12 Ιουλ 2015

Έκκληση για παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή για τις παρατυπίες [που υποδεικνύουν προειλημμένη απόφαση η μυστική συμφωνία] στην προσπάθεια επιβολής της βιομηχανοποίησης στη Λάρνακα και το λιμάνι τηςΗ πιο κάτω επιστολή, την οποία υπογράφουν οι ομάδες "Πολίτες Κάτοικοι Λάρνακας, Αραδίππου, Κρασά", "LarnacAct" και "Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων Δρομολαξιάς",  έφτασε στη Δέφτερη Ανάγνωση και αφορά στο περιβόητο πολιτικο-οικονομικό θρίλερ, το οποίο εκτυλίσσεται στη Λάρνακα, με την παράνομη βιομηχανοποίηση της πόλης.
Μια βιομηχαμοποίηση, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, το περιβάλλον και θα αλλάξει συθέμελα κάθε προοπτική για τη Λάρνακα αφού θα την μετακινήσει από τον τουριστικό χάρτη, για να την τοποθετήσει στον βιομηχανικό.
Την επιστολή, η οποία έφτασε κοντά μας, ετοίμασαν ομάδες πολιτών και θα σταλεί τη Δευτέρα στον Γενικό Ελεγκτή.
 10 Ιουλίου 2015


Με ηλεκτρονικό μήνυμα ΚΑΙ ταχυδρομικώς


Δρ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας
Θέμα: Έλεγχος διαδικασιών μετά την ακύρωση της προσφοράς στην
Κοινοπραξία «Ζήνων»

Επικοινωνούμε μαζί σας αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια  δημοσιευμάτων και δημοσίων δηλώσεων του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Δημητριάδη τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ναυάγιο της Κοινοπραξίας «Ζήνων». Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι όσα οι πολίτες της Λάρνακας προμήνυαν για την Κοινοπραξία έχουν δυστυχώς επιβεβαιωθεί. 

Γνωρίζουμε ότι το Γραφείο σας και εσείς προσωπικά παρακολουθείτε στενά το θέμα της κατακύρωσης προσφοράς στην Κοινοπραξία «Ζήνων» για την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού-Μάρινας Λάρνακας. Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αναφέρετε κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων στις 24 Μαρτίου 2015, οι όροι του εν λόγω Διαγωνισμού πρέπει να τηρηθούν στο έπακρο και σε περίπτωση τερματισμού της Συμφωνίας, το Κράτος  όντως θα είναι εκτεθειμένο. Όπως τονίσατε, αυτό διασφαλίζεται από την απαραίτητη τραπεζική εγγύηση και την ύπαρξη ενός τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο η Κοινοπραξία κατέθεσε ένα χρηματικό ποσό, τα οποίο σύμφωνα με σχετική ρήτρα που προστέθηκε στη Συμφωνία, δε θα μπορέσει η Κοινοπραξία να αποσύρει σε περίπτωση κατάρρευσης της Συμφωνίας.
…η Κοινοπραξία και οι υπεργολάβοι της ΔΕΝ ανανέωσαν τις εγγυητικές, όταν αυτές έληξαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Σας καλούμε όπως διερευνήσετε το γεγονός αυτό, το οποίο καταδεικνύει ότι δυστυχώς η Κοινοπραξία ΔΕΝ τήρησε τα όσα δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει καθώς επίσης και το γεγονός ότι η ίδια η Κοινοπραξία γνώριζε εκ προοιμίου την αποτυχημένη κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς, τα στοιχεία που έχουμε καταδεικνύουν ότι η αποτυχία ήταν προδιαγεγραμμένη.

Εντούτοις, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην αντίληψη μας, η Κοινοπραξία και οι υπεργολάβοι της ΔΕΝ ανανέωσαν τις εγγυητικές όταν αυτές έληξαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Σας καλούμε όπως διερευνήσετε το γεγονός αυτό, το οποίο καταδεικνύει ότι δυστυχώς η Κοινοπραξία ΔΕΝ τήρησε τα όσα δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει καθώς επίσης και το γεγονός ότι η ίδια η Κοινοπραξία γνώριζε εκ προοιμίου την αποτυχημένη κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς, τα στοιχεία που έχουμε καταδεικνύουν ότι η αποτυχία ήταν προδιαγεγραμμένη.

Σας καλούμε όπως διασφαλίσετε ότι η Κοινοπραξία θα επωμιστεί το κόστος και το μερίδιο ευθύνης που της αναλογούν για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων και ότι τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν στα κρατικά ταμεία, θα κατατεθούν όντως. Επίσης, σας καλούμε όπως εξετάσετε το γεγονός ότι εδώ και 10 χρόνια έχουν δοθεί 20 συνολικά παρατάσεις στην εν λόγω Κοινοπραξία, εις βάρος του Κράτους, της ανάπτυξης της Λάρνακας και εις βάρος των ίδιων των Λαρνακέων.

Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: ……

Επ’ ευκαιρίας σας υπενθυμίζουμε για το αίτημα των Ομάδων μας για τη διευθέτηση μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης μαζί σας, αίτημα το όποιο έχουμε υποβάλει ξανά γραπτώς δυο φορές. Θεωρούμε σημαντικό όπως μας δοθεί η ευκαιρία να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το θέμα του Λιμανιού Λάρνακας και των εργοστασίων στην περιοχή Κρασά στην Αραδίππου. Θεωρούμε, επίσης, πολύ σημαντικό να σας εκθέσουμε τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, τα οποία αποδεικνύουν την παρανομία που έχει συντελεστεί σχετικά με το εν λόγω θέμα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση και θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση,
Πολίτες Κάτοικοι Λάρνακας, Αραδίππου, Κρασά
LarnacAct
Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων ΔρομολαξιάςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου