ποτέ. Η Ευρωπαική ενωση επαιξε και εχασε. Μάς γύρισε πολλά χρόνια πίσω.....τότε που κάποιοι εκαμναν τα πάντα γιά να φέρουν σε κατάσταση 'ασφυξίας' ..ανεπιθύμητους....

·         Εχουμε ρελάνς!! Μετά το ' Εγώ αγαπάω τήν Ελλάδα περισσότερο απο τον Τσίπρα' του γνωστού κλαψιάρη δημοσιογράφου Κ.Οδυσσέως απαντά ο γνωστός σαλιάρης αεριτζης Χ.Τορναρίτης. Δέν σάς δίνουμε ακόμη τον νικητή.
Πληροφορίες θελουν βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος ΔΗΣΥ να μπούν στο παιχνίδι αγρια και να δώσουν ρεστα τις επόμενες ωρες και μερες για να καλύψουν την ...χαμένη απόσταση!
 • For the ECB to freeze ELA for Greek banks is the biggest blunder it has ever made, and arguably the biggest one it is capable of making in its present mandate. For one thing, it’s a purely political move, and the ECB has no place in politics, or politics inside the ECB.
  That the Eurogroup added to the insult a refusal to grant Greece a one-week extension so preparations for the referendum could be executed in peace,
  tells us loud and clear what it thinks about democracy: it’s a mere afterthought.
  Bullying sovereign nations gets old, fast. What you guys are at the moment doing to Greece, you won’t be able to repeat against Italy or Spain. They’ll have you for breakfast.
  The EU, which is made up of 28 democratic and sovereign nations, is being run like some absolute kingdom, ostensibly led by a 24/7 drunk.
  How long do you think that can last?

·         Αν υπήρχε οριο 300 ευρώ οπως εγινε εδώ ή ακόμα και 200 ευρώ δέν θα υπήρχε αυτη η δυσφορία. Το 60 ευρώ ακόμα κι αν είναι αρκετό για τα 2/3 του κόσμου είναι ξεφτελιστικό ακόμα και στο ακουσμα. Η αλητεία Ντράγκι που προφανώς εγινε (καί) απο πιέσεις αλλων είναι μεγάλη. Η Κύπρος είχε μιά ολότελα κατεστραμένη τράπεζα μία ημικατεστραμένη και δύο ακόμη σε σε γυάλινα πόδια. Η διαφορά είναι πως εδω είχαμε μια κυβέρνηση Ναί σε όλα. Είναι ξεκάθαρο πώς σε αυτήν την Ε.Ε δέν 'χωρά' η διαφορετικότητα. Ακόμα και η ήπια.

·         ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ με κεφαλαία, απο μια Ευρωπαική εφημερίδα,τους Irish Times. Mου ηρθε στο νού οταν τελείωσα το σημερ. πρωτοσέλιδο της πιο 'ευρωπαικής' κυπριακής εφημ. οπως και τα γενικότερα 'ευρωπαικά μαθήματα' της καί μου 'ρθε να κλάψω....για λογαριασμό της…Greece must keep punishing its people to pay back the money being borrowed to make the payments on the unpayable loans. In the upside-down world we inhabit, Syriza, which has called a halt to this fiction, is a bunch of mad fantasists, while the troika that goes on acting as if the fictions were real is the voice of hard-headed realism.

·         Everything - from the lives of ordinary Greeks to the foundations of the European Union - must be sacrificed to the story.
“The Pride of Europe” is Ireland’s special contribution to this toxic fantasy. We exist, not as a society, but as a necessary validation for a destructive fiction. Just as well that the Pride of Europe knows no shame. http://www.irishtimes.com/opinion/who-will-dare-say-out-loud-emperor-has-no-clothes-1.2267032#.VZK6r1vzv-l.facebook

·         Από τις σπόντες τις Δεφτερης την εβδομάδα του ελληνικού δημοψηφίσματος
·        
Το πραγματικό ερώτημα της στιγμής είναι το εξής: θα μπορέσει η ελληνική κοινωνία να αντέξει την επίθεση των εκβιασμών από τους Ευρωπαϊκούς «Θεσμούς» και τα θεάματα πανικού από τα τοπικά ΜΜΕ; Θα είναι και αυτή η νίκη ενάντια στην χειραγώγηση, μέρος του ανοίγματος της κοινωνίας στο μέλλον…Αυτοί που παίζουν με τον φόβο, δεν καταλαβαίνουν ακόμα ότι εξαντλούν τα όποια πυρομαχικά τους από το οπλοστάσιο του τρομου..Και για τώρα και για το μέλλον…

·         Αν κάποιος ξένος σου ελέγχει το νόμισμα και σου κλείνει τις τράπεζες πριν από εκλογές, πως το λένε στην διάλεκτο σου, και ποια είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της λογικής σκέψης;…Και όχι δεν ζεις τον 17ο αιώνα όταν οι ευρωπαίοι περιέγραφαν έτσι του ιθαγενείς που κατακτούσαν…


·         Για την ελληνική επική στιγμή: όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάσουν μια κοινωνία, ξεχνούν ότι ο κουρνιαχτός αφήνει ένα βαθύ και βαρύ αίσθημα, που ζητά δικαίωση ..και εκδίκηση για την εκβιασμό αλλα και για ότι προηγήθηκε. Να το θυμούνται οι ευρωπαίοι..και οι τοπικοί εκπρόσωποι της wannabe αποικιοκρατίας..

·         Αυτό το δημοψήφισμα είναι η ιστορική συνεισφορά της ελληνικής αριστεράς στην ελληνική κοινωνία αλλα και στην ευρωπαϊκή συνείδηση. Γιατί δεν είναι το ευρω στην Ελλάδα που είναι πια το θέμα – αλλα η Ε.Ε. που κατάντησε να κυβερνά με εκβιασμούς. Και όταν περάσει και το δημοψήφισμα θα μείνει και πάλι η πραγματικότητα – το ευρω σαν γερμανικό νόμισμα, μιας γεωγραφικά μικρής ηπείρου ανάμεσα σε Γίγαντες. Αλλα με υπηκόους, τώρα πια, που θα εύχονται τα χειρότερα για αυτούς που τους επιβάλλονται. Με μια εξουσία που θα τρέχει να μπαλώνει τρύπες από εξεγέρσεις και διαρροές. Χάσατε μια ευκαιρία να απολογηθείτε για τα τελευταία 5 χρόνια και να εξαγοράσετε λίγο ακόμα χρόνο για την αυταπάτη..
·         Οι υπήκοοι θέλουν ηγέτες να αποφασίζουν για εκείνους. Όσοι έμαθαν να πουλούν την χώρα τους για μια καρέκλα φωνάζουν γιατί να γίνει δημοψήφισμα. Και τώρα ήρθε μια στιγμή από το μέλλον της ανθρωπότητας. Θα ψηφίσετε για να αναλάβετε την ευθύνη σας. Και όσοι φοβηθούν, να μην κοιτάνε καθρέφτες για χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου