20 Ιουλ 2015

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, είναι πολιτικό


α.α.
Τo πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, είναι πρωτίστως πολιτικό. Η Ε.Ε έχει αποδείξει εδώ και καιρό ότι δε σέβεται ούτε κυβερνήσεις, ούτε πλειοψηφίες και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πόσα δις χρωστάει μία χώρα μέλος.
Οι κινήσεις της ΕΕ είναι καθαρά πολιτικές και δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομία. Η Ελλάδα χάνει την αυτοκυριαρχία της και αν αυτό δεν είναι πλήγμα στη δημοκρατία, τότε τί είναι;
Είδαμε όλοι το βίντεο με τον φιλελεύθερο Γκι Φέρχοφσταν ("Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη"), να
φωνασκεί στο Αλέξη Τσίπρα εντός ευρωκοινοβουλίου : "Άστε με να σας πω τί πρέπει να κάνετε!" ("Let me tell you what you should do"). Μα εδώ έγκειται το πρόβλημα κύριε Γκι μας, ότι οι "εταίροι" μας απαιτούν να μας λένε αυτοί τι θα κάνουμε!
Η  "οικογένεια της ΕΕ" αποδυκνείεται μια λυκοσυμμαχία, η οποία κατακρεουργεί τους λαούς και μεγαλώνει την ανισότητα εντός της ΕΕ.
Δεν θέλω να τρομοκρατήσω κανένα, ούτε ανήκω στη κατηγορία αυτών που πείθονται εύκολα από δηλώσεις, αλλά όσο να 'ναι, ένα ενδιαφέρον το κρύβουν τα λόγια του Αμερικανού οικονομολόγου Paul Craig Roberts, συγγραφέα του βιβλίου "Eco
nomic Hitmen", ("Οικονομικός Εκτελεστής"), ο οποίος περιγράφει το ΔΝΤ ως μια μαύρη μαφία Γερμανοευρωπαίων τραπεζιτών, η οποία επιθυμεί να καταστρέψει την Ελλάδα. Βέβαια, για όσους μελετούν την ιστορία του ΔΝΤ, το "μαύρη μαφία" του Paul Craig Roberts, κάθε άλλο παρά υπερβολή μοιάζει.
Πριν λίγα χρόνια, Έλληνες δημοσιογράφοι είχαν ρωτήσει τον Αργεντινό σκηνοθέτη Φερνάντο Σολάνας, (μια μεγάλη φυσιογνωμία της λατινοαμερικανικής Αριστεράς) για το ΔΝΤ στη χώρα του και είχε πει: «Το ΔΝΤ είναι όργανο οικονομικής αποικιοποίησης. Μια αστυνομία που δρα για λογαριασμό των μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Στην ομιλία του, στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη επισήμανση όσον αφορά στο ΔΝΤ, που δεν αποτελεί ευρωπαϊκό θεσμό και επομένως δεν λογοδοτεί στους ευρωπαίους πολίτες. «
Θέλω, επίσης, να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την άποψη που ακούστηκε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να παίξει πιο ενεργό ρόλο. Διερωτώμαι, πώς είναι δυνατόν να έχουμε εξουσιοδοτήσει τρεις θεσμούς, την Τρόικα και βεβαίως ευλόγως την Κομισιόν, ευλόγως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι πληρώνει, αλλά πώς είναι δυνατόν να έχουμε εξουσιοδοτήσει εντός της Τρόικα  υπεύθυνοι να λαμβάνουν αποφάσεις να είναι το ΔΝΤ και να μην είναι ο κατ' εξοχήν ευρωπαϊκός θεσμός της δημοκρατίας, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»
Μέσα σε αυτή την "οικογένεια" λοιπόν της ΕΕ, όπου τον λόγο έχει ένας οργανισμός με αμαρτωλό/εγκληματικό παρελθόν, (θα επανέλθω με αφιέρωμα στο ΔΝΤ), όπου η αυτοκυριαρχία των μελών κρατών χάνεται λόγω των αποφάσεων της Τρόικας, υπάρχουν και ευρωβουλευτές νεοναζί, οι οποίοι προτείνουν εμμέσως πλην σαφώς ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα, έτσι ώστε να αφανιστεί ο Αριστερός ηγέτης (Τσίπρας), όπως έγινε την δεκαετία του '73 στη Χιλή, με τον Αλιέντε!
Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Janusz Korwin-Mikke  του κόμματος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της Νέας Δεξιάς, υποστήριξε μια λύση τύπου Πινοσέτ για την Ελλάδα, αφού πρώτα χαιρέτισε ναζιστικά. Ο Πολωνός ευρωβουλετής είπε: «Το 1973 η Χιλή υπό την κατοχή της συμμορίας του Αλιέντε ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη σημερινή Ελλάδα. Μετά ο Στρατηγός Πινοσέτ αναμόρφωσε την οικονομία και σε δύο χρόνια, σε δύο χρόνια η Χιλή έγινε η πιο πλούσια χώρα της Λατινικής Αμερικής».Μάλιστα.
Ένας εγκληματικός οργανισμός, ο οποίος αποφασίζει για τους λαούς, ΔΝΤ, (βλέπε μέτρα λιτότητας), νεοναζί που προτείνουν πραξικόπημα, κι εμείς μιλάμε για το οικονομικό;
Το θέμα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, είναι πρωτίστως πολιτικό. Και το ότι βρέθηκε ένας ηγέτης με Αριστερές (εν μέρη) πεποιθήσεις, αγριεύει ακόμη περισσότερο τους απέναντι που λέγονται "οικογένειά" μας.
Γι αυτό, είμαστε και κάποιοι (ενδεχομένως λίγοι) που δεν βλέπουμε λύση εντός ΕΕ κύριε Γιούνκερ μας, αφού σε αυτή την οικογένεια της ΕΕ έχει εκδηλωθεί ασύστολη ενδοοικογενειακή βία!
Επιπλέον, υπάρχει και η ιστορία του ΔΝΤ, η οποία μας υπενθυμίζει πως το ΔΝΤ έχει αφήσει συντρίμμια απ' όπου έχει περάσει. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Πίτερ Ντόιλ, σύμβουλος της διεύθυνσης που είναι αρμόδια για την Ευρώπη στο ΔΝΤ, είχε γράψει σε επιστολή του, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, "Έπειτα από είκοσι χρόνια υπηρεσίας, ντρέπομαι που είχα οποιαδήποτε σχέση με το ΔΝΤ".

Κι εμείς ντρεπόμαστε κύριε Ντόιλ, που οι "εταίροι" μας, κλέβουν όσην αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει κι εμείς, ακόμη, κάνουμε λόγο για..... "οικογένεια της ΕΕ".
Αμ δεν είναι έτσι οι οικογένειες, μάτια μου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου